Höstproblem

2010-08-29 09:32:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Solen skiner och det är söndag. Snart har ännu en helg gått. Syrran åker hem idag. Det har vart några mycket mysiga dagar när vi haft tjejerna på besök. Jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan de gör om det igen.

I eftermiddag ska jag på Me&I visning. Ska bli roligt att se den nya höstkollektionen. Tyvärr har barnen det mesta de behöver just nu... så någon jätte shopping kommer det inte att bli. Men som sagt alltid mysigt att komma ut och träffa vänner och kika på massa fina barnkläder.

Nästa vecka går vi in i september, vilket känns i luften. Trots att solen skiner och det är varmt så blåser det kyligt och det är helt omöjligt att klä både sig själv och barnen i bra kläder. Höstjackorna/overallen är införskaffade och det enda som saknas nu är ett par vattentäta skalbyxor till Mira. Är det bara polarn o pyret som är helt vattentäta??? Finns det inga billigare varianter av vattentäta skal/överdragsbyxor? Hjälp mej ni rutinerade mammor!


Kommentarer
Postat av: CiliaH

Jag kör på Lindex skalbyxor och de har hållt bra mot vatten. Kan ju dock inte svära på att de är helt vattentäta.



Kram

2010-08-29 @ 09:56:14
URL: http://ugglehuset.se
Postat av: Johanna

Everest har bra skalbyxor för barn! Och de är helt vattentäta. Finns på Stadium för (om jag minns rätt) 199 kronor i alla dess färger. Se bara till att byxorna har en vattenpelare på 5000 eller högre så ska de vara vattentäta. Ha en skön dag!

2010-08-29 @ 10:13:38
URL: http://justnuochidag.wordpress.com/
Postat av: Mariam

Hej!!

Jag ska till Ullared på onsdag. Det är nog mitt mått på rutinerad, dvs spara lite pengar. Tycker allt är så fruktansvärt dyrt, särskilt leksaker. Ska också bli skönt att komma igång med julhandlingen. ;)

2010-08-29 @ 10:32:27
URL: http://mammamariam.blogg.se/
Postat av: Jannie

Tusen tack för dina tips!

Får bli smörgåstårta här med.

Finns inget goare!fast ett kak o bull bord lät ju helt fantastiskt det med! Mumsigt.



Jag är inte till någon större hjälp när det gäller

barnkläderna.Håller själv på o "läsa på".

Vet inte vilket som är bäst när de är så små.

Vad har du till Theo?



Nu är jag nere på "bara" tyger! Tjo-ho!

Lovar o bestämma mig så fort jag bara kan!

Ha en mysig söndag.KRAM

2010-08-29 @ 10:38:17
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Johanna

Det var dessa jag hade i tanken när jag skrev ovanstående: http://www.stadium.se/sport/uteliv-resa/klader/091356/everest-k-alr-pant-es091



De kostar iof 249 (har höjt priset sen jag jobbade där), men de är grymma! I vilket fall enligt den erfarenhet jag har av dem. Med ett par fleece och underställ under så har du en perfekt vinterset! Eller bara som regnbyxor, eller med fleece under på hösten. Ja, jag är barnsligt förtjust i funktionskläder :)

2010-08-29 @ 11:43:24
URL: http://justnuochidag.wordpress.com/
Postat av: Sara - Mamma till Max snart 2 år

vi har inte någon höstjacka än och inte några höstskor. jag blir lite trött på hysterin att alla köper så dyra plagg till sina barn hela tiden när de växer ur det på en säsong. vi ska titta på icamaxi efter höstjacka. funderar även på fleecebyxor men vet ej om det är nödvändigt när Max har fodrade regnkläder. inte lätt denna djungel!

2010-08-29 @ 17:24:10
URL: http://sarasrum.blogg.se/
Postat av: sandra

Jag tror också Everest ska ha skalbyxor som håller tätt! Vi har också köpt overall nu och nu fattas det fodrade stövlar, vinterskor och till Alvin ska jag nog köpa ett fodrat regnställ! KRam

2010-08-29 @ 18:49:02
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback