Lite tankar kring mammaledigheten

2009-10-14 22:37:18 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Nu är jag hemkommen efter visningen. Det var precis så skönt som jag hade trott att komma iväg och tänka på nåt annat en stund. Jag trivs verkligen enormt bra med det här jobbet. En perfekt sysselsättning vid sidan om mammaledigheten.

På tal om mammaledighet så pratade jag och maken om hur vi ska göra när Mini kommer. Med Mira är det jag som har varit hemma nu i 1 ½ år. Jag skulle absolut kunna tänka mej att vara hemma lika länge med nästa barn också. Jag trivs så otroligt bra med att vara hemmamamma.... Men så finns det en del negativa sidor också som gör att jag börjar fundera på om jag inte "ska låta" maken vara hemma lite också nästa föräldraledighet. Om maken nu får en fast tjänst och heltid så tänker vi just nu så att han ska vara hemma efter ett år. Det finns både dagar kvar från Mira och bebisen då som han kan ta ut. Problemet är väl bara att jag också borde hitta en heltidstjänst tills då... men det blir ett senare bekymmer.
Det är lite synd att pengar ska bestämma vem som kan vara hemma med barnen.


Kommentarer
Postat av: Annah

Med Milton var mannen inte hemma något direkt och Milton började på dagis när han fyllde ett. Med Lykke-Lie ska mannen vara hemma från januari, kanske tidigare om han inte får förlängt på jobbet så då börjar jag jobba heltid. Sen har vi ställt henne i dagiskö till strax efter ettårsdagen. Hos oss har det mer varit jobb som styrt då vi tjänar i stort sett lika mkt. Lättare för mig som har fast att vara hemma.

2009-10-15 @ 08:02:23
URL: http://elsklingen.se
Postat av: Jenny*

Självklart ska du "låta" Micke vara hemma och det löser sig alltid ekonomiskt om man bara vill. Hur lyckades vi annars med mitt studiemedel som inkomst!?! Jag trivs också väldigt bra med att bara hemmamamma men det känns viktigt för mig att Josef ska få den här "vardagstiden" med barnen när de är små. Plus att det gör mycket för jämställdheten i förhållandet om båda varit föräldralediga. Det är vad jag tror iallafall..

2009-10-15 @ 13:26:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback