En tvåbarnsmammas vardag

2010-08-12 14:56:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


(Detta är inget inlägg för en känslig svåger, så Tomas sluta läs NU)

Jag vill inte klaga... men ändå är det precis det jag tänker göra. De här sista två dagarna har varit riktigt jobbiga. Barnen är kinkiga, mammiga och klängiga. Helt plötsligt har båda gått in i en "Jag vill vara med mamma konstant" fas.

Theo är nöjd på golvet en liten stund sen börjar han tjuta och vill sitta i knä. Jag har precis försökt natta honom i 2 timmar (!!!) och han bara gråter och gråter. Theo som annars bara är att lägga ner själv i sängen och så somnar han på 1 min. Jag fattar inget.

Mira drar i mej hela tiden och säger "Hom" (Läs: Kom"). Sitter jag inte brevid henne när hon ska leka så gråter hon och blir jätte arg.

Att hinna med lite städning eller andra måsten är helt omöjligt. Tur att jag hade lunchen färdig sedan igår!

Just nu är inte livet sådär jätte enkelt. Jag önskar jag kunde dela mej i tio bitar och vara alla till lags. Att jag själv är konstant trött gör väl inte saken direkt bättre.

Jag önskar jag kunde sänka de andra kraven. Låta disken stå, strunta i de skitiga golven och använda kläderna som engångskläder... men hur skulle det se ut?

Om en så där 3 år kanske livet börjar lugna ner sig... då ska jag njuta. Just nu är det bara att kämpa på. Jag har ju ändå fått det bästa i livet. Två helt fantastiska barn som gör livet värt att leva varje dag... oavsett hur jobbigt det kan va ibland.

Om ni undrar vad "de jobbiga" barnen gör just nu så kan jag berätta att Theo till sist somnade och Mira sitter och ser på mekar micke. Vi behövde en halvtimmes lugn framför tven både hon och jag. Snart dax att åka och hämta maken på jobbet. Fart o fläkt hela tiden.

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Förstår dej PRECIS! Vad var jobbigt med ETT jobbigt barn? Rara ungar! :-)

2010-08-12 @ 17:03:45
Postat av: Anna - Mamma till Felicia & Gravid med lillebror

Vi har det likadant hemma. det enda är att jag har 1 barn så jag kan sova/Vila när hon gör det. Men Felicia har varit en monster de senaste dagarna + en trött hög gravid mamma som inte kan sova på nätterna. sen är det hemmet (Jag kan verkligen inte ha det stökigt) + 2 hundar.



Livet är tufft ibland. Sänder oss båda en bamsekram!

2010-08-12 @ 17:55:47
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: Johanna med tyra och otto

jag har samma gnälliga 7 mån bebis nu, ngn fas just nu har jag läst!! vi får hålla ut..



kram

2010-08-12 @ 18:45:58
URL: http://tvamanaderkvar.blogg.se/
Postat av: sandra

Edvin har nästan alltid varit svårnattad dagtid och det är inte ovanligt att det tar flera timmar från det jag började. Nu vill han typ inte somna utan att han får en flaska i sängen. Orkar inte riktigt ta tag i att han ska sluta vänja sig med det än! Kram

2010-08-12 @ 18:55:23
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: marlene

När ska ni söka plats för Mira på förskola då? babyboom som sagt så det lär nog ta tid innan man får det man söker som 1:a plats.

KRAM

2010-08-13 @ 10:39:00
URL: http://johnlittle.blogg.se/
Postat av: jeanette

hej hej, hittade hit via min systers blogg(muppsan)

känner igen alla dina ord, jag har oxå en tjej som är 2 år, maj 08.....och en liten pojke på 3 månader..

Tänk om man kunde klona sig vissa dagar :-) Man räcker liksom inte till....det är självalt, men ändå...tokenkelt är det inte...

Men bara att bita ihop, de rackarns liven är ju helt underbara och bara liten en gång...

/ Jeanette

2010-08-16 @ 10:26:34
URL: http://jeanettelovespaul.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback