Halsning fran solriket

2009-08-27 21:17:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Hej pa er vanner!
Jag kunde sa klart inte halla mej fran datorn en hel vecka.

Vi har det toppen. Även om kroppen kanns som att den invaderats av tusen nalar och huvudet bombaderats av gymvikter. Men det ar val sa det ska kannas nar man lever livet vid poolen. Vi solar, badar for glatta livet.

Resan borjade bra med ett kanon fint hotell, jatte fin lagenhet och trevlig peronal. Vi bor verkligen pa ett lugnt hotell och det passar oss perfekt.
Tyvarr vande var trevliga vistelse nar vi uptackte att vi blivit bestulna pa 60 euro. Nagon hade brutit sig in och tagit 3 st 20 euros sedlar som jag sa smart gomt bland nagra filtar uppe i var garderob.
Vi gick till recepitionen och talade om vad som hant..dom skickade en vakt som kollade vart rum men inga sedlar hittades. Det markliga i historien var ju att vart rum var last och fonstren stangda.
Nar inga pengar hittades fick vi noja oss med att fa en gratis safetybox som egentligen kostade 150 kr i veckan. Tack fritidsresor for den!
Efter den har incidenten kandes var resa inte alls sa rolig som den forst borjade. Vi satt och deppade pa rummet hela kvallen men bestamde oss till sist for att borja om fran borjan och strunta i pengarna vi gatt miste om.

Ett dygn gick och inga pengar hittades. Nar det sedan blev kvall den andra dagen skulle jag byta klader for att ga ut pa stan en svang. I min ena bh hittade jag.... ja gissa... pengarna sa klart.
Jag hade smart som jag var i sista sekund andrat gomplats for mina pengar och lagt dom i bhn. Tyvarr glomdes detta bort tva sekunder efter att jag gomt dom. Typiskt mej!

Efter att pengarna kom till ratta begav vi oss ut pa shopping som slutade med att mitt shoppingforbud gick i kras. Jag kopte en del klader och kanner mej nojd med den kvallen. (Trots att vi missade var buss och fick sitta ute i blasten i over en timme for att vanta pa nasta)

Det var garkvallen. Idag har vi varit i en oken och solat. Havet bjod pa underbara vagor och vi har sand anda in i trumhinnan. Vill ocksa tala om att var radsla over vadret var helt onodig. Har ar det over 30 grader varje dag. Underbart!

Imorse nar jag kom upp hittade jag en flaska champange utanfor var dorr. "Hoppas denna flaska och safetyboxen kan fa er vistelse lite trevligare an den startade. Mvh fritidsresor". Hur har vi nu mage att ga dit och saga att vi hittade pengarna.... I en BH!!!???

Nu maste jag sluta...da tiden runni ut. Puss pa er och snart hors vi igen. Har tagit massor av bilder far er skull:)

Gonatt o farväl

2009-08-24 22:52:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu sitter jag här och inser att jag måste gå och lägga mej nu om jag ska orka upp innan klockan fem imorgon. Är inte så nervös inför resan men dock väldigt förväntansfull och spänd. Ska bli jätte roligt att komma iväg en sväng med syrran och bara busa, sola och ha det bra.

Att säga hejdå till Mira var bland det värsta jag gjort. Hon däremot skrattade och vinkade och tyckte att det var jätte roligt att jag åkte iväg med stora bussen. Kändes bra att lämna henne med ett leende på läpparna istället för gråt iaf.

Jag ska klara det här... och jag ska bara njuta och ha det bra.

Hoppas ni klarar er utan min blogg också i en vecka;) Glöm inte bort mej utan titta in igen nästa onsdag så lovar jag en rolig uppdatering med massa fina bilder.

Puss o kram på er alla!

Nedräkningen har startat

2009-08-24 14:50:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är det en timme tills jag ska åka. Vill inte, vill inte, vill inte säga hejdå till Mira!

Hinner kanske säga hej här inne ikväll om Svågern är snäll  och lånar ut datorn annars får jag väl varna er om att det kommer att bli tyst här inne under veckan som kommer.

Kommer sakna bloggen!

Ultraljudsbild v 20

2009-08-24 12:18:35 Graviditeterna
» Kommentarer(8) «


Tänk att man kan älska någon så mycket  innan man ens har träffats.




Tror minsann att det är en liten uppåtnäsa, precis som storasyster har.
Flicka eller pojke? Vad tror du?

The day...

2009-08-24 09:11:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är dagen då jag måste säga hejdå till min lilla Sessa. Kommer att sakna henne nåt otroligt! Sitter här och gruvar mej för att timmen ska komma då jag måste ge henne sista pussen. Får se till att sätta mej långt bak i bussen där ingen annan sitter så att jag kan böla för mej själv utan att någon ser.

Jag vet att det är självvalt och jag vet att vi kommer att få det bra i veckan som kommer. Men... jag kan inte låta bli att tycka att livet är lite jobbigt just nu.

Min goding struttar omkring här hemma och ser så där otroligt gosig ut. Jag vill bara pussa och krama på henne hela tiden. Varje gång jag plockar upp henne kastar hon sig ur mitt grepp och rusar in till alla dagbarnen som mamma har här hemma. Mira har fått sex nya kompisar och jag vet att hon kommer att ha det så bra här hemma. Hon kommer att bli bortskämd med bus från morfar, borskämd med god mat och kramar från mormor och bortskämd med gräsmatta, gunga och sandlåda varje dag. Hon kommer även att bli bortskämd med uppmärksamhet och lekar från dagbarnen. Jag vet att hon inte kommer att sakna mej nämnvärt. Men ändå gör det lite ont i mammahjärtat att lämna henne själv här hemma.

När hon sitter där inne och leker på golvet i lekrummet inser jag också vilken stor tjej jag fått. Hon kan leka nu. Skratta och busa med de andra barnen. Lägga dockan i vagnen och gå en sväng. Läsa boken och säga vovvov. Bygga med duplo och köra brum brum med bilen.
Tänk va stor hon kommer att vara när jag kommer hem om en vecka!

Mitt enda krav till mamma är att hon under inga omständigheter får lära Mira att säga mormor innan hon säger mamma och pappa obehindrat. :)


Kärlek!
Vi två för ungefär ett år sedan.

Klättrar uppåt...

2009-08-24 08:50:48 Personligt
» Kommentarer(0) «


6. Miras mamma



Idag har jag klättrat uppåt på föräldrabloggarnas topplista.
6:e plats av 50. Känner mej hedrad! :)


 


Kickoff Mykidoo - laddad till tusen!

2009-08-23 08:13:19
» Kommentarer(7) «


Nu har jag varit på höstkickoff med Mykidoo gänget. Vi hade en toppen dag med säljutbildning, god lunch, titt på nya kollektionen, peppning och uthämtning av alla grejjer.

Satt här hemma på golvet efter dagen i sthlm och gick igenom hela min väska (rättare sagt trunk) och kikade på grejjerna igen. De har verkligen kommit ut med massor av fräscha höstnyheter och nya erbjudanden.

Vill uppmana er alla som bor i min närhet att boka en visning nu medans höstkollektionen ännu är ny och obegränsad. Maila mej på [email protected] eller skriv en kommentar till detta inlägg så tar jag kontakt med dej. Som värdinna har du möjlighet att få både gåvor och extra rabatter.

Jag känner mej iaf laddad och det ska bli jätte roligt att börja sälja barnkläder/prylar. Framförallt ska jag redan nu skicka efter en beställning till Mira. Kan ju inte stå emot allt sött! Det är väl inte mer än rätt att hon ska få lite nya kläder också med tanke på att hon har en mamma som säljer grejjerna.

            
Några av plaggen Mira ska få

Gå in själv och kolla på den nya kollektionen på mykidoos hemsida
Men innan du handlar på webshoppen... Ta kontakt med mej så ska jag ge dej tips om de rabatter du har möjlighet till.

Framme

2009-08-21 20:33:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har vi kommit fram till Uppsala. Jag passade på att låna datorn en sväng.

Resan hit gick bra även om Mira totalt tröttnat de sista 8 milen, Jag fick försöka roa så gott jag kunde med äpple, kex, böcker, sånger och allt som min stackars lilla hjärna kom på.

Imorgon klockan tio går mitt tåg till sthlm. Då ska jag på kickoffen med Mykiddo. Ska verkligen bli en spännande dag. Ska även träffa en av mina favvobloggare. Roligt att äntligen få se ett ansikte bakom orden.

Nu ska jag vara lite social här hemma. Nu vet ni iaf att vi kom fram helskinnade.

Ultraljuds rapport

2009-08-21 15:13:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Bilen står packad. Mira har fått nya kläder på sig. Jag är klar....tror jag. ¨

Ultraljudet gick jätte bra och allt såg bra ut. Fick en fin bild på Mini som jag kan visa er sen nångång.
Även denna gången vägrade hon kolla könet fast jag bad på mina bara knän. Jaja... bara att hålla nyfikenheten i koppel så ska det väl gå fram til januari hoppas jag.

Mer hinner jag inte skriva nu.

Puss o hej!

Hur skulle jag överleva utan dej?

2009-08-21 09:00:53 Personligt
» Kommentarer(3) «


Jag kan ibland få höra: "Åhh, du har så platt, fint hår. Sånt vill jag också ha."

Det är en illution. En lögn. Jag har inte platt hår. Jag har inte lockigt heller. Jag har "bara lite fall". När jag låter mitt hår självtorka blir det platt upptill och nertill går det åt alla möjliga olika håll. Oftast är det bara en sista lock längst ner. Sådär så det ser ut som att jag somnat med blött hår och sen inte gjort något åt det när jag vaknat.

Min bluff hjälpreda kallas plattång. Plattången är en sak  i mitt liv som jag inte kan leva utan. Jag minns inte ens hur jag klarade av att leva utan den innan den kom... Lite som det är med barn. Jag minns inte hur jag kunde leva mitt liv utan Mira heller. För skulle jag inte få ha henne hos mej dagligen nu så skulle jag gå under. Likaså känns det med plattången (Även om jag hellre skulle leva utan den än Mira så klart, men ni kanske förstår min bild).

Jag minns att innan plattångens tid så hade jag en hel massa dåliga hårdagar. Jag kunde gråta och skrika och klösa mitt hår och vägra gå till skolan bara för att jag såg hemsk ut i håret. Kan däremot inte minnas att jag haft lika många dåliga hårdagar sen plattången kom in i mitt liv.

Lever du ett liv utan plattång? Hur överlever du?

Min skräck är att jag ska glömma att packa med mej min kära ägodel nu på resan. Därför tillägnar jag ett helt inlägg till denna lilla pryl och så hoppas jag att jag inte glömmer den innan jag far.


Idag åker vi!

2009-08-21 08:27:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är det dax för resan. Nu går det inte att smita från packningen längre. Ändå är det precis det jag gör när jag sätter mej här det första jag gör på morgonen.

Mira går omkring här och plockar i alla sina saker. Just nu har hon hittat solglasögonen som hon plockar av på, av, på. Hon är så stolt över sina glasögon. Igår ville hon prova mina också, lite svårt att motivera varför hon inte skullekunna få det.
Det är så roligt att se att hon kan ha sådana här stunder då hon gå omkring för sig själv och leker. Sådana gånger gör jag allt för att inte störa.

På schemat idag står alltså packningen överst. Sen måste jag städa och plocka lite också.
Allt detta ska vara klart innan lunch helst så att vi kan åka på ultraljudet klockan 14 utan att stressa innan. Ska bli så spännande med ultraljud! Jag hinner kanske inte uppdatera förrän ikväll när vi kommit fram till uppsala. Men en uppdatering ska ni få nångång iaf:)

Nu ska jag fixa iordning oss så att jag kan börja packa ner neccesär o allt sedan.
Trevlig helg önskar jag er alla!


Tävling

2009-08-20 12:07:59 Shopping
» Kommentarer(1) «


kotteshoppen

Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos enburkrussin.se
Var med och tävla här du också!


Min stora tjej

2009-08-20 09:14:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Mira är ingen bebis längre. Hon är en stor tjej nu. Det slog mej imorse när jag gick in till henne där hon låg i sin säng. Hon fyller nästan upp hela spjälsängen nu! När hon fick sängen såg hon så liten ut i den enorma bädd vi lade ner henne i. Lång har hon blivit och ser inte ut som någon bebis längre. Lite sorgligt är det allt. Jag som trodde att hon alltid skulle vara min lilla bebistjej.



Idag fick hon äntligen ha toffsar i håret igen. Jag fattar inte vart alla snoddar tar vägen!? Igår var jag till h&m och köpte på mej ett 40 pack. Nu ska det väl ändå räcka ett tag hoppas jag!

Vecka 19...snart 20!

2009-08-20 09:07:30 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


En liten uppdatering på graviditetsfonten vore kanske på sin plats?

Imorse när jag vaknade hade jag världens sammandragning. Som tur var släppte den ganska snabbt. När magen lugnat ner sig kände jag att Mini var vaken. Jag lade handen på magen och kände då de första sparkarna! Jag älskar den känslan! Känns extra bra inför ultraljudet som är imorgon att jag varje dag fått ett livstecken från Mini. Förra ultraljudet var jag desto mera nervös.

Vi har gått halvtid på lördag! Galet va fort det har gått!

Illamående är mycket bättre även om jag fortfarande känner av det dagligen från och till. Foglossningen har inte alls varit så farlig de senaste 2 veckorna. Kan kanske bero på att jag aldrig är ute och går längre??? Sammandragningarna kommer dagligen. Speciellt om jag promenerar eller gör något ansträngande. Än så länge kommer de inte hela tiden iaf. Hoppas hoppas att jag slipper det.

Vad det gäller vikten fick jag en chock när jag ställde mej på vågen i morse. Plus 3 kg sedan inskrivningen i v 9. Jag som stod stilla så länge o så vips gick jag upp 3 kg på 2 veckor! Bara att hoppas att det är vatten jag drack igår och inget annat. I och för sig har magen verkligen växt de senaste två veckorna och bilden nedan gör den inte riktigt rättvis. Jag kan kanske ta en bild i eftermiddag så ska ni få se skillnaden. Hur som hellst så känns inte 3 kg på två veckor som någon normal viktuppgång. Huvaligen... vart ska det sluta om jag fortsätter i samma takt!?



Ännu en suddig dålig bild... men vad gör man när man inte har någon fotograf som kan hjälpa till att ta bild? :)
Så här ser jag iaf ut i dag på morgonen v 18+5.
Ska bli spännande att höra imorgon om vi blir ändrade nåt i datumet eller inte. Just nu är det 15 januari som gäller.

Nu ska jag och lillskruttan gå ut en sväng i det fina vädret.

Nu snart bär det av igen...

2009-08-19 11:29:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är det förberedelser som gäller för hela slanten.

På fredag åker vi till Uppsala och hälsar på Makens bror och fru. På lördag ska jag på kickoff med Mykiddo gänget. Ska bli så roligt att äntligen komma igång och sälja!

Jag stannar i Uppsala till på tisdag då jag och syrran äntligen drar vår kos till Gran canaria! Om en vecka ligger jag alltså vid poolen och glassar. Ska bli så skönt. Frågan är väl bara hur jag ska överleva utan mina två älsklingar i en hel vecka!?



När vi kommer hem från utlandet åker jag "hem" till dalarna på bröllop. Det blir alltså så att jag stannar där från tisdag till söndag den veckan.

Med andra ord. Jag kommer att vara på villovägar i två hela veckor.

Mira ska under tiden jag är utomlands åka till Mormor och Morfar på semester. Maken jobbar tyvärr så han kan inte ha henne hemma dom dagarna. Ska bli spännande att se hur hon klarar det. Frågan är nog kanske mer hur mamma ska klara det:) Jag varnar dej mamma, hon är ommöjligt ännu mer aktiv än hon var när vi var hemma för 2 veckor sedan.

Så...som ni förstår har jag lite att stå i. Det ska packas en väska för helgen,en för utlandet och en för kalla dalarna.
Dessutom ska jag även packa Miras väska och alla grejjer hon behöver de närmsta två veckorna.
Det som står överst på schemat idag är tvätta, stryka tvätt, börja packa lite smått, skicka iväg alla paket jag sålt på tradera, gå till jobbet och lämna nycklar, shoppa lite nödvändigt till resan och så sist men inte minst inte glömma att jag ska vara barnvakt till Debora klockan fyra.
Som ni hör har jag inte tid att sitta här längre. Dax att laga lunch.

Mira säger hej!

2009-08-18 17:41:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Just nu känner jag mej bara tom i huvudet och därför har det ännu inte blivit något inlägg idag.
Mira envisades med att säga hej så jag lägger in någon bild på sötisen istället och så nöjer jag mej med det. Kanske kan jag skriva nåt vettigt ikväll när Sessan sover.


Söt och långhårig


Får man verkligen sitta på tvbordet? Ja,det är väl frågan det.

Det ser för hemskt ut här hemma. Det ligger grejjer över HELA golvet. Bara tanken att att böja mej framåt med den numer gigantiska magen gör mej ännu mera trött. Orkar inte!

Blandad kompott

2009-08-17 12:34:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Nu har lugna timmen startat igen. Jag börjar uppskatta det mer och mer att få en liten lugn stund så här mitt på dagen när Mira sover.
Jag läste tyvärr ut boken igår så nu har jag ingenting att läsa heller. Rekommenderar verkligen boken, den var jätte bra. Speciellt om du som jag gillar chick lit och ytlig humor. Den här boken gillade jag extra mycket just för att hon lyckas få in en allvarlig underton igenom boken också.

Idag damp en annan favvorit av samma författare ner i brevlådan. Dock var det en film denna gången. "En shopaholics bekännelser" heter den. Kanske den jag ska sätta mej och se på nu??:) Roligt att den äntligen kommit ut på köpfilm.



Idag börjar jag jobba klockan tre och jobbar till stängning klockan åtta. Sista passet för den här gången... sen går jag hem på mammaledighet igen.
Ska bli skönt med tanke på sammandragningarna som jag ändå känner av dagligen nu för tiden. Dock kommer dom mest när jag anstränger mej eller när jag sätter mej ner i soffan på kvällen efter en fullspäckad dag.

Idag går alla mina annonser ut på tradera. Jag har suttit och slagit in paketen nu på förmiddagen. Det blir lite jobb med att sälja kläder ändå. Fotas, läggas in, packas, mailas, vägas, postas. Men det är roligt när pengarna kommer in på kontot och man vet att man får glädja någon annan med Miras fina kläder.


Äktenskapsproblem?

2009-08-17 08:26:19 Personligt
» Kommentarer(2) «


En av äktenskapets svårigheter kan vara att försöka förstår sig på den andres intressen.

Jag och maken har oerhört olika intressen. Som tex igår när det viktigaste i livet helt plötsligt var att se 100 meters finalen som Bolt sprang. Jag kunde för mitt liv inte förstå hur han kunde tycka att finalen var viktigare än filmen vi just satt och tittade på. Det var ju inte ens någon svensk med och sprang! Det possitiva med att jag tvingades se på finalen är väl att jag nu kan hänga med lite i snacket framöver bland alla sportgalna.

På samma sätt som jag finner min mans idrottsintresse märkligt ibland kan jag tänka mej att han tycker mitt shoppingintresse är lika dumt. Som tex i helgen när jag köpte nya skor till bröllopet. Hur kan jag säga att jag inte har några skor till klänningen när det svämmer över av skor på golvet i min garderob? Ni som gillar att shoppa eller som är tjejer kanske förstår det där med att en sko inte passar till alla utstyrslar man har. Detta faktum förstår inte min man och jag undrar om han någonsin kommer att acceptera det.

Som sagt... en av svårigheterna med att vara gift kan verkligen vara att förstå varandras intressen. En sak som jag insett efter drygt 4 års äktenskap är att ibland får man strunta i det där med att förstå och sen får man bara acceptera att man är olika helt enkelt.
Ibland får man tom kompromissa och riskera att missa en viktig del i filmen man just tittar på bara för att den andre ska bli glad för en stund.

Låt mej aldrig glömma!

2009-08-16 15:03:14 Personligt
» Kommentarer(1) «


En av mina absoluta älsklingsförfattare Sophie Kinsella har kommit ut med en ny bok. Jag lånade den på bibblan i veckan och har väl kommit ungefär halvvägs i den nu. Just nu är jag i en sån här punkt då jag inte vill lägga ifrån mej boken. Tyvärr tvingade jag göra det då mina ögon inte längre styrdes av min hjärna. Jag somnade och sov i över en timme. Mira sov i nästan TRE TIMMAR! Hon var nog trött efter gårdagen verkade det som.

Iaf så var det boken jag ville skriva om. Den heter "Mitt nya jag" och handlar om en tjej som är med om en bilolycka och tappar minnet. Hon minns inte alls vad som hänt de senaste tre åren av sitt liv medans de tidigare åren är glasklara. Helt plötsligt vaknar hon upp och är gift med en miljonär, bor i värsta lyxvillan, har sitt dröm jobb och är snyggare än hon någonsin varit (Tack vare ett dussin operationer såklart). Menhon minns inte hur hon hamnade där och vem mannen hon är gift med är.



Efter att ha legat och läst denna bok och sedan somnat mitt i mening så blev det nog lite för mycket för mej när jag vaknade upp av att Mira ropade att hon vaknat. Jag satte mej på sängkanten med Mira i knät. Sedan tog jag mej en riktig titt på min älskade fantastiska vackra dotter. Hennes fina blå ögon, den perfekta lilla uppåt näsan, den lilla munnen som formdes till ett leende när hon tittade på mej. Kinderna så där härligt bulliga och rosiga. Håret som låg svettigt runt pannan och såg så där ovårdat ut som Miras hår ska se ut. Jag satt där med tårarna i ögonen och insåg att det är min dotter. En perfekt blandning mellan mej och maken, något som bara vi två har skapat tillsammans.
Låt mej aldrig få glömma henne. Glömma hur hon ser ut i just detta ögonblick eller hur hennes ord formas när hon pratar. Låt mej aldrig få glömma vilken lycklig familj vi var i morse när vi vaknade och låg och drog oss i sängen alla tre. Hur Mira kastade sig mellan oss och pussade på oss och slogs. Låt mej aldrig glömma blickarna vi gav varandra. Blickarna av kärlek mellan man och hustru, mellan barn, mamma och pappa.

När katten är borta...

2009-08-16 12:20:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Lunchen är uppäten och kastrullerna diskade. Barnet sover och maken har åkt på fotbollsmatch.

Vad passar bättre nu än att krypa upp i sängen, bolla upp med massor av kuddar, ta med sig en godispåse och läsa en riktigt bra bok?

Mmm...vilken eftermiddag.

Bröllopet i bilder

2009-08-16 09:25:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det var en jätte fin vigsel igår och ett super fint brudpar.
Är så glad att vi var bjudna och fick vara med på deras fantastiska dag.

I en av mina älsklingsfilmer (vilken jag för tillfället glömt vad heter) så är det en tjej som säger att när hon är på bröllop så är hennes (Är det the weddingplanner???) favvorit ögonblick när brude kommer in i kyrksalen. Det bästa i det ögonblicket är att kolla på brudgummen. Jag håller verkligen med henne. Igår var det en stolt brudgum som såg sin brud komma uppför altargången.
Jag försökte fota ögonblicket, men tyvärr hade jag ett stort huvud i vägen:(


 
Kärlek!

Vill bara påminna er om att det är absolut förbjudet att sno mina bilder utan att fråga först!

 

 
Vilka fina par, eller hur!?




Så blev vi att se ut till sist


Efter en sen kväll på bröllop...

2009-08-16 08:55:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Såhär får man se ut efter en kväll på bröllop eller hur!?

Även Mira verkar lite halvtrött. Här sitter mina älsklingar och kollar på bollibompa. Verkar vara ganska spännande.



Mira hade som jag nämnt tidigare barnvakt hela dagen och kvällen igår. Det hade gått hur bra som helst och hon somnade utan problem prick klockan åtta. Konstigt va duktiga och snälla barn kan bli ibland när föräldrarna inte är med. Inte för att att Mira brukar vara dum och jätte jobbig... men de senaste kvällarna har det varit lite svårt att få henne i säng. Jag var beredd på att få åka hem igår lagom tills hon skulle lägga sig.... men jag fick ett trevligt sms från barnvakterna att "nu sover hon och vi ser på film,kom hem när ni vill".
Tack kära Frida och David för att ni ställde upp och tog hand om vår Sessa! 
Skönt att veta att hon klarar av att ha barnvakt, nu kan vi känna oss riktigt trygga och lugna nästa gången vi lämnar henne.

Bröllop idag

2009-08-15 09:18:18 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Tack ni snälla som svarade på mitt inlägg om skorna igår. Ni andra som inte svarat har fortfarande chansen att hjälpa till:)
Jag har fortfarande inte bestämt mej vilka skor jag ska ha på mej. Men det lutar åt de som är mer jesussandaler fast med klack.

Igår kväll satt jag uppe sent och sydde in klänningen. Det blev bra till sist tror jag förrutom att jag måste till stan nu på morgonen och köpa en axelbandlös bh. Mina gamla är för små. Lyx problem kanske du tycker men själv gillar jag inte alls den nya storleken på brösten. Jag är faktiskt en av få som hoppas att brösten blir mindre igen efter amningen.

Bilder på hur vi ser ut kommer senare. Jag ska vänta in i det sista på att klä på mej... ja ni förstår ju själva hur det akn sluta med en kladdig ettåring annars.

Mira ska vara med Frida och David i dag/kväll. Hoppas verkligen att hon är snäll på dom och att hon accepterar dom som barnvakter. Vi har aldrig haft några kompisar som tagit hand om henne en längre stund innan. Trots att hon har visat några gånger på sista tiden att hon är lite mera knäig och mammig/pappig så hoppas jag att hon glömt bort de känslorna just idag. Det får blir som det blir idag helt enkelt. Jag är beredd på att åka hem tidigare om det behövs. Allt för stumpan:)

Samtal med syrran

2009-08-14 18:34:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Konversation med min syster på msn angående klänningen och skorna:

Syster: "Ja, och du! Du ser inte ut som Thomas Dileva eller en överviktig Jesus om det är det du tror"

Tänk att hon så väl kunde beskriva just hur jag kände mej.

HJÄLP!

2009-08-14 18:08:07 Outfit
» Kommentarer(3) «


OK, nu behöver jag er hjälp.

Jag måste helt enkelt ha den här klänningen på mej imorgon. Ett skärp i midjan och sen ska jag sy till lite runt brösten så att dom inte hoppar ur eller bhn syns. Så får det bli, oavsett tält varning.

Sprang in på skopunkten idag då jag kom på att jag inte har några skor jag kan ha. Hittade några billiga på rean. Nu behöver jag bara hjälp att välja ut vilka jag ska ha till klänningen. Så kom igen nu, fram med era åsikter.



 


Bröllopsångest och klänningsbekymmer

2009-08-14 12:37:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu strax är det dax för jobb igen. Näst sista passet innan jag går hem på ledighet igen. Känner mej lite hemsk som tycker att det ska bli så skönt att sommarvicket är över.

Idag när jag skulle klä på mej insåg jag att jag har nada kläder att sätta på mej nu när magen blivit större. Mina vanliga kläder är för små och de mammakläder jag hade sist är för varma och för stora just nu. Tyvärr känns de ju lite sent att köpa sommar mammakläder nu. Helt onödigt. Frågan är väl bara vad jag ska sätta på mej när vi åker utomlands???

På tal om kläder så provade jag klänningen som ja ska ha imorgon när vi ska på bröllop. Jag ser för hemsk ut i den! Jag köpte klänningen i början på sommaren och då tyckte jag att den var jätte fin plus att den var perfekt att låta magen växa i. Nu ser jag ut som ett tält i den plus att jag inet tycker att den är lika fin längre. Jag har inget emot att visa magen, men jag har ingen lust att se tjock ut.... vilket jag gör i klänningen. Nu är det ju så att den här klännignen kostade x antal hundralappar och jag har verkligen inte råda att köpa någon ny. Plus att bröllopet är imorgon så jag HINNER INTE köpa en ny. Vad ska jag göra? Hjälp mej! Big time ångest!

Ur vägen här kommer tornadon

2009-08-14 08:29:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi har ett par kompisar som i en fas i livet alltid fick lov att ha köksstolarna liggandes. Jag minns inte hur gammal deras son var vid den tidpunkten men han var också en klätterapa precis som Mira blivit.
Jag tänkte då att hur kan dom göra så där. Det är väl bara att säga åt honom. Börjar man plocka bort en sak så kan man snart inte ha något framme och så vips så är det barnet som bestämmer allt i hemmet.

Nu sitter jag här och får verkligen äta upp mina tankar som jag hade då.
Jag skulle lätt kunna fälla ner alla stolarna nu. Allt för att få det lite lugnare här hemma och för att slippa tjata och att säga nej HELA TIDEN.

Har ni några tips? Jag fortsätter säga nej och ajaj... men lyssnar det gör hon sällan lilla damen.


Mykiddo - höstkollektionen

2009-08-13 11:33:06 Shopping
» Kommentarer(1) «


Har jag berättat att jag bestämt mej för att bli homeparty säljare för mykiddo?

Om två veckor släpps den nya höst kollektionen och då kommer jag gärna hem till dej och visar de nya kläderna, leksakerna och nyheterna som tillhör mykiddos kollektion. De har allt till din bebis och även till äldre barn. Har du inga egna barn utan istället är farmor, mormor, moster eller vän så är du ändå välkommen, hos mykiddo kan du även hitta massor av roliga presenter.
 
Skynda dej att boka en visning nu så att du och dina vänner får vara först ut att se den nya höstkollektionen.
Maila eller skriv en kommentar till detta inlägg så tar jag kontakt med dej och bokar in en tid. (Maila kan du göra till [email protected]) Jag kommer självklart hem till dej och har visningen, men uppskattar om du bor i jönköpingstrakten.
 
Som värdinna får du ta del av ett riktigt bra erbjudande. Upp till 400 kr kan du få till att själv beställa något under visningen.


 

 

   

   

Klätterapan

2009-08-13 08:43:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag skrev i ett tidigare inlägg att "vi får väl se när jag skriver första gången att Mira klättrat upp på köksbordet." Igår skedde det. Det är alltså nu jag måste skriva mitt fruktade inlägg.

Mira har alltid varit ett väldigt nyfiket barn och hon har alltid velat mer än hon kunnat när det gäller att sitta, krypa, gå, klättra osv.
Det senaste hon lärt sig är att klättra och ho gör det hela tiden. Det började på rutschkanan, nästa steg blev soffan och fotöljen. Nu har hon även lärt sig att använda sig av hjälpmedel. Väskor, pallar, lådor, ja allt som går att flytta på och ställa sig på använder hon sig av för att komma upp dit hon egentligen inte når.

Igår klättrade hon alltså upp på köksstolarna för första gången. Strax efter det stod hon på köksbordet. Allt detta hände på de få sekuner jag tittade bort.
Imorse, eller rättare sagt nyss, blev det sådär läskigt tyst igen. När jag vänder mej om från diskbänken där jag stod och diskade ser jag hur busfröt klättrat upp på rutschkanan och sen vidare upp i fönstret. Jag tänkte väl inte nog långt när jag valde att ställa rutschkanan mot väggen igår kväll när jag städade.

Det som är bra med Mira är att hon alltid "försäger sig" när hon gör något bus. Tecknen är att det antingen blir helt knäpptyst eller så stånkar hon och flåsar högre än vanligt. Idag lät det som att hon stod och bajsade och det var därför jag tittade till henne. Det var alltså då hon hade kämpat sig upp i fönstret.

 Den som sa att livet med en ettåring är lugnt och skönt hade väldigt fel.


Tradera

2009-08-12 21:54:30 Shopping
» Kommentarer(0) «


Pust och suck. Nu har jag suttit i nästan två timmar och sorterat, fotat och lagt ut kläder på tradera. Nu ska här tjänas pengar! :)

Det blir lite kläder man samlar på sig när man har en liten ettåring här hemma. Fast just nu vill jag ju inte sälja bort alltför mycket heller. Tänk om det blir en till tjej i januari, då kommer vi vara tacksamma om vi har massa kläder på lager. Det jag säljer just nu är sådant som jag inte gillar så mycket och som jag tröttnat på. Även sådant som jag själv köpt på tradera och inte använt så mycket.

Just nu har jag fått bud på 7 plagg... alltid något.

Dax att sova nu. Imorgon blir det ett lite längre jobbpass så det gäller att vara utvilad.

Vecka 18

2009-08-12 20:45:04 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Fattar inte att jag är i vecka 18 redan! Tiden går så rysligt fort.
Min status som gravid just nu är sådär. Illamåendet är bättre (Äntligen!), känner fortfarande av det varje dag men tack och lov inte konstant. Foglossningen har börjat och likaså sammandragningarna som jag skrivit tidigare.
Annars mår jag bra:) Inga större cravings just nu förrutom kött och MAT! Jag äter som en häst och börjar bli rädd för vad vågen kommer stanna på. Godis sugen är jag af inte alls vilket är toppen bra.

Tänkte att ni kanske är lite nyfikna på hur magen ser ut nu efter sommaren?

Här kommer en bild på den iaf...



Tänkte jag skulle lägga in en jämförelse bild från förra graviditeten men jag hade ingen på lager från v 18. Får bli sen i v 20 istället för då finns det bilder från när jag gick med mira.

Ska det behöva vara så här?

2009-08-12 18:54:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Hemma igen efter mitt jobbpass. Jag fattar inte hur jag kan bli så slut av att bara jobba tre timmar. Efter en timme i butiken började jag känna av sammandragningarna. Igår hade jag sammandragningar hela kvällen efter att ha sprungit runt stan hela dagen. Vecka 18 och redan så mycket sammandragningar, vart ska det sluta? Även om de inte är regelbundna och även om de inte påverkar bebisen alls så är det otroligt jobbigt att gå runt så hä. Dels för att det gör ont och är obehagligt och dels för att jag blir så orolig.

Idag är ingen bra dag. Massa saker som hopat sig runtomkring mej och gör mej ledsen. Jag är orolig för framtiden och undrar om vi kommer att fixa allt. Jag är otroligt glad att vi har varandra och fantastisk familj runtomkring oss... men ibland räcker inte den tanken för att allt ska bli bra igen.


Vad vore vi utan varandra?

jobb o slit

2009-08-12 12:40:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu bär det av till jobbet. Jobbar bara tre timmar idag. Lite lagom hård start så här efter semestern.

Vi hörs till kvällen!

About me

2009-08-12 09:17:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Mamma till Mira 14 månader
Gravid i v 18 med "Mini" (Kärt barn har många namn brukar man väl säga, så även Minii magen)
Gift med Micke, även kallad Maken
Jobbar extra som säljare nu under sommaren men går snart hem på heltidsmammaledighet igen tills MIni föds.

Jag är glad, envis, fikasugen, fotogalen, danstokig, barnkär och ett shoppingfreak

Mycket mer än så här behöver ni egentligen inte veta.
Restrerande små egenheter är nog sådana som ni upptäcker om ni följer min blogg.

Jag började blogga för att min familj uppe i dalarna skulle kunna följa Miras uppväxt med både ord och bilder. Sa jag att jag älskar att fota? Någonstans under vägen har jag blivit beroende av min blogg. Jag älskar att få skriva av mej mina känslor och tankar och jag tycker att det är helt otroligt att så många vill läsa min blogg. Tack för att ni engagerar er i vårt liv och för alla snälla kommentarer!

Kanske någon ny läsare som hittar in genom föräldrabloggar. I så fall är du extra välkommen och jag hoppas du kommer att gilla det jag skriver.

Gästbloggar

2009-08-12 08:22:26 Personligt
» Kommentarer(1) «


Idag kommer jag att börja gästblogga hos foräldrabloggar.se
Jätte roligt att ha blivit utvald och jag hoppas att inspirationen kommer att ligga på topp nu närmsta veckan så att blogginläggen blir intressanta att läsa.

Eftersom det kanske blir en del nya läsare så tänkte jag börja med en liten presentation av mej själv. Ni som känner mej redan blir det kanske mest upprepning för.

Håll ögonen öppna. Presentationen kommer under dagen.

Topplistan

2009-08-11 21:14:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(12) «


Denna veckan är jag med på föräldrabloggar.se 100 i topp lista.

Roligt att dom gillar min blogg!
Hoppas även du som tittar in gör det.




Misslyckad shopping

2009-08-11 16:07:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har jag hamnat här en sväng igen.

Mina ben värker liksom även rygg och fötter. Jag har sprungit runt halva stan idag känns det som. Ingen bikini hittad ännu. Däremot fick jag med mej några kassar från MAXI när jag var där och shoppade mat.

Mira springer just nu upp o ner, fram o tillbaka  i ruschkanan. Vet inte riktigt vad jag tycker om hennes olika stilar. Ibland blir det spagat med benen, ibland på magen... väldigt sällan på rumpan som man ska. Roligt är det iaf att hon kommit på hur roligt hon kan ha det med rutschkanan. Det negativa är väl just att hon är totalt orädd vilket kräver att jag eller maken har koll hela tiden.

Ikväll ska vi hem till våra goa vänner E & L. Där ska vi äntligen få se på deras snart 1 mån gamla dotter. Det har säkert hänt massor sedan vi såg henne när hon var alldeles nyfödd. Kommer bli en mysig kväll med grillning och trevligt sällskap.

Dax att göra sig iordning nu. Kram på er!

Bikinilös

2009-08-11 13:19:20 Shopping
» Kommentarer(2) «


Det fanns inga bikinis på stan. Vad ska jag nu ha på mej när jag åker till gran canaria om två veckor? Nåt måste jag ju ha att gömma brösten i.
Får nog ta en sväng till tror jag. Finns några butiker kvar som kanske borde få en chans att visa vad de har.
Jag får väl skylla mej själv att jag är ute så här sent. Det är ju nu som höstnyheterna börjar droppa in i butikerna.


bild från hm.com



Åhhh nu sparkar Minii magen. Mysigt!


Listan

2009-08-11 09:45:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu börjar utmaningen med att beta av "listan". Min första punkt var att ringa bvc och mvc för att boka om tider - fixat.
Min nästa punkt är att åka ner till stan och leta bikini. Affärerna öppnar klokan tio och jag tänkte vara en av de som står utanför och stampar redan vid öppning.
Någon timme ensam på stan blir det alltså och sen hem för att laga lunch till familjen. I eftermiddag blir det en tur till affären. Det är TOMT i våra skåp/kylskåp nu efter att vi varit borta i tre veckor. Törs inte ens gissa vad notan kommer att landa på.

Önskar er alla en trevlig dag! Vi hörs senare ikväll igen.

Back in town

2009-08-10 19:51:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är vi äntligen hemma igen. Efter lite pasta med kycklingsås i magen så känner jag mej nu mätt och glad.
Trött är jag så klart efter en dag i bilen... men snart får man gå och lägga sig.

Maken sitter i soffan och slötittar på komediserier. Mira springer omkring och återupplever alla sina glömda leksaker. Just nu sitter hon nedanför mej och kikar i en bok.
Det verkar som att hon är glad över att vara hemma igen för hon har vart nöjd och glad sedan vi kom innanför dörren. Tom nu är hon glad även om klockan börjar närma sig läggdags. Skulle jag däremot visa henne flaskan så skulle hon nog komma på hur trött hon är...kan vi ju hoppas iaf.

Jag har gått igenom posten och skrivit en lång lista på saker jag måste göra imorgon. Massa grejjer som hamnat på hög nu de här tre veckorna. Men nu är det dax att ta tag i det de här 2 veckorna vi är hemma. Tur att vi har några vardagar framöver oss nu innan det blir helg och bröllop.

Tre jobb pass har jag denna veckan också. Fyra pass totalt kvar på jobbet nu innan jag blir mammaledig på heltid igen. Lite overkligt att tänka att jag ska vara hemma i minst ett och ett halvt år till. Jag kommer hinna glömma hur det är att jobba.

Nu ska jag krypa upp i soffan brevid maken och se på dålig tv, sen blir det tidigt läggdags tror jag.

Hemma bäst

2009-08-10 12:01:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu bär det av hemåt stan! Ska bli så skönt att komma hem igen. Hem till min egna säng och soffa.
Det roligaste blir nog att öppna och läsa all post. Lär ju vara en del efter de här tre veckorna. Bara att hoppas att vi inte fått några tråkiga förseningsavigifter eller liknande.

Vi hörs igen när jag kommit hem.

Möhippan i bilder

2009-08-09 22:02:00 Allmänt
» Kommentarer(4) «



Lunch i det gröna... det var ungefär här jag joinade möhippan.


Tjejerna står och beundrar jas planet


Bruden och syster


Lollo agerar cheerleader under herrlagets fotbollsmatch div 3.

Efter den här bilden dog min kamera. Förhoppningsvis kan jag få tag i fler bilder av någon av tjejerna på hippan.
Jag hatar kamera och batterier ibland!

Vilken show!

2009-08-09 21:54:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «











 




Vilken dag!

2009-08-09 18:41:17 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Nu är vi tillbaka från flygfesten. Vi har verkligen haft en toppen dag med sol, häftiga flygshower och härliga vänner.

Jag sitter just nu och försöker ladda över alla bilder jag tagit idag till datorn. 300 bilder ungefär.Tar säkert en kvart minst att ladda ner om det någonsin blir klart. Det tråkigaste är väl att av alla de här 300 bilderna så är det kanske 15 st som är riktigt bra.

Jag återkommer med bilder från möhippan och flygfesten vid ett senare tillfälle.
Kanske om en halvtimme... eller så blir det efter maten och efter att vi träffat Makens bror och fru för att säga hejdå.
Imorgon åker vi ju hem! Konstigt.

Möhippa o skojjerier

2009-08-09 08:08:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Igår hade vi en toppen dag med möhippan. Femkamp, klättring, lunch vid flygfestområdet, skämma bort bruden på fotbollsmatchen (Hon fick dels sjunga nationalsången i högtalarna och sedan agera cheerleeder i hejjaklacken), sedan mys och grill hela kvällen vid vår sommarstuga.
Kom hem mycket senare än vanligt och är nu trött, mycket trött. Men det är väl så det ska vara om man varit ute med tjejerna en heldag.

Idag ska vi gå in på flygfesten och se allt från nära håll. Ikväll ska jag visa bilder på vad ni missat ni som inte kommit hit och joinat alla 30 000 besökare.

Bakom mej hör jag en flåsandes Mira. Hon är på toppen humör efter en sovmorgon till strax innan åtta. Tur att hon har lite roligare morföräldrar än mamma och att dom underhåller henne en stund medans jag sitter här.

Bilder från gårdagen kommer om nån timme. Jag ska bara vakna först och klä på mej.

Sammandragningar

2009-08-08 10:05:58 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Idag knyter sig magen hela tiden. Det moler och värker och känns inte alls bra.
Usch, jag blir så orolig när jag känner så här. Hoppas innerligt att "Mini" mår bra.

Idag ska jag på möhippa. Anledningen till att jag törs skriva ut det är för att bruden redan är kidnappad:)
Jag hoppas verkligen att jag får må bättre under dagen. Idag är brudens dag, då vill jag inte behöva gå och oroa mej för magen.

Nu har jag två saker att be er hålla tummarna för.
1. Att magen ska lugna ner sig och sammandragningarna sluta.
2. Att regnet ska upphöra och solen titta fram istället. Det skulle ju bli fint idag!!?

Flygfest i dagarna två

2009-08-07 23:22:29 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag har det tjuvtränats inför flygfesten. Visste ni att det är norra nordens största flygshow. Inte illa.

"Hörte, hörte" (Betyder lyssna på dalmål) sa Mira när stridsplanet flög över vår gård tidigare idag. Kan lova er att det både lät högt och skakade i marken där man stod.

Ser fram emot vad morgondagen har att erbjuda. Tror det kommer bli riktigt häftigt.

Tänk att jag är uppvuxen här och upplevt flygfesten massor av år, men ändå har jag aldrig varit till flygfältet och sett den på riktigt. Detta året är det nog dax. När det väl händer nåt skojjigt här i byn får man ju se till att sponsra lite och dra sig dit.


Mammakläder

2009-08-07 13:50:57 Shopping
» Kommentarer(4) «


Jag är sååå shopping sugen!
Vill ha allt just nu.

Satt ute på förmiddagen och tittade i h&m´s nya höstkatalog. Kryssade och drömde. Tyvärr är plånboken lite tunn nu efter semester och resa o allt. Får vänta någon månad... men sen blir det shopping!
Än så länge får jag nöja mej med att drömma.

Gick in på asos.com och kikade på deras mammakläder. Hittade en hel del fint. Kanske kan jag komma över en vinterjacka där om någon månad. Hoppas!

 

 
 

Vill ha!

Jobbig natt

2009-08-07 09:35:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


I natt vaknade jag av att Mira skrek som en stucken gris. När jag kom upp satt hon i mammas knä  och försökte äta lite yoghurt. "Dä, dä" varvat med "Nananan nana" sitter hon pekandes mot dörren. Mira vill ut.

Historien börjar redan igår kväll när Mira och Molly fick bada i vattenspridaren. Dom hade fantastiskt roligt men tyvärr slutade det med att Mira ramlar rakt in i en bänk och slår sig så att hon börjar blöda näsblod. Jag tog in henne och hon blev helt hysterisk för att hon dels har ont och dels inte får bada mera. Efter en halvtimme med gråt så gav jag henne flaskan och lade henne i sängen. 3 ggr fick jag ta upp henne för att hon vägrade somna och bara låg och grät. Alla tre gångerna rusade hon till dörren och skrek att hon ville ut. Envis som jag är lät jag henne inte gå ut och till sist somnar hon i sängen helt utmattad, stackarn.





När jag vaknade i natt var klockan ett. Då hade hon redan varit vaken till och från i en timme. Inga tecken på ont någonstans, det enda hon tydligt visar är att hon vill UT. Snacka om att få för sig en sak och sedan vägra släppa det.
Efter en stund får jag och mamma henne att somna genom att ge henne en andra flaska med välling. Efter några minuter vaknar hon igen, lika hysterisk. Efter att varken välling eller alvedon hjälpt så hade iaf jag tappat tålamodet. Jag plockade in henne till mej och Maken. Där låg hon i säkert en timme minst och knölade runt och smågrät tills hon till sist somnade mellan oss. Någon förklaring till vad som hände i natt har jag inte. Kanske tänder... eller så ville hon bara ut helt enkelt.

Halv sju vaknade hon imorse, men snäll som hon är så låg hon och iaf och drog sig i nästan en timme... så en ok morgon blev det iaf.
Nu är jag illamående och trött och det känns att natten varit jobbig. Mira däremot är pigg som en lärka. Tur är väl det.

Fogarna knakar

2009-08-06 20:55:10 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Nu har foglossningen startat. Jag hade ont i rygg, bäcken och höfter med Mira också så jag har väl på nåt sätt gått och väntat på att jag skulle känna av det även denna gången... o nu kom det. Har känt i några dar att benen inte varit sig lik. Har ont i både rygg och höfter. Känns inte som att jag kan lita på att benen bär mej riktigt. Jätte konstig känsla.

Nu är det väl bara att hoppas på att det inte blir värre. Med Mira vet jag att det kom ganska tidigt, men sen försvann det runt mitten för att sedan återkomma i slutet med full kraft.

Det återstår att se hur det blir denna gången.

Som utomlands

2009-08-06 18:53:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det blev en barnfri dag på stranden idag med. Jag och min vän Emmelie lämnade barnen hos makarna och sen bar det iväg med våra strandväskor.
Nu sitter jag här och känner mej sådär lagom mör i kroppen. Varm och klibbig. En kvällsdusch vore verkligen på sin plats.




Inte illa för en strand mitt i skogen va?

Nu är det bara 4 dagar kvar, sen åker vi hem till stan igen. Den här semestern gick fort den med. Lite sorgligt att åka hem igen, men samtidigt skönt att få komma hem till sitt eget. Hem är alltid hem.

Till helgen blir det flygfest för hela slanten. Har ni missat att det är flygfest i Dala-Järna så har ni verkligen missat nåt.

Nu däremot är det inget mer än mat som gäller.

Uppe i ottan

2009-08-06 08:16:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Här sitter jag. Liten Mini i magen som sprattlar omkring och gör tillvaron desto trevligare. Klockan är 08.09 och det är bara jag som är vaken. Ja, ni hörde rätt. Mira sover fortfarande. Typiskt att hon tog sovmorgon just den morgonen när jag var klarvaken innan klockan åtta.

Nu sitter jag och laddar mina batterier, för jag vet att det kommer att vara full fart på henne hela förmiddagen när hon fått sova så hä länge.

Den obligatoriska väderrapporten lyder så här:
SOOOOOOOOOL och inte ett moln i sikte!

Idag ska stekas och brännas! 

Tror nog att jag ska försöka få med mej familjen ut på en frukost i trädgården. Finns inget mysigare!  

Middag i trädgården

2009-08-05 21:42:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mira var som jag sagt hos farfar och karin idag. Tyvärr fick hon nog lite mamma och pappa längtan för under eftermiddagen hade hon inte varit alls glad.
När vi kom dit och hämtade henne rusade hon rakt i vår famn. Så mysigt att känna sig riktigt efterlängtad och älskad. Under kvällen har hon sedan varit på bra humör och sprungit omkring och busat medans vi andra käkade.

För att inte trötta ut er ytterligare med mitt prat så lägger jag in några bilder fån kvällen istället.







Igenbommat...

2009-08-05 21:14:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och maken haft en mysdag på stranden. Vi åkte till en udde som ligger vid en sjö. (Där fördrev vi alltid fina sommardagar med familjen när jag var liten.) Vi käkade potatissallad och rostbiff och bara hade det skönt i solen. Tyvärr blev det lite molnigt under dagen, men vi njöt ändå av att få vara helt ensamma en liten stund.

När vi sedan skulle åka hem visade det sig att vi blivit instängda efter skogsvägen under dagen. Någon hade nämligen gjutit fast en bom under tiden vi legat på stranden och självklart hade de låst den också med ett stort hänglås. Så där stod vi på en liten skogsväg och kom inte ut. Ingen skylt stod det när vi åkte in tidigare under förmiddagen heller att det skulle bommas under dagen och att det var privat väg. Efter några samtal hem för att höra om mamma hade något tips så började vi gå på upptäcktsfärd. Då upptäckte vi som tur var en traktor väg som gick upp till en stuga och därifrån kunde man genom en omväg ta sig ut på rätt väg igen. Det var bara att sätta sig i vår nya fina bil och trampa gasen i botten uppför den steniga guppiga traktorvägen. Upp kom vi iaf och till sist även hem igen. Tänk om inte vägen funnits!? Då hade vi fått sova under bar himmel på stranden i natt. Mysigt:)

Stranden i sikte

2009-08-05 09:50:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är jag och maken barnfria. Sessan ska nämligen vara med farfar och karin hela dagen.
Solen skiner och himlen är i stort sett molnfri... planerna just nu lutar åt att packa picnick väskan och bege sig ut till stranden. Det var länge sen jag och maken var vid stranden själva. Det är sådana gånger man önskade att man bodde utomlands och kunde hitta en liten avskild klippsats att ligga på hela dagen. Men nu bor vi sverige och då får man nöja sig med att dela badstrand med resten av bybefolkningen.

Till kvällen är vi bjudna till Miras farfar på middag. Hela makens syskonskara ska dit så det kommer bli trevligt. Det är så sällan man ses hela familjen tyvärr. Ja, jag kallar dom familjen....för dom har ju blivit min familj också på senare år.

Nu ska vi åka. Hej så länge!

Oturen kommer aldrig att vända...

2009-08-04 18:26:03 Shopping
» Kommentarer(6) «


Hamnade på blocket efter förra inlägget. Satt och kikade på syskonvagnar. Hittade en vagn i den modellen vi vill ha med ett kanonpris. Ser att vagnen lagts in bara en timme tidigare, så jag kastar mej på telefonen och ringer till tjejen som säljer. Då visar det sig att en tjej ringt precis innan mej och att hon skulle komma och titta på den. Skit, skit, skit säger jag bara! Typiskt min otur! (Vagnen låg alltså ute för halva priset mot vad de andra vagnarna i samma årsmodell kostar, den var knappt använd alls)

Kunde jag inte fått ha turen på min sida bara denna gången... det hade glatt mitt härta så!

Nu blev jag less på allt vad vagnar och shopping heter...tror jag ska skjuta över ansvaret på maken istället.... fast då lär jag nog aldrig få någon vagn.


En järnklubba tack!

2009-08-04 17:55:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


"Hejdå" sa dom en efter en och så vips så var jag ensam här i huset. Nu har jag ungefär en timme att slå hål på och jag har inga idéer alls på vad jag vill/kan göra.
Myggen håller på att käka upp mej och jag har stor lust att rymma långt långt från alla surrande flygdjur. Jag hatar verkligen mygg! Det jobbiga är att de verkar älska mej.
Efter två veckor av smörjande med MyggA dygnetrunt läser jag på förpacknignen och ser att man som gravid bör vara mycket sparsam med att använda just MyggA. Så nu sitter jag här med smått ångest och undrar om jag skadat Mini i magen på något sätt. Hemskt att man använder preparat som tar sig in i huden och kan skada kroppen. Allt för att den lilla myggan inte ska komma åt en.

Jag är oerhört trött och sliten nu för tiden. Det krävs inte många steg förrän jag blir flåsig som en hund och måste sätta mej och vila en stund. Jag börjar fundera på om mitt låga blodvärde börjar göra sig påmint. Förra graviditeten hade jag jätte lågt ungefär vid halvtid och fick käka 2 järntabletter om dan. Hoppas innerligt att jag slipper det denna gången.
Jag är inte bara trött utan också yr och har tryckande huvudvärk till o från. Tur att jag ska till barnmorskan om 2 veckor så att jag kan kolla upp det då.


Äkta svensk - väderberoende

2009-08-04 09:47:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har en av tjejerna i familjen vaknat helt på fel sida och för ovanlighetens skull så är det inte jag. Nu har Mira fått hoppa i säng iaf få se om det kan bota hennes dåliga humör lite.

Idag är vädret pissigt igen... jag ber så mycket om ursäkt att jag snackar väder hela tiden, men jag är en vädermänniska helt enkelt. Det är verkligen en sak jag behöver jobba på, att inte vara så styrd av vädret.
Våra planer idag är obefintliga. Det enda jag har på min "att göra" lista är att läsa ur boken som jag håller på med nu. Jag låg 4 timmar igår kväll och läste, till sist kunde jag inte hålla ögonen öppna längre så det slutade med att jag fick lägga ifrån mej boken mitt i upplösningen och sista kapitlet.

Nu blev det tyst inne hos lillfisen, vilket ypperligt tillfälle för mej att läsa ur boken.

Vi har fått en hund

2009-08-03 08:59:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Efter att vi kom hem till mamma och pappa så har Miras beteende ändrats drastiskt. Dels har hon blivit mycket mera aktiv och hon sitter inte stilla många sekunder på en dag.
Men det som är en lite rolig förändring är att hon börjat härma allt som mamma o pappas hund Molly gör.
- Hon sträcker ut tungan och flåsar när hon går.
- Hon har börjat krypa igen
- Hon tar alla leksaker i munnen och kryper omkring med dom
- Hon försöker dricka vatten på samma sätt som Molly gör
Det som fattas är väl att hon ska börja skälla också.

Vi har alltså fått en hund till här hemma... vår knasboll till flicka.


En bild från i lördags när vi grillade


Puss på Molly


Mira har just gett Molly hennes leksak o drar henne här i tassarna för att hon vill att molly ska resa sig upp och busa med henne.


Där Mira är finns hunden, där hunden är finns Mira. Tur att det är en ömsesidig vänskap.

Som ett russin

2009-08-03 08:41:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Efter gårdagens bad såg Mira ut som ett russin. Även hennes läppar började ta färg som ett russin. Hon försökte förklara färgen genom att skylla på blåbären från dagen innan, men den enkla gick jag inte på. Det var bara en ursäkt till att få bada lite längre trots att kylan började göra sig påmind.

Idag får Maken besök av en jobbkollega. Dom måste nämligen planera till en resa som dom ska göra med jobbet i höst. Vad jag och Mira ska hitta på vet jag inte riktigt. Tråkigt nog är inte vädret alls på topp idag och det ser ut att kunna börja regna närsomhelst.

Jag lovade någon bild från igår... här kommer de...


Bada är det roligaste som finns




En bekymmrad Mira funderar på hur hon ska kunna lura mormor att släppa ner henne i badet igen.


Det var ju såhär det skulle va...

2009-08-02 18:32:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Tittar bara in en snabbis för att säga hej. Vi har haft en helt fantastisk dag i solen. Jag har suttit och läst medans Mira badat hela dagen lång. Hon har endast tagit små korta pauser för att sova eller äta.

Det var ju såhär jag hade planerat sommaren. Att Mira skulle få springa omkring utan kläder här på gården och bada när hon ville....att jag skulle sitta i solstolen och läsa bra böcker och maken hitta på en massa aktiviteter hela dagarna långa. Aktiviteter som någon familjemedlem självklart tvingas vara med på. Idag har han tex fått med sig min pappa på att bygga en tennisbana här på gården. Där har dom stått halva dagen och slagit bollar. En lek som kan se så oseriös ut men för blotat ögat som egentligen är ett spel på  liv eller död.... Må bäste man vinna.

Nu är jag påväg till min vän Emmelie för att ha en filmkväll. Makarna har begett sig ut på annat så vi passar på att ha en filkväll som på den gamla goda tiden. Jag och Emmelie var nämligen sambos i nåt år inann vi båda gifte oss. Då var det många filmkvällar och sena nätter med killsnack och diverse livsproblemlösningar.

Jag uppdaterar mer senare, men några mysiga bilder från dagen.

Söndag

2009-08-02 10:24:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår kväll blev en ritkig myskväll. Grillning på altanen och sen film i soffan med popcorn och hela familjen.

Idag skiner solen igen och det betyder att vi kommer att fördriva hela dagen utomhus. Jag har lovat Mira att hon ska få bada i poolen idag om det är sol och varmt.

Humöret är lite bättre idag... även om jag fortfarande går omkring och klurar på livet och dess problem.

Hoppas du får en bra dag  i solen!


Ner som en pannkaka

2009-08-01 14:24:56 Personligt
» Kommentarer(2) «


Jag hade bestämt mej för att det här skulle bli en bra dag... men så vips gick solen i moln. Både bildligt talat och icke bildligt.
Nu sitter jag här med sommarklänning och håller på att frysa ihjäl.
Vi har också just haft en ev. köpare på bilen på besök... men det slutade med att även dom klankade ner på vår pärla.

Just nu är livet bittert och allt mitt hopp försvann med solen.


Godmorgon!

2009-08-01 08:46:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vaknar upp till en solig dag och bestämmer mej för att den här dagen ska bli en bra dag.
Vara ute massor och kanske läsa lite ur boken. Nu läser jag den tredje och sista delen i millenium serien.
Spännande spännande!



Just nu hör jag i bakgrunden hur min bustjej just fått hoppa ner i diskhon. Hon älskar verkligen att bada min lilla tjej. Kommer nog inte att bli lika glada toner när hon måste stiga upp från badet igen.

Kanske, kanske kan vi blåsa upp poolen idag och låta henne bada ute också. Hoppas det blir så varmt.
Nu ska jag gå och klä på tösen sen ska jag ta tag i mej själv också.