Titta vad jag kan!

2009-04-30 22:58:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag är en stor dag. Mira har lärt sig att ställa sig upp utan att hålla i något o så kan hon stå själv också utan stöd. Inte jätte länge, men en stund. Tyvärr har vi inte hunnit med att få det på kort ännu. Det är ingen vi kan lura henne till utan hon ställer sig när hon själv vill helt enkelt, vår bestämda lilla dam. Hon ser jätte rolig ut när hon står utan stöd. Hon står som på en surfbräda och håller armarna utåt för att hålla balansen o så står hon där och vinglar en stund innan hon sätter sig ner igen.

Duktiga tjejen verkligen. Jag tyckte det var igår som hon la av sitt första leende och lärde sig hålla upp huvudet själv.

Vi har haft en super skojjig kväll tillsammans med våra vänner Jenny och Josef o deras tjej debora. På besök hos dom var även ett par vänner till dom som hade en liten kille på bara 9 veckor. Jösses va liten! O mamman tyckte att han blivit sååå stor.  Ha Ha
Det gick kanon med tjejerna, bättre än någonsin förut. Dom lekte o pussades o hade det bra. I vanliga fall brukar det vara så att M jagar D medans hon söker skydd hos mamma. En katt o råtta lek med andra ord. Idag var det lite mera "jämställt". Skönt tycker jag... Och kul att se att dom lär känna varandra mer och mer.  

Nu är kl mycket (???) och dax att hoppa i säng då ögonen ser i kors och jag måse blinka för varje bokstav jag skriver.
Imorgon ska jag lägga ut bilder från fotograferingen i sthlm och kanske någon bild från ikväll om det blev någon bra.

Jag mej o mitt... På bild!

2009-04-29 22:18:46 Allmänt
» Kommentarer(4) «


Nu har första bilden från fotograferingen i sthlm lagts upp på fotograf emelies blogg. Så skoj att se sig själv på bild hos någon annan... Fast samtidigt väldigt konstigt. Den här bilden är en av mina absoluta favoriter!

Gå in HÄR om ni också vill se.

Jag kommer att lägga ut bilderna här på bloggen också så fort jag får dom på mailen.

Vår o gräs!!!!

2009-04-29 11:45:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Ok, är ni beredda för nu kommer ett bild maraton. Maken sa att jag inte fick lägga ut för många likadana bilder....vi får väl se om jag lyckas välja ut de allra bästa. En del blir nog lite dubbletter.


Busiga är vi allihopa....




Mira grismin. Så gör hon när det är för ljust ute:)






Puss puss pappa


Upp o ner, ner o opp


Peka gör hon på allt just nu. Där, där, där.... säger hon hela tiden.

Så det blev alla för den här gången. Roligt hade vi iaf hoppas det syns på bilderna.


Solen skiner igen...

2009-04-29 08:33:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Igår hade vi en mysig familjedag. Inte för att vi gjorde så mycket mer än tvättade.... men det var skönt att vara hemma alla tre. Vi var ut en sväng på eftermiddagen så Mira fick krypa lite i gräset. Jag ger ett smakprov på dom bilderna nu. Mer kommer i eftermiddag/kväll. Hinner inte lägga in fler nu:)

Om en timme ska vi träffa Marlene o John och så ska vi ta en sväng till Öppna förskolan. Efter det ska vi gå en sväng så att barnen får sova. Solen skiner och det känns som att man vill va ute heeeeela dagen idag.





11 månader!

2009-04-28 11:24:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Igår blev Mira 11 mån. Det betyder att om en månad fyller hon 1 år. Dax att börja planera ett års kalas nu och skicka ut inbjudningar. För kalas måste vi ju ha! Super skoj tycker jag.
Galet va fort tiden går. Ja, jag vet att jag skriver så varje månad... men det gör ju vekligen det.

Undra om vi måste sluta kalla Mira bebis snart. Räknas hon som ett barn nu? Hon kommer alltid att va min lilla bebis. Önskade att tiden gick lite saktare. Att man kunde stoppa här och nu och bara njuta av stunden. För just nu är det verkligen härligt att va mamma. Klart att det har sina jobbiga stunder och att jag är arg över att hon fortfarande inte sover hela nätter.... men det possitiva slår så mycket högre än det negativa. 

Mira är verkligen mitt liv och jag skulle aldrig kunna önska mej något bättre än henne.  

Måndags lista...

2009-04-27 21:49:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har jag blivit utmanad av Jenny att göra en måndags lista.
Jag behöver bli lite mera possitiv så det är en bra övning för pessimisten Therese.

Idag är jag glad för att....
- Solen skiner och värmer min kropp
- Jag har världens goaste dotter som förgyller min dag
- Jag har en omtänksam man som går upp på natten när jag inte orkar
- Jag fick på mej ett par byxor jag inte kunnat ha sedan innan graviditeten
- Mira somnade när jag ville. Både på dagen och kvällen
- Jag har goa vänner som bryr sig om mej
- Jag hade rester i kylskåper och slapp laga lunch:)

Testa själva att göra en måndagslista. Det hjälper en få upp ögonen för det som är possitivt i livet.

Tack för alla kommentarer i förra inlägget. Kul när så många svarar. Det glädjer mej! Borde också stå med på listan ovan:)

Måndag igen och full fart...

2009-04-27 16:52:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag är en sån här härlig dag igen. Jag kom just in efter en sväng i parken. Jag smet iväg ut när Mira sov och Maken kom hem. Sedan slog jag mej ner under ett träd i paken och satte mej och läste några tidningar. Tänk vad en timme för sig själv i solen kan ge en förnyad energi och glädje. Iaf är det så för mej.

Jag och Mira började dagen med en 1½ timmes promenad. Sedan blev det en turme bilen til ÖB och Rusta. Vi hade nämligen slut på både tvål och duschkräm.
Efter lunch blev det ett besök på öppna förskolan. Idag fic kMira för sig att det var mycket roligare att vara utanför lekrummet än att sitta där med de andra barnen. Så som vanligt fördrev jag timmarna på Öppna förskolan med att springa omkring och jaga henne. Vilket hon också tyckte var jätte roligt såklart. Hade vi varit hemma hade hon givetvis fått springa tan att jag jagt henne, men med alla dom rum som finns i kyrkans lokaler vågade jag inte låta henne springa fritt.
Fick en del kommentarer efter mitt förra inlägg om Öppna förskolan så jag måste bara tillägga och tala om att jag är glad att Mira är ett livligt och framåt barn. MEN....ibland kan det vara lite påfrestande att vara mamma till ett sådant barn. Iaf när det känns som att man får en massa blickar och suckar från alla de andra mammorna.
Det är ju jätte svårt att veta om dom tycker att det är ok att Mira kryper upp i deras knän, kryper ÖVER deras barn eller bara ger deras barn en massa kramar. Själv skulle jag tycka att det var ok om någon annans barn gjorde så på mej/Mira.... men alla är vi olika. Vad skulle du tycka???

Nu ska jag och Mira ta ännu en sväng med vagnen och gå till Bibblan och låna lite tidningar. Jag läste ju ur alla nu på min lilla tur i parken.

Söndag morgon...

2009-04-26 07:28:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Efter sex timmars sömn, två uppvaknande ch två flaskor välling sitter jag n här igen. Mira valde att gå upp strax efter kl sex idag. Vilket inte var så uppskattat av hennes mor efter en jobbig natt. Nu längtar jag tills maken kommer hem och kan avlösa mej lite. Jag skulle verkligen behöva sova en timme middag i dag. Vi får väl se om Mira är snäll och sover lite extra länge i eftermiddag.

Tur att solen skiner även idag. Det blir nog till att tillbringa den större delen av dagen i parken här utanför tror jag. Kanske lite picnic i gräset.

Nu ska jag gå och fixa frukost.
Hoppas ni får en fantastisk söndag!


Underbara sverige...

2009-04-25 22:28:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag och Mira har haft en helt fantastisk dag idag. Vi började med att möta upp Malin på torget. Jag skulle handla strumpor hade jag bestämt men det slutade med att jag köpte en klänning för 75 kr istället. Känns lite pinsamt att erkänna att jag handlade kläder på torget... men så är läget..... O den var skitsnygg!:)

Efter torget satte vi oss på en parkbänk och pratade/solade i en timme. Satt och tittade på alla som gick förbi o hade det bra. När det sen blev lunchtider var det bara att packa ner Mira i vagnen igen och bege sig hemåt.
På eftermiddagen tog vi oss sen ut igen och kände på gräset lite. Mira tyckte att det var lite läskigt och efter en stund började hon gåta och ville sitta i vagnen igen. Imorgon kanske vi ska testa sandlådan också. Måste vara en upplevelse att för första gången få känna på gräs och sand. Synd att man inte minns hur det var.
Jag tog massor av härliga kort som jag givetvis har på mobilen.... o ni vet ju att jag inte kan lägga in bilder från den till datorn. Det blir ett riktigt bildmaraton den dagen jag får det att fungera.

Vad har ni haft för er i solen???


Prata i telefon vill Mira göra hela tiden. Får hon inte prata när jag pratar så blir hon jätte arg.


Tränar att gå.


Nappen är fortfarade kul att leka med.


Jätte kramig och gosig har hon blivit också. Mamma njuter för fullt.
Finns ju inget härligare än att få en kram av en liten.
Det är kärlek det.

Kaos och åter kaos...

2009-04-24 21:14:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag kan inte riktigt bestämma mej om jag vill sitta vid datorn eller tven. Jobbiga problem jag har va. Hahha. Det jag mest av allt vill ha just nu är en dill och gräslök chipspåse framför mej. Det vore mycket mumsigt.
Min kvällsmat i kväll blev stekt ägg med bacon. Snacka om singelmat. Men jag orkade inte göra nåt avancerat och smörgås bör jag inte äta... så då blev det ägg och bacon. Det var gott. Lite som chips fast med kött smak:)

Idag har det varit kaos i familjen Nordquist. Maken skulle ju åka  iväg så det var fullt upp med packning och förberedelser. Det enda trevliga idag var att vi tog oss ut på en familje lunch. Var så mysigt att äta på waynes coffee och kika på alla glada människor som satt på uteserveringen. Alla blir så glada när solen skiner och det är t-shirt värme.
Sen vi kom hem har Mira varit jätte kinkig. Hon har ätit en gång i timmen och skulle säkert kunnat fått i sig två flaskor vid sängdags om inte jag sagt stopp. Verkligen en tillväxt dag. Sova har hon inte velat göra alls. Till sist fick jag henne i säng på eftermiddagen, men då alldeles för sent...så hon ville givetvis inte sova kl åtta. Efter mycket om och men så somnade hon iaf och nu snarkar det så mysigt från rummet.

Mitt i allt gråt och all hunger så gick propparna till micron/tven/vattenkokaren m.m. Tog en evighet innan jag fått ordning på allt och då var Mira JÄTTE hungrig. Ja ni får försöka tänka er hur det var. Jag antar att ingen vill läsa mina klagomål längre.

Jag ska väl gå och sätta mej framför tven kanske... eller så blir jag kvar här....vi får se. :) Bjuder er på några bilder från idag iaf.

Leka med boll är kul.


Tuffa byxor va! Det ska ju synas att man är från landet. (Köpta på lindex rean)


Så här har det sett ut mest hela dagen.

Ensamstående under en helg...

2009-04-24 10:51:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är kl 11 och vi har fortfarande inte fått Mira i säng. Inte bra alls.

Om några timmar åker Maken iväg och lämnar oss ensamma. Jag gillar inte att vara ensam. Nu för tiden då jag är så trött också så är det extra jobbigt. Mira är i en period då hon kräver ganska mycket och det är tufft att ta både morgon, dag, kväll och natt pass alldeles själv. Jag är sååå imponerad av alla ensamstående föräldrar där ute. Hur gör dom/ni för att klara av det?

Har jag berättat att vi var och kollade dator igår. Vi var till Media markt och lämnade tven som förövrigt kommer att kunna lagas. Fick en snygg lånetv under tiden. Inte fy skam med en lånetv som är mycket större än vår egna. Hihi.
Men dator var det jag skulle skriva om... Vi har bestämt att vi ska använda våra skattepengar (de vi får tillbaka) till att köpa en ny dator. jag är så trött på denna som är helt trasig i tangenterna (använder ett externt tangentbord till vår bärbara nu) den går inte heller att stänga av riktigt utan måste tvingas av hela tiden.... och så slår den av sig av sig själv ibland och låser sig hela tiden. ja ni hur ju hur det låter. Inte kul alls. Speciellt inte med tanke på  att vi använder den dagligen.
Så en ny dator ska det bli, men jösses vilken jungel. Kommer att bli skitsvårt att välja. Ska man lägga sig lite dyrare och få allt och lite till eller ska man lägga sig lite billigare så att den klarar kraven precis?

Nä ni det här går inte. Mira skriker i sängen och vägrar somna. Så det blir nog att ta upp henne och ge henne lite mellanmål och så testa att lägga henne igen efter det.


Glad i hågen...

2009-04-23 21:22:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Om jag ändå kunde få det här med mobil och dator att samarbeta! Blir så arg att jag inetekan lägga in bilder längre. Nu kan jag ju inte visa er vilken fantastisk dag jag och Mira har haft. Började ju som sagt med en morgon promenad... senare på eftermiddagen var jag och Marlene upp på höjderna ovanför vättern och fikade medans barnen sov i sina vagnar. (En stund sov de iaf) Det var sååå härligt. Solen sken och det var varmt. Kaffet och bullen smakade underbart. Bättre kan det inte bli.

Imorgon åker maken till sthlm och lämnar oss ensamma här hemma. Lit esorgligt minsann. Men jag hoppas på det utlovade vackra vädret och att vi kan vara ute på långa turer jag och Mira. Kanske hittar vi någon promenad/fika sugen vän som kan joina oss. Annars får jag väl sitta här och ha tråkigt hela helgen;)

En bild från idag. Tagen av Marlene. Tyckte den var så otroligt vacker och visar exakt hur fint det är på våren.




Barnen diskuterar livets gåtor.

Tidiga mornar...

2009-04-23 10:59:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Trots paj tv så gick kvällen fort igår och jag roade mej med att sitta här och lägga ut lite av Miras gamla bebis kläder på tradera. Nu är det bara att hoppas på att nån vill köpa dom. Alltid kul med någon liten extra slant som jag själv kan handla på tradera för sen:)

Idag vaknade Mira med tuppen klockan sex. Jag och maken var inte alls glada och pigga då. Fattar inte hur hon kan ha sådan energi redan från det att hon slåt upp ögonen. Alltid nrä jag kommer in till henne på morgonen så kastar hon sig på knä och ska skynda sig att krypa ifrån mej....vilket självklart slutar med att hon slår huvudet i sängkanten.

Vi hängde med maken till jobbet och sedan tog jag en timmes promenad efter det. Även idag lyckades det bli 1½ timmes promenad alltså. Perfekt!
Nu har vi precis käkat lite mellanmål och snart är det dax för lunch. Ska väl underhålla Mira en stund nu innan jag ska vara tråkig och ställa mej vid spisen.


Två bilder från idag:





Tven är paj....

2009-04-22 16:06:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Det var nog ingen magsjuka. Mira har iaf inte kräkts något mera. Däremot verkar hon inte helt nöjd idag. Hon har sovit mycket och grät konstant under lunchen. Antingen var hon arg för att jag matade för sakta eller så hade hon ont i munnen/magen. Jag gissar att det är tänderna som spökar. Det är ju en liten tandsing som är påväg har jag kännt iaf.

Tven däremot har jag gett upp hoppet för. Den vill inte visa någon bild alls nu. Bara ljud. Så greys blir alltså enbart med ljud ikväll. Kan ju vara nyttigt att känna på hur det är att vara blind för en kväll.
Ringde iaf och pratade med madia markt och det skulel gå på garantin även om det på kvittot står att garantin gäller i ett år. Den är alltså köpt i mars förra året. Gissa om jag ahde blivit arg om den pajat en månad efter att garantin gått ut.
Nu är det bara att hoppas att dom inte kan laga den utan att vi får en ny. Man vill ju inte ha kvar en tv som krånglar redan första året.


Ikväll är jag och mira ensamma hemma och vad vi ska hitta på har jag ingen aning om. Lite trist då tven inte fungerar....samtidigt som det rä nyttigt för mej att få lov att sysselsätta mej med nåt annat än tv. Kanske ska passa på att sätta mej med miras fotoalbum och scrapbooka lite. Kan ju va skoj. Nu fick jag jätte inspiration. Bara att hoppas att den håller i sig tills hon gått och lagt sig. Jag tänker ju int eha hela golvet fullt med papper och saxar medans hon är vaken.

Nu ska jag ge oss två lite mat. Vi hörs!

Magsjuka IGEN!!???!

2009-04-22 10:08:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag blev det ett mindre trevligt uppvakanande. Mira vaknade kl sex (Det börjar för övrigt bli en vana nu så nu törs jag nog säga att hon äntligen sover HELA nätter! Jippi!) och ville då ha sin flaska. När hon druckit upp flaskan hör jag hur hon genast spyr upp allt igen. Jag rusar in och upptäcker att hela sängen är blöt och även Mira. Jag tar upp flickstackarn och då spyr hon en gång till över båda oss två och ner på golvet.

Vid det laget var Mir alldeles för pigg för att somna om så vi fick vackert gå upp. Jag är nu livrädd att hon fått en till släng av magsjukan. Tack och lov fick hon behålla gröten någon timme senare iaf. Nu är det bara att hopaps att det går bra med maten hela dagen. Kanske var det "bara" hostan som gjorde att hon spydde imorse. Även om hon inte hostade så värst mycket heller.

Men än tog inte de tråkiga nyheterna slut. När jag kom upp slog jag på tven för att se om det gick något sevärt. Då fungerar inte bilden på tven. Aningen har tven gått sönder eller så är det någon sladd som är glapp eller så. Med tanke på att vår tv bara är drygt ett år så borde den verkligen inte lägga av redan. Jag letade efter kvittot till tven tidigare imorse och hitatde det inte i pärmen där det borde ligga. Nu fattas det ju bara att den är sönder och att vi inte har något kvitto kvar. I så fall blir jag riktigt ledsen.

Efter alal tråkiga nyheter så tog jag iaf en lååång promenad. 2 timmar senare så är vi nu hemma. Mira sitter på golvet en stund och leker medans jag passar på att sitta här några minuter. Ska snart sätta mej och läsa några böcker för henne. Böcker har nämligen blivit Miras nya favorit syysselsättning. Iaf att bläddra i dom och leka tittut med djuren på sidorna.:)

Hoppas ni får en bättre start på dagen än vad vi fick.

Stirrade döden i vitögat...

2009-04-21 17:03:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag när jag skulle på träningen tog jag bilen för att jag var sen. När jag nästan var framme vid parkeringshuset fick jag lov att åka jämte en bussfil där det även var busshållplatser. Precis när jag kommer upp brevid den första bussen (det var två som stod på rad vid hållplatsen) ser jag hur det kommer en pojke springandes mellan bussarna och ska över vägen. Alltså precis där jag kör. Jag kastar mej på bromsen och hinner förbi pojken men han hinner inte stanna utan springer rakt in i sidan på min bil.
Det var alltså ca 1 meter från att han hamnade på min motorhuv. Hade han sprungit lite fortare hade jag kört rakt över honom. Det fanns inte en chans att jag skulle hinna bromsa även om jag bara körde i 30.
Jag lovar att jag var skakis och gråtfärdig när jag 2 min senare parkerade bilen. Tänk om jag ahde kört på honom! Tänk om han hade dött! Hemska tanke!
Jag minns bara smällen när han sprang in i sidan på bilen.

När jag sedan kom till gymmet skakis och gråtfärdig ställer jag mej för att vänta in passet och andas lite. Bredvid mej sitter en tjej i linne som har båda sina handleder och armat helt uppskurna. Alltså med massor av röda skärsår. Det syntes på vissa att hon tom fått sy. Ibland känns livet så där otroligt ledsamt. Varför gör människor så mot sig själva. Vad är det som gör att man kan må så dåligt? Den tjejen kommer alltid att få leva med sina skärsår men jag hoppas innerligt att de sår hon har på insidan fått läka iaf.

Allt jag ville vid den tidpunkten var att springa hem till min familj och ge dom en stor kram och tala om hur mycket jag älskar dom och hur glad jag är över att vi får leva och ha varandra.
Ibland glömmer vi bort hur bra vi har det. Hur älskade vi är och hur vackert livet är många gånger.

Snodde pengar på IKEA!

2009-04-21 09:12:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mamma ringde just och berättade att hon läst på expressen.se att kunder blivit bestulna på pengar på IKEA igår. Jag var och handlade på IKEA i söndags. Snacka om läskigt.
Tycker så synd om alla stackare som handlat på kortet i godan ro och sen kommer  hem och ser att det dragits mer pengar än vad det ska. Jag kunde ha vart en av dom.

Idag är både jag och Maken hemma. Vi ska passa på att gör alite nytta och få av vinterdäcken av bilen. Senare i eftermiddag ska jag gå och träna och ikväll blir det träff med dansgruppen. Vi har lite happenings i helgen och ska planera lite till det. Känns som en bra dag. Alltid trevligt att ha Maken hemma för en gångs skull.

Vad har ni för er idag?

Påsk i efterskott...

2009-04-20 17:37:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har lite bilder som jag inte visat från i påskas. Dessa togs dagen innan Mira blev sjuk.



Mira övar att gå ute med skor. Det är väldigt svårt tycker hon.





Far och dotter myser i solen.





Ser ni att här ligger det snö kvar. Hemska tanke om det skulle börja snöa igen. Jag skulle bryta ihop totalt!


Som en virvelvind...

2009-04-20 16:49:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag skötte sig Mira riktigt bra på öppna förskolan. Jag behövde inte skämmas för henne nästan nåt. Förrutom när hon bajsade så att det stank i hela rummet. Självklart var det jag som uppfattade stanken sist av alla och fick vacker lomma ut med min kära dotter med svansen mellan benen.
Hur kom det nu sig att jag uppfattade stanken sist? Jo det ska jag fröklara för er. Jag har ritat en bild för att lättare förklara för er. De stora runda med M i mitten är alla mammor. Den stora med ett P är alltså en pappa. För vi har faktiskt EN pappa iaf som vågar sig till öppna förskolan. De små runda är alla bebisar som veckert sitter brevid sina mammor och leker med sina leksaker. Den röda i mitten är Mira och de röda strecken är hennes framfart i rummet. För lite så känns det. Alla barnen sitter stilla och leker så fint medans Mira är både högt och lågt och överallt... Förutom där jag är. Kanske överdriver jag lite och visst finns det några fler barn som också rör på sig... men någon lugn stund det får jag minsann inte när vi är ute på sådana här saker.



Just nu har jag en liten konstpaus i min så kallade "ut med vintern" städning. Ska strax kila upp på vinden igen med de sista mössorna o halsdukarna. Passade på att städa lite i Miras garderob också. Nu ligger alla hennes bebiskläder i en kartong så att de lätt går att hitta sen också. Alltså sen när man får en liten till som också vill ha lite kläder på kroppen.

Dax att kila. Råkade se på klockan och insåg att här har jag inte tid att sitta längre.

Underbara sömn!

2009-04-20 08:46:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Imorse vaknade inte Mira förrän kvart över sju och det var första gången hon vaknade för natten. Underbara barn! Jag hoppas innerligt att hon kommit in i rätt tider nu igen efter magsjukan.
Jag har planerat om hennes sovmönster på dagarna lite nu. Hon blev plötsligt jätte svår att lägga på dagarna och var inte alls trött vid de vanliga middagslurerna. Så jag tänkte om lite och nu går det mycket bättre.
Hon sover nu en kortis på vår förmiddagspromenad. Ungefär en halvtimme-45 min får hon sova då sen väcker jag henne. Efter lunch sover hon sen hur länge hon vill alltså kan det bli uppåt 2 timmar....igår endast en halvtimme. Det känns bra med de nya tiderna men vi har bara testat i en vecka hitintills så det återstå att se hur det går framöver.

Nu ska vi strax gå på vår promenad sen blir det öppna förskolan efter lunch.
Efter öppna förskolan ska jag ta tag i att rensa bort våra vinterkläder och istället plocka ner vårjackorna och skorna. Känns härligt att få städa undan vintern på riktigt.

Har ni haft en bra helg???

Det här är väl jag i ett nötskal...

2009-04-19 21:53:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Fick en utmaning av Sofia tidigare i veckan. Jag är lite seg på att svara... men till sist blev mitt inlägg klart.

STEG 1
Namn: Therese
Bor: Jönköping
Ögonfärg: gröna
Hårfärg: Ljusblont
Skostorlek: 39
Civilstatus: Gift
Höger eller vänsterhänt: Höger

STEG 2
Skor som du bar idag: Tygskor
Dina svagheter: Dåligt tålamod
Rädsla: Att något ska hända min familj

STEG 3
Första tanke när du vaknar: Måste jag gå upp redan!!!?!
När somnar du: Mellan 22-23

STEG 4
Pepsi eller Coca Cola: Coca Cola
McDonalds eller Burger King: McDonalds
Adidas eller Nike: Nike
Lipton Ice Tea eller Nestea: Minns inte hur de smakade. Åhh...nu blev jag ju sugen.
Choklad eller vanilj: Före Mira: vanilj. Efter Mira: choklad.

STEG 5
Svär du?:Aldrig
Sjunger du?:Massor
Duschar du varje dag? Nä
Röker du?:Nope, aldrig gjort.
Gillar du skolan?: Helt ok. Gymnasiet var skoj.
Tror du på dig själv?: Ja
Kommer du överens med dina föräldrar?: Ja

STEG 6
Har du under den senaste månaden:
Druckit alkohol ? Nej
Rökt? Nä
Shoppat?: Ja (Lite för mycket tyvärr)
Ätit en hel ask müsli?: Hahha. Nä.
Ätit sushi?: Nä fy o usch
Stått på scen? Ja, igår.
Skejtat: Nej
Bakat?: Ja, igår
Stulit något?: Nä du
Ljugit? Nä...det hoppas jag att jag inte gjort
Kysst någon?: Ja
Kramat någon?: Massor

STEG 7
Har du någonsin:
Däckat eller varit jättefull?: nej
Varit full?: Nope
Blivit kallad hora?: Nä
Blivit nerslagen?:Nej
Busringt någon?: Ja det har jag
Gjort något som du ångrade?: Ja tyvärr.
Fått IG i nått ämne eller på något prov?:Tror inte det
Kastat en sten på nån ruta?: nä det tror jag inte.

STEG 8
I framtiden..
Namn på barn? Jag gillar Benjamin, Engla och Tindra. Men maken har bestämt att nästa barn ska heta Majken. Om vi nu får nåt mer barn:)
Hur vill du dö? Hemska tanke. Ingen aning.
Vad vill du bli när du blir gammal? Jag vill bli nöjd med livet och det jag åstadkommit

STEG 9
Antal människor du skulle ge ditt liv för?: Många
Antal CD-skivor du äger? Många
Antal piercings?: Inga eller räknas hål i öronen?:)
Antal tatueringar?: Inga
Hur många gånger har du varit med i tidningen?: Hmm...Några. Kanske 5 ggr???

STEG 10
Vad ska du göra i sommar? Sola, bada, leka, resa, jobba och mysa med familjen
Vad ska du göra i vinter? Längta till sommaren
När tor du studenten? 2003 tror jag det var
Vad gör du efter gymnasiet? Jobbar
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba ? Ja
Vad händer till helgen? Låååångt dit
Vad vill du helst göra just nu? Sova

STEG 11
Vill du ha pojkvän? har redan.
Vad tittar du först på hos killar/tjejer? Utstrålningen
Vilka av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först? Inte så många singel kompisar kvar. Men jag tippar på Maria.
Vem är den perversaste person du känner? Jadu...ingen aning
Hur många gånger har du varit utomlands? Fem
Vilket land är bäst? Jag har en dröm om att USA är bäst.

Någon som fortfarande läser??? Eller har ni hoppat av redan på steg4? :)
Tack Sofia för att du håller mej sysselsatt iaf.

Det "gick" så att säga...

2009-04-19 21:26:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag äntligen fått igång den här dumma datorn. Den har krånglat hela dagen och det har varit omöjligt att komma in på internet.

Idag har vi haft besök av Miras farfar och Karin. Så trevligt så. Mira var lite blyg och stel i början men till sist la hon på sitt charmiga jag igen.
När dom åkte hem packade vi skötväskan och begav oss hem till Miras gudföräldrar och våra kära vänner Emil och Louise som just flyttat in i hus. Sååååå fint dom fått det! Blev riktigt avis. Jag vill också ha lite fler rum som man kan fixa och grejja i. Fast som det känns just nu så är jag inte riktigt redo för hus. Ett radhus möjligen.

Dansen igår gick sådär. Jag missade på en hel del småsteg och gjorde någon stor tappe som att snurra åt fel håll tex. Lite besviken på mej själv är jag, men ändå glad över att jag klarade de frekvenserna jag var mest osäker på. Tänkte kanske lite väl mycket på dom så att jag glömde av resten av stegen istället. Jajja...nu är det gjort och jag hopaps att helheten blev bra iaf.
Kommer lite bilder framöver. (Måste bara få dom av Elin först)

Ikväll är  jag så trött. Sitter och funderar lite på sthlms bilderna. Har nästan bestämt vilka jag vill ha nu. Två kvar som jag väljer mellan nu bara... Ole dole doff...

Imorgon är det måndag igen och dax för besök på öppna förskolan. Ska bli kul. Var några veckor sedan vi var där nu.
Vi hörs imorgon vänner. Ha det så gott i kväll!

Dansuppträdande ikväll...

2009-04-18 11:47:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Ja ikväll smäller det. Då finns det ingen återvändo längre. Ska bli jätte kul men samtidigt är jag livrädd. Har tränat o tränat både idag och igår. Nu sitter det hyffsat men det är fortfarande vissa sekvenser jag glömmer bort. Jag kommer verkligen att bli den som sabbar för hela gruppen ikväll.

Tänk positivt....tänk positivt... inte min starkaste sida direkt.

Maken och Mira kommer förmodligen och kikar på mej ikväll också. Kul att han får se vilka vi är i dansgruppen och så kan han ju få lite förståelse om vad vi sysslar med på onsdag kvällarna.

Idag har jag och Mira stått i ett café 2 timmar på morgonen. Till caféet kommer alla tanter o gubbar när dom har gått klart på lördagsmarknaden. Mira charmade alla och visade upp sitt allra roligaste humör. Nu ligger hon utmattad och sover i sin säng.

Om en timme ska vi åka till Elin som är ledare i dansgruppen och så ska vi köra igenom danserna en sista gång innan kvällen.  Wish me luck...



Modellbilder...

2009-04-17 20:42:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag har fått se mina bilder från sthlm nu! Sååå roligt. Dom blev faktiskt jätte fina trots att det var jag som var motivet. Roligt att få se riktigt proffsiga bilder på sig själv. Nu gäller det bara att välja ut de allra finaste och få dom fixade så ska ni få se dom sen också. Om ni är nyfikna vill säga.

Jag är otroligt nyfiken på sluresultatet. Tror det kommer att bli kanon.

Jobb och mysigheter...

2009-04-17 20:29:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har varit en sån där dag som gjort mej helt slut i båda kropp och själ.
Började dagen med en 2 timmars lång promenad. Med en kropp som redan hade ont och var trött var väl inte det det bästa jag kunde  göra... men gjort är gjort. Efter promenaden gick vi hem igen och lagade mat, städade och Mira sov en sväng. I eftermiddag har jag dansat, dansat och dansat. Måste tyvärr meddela att flera av stegen inte sitter. Känns lite pissigt just nu. Hade hoppats att jag skulle kunna det som ett rinnande vatten vid det här laget. Tyvärr är jag så trött nu att jag inte vet om jag orkar träna mera ikväll heller. Tur att jag inte står längst fram mer än 2 korta stunder imorgon.

Mira har vart på sitt allra soligaste och gladaste humör idag. Hon är verkligen så härlig vår lilla tjej. Hon förgyller min tillvaro big time!  
Hon har lärt sig en ny lite skojjig sak. Varje gång vi säger gosigos så lägger hon ner huvudet på golvet/våra fötter/matttan/sängen o så gosar hon ner sig. Ser så roligt ut.


Gosigos



Fråga mej inte vart hon fått sin vighet ifrån:)


Pratade med jobbet idag. Jag har nu fått två veckor i sommar då jag ska jobba heltid (!!!). Ska hoppa in o semestervikariera lite. Hjälp mej, hur ska det gå??? Fick lite ångest sekunderna efter att jag sagt ja. Men det ska nog gå bra.... hoppas jag. Bara att le och göra sitt bästa. Man kan ju inte ha tappat allt på bara ett år? Eller? 
 


Orka

2009-04-17 09:38:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Strålande sol
Trött kropp
Lång promenad
Söt "bebis"
Livlig bebis
Bebis överallt
Trött mamma
Måste handla
Måste städa
Behöver sova

Vårfeelings och tokigheter

2009-04-16 13:57:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag och tokfian larvade oss framför kameran tidigare imorse. Har man inget vettigt för sig så kan kameran alltid liva upp tillvaron. (Hett tips till er som inte visste det redan:))

 
Ja, ni ser ju vem som inte kan slita sina ögon från kameran. Född linslus är vad hon är.

Idag blev vi anfallna av årets första humla under promenaden. Det är ju lite vårkänsla måste jag säga. Men så som den flög gissar jag att den precis vaknat.
Några andra vårtecken här runtomkring är att det sitter blommor lite här o där längs vägarna och parkerna. Även några träd har börjat få sina knoppar.
Det är verkligen underbart att va ute nu för tiden. Nu finns det ingen anledning till att inte gå på en daglig promenad. Perfekt!

Nu ska jag laga mat och väcka min lilla Sötnos.

Hur ska det gå?

2009-04-16 08:08:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Dansen igår gick bra. Förrutom att jag var otroligt trött när jag kom hem och satt för mej själv i soffan och funderade hur jag egentligen ska få ihop det här i mitt huvud. Just nu snurrar alla steg som ett annat virrvarr i min lilla skalle.
Det blir att träna lite hemma idag innan träningen ikväll. Sätter jag det inte hemma idag så kommer jag inte att sätta det på lördag.

Idag ska jag gå på förmiddagspromenad och köpa ut klänningarna som vi inte fick med oss hem igår.
I eftermiddag ska jag och Mira bara ta det lugnt och bara dansa lite. Skönt med en dag som inte är helt fullproppad med aktiviteter.

Galen shopping...

2009-04-15 20:03:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har vi vart och köpt kläder till dansen på lördag. Det blev en jätte fin klänning från Hm. Tyvärr drog det ut på tiden lite så det blev att skynda sig hem, laga mat  och sen kasta i sig de lite okokta grönsakerna. Ändå sitter jag nu här och har en kvart överbliven tid. Tänk så det kan bli.




En sån här klänning blev det fast i en turkosgrön färg. Ungefär som bakgrunden faktiskt.
Vi kommer nog bli kanon läckra:)

Ja shopping med 5 små barn kan ju gå lite hur som helst. Jag tror vi alla kom hem helskinnade iaf och nu är det bara att hoppas att benen bär i två timmar till.
Önska mej lycka till.


Dans för hela slanten...

2009-04-15 12:33:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är vi precis hemkomna från en promenad med Marlene o John. Lika trevligt som vanligt. Mira har nu sovit i snart två timmar och jag sitter här och funderar över om hon inte borde vakna snart och få lite mat i magen.

Natten var sådär. Första vaknandet skedde kl två och andra kl sex. När Maken sedan gick till jobbet och jag fick lov att pallra mej upp var jag sååå trött. Efter lite frisk luft i lungorna och mat i magen så är jag nu aningens piggare.

I eftermiddag ska jag och dansgruppen till Gina Tricot och köpa dansuppvisningskläder. Ska bli roligt. Hoppas dom har mycket fint hemma nu då.
Ikväll och imorgon kväll blir det dansträning i två timmar. Nu är det hårdkörning inför lördagens uppträdande. Jag börjar bli sjukt nervös. Vet inte hur jag ska fixa detta riktigt. Känns inte som att nåt sitter speciellt bra... Å då menar jag inte kläderna alltså utan stegen.

Ikväll är det grey´s igen. (Hoppas jag iaf) Jag har saknat det... tom så mycket att jag fick lov att gå in på den amrikanska tv sidan och läsa vad som kommer att hända framöver. Ja jag vet att jag är konstig. Menar du att du aldrig läser sista sidan i en bok innan du börjar läsa boken från början? Tänk va skönt när man vet att det slutar bra o så slipper man gå och oroa sig i onödan. :)

Nu ska jag ta och väcka min lilla tös. Börjar bli orolig att hon dött av värmeslag där under filten i vagnen.

Die hard...

2009-04-14 22:57:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag o maken just avslutat vår lilla filmkväll. Ikväll blev det Die Hard. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Underhållande var det iaf. Fick jag välja skulle jag ta bort några av de ofantligt overkliga stunten... men förutom dom så var det en ganska bra film. Som sagt....rolig iaf.




Nu är det dax att hoppa i säng efter en tuff dag. Jga hoppas på en lååååång sömn  i natt. Senaste nätterna har det ju varit lite si så där....vilket inte är så konstigt med tanke på att Mira varit sjuk och så klart hungrig på nätterna. Nu när hon ätit som en häst idag så hoppas jag att hon sover bra också.

Imorgon blir det en promenad med Marlene och John. Jag hoppas på fint väder. Annars ska jag bara ta det lugnt imorgon och kanske få lite ordning här hemma. Vi hörs! Go natt med er!

Duktiga Therese...

2009-04-14 15:41:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vilken härlig dag det här är. Jag har hunnit med så otroligt mycket på bara några timmar.

Lyssna bara på detta:
- Jag hämtade ut mina glasögon bågar som gått sönder. Det hade inte kommit hem någon reservdel men det visade sig så klart att dom hade en hemma redan. Så att jag gått och väntat i 2 veckor när jag kunde fått det fixat på en gång tyckte inte dom var något att be om ursäkt för.
- Jag bytte ut en tunika jag köpte i sthlm pga av fel färg och en fläck.
- Jag slog personligt rekord på Maxi då jag handlade upp alldeles för mycket pengar. Men nu är kylskåpet och skafferiet fyllda iaf och jag hoppas vi klarar oss länge på den här maten. Självklart kom jag på två saker jag glömde köpa precis när jag gått förbi kassan och betalt. Så det blir väl ett besök på affären en gång till denna veckan.
- Jag har packat ur väskorna och städat lite här hemma.
- Jag har gått på promenad med Mira så att hon kunde sova och så passade jag på att hämta ut ett paket med kläder jag köpt på tradera. Blev dock lite besviken på kläderna då de inte alls såg ut som på bilden och inte heller var i sånt nyskick som lovades. Jag hatar att få skitiga kläder som verkligen ser begagnade ut. Vi får väl se vad jag kan göra här hemma med lite vanisch och ett strykjärn. Kanske blir de lite mer fräscha efter det.

Ja, ni hör ju hur mycket jag fått uträttat. Nu ska jag sätta mej ner och läsa en tidning och bara ta det lite lugnt innan vår goding vaknar och vill ha uppmärksamhet igen.

Tog lite bilder jag tänkt visa men koppingen mellan datorn och mobilen funkar fortfarande inte. Suck!

Vinden har vänt...

2009-04-14 10:06:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag tror att jag nu törs säga att vinden har vänt. Mira har inte spytt något mera och hon är betydligt piggare nu, Äntligen är den här mardröms maginfluensan över. Nu är det bara att hålla tummarna att jag klarar mej. Känns som att man inte kan ropa hej riktigt än.

Maken gick upp med lillsessan imorse så att jag fick lite sovmorgon. Det var sååå skönt. Men nu antar jag att resten av dagens sysslor blir mina.... jag är ju den som är piggast av oss två.
En lite rolig grej hände imorse var när maken skulle ge Mira gröt. Han blev lite osäker på hur mycket gröt jag brukar göra. Så det slutade med att han blandade 3 dl vatten med 1 dl havregryn. Det är alltså mer än en normal vuxen portion.. Mira smaskade gladeligen i sig hela portionen och var fortfarande sugen på mera när vi en timme senare åt vår gröt. Får nog räkna med en hungrig liten tjej idag. Hon har ju lite att ta igen så att säga.


Nu ska jag försöka ta mej till affären och storhandla. Det är helt tomt i både kylskåp och skafferi.

Äntligen hemma.

2009-04-13 20:34:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är vi hemma igen. Resan gick bra utan varken bajs eller spy olyckor:) Det tackar vi för.
Nu ska vi alldeles strax lägga Mira sedan ska jag o Maken ha en film-mys-kväll i soffan. Det var verkligen länge sedan vi hade det.
Imorgon börjar vardagen igen och jag hoppas vi alla är pigga och friska då. Med tanke på att Mira kunnat äta som vanligt idag igen och dessutom verkar oförskämt pigg så gissar jag att hon nu är frisk från den hemska magsjukan. Fatta att den höll i sig i en vecka! Stackars lilla tjej! Att det överhuvudtaget finns några valkar kvar på hennes lilla kropp är ett under.

Det är skönt att vara hemma igen. Fast jag kommer så klart att sakna familjen. Är så glad att vi var uppe i dalarna under den här magsjuke veckan. Hade aldrig klarat det utan mamma o tvättmaskinen. Borta bra men hemma bäst....är det inte så man säger.

Önskar er alla en mysig kväll så här på sluttampen av påskhelgen. 

Påsk bilder...

2009-04-13 12:04:43 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Passar på att lägga in lite bilder innan jag ska börja packa inför resan hemåt.
Vi har bestämt oss nu för att försöka åka hem idag. Ska äta lunch här först innan vi åker....så det märks väl hur vi mår efter att vi fått lite mera i magen.



Mira o kompisen Molly. Miras nya favorit lek är att jaga Molly runt bordet och ta hennes leksaker för att sedan kasta dom till henne. Tur att Molly tycker att det rä lika kul som Mira tycker.



Katt o råtta lek. Båda tog en liten konstpaus för att titta in i kameran.



Vi tänkte göra nåt lite roligt igår mitt i all sjukdom. Tyvärr tyckte inte Mira att det var lika roligt att göra fot och finger avtryck som vi vuxna tyckte. Här sitter Moster Millie och målar fossingen.



"Mamma hjälp mej!"

Måndag = Hemfärd???

2009-04-13 10:08:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tack för alla krya på er hälsningar och kramar!
Idag har Mira ätit en tallrik gröt och än så länge fått behålla den. Vi har än så länge inte bestämt riktigt hur vi ska göra än.... står i valet o kvalet om vi ska packa våra väskor och styra vår kos mot stan idag eller i morgon. Vi får se lite hur vi mår nu efter frukosten. Jag mår ok iaf och känner att jag skulle nog orka köra hela vägen... men frågan är ju hur resten av min familj mår. Vill inte behöva städa hela bilen när jag kommit hem....så pigg är jag INTE!

Har tagit lite bilder på Mira som jag tänkte lägga in... men hinner inte det just nu så det får bli senare idag.

Nu ska jag hopap i duschen och fixa till mej lite. Tänk va mycket friksare man kan känna sig bara genom att duscha en stund. Kram på er kära läsare!

Tillbaka till ruta ett...

2009-04-12 11:50:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Nu har maginfluensan tagit omstart. Mira kräktes just upp hela lunchen. Ibland är livet så grymt orättvist.
Jag som trodde att spyorna efter flaskan imorse bara var för att hon drack lite för fort... men inte då.
Imorgon ska vi åka hem igen och vi har knappt hunnit träffa någon.
Att sitta i en bil fyra timmar imorgon med en magsjuk make och en bebis som det rinner ur på alla håll känns inte speciellt lockande.

Önskar vi kunde få hoppa fram några dagar i vårt liv just nu.

Påsk helg...

2009-04-12 09:50:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vi hade en mysig dag igår med mycket god mat. Lax med räkor och skagenröra...visst låter det mumsigt:) Tråkigt bara att ingen av oss mådde hundra och de planer vi hade på att träffa släkten fick vi ge upp.
Idag kommer nog att bli en liknande dag det med. Just nu ligger både mamma och maken och mår pyton. Jag själv försöker intala mej själv att jag är frisk trots att kroppen värker och all ork har rymt sin kos. Nu ska jag ta en promenad runt huset med en mycket trött liten tjej. Vi får väl se om jag stupar efter vägen.


 




En lite friskare Mira...




Syrran var den ende som såg fräsch ut i går, med tanke på att resten av oss mår pyton för tillfället. Så nu får hon vara den som representerar familjen på bild:)


På bättringsvägen...

2009-04-11 11:01:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag mår Mira bättre äntligen. Hon har fått i sig lite välling i natt och gröt imorse. Inga spyor alls de senaste 12 timmarna. Känns bra att hon äntligen är på bättringsvägen. Nu hoppas jag bara att hennes aptit kommer tillbaka snabbt.

Tog lite bilder på mina stockholms fynd nu i morse. Här har ni dom på bild om ni är nyfikna...



Kitty tunika och shorts från H&M, Tunika med flicka från Lindex



Kjol och byxor från lindex.



Min skjorta/tunika/klänning från Zara.
Ingen vidare bild... men ni ser ju på ett ungefär iaf.

Hemskheter...

2009-04-10 20:18:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hur länge kan en magsjuka egentligen sitta i??? Nu har Mira spytt i tre dygn. Imorse fick hon i sig lite mat, men nu på eftermiddagen kvällen har hon vägrat allt. Tom pipmuggen. Dom gånger vi fått i henne nåt så har hon kräkts igen. Börjar bli orolig att hon ska bli uttorkad. Vi får ju knappt i henne någon vätskeersättning heller. Fy va hemskt det är att se henne så här sjuk. Vecken på låren har halverats och ansiktet har smalnat av rejält. Hoppas innerligt att hon kommer upp i vikt snabbt när hon väl blivit frisk.

Imorgon hoppas jag att Mira är frisk och att hon återfått aptiten.

Någon rolig första påsk blev det ju inte. Ska iaf ge henne ett roligt påskägg imorgon... Fast det enda hon behöver just nu är lite näring och mat.  

Besök i kungliga huvudstaden...

2009-04-10 10:21:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ja, det var alltså till stockholm jag begav mej igår. En ganska impuls resa blev det. Är ni nyfikna på vad jag gjorde där?
Det ska jag berätta...

Jag blev fotograferad av en fotograf som heter Emelie. En jätte mysig tjej med smittande glad personlighet. Min make up fixade en söt tjej som heter Helena. Hon var verkligen super duktig och jag blev grymt nöjd med alla färger o så. Fick lite make up tips under tiden hon sminkade också. Jätte roligt tycker ju jag som är ganska intresserad av smink.
Det var så roligt att bli sminkad och fotad av riktiga proffs. Kände mej verkligen som en riktig modell...fast en ganska ringrostig sådan. Haha. Tur att Emelie hade massa bra tips på hur jag kunde stå och så.


Efter mej så fotade Emelie Blondinbella. Tyvärr hann jag inte hälsa på henne då hon var lite sen till fotograferingen.
Så nu kan jag skryta med att jag blivit fotograferad av samma fotograf som blondinbella. Om det nu är något att skryta med. Hahha.

Emelie har också fotat Kenza (Ni som är bloggtokiga som mej vet säkert vem det är:)) och Carola m.fl.. Gå in på Emelies blogg så får ni se alla fantastiskt fina bilder hon tagit!
Nu väntar jag med spänning på att mina bilder levereras. Dröjjer nog någon vecka, men så fort jag får dom lovar jag att visa er.
Tills dess får ni nöjja er med mina dåliga suddiga mobilkamera bilder från gårdagen.

Efter fotograferingen begav jag mej ut på en shopping tur. Man kan ju inte vara i sthlm utan att shoppa lite:) Hittade en skitsnygg tunika/klänning till mej på Zara och så köpte jag en del sommar kläder till Mira. Tänk va mycket lättare det är att köpa barnkläder nu för tiden. Mycket roligare också.
Jag själv blir ju bara depprimerad när inget passar mej som jag vill och jeansen inte kommer högre än till knäna.
Kanske kan ta lite bilder på mina fynd sedan och lägga in om ni vill se hur kläderna ser ut.


NK sprang jag också förbi. Påväg till min favorit butik Zara.


Drottninggatan i egen hög person


Lite dålig vy över kungsträdgården. En mulen regnig dag.


I tåget påväg från sthlm till uppsala. FLyckades få till ett sista leende
innan hela min kropp upptäckte hur ofantligt trött den verkligen var.




I bilen påväg från Uppsala. Fick skjuts av min snälla svåger och fru.
Trevligt med lite sällskap på vägen.
 
Nu ska jag gå och fixa till mej lite innan min sjukling vaknar.
Maken ringde nyss också och är förmodligen påväg hem redan idag pga känningar i magen. Jag hatar magsjuka! Det smittar verkligen som en löpeld.

Hemlig resa...

2009-04-09 22:14:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu sitter jag här vid datorn igen....faktiskt för första gången idag. Det var länge sen jag lyckades hålla mej borta från datorn så länge:) Va då nörd. Haha.

Vad jag har vart ute på idag ska jag berätta för er imorgon. Det blir skoj ska ni veta....så missa inte det. ;)
Just nu är jag så trött så ögonen ser i kors och sminket har gjort så ansiktet krackelerat i flera lager. Inte skönt alls.

Mira är fortfarande dålig och det är andra dygnet hon inte fått något i sig. Ansiktet börjar smalna av och jag tycker riktigt synd om min stackars lilla sessa. Feber har hon också fått tyvärr. Det enda possitiva är att hon iaf är ganska pigg när hon väl är vaken och hon kissar fortfarande. Om hon blir slöare imorgon och blöjorna är tomma då kommer jag att börja oroa mej på riktigt.

Nu ska jag gå o lägga mej brevid min lilla goding och lyssna på andetagen en stund.
Maken är i sthlm undre helgen så jag och Mira är ensamma kvar uppe i dalarna.

Fobi...

2009-04-08 19:53:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Denna dagen har gått ut på att få i Mira någon form av föda. Vilket tyvärr inte lyckts så bra. Nu ligger lilla ängeln och sover och våra rutiner är som bortblåsta. När man är sjuk behöver man inte följa rutiner.
Jag hoppas vi får sova lite inatt iaf och att Mira blir bättre i magen. 
Det konstiga är att Mira verkligen haft aptiten kvar idag så det är vi som hela tiden fått lov att bromsa henne. Det tar emot att bara få ge henne en halv dl välling när hon egentligen är så hungrig att hon bara gråter efter mera.

Min syster berättade ett barndoms minne för mej igår. Hon var väl kanske 4-5 år och hade just kräkts. Mamma talade om för henne att hon fick sitta uppe en stund med oss storasyskon i soffan o se på film. Lillasyster jublar och blir jätte glad. Hon kommer in till oss i tvrummet och då reser jag mej upp och skriker att hon minsann inte får sitta i mitt knä för jag vill inte ha någon magsjuka. Till sist lyckas väl mamma få kontroll på situationen och lillasyster hamnar i mitt knä trots protester. Så berättar Millie att jag under tiden hon satt i mitt knä vrångt sitter med huvudet så tryckt in i  väggen jag bara kan och vägrar hålla om henne eller sitta normalt. Fy vilken hemsk syster jag var.

Det är tyvärr allmänt kännt att jag hatar magsjuka. Antar att de flesta gör det.... men jag är verkligen livrädd för det. Jag mår illa så fort jag bara hör talas om magsjuka. Att jag sitter o mår apa just nu kan ni ju gissa er till.

Nä nu ska jag gå o sätta mej framför tven. Grey´s kväll ikväll! :)


Tröttast av dom alla...

2009-04-08 10:54:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Vad är höjden av trötthet? Jo, man somnar sittandes vid bordet med en otuggad smörgås i munnen.

Det tar på kraftern aatt vara sjuk.

Fantastiska prickar...

2009-04-08 09:25:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sugar


Jag kan inte sluta. Nu är jag fast. Kommer att sitta o kolla kläder resten av dagen nu. Vilka underbara kreationer det finns....nu fattas bara lite extra veckopeng för att ha råd att köpa allt.

Sommar kom nu!!!

2009-04-08 09:22:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Lite sommar drömmar till mej själv också...
spring is here!

Just A Silly Girl.......
The Pomegranate

Drömmar i det blå...

2009-04-08 09:09:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


När sjukdom härjar får man försöka roa sig med att drömma om possitiva saker.
Just nu är jag väldigt sugen på att shoppa....så jag roar mej med att som vanligt titta på kläder till Mira.


Romantisk blommig kjol från Lindex


Söt gammeldax klänning från Lindex


Byxoverall är ganska svårburet, men på en liten prinsessa kan det nog bli hur sött som helst.
Även den från Lindex


Söt klänning från Lindex.

Sjukdom hela natten...

2009-04-08 06:32:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Halv sex gick vi upp imorse. Då var det ingen ide eller rättare sagt ingen Mira som ville somna om. Efter att ha spytt upp en halv flaska välling och fortfarande inte fått något i magen så kan jag förstå henne att hon inte kunde somna om. Vi har tyvärr varit uppe flera gånger inatt och stackars Mira fortsätter kräkas.
Just nu är livet inte så roligt och jag är fruktansvärt arg över det faktum att detta måste hända just nu när det är påsk och vi tänkt passa på att träffa alla vänner här uppe.

Stackars lilla älsklingen som fick lov att bli sjuk. Jag skulle gärna ta hennes magsjuka bara hon slapp. Hatar att se henne så sjuk och hjälplös.

Kräksjukan har anlänt.

2009-04-07 20:42:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tre gånger har Mira kräkts ikväll. Så nu har den berömda kräksjukan slagit till igen. Just nu sitter hon med Morfar och ser på hockey. Att lägga sig med tom mage var ju ingen hit. Vi får väl se  hur länge vi får hålla henne uppe innan hon lägger sig självmant.
Nu sitter ju jag här med illamående så klart. Svårt att inte börja må illa när någon i ens närhet har magsjuka. Jag håller tummarna så hårt jag bara kan att vi andra inte smittas och att Mira slipper spy något mera.

Någon rolig natt lär ju inte det här bli.

Vaknat på fel sida?

2009-04-07 10:45:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Ny dag i Nordquist familjen. Inte så rolig dag för lilla prinsessan. Hon har varit gnällig och skrikig från det att hon slog upp sina små blå. Vet inte vad som är felet. Kanske vakande hon lite för tidigt trots allt... eller så är det någon mer tand på G. (Alltid en tand så fort nåt är fel:)) Jag gillar att skylla på tänder. Om det inte är en tand så är det ju nåt annat som är fel och det är mycket jobbigare att försöka lista ut vad det då kan vara.

Idag ska jag träffa Emmelie o sötnosen Lilly. Annars har vi inga planer för dagen. Det är skönt att bara ta en dag i taget. Varför stressa omkring när man kan vara hemma och vila:)

Snart är det påsk. Har ni några roliga planer?
Miras första påsk.
Satt och funderade igår om det är för tidigt att köpa ett påskägg till en tio månaders bebis. En liten bil eller en liten nalle kan ju vara skoj att få trots att hon inte är speciellt gammal. Presenter är väl aldrig onödigt:)
Annars har vi inga jätte planer till påsken. Jag hoppas det blir lite god mat och massa ägg. Älskar ägg! Ägg med räkor och majonäs. Mums!


Första cykelturen...

2009-04-06 15:28:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(14) «


Nu är vi inne igen efter en lång sväng utomhus. Maken och jag tog en långpromenad och stötte ihop med massor av bekanta efter vägen. Grejjen med Dala-Järna är väl att alla känner alla och det är sällan man går på en promenad utan att stöta på någon man kan stanna och prata med. 

Mira fick även vara ute och leka lite med barnen innan hon skulle sova. Min mamma jobbar som dagmamma och Mira har haft så skoj hela dagen tillsammans med alla barn. Jag har aldrig sett henne sitta nöjd på golvet så länge som hon gjort  idag när hon haft barn runtomkring sig.  


"Pappa, är det säkert att jag ska åka på den här?"


"Vilken fin cykel"




Måste ju testa att åka också. Super skoj.

En söndag kväll att minnas...

2009-04-06 10:04:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår kväll var vi som sagt hem till våra vänner Elin o Peter och deras tjejer Sigrid och Birgit. Sigrid och Mira är båda födda i maj förra året. Det är så roligt att träffas och se tjejerna utvecklas och leka med varandra.




Sötaste Sigrid busar med badbollen


Mira åker rutschkana för första gången.


Tjejerna lagar mat???


Den som är starkast vinner bollen.


Snart flyttar familjen Gunnarsson till Singapore. Jag kommer att sakna dom nåt förfärligt. Även fast vi inte ses så ofta nu för tiden så ses vi ju mer än vi kommer att kunna göra framöver iaf. Tror knappast att vår resekassa kommer att växa sig så pass stor det närmsta året att vi kan komma och hälsa på heller. När tjejerna ses nästa gång kommer de att vara över 2 år gamla. Trist!

Kvällen var iaf toppen och trots att Mira fick lov att vara uppe 2 timmar längre än vanligt så skötte hon sig exemplariskt enda in i slutet:)

Das Hair...

2009-04-05 13:25:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «




En lite bättre bild på mitt hår och nya färg. Nu är det bara en klippning som fattas.
Fast jag vill ju egentligen spara ut... så det tar emot att klippa i det redan.

Vi får se om jag överlever någon månad till utan klippning. Vill att det ska bli låååååångt NUUU!

Veckans blogg....slutspurt.

2009-04-05 11:24:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är det sista dagen att rösta. Kom igen nu vänner. Hjälp mej hela vägen fram.


Jag har chansen att vinna en utmärkelse som veckans blogg hos Cathie

Rösta på mej!


(Klicka på bilden för att rösta)

Gungeligung..

2009-04-05 11:19:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår hade vi en mysig dag tillsammans med familjen. Jag, syrran och mamma var på en härlig promenad och sedan satt vi på altanen och fikade medans Mira gungade. Trots snö så är det iaf plusgrader och vårkänslor även här. Kommer att bli en typisk påsk med snöhögar men joggingskounderlag på vägarna.

På kvällen var vi hem till Emmelie, Anders och Lilly. Var så trevligt så. Tack vare snäll mormor och morfar så fick vi även en barnfri kväll och kunde på så sätt stanna uppe lite längre än vanligt. Tråkiga jag satt ju självklart ändå och gäspade redan kl nio.







Idag har jag och Emmelie tagit en promenad med tjejerna i blåsten. Snart blir det besök hos Miras farfar och sedan ska vi åka till Malung och hälsa på våra kära vänner Elin och Peter och deras goa tjejer Sigrid och Birgit.
Som ni hör så är det en fullspäckad dag. Som vanligt när vi är här uppe.



Syrran slingade även mitt hår igår. Så nu är det ljust o fint igen. Perfekt grund inför sommaren och sol på stranden.
Syns kanske inte jätte bra på dennan bilden, men den var den bästa från igår.

Resa till snön...

2009-04-03 18:47:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu är vi framme i Dalarna. Resan har gått bra trots att Mira inte sov alls så länge som vi hoppats på. Jag och Maken körde halva vägen var vilket var perfekt då jag hann sova en sväng i början av resan.

Nu snart ska vi käka ost och skink paj sen blir det nog att ta det lugnt hemma hos mamma o pappa ikväll tror jag.

Jag upptäckte en femte tand i miras mun på vägen hit. Det förklarar ju varför hon vägrat äta hela dagen och även var lite kinkig igår. Alltid lika skönt när man får svar på vad som är fel.

Jag är fortfarande lite halv krasslig men inget som bryter ut riktigt. Slut i kroppen och ont i huvudet. Hoppas att det försvinner snart lika fort som det kom.

Nu ska jag gå o va lite trevlig mot familjen. Ville bara skriva och önska er en skön helg i vårsolen.
Kram

Dance it...

2009-04-02 22:55:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är jag hemkommen från vårt tvåtimmars pass på dansgolvet. Det gick bra men var massor av nya svåra steg och det kommer verkligen bli tufft att lära in allt på de här två veckorna som är kvar innan uppträdandet.
Vi ska dansa på en musik/dansfestival som heter "Ung kraft" här i stan. Det är massor av lokala dansgrupper och artister/grupper som uppträder på kvällen och en del workshops och så på dagen. Ska bli super skoj... men som sagt nervöst.



Vid det här uppträdandet så är det två av tjejerna som är gravida.  En av tjejerna födde sin son bara några dagar senare. Det är häftigt tycker jag. Kan ju lova att jag inte var fit för att dansa när jag bara hade en vecka kvar.




Nu ska jag gå o göra mej iordning för sängen. Packningen ska göras klart så fort jag vaknar och så lite städning. Ni hör ju hur strukturerad jag är. Nu gäller det bara att inget annat dyker upp och tar min uppmärksamhet imorgon. Men det ska nog gå bra.  Eller vad tror ni? En tiomånaders bebis kräver ju inte så mycket.

Sjuk mitt i allt?

2009-04-02 15:37:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag tror jag börjar bli sjuk. Känner mej helt plötsligt jätte hängig. Ont i hela kroppen och näsan täpptes helt plötsligt igen. Trist att bli sjuk lagom tills vi ska resa bort.

Har jag berättat för er att vi åker upp till Dalarna och till mina föräldrar i helgen? Vi stannar över hela påsk helgen. (Så alltså en o en halv vecka) Ska bli så kul att komma upp och träffa familjen  och vännerna. Det är tråkigt att det inte är oftare man kan åka upp. 40 mil är ju ändå en bit och med dagens bensin pris så kostar det ju en del också.

Hur som helst är det väldigt tråkigt om jag går och blir sjuk nu. Får nog sätta mej och äta en chokladbit få se om energin kommer tillbaka. Ikväll ska jag på ett 2 timmar långt dansträningspass så jag hoppas innerligt att jag hinner få lite ork tillbaka tills dess.



Vår grymma dansgrupp "Born t be"
Inte långt kvar tills vi ska uppträda. *nervöst*

Vår känslorna spritter i kroppen...

2009-04-02 14:49:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår var jag o Marlene ute på en lång promenad i vårsolen. Vi gick upp på en höjd så att vi hade utsikt över vättern och så satte vi oss där o solade och drack en kopp kaffe i värmen. Det var helt underbart. Det är verkligen lyxigt att få va hemma och vara mammaledig när man kan göra sånt. Vi får väl tacka våra snälla barn som är nöjda under tiden vi gottar oss.
Jag tog en del bilder som jag tänkte visa er, men självklart så krånglar kopplingen mellan datorn och mobilen.... får fixa det i helgen o lägga in bilderna då istället.

Idag har jag o Mira vart på en lång tur igen. Det passar så bra att gå på promenad när hon ändå sover hela förmiddagen. Efter en bra natt då Mira inte krävde flaskan förrän 06.20 så kände jag att jag kude ha orkat hur lång promenad som helst:)
Tog med kameran på vår tur i parken. Här nedan är resultatet.



Nu mamma får du hjälpa mej. Vad är det för fåglar?
Hur som helst så känns de som ett tydligt vårtecken.




En glad Mira som vanligt. Tänk att det kan vara så roligt att gunga.


Den här mössan gör vrekligen Miras ansikte så mycket rundare än det egentligen är.
Får nog gå på ny möss jakt nu till våren:)





Så här glad var Mira då hon fick bada för 2:a gången igår efter ännu en bajsolycka.
Nu är det dax att byta blöjor. Har tröttnat ganska rejält på läckage.



Veckans blogg!?!

2009-04-01 17:37:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag har chansen att vinna en utmärkelse som veckans blogg hos Cathie

Rösta på mej!



(Klicka på bilden för att rösta)

Mammajympa = jaga bebis pass

2009-04-01 13:31:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag tog ett impuls beslut imorse och begav mej iväg på mammajympa med Mira. Så här i efterhand önskar jag lite att jag aldrig hade tagit det beslutet.

Jag promenerade in till gymmet och Mira somnade lagom så att hon hann sova 15-20 min. Med tanke på att hon i vanliga fall sover 1½ timme på förmiddagarna så borde jag ju ha räknat ut att det inte skulle bli så bra.
Vi kom iaf in i salen och jag placerade oss långt bak. Vi satte oss på golvet och Mira upptäckte genast alla de andra bebisarna. Å så satte hon fart. Hit o dit ,upp o ner, fram o tillbaka. Jag var svettig av att springa efter henne redan innan passet börjat.
Tänkte att det här kommer att bli ett jobbigt pass. Det blev värre än tanken.

Musiken kör igång. Jag sätter Mira på plats och reser mej upp. Då kommer första tåren. Sen gråter Mira i 20 min. Det enda som hjälper är att jag sätter mej ner brevid henne. Varje gång jag försöker resa på mej igen så gråter hon.
När jag äntligen får henne nöjd genom att hitta en snäll mamma som villigt lånar ut en ny spännande leksak så börjar nästa fas. Mira kommer på att åhh... jag vill ju testa alla barnens leksaker. Å så springer (läs kryper) hon omkring som en tok resten av passet och stackars jag springer självklart efter som en virrig höna. Hur Mira lyckades komma oskadd ur detta är en gåta.

Att gå på mammajympa verkar vara något som jag får roa mej med med nästa bebis (om det blir någon sådan). Miras tid på jympan är nog iaf över.
(Iaf tills det att hennes mammaperiod är över.)

1:a April

2009-04-01 08:39:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


"April april din dumma sill jag kan lura dej vart jag vill!"

Jag hatar första april för jag är alltid så grymt lättlurad.

Bäst att hålla sig hemma och inte träffa nån idag.