Theo snart 5 månader gammal!

2010-05-28 13:59:36 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Tänkte sätta mej ute och sola medans barnen sov middag men då helt plötsligt drog det ihop till oväder. Från en helt klarblå himmel till en himmel med gråa tunga moln. Är rädd att både barnen i vagnen och min nytvättad tvätt kommer att få sig en dusch snart.

Jag måste göra en liten uppdatering på Theo. Det händer så otroligt mycket nu och det är roligt att ha kvar det i bloggen för att gå tillbaka och läsa om hur han var när han var bara 4½ mån gammal. (Fem mån i nästa vecka)

Theo kan sitta nu med stöd. Han sitter en liten stund utan stöd också, men tippar ganska snart. Han vill gärna vara upprätt och skriker när han måste ligga ner. De gånger jag lägger honom ner vill han ligga på rygg. Lägger jag honom på mage så snurrar han runt på en gång.

Igår vände han sig två gånger i 90 grader. Jag missade båda gångerna och vet inte om han snurrade ett helt varv eller om han bara hoppade runt på rumpan på något sätt. Roligt iaf när han börjar bli lite mera rörlig och kan fånga de saker han vill hålla själv.

Vårt lilla charmtroll skrattar och ler mycket. Han älskar uppmärksamhet och när vi pratar med honom. De gånger han ligger själv vill han göra hålla någon leksak att tugga på. Flera gånger har det hänt att han tappat leksaken och då skriker han i högan sky. Temperament har han alltså också fått de senaste veckorna. Från en polje som inte sagt mycket till en liten bebis som skriker när saker inte går som han tänkt.

Theo har i 2 veckors tid fått testa gröt. I början gick det lite knackligt och det var svårt att få ner gröten. Nu hamnar inget på haklappen och han sväljer glatt allt vi ger honom. Går det för sakta med matningen så skriker han direkt. För tre dagar sedan fick han för första gången smaka potatis/majs pure. Han åt 1/3 burk direkt. (Igår åt han en halv.) Idag fick han även testa morot och även den svalde han med glädje. Verkar vara en matglad liten buse:)

Det är spännade att se hur han växer upp till en egen liten individ med egen personlighet. Intressant att se att det kan skilja så mycket syskon emellan. Theo en lugn, nöjd och känslig grabb medans Mira alltid varit en viljestark energisk och framåt tjej.

Jag börjar inse att bebistiden snart är över. Snart är han tonåring och åker moppe. Snälla, stanna tiden en liten stund!

Kommentarer
Postat av: Petra

kul att läsa,ja det går så otroligt fort,snart e de stora.min son e ju snart 20 år hjälp tycker det var inte längesedan han var lika liten som Nova.

2010-05-29 @ 20:51:00
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback