Skadad pojke

2013-01-24 20:12:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Igår kväll kom en mycket ledsen grabb hem från förskolan. Han hade varit med om en liten olycka där ett annat barn råkat hoppa på honom och hamna med sin armbåge på Theos nacke. Han grät från att olyckan hände tills han somnade på kvällen. Vi fick honom tyst en stund medans vi såg på film, men så fort han rörde minsta lilla på nacken så kom tårarna igen. Jag ringde sjukvårdsupplysningen då vi blev oroliga, men fick rådet att avvakta då det troligtvis "bara" var muskeln som blivit skadad och det då upplevs som nackspärr.
 
Under natten hade vi några riktigt jobbiga timmar då Theo (som låg mellan oss i stora sängen) vaknade var 5:e minut och grät hjärtskärande för att han försökte vrida på huvudet i sömnen men fick så ont.
 
Jag ringde vårdcentralen på morgonen och fick komma in för kontroll. Hon skickade oss vidare till akuten där vi fick träffa en ortoped som tittade på nacken. Han konstaterade även han att det troligtvis rörde sig om en sträckning och det kommer att bli bra inom några dagar med hjälp av alvedon. Någon röntgen behövdes inte så länge det inte blir värre. Idag på eftermiddagen har han dock varit pigg och lekt som vanligt. Återstår att se hur stel han blir under natten och om han lyckas sova lite bättre denna natt. Hope so.
 
Tänk va snabbt olyckan kan vara där. Vi har ändå varit otroligt skyddade från olyckor och förrutom Miras finger som hon klämde under en stol så var nog detta det mest allvarliga vi varit med om.
 
På två sekunder förvandlas jag från den annars så ganska tuffa mamman till en nojjig förälder som genast är där för att söka råd på internet och göra allt som finns i min makt för att lindra skadan.
Det var jag som ville att Theo skulle sova inne hos oss så att jag kunde ha koll på honom under natten "Jag kommer att sova bättre då" lät det igår kväll. Jag hade nog glömt hur uselt man sover med två fötter instoppade under revbenen eller ett knä i ryggen....

Kommentarer
Postat av: Mariam

Ja visst sover man jättedåligt men man mår bra i själen. Stackars Theo och de har ju så svårt att berätta hur de mår.

2013-01-25 @ 06:58:37
URL: http://Mammamariam.blogg.se
Postat av: Jannie

Stackars lilla Theo!
Hoppas verkligen att han mår bättre nu!<3
KRAM på er

2013-02-05 @ 11:33:41
URL: http://ettforsoktilldagbok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback