Till min dotter...

2009-05-27 21:01:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Dagen börjar med att jag hör dej ropa högt inifrån ditt rum. Trots att du inte säger mamma och pappa när du ropar så hör jag tydligt att det är oss du menar. Pappa går in till dej efter en stund. Jag hör hur du reser dej och och skrattar åt honom. Som du alltid gör när man kommer in till dej när du sovit klart. Du är glad, alltid glad.
Pappa plockar upp dej och vi sjunger "Vi gratulerar". Du skrattar och tycer att det är roligt at vi börjar dagen med en sång för ovanlighetens skull. Du får som vanligt hoppa ner i vår säng och du kastar dej på kudden och gosigosar med den. Även jag får en puss och en kram. Säger vi "puss" så pussar du oss, ibland med öppen mun ibland med stängd och det går absolut inte att tvinga dej till en puss. Du pussas när du vill pussas helt enkelt. Kramar älskar du att ge. Du gosigosar mot det mesta du ser. Kuddar, bollar, mattor, leksaker, axlar och tom golvet om inget annat finns i närheten.

När vi legat så en stund går pappa och hämtar dina presenter. Du skiner upp och öppnar presenterna med lite hjälp av mamma. Av oss får du ett armband som vi genast sätter på dej. Du petar inte ens på det. Inte heller halsbandet rör du. Kanske tycker du om att vara extra fin? Du får också en låda att stoppa leksaker i och några plastleksaker som man ska bygga ett torn av. Du tycker att lådan som man ska kasta i klossar i är roligast även om du inte förstår vilka hål klossarna passar i.

Pappa gör sig iordning för jobbet och du och jag sätter oss som vanligt och äter havregrynsgröt. Du älskar havregrynsgröt med kanel och äppelmos. Det har du fått sen du var 6 mån ungefär, mycket godare än pulvergröten tycker du. Efter frukosten är du jätte kladdig och har gröt överallt. Som vanligt. Vi tvättar oss rena och sätter sedan på en fin kalas klänning. Du blir kanon söt och det märks att du vet om det.

Jag har massor att uträtta innan kalaset som börjar efter lunch så jag sätter igång att städa, fixa tårta och grejja. Du springer efter dammsugaren som du verkligen älskar sen sätter du dej och leker med dina leksaker en stund. När klockan bli ungefär tio är du trött igen så du får hoppa i säng. Du somnar efter en stund av lite rop och gnäll. Jag hinner göra iordning det sista till kalaset och du vaknar lagom till lunch klockan tolv.

Idag får du kyckling och ris till lunch. Du skriker när jag försöker mata dej och det märks att du har ont i munnen av de stundande tänderna. Jag ger upp efter 3 tuggor men du greppar skeden själv och börjar sakta men säkert äta. Så fort jag petar på skeden så gallskriker du, men så länge du får äta helt själv så är du nöjd. Bestämd liten dam är du minsann.

Efter lunch har jag inte så mycket mer att göra än att vänta in våra gäster så jag sätter mej på golvet och leker med dej en stund. Vi kastar ballonger och läser bok, rullar bollar och bygger torn. Du skiner upp och blir jätte glad då du får leka en stund med mamma. Du trivs bra när du får all uppmärksamhet och när jag inte springer omkring och fixar med annat i hushållet.

Efter ett tag börjar första gästerna anlända. Du blir glad av att se andra bebisar/barn och börjar genas toka dej när dom kommer in. Paketen är mindre intressanta då det helt plötsligt finns massor av vänner att titta på och leka med. Vi sitter alla en stund på golvet och tittar på hur ni barn springer omkring. Jag förundras över hur stora ni blivit på så kort tid. Tittar på lilla julia 2 månader gammal och undrar vart tiden tagit vägen. Minns inte hur det var när du var så liten.... om du någonsin varit så liten. Jag tvivlar.

När paketen är öppnade så sätter vi oss och fikar. Du får lite frukt som du älskar. Du är duktig och håller bananen själv och äter. Du känns så stor där du sitter själv på hörnet av bordet och sköter dej själv medans jag sitter en bit in och bara tittar på dej.

När fikat är över sätter vi oss åter på golvet och du leker med dina leksaker och "pratar" med kompisarna. Klänningen som du har på dej är lite för lång för att krypa bekvämt i så du ställer dej upp och går hela tiden. Idag är nog första dagen som vi verkligen sett dej gå så mycket. Ett år och går. Vår stora tjej!

När klockan blir framåt fyra är de flesta barnen vädigt trötta och våra gäster beger sig hemåt. Du får lägga dej en stund igen och du somnar ganska fort denna gången. När du sen vaknar är du glad och pigg igen efter att du fått lite mat i magen också.

Det börjar bli kväll och du går som vanligt efter mej vart jag än går och när jag sitter i soffan sitter du på golvet nedanför mej och läser en bok. Du sträcker då o då handen mot mej och vill ha lite respons. Ett leende eller lite bus. När klockan börjar bli dax för kvällsgröt kommer pappa hem. Han ger dej mat och så busar ni på golvet en stund. Du älskar när pappa busar med dej, då skrattar du mycket. Ni bygger med duplolego och du river allt pappa bygger. Du älskar att busa och gör det mest hela tiden.

Efter  en stund på golvet börjar du bli trött och det är dax att sova. Du får en halv vällingflaska och sen lägger jag dej i sängen. Efter ett antal slängpussar och lite tittut bus så lämnar jag dej med orden "Mamma älskar dej" Så säger jag alltid när du ska sova. Jag hoppas att du vet det gumman, att jag älskar dej så högt. Du är det bästa jag har och jag skulle inte överleva en minut utan dej.

Den här dagen är bara en av alla dagar vi har fått och förhoppningsvis kommer att få tillsammans. Jag njuter varje sekund. Hur skulle man kunna göra annat med en glad, viljestark, härlig och helt underbar tjej som du. Jag är lyckligt lottad som får umgås med dej så mycket så ofta.

Mamma älskar dej snuffsan! Puss och grattis på ett års dagen!

Kommentarer
Postat av: marlene

Va du är duktig på att skriva therese!!

Tack ännu en gång för det mysiga kalaset..

KRAM KRAM

2009-05-28 @ 09:32:10
URL: http://johnlittle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback