Audionommotagning och hörseltest

2012-06-28 09:07:39 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


 
Igår var vi till audionommottagningen jag och Mira. Som ni kanske läst tidigare så har Mira haft en del bekymmer med sina öron. Hon har haft några öroninflammationer och vi har lagt märke till att hon hör väldigt dåligt i perioder. Framförallt vid förkylningar så hör hon nästan inget, står en tv på och man försöker prata med henne så får man verkligen ställa sig i vägen för tven för att hon ska höra.
 
Det gjordes en massa tester igår och vi hade en helt fantastisk läkare. Det märktes att hon var van vid att kolla barn och lekte fram alla tester. Mira som var mycket skeptisk innan slappnade av ganska fort och var jätte duktig på alla testerna. Det visade sig att hon har perfekt hörsel. Inget såg heller konstigt ut i örat.
 
Vi har alltså en tjej med friska öron, men med en tendens att få vatten bakom örat vid förkylning. Läkaren liknade det med att simma under vatten, lika dåligt kan man höra om det är riktigt illa. För vissa sitter det kvar även någon vecka efter förkylning. Med tanke på att vi varit sjuka nästan hela hösten/vintern så är det inte så konstigt kanske att vi reagerat på att hon hör dåligt.
 
Tipset vi fick var att fräsa näsan ofta för att få bort "locket" bakom örat. Jag hoppas verkligen att det kommer att hjälpa. För övrigt är det en sak som växer bort och brukar bli bättre runt skolåldern.
 
Skönt iaf att det inte var något allvarligt och att vi slipper operationer. Tycker bara så synd om Mira att hon ska behöva ha det så här och att det ska hämma henne i talet att hon hör dåligt under längre perioder.

Kommentarer
Postat av: ellenojag

Vad härligt att det gick så bra hos läkaren!!
mysig helg på er!

Svar: Ja, det var verkligen skönt att få höra att inget var fel på öronen. Ha det bra ni med i bebisbubblan:)
Therese

2012-06-30 @ 01:02:17
URL: http://ellenojag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback