MVC besök - Vecka 27

2009-10-13 16:29:50 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Det som är mest intressant med att gå till mvc denna graviditeten är att jämföra alla värden och så med hur det var när jag väntade Mira.

-Mitt hb är otrolgt nog mycket bättre denna gången. Idag låg det på 128 och det är ju helt "godkänt".
-Blodtrycket är dock lite lägre denna gången, vilket jag också känner av då jag oftare blir yr och så.
-Vikten ska vi inte prata om, men den är iaf lite lägre än när jag väntade Mira. Bara att hoppas att jag inte spurtar nu i slutet.
- Magmåttet ligger ungefär på samma nu. Hade 27 cm idag och med Mira låg det på 27 en vecka senare. Så aningens större nu alltså.
- Det som är mest intressant är väl hjärtljuden. De har legat på mellan 136-150 de gånger jag varit där än så länge. Det sägs ju att tjejer ligger lite högre med sina hjärtljud. Mira låg mellan 135-152. Kan ju va så att vi väntar en liten lillasyster... men det är väl också så som barnmorska sa att ska man kunna lita på den studien så borde man mäta hjärtljuden under ett dygn och sedan dra ett genomsnitt. Den siffran man får på mvc är ju gansa slumpvis beroende på om bebis sover eller är livlig just då.

Nu ska jag käka mellis med Mira.

Spekulationerna om det är en flicka eller pojke lär väl fortsätta ända tills bebisen fötts.

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag tror också att jag hade 128 i hb-värde nu sist jag var på mvc. Äter du järntabletter? Jag skulle börja äta järntabletter nu tyckte min bm, men har bara fått i mig en. Mådde så himla illa så det tar emot att stoppa i sig fler.



Det är alltid skoj att spekulera om det är en flicka eller pojke. Jag har en doppler här hemma och hjärtslagen varierar absolut hur pass aktiv bebben är när man kollar.

2009-10-13 @ 17:09:08
URL: http://lindaskriver.blogspot.com
Postat av: Annah

Milton låg runt 130 och Lykke-Lie runt 140. Så där stämde det. ;) Jag gick dock inte upp lika mkt denna gången. I slutet var det så varmt och då gick jag upp till 74 kg men när jag sedan vägde mig på förlossningen så vägde jag 71 kg och med Milton vägde jag 73 eller nåt sådant tror jag.

2009-10-13 @ 17:24:34
URL: http://elsklingen.se
Postat av: natasha

ja :) jag har ingen aning om hur mycket jag har gått upp, men ska kolla upp de. vägde 56 när jag var på första besöket hos barnmorskan. jo det är bra här, har bara så ont i sidorna. allt bra med dig? kram

2009-10-13 @ 19:50:43
URL: http://natashalarsson.blogg.se/
Postat av: Theodora

Ja, det är verkligen roligt att jämnföra!

Nästa vecka skall jag på mitt nästa besök på min nya mödravård här i min nya stad så det skall bli lite extra spännande.



Jag är med fruktansvärt nyfiken på den här könsfrågan, funderar faktiskt på att ta reda på det, är det något som du funderat över?

Ha en fin kväll!/T.

2009-10-13 @ 21:51:19
URL: http://theodoraaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback