Lite ekonomitankar

2013-01-07 10:13:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det här med att jag ska köpa mindre barnkläder har ganska mycket att göra med att vi behöver spara pengar till andra grejjer just nu.
Smart som jag är och nu när det kliat i fingrarna under rean så har jag kommit på den ultimata lösningen. Tänkte dela med mig om det är någon mer som är i behov av att spara pengar men fortfarande vill köpa.
 
Jag har skaffat mig ett köp och sälj konto. Där går pengar in så snart jag säljer något på tradera eller loppis och de pengar jag får in där får jag använda till att köpa andra barnkläder. På så sätt så går inga nya pengar åt till barnkläder utan bara "gamla" pengar som vi redan lagt ut. Smart va:) Då kan man även unna sig den där söta klänningen bara för att den är söt någon gång ibland.
 
En annan positiv sak med detta är att jag tvingas rensa bland det vi har i förråden och sälja bort det som aldrig mer kommer att användas. I Februari ska jag göra en stooor rensning på barnkläder.
 
Kanske skulle köra en garageloppis här hemma. Någon som vill komma?
 
Jag har en väninna som varit så duktig på detta med att rensa bland saker som inte används. Kolla in på deras bloppis och se om ni hittar något fynd! www.erskatt.blogg.se

Kommentarer
Postat av: Mariam

Smart med kontot. Vi har haft ett konto som heter barnen. Där sätts det varje månad in ett par hundra till dem (badhus, kläder, leksaker osv) och på så sätt finns det mer frihet att köpa/göra saker utan att "våra pengar" rörs.

Tack också för reklamen. :)

2013-01-07 @ 11:50:22
URL: http://Mammamariam.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag har också ett konto för de saker jag säljer (även om det var längesedan jag sålde nu) för då vet jag vilka pengar som jag sålt för osv. Sen skulle vi också behöva rensa. Vi har en sommarstuga fylld med saker.. Men det är så jobbigt att rensa ;-)

2013-01-08 @ 14:04:17
URL: http://sandraoalvin.blogg.se
Postat av: Jannie

grymt smart lösning! Det där med barnkläder är fasiken livsfarligt...Det är så jäkla kul att shoppa dem!
Hade gärna kommit på din loppis,bara jag bott LITE närmre! , )
Massor av grattis i efterskott till stora killen!Ledsen att jag missade den rätta dagen!KRAM

2013-01-09 @ 15:42:29
URL: http://ettforsoktilldagbok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback