Ajaj inte röra!

2009-03-30 18:15:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag har jag varit hurtig o duktig. (Kan man säga hurtig på svenska? Ursäkta om jag skriver i dalmål o ingen förstår)

Jag och Mira var till öppna förskolan efter lunch. Det var som vanligt väldigt roligt att träffa de andra mammorna och deras bebisar. Det börjar bli lite jobbigt nu bara att ha med Mira på offentliga platser. Hon är högt och lågt och överallt. Helt plötsligt hittar jag henne ovanpå någon stackars bebis bankandes i huvudet eller något liknande. Det vi övar på extra mycket här hemma just nu är "Nej", "Ajaj" och "Försiktigt".

När kan man börja uppfostra sitt barn? När lär dom sig vad man får göra och inte göra? Hur arg "ska" jag egentligen låta och vara?

Jag tycker det här är skitsvårt verkligen. Just nu lyssnar hon inte alls på Nej, ajaj och försiktigt. Mira är så otroligt framåt och "På". Hon ska hela tiden vara fysisk och slåss och brottas. Det är ju inte hennes mening att vara dum och göra illa någon... det är ju bara hennes sätt att säga hej och försöka lista ut vad det är för filurer hon träffar på.

Jag känner mej jätte dum inför andra föräldrar och det känns som att alla tycker att hon är jobbig och ouppfostrad. Jag hoppas att Mira kan börja lyssna på vad jag säger snart för annars kommer det att sluta med att jag inte vågar gå på någon öppna förskola.

Oj...vad jag svävade ut. Det jag skulle säga mer var ju att jag efter öppna förskolan gick upp till gymmet och tränade en sväng. Nu sitter jag här och är helt slut i hela kroppen. Bara att hoppas att Mira inte blir ledsen och vill bäras mycket i kväll för jag kommer inte att orka henne. Hahha.

Nu ska jag och Mira underhålla oss med att läsa en liten bok tror jag innan det blir dax för  gröt och läggdags. Hjälp va fort dagarna går!


Kommentarer
Postat av: Carro

Oj vad jag känner igen mig! Fast Vendela brottas inte, hon petar ;-) Ska peta i ögonen och munnen på dom andra barnen..

Dock är hon INTE ensam om att peta eller brottas eller slåss. På vår Öppna förskola känns det som om att alla barn gör det. Och det jag säger (som så många andra) är bara "klappa försiktigt" "var snäll" osv..



Sluta inte gå på öf pga det!! :-) Dom flesta barn är så i den åldern, och det kommer nog ta ett tag innan dom förstår. Även om det kan kännas lite pinsamt eller jobbigt.

Kram

2009-03-30 @ 18:36:51
URL: http://livetmedvendela.blogg.se/
Postat av: Therese

Tack för ditt inlägg carro. Känns bra att höra att det finns fler som är likadana. På vår öf tycker jag alla barn är så lugna o beskedliga. Men jag får väl göra som du säger. Fortsätta med ajaj och försiktigt.Till sist borde hon väl lära sig.

2009-03-30 @ 20:09:07
Postat av: sofia

känner igen mig rejält,känns som det är jag som skrivit att själv=)



vi kör sten hårt på nej ajabaja m.m.

men han skrattar bara åt oss,inte lätt det där



vår bvs sköterska sa att det är dax o visa vem som bestämmer redan nu. dock inte alltid så lätt=)



kram!

2009-03-30 @ 21:54:52
URL: http://www.sofiasnackar.blogspot.com
Postat av: Jenny*

Jaa Therese du får inte stanna hemma för det! Du får inte känna så inför oss heller, självklart kan ni inte ha hunnit "uppfostra" henne så redan! Häromkvällen var ju D överkänslig också, hon är i en väldigt lättstött period just nu. Visst får man passa på dem men jag tycker D behöver lära sig att tuffa till sig lite och ge igen eller också hålla sig undan så därför går jag inte imellan så snabbt. Ni kan väl komma på torsdag så ses vi hos Ida?



kram på er! /Jenny*

2009-03-30 @ 22:56:05
Postat av: Jenny

Hej! Kul att du kika tillbaka! Min lillstumpa är född aug 08, så hon är snart 8månader :) växer så fort! Jag jobbar bara lite extra just nu, men tänkte eventuellt gå upp till heltid lagom till efter semestrarna när Astrid är 1år... men vi får se hur det blir:) Kul att jobba lite samtidigt som man längtar ihjäl sig efter sin lilla älskling!



När har du tänkt jobba och hur mycket?



Hoppas ni haft en riktigt fin kväll! Kram Jenny

2009-03-30 @ 23:23:24
URL: http://jennyn.blogg.se/
Postat av: Ida Fridalius

De är på tok för små för att förstå vad de gör. Fram till i höstas var A väldigt sysik och det är först nu som det går att resonera med honom. Tänk att han är 3,5 år!

2009-03-31 @ 23:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback