Första advent

2009-11-29 09:52:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är det första advent men snön har ännu inte infunnit sig. Det är julskyltning här i stan och som vanligt så är det regnrisk.
En liten sväng hoppas jag att vi kan ta på stan iaf till kvällen. Mysigt att bara gå o kika på folk och julskyltningarna, även om man inte vill gå in i någon av de proppfulla butikerna.

Nu på förmiddagen ska vi ta en sväng till huset och mäta och kika runt. Det är ju dax att börja fixa lite med gardiner o sånt så att det är klart tills vi flyttar in. En bäddsoffa ska vi också köpa innan vi flyttar in.
Någon med förslag på butiker som säljer bäddsoffor till ett bra pris? (Förrutom IKEA då såklart)

Hoppas ni får en mysig första advent. Jag ska försöka ta lite kort på Mira idag som jag kan visa er. Hon går omkring här och är så julfin så. Dagen till ära i rött istället för rosa:)


Kommentarer
Postat av: Theodora

Vilken mysig dag ni verkar ha framför er! Vagnen vi köpte är en Quinny zapp. Den blir verkligen minimal när man fäller ihop den och det är kanon! Tänkte ha den som "bilvagn" där den får finnas i bilen för ärenden och ett stort plus är att man kan ha babyskyddet i den så jag kan ha den till båda barnen sen! De tidiga bvc besöken exempelvis är ju perfekt att kunna sätta lilla bilstolen i vagnen och ta Leia i handen. Negativt är ju då det här med liggläge, som inte finns. Men sittdelen är vinklad bra och har en mysig sufflett som gör att Leia ändå kunde luta sig bra bakåt och sova om hon vill utan att det blev "hakan-i-bröstkorgen"-effekt. Så det positiva vägde över det negativa för vår del kan man säga. Den kostar 1999:- och då ingick regnskydd, förvaringsväska till vagnen och adaptrar för babyskydd. Kanonpris tycker jag! (men min vän köpte en likadan för 900:- på Blocket fick jag veta i efterhand.. typiskt att man inte kollade det först..)



I tal om förlossning igen så känner jag precis som du. När Leia låg i magen så var förberedelse ett faktum och jag läste mycket och planerade och så vidare. Och det var något som hjälpte mig att känna mig "redo" att föda barn. Jag var inte orolig alls -Bara förväntansfull! Men nu när jag har Leia att tänka på och hon fyller min vardag så känner jag, som du säger, att man inte riktigt lärt känna bebisen i magen på nåt vis. Förberedelse kommer liksom inte in i vardagen och ibland frågar jag mig själv om jag är redo, för jag vill ju känna det där att det skall bli kul att föda barn igen! Jag och sambon gick med på profylaxkurs förra veckan av just den här anledningen, att ta tid för det nya barnet också. Jag hoppas det skall hjälpa mig känna mig mer förberedd mentalt, för det är verkligen som du säger, nu vet man ju vad som väntar den här gången och då kanske det kan bli lättare att möta om man bara är mentalt förberedd. Vill inte bli helt chockad när jag ligger där och undra "-Var det verkligen såhär det var?" när den egentliga skillnaden bara var min förberedelse..



2009-11-29 @ 12:21:43
URL: http://theodoraaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback