Brev till lillan två år

2010-05-28 14:23:41 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Hej min älskade lilla tjej!
Förra året när du fyllde år så skrev jag ett litet brev till dej. Tänkte göra samma sak även i år. Kanske plockar du fram det när du själv blivit vuxen för att se hur du var som 2 åring.

Tänk att du blivit hela 2 år och en mycket förståndig och busig tjej. Jag tror att du tom förstår mer än vad du gör sken av ibland. Det kan nog helt enkelt vara så att du låtsas att inte förstå för att du vill göra saker på ditt sätt. För envis är du och du vet hur du vill ha saker och ting.
Måste nog även säga att du kommit in i trotsåldern redan. Det skriks en hel del, kastas saker på golvet och så lägger du dej själv på golvet i en liten hög när du inte får som du vill. Jag tycker att det är lite charmigt att du helt plötsligt växt upp och fått en sån stark egen vilja. Det är en positiv egenskap även om den kan reta gallfeber på mej ibland.

Du har alltid varit en glad och energisk tjej. Det är du fortfarande. Jag tror du ser som din livsmening att roa andra. Du sjunger, dansar och hittar alltid på bus. Tänk va vårt liv skulle bli tråkigt utan dej.

Du älskar att bada, bygga torn, sparka boll, måla, sitta i sandlådan och se på bompa:)
Sandlådan som vi byggt till dej kan du sitta i timtals varje dag. Din mormor har sagt att jag var likadan. Jag hade inte tid att busa med lillebror för jag satt alltid i sandlådan för mej själv. Du hinner på något konstigt sätt med båda två.

För älskar din lillebror kan man inte missa att du gör. Theo är det första du säger när du vaknar och det sista du säger innan du somnar. Så fort han låter minst lilla är du där och ger honom en leksak eller napp. Tyvärr har du en dålig ovana att även lägga dej på honom och bita honom i handen när du istället menar att pussa honom. Pussar och kramar får han i massor. Du har inte en enda gång varit avundsjuk på din bror, men däremot tycker du ibland att han är lite tråkig som bara ligger still. Du blir frustrerad när han inte kan busa, springa och leka som du kan. Det är dom gångerna du tyvärr kan göra honom illa ibland. Tur att du har föräldrar som håller koll på er hela tiden.

I sommar ska du få cykla, leka sandlådan och bada i massor! Jag ska njuta av att få vara hemma med er hela sommaren. Kanske är det sista sommaren som jag är hemma på heltid.

När det gäller mat och sömn så går det i vågor. Du äter allt och krånglar aldrig med mat. Däremot har vi kämpat en del med sömnen. Du kan fortfarande vakna vissa nätter och du krånglar en hel del när du ska lägga dej. Jag tror att det bara är en liten fas som snart lägger sig.

Prata gör du i massor, men du har ditt eget lilla språk. Lyssnar man noga så hör man att du lär dej nya ord varje dag. Vi går och väntar med spänning på den dagen då du kan prata och göra dej förstådd på riktigt. Jag tror att även du längtar. För visst kan det vara frustrerande ibland när vi inte förstår och då blir du arg. Men mestadels är du glad och babblar på som att vi förstod allt. Det är så härligt att höra.

Du är verkligen solstrålen i vårt liv Mira och vi älskar dej högt, högt, högt!
Nu är du två år gammal och jag ser tillbaka och undrar vart tiden tog vägen.

Vi är lyckligt lottade som fått dej. Fortsätt stråla och vara den du är... för du är bäst!
Puss /Din mamma

   
Charmtroll redan vid 3 månader och fortfarande lika härlig!

Kommentarer
Postat av: Reneida

Vilket fint brev!! No to self: Gör likadant till Mini! ;)

2010-05-31 @ 13:18:36
URL: http://minisresa.blogspot.com
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Tänk vad tiden går fort, galet. Vilken jättefin liten tvååring ni har! Kul att höra att ni lyckades hålla henne kvar i magen såpas länge, sjukvården kan vara riktigt duktig:)

2010-05-31 @ 21:33:15
URL: http://htt://www.kidelin.se/blogg
Postat av: Nurp

Så fint brev! Ett sånt skulle man ha haft om sig själv när man var liten :)

2010-06-02 @ 09:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback