Tredje trimestern

2013-12-19 21:08:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Idag går vi in i v 29 och det betyder att vi är inne i tredje och sista delen av graviditeten. Om jag tänker tillbaka på hur seg första tredjedelen var så får jag lite ångest över att det är så lång tid kvar. December har hitintills gått snabbt och det är jag övertygad om att nästkommande 2 veckor kommer gå också... däremot kommer resten av de 9 veckorna bli sega. Vinter, kallt och mörkt.

Det är tungt nu. Allt blir sämre o sämre och det är inte mycket jag orkar. Illamåendet som varit lite bättre några veckor har i dag varit i stil med de värsta dagarna. Kom ihåg att det kom tillbaka när jag väntade Theo också så det är nog bara att härda ut resten av tiden illamåendes. Jag får inte i mig så mycket mat o det känns att någon tar plats i magen och trycker på konstiga ställen.

Vågen har hoppat igång efter ett batteribyte och det tidigare error visar nu istället +9 kg. Jag hoppas det lugnar ner sig nu. Max 12 kg är mitt mål.

Foglossning och förvärkar känner jag mest hela tiden. Jag får välja mina sysslor under en dag och det räcker oftast med en tvätt, en diskmaskinstömning eller en dammsugning för att kroppen ska bli redo för sängen resten av dagen.

Bebisen är nu ca 35 cm och väger strax över ett kg. Det är en kvällspigg pojke och jag älskar att känna sparkarna och hickan flera gånger om dagen.


Kommentarer
Postat av: Jannie

Fina fina magen!! <3
jag hoppas innerligen att du mår ok o har haft en fantastisk jul!
O du? 9 kg??? Jag är grööööön av avund!
KRAMAR i mängder

2013-12-28 @ 13:07:26
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Mariam

Hej på er! Hoppas ni har det bra hemma hos föräldrarna. Antar ni är på väg hem snart. Vi vill gärna ses! Dock förkylda just nu men kanske nästa helg eller så. Vi kan väl höras. Hoppas du mår okej fortfarande. Verkligen nedräkning nu. Spännande...

Svar: Hej! Nu har vi kommit hem igen. Åkt bil hela dagen lång. Blev en intressant jul/nyår/födelsedagskalas då halva familjen drabbades av halsfluss och andra halvan rejält förkylda. Vi har med andra ord mest legat i sängen och blivit servade med mat och fika. Jag är fortfarande riktigt dålig men hoppas att penicillinet snart ska börja verka (tredje dagen idag)... så här i efterhand fattar jag inte att vi inte tog oss till sjukhuset snabbare, men vi tänkte väl att en förkylning/feber ska man väl kunna reda ut själv. Tycker absolut att vi ska höras till nästa helg! Krya på er ni med så länge.
Therese

2014-01-02 @ 08:11:47
URL: http://Mammamariam.blogg.se
Postat av: Linda

Hej! Hur går det för dig? Hoppas det lugnat sig med magen, nu närmar det sig ;-k)

Kram

2014-01-04 @ 21:48:25
URL: http://familyspace.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback