Amma eller inte amma?

2010-08-16 13:51:26 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Detta med att amma eller inte amma är en fråga jag ställer mej allt oftare här hemma.

Theo är så otroligt nyfiken nuförtiden att han aldrig har ro att bara ligga still och äta. Den senaste veckan har det bara blivit två amningar per dygn. En på morgonen när han vaknar och en precis innan han lägger sig. Igår drog han och slet i bröstet så jag trodde det skulle gå sönder. Konsten att äta samtidigt som man tittar på allt annat är en sak Theo försöker sig på allt oftare.

Amningen är inget varken jag eller Theo njuter av längre.

Kanske är det då dax att sluta upp helt. Göra en sista amning och sedan säga "Nu är det stopp".

Med Mira slutade jag från en dag till en annan. Hon ifrågasatte aldrig det. Även hon blev till sist väldigt ointresserad och nyfiken på omgivningen. När Mira var 9 månader bestämde jag mej för att det fick räcka. Då var det helt rätt beslut....är det lika rätt nu med?

Jag vet egentligen inte varför jag tvekar. Kanske är jag rädd för insikten om att min lilla bebis blivit en stor grabb helt plötsligt. Kanske gör det lite ont i mammahjärtat att han inte är lika beroende av mej längre. Nu börjas det...frigörelsen. Snart har han hittat en flickvän och vill flytta hemifrån.

Stanna tiden en liten stund... jag hinner inte med!




Kommentarer
Postat av: marlene

OJ va långt hår du har fått.. såg det på förra inlägget. Vi måste ses snart igen. Va ju så länge sen. Just nu är jag kanske inte världens roligaste att umgås med men sen när bebisen kikat ut måste ni komma hit o säga hej ;-)

2010-08-16 @ 14:54:24
URL: http://johnlittle.blogg.se/
Postat av: Linda

åh förstår precis vad du menar. tror att man känner det bäst själv när det e dags att sluta. jag hade dock inget val min mjölk tog tvärstopp när Leya var 4 1/2 månad.

kram

2010-08-16 @ 15:07:48
URL: http://familyspace.blogg.se/
Postat av: Edvinsmamma - Nu också mamma till lill Tore ♥

Edvin slutade jag amma på dagen när han var 5 månader. Och det av samma anledning som du funderar nu med Theo...han slet och bet mig och var inte alls intresserad. Och det gick jätte lätt att sluta, däremot så gick det inte lika lätt att sluta amma han på natten/tidigt på morgon...men jag var tvungen då han bet mig med små bebiständer (var då 7 månader) :)



Kan förstå att det är lite "ångest" detta med att sluta helt. Men om det är något som känns lite jobbigt för er båda då han inte kan koncentrera sig riktigt så kanske det är bäst att sluta? :)



Kram

2010-08-16 @ 15:25:16
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Emmelie

Förstår att det måste svida i mammahjärtat att inse att lillpojken blivit stor o inte vill amma mera. Men nog tror jag att du kan sluta med gott samvete. Inser mer o mer själv att det kommer går lika fort för en annan...helt sjukt! Kram!

2010-08-16 @ 20:05:58
URL: http://lillyovi.blogg.se/
Postat av: sandra

Förstår att det känns lite jobbigt! För mig fungerade det aldrig bra med Alvin coh jag provade inte med Edvin av olika skäl men det är mysigt! Tycker du ska göra det som känns bäst, ni kan mysa utan amning också :-) Många kramar!

2010-08-16 @ 21:22:10
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback