På upploppet... och det känns... jobbigt

2014-02-20 13:55:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Hur står man ut? Vad gör man för att få tiden att gå snabbare?
 
Varje dag nu har jag kraftiga förvärkar, molande värk i rygg och mage som inte ger med sig. Detta då utöver mina vanliga krämpor med foglossning och illamående.
Jag är liksom redo att ge upp. Jag hatar de här sista veckorna. Om det bara vore det fysiska men då det även sätter sig på psyket, det är då det blir riktigt jobbigt. Att hela tiden gå och känna hur kroppen förbereder sig, lurar mig att nu äntligen kanske det är pågång. Att ha ett sista datum gör det hela mer hanterbart, jag vet att längre än så kommer jag inte att gå. Det datumet ligger inte jätte långt från dagens datum så jag borde kunna slappna av i det och strunta i alla signaler kroppen sänder ut.
 
Men... det går inte. Jag har ändå en värk konstant som gör att min kropp gett upp vid det här laget. Orkar inte mer. Vill inte mer.
 
Jag sover dåligt på nätterna, har svårt att äta (illamående och noll matlust), sover halva dagarna och går omkring som ett spöke här hemma. Den lilla energi jag har tar slut på kvällen då barnen ska ha mat och läggas. Jag har inte ens den där lilla extra energin att passa på att umgås med de stora och ge dem all tid. Spela spel, lägga pussel och leka med lego... den energin finns inte.
 
Så inte är det bara värken i mage rygg och ben som gör ont, ont gör det även i hjärtat att inte riktigt finnas till hands för de stora barnen.
 
Önskar så att detta ville vara över nu så att hela familjen kan få komma på fötter igen och må bra, umgås och ha roligt tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Linda

Styrkekramar!!!

Hur gick det hos barnmorskan? Var du mogen?

Svar: Ja det var moget och lite öppet... tyvärr kan man ju va så länge som omföderska så det behöver inte betyda så mycket. Men det är mer moget nu än det någonsin varit med någon av de andra två innan igångsättning iaf så jag hoppas att det åtminstone kan bidra till en smidig igångsättning nästa vecka :) Har du fått någon koll hos barnmorskan?
Therese

2014-02-20 @ 21:21:17
URL: http://familyspace.blogg.se
Postat av: Linda

Ja men vad bra! Då kommer det säkert gå lättare denna gång för dig. Nä jag har inte blivit kontrollerad alls men faktiskt inte velat heller :/ jag tycker det är så obehagligt. Vet ju att jag var 4 cm öppen och mogen med Aston i 2 v innan de satte igång mig så jag vet att det inte behöver betyda ngt tyvärr.

Svar: Nä, det är ju det som är så jobbigt tyvärr. Med första barnet kunde man mer så på kroppens mognad... nu känns det som att man kan va mogen hur länge som helst och ändå händer inget. Frustrerande är det... men nu är det iaf inte så lång tid kvar för någon av oss och jag vet att sen när man väl sitter med bebisen så kommer man att tänka tillbaka på den här tiden och tycka att den gick snabbt.
Therese

2014-02-21 @ 10:41:46
URL: http://familyspace.blogg.se
Postat av: Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

2014-02-21 @ 14:01:04
URL: http://sarasrum.blogg.se
Postat av: Linda

Hur mår du? Jag e så nyfiken på när det är dags för dig ;-) stort lycka till!!!

2014-02-24 @ 12:34:47
URL: http://familyspace.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback