Rutiner rutiner...

2009-01-08 13:19:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag har lite problem med att få ihop alla rutiner här hemma. Funderar på om det skulle hjälpa Mira att sova bättre på nätterna om jag ändrade på rutinerna på dagtid.

Just nu ser det ut så att hon vaknar mellan 7-8 på morgonen, sover 2 timmar på förmiddagen, sedan lunch, sedan sova 2 timmar på eftermiddagen/dagen, sedan gröt och om hon är jätte trött får hon sova en sväng på tidiga kvällen men längst till kl 18. Sedan lägger hon sig kl 20 ca och innan dess är det kvällsrutiner o välling.

Jag funderar på om det skulle kunna hjälpa att låta henne gå upp kl 7 för då blir hela dagen lite bakåtflyttad. Då hinner hon sova två långa pass o så lägga sig vid sjutiden istället på kvällen. På så sätt skulle vi få bort kvällsluren som hon ibland måste ha.

Mira är så otroligt runtinkänslig. Får hon inte sova så mycket som hon behöver så blir allt jätte fel och hon sover dåligt på natten också.
Känns som att man blir mer o mer fast här hemma. När hon var liten kunde man ta med henne överallt bara man hade vagnen eller insatsen med. Hon somnade överallt utan problem. Nu är hon betydligt mera nyfiken och kan inte slappna av om vi är borta.
Hon kan inte heller amma bland folk längre. Om jag vill att hon ska amma så måste jag stänga in oss i ett mörkt rum som är helt knäpptyst.
Vill man göra nåt som att ta en tur på stan eller träffa en kompis får man antingen göra det när hon sover eller de få timmar hon är vaken och nöjd. Vill man träffa en vän får man bjuda hem istället för att fika på stan.

Dagarna bara rusar iväg. Det ska sovas och ätas hela tiden o så vips så är det kväll.
Den här mammaledigheten är snart slut... galet va fort det går! Börjar gå upp för mej att det kommer att bli ännu svårare att få ihop allt sen när man jobbar också. När hinner man sitta ner och bara ge all uppmärksamhet till barnet? Hmm...ja detta tåls att fundera på. Jag har ett år på mej att kommma på en bra lösning.

Någon som har nåt tips? Hur ser era rutiner ut för era 7 mån bebisar?

Kommentarer
Postat av: sofia

hej! känner igen mig med det där=) mattheus är likadan! vägrar äta bland folk,alldeles för mycke att se?han vaknar vid 7-8 på morronen o sover 30 minuter vid 11.00.11.30 typ sen är han vaken till 3 och sover kanske en kvart tjugo minuter?ibland sover han inte alls,o sen vi sju,badar han o ja alltid i badkaret,med liiite varmare vatten så blir han mer trött o vid halv 8 får han en flaska o han slocknar under tiden.=) kram kram

2009-01-08 @ 21:23:20
URL: http://mammatillmattheus.blogspot.com
Postat av: Mimmi

Våran lillgrabb Erik sover högst 1.5 timme på dagarna, han vill inte sova mera. På kvällen ca 18 får han gröt och sen somnar han ca 20 och sover till ca 7.00.Men han var nästan lika som din sötnos i 7 månaders ålder men nu är det mycke bättre, han blev 10 månader igår.tiden går för fort :)

Hoppas det blir bra för dig/er. Kram

2009-01-08 @ 22:16:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback