En liten städerska i hemmet

2009-10-19 09:32:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mira är verkligen inte någon som jag skulle kunna kalla pedant. Hon har grejjer,böcker och leksaker överallt. Hon drar fram o kastar ut. Städa är nog en bit vi misslyckats med under vår uppfostran... iaf än så länge.
Fast jag tycker det är ok. Jag orkar inte gå och plocka runt henne hela tiden. Jag städar en gång mitt på dagen och en gång på kvällen. Däremellan försöker jag förklara för henne att hon kanske också borde städa lite. Barn måste få leka och då kan det ibland bli stökigt. Det tråkiga hos oss är väl att Mira inte kan leka inne på sitt lilla rum utan alla hennes leksaker ligger i vardagsrummet/köket.

Men...det var inte det jag skulle prata om.

På sista tiden har hon blivit en riktig liten städerska. Och då menar jag som sagt inte när det gäller hennes leksaker och böcker utan småsaker. Dammkorn, matrester och annat smått som jag kanske missat på golvet. Helt tiden plockar hon skräp och springer till skräpkorgen och slänger. När hon sitter och äter ropar hon efter papper att torka med för varje liten droppe eller matrest som hamnar utanför tallriken.

Ni med barn runt ett och ett halvt år... känner ni igen er? Har ni också fått små städare där hemma?

Man kan ju fundera över vad det är som gör att hon ser detaljerna men inte alla leksaker som ligger och stökar på golvet.

Kommentarer
Postat av: Mamma Emilie

De kommer en lite knott hem till oss i april, skönt att se att de är fler som ska ha så tätt ihop. Jag är överlycklig att få en till men tanken skrämmer mig jätte mycket fortfarande. Hur känns de fö dig och hur hanterar du de?



Jätte fin blogg, vill också ha bakgrund från shabby men vet inte hur jag installerar den. Vill du hjälpa mig?



Ha en ba dag! Emili

2009-10-19 @ 10:04:27
URL: http://emiliefredrikson.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag känner igen mig! visst ja är ett städfreak själv haha men mattheus är galen i att,han älskar att få dammsuga o gå med en trasa o damma.=)



kram sofia

2009-10-19 @ 10:21:21
Postat av: Annah

Milton älskade att städa i den åldern. Nu tycker han mer om att dammsuga (alltid något) men vill gärna inte städa upp efter sig.

2009-10-19 @ 13:38:13
URL: http://elsklingen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback