Höst och vinterkläder till barnen

2012-08-21 12:48:56 Shopping
» Kommentarer(3) «


Varje höst kommer man till den här punkten då det ska inhandlas höst och vinterkläder och skor till barnen. Alltid är det en djungel. Den ena föräldern rekommenderar ett märke och en annan ett annat märke. Ena året är det kappahl som är bäst och det andra året är det polarn o pyret.
 
Jag försöker alltid fynda vinteroverall på rean, för jag tycker att det är hutlöst dyrt med vinterkläder. Jag vägrar köpa en overall för över tusenlappen, då spelar det ingen roll hur bra den är. Däremot vill jag inte köpa en billig overall som de sedan ska frysa i och bli blöta på fem minuter i.
 
Den andra frågan är, hur många ombyten behöver man? En overall/barn, räcker det? Ska man ha  en overall och ett tvådelat set? Två overaller och en jacka? Hur som helst så kan de ju bli blöta på förmiddagen och behöver då ett nytt alternativ till eftermiddagen. Suck och pust.
 
Sen kan man ju snacka skor också i all evighet. Låga, höga, stövlar, skor, goretex eller billiga??? Jag passade på att köpa vinterkängor till barnen på stadium nu under rean. Fick dom för 200 kr/par istället för 800. Grymt bra pris för ett par timberland goretex kängor.
 
TIMBERLAND H&L SNOWBOOT GTX BLACK / RED
Dessa blir det till båda barnen!
 
Blir det ny så blir det antingen kaxs multifärgade eller lindex turkosa. Skulle tro att fixoverllen är bättre i modellen för mina knubbisar medans kaxsoverallen är snyggare. Samma pris.
 
Hur tänker ni gällande ytterkläder?

Kommentarer
Postat av: Anna

Ja jag såg också de, men min son har breda fötter och då passar de inte. men verkligen kanonpris!

2012-08-22 @ 12:47:09
Postat av: Marie Engström

Visst är det svårt det där med vinterkläder och skor. Jag har två tjejer på 4 och 7 år och har alltid haft både overall och byxa och jacka. Just för att de ska kunna gå ut både på förmiddagen och eftermiddagen på förskolan. Lilla tjejen har dessutom haft fleecefodrad overall som är toppen från 10 plus ner till nollan. Den värsta geggperioden med andra ord! Sen har vi kompletterat med en varm finkappa som de kan ha när man bara ska mellan bilen och huset.

Skor har jag fått bra hjälp av en duktig och kunnig tjej i vår storaffär.
Hon säger att man ska välja skor efter funktion, t.ex. fötter som lätt svettas ska ha skor som andas (typ Ecco), fötter som har lätt för att frysa ska ha varma skor med tjock sula (typ Viking).

Hoppas att dessa tips hjälper!
Hälsningar från Marie

2012-08-24 @ 21:23:41
Postat av: Sara - Mamma till Max & bebis i magen

Vi har köpt blå Kaxsoverall till Max. Tittade på Fix först men fick höra att Kaxs varit bättre i test. Mer vattentåliga!

Svar: Theo fick också en kaxs, vi hade den förra året så jag hoppas den ska va lika bra i år.
Therese

2012-09-21 @ 20:33:44
URL: http://sarasrum.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback