Kan själv

2010-12-17 22:15:53 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Idag bestämde sig Theo för att det fick vara nog med matning. "Mamma, från och med nu ska jag äta själv" basunerade han högt ut. Efter det gallskrek han och knep ihop munnen (ja, verkligen en bedrift att både kunna skrika högt och bita ihop samtidigt) så snart jag försökte ta en sked och mata honom.

Högst upp på min julklappslista står en handdammsugare att ha stationerad i köket. Jag blev helt förstummad av att se röran på golvet min son lyckades skapa efter endast en måltid. Det är nämligen så att Theo inte kan äta själv. De gånger han får in skeden och det fortfarande ligger mat kvar på den är en ren lyckträff. Att äta med handen är inte heller Theos grej. Nej, min son är en mycket fin liten pojke. Han äter med sked och anser sig själv ha ett mycket fint bordskick. Hans mamma är av en annan åsikt.

Imorgon är en annan dag, jag hoppas att han sovit på detta och vaknar med en ny åsikt imorgon och att jag får mata honom som vanligt.



Hittade en bild på Mira när hon var 11 mån och alltså lika gammal som Theo är nu. Hon behärskade detta med att äta själv aningens bättre än vad Theo gör. Men även hon blev arg som ett bi när man försökte hjälpa. (Jag hittade videobevis på det) Undra vart mina barn fått sin envishet ifrån???;)

Kommentarer
Postat av: Anna - Mamma till 2 små troll :)

Att plocka upp efter måltiderna är något jag bara gör när vi är hemma hos någon annan och det är grymt jobbigt. Jag är lite bekväm här hemma, jag har ju 2st levande dammsugare som älskar allt Felicia tappar eller ibland ger hon bort hela sin måltid till vovvarna. Mindre roligt tycker mamma men hundarna klagar inte :)

2010-12-18 @ 07:56:01
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: Mariam

Mira har alltid varit otroligt duktig. Det kan man inte förvänta sig av andra. Blev chockad när jag först såg bilden för kunde inte fatta hur stor Theo blivit (och förändrats). Tur att det var prinsessan. ;)

2010-12-18 @ 09:28:11
URL: http://mammamariam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback