Konsten att samsova med lillebror

2011-11-07 09:48:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Detta blev resultatet av vår ommöblering igår. Efter att ha pratat om att ha gemensamt sovrum till barnen under en tid så gjorde vi igår slag i saken och flyttade ner Miras säng till Theos rum.
I lekrummet möblerade vi om och gjorde en myshörna och en kökshörna. Jag har som projekt att sy några fina matchande kuddar i myshörnan. Har bestämt att lekrummet ska gå i rosa och grönt. Två favoritfärger som matchar väldigt fint.

Mira var mycket glad och sprallig över att få sova nere hos Theo och redan klockan fem började hon tjata om att få gå och lägga sig. När de väl lade sig var båda ycket uppe i varv och förmodligen övertrötta. Efter en hel del fnitter, tjatter och testande av gränser så somnade de båda efter ca 45 min. En godkänd första läggning enligt mig.

Mira vaknade sedan någongång i ett-tiden i natt och var ledsen och arg. Hon skulle minsann inte sova mellan mamma och pappa och att sova inne hos theo var uteslutet. Klockan tre gick Maken upp och lade sig i soffan (för att få sova åtminstone två timmar innan klockan skulle ringa). Jag själv låg och försökte prata med Mira och förklara att det inte gick att flytta upp hennes säng nu och att hon under inga omständigheter fick sova på golvet i lekrummet. Envis som jag är fick jag henne att somna till sist och vi sov till klockan sex. När vi vaknade sa jag till Mira lite ironiskt "Ja det här gick ju bra det att sova brevid Theo." "Ja" svarade Mira och skrattade. "Jag bara skojjade lite i natt. Imorgon ska jag sova länge inne hos Theo"
Skitunge! :)

Kommentarer
Postat av: Mariam

Jag tror det kommer att bli kanon. Om ett tag kommer Mira märka hur skönt det är att sova på bottenvåningen med alla andra och gött för Theo att få "tillträde" till lekrummet.

2011-11-07 @ 18:19:02
URL: http://mammamariam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback