Mira säger sitt... på sitt sätt

2010-01-18 12:45:17 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


En ny dag med familjen. Fick sova till halv nio idag=Lovely! Tyvärr var inte natten lika härlig då både lillebror och Mira var vakna flera gånger och inte kunde sova. Mira är svår att få att somna om på nätterna på annat sätt att ge henne flaskan. När hon vaknade för andra gången i natt kunde vi inte med att ge henne ännu mera mat... så hon fick ligga där o gnälla ett tag. Efter en stund som kändes som en evighet så somnade hon iaf om.

Även idag har vi haft en gnällig tjej här hemma. Antingen är det någon fas hon går igenom, typ trotsåldern, eller så är det en reaktion på allt nytt som kommer nu.
Hon ska bestämma allt själv och får hon inte som hon vill så lägger hon sig på golvet och gallskriker. Hon vill inte leka själv. Hon ska ha lillebrors napp hela tiden. Hon vill inte äta. Hon ska sitt i knä och äta. Hon hittar på en massa bus som hon vet att hon inte får göra.
Det enda som funkar hyffsat fortfarande är läggningarna. Tack o lov!

Tålamodet prövas många gånger under en dag kan jag lova er. Jag antar att det bara är att försöka hålla i sina gränser men samtidigt inte säga nej hela dagarna. Det känns som att hon behöver oss lite extra just nu. Vilket är väl förståeligt. Hon har aldrig behövt kämpa för min uppmärksamhet tidigare, nu är de helt plötsligt två som slåss om mammas tid. Jag hoppas detta är en fas som snart går över och att hon inte tar ut sin frustration över lillebror utan över mej och maken istället.

Jag tycker också synd om henne att hon inte kan göra sig förstådd genom att prata med oss. Nu längtar jag mer än någonsin tills hon börjar prata vår lilla tjej. Tror det skulle underlätta för oss alla.


 
Hon kan vara en solstråle också... bara hon vill.


Kommentarer
Postat av: Elin

Det är så härligt att få följa dig och din familjs vardag! Avståndet känns lite mindre... saknar er och hoppas ni mår bra! Lillgossen ser verkligen strålande ut! Kramar Elin

2010-01-18 @ 13:25:27
URL: http://www.kniktelin.se
Postat av: Patricia

Tyvärr så vägrar han somna för natten om inte vi ligger i sängen med honom =) men vi lägger oss ca 23-24 och då vaknar han 1 gång efter det. Ibland 03 och ibland 05:30. Det har även hänt några gånger att han vaknar när Elina vaknar ca 06 och äter endast då. Vi går ju upp vid 07 så då mysammar jag lite igen =)

2010-01-18 @ 13:32:10
URL: http://tricias.blogg.se/
Postat av: Patricia

Sån är Elina också tyvärr! Hon bara skrattar när vi säger nej och bara gör om om igen dumheterna. Får hon inte som hon vill så skriker hon bara! Tack och lov så låter hon lillebror va ifred... hon blir bara glad och vill klappa honom. Men hans napp tog hon igår och stoppade i sn mun :/

2010-01-18 @ 14:04:33
URL: http://tricias.blogg.se/
Postat av: Carro

Jag känner såå igen mig! Vendela är likadan.. Fast hon har blivit extremt mammig också!

Jag har hört att de går genom både en separationsfas och en utvecklingsfas mellan typ 18-20 månader.

Så det är väl bara att härda ut.. Nån gång försvinner det väl :-) Och oftast när det försvinner brukar de säga att talet kommer igång ordentligt.

Kram på er!

2010-01-18 @ 14:22:26
URL: http://livetmedvendela.blogg.se/
Postat av: sofie*

Vilka härliga bilder på henne!!

Det är nog rätt naturligt att de små blir lite trotsiga när dem helt plötsligt måste "slåss" om uppmärksamheten, går säkert över snart=)



Kram

2010-01-18 @ 14:59:29
URL: http://www.frusofie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback