Mystery shopper

2009-06-10 13:35:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och Mira vart ute på vift hela förmiddagen. Vi ska ha avslutning med dansgruppen ikväll så jag började morgonen med att åka till Maxi och handla in kvällens mat. Tänkte bjuda på varm smörgåstårta och sen blir det exotiskafrukter o glass till det. Visst låter det smarrigt:)

Idag har jag gjort en rolig grej. Jag har vart mystery shopper i en butik i stan. Får inte tala om vilken butik jag varit i tyvärr. Mystery shopper innebär att man är anställd av företaget för att gå dit och handla som en vanlig kund men sen ge betyg på mottagandet, butiken och säljarna. Efter ungefär 1 min kändes det som att säljaren listade ut att jag var en mystery shopper och efter det betedde han sig exemplariskt. Onaturligt trevlig, gjorde allt perfekt och sa de rätta sakerna. Jag kände mej som Julia i Pretty Woman då hon har 100 säljare som fjäskar för henne. Ser ni scenen framför er? Ja, så kände ja mej iaf. Jag satt där på stolen och provade mina skor och hade jag inte plockat upp skon själv så hade säljaren säkert börja snöra på mej dom också. Så fjäskig var han.
Jag köpte iaf ett par skor och insåg när jag kom ut att jag log. Kommer absolut att köpa skor där igen. Otroligt kunnig och trevlig peronal... om än fjäskig och inställsam.



På guldfynd har vi också mystery shoppers. Dom kommer en gång i månaden och ger betyg på hur man beter sig som säljare osv. Jag lyckades alltid få dessa personer när jag jobbade. Inte en enda gång har jag lyckats lista ut vilka dom är. En gång fick jag suveränt betyg och missade bara på en grej vid kassan. En annan gång var jag tydligen för tyst och okunnig. Väldigt tråkigt att höra en sådan sak. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dessa mystery shopper. Dom kanske peppar mej lite att alltid göra mitt bästa o andra sidan älskar jag mitt jobb och försöker alltid vara glad och trevlig o ge det där lilla extra till varje kund. Känns lite löjligt att bli betygsatt på det där viset. Det mesta handlar ändå om hur kunden upplever det och det beror ganska mycket på personkemi om det blir positivt eller inte.
En mystery shopper är ju också ganska tråkig som kund oftast då de inte får leda samtalet alls och inte ens tala om vad dom vill ha så länge inte jag frågar.

Men idag var det iaf roligt att själv va den som betygsatte. Jag hoppas att säljaren får ett gott betyg i slutänden, för det är han iaf värd. Han lyckades tom sälja på mej en rengöring till skon. Jag som hatar merförsäljning och i vanliga fall alltid tackar nej till varor som finns framme vid kassorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback