På gång till förlossningen!?

2009-12-31 23:46:55 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Nu ni tror jag det kan vara på G på riktigt. Har just nu värkar med en kvart emellan ungefär. Nu väntar jag bara på att de ska bli tätare så att vi kan åka in till förlossningen.
Känns annorlunda mot innan.

Vet att det kan vara falskt alarm... men hoppas det gör jag verkligen nu.

Bebisen ville visst bli en 2010 bebis.

En kvart kvar av det nya året. Vilken fantastisk start på året att få fira in det med att ha värkar.

Välkommen bebis in i 2010!

(Om jag nu sitter här om två veckor med magen fortfarande i vädret så kommer jag för alltid att ångra detta inlägg)

Gott nytt år från oss!

2009-12-31 18:29:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «







Magen v 38

2009-12-31 18:19:34 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


 

Två  suddiga dåliga bilder på bullen. Tycker själv att den har sjunkit senaste veckan.
Känner mej sprickfärdig nu... vilket också märks om vi ser till de hemska bristningarna som börjar synas. Skynda dej ut nu bebben!
Plus 12 kg ligger vågen på nu. (Efter att ha gått ner ett kg de senaste två dagarna.)

Såhär bor vi...

2009-12-31 18:13:06 Huset & Inredning
» Kommentarer(4) «


Jag lovade lägga in några bilder på vårt hem o här kommer dom...

 
Sovrum och gästrum/kontor (Gästrummet ska målas om så småningom)





Lekrummet (ska också målas om)









Vardagsrummet och sovrummet var de rum vi målade om i tisdags, tyvärr har jag inga före bilder för dom har tydligen blivit raderade ur kameran.

Det rum som nu fattas är Miras sovrum. Missade visst att ta kort på det idag. Får göra en sovrumsspecial framöver.




Nu hänger det nya året i krokarna...

2009-12-31 09:47:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nyårsafton och sista dagen på året. Nu ska det mycket till om det ska hinna bli en -09 bebis. Vilken tur i oturen. Känns ju mycket bättre att bebisen får va äldst i klassen istället för yngst.
Däremot har jag planerat att åka in till förlossningen ikväll och sen föda runt ett snåret i natt. Bra plan va!? Jag kan ju alltid få drömma iaf.

Idag ska vi gå på en myspromenad med Mira i pulkan sen ska jag städa huset så att jag kan ta lite bilder och visa er hur vi har det.
I tisdags målade vi nämligen om här hemma. Våra underbara vänner Emil och Louise hjälpte oss att måla vitt i sovrum och vardagsrum. Vilken skillnad säger jag bara! Nu är det en glädje att befinna sig på nedervåningen. Längtar tills vi får tid och ork till att göra övervåningen också, men det får nog vänta.

Efter promenaden och städningen borde vi åka och handla lite mat till kvällen sen blir det mys för hela slanten.
Tyvärr blir vi ensamma här hemma ikväll och får fira nyår på egen hand... men det ska nog gå bra. Som sagt, lite därför jag lika gärna kan tänka mej att fira nyår på förlossningen.
Löst sig med barnvakt har det också gjort. Tack snälla snälla Jenny och Josef för att ni ställer upp och har jour på självaste nyårsafton. Guld värt! För er skull ska jag kanske se till att "hålla mej" till imorgon så att ni får fira nyår iaf.

Jag återkommer med bilder senare. Hoppas ni alla får en underbar nyårsafton.

Det blir alltid värre framåt...

2009-12-30 19:11:15 Graviditeterna
» Kommentarer(5) «


...kvällen. Ja, jag skulle vilja byta ut den kända textraden till kvällen istället för natten. Är det fjärde kvällen jag mår kasst nu eller? Har tom tappat räkningen. Värre blir det för varje kväll också.

Idag har jag inte fått i mej någon mat pga av illamående. Det gör ju inte att jag blir piggare och gladare direkt heller.

Fy för förvärkar! Snart ger jag upp...
....hur nu det skulle gå till.

På shoppingtur

2009-12-30 16:44:49 Shopping
» Kommentarer(1) «


 

 



Bilderna tagna ut H&M och Lindex nya vår kollektioner. Efter att ha varit ute i minus 15 grader så längtar jag nu efter våren.


Barnen måste ju också få nåt. Kläderna är från H&M.

Till Mira

 
Klänningen kostar endast 98 kr och jag kan tänka mej en i varje färg (finns även i blått)

Till bebisen

 

Det är väl som det är...

2009-12-30 15:26:36 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Nu har det gått ett dygn sen jag fick hinnsvepningen. Än så länge mår jag precis som jag gjorde igår eftermiddag. Varken bättre eller sämre. Det tar på psyket att gå o hoppas. Om förvärkarna ändå kunde försvinna helt så att jag slapp gå o ha ont. Då lovar jag att jag inte skulle klaga förrän bebisen vill komma ut.

Har fått ondare av foglossningen idag också. Gissar att det kan vara så att bebisen sjunkit längre ner, jag liksom riktigt känner hur den borrar ner sig ibland när jag är uppe och går. Har ont i höfterna och så går det som strålar ner i ljumskar och höfter när jag rör på mej eller byter ställning när jag sitter eller ligger. Kanske är det bebis som gör att någon nerv kommer i kläm när jag flyttar mej på olika sätt.

Imorgon har vi ingen barnvakt till Mira så jag hoppas innerligt att bebisen talar om för oss redan ikväll om den vill ut eller att den väntar till januari då barnvakterna kommit hem igen. Lite nervöst är det allt. Jag kommer säkert och sitta o nojja om det mesta imorgon bara just för att det inte får hända nåt just då.

Tror att jag ska ta en liten fönstershopping tur runt här på internet. Det blev lite för mycket tankar och depp helt plötsligt så jag behöver nåt som ändrar mitt fokus lite. Jag har även lovat Mira att hon ska få gå ut och åka pulka i eftermiddag, så det ska jag också ta tag i nu innan solen går ner. Vi var nämligen ut tidigare idag och hon blev helt hysterisk när det visade sig att vi skulle åka bil och inte pulka.



Sysselsättning

2009-12-30 07:52:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Imorse fick vi gå upp med tuppen. Mira vaknade halv sju och var hur pigg som helst på en gång. Ingen idé att ens försöka få henne att ligga kvar och mysa lite mellan oss i stora sängen. Nu sitter hon och kikar på bompa, hennes käre far ligger och sover i soffan och jag sitter här.

Idag ska vi ta en tur till lägenheten och plocka med oss det sista som blev kvar efter städningen. Sedan är det en del andra ärenden att fixa också under dagen. Jag hoppas på att bli sysselsatt hela dagen så att jag slipper tänka på hur jag mår och analysera varje liten värk.

Var in på försäkringskassan igår och skulle fylla i mina dagar  framöver, ser då att jag missat att skicka in mitt moderskapsintyg på den nya bebisen. Hur klantig får man bli!? Att få iväg det papperet är alltså prio ett idag. Nu gäller det bara att hitta det först också mitt i alla flytt saker. Suck.

Nu ska jag gå och klä på mej själv och Mira.

Blir det några resultat efter hinnsvepningen?

2009-12-29 20:43:05 Graviditeterna
» Kommentarer(7) «


Läget just nu är ungefär som innan. Jag har fortfarande ont. Molande värk och sammandragningar. Kan dock inte direkt säga att det blivit värre. Tyvärr. Hoppas så att det ska köra igång snart. Hatar denna väntan och att inte veta.

Jag kan inte riktigt förstå att det är vår bebis i magen som vi väntar på. Tänk att vi snart kommer ha en till liten familjemedlem här hemma. Jag kan verkligen inte få in det i huvudet. Jag går och väntar och väntar på att jag ska få värkar och åka in till förlossningen, men att jag kommer att få en bebis igen har jag nog ändå inte riktigt förstått. Konstig känsla.

Det är sista dagarna nu som Mira är ensambarn här hemma. Sista dagarna som vi kan ge all vår uppmärksamhet till endast henne. Kommer att bli konstigt för både oss och henne.
Känns lite som att hon börjar förstå att nåt är på gång, just idag har hon varit jätte mammig och inte alls velat leka själv. Jag har fått lov att sitta med henne hela tiden i lekrummet eller så har hon varit med mej i köket.

Nu ska jag ta och flytta in mej själv och datorn till soffan. Känner att både mage och rygg behöver sitta mera bekvämt.

Mvc besök - Vecka 38

2009-12-29 16:47:37 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Nu är jag tillbaka från barnmorskan. Hade missat tiden totalt och kom 4 timmar försent. Jag hade tur och fick komma in en snabbis ändå mellan två andra tjejer.

Mitt hb var ok, magmåtter låg på 36 (Lite över men förmodligen inte så mycket över att de kommer att sätta igång mej nåt innan jag nått den 15 jan), blodtrycket var ok och bebisens hjärta slog som det skulle.
Det bästa var ändå att jag fick min koll och det visade sig att det hade hänt lite. Kanske, kanske är det på G iaf. Fick en hinnsvepning också som kan göra att det sätter igång ännu mera inom ett dygn eller två. Hoppas, hoppas, hoppas.

Sitter här med rejäla förvärkar och molandevärk som inte ger med sig. Nu återstår bara att se vad som händer de närmsta dagarna. Känns som att jag kan härda ut det onda lite mera nu iaf när jag fått bevis på att det hänt lite.
Vi får helt enkelt vänta och se om den här bebisen vill vara en 09a eller en 10a.

Jag håller er uppdaterade om läget framöver.

Tröttheten har slagit oss alla

2009-12-29 12:29:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi en väldigt gnällig tjej här hemma. Jag vet inte riktigt vad som är felet. Vi var ut en sväng med bilen på morgonen och då höll hon på att somna bak i sin stol. Väldigt konstigt att hon är trött med tanke på att hon somnade klockan åtta igår kväll och sov till halv åtta i morse.

Om en timme ska jag till barnmorskan. Ska bli spännande att se vad som sägs då. Jag hoppas som sagt på både tillväxtultraljud och koll om mina värkar "gjort någon nytta".



Dax att äta lite mat och sen fara iväg till mvc. Uppdaterar ikväll hur det gick.

Myskväll med goa vänner

2009-12-28 23:47:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vårt fika med våra kära vänner förvandlades till kvällsmat och sedan kortspel. Vi har haft en super mysig kväll med två snälla barn. Mira somnade på en gång när vi lade ner henne ikväll. Kanske var det bra med en lite kortare dagssömn. Ella somnade i vår säng och sov i tre timmar. Tänk va bortskämd man kan bli ibland. Det var länge sen vi kunde umgås så länge sedan vi fick våra kära barn... det är inte lika enkelt längre att träffas när man ska försöka passa ihop det med alla sov och mattider.

Jag lovade att jag inte skulle klaga över mina förvärkar idag... men jag måste ju bara berätta att de blivit ommöjligt ännu värre ikväll. Nu har jag både molvärk, massa sammandragningar och ont i ryggen. Fast jag orkar inte hoppas eller tro något. Det får bli som det blir i natt.
Imorgon ska jag iaf till barnmorskan klockan två. Jag hoppas att hon kan göra en koll för att se om något hänt eller om det bara är löjliga förvärkar som inte gör någon nytta alls. Ni får hålla tummarna att jag lyckas övertala henne till det.
Imorgon kommer hon också att bestämma om jag ska få ett tillväxtultraljud eller inte. Blir spännande att se vad magen ligger på för mått. Känns ju att det blir allt trängre och trängre där inne. På nåt sätt hoppas jag att jag fortfarande ligger på överkurva så att jag kan få det där ultraljudet. Är mycket nyfiken på hur stor bebisen kan tänkas vara.

Nu är klockan snart midnatt och det är verkligen dax att lägga sig och sova. Om jag nu kan somna med den här magen o värken.

Gonatt kära ni!


Fortfarande måndag...

2009-12-28 15:50:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Två tvättar tvättade och snart får vi besök. Hann tom städa lite efter min korta tupplur. Mira sov mycket kortare än vanligt så jag hann inte sova så länge som jag hoppats på... men lite piggare känner jag mej iaf.
Det är Miras gudföräldrar som kommer på besök. Har inte hunnit träffas på ett tag nu så det ska verkligen bli mysigt. Vi har laddat upp med Fika o mumsigheter.

Just nu sitter Maken och min svåger nere i vardagsrummet och spelar x-box. Det är konstigt att julen alltid ska locka fram den där spelmaskinen. Men jag får väl vara glad att den inte används lika flitigt året runt.

Ikväll hoppas jag på film och att jag åtminstone orkar vara uppe till 22. Jag har varit så tråkig de senaste dagarna och varit helt dödstrött redan klockan åtta.

Lugnt i stugan

2009-12-28 12:43:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu sitter jag här med en kopp te och några knäck. Diskmaskinen är på, tvättmaskinen är på och lilltösen sover. Sova ska jag också göra snart.

Vi har varit och slängt skräp nu på förmiddagen, jösses va mycket det var! Men nu är det gjort iaf och ännu en sak kan strykas från "listan".

I kväll ska jag försöka få ännu några saker på den berömda listan gjorda. Gäller ju att kämpa på nu, man vet ju aldrig när den lilla busen i magen behagar komma.

Min tur på Gina Tricot resulterade i 3 st toppar. Lite svårt dock att veta hur de kommer att se ut på sedan när inte magen finns där längre... men har man bara betalat halva priset för dom så är det kanske värt det även om de inte sitter hundra.

Dax att hoppa i säng innan det är dax att ta hand om nästa hög med tvätt.

Konsten att förneka

2009-12-28 09:08:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag tänker jag motstå frestelsen att klaga över ytterligare en dag med förvärkar.

Vi ska strax åka och slänga en massa skräp efter flytten och julen. Vi tänkte också ta en snabbis förbi stan så att jag får kika in på gina tricots rea.
I eftermiddag blir det tvätt och städa på schemat.
Jag tror på att försöka sysselsätta sig så mycket att man inte hinner tänka på hur man mår. Tror att det är därför jag överlevt flytten och allt som varit de senaste månaderna... jag har helt enkelt inte hunnit reflektera över hur jag mår.

Det är ju ganska självklart att allt kommer efter nu när jag äntligen fått lite tid att sitta ner och fundera över saker och ting. Det blir ju en ganska stor omställning för oss alla att hamna i nytt hus och samtidigt få en till liten familjemedlem.
Det känns bra att Mira anpassat sig så bra i huset iaf. Nu ska vi bara försöka få in henne i rutinerna igen. Det har tyvärr blivit lite si så där med både sömn och mat tider nu under julen.

Dax att slå av datorn och bege sig ut i garaget. Vågar inte ens tänka på hur mycket skräp vi kan ha samlat på oss de här dagarna.

Orkar inte ens bli ledsen...

2009-12-27 19:28:17 Graviditeterna
» Kommentarer(8) «


Har tagit ett varmt skönt bad och en alvedon, trots det så är den molandevärken kvar. Blä för magen just nu!

Ingen som har nåt upplyftande att säga så att kvällen blir lite roligare?

Vad hände med mina promenader?

2009-12-27 13:42:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det var länge sen jag "bara tog en promenad". Alltså gick ut för att gå utan att vara påväg någonstans. Jag ser fram emot när bebisen är ute och jag kan börja träna och gå igen. Det är så avkopplande och skönt. Jag promenerar och tränar inte bara för att gå ner i vikt eller så... jag tycker det är så skönt för både kropp och själ. Saknar det verkligen jätte mycket.

Tyvärr är ju jag en av dom som inte kan träna under graviditet hur mycket jag än skulle vilja. Nu skulle jag kanske kunna ta en promenad för nu behöver jag inte vara orolig för att sätta igång förlossning längre, men nu är det istället för smärtsamt att gå. Från mitt första steg tills det att jag sätter mej igen så knyter sig magen helt och hållet.

Om ni är nyfikna på hur det går för magen i övrigt så kan jag ju tala om att det är oförändrat. Ni kanske undrar varför jag klagar över mina sammandragningar nu när jag haft likadant sen v 15? Men nu är det verkligen helt annorlunda. Varje sammandragning är mycket kraftigare. Nästan så att jag måste sätta mej ner och andas igenom dem. Det är svårt att förklara den konstiga känslan jag har i hela kroppen.

Nu sover Mira äntligen så det ska jag också göra. Antar att jag kikar in här igen till kvällen.
Det är så lugnt och tyst här hemma nu. Lite ensamt att inte längre ha några besökare. Tur att vi har varandra jag Mira och Maken.

Vår minijulafton i bilder

2009-12-27 10:38:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår firade vi som sagt jul med Makens familj. Här kommer några bilder från kvällen...



Ser ni vilken storasyster hon kommer att bli!? Så fort hon fick dockan igår av Farfar o Karin så höll hon dockan på det här viset och gungade den fram och tillbaka. Min lilla gulletjej.
Mira har för tillfället tre favorit julklappar. En bobbycar, en dockvagn och dockan.

 
Mys med faster




Hela familjen samlade

Jag vill veta vad som händer...

2009-12-27 10:01:31 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Ursäkta mitt tjat... men jag har ont i magen idag också. Sammandragningar fast jag inte gjort annat än gått uppför trappan till frukostbordet. Alltså, trappan får jag ju en sammandragning av varje gång... men nu hänger de liksom i sig även om jag suttit stilla länge plus att jag har konstant molandevärk.
All min energi är som bortblåst. Jag är helt galet trött.
När vårt besök åker hem i eftermiddag ska jag lägga mej o sova i tre timmar... sen ska jag lägga mej tidigt ikväll. Kanske är det mitt hb som sjunkit igen också. Jag får väl erkänna att jag inte varit alltför duktig med mina järntabletter på sistone.

Det här med att vara på upploppet är inte riktigt min grej. Jag ger alltid upp när jag nästan nått målet. Just nu orkar jag inget mer och vill bara att den här bebisen ska komma till oss, helst just nu i detta ögonblick.
Tänk va fort det kan ändras. För bara några dagar sedan kände jag ingen panik alls och ville att bebisen skulle vänta länge till. På en dag ändrades den inställningen och nu känner jag mej redo att bli tvåbarnsmamma. Så redo man nu kan bli. Jag har ju ingen aning om vad det egentligen innebär.

Nu ska jag gå och umgås med vårt besök lite. Jag uppdaterar här senare så får vi se då hur det går med magen. Ni kan väl hålla en extra tumme för oss att det blir en bebis de närmsta dagarna. Måste erkänna att jag inte längre bryr mej om det blir en -09 eller en -10 bebis. Nästan så att jag hoppas mer på -09 bara för att jag inte orkar gå o vänta längre. Idag är det mindre än 20 dagar kvar till bf datumet... konstig känsla.

En andra julafton

2009-12-26 23:46:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi firat jul med Makens familj. Vi har ätit gott , spelat spel och bara myst. Mira har varit på toppen humör och somnade sött så fort vi lade ner henne på kudden. Min duktiga lilla tjej. Jag är en väldigt stolt mamma och får aldrig nog av att sitta och titta på henne. Spelar ingen roll vad hon gör, jag kan bara sitta och beundra henne iaf.

Just nu sitter hela gänget och ser på film. Själv är jag så konstigt trött idag. Helt utpumpad på energi. Jag sitter nu i sängen och ska snart släcka lampan. Mina förvärkar fortsätter och har blivit värre nu under kvällen. Men... jag tror ändå inte att det är något på gång ännu. Jag är nog en av de som får gå med onda förvärkar i flera veckor innan det kör igång på riktigt... om det nu kör igång av sig självt. Sist blev jag ju igångsatt till sist. Jag tror att livmodern kan få för mycket träning också så att den inte orkar när det väl gäller... det är en av mina största rädslor inför förlossningen.


Imorgon hoppas jag på en bra dag när det gäller magen. Antingen att sammandragningarna och molvärken lägger av eller att det blir värre och att bebis talar om att den vill ut.

Förvärkar och mellandagsrea

2009-12-26 08:39:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag har sovit så dåligt i natt. Vaknat massa gånger med sammandragningar och hård mage. Mitt illamående och molvärken är fortfarande kvar.

... men med tanke på att det inte direkt blivit värre så är det nog bara falskt alarm... eller träning om man nu vill kalla det det. Fy va jag avskyr förvärkar!
Jag ser fram emot att gå så här i en månad till... NOT!

Nu ska jag iaf roa mej med att åka till Maxi och handla mat till ikväll då vi får besök sen ska jag ta en sväng på stan och trängas med alla andra som också tänkt mellandagsreashoppa.
Om det nu är nåt på gång i magen så kanske en shoppingpromenad kan hjälpa till att få igång det lite.


Vecka 38 - Förvärkarnas paradis

2009-12-25 20:43:51 Graviditeterna
» Kommentarer(5) «


Idag går vi in i vecka 38. Tiden går så fort så fort. Snart sitter jag här med mitt lilla pyre i famnen.

Packade bb-väskan idag iaf. Några små små plagg ligger vikta i hyllan i sovrummet och vaggan står på plats (dock omonterad och obäddad). Jag har hela tiden sagt att bara jag får flytta in i huset, städa lägenheten och fira julafton så är bebisen välkommen sen. Nu sitter jag här på juldagskvällen med massa förvärkar. Sammandragningar, molvärk och illamående. Kanske är det på gång... kanske inte. Med Mira hade jag onda förvärkar flera veckor innan hon till sist var redo att komma ut.

Det jobbiga med förvärkar är att man gång på gång blir besviken. Varje morgon vaknar man o inser att nej det blev inte värre i natt heller. Jag önskar att jag slapp dessa sammandragningar och "tecken" på förlossning. Då hade det inte varit något problem att gå tiden ut eller tom över tiden.

Saker att göra har vi ju denna gången iaf. Jag skulle gärna sätta tänderna i vårt sovrum och måla om innan bebisen kommer.
...Men orken verkar just nu vara mycket långt bort.

Just ikväll längtar jag efter lilla bebben nåt otroligt. Jag vill veta vem som gömmer sig där inne. Veta vem som busar med mammas mage hela dagarna. Veta vems fot det är jag trycker på ibland.

Lilla bebisen du är så välkommen nu!

Två, tre, fyra...

2009-12-25 16:59:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira säger inte många ord och som det känns så kommer hon inte att börja prata än på ett tag heller...

Men nu under helgen så har hon helt plötsligt lärt sig räkna. Hur gulligt som helst. Om vi säger "En" så säger hon "Två, treee, fya".
Så just nu är den roligaste leken att räkna alla leksakerna.



Idag har min familj åkt hem. Lite sorgligt är det allt. De här dagarna har gått så fort. Imorgon får vi dock sällskap igen då Makens familj kommer för att fira jul med oss.
Idag somnade jag och Mira efter att vi blivit lämnade ensamma o så sov vi i 2 timmar (Mira sov i 3 timmar). Kvällen kommer nog också att gå i lugnets tecken, vi är ganska trötta efter flytten och veckan som varit.

Kvällens meny består av rester från julbordet. Någon mer än vi som käkar rester idag?


 


Julen hos oss

2009-12-25 08:28:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Alltid lika skoj att komma in o kika på statistiken på besökare för dagen. Redan klockan åtta är det flera av er som kikat in. Känns bra att det finns fler "morgonpigga".
Mira gav oss sovmorgon till halv åtta igår och till klockan sju idag, det får man ändå vara nöjd med.

Just nu sitter jag här och kokar risgrynsgröt till frukosten. Hela huset är vaket... men alla ligger och sitter på sina håll o kanter. Antar att det är julklappar (böcker tex) som redan plockats fram.

Vi hade en toppen dag igår. Även om det ingick en del olyckor. Mys morgon och förmiddag, god mat på julbordet och sedan en trevlig kväll med julklappar, klapptävling och frågespel.
De tråkiga som hände var att Mira vid julklappsutdelningen råkade välta hela vår julgran så att kulor gick i kras. En stund senare hörde vi ett brak inne i hennes sovrum, jag och pappa hade kapplöpning in och upptäckte när vi kom fram att hon vält sin byrå över sig. Hur det gick till fattar jag inte men jag tackar Gud att hon inte skadade sig alls. Hon kunde lika gärna fått den helt över sig och det hade inte slutat väl, nu var det "bara" ett ben som hamnat under och tack o lov så fixade några gosedjur att benet inte klämdes helt.

Välkommen in på en tjuvkik på vår julafton...

 

 

 

 

  

 


God fortsättning önskar vi er!


God Jul vänner!

2009-12-24 13:17:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «






Önskar Tjockisen o Sötisen


Julmorgon hos familjen...

2009-12-24 13:10:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 

Mira fick tjuvstarta dagen med en morgonjulklapp. En fin tradition som jag tagit med mej från min familj. Och nej, jag har fortfarande inte blivit för stor för att själv vilja ha en morgon julklapp. Men fick jag någon i år? Näpp.


Julegröt till frukost. Mmm sa Mira efter varje tugga.


Huset i detalj...

2009-12-23 22:05:25 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «


Jag lovade er några bilder på huset och här kommer dom:
(Eftersom det inte alls är färdigt ännu så får ni vänta på att se huset i sin helhet till lite senare... men dom bilderna kommer så småningom... jag lovar.)

 












"Pompisar" i vått o torrt...

2009-12-23 21:55:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «





Tjuvstart på julen

2009-12-23 21:49:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Mira fick paket av sina gudföräldrar igår. Kudden blev en favorit både hos henne själv och hos mej.
Tack vänner för den fina julklappen!

 




Julegröten

2009-12-23 19:30:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är det snart dax för julgröt och skinkmacka. En fin tradition så här kvällen innan julafton.
Huset känns städat och fint och för första gången på flera veckor känner jag att jag kan slappna av lite.

Jag älskar ljudet av klapprande hundtassar på golvet, skrattande bustjej en trappa ned och mina föräldrars röster. Hela familjen är samlade (Alla utom brorsan:()  och jag njuter för fullt.

Känner på mej att det kommer att bli en riktig mys jul.
Hoppas din också blir det.

En dag i taget...

2009-12-22 22:24:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira verkar trivas i huset mer och mer. Hon älskar sitt lekrum och alla nya större ytor.

Natten till idag sov hon hela natten utan att vakna en endaste gång. Tyvärr är det fortfarande lite svårt att få henne att somna på kvällarna. Det har blivit någon timme senare varje kväll. Antar att man får ge det lite tid innan hon kommer in i samma "bana" igen. Det är ju en omtällning för oss alla att ha flyttat med allt vad det innebär.



 



Imorgon ska jag lägga in några bilder på huset... om ni är nyfikna.
Gonatt!


Grattis älskling!

2009-12-22 22:10:28 Personligt
» Kommentarer(0) «


Idag fyller min käre make år. Kanske inte det bästa sättet att fira sin födelsedag med att städa lägenheten hela förmiddagen och sedan grejja i huset resten av dagen.

Min hjälte är bäst helt enkelt! Kämpar o grejjar utan att klaga det minsta.

Kvällen har vi fördrivit i soffan med att sett på en mysig film, det var vi värda efter de här dagarna. Mina föräldrar är redan på plats för att fira julen tillsammans med oss. Myspys.

Klockan är nu efter tio och det börjar lida mot läggdags.




Mina älsklingar som jag älskar mest i hela världen.
Ibland undrar jag vad jag gjort för att förtjäna en sån fin familj.


Julstämning

2009-12-21 15:59:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu ska jag och Sis åka till affären (Där säkert resten av stan också befinner sig) för att köpa ingredienser till julgodiset som vi ska göra ikväll. Nu ska här skapas lite stämning!

Idag har vi roat oss med att pynta här hemma och grejja med massa smådeltaljer. Har även satt upp två väggtexter som jag älskar. Det börjar bli ganska fint här nu.
Det som saknas är att dammsugningen och lite skräpslängning.



Anpassning...

2009-12-21 07:37:37 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «


Andra natten i huset har just passerat.
Första natten var för Mira ganska jobbig. Hon hade väldigt svårt att somna och vi fick ta upp henne flera gånger under kvällen innan hon till sist kom till ro. När hon väl somnat sov hon ganska oroligt och vaknade och ropade på oss under natten. Lyckligtvis somnade hon om ganska snabbt och vi behövde aldrig ta upp henne eller ge någon flaska.

Igår kväll var samma sak. Väldigt svårt att komma till ro, men när hon väl somnat så sov hon bra. Denna natten har jag inte hört henne alls och hon vaknade med ett leende klockan halv sju.

Jag hoppas att hon kommer att anpassa sig till det nya huset snabbt och att hon känner sig hemma innan bebisen kommer. Blir mycket nytt nu framöver för vår lilla tjej.


 
Igår kläddes julgranen och nu står den så fint i vardagsrummet och skiner upp vår tillvaro. Vi var jätte duktiga igår kväll trots tröttheten och fick bort massor av kartonger och skräp. Nu ser man golven utan problem och det är bara det sista pyntet som ska fram.
Någon enstaka kartong finns också att plocka upp, men något ska jag ju ha att göra idag också.

Om jag ska nämna nåt om hur jag mår efter den här helgen så kan jag ju säga att det gått över förväntan. Mycket sammandragningar har jag och ont har jag haft från och till. Det är jobbigt att stå och gå en hel dag utan paus. Det som märks mest just nu är nog ändå den ökade foglossningen. Ajajaaj vad ont jag fått i höfter och ben. Nu är vi iaf inne i huset så nu kan jag börja slappna av och ta det lite lugnare.

Hoppas du får en fin dag!

En uppdatering i flyttkaoset...

2009-12-20 18:53:53 Huset & Inredning
» Kommentarer(0) «


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Blev så glad när det visade sig att en granne har ett bredband vi kan låna in oss på. (Svallra inte till dom är ni snälla.) Nu när jag väl sitter här och har slagit upp rutan att skriva på så blev det helt blankt i huvudet. 

Jag är sååå sjukt trött. 
Vi har kämpat och fixat hela dagen igår och hela dagen idag. Nu står min älskade syster och lagar lite mat till oss. Mycket välbehövligt kan jag lova. 

Man börjar de ett hus bakom alla kartonger och skräp nu. Känns bra. Men självklart är det mycket kvar att göra också. Jag ser fram emot att snart få klä julgranen. Jag och syrran har också planerat att baka lite julgodis och pynta julfint imorgon. Det som inte hunnit upp imorgon får vänta till efter jul. 

Nu ska jag lägga lillpluttan, sen ska vi fixa det sista innan vi kastar oss i soffan och somnar sött.  

Snart är helgen över...

2009-12-18 20:01:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ännu en dag har gått och ännu en dag har jag överlevt. Fast nu har jag väldigt mycket sammandragningar och det känns som att bebisen borrar sig ännu mera neråt. Får väl försöka ta det lugnt imorgon... men jag vet ju hur det är. Det är i stort sett omöjligt att ta det lugnt när man flyttar. Det är ju jag som är frun i huset och "vet" vart allt ska vara och hur jag vill ha det.

Vi har iaf fått en hel del gjort idag. Satt upp gardiner i huset så nu ser det lite hemtrevligt ut iaf från utsidan.

Om några minuter förväntas pappa, svärfar och syrran dyka upp. Dom har åkt den långa vägen från dalarna nu under eftermiddagen för att hjälpa oss imorgon. Så tacksamt att få hjälp av familjen. Tacksamma är vi också över de vänner som ska hjälpa oss imorgon.

Nu ska jag rusa. Sovgott vänner! Håll tummarna för oss imorgon.

Konsten att få tiden att gå...

2009-12-18 13:21:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vad är det med folk idag? Fick bittert ångra min tripp till MAXI ensam med Mira. Det var helt hysteriskt mycket folk! Julmat, julmat, julmat. Trodde inte att det skulle vara så mycket en fredag förmiddag, men det var tydligen ganska blåögdt av mej.

Vad är det med mej idag!? Jag är en hejjare från att smita ifrån mina sysslor. Som nu tex sitter jag här istället för att köra igång med packningen. Fy på mej! Mira sover och jag borde få lite gjort innan maken kommer hem halv tre.

Folk säger att de sett mej i tidningen idag. Jag har inte själv läst det än. Tyvärr är det så illa att tidningen inte har någon hemsida (trots att det är stans största lokala tidning).
Hoppas att Maken får med sig något ex hem när han kommer från jobbet. Jag vet ju att jag inte direkt kan ångra mej och ta tillbaka artikeln nu när den är tryckt och ute... men det skulle åtminstone kännas bättre att ha läst det före alla andra.
Bara att hoppas att jag inte sagt något pinsamt eller dumt som jag får ångra resten av mitt liv. O så hoppas jag att de valt några fina bilder där jag inte ser ut som en stor padda.

Vecka 37 - Magen sjunker

2009-12-18 13:13:24 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «


Igår när jag var till barnmorskan så sa hon direkt att hon tyckte det såg ut som att min mage sjunkit. Jag har inte ens tänkt på det själv och tycker det är svårt att se... men nu alldeles nyss när jag gick förbi spegeln så insåg jag att den inte riktigt såg ut som den brukar.
Kanske det som gjort att mitt illamående lättat denna veckan och att jag har lite lättare för att äta än jag haft se senaste veckorna. Bra tajming så här till jul. Trist att inte vilja äta nåt när det serveras god mat.
Bebisen har alltså sjunkit ytterligare och ligger bra till för att födas närsomhelst. Märkligt att denna fixerade sig så tidigt... Mira låg inte till rätta förrän i v 39.

I övrigt såg allt bra ut igår. Hjärtljuden låg runt 140, Mitt hb hade sjunkit lite sen sist och låg på 118 (Tydligen ok enligt bm), blodtrycket var bra och magen hade växt lite lagom sen sist.
Kikade lite på min kurva med Mira och jämförde mått. Jag ligger precis lika som med henne i samma vecka.

Vi bestämde att jag ska få komma på en koll i mellandagarna. Då har jag gått 38 fulla veckor och då ska vi försöka få till ett extra tillväxtultraljud. Ev blir det på förlossningen eftersom det är helgdagar och kanske inte lika många läkare i tjänst.
Känns bra att barnmorskan åtminstone tar min oro på allvar. Jag vill inte föda en fem kilos bebis. För bebisens skull får den gärna vara uppåt fyra kilo eller däromkring... men för min skull vore det skönt med en lite mindre klump denna gången.

Någon nytagen bild på magen har jag inte... ni får hålla tillgodo med den från förra veckan.


Vem har sagt att man måste sova när det är natt?

2009-12-18 08:13:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Gissa vem som sov till klockan åtta idag!? Gissa vems föräldrar som var vakna betydligt tidigare!?

Medans ni ändå gissar kan ni ju få en fråga till också...

Gissa vem som var vaken mellan två och tre i natt och inte kunde sova? Gissa vems föräldrar som var helt knäckta och ville sova?

Ja ni gissar rätt. Svaret på frågorna är självklart detsamma... Mira.

Det är bara så typiskt att hon väljer att krångla hela natten just en sån här natt när vi har så mycket för oss dagen efter och inte har möjlighet att vara trötta.
Klockan är nu redan efter åtta och jag har inte ens börjat packa än. Hur ska jag hinna med allt som jag vill hinna med???

Inget internet betyder ingen blogg....

2009-12-18 08:07:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag blir vi utan internet pga av att telefonen flyttats. Jag hoppas innerligt att vi kommer att  ha tillgång till någon form av internet framöver... vårt eget bredband kan det tyvärr ta några veckor för innan det dyker upp i huset.

I absolut nödfall får vi väl använda vårt modem:/ Det gjorde vi sist vi flyttade minns jag.

Men om ni undrar varför mina inlägg drastiskt sjunker i antal... så vet ni nu varför.

Jag kommer att sakna bloggen super mycket om det är så att vi inte får något internet där borta förrän efter bebis är född.

Jag lovar att försöka hålla er uppdaterade lite då och då iaf.

Kommer vi att hinna?

2009-12-17 22:09:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag är såå galet trött! Börjar känna mej stressad nu över flytten. Har bara morgondagens timmar på mej att packa allt. På lördag går flyttlasset.
Inte är det lätt heller att få nåt gjort när man har en tös som springer runt benen på en och ropar mamma så fort hon inte får all uppmärksamhet.

Jag hoppas att det löser sig med både packning och tid imorgon. Jag behöver lite tur på min sida just nu känner jag. 

Nu är klockan över tio och jag borde verkligen gå och lägga mej. Ryggen ömmar, magen spänner o gör ont och mina ben stödjer mej inte längre. 

Var som jag skrev tidigare till mvc idag, får skriva imorgon hur det gick... just nu är jag för trött för att tänka på siffror och mage.  

En lysande plan som inte var så lysande trots allt...

2009-12-17 11:47:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag kom på den lysande idén att stanna inne på förmiddagen för att packa och tvätta istället. Min tanke var att sedan gå ut en sväng efter lunch och låta Mira sova i vagnen medans jag besöker diverse butiker. Det positiva med den idén var alltså att under de timmarna som jag stannade inne så skulle det hinna bli lite varmare ute. Tji fick jag. Det är fortfarande sju grader minus och blåsigt. Den enda skillnaden är att solen nu skiner vilket den inte gjorde tidigare.

Blir nog en tripp ut iaf. Är det för kallt så får jag väl bara vända då och låta Mira sova färdigt i vagnen inomhus istället.

Idag blir det ingen tur till huset. Det hinns inte med. Däremot ska jag till mvc på koll och sedan ska vi hem till en vän på lite julmys ikväll.

Jag har iaf fått massor gjort idag och nu står här 6 st nypackade kartonger. Tvätten ligger i maskinen redo att plockas upp... men det får vänta tills maken kommer hem. Nåt ska väl han också göra idag:)

Nä ni... nu måste jag rusa och klä på min kära dotter innan hon somnar.

Som en ispinne

2009-12-17 08:15:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hade planerat att jag och Mira skulle ta en promenad till stan och lämna tillbaka en tröja på kappahl för att samtidigt göra klart det sista inför julen.

Nu sitter jag här o kikar ut på vinterlandskapet. Minus sju grader och hemsk blåst. Känns inte speciellt lockande längre att ta en liten promenad.

Kanske väljer att ligga kvar i sängen som Mira istället. Hellre varm med ytterkläder i sängen än ute med förfrysta tår.


Önskar du dej också lackskor i julklapp?

2009-12-17 08:11:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det finns vissa slående likheter mellan min syster och min dotter. Det är inte en slump att Mira heter Emilia som sin moster (i andranamn).

Just idag tänkte jag ta upp deras förtjusning över lackskor.
Det är nog en av de få saker jag kommer ihåg från när min lillasyster var liten och det är att hon älskade lackskor. Hon fick ett par nya varje år och blev så stolt varje gång hon fick använda dem.
Jag köpte ett par lackskor på extrapris för någon månad sedan som jag tänkte att Mira skulle ha nu till julen. Behöver jag säga att hon älskar dom, eller har ni redan förstått det? Min teori är att de inte bara är fina att titta på utan att de också låter lite roligt när man klappar omkring på parketten.


Vem har satt upp regler om att man inte kan ha lackskor och pyjamas?


En och en halv timme senare...

2009-12-16 14:36:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Insåg när jag började packa att jag bara hade två tomma kartonger hemma. Inte så jätte bra planerat det inte. Dax att försöka få hem några tomma från huset ikväll.

När de två kartongerna var packade, vilket gick ganska fort... så tog jag tag i ugnen istället. Om inte förlossningen kör igång ikväll så ska jag nog klara med till den 15 januari utan problem också. Nu ser man iaf igenom luckan, även om jag inte är helt nöjd. Härmed lovar jag mej själv att göra ren ugnen åtminstone två ggr per år i det nya huset.
Finns en del fläckar som helt enkelt inte går bort. Men köper man en lägenhet med en ugn från -04 så kan man väl inte förvänta sig att den ska se ut som ny? Eller?

Nu kom maken hem från jobbet så nästa projekt blir att väcka lilltösen och sen åka till huset.


Ståendes på ett berg

2009-12-16 13:01:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag fått i mej maten jag skrev om i förra inlägget... nu är det bara packningen kvar. Tyvärr vill inte inspirationen infinna sig.  Vart börjar man? Vad kan jag packa som jag inte redan packat?
Tre dagar kvar här i lägenheten... vad kommer vi att fortfarande behöva under de här tre dagarna? Är det nödvändigt med en kaffekokare? Måste jag verkligen ha rostbröd till frukost? Behöver Mira verkligen läsa i alla sina böcker de här tre dagarna?

Antar att det bara är att köra igång. Kanske hittar jag några av alla mina borttappade saker undertiden jag plockar.

Det värsta är att min foglossning är värre än någonsin. Varje litet steg jag tar gör ONT, ONT, ONT! Antar att den inte kommer att bli bättre de närmsta dagarna heller direkt. En rullstol hade varit skönt att ha tillgänglig just nu.

Önska mej lycka till.

Lussefirande och julavslutning på öppna förskolan

2009-12-16 12:25:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är vi hemma igen efter lussefirandet.
Var ett smärre kaos med alla barn samlade i ett stort fikarum. Mira började skruva på sig på stolen där hon satt efter bara 2 min. Efter 1 min fanns det ingen chans att jag kunde hålla henne kvar sittandes längre... o då hade vi inte ens börjat fika ännu.

Ytterligare kaos blev det då alla skulle få plats på golvet för att sjunga lucia sångerna. Jag har en rymningsbenägen tjej som ser alla utvägar som flyktvägar. Upp o spring tjockismamma.

Mysigt var det iaf trots att jag inte fick sitta still många sekunder. Många söta tomtar, pepparkaksgubbar och lucior.

Idag var sista gången som jag och Mira gick till denna öppnaförskolan. Väldigt sorgligt. Har träffat och lärt känna så många goa mammor och barn... nu måste vi börja om från början igen.

 



 


Nu ska jag få i mej lite mat sen ska jag packa några kartonger. Blir nog en tripp till huset i dag med.


Bebis kom ut NU, min mage spricker!

2009-12-16 09:15:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu börjar de där hemska bristningarna synas igen. Fy o usch. Bara att hoppas att de håller sig hyffsat i chack även denna gången. Men med 4 veckor kvar så kan ju vad som helst hända.
Idag är det exakt 30 dagar tills bebis är beräknad. Det är ju snart ju! Jag har inte ens tvättat bebiskläder än. Inte packat bb väska och inte ställt fram någon vagga.
Du får inte komma riktigt än lilla vännen i magen... men snart.

Nu är det onsdag och det betyder att halva veckan gått. Bara en halv vecka kvar tills vi flyttar in. Spännande!

Att vi är i flytt tagen börjar visa sig nu. Jag hittar ingenting längre här hemma. Verkar som att jag lyckats slarva bort två fakturor också... mitt minne kommer inte ens ihåg från vilka företag så jag kan inte ringa dem heller. Jag hatar påminnelseavgifter! Det är så otroligt onödigt.

Om en lite stund ska jag och Mira till Öppnis på julavslutning. Vi ska sjunga luciasånger och barnen ska vara utklädda. Mira är en liten tomte. En mycket söt sådan. Utan skägg.
Bilder kommer senare såklart.


Vart kom den ifrån?

2009-12-15 21:53:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag när Mira tog klivet utanför dörren så bara stannade hon upp och såg helt förvånad ut. Efter några sekunder då chocken lagt sig sken hon upp och började stampa omkring. Var länge sen jag såg henne så glad ute... eller hon brukar alltid bli lycklig när vi går ut, men idag blev hon speciellt glad.

Tänk att få uppleva snö för första gången. Vilken känsla!



 

 


Fotad, intervjuad och hungrig...

2009-12-15 11:15:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu har tidningen varit på besök. Jag tror att det gick bra. På fredag kommer artikeln med största sannorlikhet ut.

Mira satt som klistrad vid kameran. Sötnosen. Ända tills det var dax för en bild på Mira, mamma och magen, då vägrade hon. Hon som alltid brukar vara så pussig och kramgo på magen. Men det är väl bara så... min lilla tjej vill bestämma själv. Ser inte fram emot när hon kan orden "Kan själv" och "Min, mitt".


Så här såg Mira ut idag när tidningen var på besök.

Nu ska jag ställa mej och laga mat, sen bär det av till huset. Blir att käka mat där idag och förhoppningsvis somnar Mira i bilen dit och sover lääänge idag.

Ikväll ska jag ha Mykidoovisning. Känns lite sorgligt att det är den sista för säsongen... å andra sidan börjar det bli lite tungt med magen att släpa den enorma och tunga väskan hit och dit. Så sorgligt är det men samtidigt skönt att få en liten paus innan bebis kommer.
Jag har ju lite annat att pyssla med nu också så jag kommer ju inte direkt att bli sysslolös och sitta här hemma och rulla tummarna.

Dax att ta hand om Mira nu som håller på att tömma skafferiet på grejjer. Nog för att det snart ska tömmas... men just nu känns den så kallade extra hjälpen från Mira mest som extra arbete.

Hoppas du har en fin dag i snön. Mira har stått vid fönstret och sett längtande ut hela morgonen. Jag tror att hon är ganska sugen på att få komma ut en sväng och busa.



Intervjuad för tidningen

2009-12-15 09:15:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Om en timme kommer lokaltidningen hit och ska göra en intervju med mej om livet som blivande tvåbarnsmamma. Efter att bebisen fötts kommer en uppföljning om livet som tvåbarnsmamma.

Ska bli spännande att se vad det kan tänkas bli för frågor.

Ni som bor i stan får hålla utkik i tidningen framöver efter en bild på mej och Mirisen.

Jag har sprungit omkring här och försökt städa hela morgonen. Kan ju säga att städningen blir lite lidande så här mitt i flytt. Nu ser det iaf hyffsat ut här mellan alla kartonger och skräp. Tur att jag städat ut några skåp som nu stod tillgängliga att kasta in div prylar i:)

Bara dammsugningen kvar nu... men jag behövde en liten paus innan.

Efter lunch bär det av till huset igen. Då ska vi packa upp de kartonger som är kvar och försöka få lite ordning inför helgen. Ska nog försöka få med mej strykbrädan också så att jag kan hänga upp lite gardiner... då kan man åtminstone låtsas att vi bor där.


Än en gång säger magen...

2009-12-14 14:08:09 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «





Packningen får skjutas på framtiden en liten stund. Behöver vila.


Måndagen den 14 dec

2009-12-14 12:37:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag trodde inte att jag hade så många planer för dagen men så helt plötsligt hade jag en låååång lista med saker som måste göras.
Vill så gärna gå och lägga mej och sova en timme nu när Mira sover, men det hinns inte med i dag tyvärr.

Härnäst på listan står det
- Packning
- Strykning av tvätt

Det är de två saker jag ska hinna med innan Mira vaknar är det tänkt.



När Mira sedan vaknat tror jag att vi ska ta en sväng till huset med lite grejjer och ev hinna plocka upp några kartonger när vi väl är där. Just nu är hela vardagsrummet fullt med kartonger från igår och det gäller att placera ut dem på bra ställen tills nästa helg då möblerna kommer.

Ikväll händer en rolig grej. Då ska jag mysa med min dansgrupp och ha lite julavslutning. Jag har tyvärr bara varit med på två dansträningar denna säsongen. Hade så hoppats på att kunna hålla kvar åtminstone dansen hela graviditeten... men de här hemska sammandragningarna sätter stopp för det mesta.
Ikväll ska jag iaf få träffa mina goa vänner och även några nya tjejer som jag inte träffat innan.



Imorgon kommer jag att ha mitt sista mykidooparty innan bebisen kommer. Håll utkik här på bloggen för ev kommer det lite mykidoorea framöver. Jag har en del kläder i min väska som kommer att utgå för säsongen. Dax att göra plats för vårens kollektion som kommer sista veckan i januari. Längtar efter att se vad det är för fina kläder denna gången!


En välbehövlig paus

2009-12-13 22:37:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi burit och packat och handlat och kämpat. Klockan var över sju när vi äntligen kom hem och käkade mat och sedan lade lillstumpan.


Vilken känsla att få ställa ut en sovande dotter på vår alldeles egna altan.


Så kan det se ut när inga möbler finns på plats och man tvingas sitta på golvet och äta.
Tänk att vår tjej blivit så stor att hon fixar det också.


Tack snälla Linus och Emil för ert jobb idag! Det var guld värt.

Vi hade räknat med att det kanske skulle ta max tre timmar att tämma förråden. Efter fem timmar lämnade vi tillbaka släpet.

Vi var hem och käkade lite mat på eftermiddagen och sen åkte vi tillbaka och byggde upp soffan vi köpte på Ikea idag. Det blev kanon bra!

Mira känner sig redan som hemma och springer omkring som en galning hit och dit i alla rum.

Nu ska jag återgå till att titta på Solstorm.

Flytt första dagen

2009-12-13 09:08:36 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(1) «


Nu bär det av för att hämta släpet och ta en shoppingtur på IKEA innan förråden ska tömmas. Kommer bli en proppfull dag idag med flytt och packning. Jag hoppas Mira håller sig på bra humör och samarbetar med oss.

Tittar kanske in ikväll för en uppdatering och bilder.


Lussedagen idag

2009-12-13 08:16:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


En luciahälsning vill vi skicka till er alla från mamma Therese, Tomten Mira och bebben i magen...
Hoppas ni alla får en mysig dag!






Lussefirande

2009-12-12 20:34:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Har varit på luciafirande i eftermiddag. Jag är ingen person som egentligen gillar traditioner och julfirande... men med en liten dotter så förändras det hela. Så mysigt att gå på lucia, träffa tomten och dansa runt granen när man ser hur roligt mira har. Hon njöt varje sekund och var på toppen humör hela tiden.

Enligt mej även kvällens sötaste lilla tomte.

 



 
En chockad Mira undrar vem mannen med skägg är och varför han delar ut paket.



Modig liten tjej står själv vid tomten


Sötistjejerna


Villervalla tunika

2009-12-12 13:17:22 Shopping
» Kommentarer(2) «


Budade hem en villervalla tunika häromdagen... nu har den kommit hem och Mira fick inviga den idag.
Visst är den fin?:)

 

        

Vi har nog busigaste tjejen i stan tror jag. Hihi.


Mira känner sig som hemma direkt

2009-12-12 13:05:11 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(2) «



      
Mira firar att hon äntligen har en gräsmatta att springa på. Vilken glädje!
Nu är det slut på brevinkast och trappuppgångar.

  
Inviger lekrum och kök

    
Springer iväg från pappa. Grind ut mot vägen är prio ett.
   
    
Nu är vi precis hemkomna igen efter en sväng i huset. Har hunnit köra dit två lass med kartonger och även packat upp några stycken när vi var där. Det tycker jag var bra gjort på bara en timme.
Känner mej faktiskt ganska lugn inför flytten även om jag vet att det kommer att bli jobbigt. Att packa och packa upp går i regel ganska fort bara man vet vart man ska ha sakerna.

Imorgon ska vi tömma vinden och förrådet. Fy va jag längtar tills vi får sova och bo där på riktigt!


Konsten att dissa sveriges största musiktävling

2009-12-11 20:56:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det blev till sist ett val som min kropp gjorde år mej. Jag somnade i soffan och vaknade nyss. Vet inte riktigt vad som hänt på Idol men förhoppningsvis har jag inte missat finallåten iaf. Lite nyfiken på att höra den nya idollåten.

Spännande att se vem som vinner.

Idolfinalen inställd???

2009-12-11 18:30:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag är så fruktansvärt trött. Sitter och försöker hålla mej vaken... kan ju inte gå och lägga mej före Mira.
Sötisen sitter och ser på bompa. Om en kvart "får" jag lägga henne. En kvart borde jag kunna hålla mej vaken.

Vi var en sväng till huset efter att vi fått nycklarna. Insåg att det allt är en hel del målning och tapetsering att göra framöver. Lite trist att det inte finns någon tid till att göra det nu innan bebisen kommer. Man vill ju ha allt tipptopp på en gång.
Tur att jag har världens läckraste kök iaf... jag får fördriva mina dagar där inne tills vi får möjlighet att måla lite.

Kanske, kanske, kanske får vi möjlighet att göra åtminstone nåt rum under mellandagarna.


Känns fantastiskt kul att huset äntligen är vårt. Med lite fix och inredning så kommer det att kännas ännu bättre.
...Nu är det bara lägenhetsförsäljningen kvar. SEN ska jag slappna av och ägna mej åt att föda barn.

Hoppas ni får en mysig fredá. Antar att många av er ser på Idol. Själv funderar jag på att ställa in idolfinalen på min tv. Jag behöver sova.

Vecka 36 - Magen växer

2009-12-11 15:56:48 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «




Tänk att vi kommit till v 36 nu. Bara 4 veckor kvar tills vår lilla pärla föds. Eller om h*n föds då eller inte är det ju ingen som vet. Det vi kan veta är att om 6 veckor så har vi definitivt vår bebis hos oss. Om jag får som jag vill så kommer bebisen en vecka innan beräknat... men det återstår att se hur det blir med den saken.

Vill ni veta hur jag mår? Säkert?

Här nedan följer ett antal ord som beskriver min graviditet just nu:
-Halsbränna - Foglossning -Illamående - 
-Tungt - Längtan - Förvärkar -
-Ryggont -Drömmar - Förberedelser -

Besök hos barnmorskan på torsdag. Uppdaterar då hur mina värden och mått ligger.


Mysdag med Sessan

2009-12-11 11:40:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi hitintills haft en super mysig dag jag och Mira. Hon har varit på riktigt kram o puss humör och så har även jag. Vi har busat i soffan och läst bok. Det finns EN bok som Mira sitter tyst och lyssnar på när jag läser, tom hela boken vill hon höra... det är "Emma och Lillebror". Handlar om Emma som fått lillebror och hur hon byter blöja, matar och söver lillebror. Mira tycker den är jätte spännande och jag hoppas hon lär sig många tips ur den:)

Nu har vi just ätit och ska strax åka vidare till banken där vi äntligen ska få våra nycklar till huset.

Några bilder kan ni få se från tidigare idag.

 




Miras snuttetrasa "tummen" ligger på sin plats runt axlarna. Jag har en liten dispyt med mej själv angående hennes snuttetrasa. Kan inte bestämma mej för om det är ok att leka med den på dagtid eller inte.


Nycklarna blir våra idag

2009-12-11 08:02:06 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(0) «


Idag ska de sista papperen skrivas under och nycklarna överlämnas. Idag blir huset äntligen vårt. Eller egentligen bankens... det beror ju på hur man ser det.
Förhoppningsvis hinner vi ta en tur dit och kika lite mellan Makens jobb.

På söndag går första flyttlasset. Dvs alla grejjer på förråden och de kartonger vi hitintills packat. Sova i huset kommer vi inte göra förrän nästa helg. Då kommer Svärfar hit och ska hjälpa oss flytta alla möbler. Förhoppningsvis får vi även hjälp av några snälla vänner.




Någon magsjuka blev det aldrig här hemma. Mira äter fortfarande dåligt, men jag antar att det måste bero på något annat. Kändes skönt idag när jag fick henne att äta både lite yoghurt och en macka till frukost.
Själv mår jag inte heller bra, men har återgått till min första teori att det beror på graviditeten. Har ingen matlust alls och får tvinga i mej mat med jämna mellanrum. Mår illa och har en allmän konstig känsla i kroppen. Antar att bebis ligger och trycker på någon nerv eller nåt, plus att den nu är så stor att den tar all plats i magen. Längtar tills magen sjunker och det kanske blir lite lättare för mej att både andas och äta. (Det enda positiva med detta är att jag fortfarande står still på vågen sedan flera veckor tillbaka. Kanske kanske kanske kan jag klara mej under 15 kg iaf. Hoppas!)

Dax att fixa några praktiska saker inför flytten. Ingen rast ingen ro här inte.



Arg!

2009-12-10 15:26:47 Personligt
» Kommentarer(2) «


Jag är ingen person som lätt blir arg. Skulle kunna säga tom att jag nästan aldrig är arg. Kan nog räkna på mina fingrar hur många gånger jag varit arg under mitt liv.
Jag är en person som istället blir sur. Sur och irriterad. Sur och irriterad och ledsen. Men ALDRIG arg.

Just nu är jag arg.
Arg som ett bi.


Tyvärr kan jag inte berätta varför ni får nöja er med att helt enkelt bara fått den informationen.

Min alldeles egna lilla Nanny

2009-12-10 07:17:46 Shopping
» Kommentarer(6) «


Har just insett att vi behöver en sak till bebisen som jag totalt glömt bort. En barnvakt! Alltså en elektrisk sådan. Nu när vi ska bo i hus så vill jag ju kunna vara på övervåningen och ändå höra när bebisen skriker från undervåningen. Jag vill även kunna ställa ut bebisen i vagnen på altanen och känna att jag inte behöver kika ut genom fönstret varannan minut.

Nu återstår bara att komma fram till vilken man ska välja. Någon med erfarenheter som kan ge oss tips? Är Ikeas billiga babyvakt bra? Ska man satsa på en dyrare variant?

Kanske någon som kan passa på att tipsa om ställen att köpa grind till trappan också?


Är det slut?

2009-12-09 19:43:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Är det inget Greys anatomy ikväll? Jag som hade sett fram emot mitt favvo program. Nu får jag väl gå och lägga mej istället.

Vi mår inte sämre här hemma och jag vet inte om det var ett falsktalarm tidigare idag eller om det fortfarande ligger någon magsjuka på lur redo att snart hoppa upp.
Jag är otroligt trött iaf och borde försöka få i mej lite kvällmat och sedan hoppa i säng.

Hade planerat att skriva massa skoj, men nu tappade jag orken helt.
Ja får helt enkelt skjuta upp det och hoppas på en bättre bloggdag imorgon.

Sovgott kära ni.

Snälla låt det inte vara sant!

2009-12-09 12:21:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Satt och msnade med en god bloggvän igår. Satt och pratade om att våra tjejer lyckats hålla sig friska så länge nu. Nästan så att man bara går och väntar på att Mira ska bli sjuk snart. Inte för att jag vill att hon ska vara sjuk utan för att man så ofta hör att små barn brukar vara sjuka ofta.

Hur som helst så tror jag att min rädsla har besannats. Idag gallskrek Mira när jag ställde fram en tallrik med mat framför henne. När jag frågade om hon skulle gå o lägga sig istället så svarade hon "ja" och reste sig upp för att hoppa ner från stolen. En halvtimme innan maten så gjorde hon ett rejält lass i blöjan som stank magsjuka.
Jag har själv också kännt mej allmänt konstig idag. Ont i magen och lite illamående... tänkte däremot inte på det som att jag höll på att bli sjuk förrän Mira började bete sig märkligt. Jag brukar ju må lite halvkasst annars också. Har mycket sammandragningar även idag så jag trodde att magvärken berodde på det... men nu börjar jag bli osäker.

Vi får väl se till kvällen hur vi mår då. Jag hoppas fortfarande på att det är falskt alarm.

Skratt terapi

2009-12-09 08:27:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Min goding sitter och ser på bompa. Helt plötsligt hör jag hur hon börjar gapskratta. Då sitter hon och härmar de skrattande barnen i den tecknade serien hon tittar på. Länge skrattade hon också och falskt lät det men ack så gulligt.

Snart blir det en sväng till öppna förskolan för oss igen. Det är så skönt att få komma dit och Mira får springa av sig lite. Hon sover alltid så bra när hon har varit där.

Idag är det en vecka sedan Mira fick sin 18 mån spruta. Återstår att se om det blir någon feber nu eller inte. Hoppas att hon klarar sig.

Dax att göra oss iordning om vi ska hinna iväg till någon Öppnis idag.

Min Sessa

2009-12-08 19:25:01 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Jag tror Mira missuppfattat det där med huvudkudde...





Så ska det va istället... gos med kudden.


Den blicken är inte att leka med...

Gråt och kurrande magar

2009-12-08 07:25:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Det blev en äckligt tidig morgon idag. Mira vaknade som vanligt strax innan sex. Skillnaden idag var att hon vägrade tillåta mej att gå o lägga mej igen efter att jag varit upp på toa. (Mira brukar sitta och se på bompa en stund för sig själv medans vi ligger och drar oss ett tag till) Idag fick vi vackert gå upp både jag och maken till en gråtandes otröstlig tjej. Nu sitter hon på golvet och leker så glatt, Maken ser på bompa, jag sitter här och risgrynsgröten kokas i micron.

Lite julstämning här hemma idag. Ska bli mumsigt med nykokt gröt... om den nu blir klar någongång. Jag börjar tvivla nu efter en halvtimme utan att nåt hänt på tjockleksfronten.

Våra planer för dagen lyder som så: Klockan nio blir det öppna förskolan och övning av julsånger. Klockan elva ska jag träffa ett gäng goa mammor på stan. (Mira ska va hemma med pappa sin) I eftermiddag ska vi packa några kartonger och förhoppningsvis hinna städa lite också.

Känns som en bra plan för dagen. Återstår att se om den håller i sig.

Dax att ta tag i den här gröten och tala allvar med den. Magen kurrar och orkar inte vänta längre.


Kanske skulle ha valt en sån här istället???


Sådan mor sådan dotter...

2009-12-07 19:16:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Mira somnade direkt ikväll, det trodde jag verkligen inte att hon skulle göra. Hon sov nämligen middag i hör och häpna över 3 timmar idag. Så kan det va när man har en pappa som njuter av att hinna jobba lite hemifrån medans dottern sover.

Jag vet inte vad som hänt riktigt men Mira sover jätte mycket nu för tiden. Innan har hon sovit 1-2 timmar efter lunchen, men nu för tiden är det aldrig mindre än 2 timmar... ofta närmare tre timmar.
Tror att det är någon tandsing på gång igen. Idag har hon nästan inte ätit nåt. Clementiner skulle hon kunna äta hur många som helst, men riktig mat är hon inte alls intresserad av. Man kan ju inte överleva på enbart clementiner.
...Fast jag förstår henne. Jag är precis likadan just nu. Inte sugen på någon mat alls. Får tvinga mej själv att äta varje måltid. Det enda jag är sugen på är clementiner. Sådan mor sådan dotter brukar man väl säga???

Sitter här med galet mycket sammandragningar och ont i ryggen. Känns som att jag har några tuffa veckor framför mej. Har lovat mej själv att ta en dag i taget, på så sätt kanske jag inte behöver bli lika deppad som jag var sista veckorna med Mira. Känner dock hur både psyke och kropp tröttnat på att hela tiden ha ont.

Ikväll är jag ensam hemma till sent. Får nog sätta mej och planera lite till julen och huset... några andra ideér har jag inte.

Shoppingsugen... som vanligt...

2009-12-07 18:14:58 Shopping
» Kommentarer(0) «


Det finns något som jag är extra svag för och det är jeans. Jag skulle kunna köpa hur många som helst.
Till mej själv är det inte så roligt att köpa jeans längre för de går inte att stänga o de som går att stänga gör att det pöser över lite här o där istället. Men till barnen... på dom passar ju det mesta.


Två favoriter från Kappahl. Tyvärr finns de bara upp till st 86 och därför ingen idé att köpa till Mira.


Den här jeanstunikan är jag såååå sugen på att köpa till Mira. Har en 30% kupong som gäller någon dag till. Kanske borde passa på?:) Kostar iaf 129 kr på kappahl.

 
De här två skjortorna/blusarna/tunikorna skulle passa perfekt nu i jul och till den fina jeansklänningen.
Ibland önskar jag att jag vann en mille på lotto... tänk va jag skulle shoppa ny garderob då!




Bebisen fick iaf en mössa idag när jag var ut på en kort julklappsshoppingrunda...
Så nu är det fritt fram för den att komma...
en mössa kan den ju inte vara utan nu i vinter.

Blev en brun mysig mössa med en stjärna på.

MVC besök - vecka 35

2009-12-07 15:29:39 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Fick bekräftat idag att Bäsen lagt sig till rätta och fixerat sig. Det förklarar ju kokosnöten mellan benen och den ilande känslan jag hade i slutet när jag väntade Mira.

Mitt hb värde var bättre idag. Låg på godkända 125. Betyder att jag endast behöver käka en järntablett i veckan nu framöver. Tack så mycket.

Mitt magmått låg på 34 (Tack Jenny för rättelsen:))och ligger stadigt en bit över normalt. Vi pratade lite om min rädsla att få en större bebis denna gången. Tyvärr kommer inget att beslutas eller så förrän bara någon vecka innan Bf. Jag hoppas på ett tillväxt ultraljud eller att de godkänner en igångsättning en vecka innan beräknat datum.

Jag insåg än en gång när vi satt där och pratade att det inte alls är lång tid kvar tills bebisen kommer. Om mina värkar skulle köra igång nu så är det helt ok. Från vecka 35 gör de inget för att stoppa en förlossning som startat. Lite läskig tanke. Jag vet inte om jag är redo för den här bebisen riktigt än. Fast längtar det gör jag... nu mer än någonsin!

Nu ska jag åka och handla lite mat till min kära familj.

Liten uppdatering

2009-12-07 12:18:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Som vanligt började vår morgon redan innan klockan sex idag. Mira åt två tuggor av en smörgås till frukost och sen var hon "nöjd". Detta har sedan resulterat i en trött och hungrig tjej hela morgonen och förmiddagen.

Det var ju tur att Malin och Maja ville komma och hälsa på oss en timme innan lunchen. Jag vet inte om vi överlevt förmiddagen annars.

Jag har nu en timme lite drygt på mej att göra en massa "ärenden" här på datorn. Som vanligt har jag en "måndags att göra" lista. Bara att sätta igång att bocka av sak för sak om jag ska bli klar någongång.
Halv tre ska jag på besök till barnmorskan. Ska bli spännande att se vad alla värden ligger på idag. Hoppas att järntabletterna gjort någon skillnad iaf.


Kommer drömma om garderober inatt...

2009-12-06 18:16:49 Shopping
» Kommentarer(1) «


Det blev ingen packning idag däremot har vi sprungit omkring i affärer och fortsatt letandet efter den perfekta garderoben till vårt sovrum. Måste ju ha någonstans att stoppa alla påsarna med kläder nästa vecka.

Huvaligen vilka priser det är på garderober! Man tycker att en sån simpel sak borde vara billigt... men inte då. Tusenlapparna bara kastas hit och dit.

Mira har snällt hängt med från butik till butik. Det var ett tag inne på Jysk som hon tröttnade totalt. Men det gjorde även jag när vi gick in i den sextonde minuten i samma kö. Suck.

Jag råkade somna klockan tre och vaknade med ett ryck tio i fyra och insåg att Mira fortfarande sov. Kommer att betyda att hon INTE kommer att vilja lägga sig klockan sju ikväll. Känns lite sådär med tanke på hennes humör... och mitt humör.... som inte det heller det är så värst bra. Jag hatar att sova sen eftermiddag och vakna stressad med känslan att det är hundras saker jag borde ha gjort istället för att sova.

Söndag idag... ännu en vecka har alltså gott. Andra advent och inte en enda adventsljusstake i närheten. Sorgligt.


Några inrednings tankar...

2009-12-05 21:57:38 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «


Nu är Robinsson slut och jag blev förpassad till datorn. Fotboll blandat med Robins visas nu på tv. Är själv inte så värst intresserad av något av programmen så jag sitter här och planerar lite nya möbler till huset istället.

Var på Mio och Jysk idag och kikade på soffbord och garderober. Sååå svårt att veta vad man vill ha och sååå svårt att vara överens om vad som är fint.

 

Första bordet från Mio, glasbordet är från Jysk. Gillar Mio bordet mest, men det är dyrare (skulle givetvis vara med vit skiva inte träfärgad.). Glasbordet är fint, men hur smidigt är det egentligen med två små barn???


Det här bordet är från IKEA. En favorit sedan länge... men en dyr sådan.


Här är en garderob från Jysk som skulle passa fint i vårt sovrum. Bra pris också.

Inte lätt att inreda ett helt hus... Men kul!


När blev vår dotter två år?

2009-12-05 19:27:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en mycket krävande dotter här hemma. Jag vet inte om hon har några känningar efter sprutan eller om det bara är allmän tidig tvåårstrots som börjar visa sig.

Varje liten motgång har för Mira varit enorm idag. Så fort hon inte fått som hon velat så har hon börjat storgråta och vägrat göra det vi säger åt henne. Varje gång vi bytt blöja eller behövt klä på henne har hon legat raklång på golvet och skrikit. Ätit har hon vägrat göra under hela dagen. Det enda som har gått bra var när vi lade henne för att sova lunch.

Nu är vi ganska trötta både jag och Maken och jag hoppas verkligen att hon somnar snart. (Hon ligger i sängen och småpratar just nu)
Jag ser fram emot att sätta mej och käka ostbågar framför Robinsson på tv.

Har varit lite nyttig idag också och packat några soppåsar/kartonger. Nu är min garderob tömd och jag insåg precis hur synd om mej det är med tanke på hur mycket som blev kvar i min mammagarderob. Det är väl ungefär två kjolar, fyra linnen och tre koftor som jag varierar mellan. Två strumpbyxor har jag också... vilka håller på att gå sönder båda två.

Imorgon blir det ev lite mer packning och städning (Borde kanske ta tag i att göra ren ugnen). En vecka kvar nu tills första flyttlasset går. Sova i huset kommer vi göra först om två veckor. Känns länge dit... men jag antar att det kommer att gå fort.

Nä... dax att vila ryggen i soffan. Hoppas du har en trevlig helg!



Lite depp...

2009-12-04 22:44:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Känner mej lite deppig ikväll. Kan inte riktigt förklara varför. Antar att det har varit lite mycket på sistone... och än har det inte direkt lugnat ner sig. Känner mej stressad och orkeslös.
Bara tre veckor kvar till jul. Sen får jag kanske slappna av lite.

Åhh va jag hoppas på en lugn och snäll bebis. Hur orkar man annars?
Längtar efter vår lilla bäse. Vill träffa den nu! Fast samtidigt är jag ganska rädd för vad som komma skall. Mest rädd för att inte orka och för att vara en dålig mamma.

....allt det praktiska får lösa sig... det måste det.

Mia bia

2009-12-04 17:18:26 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Så lyder Miras nya ord. "Mia" och "Bia", jag har inte riktigt lyckats lista ut vad de betyder än. Tror dock att "Mia" står för Mira för hon använder det ofta om det är något hon vill ha eller så.

  
 


Somnade i maten

2009-12-04 12:14:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Sitter här och fnissar för mej själv.

Mira och jag satt nyss och åt. Jag satt i mina egna tankar och bläddrade i några papper. När jag tittar upp för att se hur det går för Mira så har hon lagt ner gaffeln och så sitter hon och sover vid bordet. Skulle resa på mej för att skynda mej att hämta kameran, men då kvicknade hon tyvärr till. Blev inge mer mat i henne efter det, var bara bums i säng som gällde. Nu sover hon så sött.

Jag sitter och har en lista med ställen jag måste ringa till och saker jag måste fixa nu innan flytt. Börjar känna av stressen lite nu. Fy va mycket det är att göra hela tiden.
Det är så mycket att jag nästan blir helt apatisk och inte orkar göra nåt. Jag bara sitter här och stirrar på min lista och undrar vart jag ska börja någonstans.

Plocka undan min tallrik kanske kan vara en bra start. Då har jag åtminstoner rest mej från datorn och det är ju ett framsteg i sig.


Hemma igen från shoppingen

2009-12-03 18:14:07 Shopping
» Kommentarer(1) «


Nu är jag hemma...äntligen. Vi har haft en jätte mysig dag med massa shopping. Hittade en hel del fynd som jag är väldigt nöjd med. Köpte lampor till nästan alla rum i nya huset och några tavlor och annat smått. Till Mira blev det julklappar och regnställ. Bebisen blev tyvärr utan då det var jätte dåligt på bebisklädersfronten. (Lägger ev in några bilder på grejjerna imorgon)

Nu längtar jag bara tills vi får nycklarna till huset om en vecka så att jag kan börja plocka upp allt fint och dekorera lite. Vill så gärna ha det lite julmysigt här hemma. Men det känns så otroligt onödigt då vi ändå lever i ett kaos av kartonger och skräp just nu. 

Alla julklappar är klara nu också... fy va skönt! Bara en grej kvar att fixa här i stan, men det kommer jag ju lätt att hinna.

Nu är jag sjukt trött och både mage, rygg och ben värker. Vi ska snart till att laga lite mat att äta så fort mira lagt sig. Sen ska vi sätta oss i soffan och se på "Änglar och Demoner", hoppas den är riktigt bra, annars kommer jag garanterat att somna efter 10 min.




Gekås

2009-12-03 06:09:39 Shopping
» Kommentarer(1) «


Nu bär det av till Ullared. Ja ni vet det där stora stället där folk blir som galna pga av de billiga priserna. Har dock inte planerat att handla för över 50000 som den galna ullaredfamiljen gjorde i somras.

Däremot tänkte jag försöka hitta några julklappar, lite inredning till huset och en del kläder till mina barn.
Vi får väl se om jag är nöjd när jag kommer hem igen. Det är ju inte alltid som utbudet är sådär fantastiskt tyvärr.

Hoppas ni får en fin dag.

Håll tummarna att min mage klarar promenaden runt affären. Jag LOVAR att ta det lugnt med många fikapauser.

Boa och äta för två?

2009-12-02 13:31:09 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «



Mina böcker gick snabbt att läsa ur... så jag hamnade här igen.

Det märks att det börjar bli slutet på graviditeten nu. Jag har verkligen kommit in i någon form av pyssla och fixa period. Igår ställde jag mej och bakade pepparkaksmuffins klockan nio på kvällen. Jätte trött var jag och ont i ryggen hade jag... men ändå så kunde jag inte slå mej ner i soffan och ta det lugnt. Så det blev ett bak.

Idag sitter jag här och drömmer om vilka kläder jag ska sy till bebisen. En mössa ska han/hon få iaf. Ska bara komma på ett bra mönster först. Hur jag ska hinna med detta vet jag inte riktigt hur jag har tänkt. I mitt huvud finns det nog mer tid än dygnets 24 timmar tror jag.

En annan konstig sak med denna graviditet är att jag helt plötsligt tappat matlusten och inte kan äta några stora portioner alls. Jag tror Maken blev lite orolig när han kom hem en kväll och såg hur lite som var taget av gratängen jag gjort. Han trodde enbart Mira ätit, men vi hade båda blivit mätta på den lilla biten. Jag äter nog ungefär lika stora måltider som hon gör för tillfället. Kommer inte ihåg att det var så här alls när jag väntade Mira. Då kunde jag nog äta vad som helst och hur mycket som helst även i slutet. Kanske är det en bamseklump där inne som gör att min matsäck inte får plats.
Illamåendet har också kommit tillbaka en del. Speciellt om jag inte ätit på länge eller om jag äter för mycket.

På tal om illamående så ska jag nog gå och lägga mej nu en stund och hoppas på att få må lite bättre när jag vaknar. Mira sover förhoppningsvis en timme till så det ska jag också passa på att göra.

Kaos i vanlig ordning

2009-12-02 12:43:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Suck och pust.

Det är alltid lite kaosartat de förmiddagar vi är till öppna förskolan. Dels är det ju självklart full fart när vi är där. Mira springer omkring och är överallt. Idag slog vi dessutom rekord på besökare. Det var barn och föräldrar i varje litet hörn. För att inte tala om leksakerna. Suck.

När vi sedan kommer hem så är Mira trött och hungrig. Jag brukar alltid försöka ha maten färdig och värma i micro, men idag hade jag inte det... därför fick det bli en snabb lösning med snabbmakaroner och korv. Kanske ni andra mammor alltid är duktiga och ger era barn nyttiga och näringsrika måltider. Här hemma hos oss kan det bli lite hur som helst med den saken. Men mat får hon iaf och mätt blir hon... med eller utan grönsaker till varje måltid.

När hon sedan ätit så är det dax att sova och då är det först blöjbyte och av med lite varma kläder sen bums ner i sängen. Nu för tiden är hon så inkörd på våra rutiner att hon själv går fram till sängen och försöker klättra i.

Hela den här scenen har just utspelat sig hemma hos oss. Nu ligger hon och pratar med nallen som hon alltid gör en stund innan hon somnar. Lugnet har sänkt sig och det är bara disken kvar.

Jag hade planerar att gå till bibblan en sväng nu med vagnen. Men jag fick inse mina begränsningar och vänta in maken istället så att jag kan ta bilen dit sen. Förhoppningsvis hinner jag och Mira ut en stund i eftermiddag innan solen går i moln och det blir mörkt. Gå får jag nog göra nog så mycket imorgon när vi ska till Ullared.

Blev så glad av vädret idag. Någon minusgrad och sol. Tom jag som hatar vinter har längtat efter lite kyla och snö nu de sista veckorna.

Nä, disken kallar och sedan ska jag sätta mej och kika i syböcker som jag lånat på bibblan.


Vilken besökare är du?

2009-12-02 08:15:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


Va många ni är som kikar in på min blogg dagligen. Blir lite fundersam på hur ni hittar hit och vilka ni är.

Kan ni inte skriva en liten rad och berätta.
Om ni vill förståss:)

Tack för att ni finns och för alla fina kommentarer ni lämnar, det värmer mitt hjärta varje gång jag loggar in och möts av en liten hälsning.


Virvelvinden som blev mammig

2009-12-01 19:24:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi haft en bra dag med besök på öppna förskolan. Mira var verkligen en virvelvind idag. Högt och lågt.

Det var en stund innan fikat som jag inte riktigt kände igen henne. Två gånger kom hon ifrån mej lite och satt och lekte för sig själv... helt plötsligt hör jag hur hon börjar tokgråta. Jag fick ta upp henne i famnen och då kramade hon mej som att jag varit borta i flera veckor. Lite separationsångest kanske... men samtidigt var det ju hon som hade gått ifrån mej. Jätte konstigt iaf och inte alls likt min lilla tuffing.
Hon hade tidigare rymt från lekrummet hundra gånger och då var det inga problem alls. Kanske var det den hungriga magen som talade lite och gjorde henne extra mammig också.
På något sätt tycker jag om när hon blir lite mammig ibland, det är så sällan hon blir det. Kan tycka att hon är lite väl självständig ibland... vill ju att hon ska vara min lilla bebis för alltid och inte en stor självständig tjej.

Ikväll är det ingenting intressant alls på tven och jag funderar över vad jag ska hitta på. Har packat 4 kartonger idag så det får räcka. Borde däremot kanske sätta mej och sortera lite papper o tidningar och sånt för att bestämma vad som ska vara kvar och vad som ska slängas innan flytt. Det gäller ju att passa på att städa ur och slänga så mycket som möjligt onödigt redan nu.

Men innan jag börjar fundera på vad jag själv ska göra så ska jag ta och lägga min lilla virvelvind. Ikväll har hon babblat så både mina o makens öron värker... kommer att bli tyst när hon somnar... om hon somnar:)

Tjock = Ful?

2009-12-01 13:00:01 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Jag undrar hur det kom sig att min vikt helt plötsligt blev ett vardagsämne. "Hur mycket har du nu gått upp?" Är en av frågorna jag ofta kan få. Även jag själv kan ibland föra det på tal. Som tex i helgen när någon frågade mej hur jag mådde " Jo tack, inte så jätte bra. Börjar bli tungt nu... jag har ju gått upp en del på sista tiden"
Hur kommer det sig att det helt plötsligt är ok att prata vikt? Inte skulle jag gå fram till någon ogravid och fråga "Hur är det med dej, har du gått upp i vikt på sistone?"

Det ännu mera märkliga är att jag faktiskt tycker att det är helt ok att prata om.
Jag går upp mycket när jag är gravid... ja det är tydligt, nu har jag ju ändå två graviditeter att referera till.
20 kg blev det med Mira... återstår att se vad jag landar på denna gången.

Det som är så fantastiskt denna gången är att jag nu i 4-5 veckor stått helt stilla. Jag pendlar lite ett halvkg hit o dit från dag till dag... men kan nog ändå säga att jag legat still länge nu. Väldigt konstigt. Med min otur får jag väl snart tillbaka det och hoppar 2 kg på en vecka eller nåt.
Plus 12 kg i vecka 34 ligger jag på nu. Denna gången har jag lovat mej själv att inte gå upp mer än 15...återstår att se om jag fixar det eller inte.

För det är tyvärr inte alltid så lätt. Visst kan jag styra vad jag stoppar i mej och så, men på nåt vis så går jag ändå upp de där kilona som kroppen "vill" gå upp.

Måste säga att jag lider ganska mycket av att gå upp i vikt denna gången. Jag kämpade så hårt med att bli av med vikten efter Mira och så när jag precis lyckats så blev jag gravid igen. Psykiskt väldigt jobbigt. Bara att hoppas att jag lätt går ner mina kilon denna gången.
...om det nu egentligen är så viktigt med vikten. Fast det är det... i min värld... tyvärr. Någongång ska jag bli nöjd och sluta bry mej. Någongång ska jag slänga ut vågen ur mitt hem och säga till mej själv att jag duger som jag är. För det gör vi ju. Stora eller små så duger vi som vi är. Alla är vi fina på vårt lilla sätt.

Tänk om vi kunde älska oss själva så som vi älskar våra barn. Inte bryr jag mej om att Mira har lite mage. Jag tycker tom att det är sött. Tänk den dagen jag kunde klämma lite på mina egna bilringar och säga "Therese du är bra söt med dom här". Den dagen ser jag fram emot.


Sen finns det dom som inte har någon mage, som kanske önskar de hade? :)
(Hoppas jag fick låna den fina bilden på dej syrran.)


1 Dec - Kalenderöppning och nedräkning

2009-12-01 08:17:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 



Mira hade en snäll pappa som delade med sig av sin kalender idag. Hur Maken kan ha en Hello Kitty kalender är en lång historia som ni får fråga honom om ni är nyfikna.
Mira fick iaf upp luckan till sist och smakade på den fina chokladen. Jag kan ju bara tala om att det inte hör till vanligheterna att vi ger vår dotter choklad till frukost.
Maken däremot käkar ofta choklad till frukost, i form av nutella. Jag antar att det är en del man får ta när man är gift med en halvitalienare.

Vi tog sovmorgon i morse alla tre. Mira vaknade inte förrän kvart över sju, vilket resulterade i att Maken också låg kvar i sängen lite längre än vanligt. Själv behövde jag inte vakna förrän kvart i åtta... vilken lyx en vanlig tisdag.

Nu ska vi göra oss iordning och gå till öppna förskolan för att sjunga julsånger.

Bara 10 dagar kvar tills vi får nycklarna till huset - Nedräkningen har startat.