Halsmandlar, polyper och andra bekymmer

2013-09-09 09:57:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
 
Idag har vi hunnit med ett läkarbesök med Mira. Slutade med en remiss till öron/näsa/hals.
När vi var på femårskontroll med Mira förra veckan så tog vi upp detta med att hon ligger lite efter i talet. Speciellt är det väl några olika ljud hon har extra svårt med som tex K-ljudet. Hon har sen hon var liten alltid haft problem med att hon i perioder (tyvärr alltför långdragna och ofta perioder) hör väldigt dåligt och det påverkar även talet som blir ganska grötigt och svårtydligt. Vi har varit till sjukhuset en gång innan och kollat just hörseln men den har alltid varit perfekt vilket den också var på femårskontrollen på bvc. Det bvcsköterskan kunde se var att Mira har väldigt stora halsmandlar och därav läkarbesöket idag.
Doktorn konstaterade även han att hon hade stora mandlar och han tyckte sig höra även att hon har problem bakom näsan. Polyper alltså. Detta med att hon får som lock för öronen vid förkylning och grötigt tal har tydligen oftast med just näsan att göra.
Någon vätska bakom örat kunde han inte se vilket också brukar vara ett problem för många med polyper/stora halsmandlar.
 
Nu har vi iaf en remiss och jag hoppas för Miras skull att hon kan få en operation och på så sätt bli hjälpt med sina bekymmer. Bvcsköterskan sa att vissa barn som blir opererade får perfekt tal omgående efter op och att det för många är just halsmandlarna som ställer till det med vissa ljud som blir svåra att uttala.
 
Mira är tyvärr alldeles för medveten om detta med att hon har problem med halsmandlar och hörsel. Detta används nu ofta i hennes försök att inte behöva sova.
"Mamma, jag har ju stora halsmandlar och det gör ont i min hals när jag ska ligga ner och sova"
"Mamma, jag får hicka hela tiden när jag ska sova, det måste bero på mina stora mandlar"
En kväll låg hon och sjöng för glatta livet sedan ropade hon in mig och sa "Mamma, jag har så ont i min strupe (har aldrig använt ordet strupe så frågan är vart hon hört det). Hoppas vi ska till doktorn snart så att han kan ta bort mina halsmandlar"
Mira har förmågan att göra en liten sak till ett väldigt stort problem och att försöka förklara för henne att allt inte beror på halsmandlarna är hopplöst. Hon har bestämt sig för att innan de försvinner kommer hennes liv att vara en plåga, speciellt på kvällarna när hon ska sova.

Kommentarer
Postat av: Kniktelin

Vilken rolig överraskning när man kikar in här och ser en massa nya inlägg! Hoppas att illamåendet försvinner snart och att Mira får det bättre framöver! Kram på er!

Svar: Jag är en överraskningens kvinna;) Nåt måste jag ju ha att göra när jag går här hemma och inget gör. Det dagliga blogginlägget får bli dagens göromål och något att se fram emot. Skönt också nu när inte bebisen är "hemlig" längre.
Therese

2013-09-09 @ 21:51:40
URL: http://www.kniktelin.se
Postat av: ellenojag

HÅller tummarna att det hjälper när mandlarna försvinner!!!

BTW... har du sytt en liten "odd molly" kofta till Mira?? det där kan nog vara det sötaste jag sett <3

Svar: Inte jag som sytt, det är en kofta av märket walking. Jätte söt! Kunde inte låta bli o billig va den också. Fanns i turkost med.
Therese

2013-09-13 @ 22:53:01
URL: http://ellenojag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback