Framtiden. Skräck eller förtjusning?

2010-10-11 21:16:16 Personligt
» Kommentarer(5) «


Ikväll har jag suttit och planerat föräldraledigheten på försäkringskassans hemsida. Det är inte lätt detta med dagar hit och dit. Vi vill såklart att Theo ska vara hemma så länge som möjligt. Mira tror jag absolut är redo för förskola så för hennes skull spelar det ingen roll när jag börjar jobba igen. Theo däremot blir ett i januari och jag hade hoppats kunna vara hemma tills efter sommaren 2011 då han är 1½ år. Nu ser det inte ut som att våra dagar kommer att räcka riktigt så länge då vi slösat en del på dem sen Theo föddes.

Imorgon ska jag ta kontakt med jobbet och berätta om våra planer.
Det känns spännade och roligt att gå tillbaka till jobbet igen efter 3 års mammaledighet. Roligt med samtidigt lite sorgligt. Vilket stort steg att lämna sina älsklingar på förskola största delen av dagen. Helt plötsligt ska någon annan ha ansvar om våra barn. Helt plötsligt måste jag släppa på kontrollen. Det kommer att bli jobbigt för mej, men säkert nyttigt.

Jag slutar aldrig förvånas över att mina barn blivit så stora så snabbt.
Undra om jag någonsin kommer att få en sån här tid igen? Undra om det blir några fler syskon i vår familj? Framtiden är spännande. Jag ser fram emot varje dag.

Kommentarer
Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

Tack så mycket! Vi har BF den 7 januari och hon får gärna komma då. Hoppas att hon håller sig på den sidan av årsskiftet iaf :) Även om det självklart inte spelar någon roll i stridens hetta..



Kan förstå att det är med blandade känslor du ska tillbaka till jobbet. Gäller att hitta en ny vardag som fungerar. Kommer säkert gå jättebra!

2010-10-11 @ 23:19:20
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Anna - Nybliven 2 barnsmamma

Det var riktigt jobbigt att inte ha koll. har hon bajsat?, ätit bra?, sovit?. såg hon något spännande? mm men man vänjer sig. När man ser hhur otroligt roligt hon har det och Felicia utvecklas något enormt, då känns det bra.

2010-10-12 @ 07:44:49
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: Theodora

Usch. Sitter i samma båt.

Vi valde att låta Leia börja först. Dels för att vi kände att hon var redo för förskolan och dels för att vi tänkte att det kanske är lättare för Cornelia att börja någonstans där hon redan varit med och hämtat syrran varje dag i en tid, en bekväm plats liksom.

Men dagen då jag måste ha de båda där hela dagar fruktar jag verkligen, Leia är ju liksom bara där tre dagar i veckan och bara ett par timmar. Ibland kan jag få riktig jobb-panik där jag önskar att jag kunde vara hemma tills de är vuxna...haha. Men antar att det inte är så hemskt som man ibland kan föreställa sig..

2010-10-12 @ 13:19:07
URL: http://theodoraaa.blogg.se/
Postat av: Britta Bloggar

Det ÄR svårt att lämna bort dem, men det är verkligen svårare för oss föräldrar än för barnen. Det kommer att gå jättebra, jag hade sååå mycket ångest för att Stina började när hon var bara drygt ett år, men det har verklgien gått toppenbra. Hon trivs och utvecklas som sjutton. Som tur är har vi ett litet dagis och min svärmor hämtar vid halv tre, men det hade gått bra ändå. Lycka tilL!

2010-10-12 @ 17:57:51
URL: http://brittabloggar.wordpress.com
Postat av: sandra

Jag har inte heller många föräldradagar kvar.. Är ju rätt ung och hann aldrig få upp någon SGI varken med Alvin eller Edvin så jag har tagit ut ganska många föräldradagar varje vecka så Edvin måste i princip börja i januari, måste gå tillbaka till skolan då också så finns inte så mycket val därför känns det extra jobbigt när det inte finns någon plats på Alvins förskola.. Kram

2010-10-12 @ 19:06:54
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback