3½ månad - 16 veckor!

2010-04-21 17:08:00 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




 

Nu är vår älskade gullgroda 3 ½ månad. På lördag var det hela 16 veckor sedan han kom till oss.
Mycket har hänt på de veckorna. Theo utvecklas för var dag som går och jag är lyckligt lottad som får vara hemma och se varje litet steg.

Det "nyaste" är att han börjat prata. Det låter som att vi har en liten tjej här hemma:) Han testar höga toner och pratar hela tiden när han är vaken. Jag har försökt att filma men varje gång jag plockat fram kameran så tystnar han och häpet tittar på den.

Han har också börjat greppa om saker och försöker fånga sånt som vi hänger framför honom. Även om han fortfarande har lite svårt för att "sikta" rätt så gör han det iaf. Händerna åker ofta till munnen och det låter så roligt när han smackar och suger på dem.

Dregglar och spyr gör han också i massor. Jag måste börja sy fler dreggelscarfs nu för dom går åt!

Jag ammar fortfarande och det funkar bra. På kvällen får han en flaska ersättning, som han fått sen han bara var några veckor. Tack vare att vi började med ersättningen så gick hans magknip över. Han var helt enkelt hungrig. (Det är min teori iaf) Trots att jag har mycket mjölk så räcker det tydligen inte på kvällarna.

Sover gör han väldigt bra. Vi har fortfarande dåligt med rutin på dagarna. Oftast blir det två långa sovpass och några kortare. På nätterna sover han 20-07 (ca). Ibland med en matpaus runt fem tiden på morgonen.
Äter gör han var 3-4:e timme dagtid.

Växer gör han också som ni kan se på bilderna.

Det bästa han vet är att sitta upp vilket han alltid vill göra om han är vaken. Storasyster är också rolig att titta på så länge man inte vill äta ifred. Skrattar med ljud och ler gör han så fort man pratar med honom.

Rullar runt gör han från mage till rygg. Han avskyr att ligga på mage, så det går fort att snurra runt när jag lägger honom så.

Jag ser fram emot att han snart kan hoppa i hoppgunga och sitta upp själv. Mycket lättare att roa honom då.

Ja, det var en liten uppdatering på Theos utveckling. Mest för min egen skull så att jag kan gå tillbaka och titta när jag undrar om 3 år vad han kunde som en tre månaders bebis:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback