Klätterapan

2009-08-13 08:43:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag skrev i ett tidigare inlägg att "vi får väl se när jag skriver första gången att Mira klättrat upp på köksbordet." Igår skedde det. Det är alltså nu jag måste skriva mitt fruktade inlägg.

Mira har alltid varit ett väldigt nyfiket barn och hon har alltid velat mer än hon kunnat när det gäller att sitta, krypa, gå, klättra osv.
Det senaste hon lärt sig är att klättra och ho gör det hela tiden. Det började på rutschkanan, nästa steg blev soffan och fotöljen. Nu har hon även lärt sig att använda sig av hjälpmedel. Väskor, pallar, lådor, ja allt som går att flytta på och ställa sig på använder hon sig av för att komma upp dit hon egentligen inte når.

Igår klättrade hon alltså upp på köksstolarna för första gången. Strax efter det stod hon på köksbordet. Allt detta hände på de få sekuner jag tittade bort.
Imorse, eller rättare sagt nyss, blev det sådär läskigt tyst igen. När jag vänder mej om från diskbänken där jag stod och diskade ser jag hur busfröt klättrat upp på rutschkanan och sen vidare upp i fönstret. Jag tänkte väl inte nog långt när jag valde att ställa rutschkanan mot väggen igår kväll när jag städade.

Det som är bra med Mira är att hon alltid "försäger sig" när hon gör något bus. Tecknen är att det antingen blir helt knäpptyst eller så stånkar hon och flåsar högre än vanligt. Idag lät det som att hon stod och bajsade och det var därför jag tittade till henne. Det var alltså då hon hade kämpat sig upp i fönstret.

 Den som sa att livet med en ettåring är lugnt och skönt hade väldigt fel.


Kommentarer
Postat av: marlene

Meeen lilla busfrö!! än så länge har inte john börjat med de "dumheterna" ;-) men de kommer väl de också.. huva!

2009-08-13 @ 09:33:28
URL: http://johnlittle.blogg.se/
Postat av: Mamma Russin

hihi... oj .. tur för mina nerver att inte stina börjat klättra än.. pust.. men det kommer ..;)



hoppas ni har en fina dag, kramar

2009-08-13 @ 13:02:15
URL: http://enburkrussin.se
Postat av: EVAMY - livet med Alva och hockeyspelarn

Haha, ja upptäcka världen måste vara roligt!

Vår Alva kryper bara än så länge men oj vad hon trillar och har sig!

2009-08-17 @ 22:28:17
URL: http://evamys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback