Sängdax för länge sen...

2008-09-30 22:29:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Kan någon svara på vad jag gör uppe nu!!?!
Jag borde ha gått o lagt mej för en timme sedan.
Den största frågan är väl varför jag sitter o skriver här när jag kan ligga nerbäddad i den renbäddade sängen. Finns det nåt goare än en nybäddad säng som doftar sköljmedel? Ja det skulle vara Miras kind då.

Nä... inget bud på tradera att vänta på, en make som ser på fotboll...absolut inte någon ide att vänta på, en bebis som sover och inte behöver väntas på = Dax att hoppa i säng.

Hörs imorgon!
...
Då får jag föresten besök av min käre vän Jenny. Nice!

Sov Gott Vänner!

Miras 4:e smakis...

2008-09-30 18:20:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag fick Mira sin 4:e smakis. Hade inte alltför höga förväntningar då det inte gått alls bra hitintills.

...men som vanligt så gillar vår tjej att chocka oss. Hon började tom gråta när det var slut för att hon ville ha mera. Mums med morot! Hihi.
Jag o mamma som pratade om det idag att det nog är bra att Mira får öva länge eftersom hon haft lite svårt att ta tidigare smakisar. Idag såg det ut som att hon inte gjort annat än ätit om man jämför med innan. Bjuder er på ett litet klipp även idag.



Fåtölj köp...

2008-09-30 17:58:05 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Nu har vi beställt hem en fåtölj. Äntligen! Det tog sin lilla tid. Vi har tjatat om att köpa en fotölj sedan vi flyttade ihop för 3½ år sedan så det var verkligen på tiden:)

Bra pris och snygg!!!


4 mån koll på bvc...

2008-09-30 09:27:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi vart på koll på bvc. Mira fick även träffa en läkare då hon är lite stel i nacken. Läkaren tyckte att det var lika bra att vi fick en remiss till sjukgymnast även fast hon inte bedömde stelheten som någon "fara". Förmodligen kommer det att rätta till sig av sig självt, men det skadar ju inte att få lite övingar och hjälp på vägen. Hon har blivit mycket stabilare o rakare den sista månaden och det platta huvudet har blivit bättre också. Huvudformen kommer att rätta till sig så fort hon börjar sitta lite mera och så´enligt läkaren.

Nu väger vår älskling 7290 g o är 66 cm lång. Hjälp va hon växer! Måste hon bli större?

Idag ska vi tvätta, tvätta, tvätta. Tur att Micke är hemma också.
Jag o Mira ska strax iväg på mamma/barn jympa på friskis. Ska bli kul. Alltid lika roligt att se de små liven. Det gäller verkligen att se upp med vart man sätter ner fötterna för helt plötsligt kan det sitta en bebis där.

Kanske har jag nåt kul att skriva ikväll. Till dess får ni ha det så bra!

Tredje natten = Bakslag!

2008-09-29 09:58:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag som hade sådana förhoppningar om att det verkligen skulle gå vägen. Men inte då.

Kl 5.30 vaknade hon i morse o när kl var 6.15 o jag stoppat in nappen x antal gånger vägrade hon ta emot den mera. Då var det bara mat som gällde.
När hon efter maten var pigg som en lärka så var det bara att pallra sig upp. Det blev frukost framför tven o film.

Nu ligger hon i sängen och vill varken vara vaken eller sova. Ingenting är vidare bra tycker hon.
Just nu förstår jag mej inte på mitt barn och det gör mej aningens frustrerad.

Miner a lá Mira...

2008-09-28 18:23:04 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


     

       

Mums med mat :)

Första smakisen...

2008-09-28 14:02:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Igår fick Mira sin första smakportion. Det var väldigt roligt att se henne reagera när hon fick den första maten. Många skedar gick in, mycket mat kom ut o väldigt lite svaldes ner. Haha

Den här filmen lägger jag ut för mormor o morfars skull. Se o njut. :)

(Måste be om ursäkt för att det ser ut som att jag tvingar i Mira hur mycket mat som helst.  Som sagt. Väldigt mycket kom ut igen o väldigt lite blev kvar i munnen. Vi gav oss innan några tårar blev spillda även fast det några gånger ser ut som att hon inte är alltför lycklig.)

Potatis och palsernackspuré är det som står på menyn... (Hur gott låter det egentligen....inte så värst)

(Varning(!) för ganska lång film)



Visst var hon duktig!

Ska bli spännande att se hur bra det går ikväll.


Vår prinsessa 4 mån!!!

2008-09-28 09:38:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår blev Mira 4 mån. Hjälp va fort tiden går!

Jag fattar inte att det var 4 mån sen jag låg där på förlossningen. Det känns så långt borta samtidigt som det känns som igår.
Jag är världens lyckligaste mamma! Mira är bäst ingen protest! Hihi

Så nu kanske ni undrar hur det gick andra natten på vår "sova-hela-natten-metod".
Det gick över förväntan faktiskt. Mira vaknade kl 4.30 vilket var lite för tidigt för att det skulle kännas bra. Hon knölade o lät o vaknade om vartannat fram till 5.15. Då var jag såååå nära att ge upp o tänkte att hon kommer aldrig att sova ytterligare 2 timmar nu när hon varit halvvaken i 45 min. Men jag somnade o det måste hon också ha gjort för nästa gång vi kollade på klockan var den 7.15! Helt underbart! Så nu finns det hopp om att den här metoden faktiskt funkar. Jag känner mej glad idag trots att jag är väldigt trött. Borde inte få klaga på trötthet egentligen...men jag var ju faktiskt uppe 45 min jag också i natt. :)

Nu ska vi iväg om en timme så jag ska ta o göra mej iordning nu. Magen kurrar också.
Jag lägger in en bild ev. film senare idag på när Mira fick äta sin första smakis igår. Det var skojjigt! Hihi.

Första natten...

2008-09-27 10:19:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Som jag berättade igår så har vi ju börjat en ny metod nu. Den går ut på att få Mira att sova hela nätter, genom att ha mer fasta sovtider och lektider på dagarna. På natten när hon vaknar sin vanliga tid kl 4-5 så ska vi få henne att somna om genom att ge henne nappen och dra vagnen fram o tillbaka. (Hon sover inte i vagn i vanliga fall men under dessa 3 nätter så ska hon göra det) Vi har bestämt att hon ska sova mellan 21-07 på nätterna.

Hur gick det nu då första natten? Jo det ska jag tala om...
Hon somnade kl 21 utan problem. (Det var värre att försöka hålla henne vaken fram till då) Problemet uppstod redan kl 02 då hon vaknade första gången. Som tur var somnade hon om utan problem bara genom att jag gav henne nappen. Nästa gång hon vaknade var kl 5. Bara 2 timmar kvar till målet. Jag gav henne nappen och gick ut i köket för att dra vagnen fram o tillbaka. Tro det eller ej, men hon somnade faktiskt om. Tyvärr vaknade hon lite då o då fram till kl 6 och jag fick stoppa in nappen ett antal gånger. Kl 6 fick Maken ta över ansvaret:) Hon blev mer o mer otålig och började gråta lite smått redan kl 6. Jag förstår att hon var hungrig då för det var jag också! Hihi.
Iaf så höll vi ut till kl 6.30 sen klarade inte mitt hjärta av att höra henne ledsen längre.

Jag är nöjd med natten iaf. Ska bli spännande att se om det blir ännu bättre nästa natt. Förhoppningsvis kan vi dra ut på maten en halvtimme till som målet egentligen är.

Nu ska jag ta o fixa iordning både mej o Mira, vi sitter i pyjamas fortfarande. Skönt med lite lördags sovmorgon efter en tuff natt. Hihi.



Mira saknar sin kompis Molly...


Nya tider... Ny mamma...

2008-09-26 08:54:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag ska vi börja med nya tider här hemma. Nu har jag bestämt mej för att Mira ska sova hela nätterna. Inatt gick jag upp och ammade kl 3 och sedan var det dax att gå upp 6.30 enligt Mira. Jag sitter här nu med sprängande huvudvärk och rinnande ögon som inte vill vakna. Nä... nu får det va slut på de här nätterna. Man kan ju alltid försöka iaf, eller hur!?

Jag har läst barnaboken av Anna Wahlgren. I den beskriver hon en metod för att få bebisarna att sova hela nätter igenom. Den tänkte jag försöka mej på nu med start idag och förhoppningsvis funkar den på söndag. Tre dygn var allt som skulle behövas.

Lite typiskt är det ju att Mira vaknade tidigare i dag än vad hon brukar så det blir ju inte riktigt bra från start nu...men jag hoppas att det kan rätta till sig iaf.
Vad har ni för metoder/rutiner på era bebisar? Funkar det?

Jag är lite splittrad när det gäller metoder. Vill ju göra det som är bäst för mitt barn. Att få sova hela nätter igenom är ju mest för min skull... men det är klart att Mira mår bra av att sova fler timmar i sträck hon med. Bara hon får den mat hon behöver.
Mira har alltid gillat rutiner och blir lite knölig om det ruckas på sovtider o dyligt...så jag tror att hon kommer att må bra av ett striktare schema.
...Vi får väl se efter helgen vad jag säger dåSkrattar

Jag lovade er en bild på overallen jag köpte igår så här kommer den...



Stoooor men tuff. Hihi



Hon kunde tom kosta på sig ett leende i overallen.



Mössa o pyjamas. Kan man bli sötare???

Ullared ett svenskt paradis???

2008-09-25 22:13:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och min lilla familj varit till Gekås i ullared. En resa jag sett fram emot länge. Hade planerat att köpa en vinteroverall till Mira och ett par byxor till mej själv. Hittade en assnygg overall till Mira och ett par helt vanliga svarta strechjeans till mej. Får ta en bild på overallen och lägga in här imorgon. (Är för trött för att krångla med kamera nu)

Jag förundras varje gång jag är där över hur vi svenskar kan bli så till oss över lite billiga prylar. Tanter som stångas o knuffas med vagnarna. Min man brukar säga "Jag hatar att åka till Ullared för man kommer alltid hem utan skinn på hälarna, huvudvärk och blåmärken överallt." Ja, folk är verkligen galna där inne.

Men jag är väl inte bättre jag heller...Jag blir minsann liiiite smågalen där inne jag också.
Det konstiga är väl att när jag väl kommit hem och plockat in allt i skåpen så känns det som att jag inte shoppat alls och jag kan inte förstå vart alla pengarna tagit vägen.

Jag står fast vid att jag tycker att Ullared är en barnfamiljs bäste vän. Kanske inte alltid den bästa av kvalite på kläder, men för en människa som byter garderob varje månad så duger det definitivt!

Dax att hoppa i säng innan jag ska upp och amma igen. När börjar bebisar sova hela nätter igenom egentligen? Jag längtar efter att bli "normal" igen och inte gå omkring i en bubbla hela dagarna. Vill sova... sova hela nätter!


Lite bilder...

2008-09-23 18:41:05 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(8) «




Ännu en bild från barnvälsignelsen.



Lovade Jenny att jag skulle lägga ut en bild på denna. Den fick Mira i present av
min mormor, mostrar och morbror med familjer. Visst är den snygg!
När jag ser denna kan jag ändå känna en viss stolthet för mitt ursprungslandskap
Dalarna.



Så här ligger min gullunge nu. Visst ser hon ut att ha det skönt i nya sängen:)

Softdag med lilla familjen...

2008-09-23 16:56:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi mamma, pappa, barn mysdag.
Micke är ledig nu efter 8 dagars jobb så nu njuter vi av att få träffas en stund.

Har precis haft besök av en försäkringstant som, lyckades "lura på oss" två försäkringar. Hon var duktig på att prata minsann. Nu stinker vår lägenhet av tant parfym. Undra hur länge det kommer att sitta i???

Nu har jag fått tillbaka kamera sladden från mamma o pappa så kanske kan jag bjuda på några fina bilder lite senare ikväll. Micke åker på fotbollsträning strax o jag o mira blir ensamma igen. Det är ju bra att jag har nåt att göra iaf när han åker. (Nästsista träningen för i år! Jippi!)


Utmanad av Linda...

2008-09-22 19:31:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Utmaningen:
Utmaningen går ut på att fylla i 5 egna svar på respektive område och sedan utmana 3 st andra genom att skriva en kommentar i deras blogg!

Mina svar:

5 platser där jag har bott:
1. Emaus, Dala-Järna
2. Vansbro
3. Storbyn, Dala-Järna
4. Lerhagen, Jönköping
5. Liljeholmen, Jönköping

5 jobb som jag har haft:
1. Turistvärdinna i Vansbro
2. Dagisfröken
3. Servitris på Snöån, Dala-Järna
4. Säljare på Guldfynd
5. Städare i Sälen

5 saker i min handväska:
1. Plånbok
2. Nycklar
3. Lipsyl o Läppglans
4. Papper o kvitton
5. Tuggummi

5 saker i min frys:
1. Glass
2. Kyckling
3. Köttfärs
4. Korv
5. Morotskaka

5 saker i min bil:
1. Skräp på golvet
2. Flaskor minst 3 st(fråga mej inte vad dom gör där)
3. Barnstol
4. Barnvagn
5. Cd-skivor

Ny vecka...ny design...

2008-09-22 13:48:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


Idag har jag roat mej med att städa här hemma o sen fördriva lite tid med att göra ny design på den här sidan.
Vad tycker ni?:)

Jag har också roat mej med att försöka förstå mej på min nya mobil vilket resulterade i ett antal biler på Mira. Vill ni se???
...Tar det som ett Ja.

Är ni beredda nu då för nu blir det värsta bildserien....

  

  

  

Nu ska jag laga lite lunch innan det blir alltför sent. Jag vet inte vad det är med mej men jag har inte haft någon matlust alls i helgen o det sitter fortfarande i. Inte alls likt mej.

Vi hörs!

Musikal i mitt hjärta...

2008-09-21 18:20:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jaha...då var ännu en helg över. Va fort det går!

Den här helgen har jag haft musikal partaj.
Jag har sett på: Chicago, Rent och Moulin rouge. Om det är någon av dom jag ska rekommendera så är det iaf INTE Chicago. Den gillade jag inte alls.
Rent har jag sett flera gånger innan och den är bra om man gillar lite rockigare musik. Men jag tycker nog att musikalen är bättre live än som film. Moulin Rouge var inte alls som jag hade tänkt mej. En flummig musikal med en ganska bra historia. Ett plus för alla knäppa personligheter som dyker upp under filmens gång.

För att va ett musikal freak är det konstigt att jag bara sett Rent innan av dessa tre musikaler.
Efter denna helgen är jag jätte sugen på att gå o se en musikal live. Någon som vet om det dyker upp någon rolig premiär i höst?

För er som inte vet vilka musikaler ni ska satsa att se så listar jag här mina topp tre:
1. Mamma Mia. Bra både som film och live.
2. Grease
3. Sound of music. Även den bra både live och film. Filmen är ju en riktig klassiker.

(Jag har säkert missat nån nu som jag gillar mer....men ser ni dessa så blir ni inte besvikna)

          

Lite nya inköp...

2008-09-20 17:19:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har jag vart o kikat lite i affärer. Köpte en vinteroverall till Mira och en mössa. Hon kommer att bli så söt så:)
Tyvärr har jag glömt min kamera sladd uppe i dalarna så jag kan inte visa er hur kläderna ser ut.
Jag älskar höst shopping. Det finns så mycket fint! Trist bara att höst kläder är dubbelt så dyrt jämfört med vårkläder.

Jag har köpt en mobil nu också. Dum som jag är (Fast lite smart ändå....tjänade ju 2000 kr) så köpte jag den på tradera. Nu har den iaf kommit hem så jag kan äntligen pusta ut och konstatera att jag hade med en trevlig tjej att göra.



Är lite sugen på att handla lite höstnytt till mej själv också.
Men jag har ju tänkt att åka till ullared snart så jag får nog hålla i plånboken lite o spara till då. *längtar*

Har ett dilemma. Min drömspjälsäng.... minns ni den??? Jag har kontakt med en tjej nu som kan tänka sig att sälja den till mej. Tråkigt för oss att vi köpte en säng för 3 dagar sen. Nu är det ju så att det skiljer 1000 kr mellan den sängen vi köpte i veckan och den jag egentligen vill ha. Ja, jag vill ha den dyrare så klart.
Nu är frågan. ..Ska vi unna oss det o köpa den dyrare eller ska vi spara dom pengarna till nåt annat? *funderar*

Nu ska jag sätta mej ner o försöka klura ut hur man ringer på den här nya telefonen. Det var ju inte den lättaste varianten jag köpt direkt. ...Men vad gör man inte för en bra kamera:)

Då kommer alla känslorna på eeeeen o samma gång....

2008-09-19 09:56:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Var in o läste på gamla forumet där alla gravidisar med mycket sammandragningar pratar av sig o delar erfarenheter. Skulle jag inte ha gjort. Det var en tjej där som ganska nyligen förlorat sin bebis i magen, flera som hade problem med försäkringkassan och sjukskrivning, många som har ont o är oroliga, en tjej i v23 som ligger inne på förlossningen med täta värkar och vatten som gått.
När jag läser om alla de här tjejerna som kämpar sig igenom sina graviditeter kan jag inte låta bli att bli orolig igen. Vågar vi skaffa ett barn till? Kommer det att bli värre nästa gång? Kommer jag att bli sjukskriven då också? Orkar jag med en lika jobbigt graviditet till?
Jag är verkligen lyckligt lottad som har fått en sån snäll tjej och jag tycker absolut så här i efterhand att det var värt hela graviditeten och varje liten krämpa....men tänk om det blir värre nästa gång. Jag vill inte ens tänka tanken hur det skulle kännas att förlora sitt barn i tex. v 22. Den här gången blev jag inlagd i v 24 men tänk om det blir ännu tidigare nästa gång???
Det enda jag vet är att nästa gång jag får ett plus på stickan kommer det att vara med blandade känslor. Total glädje blandat med en hel hög av rädsla.
Det värsta är att sammandragningar till ganska stor del kan drivas av stress och oro.... ingen bra förutsättning.

Nä...nu ska jag bara njuta av Mira och leva i nuet. Vad som händer sen det får vi ta då.

Matlagningsro??!?

2008-09-18 21:57:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag har aldrig förstått de mammor som säger att de inte får i sig nåt att äta sedan de fick bebisar....förrän idag.

Idag har Mira vart en riktig knähund...och det gick ju sådär när jag skulle laga lunch. Vill ju inte stå o steka kyckling med henne i knä. Vore ju ytterst tragiskt om det skulle stänka stekfett på henne o brännas.
Så det blev att sätta ner henne i stolen -Mira nöjd två sekunder -Röra i stekpannan -Ta upp henne och busa lite -Sätta ner henne igen -Röra lite mera i maten - ta upp henne o trösta....osv. Ja ni fattar.
Inte så värst mycket till matlagning det inte.

Så jag ber om ursäkt till alla er mammor som jag fnyst åt när ni sagt att ni inte fått i er någon mat idag. Jag förstår nu. Det är bara jag som blivit bortskämd med en bebis som gillar att ligga ensam på golvet.


När får jag börja inreda ett barnrum???

2008-09-18 10:19:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hur gulligt får det bli? Det finns ju hur mycket sött som helst som man kan köpa till en prinsessa...





Finns att köpa här


Putsat o fejjat...

2008-09-17 15:55:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har jag städat heeeela dagen. Tänk va fort det går o skräpa ner medans det tar så lång tid att städa upp efter sig.
Det var skönt med en hemma dag idag iaf. Det behövde jag. Känner att förkylning sitter lite i kroppen o jag har munsår runt hela munnen. Usch o fy.
Som pricken över i har jag träningsvärk också sedan mammajympan igår.

Ikväll ska vi hämta spjälsängen. Sen blir det till att bädda o fixa i den. Tänk att vår prinsessa växt ur vaggan redan. Eller snart iaf. Det går för fort! Vill att hon ska vara min lilla bebis för alltid.
Hon är så härlig nu när hon skrattar o "pratar" o kan hålla i saker. Hon är en harmonisk och glad liten tjej vår Mira.

Idag är Jag o Mira på framsidan av "tidningen hennes" hemsida. Ni som är nyfikna kan klicka på den här länken.

Jag funderar på att köpa en bumbo till Mira. Hon är ju lite sned när hon sitter upp o så...o så har hon också fått lite platt huvud. (Förmodligen pga att hon ligger på rygg mycket)
Så jag funderar på om en sådan kan vara bra. Då får hon dels öva på att hålla upp rygg o nacke och sen öva på att sitta.

Så här ser den ut för er som inte vet:

Någon med erfarenheter kring den?


Nu får vi strax besök av massa ungdomar. Micke ska ha en ungdomsgrupp här idag för att se på film.
Jag ska ta o fixa till lite fika nu.

Hej svejs!

Du vet om att du blivit mamma när...

2008-09-16 17:11:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


♥ Du vaggar och vyssar med kroppen trots att det ärsambon som just då håller bebisen.
♥ Du rullar varuvagnen på ICA fram och tillbaka, fram och tillbaka.
♥ Du inte känner dig klädd utan en kräktrasa på ena axeln.
♥ Du torkar bebiskräk med din egen tröjärm (och behåller tröjan på hela dagen, Och nästa dag.)
♥ Du glömt bort när du duscha sist.
♥ Det första man berättar när sambon kommer hem är om bebisen bajsat under dagen.
♥ Det tar tre dagar att läsa 1 del av morgontidningen.
♥ Du kan äta en middag (oftast kall!) på två minuter (med efterrätt och med en hand).
♥ Du längtar efter att få gå ut med soporna för att få lite egentid.
♥ Du inte längre kan gå på toaletten när du måste.
♥ Du fångar upp spyor (och annat..) med handen utan att blinka.
♥ Sex är en siffra som kommer före sju.
♥ En fullproppad dag innebär att man ska handla mjölk och gå till BVC.
♥ Din absolut högsta önskan är en natts obruten sömn

Den är listan stämmer alltför väl på mej. Skrämmande!:)

Spjälsäng till en prinsessa...

2008-09-15 20:41:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har vi vart o kikat på sängen. Den såg jätte bra ut så det blir nog ett köp av tror jag. Ska bestämma oss till imorgon.
Så här ser sängen ut iaf om ni är nyfikna.



Va skönt det är att va hemma igen. Fast jag saknar ju så klart familjen redan. Uppskattar verkligen dalarna mer nu när jag bor här i stan. Det är lyx att få komma "hem" en vecka o bli ompysslad och bara njuta av "skogen".

Nu ska jag o micke sätta oss och se på film. Lite myskväll behöver vi efter den här veckan.
Go natt !

Skallgång avslutad

2008-09-15 18:44:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nycklarna hittade, ni kan sluta leta!
Hittade dom i ett sidofack i vagnen. Brukar aldrig lägga nycklarna där i men hade tydligen gjort det i torsdags.

Skönt att slippa fixa nya nycklar iaf.


Nu har vi kommit hem. En trött mamma, en trött Mira, en pappa på jobb.
Nu ska jag o Mira gå o titta på en spjälsäng vi hittat på blocket. Hoppas den är fin.
Känner verkligen inte för att packa ner bebis o vagn o gå en promenad nu när vi just kommit hem. Men vad gör man inte för att få tjäna en slant. :)

Slarver!

2008-09-15 11:20:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag har tappat bort mina nycklar! Blir sååå arg o lessen. Orkar, vill inte, har inte råd att fixa nya nycklar.
Det var väl tur i oturen att jag inte hade någon jobbnyckel på för då hade jag väl inte haft något jobb kvar heller.

Tänk va några stackars nycklar kan förstöra en hel dag!

Barnvälsignelse 14/9-08

2008-09-14 20:39:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi haft barnvälsignelse. Jag som var så orolig o nervös hur det skullegå med Mira. Inte så kul att stå där framme med en skrikande bebis i famnen. Men som ni kanske redan listat ut så gick det ju så klart hur bra som helst. Hon var så snäll så under välsignelsen och sov nästan hela tiden under fikat. (Skönt för oss men kanske inte lika roligt för alla som ville hålla henne o säga hej. )

Vi är otroligt nöjda med allt och det blev precis så som jag hade tänkt, hoppats och planerat.
Mira fick massor av fina presenter! Tack alla gulliga vänner o släkt för det! 

Jag lägger in några bilder som jag hittat på pappas kamera. Se o njut....:)


Busungen!


Miras gudföräldrar och äkta föräldrar:)




Sötisen i pappas famn


Andrea och josefin sjöng "ett mästerverk"


En sextett som sjöng "Välsinelsen"


Emmelie o Tomas spelade o sjöng.

Soffpotatis och förkylning...

2008-09-11 18:19:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mira diggar att se på tv. Ja, jag vet att man inte ska låta små bebisar titta på tv och tro mej jag försöker verkligen vinkla bort henne från tven...men ibland misslyckas jag som perfekt mamma.
Jag gillar ju att se på tv själv och jag vägrar sluta se på tv på kvällarna när jag sitter ensam hemma. Vad ska jag då göra? Jag får helt enkelt hålla tummarna för att det inte är så farligt om Mira råkar få en skymt av tven lite då o då.
Hur som helst så tog jag en bild på min lilla soffpotatis igår.




Mira har blivit förkyld. Hon nyser o fräser o snorar för fullt. Stackars liten. Inatt var jag uppe i 2 timmar o förökte få hennes näsa mindre täppt. Till sist somnade hon. Efter att ha legat o skrattat o jollrat för fullt. Näsfridan var ju sååå skojjig:) Jag tyckte inte att det var lika skoj som hon kl 5 på morgonen.

Ikväll kommer Micke hit! Jag längtar, jag längtar o väntar som en tok! Ska bli så kul att ses efter en vecka. Mira saknar också pappa sa hon idag.

Nu ska jag sätta mej framför tven tror jag o softa lite.
Har hittat ännu en bra inredningssida. Inreda.com hette den. Kanske ska jag surfa kring där lite mer få se om jag hittar nåt skoj.

Ha det bäst!

Är det sån här jag är?

2008-09-10 12:09:40 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Fick ett tips om detta  personlighetstest . Jag kunde ju inte annat än att göra testet såklart.
Gjorde testet en gång -tänkte att sån här är väl inte jag heller.
Gjorde testet en gång till... insåg att jag inte kunde svara på annat sätt och fick liknande svar. (Ändrade nog en fråga tror jag)
Nu sitter jag här o funderar. Ja, det är nog sådan här jag är även om jag kanske skulle vilja ändra på vissa saker. Har alltid sett mej själv mer som en ledare än en person som vill tjäna andra.

Många av de yrken som testet tipsat om tilltalar mej
....men någon sjuksköterska kommer jag aldrig att bli och vi ska inte ens tala omträdgårdsmästare!!! ¨Haha. Jag som inte ens kan få en garderobsblomma att överleva inomhus!


Thereses personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Karriärer som skulle kunna passa Therese:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Just nu är jag mammaledig och hemmafru och det är ju tydligen något som passar mej perfekt. Tänk att jag äntligen hittat min plats... fast jag kommer nog att vilja ändra sysselsättning snart igen. Att stå stilla på samma ställe i flera år är inget som tilltalar mej. Det glömde testet att skriva ut.


Mysdag idag...

2008-09-09 12:24:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Det går så fort! Mira utvecklas för varje dag o det är verkligen jätte skoj att se...men jag kan på samma gång inte låta bli att önska att hon inte skulle bli större. Vill att hon ska vara min lilla bebis för alltid.

Den senaste veckan har hon blivit jätte duktig på att hålla i saker. Allt hon kommer åt tuggar hon på nu o stoppar i munnen.  Roligt när hon kan sysselsätta sig själv lite.



Har två bilder på min sötnos som jag bara måste visa er:)






Idag är det mys hemma som gäller. Jag sitter o planerar lite till barnvälsinelsen som är på söndag. Orkar inte ta tag i nåt....men borde verkligen göra allt klart nu. Har inte ens bestämt vilka sånger som skall sjungas. Fy på oss!
I eftermiddag ska vi träffa Emmelie. Då blir det film o mys. Perfekt för en dag som denna när det är mulet o regn i luften.

Jag klippte mej ju igår också. Blev jätte nöjd. Syrran är ju så grymt bra på att klippa redan!
Tack Sis! Du är bäst!


Lite inredningsinspiration...

2008-09-09 11:23:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag surfade jag omkring på en sida med helt underbara saker. Dom har verkligen allt mellan himmel o jord. Här är några av de saker som jag blev lite sugen på.



Tänk er tre sådana här ljushållare på tvbordet. Underbart!


Koronorna finns även som krukor. Vackert!


När jag ändå är inne på kungastilen så kan ju Mira få en sådan här hängare också.




En liten leksak till sötnosen.



En vagn till vår prinsessa. Ärligt talat har vi redan en sådan här vagn.
Den har Mira fått av Emil o Louise. Visst är den söt!


Hemsidan som har alla dessa vackra ting heter www.ljuvating.com

Dop idag...

2008-09-07 18:26:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi vart på dop. Sigrid var jätte duktig o det var så mysigt så. God mat o trevligt folk:)
Näste vecka är det vår tur. Undra hur det kommer att gå. Bara att hoppas på att Mira är sitt vanliga snälla trevliga jag. 



Ikväll åker jag o Mira o Millie till Falun. Jag ska vara syrrans modell på frisörgymnasiet imorgon. Jag ska klippa page igen. Ska bli sååå skoj! Hoppas det blir snyggt bara. Syrran är kung på att klippa så egentligen är jag inte alls orolig för att det inte skulle bli bra.
Usch....jag vill inte sätta mej i en bil nu o köra i drygt en timme. Vet inte hur jag ska kunna hålla mej vaken. Vi får nog ta o åka o köpa lite godis på vägen.

Vi hörs igen när jag kommit tillbaka från Falun.

Framme nu.

2008-09-05 17:50:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det gick hur bra som helst att köra hit. Mira sov hela vägen. Jag behövde inte ens stanna för att amma. Jag konstaterar ytterligare en gång att jag har världens bästa bebis. Jag kan bara beställa det jag önskar. "Idag Mira vill jag att du ska sova 4 timmar" Då gör hon det. Perfekt!
Undra hur länge det håller i sig? För...visst låter det lite för bra för att va sant!

På väg...

2008-09-05 10:07:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu bär det av upp till dalarna. Håll tummarna för mej att det går bra med Mira i bilen.

Jag uppdaterar sen hur det gick:)



Idag vaknade Mira kl 6 och vägrade somna om. Piggelin hur jag än vände o vred på henne för att försöka få henne att slappna av:)

Konsten att fylla en hel bil...

2008-09-04 20:12:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Imorgon åker jag o Mira upp till Dalarna. På söndag är det barndop för en av mina bästa vänners lilla tjej. Därför packar vi våra väskor och åker upp imorgon.

Jag förundras över hur mycket packning det behövs till en sådan liten person som Mira. Jag får verkligen tänka både en och två gånger för att lyckas få med mej allt.
Som prickar över i så ska vi också ha dop för vår lilla tjej (Eller vi ska ha barnvälsignelse rättare sagt. Som dop fast utan vatten) nästa helg. Det är massa att planera och ännu mer packning som ska med upp för detta evenemang.
Hur jag ska få in allt detta i vår lilla ford focus halvkombi det vill jag inte ens tänka på. Suck o pust!
Vagn, blöjor, kläder, kamera, strumpor, leksaker, filtar....


Vet inte om jag törs skriva att jag inte ens har börjat packa ännu. Vi åker på förmiddagen imorgon så det finns ju massa tid kvar att hinna packa påSkrattar.

Undra hur det ska gå o köra upp själv. Mira sitter i baksätet så jag har ingen vidare koll på vad hon sysslar med. Usch....nu blev jag nervös. Om jag tänker att det kommer att ta hela dagen att åka 40 mil och att hon kommer att skrika hela vägen då kan jag ju inte bli mer än positivt överraskad. Så får det bli.

Nu ska jag lägga min lilla prinsessa och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon sover hela natten. 

Ha det bäst! 

Bilder Mira 3 månader..

2008-09-03 17:51:43 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «



Här är en bild på Mira liggandes i babygymmet.
Där älskar hon att vara. Jag ber om ursäkt för röran.
Mira har inte lärt sig städa ännu även afst vi tränar på det varje dag.



Så här kan det se ut en tidig morgon hemma hos fam. Nordquist.
Så mycket grejjer som möjligt på så lite plats som möjligt.



Täcke är gott. Mums!



Haha. Denan bilden fick jag ju bara lov att visa er.
Vad hon gör elelr vad hon tänker på är det bara Mira som vet.
Lite afrika läppar har hon iaf lyckats med.



Mor o dotter utan färg...


Mobilköp???

2008-09-03 17:33:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ahh....ångest. Sitter på tradera o är såå sugen att buda på en mobiltelefon.
Det står att det är begagnat skick på den men det står inte hur länge den är använd.
Tänk om den är jätte repig och super dåligt batteri!!?
Det är kanon pris iaf o som budet ligger nu så skulle jag tjäna 3000 kr på den.

Ska jag, ska jag inte??? Det är den stora frågan just nu.

En mindre bra dag...

2008-09-02 09:28:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag är ingen bra dag...ingen bra dag alls.
Mira vägrade somna om kl 6 så det var bara att stiga upp...där började min dåliga dag. Trött som en snigel på E4:an och ont i nacken som tjuren Ferdinands polare.
Satte mej framför tven och slog på en film. "Something new" hette den, ett tips till er alla som inte sett den innan. Käkade frukost...underhöll Mira...Lade en trött Mira...såg klar filmen...satte mej vid datorn.
Nu mår jag illa, har ont i magen, trött o ledsen. Varför? Jag vet inte. Ibland blir inte dagen som man hade tänkt bara.

Tanken på att åka o träna om en o en halv timme är inte så lockande. Det kommer att sluta med en deckad, illamående och gråtandes Therese innan det passet är slut.

Önskade att jag kunde hoppa till morgondagen NU.

....och som pricken över i:et så saknar jag min syster!


På jakt efter den perfekta sängen...

2008-09-01 20:19:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag har hittat den ultimata spjälsängen! Spjälsängen över alla spjälsängar skulle jag vilja säga. Självklart så är det en av de dyraste på marknaden. Typiskt mej att alltid gilla det som är dyrt. Det jobbiga är att nu när jag hittat den säng jag vill ha så duger ingen annan. Jag SKA ha denna! Nu är det jag som kommer att spendera all min lediga tid på blocket för att försöka komma över en begagnad till bra pris. Wish me luck!