Reklamera mera - kläder som inte håller måttet

2013-12-06 09:36:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag hatar att va en tjatförälder på förskolan. Dom sköter om våra barn på heltid när vi jobbar (och jag nu är hemma och sjuk) och dom gör ett riktigt bra jobb. Vill dom ha galonbyxor till barnen så får dom det även om jag aldrig skulle drömma om att sätta på det på barnen när de är hemma. Jag köper i stort sett alltid bra ytterkläder och har gärna mer än en uppsättning. I år blev det polarn och pyrets vinteroveraller till barnen. Inte testat just vinteroverallen innan men då jag fyndade dem till outletpris så kunde jag ju inte låta bli. Svarta o skittråkiga, men förhoppningsvis varma och vattentäta. Idag satte jag upp ovan skriva lapp på barnens platser. Nu står det på overallerna att de kan torkas på låg värme i torkskåp, men då jag vet att just förskolorna vill få kläderna torra snabbt och att deras torkskåp brukar vara ställda på över 40 grader så vill jag inte riskera att de smälter de tejpade sömmarna. Då butikerna går ut med att overallerna ska vara helt vattentäta så ställer jag som krav att de också ska vara det... sen att de blir våta på utsidan är en annan sak, men nu hänger även en extra uppsättning med jacka och byxa på barnens krokar så de ska inte behöva gå ut med blöta kläder.
 
Ställer ni krav på barnens kläder? Går ni och reklammerar om de inte håller måttet? Jag reklammerar alltid om de inte håller vad de lovar. Förra året reklammerandes båda barnens overaller då de blev sönderslitna i de tejpade sömmarna innan säsongen var över (Kaxs overaller). Jag fick fullpris tillbaka och barnen nya overaller.
Men hade nu dessa körts i torkskåp och sömmarna smält så hade jag inte fått tillbaka ett öre. Det jag vill komma fram till är att sköter jag min del av "avtalet" och gör som det står på tvättinstruktionslappen så kan jag också förvänta mig att butikerna ska sköta sin del av avtalet och ge mig kompensation när de inte håller måttet. Då är det ju även mitt ansvar som förälder att informera förskolan om detsamma, även om jag hatar det. Jag vill ju ge barnen det bästa och i detta läget köper jag hellre två uppsättningar än en billig uppsättning som de blir kalla och blöta igenom men som kan köras i torkskåp.
 
Hur tänker du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback