En hemlis!Min mest sålda mössa är mössan med påsyddabokstäver, eller "Ellenmössan" som jag kallar den. En liten hemlis som jag inte berättat är att det är sötnosen på bilderna som är min första "ellenmössa" kund. Sanningen är också att det var Ellens mamma Hanna som frågade mig om jag kunde tänka mig att sy en mössa med urklippta bokstäver i mönstade tyger. Självklart kunde jag det och detta blev resultatet.

Ellen blev den första att bära mössan, men det tog inte lång tid förrän fler fick upp ögonen för mössan. Själv älskar jag denna mössan och jag älskar att leta fina romantiska tyger att sy bokstäverna i. Det finns även en grabbigare (mer unisex variant) variant av mössan med påsyddabokstäver, det hoppas jag att ni inte missat.

Jag vill också tala om att det självklart går att få mössan med fleecefoder nu till vintern.

Ellenmössan kostar 160 kr
med fleecefoder kostar den 180 krBeställa gör ni genom att maila mig på: mirasmamma@hotmail.se

Tack o bock

Detta inlägget vill jag tillägna alla er som handlat av mig senaste året, alla er som tittar in här på bloggen och alla er som kommer med fina kommentarer kring det jag gör.
Jag älskar syandet och är så otroligt glad att jag får syssla med något jag verkligen brinner för och njuter av att göra.

Jag har massor av idéer inför framtiden. Tyvärr har jag inte haft orken den senaste tiden till att genomföra dem. Min huvudvärk går väldigt mycket upp och ner och jag försöker sy så fort jag är ledig och mår bättre. Eftersom det är lite av högsäsong på mössfronten just nu så hinns inte nyheter med riktigt. Symaskinen går som sagt varm så fort det finns tid över. (några vinternyheter kommer det dock att bli inom kort)

Inom kort kommer även min hobbyverksamhet att övergå till enskildfirma och detta är verkligen något jag drömt om och hoppas snart ska stå klart. Spännande, eller hur!:)

Tack alla ni för ni gör detta möjligt!
Kom ihåg att jag gärna tar emot både tips på saker ni saknar och kritik på saker jag redan gör.

Välkomna in med era beställningar inför hösten och vintern! Ni har väl inte missat att det går att få standardmössan även fleecefodrad för att passa vintern.

Vid beställning mailar ni mig på mirasmamma@hotmail.se.


Färgsprakande stjärnorHar fått några härliga beställningar på stjärnmössor och andra färgglada tyger.
Tillsammans blev de en underbar kompott av färger och mönster.Härnäst på tur ligger ett gäng mössor med påsyddabokstäver.


Rustad för vinter med fleecebyxorKan man sy så är det svårt att motivera varför man ska behöva gå till H&M och köpa ett par fleecebyxor. Därför plockade jag fram detta fleecetyget ut garderoben och sydde att par fleecebyxor till Mira häromdagen.

Jätte nöjd med både modell och storlek.
Visst är det ett läckert tyg!?


Vintermössor på turHåller på att knåpa ihop en ny modell av vintermössa. Behövs något som täcker de små öronen och lilla ansiktet lite mera om vintern. Därför gjorde jag den nya modellen på detta viset. Tyvärr blev den lite tajt på Theo. Tanken är att man ska kunna knäppa den under hakan som på bilden nedan, men eftersom den är lite för liten i storlek så når den inte runt. (Ser därför lite lustigt ut på bilden, eftersom jag håller ihop "flikarna" med handen)

Mössan är med fleecefoder och trikå på utsidan.Vad tycker ni? Gillar ni modellen?

SeptembermössorNågra beställningar som lades på lådan idag.

Första gången jag syr i detta tyget. Sååå fint verkligen.


Mössor på löpande bandI helgen har jag inte legat på latsidan. En hel hög med mössor ligger nerpackade i mailingbags och skickas imorgon till sina köpare.En liten specialbeställning till en gabb som heter Hugo. Jag gillar verkligen den svart/röda mössan. Svart och rött är alltid en snygg kombination. Kanske en sådan Theo ska ha till sin röda overall i vinter?


Höstmössor i stora lass!

Många som frågar mig om jag börjat sy beställningar igen. Jag har aldrig slutat:) Bara haft lite uppehåll under sjukskrivningen.

Nu syr jag höstmössor på löpande band. Passa på att beställa du med för att hinna få en mössa innan kylan slår till på riktigt.

Ligger en hög med färdigklippta mössor som väntar på att bli sydda imorgon.


Detta settet sydde jag till Mira idag. Visst är det fint med matchande mössa och scarf. Finns att beställa såklart.


Skinnbokstav på mössa och muddbyxorFick några beställningar på mina bokstavsmössor med skinnbokstav. Snygg detalj på mössan om man inte vill skriva barnets hela namn."Ella"byxorna i närbild. Lite svårt att fota bokstäverna. Byxorna är enligt mig mycket finare live än på bild.


Nysytt i septemberJag ligger inte helt på latsidan även om jag inte blivit frisk än. Min migrän är bättre men jag har konstant huvudvärk (haft i fyra veckor nu).

Jag försöker ta lite längre stunder vid symaskinen men inte varje dag. Axlarna behöver vila vissa dagar.
Leveranstiderna ligger på 1-2 veckor fortfarande.

Bilden ovan visar mina senaste sydda beställningar.

En nysydd tröja har det också blivit senaste veckan. Jag blev själv väldigt nöjd med kombinationen av de olika tygerna. Ugglorna är ju för söta:)


Grön muddar och baksida