Som om jag var drogberoende...

2011-07-06 21:05:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ja, så har jag känt mej idag. Det gick bra under morgonen men när jag kom till jobbet vid elvatiden var jag helt illamående. Jag fick springa och köpa en banan för att få upp blodsockret lite. När klockan närmade sig två och jag inte ätit ännu var jag helt darrig och yr. Att sedan få i sig lite lunch var underbart men inte nog. Kroppen blev inte nöjd på den goda salladen med kycklinggryta. När Maken kom och lämnade busskortet vid fem fick jag fråga honom om han kunde gå till pressbyrån och köpa en cola zero åt mig... Allt för att försöka lura kroppen att den fick lite socker. Ja, det är alltså mitt sockerberoende som gjort mej helt knäpp idag.

Tänk att man kan bli så vrickad bara för att man inte får något socker eller kolhydrater på tre dagar. Läskigt! Jag börjar förstå lite hur en drogberoende mår under avgiftning.

Ikväll har jag ätit en halv potatis och en rågkuse. Jag fick lov att få i mig lite energi. Nu darrar jag inte lika mycket mera och börjar inse att min kropp inte mår bra helt kolhydratsfri... eller så är det bara under "avgiftningen" den inte mår bra.

Kommande dagar ska jag försöka hitta en bra nivå mellan att äta långsamma kolhydrater och helt utan kolhydrater till vissa måltider. Godis och annat sött är BIG NO!

Jag är ju ändå tvåbarnsmamma och behöver min energi... är nog helt enkelt inte byggd till att leva utan kolhydraterna. Varför klarar alla andra av det men inte jag?



Kommentarer
Postat av: Sara - Mamma till Max 2,5 år

tänk så hemskt att vi är så beroende av kolhydraterna. jag tror dock bara att det är under avgiftningen då mår dåligt sen tror jag att kroppen mår bra igen. den anpassar sig.

2011-07-07 @ 13:01:47
URL: http://sarasrum.blogg.se/
Postat av: Mariam

Alla andra klarar inte det. De personerna är få och har inte ditt beroende.

2011-07-07 @ 13:05:25
URL: http://mammamariam.blogg.se/
Postat av: Josephine O

..och min kropp är definitivt inte byggd för att äta kolhydrater. Mår inte alls bra av det och nät jag inte ätit det på länge mår jag mycket mycket bättre. Inte ens uppblåst mage. Förundrad;). Lycka till med ditt nyttiga liv och kämpa på! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback