Förvånad? Mira? Tror du?

2008-08-31 11:53:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «



"Mamma vad gör du med den där stora svarta grejjen? Oj, nu blinkade den åt mej också. Mamma ta bort den!"

"Jag vägrar skratta innan du har tagit bort den! Mamma, jag menar allvar!"


En tunna av skräck???

2008-08-31 11:03:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det var i fredags som jag var på massage och floating...

Kvällen började inge bra alls. Jag hade prickat in Miras sista ammning perfekt tyckte jag. Jag gav henne en timme innan jag skulle åka för att sedan ge henne en sista slurk precis innan jag skulle gå. Jag vet att hon kan klara sig utan käk i 3 timmar vilket var precis den tid som behandlingen skulle ta. Både jag o maken var beredda på att den sista halvtimmen innan jag kom hem igen skulle kunna bli jobbig och fylld av skrik o gråt men det skulle maken överleva övertalade han mej om. (Och även Mira skulle klara detta även om det skulle bli kämpigt)

När jag skulle ge henne den sista slurken innan jag skulle gå så vägrade hon! Naturligtvis! Hon ville inte äta... hon ville sova. Jag trugade o trugade men min lilla skrutta vägrade.

Så med gråten i halsen (min hals alltså) och ilska över att jag nu inte skulle kunna slappna av alls o bara tänka på mej själv lämnade jag maken o barnet.
Mira skulle alltså få lov att överleva utan mat i 5 timmar istället för 3,5 timme som planerat. Jag såg framför mej en hysterisk bebis redan innan jag börjat första behandlingen som då bestod av floating.

Floatingen ja...den var speciell. Mycket speciell. Kan verkligen inte beskriva känslan av att först lägga sig i en tunna med 2 dm högt vatten i och sedan stänga in sig i denna tunna totalt. Man ligger där instängd i mörkret o flyter på 30 procentigt saltvatten. Man tappade insikt om både tid o rum. Först var det mest otäckt och skrämmande men när man väl insett att man inte skulle drunkna eller få saltvatten i ögonen även om man slappnade av i nacken så var det ganska skönt.
Denna behandling på 45 min motsvarar 6-8 timmars sömn! Inget för den som har cellskräck men underbart för en trött ammande moder.

 
(Så här ser tunnan ut som man ligger i)

Efter floatingen var det rygg och nackmassage på schemat. Lovely! Underbart! Såå skönt!

Efter massagen skulle jag "vila" i 30 min innan min kompis var klar inne på floatingen. Gissa hur mycket vila det blev. Gissa vem som genast rusade upp till mobilen och smsade maken för att höra hur det gick där hemma, Gissa vem som inte kunde slappna av ett skit när maken aldrig svarade på smset.

När jag kom ut från "salongen" var det en hispig mamma som genast ringde maken. Fick svaret att Mira sov och att allt gått bra. Hur gick det till? Förstod Mira att hon inte skulle få mat på 5 timmar när jag talade om det för henne? Observera att det ALDRIG har hänt att hon inte ätit på 5 timmar innan! (Mer än på natten förstås) Jag lever fortfarande i chock efter det. Kanske därför jag inte kunnat skriva om det förrän nu.

Jag konstaterar: Jag har världens bästa bebis!

Lyxiga mamman...

2008-08-29 10:20:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag blir det massage och floating. Värsta lyxen! I tre hela timmar ska jag lämna min gosing hos sin far. Inte för att jag tvivlar på att han klarar av att ta hand om sin dotter. Jag tvivlar mer på att jag själv kommer att överleva utan mobilen i högsta hugg. Tror ni jag får ha med mej mobilen in i floatingtunnan???
Hur ska jag kunna slappna av utan mobilen och bara tänka på mej sjäv i tre timmar. Hoppas innerligt att Mira är pigg o glad idag. Om hon somnar innan jag går så kan jag iaf slappna av lite.

I natt har Mira vaknat 2 ggr. Hon vaknade kl 3.30, 5.30 o sedan ville hon gå upp kl 8. Super hungrig var hon också alla tidpunkterna. Kanske är hon inne i en tillväxtfas....så ofta brukar hon inte äta annars. Hoppas hon kan äta lite mera sällan under dagen...annars bådar det inte gott inför kvällen.

Jag ska verkligen försöka njuta idag. Idag är det min dag o den är jag värd!

Febrig lisspiga (Måste läsas på dalmål)...

2008-08-28 16:59:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lilla stumpan har feber. Inte så mycket som tur är... men nog för att va helt däckad.  När jag vaknade kl 5 i morse o skulle ge henne mat så upptäckte jag att hon var jätte varm. Hon somnade vid bröstet på en gång o har i stort sett sovit sedan dess. Hon har bara vaknat lite idag o ätit o sen har hon velat gå o lägga sig igen omgående.
Det gör ont i mammahjärtat att se sin lilla älskling må dåligt.

Snart får vi besök av en kille från mickes fotbollslag o hans tjej. Ska bli trevligt. Vi ska käka lite te o smörgås (Ja, jag vet att det var lite dålig fantasi)  Var på maxi o köpte nytt löste idag. Fläder och champange smak. Kan va riktigt otäckt eller så är det jätte gott. Luktade underbart iaf:)
Hoppas Mira uppskattar besök trots att hon inte är på topp.

Ha det bra! Kram

3 månader idag!

2008-08-27 18:52:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag fyller Mira tre månader. Stora tjejen nu:)

Vi var till bvc på koll. Nu väger hon 6575 g o är 63,5 cm lång. Hon följer sin kurva o allt ser bra ut.
Vår gosing fick sin tremånaders vaccinations spruta idag. Det var inte roligt alls. Hon grät naturligtvis och jag tyckte så synd om henne. Som tur var höll inte gråten i sig så länge och det verkar inte som att hon känner av sprutan nåt efteråt. Nu ligger hon i vaggan o småsover och hon verkar inte ha feber eller så.

Jag vet inte hur jag skulle bete mej om Mira blev sjuk. Jag har aldrig ens tagit tempen på en bebis förrut...det är sådana gånger man känner sig som en värdelös mamma. Tur att det finns en mormor att ringa om man behöver råd o hjälp.

Jag känner mej riktigt huslig idag. Igår stod jag hela kvällen och bakade pizza bullar och idag har jag lagat en ny maträtt som blev riktigt lyckad. Jag skrev för någon dag sedan ett vecko matschema som jag faktiskt följt ganska bra. Plockade fram alla mina kokböcker o skrev en lista på maträtter som vi inte testat innan sen åkte vi till maxi och köpte in ingredienser så vi klarar oss en vecka. Både ekonomiskt och smidigt. Måste försöka spara in lite pengar nu när jag går på mammapenning.

Nu ska jag sätta mej framför tven o softa resten av kvällen.
Mina leder värker o träningsvärken är värre än någonsin.... trött är jag också....vädret gör ju inte det hela bättre.

Hur många bloggar ska människan ha innan hon blir nöjd???

2008-08-27 10:48:06 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Jag förstår det inte riktigt själv hur det gick till. Helt plötsligt sitter jag här med 3 olika bloggar som alla handlar om samma sak. Mej, mitt o jag.
Har jag så ofantligt stort ego att jag tror att alla är intresserade av att läsa om mitt häftiga liv???
Tror jag verkligen att massa folk väljer att läsa om mej på sin lediga tid???

Nej, jag tror verkligen inte att någon vill läsa om mitt vanliga liv. Jag gillar bara att skriva helt enkelt.
Mina dagböcker från när jag gick i lågstadiet och upp i vuxen ålder har nu bildat en liten hög. Inte så liten heller. Tänk va smidigt att slippa köpa dyra dagböcker som ändå bara står o samlar damm. Nu kan jag skriva på detta underbara internet istället...o på så sätt spara både miljö och plats på vinden.

Men....varför nöjer jag med inte med EN blogg? Ja, den frågan är lite svårare att besvara.
Jag började på minbebis.com (väldigt bra sida förresten) men dom la ner sin bloggsida, sedan fortsatte jag till familjeliv.se (mycket bra sida!) där jag fortfarande har kvar min blogg men bloggar väldigt sällan. Efter påtryckning från min familj uppe i dalarna som ville se mer bilder på sin lilla älskling Mira så startade jag denna bloggen. Här tänker jag lägga ner lite extra tid för här trivs jag bra.
...men så kom då den tredje (o sista får vi nog hoppas) bloggen helt oväntat. Den finns att hitta på tidningenhennes.se. Tänk att en tidning vill ha med lilla mej på sin hemsida. Hihi.
Skickar med en liten länk här för er alla som vill ha bevis.
http://www.tidningenhennes.se/Blogg/?blog=54

Tur att Mira gör mitt annars så tråkiga liv lite mera intressant för er att läsa. Hihi.

Nu ska jag bädda sängen och göra mej iordning för en ny dag. Idag blir det bvc besök och tvätttid...


I did it!

2008-08-26 15:55:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är jag jätte stolt över mej själv och Mira.
Jag överlevde träningspasset! Kämpigt var det men roligt.
Kan ju säga att jag tappat en hel del styrka o kondis på detta året. Känns som att börja om från början igen Suck.

Mira tyckte det var jätte skoj med träning. Hon låg där på sin filt o skrattade hela passet. Min gullunge!
Det gick jätte bra för Jenny o Debora också så det får vi göra om! Eller hur Jenny!?

Undra hur jag kommer att må imorgon. Känner redan hur det stramar i rumpan när jag reser mej upp. Bådar inte gott.

På fredag ska jag på massage och floating. Fick ett presentkort av min käre man när jag fyllde år. Nu ska jag äntligen få använda det! 3 timmar ska jag vara ifrån min lilla älskling (Mira alltså...Micke är van att bli lämnad några timmar) Undra hur det kommer att gå? Hoppas hon sover hela tiden och att hon inte blir akut hungrig efter en timme.

Nu är jag sugen på nåt gott! ...Fast om jag åker o köper nåt sött nu så är ju träningspasset helt förstört. Tänk va stolt jag skulle bli över mej själv om jag klarade en hel dag i nyttighetens tecken. Jag får försöka hålla ut. Har ju faktiskt några vindruvor i kylskåpet. Får käka upp dom o hoppas att sockersuget försvinner.

Delar med mej av en bild på något annat sött...


Träningsdax?!?

2008-08-25 17:33:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Imorgon är tanken att jag ska börja träna. Jag och Mira ska gå på "mammagympa". Ångesten börjar så sakta smyga sig på.
Jag har inte tagit ett jympa/aerobics steg på 1 år nu! Hur ska jag klara av att hoppa runt i 45 långa min??? Jag kommer att tuppa av efter 10 min.

Med tanke på min icke så smidiga graviditet så blev det inte så mycket träna av. Att hoppa upp o ner med illamående!? Nej tack! Och att sen träna när jag var sjukskriven var ju inte att tänka på. Jag fick inte ens ta en 10 min promenad.

Hur som helst så är jag lite orolig för morgondagen. Så mycket som måste stämma.
1. Mira måste vara på bra humör hela passet.
2. Mina gamla träningskläder måste passa (vägrar köpa nya pga att jag blivit tjockare).
3. Mina träningsskor måste komma fram innan kl 10 imorgon, efter att dom försvunnit under flytten till nya lägenheten.
4. Min kondition och alla leder måste hålla för ett helt pass.

Ja ni ser, det är hur mycket som helst som talar emot att jag ska börja träna imorgon.
...men gå dit det ska jag. Jag ska... Förhoppningsvis.

Putsat o fejjat...

2008-08-22 15:42:28 Allmänt
» Kommentarer(5) «


Jag har välkomnat hösten här hemma genom att pynta mysigt. Jag har suttit hela dagen o sytt gardiner o kuddar.
Jag bjuder er på två bilder. Tyvärr får ni inte se mina vackra kuddar då micke vägrade flytta sig ur soffan då jag skulle fota. Eller rättare sagt jag frågade honom aldrig då han såg så otroligt trött ut stackar´n.





Tänk er detta med lite lila kuddar o ljus.

Så nu går alltså vårt lilla krypin i lila, rosa och svart. Mycket nöjd är jag. Har bara lite finputsning kvar.


Förutom pynt så har jag också vart ute o höstförnyat min garderob. Hittade två kjolar igår på min runda genom hm.
Har som vanligt inte bestämt om jag ska ha kvar dom än eller inte. Vad tycker ni?

           

Nu ska jag återgå till städningen. Golven är kvar och jag borde göra dom nu medans jag håller på...annars är risken att det aldrig blir av.  Det var skönt med en liten paus iaf.

Ibland kommer man till korta...

2008-08-22 09:03:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det finns inget som kan få en att känna sig så helt otillräcklig och hjälplös som när man inte kan trösta sitt barn.
Jag förvånas ändå över mitt lugn när Mira börjar gråta för på någotvis så anser jag mej veta så pass mycket om henne vid det här laget att i de flesta fall så kan jag tysta henne ganska fort. Nu hör det verkligen till ovanligheterna att Mira skriker och det är inte ofta jag får öva på att trösta henne.

Nu ligger min älskling och sover i vaggan, men det var inte många minuter sen hon skrek som om det hängde på liv eller död. Jag kan inte förklara känslan av frustration när jag inte lyckas lista ut vad det är som gör henne så ledsen/arg. Jag testade mat -hjälpte inte. Jag testade närhet och vaggning i famnen - hjälpte inte. Jag testade sovning i vaggan - hjälpte inte. Jag testade nappen - spottades ut. Jag testade allt jag kunde komma på o hon var ändå helt otröstlig. Till sist lade jag henne i vaggan o vaggade o då tog hon nappen efter mycket om o men o så somnade hon. Nu ligger hon där o ser så fridfull ut.
Ibland förstår jag mej inte på min lilla tjej.

Jag har aldrig tyckt om att lära mej nya saker. Jag vill kunna allt från början o jag vill vara bäst på det på en gång. (Det är ett under att jag överhuvudtaget har ett körkort) När det gäller att vara mamma har jag insett att man aldrig blir färdigutbildad. Jag lär mej något nytt varje dag. Vissa dagar får jag ångest och tänker -Hur ska jag klara detta??? Hur ska jag kunna ta hand om Mira och lära henne livet? Andra  dagar kopplar jag bort de tankarna o tänker istället att det är helt ok att lära sig under vägen och istället inse att jag är bäst på att ta hand om mitt barn oavsett hur man borde göra och hur alla andra gör.

Nu ska jag göra lite andra "mammerliga" saker. Jag ska sy nya gardiner o kuddar och sen ska jag pynta o göra det lite höst mysigt här hemma. När allt ät färdigt ska jag tända ett ljus o dricka en kopp te och välkomna hösten.

Vaknade idag av en sjungande Mira...

2008-08-19 18:01:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira har verkligen börjat "prata" nu. Hon jollarar för fullt mest hela tiden. Jag kunde bara inte låta bli att skratta i morse när hon låg där i vaggan o diskuterade med sig själv. Så otroligt söt! Det är bra med en stämningshöjjare i familjen då man vaknar kl 7.30 o verkligen inte vill gå upp. Tur för Mira att hon är så rolig annars skulle hon få en arg o trött mamma istället.
Trodde inte hon kunde lära sig nya saker utan morfar:) Det är verkligen konstigt för allt hon har lärt sig har hon lärt sig när hon varit med mormor o morfar. Hon var dålig på att hålla huvudet åt vänster o så helt plötsligt en kväll när morfar kom på besök så var det inga problem alls med att titta åt vänster. En annan gång de var här så lärde hon sig säga några ord. När dom sen åkte hem pratade hon inte alls lika mycket. Jag lovar att hon kommer att ta sitt första steg när hon är med morfar också...säkert någongång när varken jag eller Micke är med.
Ok, jag erkänner... Både jag o Mira längtar tillbaka till Dalarna. Det har vart så mysigt i sommar när vi har vart där o hälsat på. Fast jag skulle ändå inte kunna flytta tillbaka... det är för mycket här i Jönköping som väger högre. Men jag önskade av hela mitt hjärta att sträckan mellan jönköping o Dala-Järna skulle minskas med se så där 35 mil. Eller att mina föräldrar skulle flytta hit:)

Idag är jag sjukt trött o vill bara sova! Jag känner pressen att jag måste ta tag i dopet o planera det o sen har jag hundra saker till som jag "borde" göra. Jag har alltid sett mej själv som stresstålig...men jag får nog vackert inse att jag verkligen inte är så stresstålig. Jag är duktig på att prioritera o strukturera upp saker som jag behöver göra...men har jag några saker för mycket att göra så blir jag tokstressad o så orkar jag ingenting istället. Det måste vi öva på!

Nu ska jag ta o sätta mej o skriva en lista på allt jag borde göra. Det är ju så gott när man får stryka saker på listan sen...då försvinner stressen ett steg i taget.

Bjuder på en bild på Miras älsklings morfar.

Ful hårdag???

2008-08-18 13:16:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Egentligen kanske jag är en dålig mamma som lägger ut sådana här bilder på mitt stackars barn.
Inte kan väl Mira rå för att hon råkade ha en dålig dag just när jag var på foto humör.

Det är konstigt att ens eget barn alltid är helt underbart sött oavsett dubbelhaka o fula miner. Mira är ju världens finaste barn så är det ju bara helt helt enkelt. (Nej, jag tänker inte diskutera det vidare med er som inte har samma åsikt. Punkt slut)

Mira har blivit ganska stark i nacken nu. Vi brukar lägga henne på mage lite då o då så att hon får träna sina muskler lite. Hon hatar att ligga på mage! 10 sekunder går det sedan "gallskriker" hon. MEN....igår lyckades jag faktiskt ta ett kort när hon t.o.m. log liggandes på mage.





Nu ska jag återgå till maten som säkerligen är klart nu på spisen. Mirjam o Andre kommer strax. Trevligt!

Kram

Livet med bebis är livet!

2008-08-16 10:41:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag får ofta frågan hur livet har förändrats nu efter att vi fått barn,
Helt ärligt så tycker jag inte att livet har förändrats så mycket samtidigt som jag vet att allt är förändrat på sätt o vis.
Jag har aldrig vart så glad som jag är nu, jag har aldrig vart så lycklig som jag är nu o jag har aldrig mått så bra som jag gör nu. Skit samma om jag är trött o virrig mest hela tiden:)
Till och med Micke sa häromdan att han inte kunde fatta att vi väntat med att skaffa barn så länge för det är ju det bästa man kan göra. Tänk att någon som varit så orolig o anti inför att skaffa barn helt plötsligt kan säga att han väntat för länge. Det kanske kan få er alla att förstå lite hur underbart det är att ha en liten bebis.
Klart att hon skriker ibland (Fast ärligt talat nästan aldrig), klart att bajsblöjjorna är äckliga (Fast dom kommer ju så sällan) o klart att jag önskade att jag fick sova en hel natt ibalnd (Går pappa upp 5 så kan väl jag också göra det)... men trots "allt" detta så är det sååå värt det att skaffa barn. Finns inget i livet som går upp emot att få ett leende från sin lilla tjej. Ett leende som säger allt. Ett litet barn som är helt beroende av mej. Det är en ganska häftig känsla och ganska skrämmande på samma gång.
Nej, jag tycker inte att det "tär på förhållandet" mellan mej o Micke. Tvärtom. Jag har aldrig älskat Micke så mycket som jag gör nu!
Nej, jag tycker inte att man är så "fast" o inte kan göra nåt. Det är ju bara att ta med de små. Igår var vi tex på konsert o Mira tyckte det var jätte skoj. Hon låg där i vagnen o myste o hade det så bra så. Det enda som fattades var ett par peltor hörlurar.
Vad är det mer ni är oroliga för??? Skriv o berätta så ska jag förklara hur det egentligen är. Dumt att gå o oroa sig i onödan då livet med bebis är Livet helt enkelt!
Just go for it! Hihi


Påväg på konsert med Conny Rodson. En underbar kväll vid vättern.


Sötisen ska sova...


Faderskärlek...


Nu ropar min älskling på mat. Dax att rusa.
Over and out

Höstkänslor...

2008-08-13 17:13:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


I natt sov lilla älsklingen 7 timmar! Sååå skönt! Blev helt chockad när jag vaknade o klockan var halv 6. Gick på på toaletten efter att jag ammat o då gick jag förbi pappa som satt vid köksbordet, stackaren fick lov att åka till jobbet då. Jag skulle aldrig överleva att gå upp kl 5 varje morgon!

Idag har vi haft en soft dag hemma hos mamma o pappa. Jag har suttit vid datorn o planerat barnvälsignelse medans micke har suttit o sett på OS. Ikväll bär det av till Emmelie o Anders. Trevligt! Då ska vi laga lite god mat o bara umgås ett gäng på ca 10 pers. Roligt att träffa alla en sista gång innan vi åker tillbaka till stan.
Jag kommer att sakna alla här uppe när allt återgår till det vanliga... när det blir höst o alla börjar jobba igen. Undra vad jag ska hitta på då??? Tur att jag har några mamma kompisar som kan underhålla mej o Mira. Det kommer bli många promenader o fikastunder!:)

Kolla in den här bilden på vår lilla MYra. Haha...för visst ser hon ut som en liten myra på bilden?



Haha...vilken mage hon har på den här bilden! Ska bli så spännande att se snart vad hon väger o hur lång hon blivit. Hon växer verkligen jätte mycket nu! Idag har hon velat ha mat oftare än hon vanligtvis äter. Undra om hon är påväg in i nån tillväxtfas kanske?
Mira har lärt sig att om hon gallskriker så kommer maten ännu snabbare...så det är hennes nya "bus". Helt plötsligt från ett leende till gallskrik. Tur att jag har lärt mej höra när det snart är matdax.

Hon har börjat stå upp litegrann också. Någon sekund o så faller hon ihop i en hög igen:) Om någon dag/vecka så kan hon säkert stå lite längre stunder. Kul att se hur hon utvecklas för varje dag.

Nu ska jag måla mina naglar. Hihi. Gäller att unna sig lite lyx ibland o lite tid för sig själv medans Mira sover.

Damdamdadaaam, damdamdadaaaam....

2008-08-11 10:17:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


I lördags var på vi bröllop. Det var min svåger som gifte sig. Äntligen! Dom var såå fina så.
Titta får ni se...



Mira var inte så jätte förtjust i bröllop. Hon ville inte sova o hon ville inte vara i knä hos alla som ville hålla. Hon låg där i sin vagn o skrattade o grät om vartannat. Till sist fick hon åka hem till mormor o morfar. Där somnade hon så fort vi lade ner henne i vaggan. Hon är busig vår lilla tjej.

En liten bild på familjen Nordquist. Uppklädda dagen till ära.



Vi är uppe i Dalarna nu till på torsdag. Det är så skönt att bara vara här o ta det lugnt. Vi njuter varje sekund:)
Har inte så mycket mera att berätta för tillfället. Ville bara visa en bild på det fina brudparet.

Grattis Tomas o Lena! Vi önskar er allt gott!


Juli 08

2008-08-07 18:40:39 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


(Klicka på bilderna för att se dom i större format)

 Mamma o Mira i Dalarna


 Mira o Molly leker


 Sigrid o Mira busar


 Mira skrattar 

Mamma mia vad jag saknar att stå på scen!

2008-08-07 18:30:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Mira älskar sitt babygym! Där kan hon ligga nästan hur länge som helst.
Jag hade laddat o tänk sy en bärsjal, sen när jag helt tappade lusten till det så var jag nära att köpa en för dyra pengar. Tur att vi inte gjorde det med tanke på att vi fått en så osocial bebis. Haha. Hon trivs bättre själv där hon kan sitta o lukta på bloooommorna. Tjuren ferdinand 2.



Bamse är extra skojjig.


Igår var jag o Jenny på Mamma Mia på bio! Underbart! Lovely! Så bra! Bäst!
Jag hade glömt hur mycket jag älskar bra musikaler. Åhh va jag blev sugen på att uppträda igen. Dansa, sjunga o agera är ju bland det bästa jag vet. Varför slutade jag med det??? Sorgligt!
Papporna klarade jobbet med att ta hand om bebisarna galant. Kanske inte så svårt mad en tjej som somnade 5 min efter att jag gått o vaknade 5 min innan jag kom hem igen. Bortskämd pappa!
Mira är nog världens bästa bebis, det är nog så helt enkelt. Helt objektivt sett:)

Nu är det höst snart. Ser fram emot gymmet o danspassen på friskis. Ska bli skoj! Annat bra med hösten är ju de underbara stickade koftorna som man kan mysa in sig i. Det är härligt med ny garderob:) Jag brukar alltid säga att våren är den bästa shopping tiden men jag har kommit fram till att hösten är inte så pjåkig den heller. Mysiga klänningar o koftor ska det bli massor av denna hösten. Ok ok....jag vet att jag har det snålt i plånboken nu för tiden. Men drömma kan man väl få göra iaf. Eller hur?!?
Det konstiga är att det inte är lika kul att handla till sig själv längre. Jag styr alltid mina steg till barnkläderna först nu för tiden. Konstigt det där. Mira har inte behövt leva med för lite kläder än iaf. Hihi. Fast till mitt försvar måste jag ändå säga att jag inte alls handlar så mycket som alla tror. Kläderna går faktiskt åt o vi hinner använda allt flera gånger tom. Jag är ju så snål också så de kläder jag köper är från tradera o kostar då max 20 kr st. Det är väl inte så farligt??? Såg ett set idag på kappahl, en tunika o ett par matchande byxor, de kostade 129 kr o jag köpte det inte för att det var för dyrt. Dumt!

Oj, inser att jag helt tappade tråden. Hösten var det ju...
Annat bra med hösten är tända ljus o te. Ska införskaffa en god te sort o en ny stooor tekopp. Mmmm...kan det bli bättre? Lite ny inredning också kanske??? Suck...det finns så mycket jag vill köpa som min plånbok inte tillåter just nu. Så är det att få barn. Vet ni!? Det konstiga är att jag inte bryr mej. Allt jag behöver just nu är Mira o att hon har det bra. Allt annat är bara prylar o bonus.

Nu ska jag ta o testa om Mira kan tänka sig att ta nappflaskan. Vi ska på bröllop på lördag o jag tänkte pumpa ur mjölk till Mira när hon ska va hemma med Mormor o Morfar på kvällen. (På tal om pumpa ur. Snacka om att känna sig som en kossa när man sitter där o pumpar. Så löjligt. Inget jag tänker göra bland folk direkt.) Ska bli spännande att se vad hon tycker om det.

Hej hopp...

Dagen till ära...

2008-08-05 09:45:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag fyller Louise år o därför bjuder jag er på en bild på henne o Mira. Grattis Louise! Hurra, hurra, hurra, Hurra!!!
Visst skulle hon bli en bra mamma! Vissa bara har det:)



I natt har vi inte sovit så värst bra. Mira har vaknat flera gånger o velat ha nappen för att sen somna om en stund o sen vakna igen osv. Kl 9.00 gav jag upp och gick upp. Vi får besök idag så jag borde städa lite innan dom kommer. Typiskt mej att först sätta mej här istället o fördriva lite tid så att jag ska slippa städa.

Imorgon ska jag o Jenny gå på bio! Vi ska lämna våra flickor hemma hos deras pappor och smita iväg i 2 timmar. Lite nervöst faktiskt. Jag vet ju att Micke klarar det men frågan är om jag gör det. Haha.
Men... jag har velat se på Mamma Mia sedan jag såg att den skulle bli film så nu är det bara att trotsa sina känslor o gå dit. Det kommer att bli skönt med lite egen tid. Det behöver alla mammor ha någongång ibland.

Nä...dax för städningen.

Tänk va minnet kan svika ibland...

2008-08-04 20:50:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter o surfar inne på sidan minbebis.com. Under graviditeten var jag alltid inne på minbebis o skrev inlägg i forumet o diskuterade allt mellan himmel o jord eller rättare sagt allt mellan plus på stickan till förlossningsskräck. Även fast jag nyss var i samma sits som tjejerna på minbebis så känns det på samma gång som en evighet sen.

Jag kan på något sätt framkalla de känslor jag hade under graviditeten under tiden som jag läser de andras inlägg. Den underbara känslan (blandning mellan skräckslagen och överlycklig) när jag fick två streck på stickan och beviset på att det växte en liten varelse inom mej eller illamåendet som kom samtidigt som stecket på stickan. Jag kan också komma ihåg va rädd jag var när vi fick åka in den där natten till förlossningen. Jag var så beredd på att få åka hem o så fick jag stanna kvar 4 nätter på bb istället. Har nog aldrig varit så liten, orolig o hjälplös som då. Eller frustrationen över alla läkare som inte förstod mej o en chef som inte trodde på mej. Glädjen när jag kände första sparken eller när vi var på ultraljudet o fick se vårt underverk. Så många härliga minnen o känslor blandat med hemska känslor och oro.
Nu sitter jag här med vår prinsessa och även fast jag kan framkalla o minnas dessa känslor så känns det som en evighet sen vi var där. Jag minns inte hur det var att leva ett liv med en stor mage o jag kan så här i efterhand tänka att illamåendet kanske inte var så farligt ändå??? Jag är livrädd för en till graviditet och att det ska bli som det var denna gången...men jag hoppas att jag inte kommer låta rädslan vinna över viljan att skaffa ett till barn så småningom. Klart jag vill att Mira ska ha ett syskon. Jag har ju lovat Maken att vi ska skaffa en till liten tjej som ska heta Majken (Så att han får sitt namnförslag igenom på nåt vis).

Jag sitter här o tittar på min älsklingstjej som ligger i vaggan o sover så sött. Nappen guppar så gulligt ut o in i munnen o ibland ger hon ifrån sig en ljudlig suck eller nåt litet pip som visar att hon förmodligen drömmer.  Jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv som jag är nu. Vad skulle jag göra utan Mira??? Hon förgyller mina dagar o gör mitt liv värt att leva.


Härmed öppnas min blogg. Välkommen!

2008-08-04 09:37:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag har hela tiden tänkt att jag ska bli klar med min design på bloggen innan jag börjar skriva nåt men nu när jag fick en kommentar från en av mina trognaste läsare;) så måste jag ju sätta fart o börja skriva nåt nu. Inte bra om man tappar läsare redan innan man börjat skriva nåt.

Såå...detta är då starten på min blogg.

Vem är jag kanske du undrar.
Först o främst är jag ingen utan min underbara familj. Min familj består av Maken Micke och Sötisen Mira som nu är 9(!) veckor. Dom är mitt allt o utan dom vet jag inte hur jag skulle överleva. Trots att Mira bara är drygt 2 månader så förstår jag inte vad jag gjorde innan jag fick henne.
Vanligtvis (det vill säga innan Mira kom) förbrukade jag min tid på jobbet, i gymmet , med mina vänner eller framför tven/en bra bok. Jag jobbar på guldfynd annars men är nu mammaledig såklart.
Nu för tiden blir det varken jobb eller gym, nu rullar dagarna på rätt så fort utan att jag behöver göra nåt överhuvudtaget. Om man nu skulle säga att "inte göra nåt" är lika med amma, byta blöjor, städa (eller iaf hålla undan de värsta dammråttorna) tvätta, underhålla Mira m.m m.m. Det är konstigt va fort dagarna går med en liten bebis i huset.
På tal om huset... Vi har ganska nyligen flyttat in i en ny lägenhet som vi köpt. Vuxenpoäng att köpa lägenhet eller hur! Här trivs vi iaf kanon o vi bor nära allt nödvändigt:)

Nu har jag berättat vad jag gör men vem är jag då?
För att kunna berätta vem jag är så måste vi först reda ut om jag ska berätta vem jag var innan jag blev gravid eller vem jag är nu efter att jag fått barn. Innan jag blev gravid var jag en glad, envis, social, omtänksam tjej. Nu för tiden är jag mer trött, envis, nervös (Nåt hemskt kan ju hända Mira typ när som helst), lycklig,..mamma. Finns ju många fler ord som beskriver vem jag är men med min amningshjärna så får ni nog va glad att jag ens kunde komma på så många:)

Jag kommer att skriva mycket om mitt liv som mamma. Dels startade jag denna blogg för att kunna visa bilder o berätta för alla där hemma i Dalarna vad som händer med Mira o vårt liv o dels startade jag den för att jag ska ha något att göra de gånger jag behöver vara för mej själv o koppla bort allt annat för en stund.

Du hoppar rakt in i det Nordquistiska hemmet med blöjbyten, fotöljköp, glada tilllrop o mindre glada, dåliga självförtroenden o mamma känslor.

Resan börjar NU


Sötisen 9 veckor gammal