Shopping freak redan vid tio månader...

2009-03-31 22:49:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mira var som galen i affärerna idag. "Mamma den där vill jag ha" "Vill ha!" Vill ha NU!" "Den också!"... Ja, så lät det hela tiden. Jag fick tala om för henne på skarpen till sist att "Snälla Mira du fyller faktiskt ett år snart då kan du önska dej alla de här fina kläderna i present. Det är ju bara dumt om mamma köper det till dej nu."
Jag köpte en klänning jag bara inte kunde låta bli. Får visa en bild på den imorgon.
Nu ska jag lägga in några av de kläder som Mira blev galen i.

  
Tuffa tunikor från Lindex. 80 kr /styck


Monster tunika från Lindex. 99 kr


Tuff kjol från kappahl

 
Bedårande klänning från H&M 98 kr

Tuffa capribyxor H&M 129 kr


Måste väl erkänna att det inte bara var Mira som tyckte de här kläderna var fina.
Hittade en hel del fint till mej själv också... men det blev ingen shopping idag. Provade ett par schyssta jeans... tyvärr fanns de inte i rätt storlek. Plus att det känns helt onödigt att köpa ett par jeans då min garderob svämmar över av jeans som väntar på att användas. Måset bara trimma rumpan lite först. haha.

Kanske kan lägga in nån bild på min drömmar imorgon. Nu ska jag ta o hoppa i säng.Go natt!

Är det så här traditioner blir till?

2009-03-31 14:02:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ännu en bra natt. Jag har lärt mej detta:
En bra natt = Tur
Två bra nätter = Otrolig tur
Tre bra nätter = Tradition

Så nu är det bara att vänta och se hur den här natten slutar. Även inatt sov hon till klockan sex innan mat och sen somnade hon om och sov till åtta. Det är ju perfekta tider. Jag skulle bli överlycklig om det visade sig att hon kunde hålla detta nu.




Fick en del respons på mitt förra inlägg angående vår lilla vilding. Skönt att höra att det finns fler som har det likadant och som också får kämpa med "Ajaj" och "Försiktigt".
Idag har jag inte gjort annat än att säga ajaj tror jag. Hon har vart på sitt riktiga bus humör. Varje gång jag säger ajaj så tittar hon på mej och ler. Jag har ju verkligen misslyckts om jag fått det till en rolig grej.




Idag åt Mira sin mat själv. Ja, nästan iaf. Roligt att hon blivit så duktig på det och att hon verkligen förstår hur man ska göra med skeden. Fast jag måste ju erkänna att det slutade med en sked som flög över hela golvet och stänkte ner både mina kläder och allt runtomkring. Och så var det en tallrik som blev tömd upp och ner också. Suck.

Tävling

2009-03-30 21:23:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
ett presentkort a´500 kronor från Kiddoz!
 Var med och tävla HÄR du med!


Ajaj inte röra!

2009-03-30 18:15:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag har jag varit hurtig o duktig. (Kan man säga hurtig på svenska? Ursäkta om jag skriver i dalmål o ingen förstår)

Jag och Mira var till öppna förskolan efter lunch. Det var som vanligt väldigt roligt att träffa de andra mammorna och deras bebisar. Det börjar bli lite jobbigt nu bara att ha med Mira på offentliga platser. Hon är högt och lågt och överallt. Helt plötsligt hittar jag henne ovanpå någon stackars bebis bankandes i huvudet eller något liknande. Det vi övar på extra mycket här hemma just nu är "Nej", "Ajaj" och "Försiktigt".

När kan man börja uppfostra sitt barn? När lär dom sig vad man får göra och inte göra? Hur arg "ska" jag egentligen låta och vara?

Jag tycker det här är skitsvårt verkligen. Just nu lyssnar hon inte alls på Nej, ajaj och försiktigt. Mira är så otroligt framåt och "På". Hon ska hela tiden vara fysisk och slåss och brottas. Det är ju inte hennes mening att vara dum och göra illa någon... det är ju bara hennes sätt att säga hej och försöka lista ut vad det är för filurer hon träffar på.

Jag känner mej jätte dum inför andra föräldrar och det känns som att alla tycker att hon är jobbig och ouppfostrad. Jag hoppas att Mira kan börja lyssna på vad jag säger snart för annars kommer det att sluta med att jag inte vågar gå på någon öppna förskola.

Oj...vad jag svävade ut. Det jag skulle säga mer var ju att jag efter öppna förskolan gick upp till gymmet och tränade en sväng. Nu sitter jag här och är helt slut i hela kroppen. Bara att hoppas att Mira inte blir ledsen och vill bäras mycket i kväll för jag kommer inte att orka henne. Hahha.

Nu ska jag och Mira underhålla oss med att läsa en liten bok tror jag innan det blir dax för  gröt och läggdags. Hjälp va fort dagarna går!


Himmelsk natt!

2009-03-30 10:57:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag bugar o tackar min dotter för en helt fantastisk natt. Klockan sex vaknade jag av att det började pipa innifrån hennes sovrum. Jag sprang snappt som blixten upp och fixade en flaska sedan lade jag mej igen och somnade på stört. Nästa gång det låter från hennes rum och jag tittar på klockan så står den på 09.00! Så länge har inte Mira sovit på flera månader. Jag tackar Sverige för det underbara fenomenet med sommartid och jag hoppas innerligt att ingen tänker tala om för min dotter att vi nyligen ställt om klockorna.

Idag blir det ett besök på öppna förskolan. Med tanke på det underbara vädret så blir det nog även en promenad i eftermiddag. Eftersom vi vaknade så sent så hann vi inte med någon förmiddagspromenad. Mira sover nu och jag ska passa på att hoppa in i duschen och fixa till mej lite.

Historiskt ögonblick

2009-03-29 20:41:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ja, ni kommer nu att få bevittna ett historiskt ögonblick i mitt liv. Det här kommer att bli och förbli mitt första men även det sista sport inlägget i min blogg.

Var det någon mer än jag som satt bänkad framför tven under den spännande skidskyttetävlingen med Helena Jonsson? Jag blir så otroligt nervös och upphypad när jag ser sådana här tävlingar. Lite det som gör att jag inte kan följa tex fotbolls VM. Jag blir så otroligt arg och besviken när de förlorar. Många gånger känns det nästan som att jag själv varit där o spelat. Mitt psyke klarar inte riktigt av den form utan stress som det blir att följa ett sportevenemang.

Hur som helst så valde jag iaf att se dagens tävling efter att ha följt tävlingen i fredags och då blivit lite för insatt för att dissa dagens.
Helt fantastisk vinst tycker jag och spännande in i sista sekund. Eller va tycker du pappa?

Nu är vi just hemkomna från våra vänner. Mira ska läggas och sedan blir det soft i soffan. Vi hörs imorgon!

Är det sant?

2009-03-29 15:36:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Var just in i badrummet och skulle sminka mej inför kvällen. Ser då att jag inte ens flagnar runt ögonen.
Jag smörjde in mej imorse... men i vanliga fall brukar det inte räcka med en insmörjning. Efter en timme så ser det likadant ut igen.

Kan det vara så att min torra hud börjar bli bättre??? Har solat nu 2 ggr senaste veckan. Kan det vara så att det verkligen hjälper? Vore ju helt underbart om så är fallet.


Nu är dom väck...

2009-03-29 14:59:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vår dotter är en liten bråkmakare och förstörare. Det enda hon är intresserad av för tillfället är att gå o riva ner/ut saker hela tiden. Det blir ju ännu värre när hon alltid tittar på oss precis innan hon gör det sen lägger hon av ett jätte smile innan hon gör det hon vet att hon inte får göra.
Vårt golv ser ut som om det gått fram en tornado nyligen.

Hade som jag berättat tidigare min mamma o pappa på besök förra helgen. Nästan det första pappa säger när han kommer in är "Oj, här var det lite stökigt". Då hade jag 5 min tidigare städat så gott jag bara kunde. Så fort går det alltså när vår egna lilla virvelvind går fram.

Idag har vi tagit tag i att rensa vardagsrumsbordets undre skiva. Vi har fram till idag haft tidningar liggands där. Dessa tidningar ligger alltid utspridda över golvet, sönderrivna och ätna på. Kan ju inte vara bra att käka papper, så för vår dotters skull har vi nu städat bort även dessa.

Idag har Mira ännu en gång överträffat sig själv i söthet. Kolla bara in bilderna:)



Ute o promenerar med sin gåvagn. Nu kan hon ställa sig upp mot den själv.



Ja ni ser ju själva på den här bilden en äkta bråkmakare.
Hon är inte speciellt duktig på att dölja att hon tänker på bus.





En annan rolig sak som hände idag under tiden jag plockade i alla våra tidningar i en kartong....
Jag satt på golvet och Mira hängde över lådan. (Lådan var kanske 1,5 dm hög)
Helt plötsligt drar hon sig upp till ståendes med stöd mot lådan o så släpper hon taget o står där o tittar på mej en stund innan hon sätter sig ner igen. Står nog inte på förrän hon kan resa på sig utan stöd.

Djup som havet...

2009-03-28 23:31:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter vaken alldeles för sent. Maken är hos en polare o ser på fotboll. Jag är sååå trött men kan inte förmå mej själv till att hoppa i säng.

När jag sitter uppe så här sent så börjar jag alltid tänka på tråkiga ledsamma saker. Jag blir alltid djup när jag är trött. Kanske därför jag alltid kommer på saker jag bara måste diskutera med Maken precis när vi lagt oss. Vill man ha ur mej personliga hemligheter så ska man ta ett samtal med mej sent på kvällen när jag är lite lagom lullig.
Just nu sitter jag o funderar på alla vänner som försvunnit under livets gång. Jag är inte last gammal men ändå har man "förbrukat" några vänner redan. Undra vad som gör att man kan vara bästisar i flera år och sen helt plötsligt pratar man knappt med varandra. Många av de här vännerna jag pratar om är jag inte ens ovän med.... Man bara inte träffas längre. Man glider ifrån varandra. Antar att det är livets gång... men lite tråkigt är det allt.

Tur att man har många goa vänner som kommit till en senare i livet. (Ja, jag vet att det låter som att jag levt ett jätte långt liv:)) Jag är så glad över att vi flyttade hit o över alla vi träffat här. Jag är mycket lyckligare nu än jag var när jag bodde uppe i Dalarna. Vet inte varför... det bara är så.
.....Men jag saknar mina vänner. Dom som jag fortfarande har kontakt med. Det gör lite ont i hjärtat att vi inte ses oftare och att vi inte pratar om sånt vi gjorde förut. Nu hinner man aldrig det längre. Man har fullt upp med att hinna uppdatera varandra om vad man sysslar med om dagarna. Saknar!

Nu SKA jag gå o lägga mej. Innan jag snöar in mej på alltför djupa spår. Stackars er som läste ända hit i mitt svammel.

Miras nya sovrum!

2009-03-28 13:26:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu har jag äntligen några bilder på Miras nya rum att lägga ut. Tyvärr lite suddiga... men ni ser ju på ett ungefär hur det ser ut iaf. Det är inte stort men mysigt:)



Har fortfarande kvar spegeln och mina hårgrejjer.
Mycket skönare att kunna stå här inne o fixa håret än att stå i hallen.
Tyget som hänger vid spegeln är tanken att man ska kunna dra för om man vill.










Söta tavlor, eller hur!?!

Helg igen

2009-03-28 09:06:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lördag o helg.

Självklart är det en besvikelse att Laila inte vann igår efter sin  fantastiska dans... men Magnus var ju helt klart värd en första plats han med. Å andra sidan så följde jag inte programmet så väl så jag bryr mej inte så värst om vem som vann. Skönt att för en gång skull inte vara besviken efter en tävling.

Idag är en fullspäckad dag. Maken planerar att ta med sig Mira på en fotbollsmatch nu på förmiddagen. Själv tänkte jag försöka ta mej till gymmet  o träna en timme. Det tråkiga var att alla pass på gymmet är inställda idag pga utbildning av personalen så ska jag träna idag så måste jag träna vikter på gymmet. Kan jag iofs behöva...även om det är tråkigare.

Efter lunch ska Maken iväg med en killkompis och spela bowling. Då blir jag o Mira ensamma hemma och får nog sysselsätta oss med att gå ner till parken eller ta en promenad tror jag.

Ikväll ska vi till Makens jobb på föreläsning för familjer. Tror det ska handla om barnuppfostran osv och kan nog vara väldigt intressant. Kvällens tema är iaf "Våga vara förälder".

Som ni ser så är det fullt upp. Nu ska jag ta o klä på Mira lite varma kläder så att hon är redo för fotbollsmatchen och lite sömn i vagnen. Vi hörs! Trevlig helg!

Laila rockar!

2009-03-27 22:01:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Om inte det här bidraget avgjorde finalen så vet jag inte vad jag gör.
Det var inte bara Laila som blev rörd till tårar, även på min kind rullade en liten ner.



Bild från Tv4.se

Tio mån idag...

2009-03-27 19:53:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det har varit en bra tiomånaders dag. Vi har varit inne hela dagen. (Fy på mej!) och det har varit så skönt att inte tänka på nåt utan bara laga mat o plocka här hemma.
Mira har varit på mysigt humör idag. Hon har busat o sovit om vartannat. Undra om det är förkylnignen som gör henne så trött eller om det kan vara den gångna natten som även märks på henne.

Nu har jag iaf lagt stjärnan och hon fick lite alvedon innan hon somnade. Nu hoppas jag att hon slipper ha ont i munnen inatt så att hon kan sova bra. Hon var väldigt trött iaf och somnade innan jag hann lägga på henne täcket.

Ikväll är jag ensam hemma då Maken jobbar. Jag har planerat att se på Let´s Dance... men det känns inte jätte kul då min favorit åkte ur förra veckan. Kanske blir det att jag ser på "Så ska det låta istället". Fast jag såg att det inte var några jätte roliga artister i det programet heller.
Jag har iaf laddat upp med nötter o Kiwi så nu är kvällen räddad. Hahah.

Önskar er alla en skojjig fredag kväll! Kram

Upp o ner, ner o opp...

2009-03-27 09:23:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag vaknar upp och det är massa snö ute! SNÖ! Fy va arg jag blev.
Det har varit en hemsk natt o Mira har vaknat minst tre ggr. 2 flaskor gick åt och det känns som att de senaste två nätternas seger nu är glömd. Jag trodde verkligen att det skulle bli bättre på nätterna nu. Men....ack vad jag bedrog mej.

Idag fyller iaf Mira 10 Mån. Vilket betyder att det endast är 2 månader!!!! kvar tills hon fyller ett år. Galet! Dagen ska vi fira med att....hmm... vara hemma. Jag ska vara en riktig lekmamma idag o bara ta hand om Mirisen. Ska bli skönt att inte ha något vi "måste" göra.



Jag tog en paus i mitt skrivande o gick o bytte en blöjja. Passade även på att borsta tänder och tog då tillfället i akt att känna igenom munnen efter ev nya tänder. Hittade en liten pigg på högra sidan i överkäken! Då är det ju det som gjort att hon vaknat en massa inatt så klart. Inte konstigt att hon varit så lös i magen några dagar. Däremot väldigt konstigt att hon inte matvägrat som vid de andra tänderna. Tack o lov att hon inte varit lika besvärad av denna tand!
Nu känns livet mycket lättare genast. Jag tycker om när man får svar på varför saker är som dom är.

Här nedan följer några bilder på en 10 mån gammal sötnos.
Lägg märke till de söta toffsarna i håret!. Hihi.


Mira vinkar till främlingen i spegeln


SÖÖÖÖÖÖÖÖT!!!


VIP kväll o jag var bjuden...

2009-03-26 22:32:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Gina Tricot hade VIP kväll här i stan ikväll. 20 % på hela sortimentet plus massa erbjudande o snacks. Jag glömde bort det. Skit också.

Hade jag varit där hade  jag velat köpa denna:



Ibland hatar jag mitt minne!

Promenad blev Skoshopping

2009-03-26 16:53:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Var ute på en promenad i morse som lite oskyldigt förvandlades till sko-shopping-promenad. Vi hade verkligen ingenting att sätta på Miras fötter för tillfället då hon växt ur de "skor" hon fått tidigare. Efter ett litet telefonsamtal med Maken så bestämde vi oss iaf för att satsa på ett par riktiga skor som hon kan lära sig gå med. Jag har sprungit runt i massa skoaffärer och till sist så blev det dessa skor som ni ser nedan. Det är hutlöst vad barnskor kan kosta! Svårt att veta hur viktigt det är med en dyr sko eller om de lite billigare varianterna är precis lika bra. Den här skon verkar iaf stabil och bra.



Vit o silvrig sko från "DIn Sko"

Nu är jag helt slut i både armar, ben o rygg. Jag o Mira träffade på M & J på stan o det slutade med att vi hängde på dom på en liten tur, trots att vi egentligen var påväg hem. Efter att ha vart på Maxi och hämtat Maken var kl nästan fyra innan jag o Mira kom hem. Då hade vi vart ute sedan kl tio på morgonen! Det blev ett bra träningspass idag iaf:)


En lite rolig bild som jag tog igår. Vi har hur mycket fåglar som helst i parken utanför dörren. Lite äckligt tycker jag, desto roligare tycker alla barn att det är.


Jag fick en fantastisk bukett tulpaner av mamma när dom var här i helgen. Nu börjar dom tyvärr torka lite, men se så vackra dom var när dom var utslagna o fräscha.

Glasögonen fixade...

2009-03-25 17:04:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Nu har jag vart ute ännu en gång idag. Träffade Malin på stan. Nice!

Var in till optikern också som föklarade att det fick lov att beställas hem en reservdel, gick inte att laga på studs. Så nu får jag vänta 3-4 dar innan jag får mina kära glasögon tillbaka. Snäll som han var så skulle det få gå på garantin även om den egentligen har gått ut. Det tackar vi o bockar för.

Nu håller jag på att förbereda mej för kvällen då jag ska träna dans i två timmar. Ska bli super skoj. Vi håller på att träna inför en uppvisning som är nästa månad. Jag är lite nervös inför att visa upp för så mycket folk... men det ska nog gå bra. Gäller att träna mycket innan bara så man är hyffsat säker på stegen. Ska bli kul ikväll hur som helst.

Glasögonsplitter

2009-03-25 11:37:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev en helt fantastisk promenad. Jag skulle ha kunnat vara ute hela dagen!

Det får bli en runda i eftermiddag också. Jag behöver ändå gå till optikern. Mina glasögon föll ihop i bitar igår kväll. Tur att jag har ett par till som jag kan använda så länge. Nu hoppas jag innerligt att de här går att laga för några stackars kronor. Vill inte ha ett besked att jag måste köpa nya glasögon! Hemska tanke! ....Eller ja, det vore väl inte fel om jag fick dom gratis....men jag har verkligen inte råd att köpa några just nu. Det är ju inte billigt direkt.

Nu ska jag fixa lunch till min sovande lilla tös, sen blir det att gå ut i solen igen.

Underbara barn!

2009-03-25 08:59:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har det skett! Mira sov HELA natten utan att vakna en endaste liten gång. När jag kom upp imorse var det med glädje jag såg att flaskan stod kvar på köksbänken.
Törs inte riktigt tro att det kommer hålla i sig men jag hoppas iaf att det gör det.
Det märkliga var att hon inte ens var ledsen o otålig när hon kom upp. På nätterna skriker hon som en galning för att hon är "dödshungrig" men nu i morse så kunde hon lätt vara vaken en halvtimme innan hon visade att hon var lite hungrig. Så nu VET vi ju att hon kan klara sig en hel natt utan mat.

Förkylningen fortsätter tyvärr o näsan rinner hela tiden. Stackars lilla barn.

Nu strax ska vi ut på promenad med Malle o John. Ska bli skönt trots att det är minusgrader ute.
Jag var nyss ute på en utryckning då maken ringde o sa att han glömt nycklarna till kontoret. Tur att jag var hemma o vaken. Men iaf så kände jag då att det var kanon skönt ute trots minusgrader. Solen skiner och det är sååå härligt väder.

Vi hörs senare idag kära läsare!

Cancermaskin

2009-03-24 17:25:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag är nyss hemkommen från gymmet. Var på veckans första pass. Det blev ett brädapass denna gången. Det var ofantligt jobbigt och jag har upptäckt ännu en dålig sida hos mej själv. Eller jag visste den sedan innan, men just idag blev den sådär tydlig att den inte går att gömma.

Jag ger upp när det blir för jobbigt. Det var flera gånger under passet som jag verkligen inte orkade fullfölja stegen. Och nästa tisdag då jag skulle kunna gå på detta passet igen så kommer jag att hoppa det bara för att det var FÖR jobbigt. Jag borde ju egentligen pressa mej själv och gå dit några gånger till. Då kommer jag ju att ha fått upp kondisen och styrkan sen så att jag orkar hela passet utan problem... men vad gör jag....jo, jag ger upp.

Efter passet gick jag förbi ett solarium och lade mej o solade några minuter för första gången på 2 år.
Det var sååå skönt! Jag hade glömt hur skönt det kan vara att lägga sig i ett brummande solarium och få lite värme en stund.
Det negativa med solarium är väl att man nästan konstant ligger o mumlar orden "cancer" tyst för sig själv.
Varför utsätta sig för fara när man inte behöver??? Ja, ni...det är en fråga jag inte tänker svara på nu.

Gravid? Igen? Nu?

2009-03-24 10:36:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


....våga inte ens tänka tanken!

Jag har varit hemma i över ett år nu. Blev sjukskriven i februari 08. Hjälp va galet fort tiden har gått. Dom mest kritiska veckorna under graviditeten när jag var sängliggandes och knappt fick resa mej o gå på toa var riktigt jobbiga och gick sååå sakta. Vet inte hur jag hade klarat de veckorna om jag inte haft datorn och mina kära internetvänner som också låg hemma o var sjukskrivna.

Mira är snart ett år gammal. Det här året har verkligen varit det bästa året i mitt liv. Jag njuter varje dag jag får vara hemma med min lilla älskling. Hon är så härlig. Skrattar o busar hela tiden. (Nästan hela tiden iaf:))

Folk börjar fråga oss när nästa bebis kommer. Vi har ju redan en bebis brukar jag svara. Fast när jag börjar tänka efter så kanske vi inte får kalla henne bebis så länge till. Det är lite sorgligt. Jag vill inte att bebis tiden ska gå över så snabbt. Visst blir det helt klart bara roligare o roligare ju äldre Mira blir... men samtidigt vill jag bara trycka på en knapp och frysa tiden en stund.

Att tänka på ett till barn, en till bebis i familjen. Ja...snart kanske. Men samtidigt är jag livrädd. Livrädd för att vara gravid igen. Livrädd för hur det kommer att gå. Livrädd för hur jag kommer att må. Livrädd över tanken att det kanske inte kommer att gå lika bra den gången.  


Nu är det kvällen...

2009-03-23 20:10:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «


Jag lyckades få en hel del gjort idag iaf.

BVC besöket gick bra också. Nu väger Mira 9,3 kg och är 75 cm lång. Hon växer så det knakar. Inte konstigt att kläderna blir små snabbt.

Jag lovade er ju bilder på Miras nya rum men nu har det blivit problem med Syrrans kamera så jag får inga bilder av henne innan helgen. Jag ska försöka ta några bilder med min kamera... men tyvärr har jag för dålig vidvinkel för att det ska bli bra bilder.

Imorgon är det tisdag o då är maken ledig. Undra vad vi ska hitta på för skojjigt då da? Mira kändes väldigt varm ikväll men hon hade inte mer än 37,5 när jag tempade henne. Jag hoppas att hon inte får feber nu eller så. Den här förkylningen hon fått nu var verkligen envis. Förra veckan var den påväg bort men nu har den tagit nya tag igen. Verkligen tråkigt.

Snart börjar CSI o sen är det läggdags. Ska bli skönt att få sova lite, det behöver jag. Jag hoppas verkligen att Mira sover hela nätter snart. Barnsköterskan hade då inga tips alls på vad man kan göra åt det. Bara att kämpa på antar jag.

Nya tag...

2009-03-23 14:35:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag tagit tag i mitt liv igen. En liten nystart är alltid positivt.
Just nu känner jag mej peppad.... peppad till att nå målet. Jag har ju bara 2 mån på mej nu.

Jag hamnade i ett sliten sidospår nyligen och det blev mer o mer fusk. Men nu får det va slut med det. Dax att leva hälsosamt igen.

Tänker inte tjata så mycket om det här. Om ni är nyfikna på vad det är jag pratar om så får ni läsa det på min andra blogg. Den hittar ni HÄR

Jag kan, jag vill, jag ska...

2009-03-23 09:52:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag skulle jag kunna sysselsätta mej själv med aktiviteter från det att jag vaknade tills jag ska gå o lägga mej igen.

Saker jag MÅSTE göra är:

-Gå till BVC med Mira på 10 mån (!!!) kontroll
-Träna på gymmet

Saker jag BORDE göra:

- Gå till bibblan o lämna böcker
- Gå på öppna förskolan
- Ta en promenad så Mira somnar
- Fixa med massa bilder i PS

Saker jag KOMMER att göra:

- Gå till BVC
Resten är mycket mycket osäkert.


Bilder Miras sovrum...

2009-03-22 20:50:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Tyvärr måste jag meddela att det inte blir några bilder på Miras rum ikväll.
Jag får lägga in dom på bloggen imorgon istället. Jag väntar på att få några bilder från Syrran och hon hade  ingen möjlighet att skicka dom till mej idag.

Ni vet... Den som väntar på nåt gott :)

Nu ska jag gå o se på Beck- Predikanten.
Jag hoppas verkligen att det är en bra film. Det är trist att Beck går på söndags kvällarna då jag är som mest trött och att de går på fyran som har nyhetssändning mitt filmen. Alltid blir det nyheterna när de är som mest spännande också.

Sovgott!


Vårpromenad

2009-03-22 19:18:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag snöar det närapå.... det kan man inte tro när man tänker tillbaka på gårdagen.
Vi var ute vid stranden o fotade lite. Min syrra har en grym kamera som vi försökte lära oss.
Det gick sådär och när 10 kort var tagna så dog batteriet. Typiskt...




























Söndag = vilodag???

2009-03-22 09:27:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ännu en natt i det nya rummet. Mira verkar trivas bra där och sov till fyra innan hon vaknade och var dödshungrig. Vilket jag egentligen tvivlar på att var hunger... men sova ville hon inte göra iaf.
Morgonen verkar också ha förlängts lite och i morse vakande hon kl halv åtta. Väldigt tackasamt för en utsliten mamma.

Idag ska vi vittvätta golvet i vårt sovrum och fixa upp en lampa i vardagsrummet. När det är färdigt kan vi pusta ut, sätta oss i soffan och vara riktigt stolta över vårt helgarbete.

Just nu är pappa och Maken ute och kollar bilen. Det verkar som att våra däck är i obalans. Hela ratten vobblar när vi kör. Jag hoppas innerligt att oavsett vad som är felet att det inte kostar en förmögenhet. Har verkligen inte råd och lust att lägga ut en massa pengar på en bil vi snart tänkt sälja (läs borde sälja).

Bilder kommer senare idag. Tänkte lägga ut bilder både från Miras rum och vår vårpromenad igår.

Första natten i nya rummet...

2009-03-21 19:05:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Bion igår var fantastiskt rolig. Så ni som gillar tjejfilmer med galen humor ska absolut se "En shoppaholics bekännelser". Jag o syrran skrattade iaf massor. Det var härligt att gå på bio också... har verkligen saknat det.

Även idag har vi jobbat, jobbat, jobbat. Nu är Miras rum klart och jag har tagit en massa bilder som jag ska visa er. Men det får bli imorgon nrä jag har lite mera tid över. Det blev iaf kanon fint och vi är så nöjda så.
Första natten i rummet gick bra tycker jag. Hon sov iaf till kl fyra innan flaskan krävdes. Det dumma är väl att det blir jätte varmt i det lilla krypinnet.

Just nu ligger en form med enschiladas i ugnen redo att strax ätas. Ska bli så mumsigt. Om en timme börjar robinsson och det blir nog kvällens program tror jag. Lite tomt på lördags kvällarna nu när melodifestivalen inte går mera. Ska bli skönt iaf att sätta sig i soffan en stund och få slappna av o vila stackars kroppen som arbetat hela helgen.

Nu hör jag att det pratas om att maten är klar. Vi hörs imorgon kära läsare! Kram på er!

Bio dax ikväll...

2009-03-20 19:56:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ikväll ska jag o syrran gå på bio. Vi ska se "En shopaholics bekännelser."
Jag läste boken för nåt år sedan och den var väldigt rolig.

Det är första gången sedan vi fick Mira som jag ska gå på bio. Alltså tio månader sedan! Det är väldigt lång tid. Sitter och funderar på huruvida jag ska unna mej att köpa popcorn eller inte. Tycker ni inte att jag är värd det med tanke på att jag inte vart på bio på så länge. Jag borde ju ha tjänat in dom pengarna för länge sen.

Idag har vi jobbat, jobbat o jobbat. Miras nya rum är snart färdigt och ska invigas inatt. Ska bli spännande att se hur hon sover där i tysthet och mörker. Jag hoppas på myyyyycket längre än vanligt.
Hjälp mej hålla tummarna!

Nu går hon!

2009-03-20 09:47:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag glömde ju att berätta att Mira går med sin gåvagn nu! Hon kan gå helt själv bara vi vänder på henne när vagnen stöter emot en vägg.

Idag när hon skulle släppa vagnen och sätta sig ner så släppte hon med båda händerna o så stod hon själv i någon millisekund innan hon satte sig ner. Har sett tendenser till att hon vill släppa taget och stå själv innan, men det var första gången hon verkligen gjorde det. Tänk om hon står upp utan stöd snart!!?! Tiden går verkligen FÖR fort.

Långväga besök...

2009-03-20 09:43:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag vet att det blir en del snack om sömn o mat just nu.... men det är väl lite det mitt liv kretsar kring för tillfället.

Inatt vaknade Mira vid tre tiden av en hostatack. Efter lite strykande på huvudet så somnade hon om och sov sen till kl fem innan första flaskan. Helt godkänt. Det som var utöver det vanliga sen var att hon tog en sovmorgon och sov till strax innan åtta. Heeelt underbart att slippa gå upp innan sju. Tyvärr vaknade jag ju så klart innan Mira och kunde inte somna om. Typiskt.

Idag kommer som sagt mina föräldrar. Jag håller på för fullt att tvätta o städa innan dom kommer. Ja ni märker ju hur effektiv jag är. Tidsomptimist som jag är så hamnade jag självfallet här en stund.

Ska bli roligt att se hur Mira reagerar på Molly (hunden) nu. Nu är hon ju så medveten o vill undersöka allt. Lyckas hon få tag i Mollys päls o dra som hon gör i vårt hår så är det nog inte nådigt. Gäller att hålla koll hela tiden.

Nä nu ni... nu måste jag ta tag i det här om jag ska få nåt gjort.
Jag hinner säkert skriva nåt mer senare idag:)

Symaskinen kom fram...

2009-03-19 20:22:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag var vi på en förmiddagspromenad som vanligt. Fick sällskap av en tjejkompis och hennes son. Det var griskallt ute eftersom det blåste så vi smet in på ett café istället och tog en fika. Så blev det med den motionen. Hahha

Jag har varit jätte duktig idag och sytt ett tygstycke som vi ska ha i Miras nya rum och så sydde jag även nya kuddfodral till vår säng. Blev jätte bra. Äntligen fick jag användning av mitt tyg som jag köpte och täkte använda som bärsjal när Mira föddes. Hon ville ju aldrig vara i famnen så någon bärsjal blev det ju aldrig användning för. Men nu har tyget använts iaf:)

Imorgon kommer mina föräldrar, syster och hund hit över helgen. Ska bli skoj. Vi ska fixa och göra iordning Miras rum då. Få se hur det går nu mitt i separationsångesten o allt. Går det inte får vi väl flytta ut sängen igen helt enkelt.

Idag har jag pressat i Mira mat för nu ska hon sova inatt! Vet inte vad jag tar mej till om hon vaknar innan fem inatt igen. Eller det vet jag ju... jag stiger vackert upp och gör iordning flaskan såklart. Tänk att jag skulle få ett barn som är envisare än mej.

Separationsångest!

2009-03-19 08:57:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det tar på krafterna att vara mamma just nu. Det är inte många sekunder i ensamhet om dagarna.
Miras separationsångest blir bara värre o värre för  varje dag. Igår fick jag inte ens vända rygget åt henne. Hon kryper efter mej vart jag än går och gnäller om jag inte har henne i knä eller sitter på golvet brevid henne.
Att hinna med någon städning eller liknande är bara att glömma.

Jag antar att så här är livet med en tiomånaders bebis. Men tyvärr gör det inte saken så mycket lättare även om jag vet att jag inte är ensam om det.
Tycker synd om Mira också som ska behöva ha den här rädslan så fort vi försvinner ur hennes åsyn.
Det svåraste är att veta hur man ska göra när hon gnäller. Ska man ha henne i knät hela dagarna, eller ska man pressa henne att vara lite själv emellanåt? Det är en balansgång hela dagarna.

Imorse satt hon iaf 2 min själv i vardagsrummet. Det var trevligt att hinna gå på toa ostört iaf:)

Nätterna blir jag också galen på! Nu har hon vaknat vid 2 två nätter i rad. Inatt hade jag bestämt mej för att inte ge henne någon flaska före kl sex. Efter en timme fick vi återigen ge upp och ge henne flaskan. D hade både jag o Micke fått henne att somna i våra armar men hon vaknade båda gångerna när vi lade ner henne i sängen igen.

Igår på eftermiddagen var hon också omöjlig att lägga. Till sist somnade hon i mina armar. Det har hon inte gjort sen hon var liten bebis. Bara att hoppas att den här fasen snart går över.

Vååååååååååår???

2009-03-18 13:53:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag skiner solen och vårkänslorna spritter i kroppen. Jag o Mira var ute på en låååång promenad imorse. Vi svettades nog båda två tror jag. Tyvärr är det ingen lätt stad det här för även om det är jätte varmt när man går i lä så blåser det svinkallt på vissa ställen.

Vi var iaf till jobbet och jag fyllde i en tidrapport. Har tagit ut min sista semestervecka för detta året nu denna månad. Vi var även in och hälsade på Louise en sväng. Trevligt trevligt.

Nu ska jag strax åka och hälsa på en vän och hennes 1 månad gamla dotter. Första gången jag träffar bebisen så det ska bli riktigt roligt. Ska bara slå in ett litet paket nu först sen ska jag åka. Maken kommer hem från jobbet så Mira får leka med pappa en stund när jag är borta. Vill inte riskera att smitta lilla bäsen med förkylning.

Hoppas ni alla är ute o njuter i solen idag.


Ullared fynd...

2009-03-18 08:54:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag har inte vågat erkänna det än. Men jag var till Ullared igår. Mira började växa ur sina kläder i storlek 74 så det var verkligen dax nu. Efter mycket om o men så blev det så att jag åkte själv. Jag ville inte behöva ta med Mira så maken fick va hemma med henne  o så fick jag en dag helt för mej själv. Det var skönt att va lite ensam en stund o bara gå i sina egna tankar.

Ja, det blev en väldigt impulsiv resa.... o lite typiskt mej att inte kunna vänta en vecka till för att ev få med mej lite ressällskap då.

Här kommer några av mina fynd iaf...



Blommig t-shirt 35 kr. Mira har lärt sig vinka också föresten:)



Kitty keps och ny vind o vattentät dress. Jacka 129 kr, byxa 69 kr.





Dressen igen och en fleecejacka. Allt i storlek 86 så att hon kan ha det läääänge.



T-shirt 30 kr och en pyjamas 40 kr.


Ett rosa paket. Kläderna kostade mellan 30-40 kr/st.


Det blev en hel del mer saker köpta också... men det här var en liten smakbit av mina fynd. :)

Famebloggare...

2009-03-17 22:07:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Så här rullar min bild på olika bloggar i cyberspace. 
Vill du också se statistik, få fler besökere och tjäna pengar på din blogg så kolla in famebloggers.com.



En vanlig kväll...

2009-03-17 19:53:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Maten står i ugnen, "Vänner" på tven, trött bebis och slitna föräldrar. En typisk kväll hos familjen Nordquist.

Hur ser livet ut för oss annars då?
Mira fortsätter äta som en häst vilket är toppen.
Att få henne att sova är inte så lätt. Antar att det trycker i öronen och att det är det som är jobbigt.
Separationsångesten ser vi tydligt nu iaf. Hon är inte så jätte mammig eller pappig men hon kräver sällskap HELA tiden.
Just nu är den stora sysselsättningen att upptäcka nya saker. Hennes leksaker är inte så värst intressanta utan ligger bara utspridda utöver hela golvet. Ser för det mesta ut som att en tornado gått fram i vårt vardagsrum.
Hon kryper o ställer sig upp mot allt just nu. Favvorit platsen är tvbordet.
Hon är en helt vanlig niomånaders bebis med andra ord:)

Nu börjar doften från ugnen leta sig fram till datorn. Magen kurrar och det är dax att duka bordet.
Det blev en liten uppdatering iaf idag. Imorgon kommer bilder igen:)

Läkarbesök o bus i lekparken...

2009-03-16 17:06:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Besöket hos läkaren gick bra. Det var ingen öroninflammation. Däremot hade hon lite tjockt slem i öronen vilket gör att hon får mer tryck i öronen när hon ligger ner. Därav den ledsna Mira vid läggdags. Det blir att fortsätta med alvedon och nässpray en stund till och så hoppas vi att hon slipper förkylningar snart. Nu rinner det iaf inte lika mycket från näsan längre.

Vi tog oss trots allt till öppna förskolan idag efter ett ok från läkaren. Det var så roligt så att träffa alla barnen o sjunga lite.
Innan läkarbesöket hann vi med en tur till lekparken också. Se vilken glad tjej i gungan...



Mira gungar för första gången. Det var det roligaste hon gjort på länge.
Trodde aldrig hon skulle sluta skratta.








Visst har Mira en duktig mamma som lyckats sy dit lite text på mössan!?:)



Hur söt får man vara i fin kappa o söta lurvstövlar???
(Synd att det blev en suddig bild)

Helgen i bilder...

2009-03-16 16:56:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Tänkte jag skulle visa lite bilder från vår helg i Uppsala.



Mira testar faster Lenas häftiga rullstol.
Så skojjigt att åka fort o snurra runt.




Gäller att hålla i sig hårt så man inte åker av



Lena o Mira busar. Lena blev Miras nya favvorit.
Mira grät så fort Lena försvann ut hennes närhet.




X-box time. Mira roar sig med att försöka ta dosan från pappa.



Melodifestival kväll. Försökte få till en familjebild. Blev sådär:)



Mamma o Mira posar framför kameran



Mira på vägen hem.



Vy över jönköping

Gammal kärlek rostar aldrig...

2009-03-16 09:34:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Har jag berättat om min första kärlek?

Jag minns det som igår den där dagen då jag gick hem från skolan med en tjejkompis. Solen sken och det var vår och många känslor i omlopp.
Han kom där på sin cykel och susade förbi oss i ganska lugn takt. När han kommer upp jämsides med oss vänder han sig om och drar på sitt finaste leende... o så sjunger han den där truddelutten som jag fortfarande minns texten på även om det var en påhittad låt. Det var då jag visste. Han såg mej. Jag var inte bara en osynlig prick. Det var kärlek. Kärlek vid första ögonkastet.

Jag gick i trean när detta hände. Killen gick i sexan. Smart som jag var så hade jag en plan. Jag gick nämligen i samma klass som hans lillebror. Slug som en räv så lyckades jag några gånger få hänga med brorsan hem. Att jag spanade lite extra uppåt trappan där storebror satt o spelade gitarr o var så häftig kan jag ju inte förneka. Fast jag o lillebror hade det också väldigt skoj i vår lilla spelklubb o allt vi lekte med. (Måste ju säga det ifall lillebror läser detta och känner att jag bara utnyttjade honom, vilket jag inte gjorde) När storebror och min stora kärlek sen flyttade upp till högstadiet blev det svårare att hålla kärleken vid liv. Såg honom ibland men till sist svalnade kärleken. Tills en dag då vi sågs igen. Då var jag så pass stor att jag gick i högstadiet och han i gymnasiet. Resten är historia.

Nu är vi gifta och har ett barn. Märkligt vart livet kan ta en va!? Hur är det man säger... "Gammal kärlek rostar aldrig" och "Inget är så stort som första kärleken" 

Sjukstugan nästa...

2009-03-16 09:12:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har jag pratat med vårdcentralen och vi ska få komma dit på koll kl elva. Känns bra att äntligen få veta om det är nåt vi behöver vara oroliga för eller om Mira bara har en vanlig förkylning trots allt.

När vi sen fått reda på vad det är och förhoppningsvis får nåt så att hon blir bra. DÅ ska jag äntligen ta tag i det här med att sova hela nätter utan mat.

Nästa helg ska vi fixa med hennes rum. Då hoppas jag att vi slutar störas av varandra och både Mira, jag o maken kan få sova ostört.

Mitt största problem just nu är att klura ut hur jag ska göra med Miras sömn denna förmiddag. Hon tog nämligen lite sovmorgon och sov till kvart i åtta idag. Vilket betyder att hon kommer att bli trött just vid klockan elva då vi ska in till läkaren. Får nog ta en promenad med vagnen nu snart så kanske hon somnar. Lägger jag henne i hennes säng lär hon nog inte somna innan elva.

Jag skriver sen o berättar hur det gick.

Söndag = Beck!!?!

2009-03-15 20:04:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi hemma igen. Resan har gått bra. Skönt med E4 hela vägen fram till ytterdörren. Smidigt o snabbt.

Ikväll blir det BECK trots att jag är så trött att mina ögon går i kors.

Imorgon blir det nog så att jag ringer vårdcentralen igen. Mira har inte alls blivit bättre trots nässpray och alvedon. Känns som att vi ändå vill få in henne på en koll så att vi kan släppa det sen. Mina mamma nerver klarar inte av att se henne sjuk längre....även om hon inte är jätte sjuk så märks det ju att hon lider av det. Kan inte va kul att ha ont. Idag kliade hon sig i örat så hon började gråta.

Nä...dax att lägga Mira nu. Maken gav henne gröt o då blir det väl så att lotten faller på mej att söva henne. Skönt att hon somnar så bra själv. Bara att lägga ner henne o pussa godnatt i stort sett.

Trevlig söndagkväll önskar jag er!


Operapop är väl fantastiskt???

2009-03-15 08:27:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Igår blev det sen kväll igen. Självklart kollade vi på finalen i melodifestivalen. Mira var den som poppade mest. Hon fick mej verkligen att tänka på den här tiden för ett år sedan. Då var jag höggravid och jag minns hur Mira alltid festade loss i magen så fort det kom musik på tven/radion. Hon älskade melodifestivalen då också. :)
Var det rätt låt som vann då? Ja, jag tycker det var en kul vinst. Ska bli spännande att se hur hon klarar sig utomlands. Mina favoriter var egentligen HEAT och EMD. Men, men...jag är inte förvånad att jag inte fick som jag ville... Det är inte ofta någon favvorit vinner. Huvudsaken tycker jag det är att Snälla, sälla, snälla inte vann:)

Idag blir det hemfärd igen. Vi åker så snart vi kan efter lunch. Den här helgen har verkligen gått jätte fort. Det har varit super skoj att se hur min käre svåger o fru bor. Det har bjudits på god mat och trevligt sällskap.

Angående Miras aptit så åt hon som en häst igår. Hon ville ha mat ungefär varannan timme o skrek tills hon fick det. Jag har nog aldrig sett en portion gröt slukas så fort som den hon fick på kvällen. Nu är det bara att hoppas att förkylningen släpper helt också. Det är verkligen tungt för henne att andas stundtals.

Nu ska jag hoppa i duschen sen är det frukostdax. Håll tummarna att det går bra för oss på hemvägen. 

Lördag i Uppsala...

2009-03-14 17:54:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu var det kväll igen då. Idag har vi roat oss med att spela sällskapsspel, gått på stan och ätit. Hittade inget på stan tyvärr. Vädret var inte det bästa så shoppinghumöret skönk ganska fort.

Jag o Lena köpte med oss en sallad hem som vi mumsade på medans grabbarna (Säger man grabb till några mellan 27-30 år?) var o spelade squach.

Ikväll blir det melodifestival. Menyn för kvällen består av potatisgratäng, fläskfile och bearnaisesås. Mums!

Mira har äntligen fått tillbaka sin aptit. Jag har fått i henne två mål riktig mat idag. Förhoppningsvis blir resultatet i byxan lite bättre än igår:)

Just nu är jag så trött att jag inte för mitt liv kan förstå hur jag ska orka vara uppe till sena kvällen. Skulle behöva sova en sväng... men somnar jag nu så vaknar jag bara trött, hungrig och kinkig sen. Det vill jag inte riskera.

Hoppas ni alla får en trevlig lördag kväll och att rätt låt vinner... vem det nu är???

Vem sa att man behöver sova 8 timmar?

2009-03-14 08:09:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ja, nu sitter jag här igen efter en natt med ganska lite sömn. Självklart kom vi i säng sent igår kväll.

Mira lade sig också en timme senare än vanligt och somnade som en stock i sin lilla koja. Vi lyckades göra en liten koja med hjälp av soffkuddar och bord. Hon sov bra fram till klockan två då hon tyckte det var dax att vakna. Efter en flaska så somnade hon om igen. Morgon tyckte Mira det var redan klockan sex. Kan ju säga att jag inte var direkt överlycklig över det. Efter ytterligare en bajshistoria så var det bara att gå upp då.

Mira har levt nu i 4-5 dar på endast gröt, välling och frukt. Vilket resulterar i en dålig mage utan like. Idag måste vi försöka få i henne nåt mer än gröt o välling. Jag som  för en gångs skull packade i bara det som skulle gå åt och inte en massa överflödigt får ju tyvärr ångra mej bittert. Ser ut som att jag och Lena får gå på shoppingtur idag och införskaffa lite kläder till Mira. Va synd!;)

Jag hoppas att kläderna klarar sig idag faktiskt. Några fler sådana här blöjor klarar jag inte av att byta iaf.

Nu ska vi gå och käka lite frukost. Våra värdar har tyvärr inte vaknat ännu... men jag ska nog lyckas hitta nån liten matbit i kylskåpet.

Ser hoppfullt ut.

2009-03-13 21:49:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Pratade med min chef idag som berättade att hon fortfarande inte vet helt säker hur det blir men med största sannorlikhet så får jag behålla mitt jobb trots allt.

Känns som en bra start på helgen.

Nu ska jag försöka släppa det här och så hoppas jag att det blir som hon berättade idag, även om det inte är beslutat till 100 %.

Vi är nu framme i Uppsala och efter en rejäl felåkning, dipp i humöret och en bajshistoria utan like så ska vi nu sätta oss o äta glass och även jag ser livet lite hoppfullare än vanligt.

Trevlig helg!

Nervös som en gris...

2009-03-13 10:23:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Springer runt som en vettvilling (Är det svenska eller dalmål???) och packar. Ska snart börja med maten som ska vara färdig till kl tolv då Makens pappa, fru och syster kommer hit o ska käka lunch med oss.
Sen bär det av till Uppsala.

Jag går fortfarande o väntar på det där hemska samtalet. Ingen idé att gå på helstpänn för jag tror inte att de ringer förrän efter lunch. Just nu står chefen själv i butiken, o då kan det ju vara lite svårt att ringa.
Fy va jag är nervös!

Min kompis fick en liten dotter i natt förresten. Grattis Linda! Längtar tills jag får skåda underverket.

Nä, nu måste jag kila o göra klart här hemma. Trevlig helg!

Blogkoll...

2009-03-12 22:30:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har suttit o kollat igenom alla bloggar jag följer. Det är så roligt att läsa vad alla vänner har för sig o vad som snurrar i huvudet på folk:)
Några bloggar följer jag där jag inte alls känner personen i fråga. Vissa personer bara fastnar man för. Konstigt det där.

En sak som irriterar mej är att jag inte kan kommentera några av de som skriver via blogspot.se. Min dator vägrar visa bokstäverna som jag måste skriva i för att verifiera och kunna skicka inlägget. Så trist.


Just nu slinter mina tankar iväg till en vän som just nu ligger på BB. Spännande värre. Kommer att sitta som klistrad vid telefonen tills jag får ett sms om hur det gått. Hoppas det inte blir en lång och jobbig natt för dej Linda. Håller alla mina tummar och hoppas att allt går bra och att du håller din lilla bebis i famnen snart. Kanske redan??? :)

Nu ska vi sova, det blir en lång dag imorgon.
Jag har hunnit allt utom packningen ikväll...men jag vet vad jag ska packa iaf så förhoppningsvis går det snabbt imorgon att bara stuva ner allt som står på listan.

Gonatt!

Skynda, skynda...

2009-03-12 16:20:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Måste säga att det är tur att jag har så otroligt mycket att göra idag... det gör ju att tiden går lite snabbare. Fast jag vet inte om jag vill att det ska bli fredag. Vore verkligen en helgförstörare att få reda på att jag inte har nåt jobb kvar.

Vi ska till Uppsala i helgen och hälsa på Makens bror och fru. Ska bli jätte skoj. Vi åker imorgon och så kommer vi hem igen på söndag kväll. Vi får väl se om jag hinner uppdatera nåt under helgen eller om ni får försöka överleva utan mina blogginlägg i 3 hela dagar, Måste vara hemskt jobbigt för er ;) Haha.

Idag har jag iaf som sagt ett fullspäckat schema. Jag o Mira fördrev förmiddagen på bibblan/stan samtidigt som jag försöka hinna med lite tvätt. I eftermiddag har jag tvättat och snart ska jag iväg o träna. Ikväll blir det lagamat, tvätta, stryka, handla, packa och ev hinna med 5 min nervarvning i soffan innan läggdags. Suck o pust... kommer bli en sen kväll.

Nu ska jag köra igång med mina aktiviteter så att tiden inte försvinner för mej helt.
Ha en bra kväll kära vänner!


Så det knakar...

2009-03-12 09:21:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Problemet med mej är att jag aldrig kan släppa saker. Jag hatar att inte få svar. Jag hatar att gå o vänta på svar/överraskningar. Jag tänker o jag ältar o jag funderar. Fram o tillbaka.... fram o tillbaka....

Önskar jag kunde sova lika skönt som Mira verkar sova...



Vilket håll man sover åt spelar ju ingen roll....bara man sover:)

Fotosession...

2009-03-11 19:32:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag när Mira krävt uppmärksamhet hela tiden passade jag på att ta en halvtimme till att fota lite. När kameran åker fram blir hon alltid på glatt humör.



Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i landet är...



Hej, främling! Vem är du?



Mira drar sig upp mot allt nu för tiden. Inte en lugn stund här inte:)
Nästa sak hon bör lära sig är att ta sig ner från ståendes själv.

På fredá kommer domen...

2009-03-11 14:09:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag är livet botten!

Vaknade, tittade ut genom fönstret och insåg att det var snö igen. Jag hatar snö!

Mira är feberfri men har tydligen ont i öronen. Jätte gnällig och släpper inte mitt knä en sekund utan att störttjuta.
Jobbigt för henne och jobbigt för mej. Ringde vårdcentralen som tyvärr inte kunde göra något för henne. Tydligen gör dom inget mot öroninflammation så länge dom inte har hög feber och är otröstliga.
Ljummet honungste, näsdroppar och alvedon är strategin för att få henne frisk.

Fick för 10 min sedan ett samtal från min chef där hon berättar att dom idag ska ha samtal om de olika tjänsterna som finns i butiken. Förslaget som ligger framme är att en tjänst ska försvinna. Jag bara vet att det är jag som ryker om det blir så. För det första så avskyr chefen mej och för det andra är jag hemma och mammaledig och säkert lättast att ta bort. Just i sådana här situationer är det dumt att inte vara med i facket. Kanske hade dom kunnat hjälpa mej??? Jag är ändå näst först in av de som jobbar nu och man kan ju hoppas att dom går efter principen sist in först ut.
Jag knäpper mina händer och ber en bön att jag får vara kvar. Vad ska vi annars leva av???

Nattstrul blev dagstrul...

2009-03-10 10:37:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är det tisdag och alltså Makens lediga dag. Trots att det är han som är ledig och borde få lite sovmorgon så var det jag som fick sova lite längre idag. Det var otroligt skönt.

Mira sov till halv sex innan första flaskan. Jag blir så glad varje gång hon sover lite längre. Det kan ju betyda att hon börjar hoppa nattmålen. Men hitintills har hon vaknat jätte tidigt natten efter jag skrivit så här....så jag vet inte om jag törs säga nåt längre.

En annan lite mindre rolig sak hon börjat med är att vägra somna på dagarna. Hon kan ligga och skrika hur länge som helst och vägra stänga de små blå. Till sist somnar hon sittandes/krypandes/liggandes kors o tvärs eller hur hon nu ligger. Måste vara jobbigt att va så trött men ändå inte kunna slappna av. Nu när hon kan ställa sig upp också i sängen är det inte det lättaste att få henne lugn. Det var lite enklare på den tiden då hon låg som man lade ner henne och inte ens kunde vända på huvudet.

Idag är det ju hur som helst vår familjedag och det tänkte jag fira med att rymma huset och gå o träna en sväng. Ska bli skönt. Var ändå en vecka sen jag tränade sist.

Nu är det vår!

2009-03-09 16:21:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag tänker fortsätta skrika ut att det är vår tills det verkligen är det på riktigt. Törs inte hoppas att det är slut på snön riktigt än. Men just nu är jag tittar ut över parken och ser fåglaran flyga omkring och barnen leka i lekparken, då är det verkligen vår i mina ögon. Inte en enda liten snöhög finns kvar. Underbart!

Jag o Marlene gick en sväng förbi stranden idag på väg hem från öppna förskolan. Såg väldigt inbjudande måste jag säga. Blev nästan lite sugen på att bada. Haha. Det är sådana promenader som gör att jag minns varför vi valde att flytta just hit. Det är en helt fantastisk stad!
På tal om öppna förskolan så förstår jag inte så här i efterhand varför vi inte gått dit tidigare. Mira älskade det. Sången, barnen och fikat så klart. Vi ska absolut gå dit i fortsättnignen också. I början är det ju mest för sin egen skull man går dit, men nu känns det verkligen att jag kan gå dit för Miras skull också. Roligt att träffa lite fler mammor och pappor också. Det var ett härligt gäng.

Just nu sitter jag o tänker på en vän till mej som har sitt stora datum idag. Alltså datumet när hennes bebis beräknas anlända. Fy va spännande! Vilken fantastisk dag att födas på när det är sol o glada toner i luften. Jag håller tummarna att bebisen förstår att det är idag den borde komma. :)

Nu ska jag sätta mej o läsa lite i en bok jag började i igår. Kaffet har jag, boken har jag....det som fattas är balkongen.


Det går i rasande fart...

2009-03-09 09:48:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag mår Mira mycket bättre och hon valde att ta morgon redan vid halv sju imorse. Jag var INTE lika pigg som henne då kan jag lova.

Efter lunch idag tänkte vi försöka ta oss till öppna förskolan. Ska bli trevligt. Jag har ännu inte tagit mej iväg på någon sådan aktivitet sedan Mira föddes. Få se vad hon tycker om det och om hon lyckas skrämma alla barnen med sitt framfusiga sätt. Det är otroligt skönt faktiskt att hon inte är så blyg ännu. Jag trodde verkligen att hon skulle bli mer mammig nu vid nio månader. Visst är hon lite mammig i vissa situationer, speciellt om  hon är trött... men inte så mycket som hon skulle kunna va. Här hemma svansar hon efter mej vart jag än går. Nu när hon kan krypa ser hon ingen anledning till att stanna kvar o leka ensam i ett rum när jag går iväg.
Jag får verkligen tassa ut försiktigt om jag vill att hon ska fortsätta leka själv.

Det har verkligen hänt mycket i utvecklingen förra veckan. Mira lärde sig ställa sig upp mot saker och sedan dess drar hon sig upp mot ALLT! Hon kan stå vid tvbordet i en halvtimme o bara plocka med grejjer som ligger på bordet.
Igår när vi var hemma hos Frida och David så klättrade hon upp för deras trappa själv. Jag hade ingen aning om att hon kunde klättra! Jag börjar se framför mej hur det kommer att se ut här om någon månad. Det dröjjer nog inte förrän hon står och dansar på köksbordet.
Krypa riktigt gör hon också nu mer än innan. Har har kunnat tekniken en månad kanske, men inte velat använda sig av den. Nu har hon kommit på att det faktiskt går snabbare om hon kryper än när hon ålar.

Ja som ni ser så börjar vår lilla bebis bli en stor flicka. Skrämmande tanke. Kolla bara in dom här bilderna!




Hur korta ben får man ha?? Å hur liten var hon  egentligen!



Lilla Mirisen på bb. Ett dygn gammal.

Sovmorgon...

2009-03-08 09:11:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag känner vi oss ganska utvilade. Fick upp o ge Mira en flaska vid tre tiden men sen sov hon till åtta. En timme längre än vanligt. Det var otroligt tacksamt.
Lilla hjärtegrynet har fortfarande lite feber  och är ommöjligt ännu snorigare o hostig. Idag blir det en hemma dag för att kurera oss och bli pigga o friska till nästa vecka.

Igår kväll blev det ingen melodifestival. Vi spelade familjespel istället med våra vänner o hade det så skoj så. Ja, det tycker iaf jag som var den som vann. Hehe.

Andra chansen...

2009-03-07 15:28:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har Mira feber...stackarn. Nu ligger hon helt utmattad o sover i vagnen. Vi var nyss ute på en lång promenad i det trista regniga vädret. Det hade inte regnat på hela dagen o så börjar det givetvis precis när jag sätter tån utanför dörren.
Men det var skönt med lite luft trots regnet.

Ikväll är det melodifestivalen igen. Nu har jag ju följt alla deltävlingar så nu är man ju så pass inne i det att det tar emot att missa andra chansen.... Så det tänker jag självklart inte göra. Tråkigt nog har jag en make som hatar melodifestivalen och de sista lördagarna har han fördrivit genom att sitta o håna och säga dumma kommentarer genom alla bidrag. Måste ju säga att även jag inte har någon direkt kärlek för festivalen. Det är mest roligt och sitta o titta på alla dåliga bidrag och bli lite små sur när de man tycker är sämst går vidare.

Min eftermiddag kommer nog att gå i städandets tecken. Behöver diskas, strykas tvätt och plockas ihop. Så dax att börja med det om jag ska hinna klart innan vi får besök framåt kvällen.

Sjukstuga

2009-03-06 08:23:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ja vårt hem kommer nog mer o mer att förvandlas till sjukstuga idag. Mira är verkligen inte på topp. Igår kväll började vi se att det rann ur näsan, under natten har hon hostat jätte mycket och nu är hon lite varm. Nässpray o näsdukar kommer det att gå åt.

Jag som var så lycklig över att vi var friska och att vi varit det ett tag. Jaja...har man små barn så ska det väl märkas, eller va tycker ni?

Natten blev ok iaf trots hosta. Mira vaknade vid halv sex o ville ha flaskan. Så hon håller fast vid varannan bra natt fortfarande.

Jag som hade planerat att gå till IKEA idag då jag inte hann det igår. Jag kommer aldrig att komma iväg till nåt IKEA. Det är nog inte meningen att Mira ska få nåt nytt rum.

Magnifikt!

2009-03-05 18:59:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är jag inte på humör för att skriva....vilket är konstigt....det är när jag är lite deppig som jag brukar vilja skriva. Vet inte varför jag är deppig heller...det bara är så.

Mira sov dåligt inatt igen. Senaste veckan har hon kört på varannan natt bra, varannan dålig. Fast inatt vaknade hon redan kl 00.07 och ville ha mat! Jag kämpade i en timme innan hon fick sin flaska o kunde somna lugnt o tyst i sin säng.
Jag ser ingen lösning på det här problemet utan det är väl bara att hoppas att hon själv väljer att sluta äta på nätterna iaf innan hon blir tonåring. Jag ska påminna henne när hon sitter här o klagar på att hon är tjock att hon får skylla sig själv som envisades med att äta på nätterna.

Lånade en film på bibblan idag som heter Bröllopsnatten. Satte mej o såg på den innan Micke kom hem från jobbet. Mira var lite gnällig och knäig så "vi" valde att slå oss ner framför tven istället för att sitta o tjura på golvet.
Se inte den filmen kära vänner. Den var kass. Skulle tydligen vara en magnefik kärlekshistoria. Man ska aldrig hyra en film som beskrivs med orden magnifik. Jag har många gånger reflekterat över det faktum att sådana filmer alltid är för svåra för mej. Det var ju synd att jag trotsade min regel och hyrde filmen idag iaf. Man ska aldrig göra undantag, det blir sällan bra.



Nu ska jag och mitt kassa humör slå oss ner i soffan tillsammans med resten av min familj. Hej så länge!

Mira ställer sig upp själv!

2009-03-04 15:10:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ja, det tog ju inte lång stund innan hon kunde ställa sig upp. När vi kom hem så tränade vi lite o så helt plötsligt så gjorde hon det själv. Duktig flicka!

Tyvärr fick jag ju ganska fort se baksidan av att kunna ställa sig upp själv. När jag skulle lägga henne och hon inte alls ville sova så ställde hon sig ju så klart upp i sängen också. Det är inte lika roligt. 

  





Övning ger färdighet. På det här viset kan det ju va liiiite svårt att ta sig upp.
Eller?



Här har hon precis dragit sig upp av sig självt.
Stå på tå är stabilt och bra.

Mysig promenad o en varm kopp kaffe...

2009-03-04 15:00:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har det varit vår i luften. Solen sken o det luktade nytvättad bil.
Jag o Malle gick runt en sjö o njöt av den vackra utsikten/vyn.

Efter promenaden följde jag med henne hem och drack en kopp kaffe.
Barnen lekte på golvet och hade det så bra så.
(Bilderna är tagna med mobilen så lite suddiga tyvärr.)


John o Mira


"Ska vi leka kompis?"

    

Miras nya stil... Snart kanske hon kan ställa sig upp???

Höggravid!

2009-03-04 09:20:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Fick en bild av Mickes bror som han tog på oss två dagar innan vi åkte in till förlossningen.

Hjälp va jag var stooooor! Galet!



Ser jag inte lite sprickfärdig ut? Haha.

Tänk att jag lyckades få till ett leende fast jag var deppad o hade ont...

Skön dag, skön natt...

2009-03-04 09:17:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det blev ingen bio igår. Tyvärr. Men vi hade en jätte mysig dag iaf. På kvällen hade vi besök av Miras gudföräldrar. Det blev en trevlig avslutning på kvällen.

Idag ska jag ut o gå med Marlene o hennes John sen har jag tvättid resten av dagen. Så jag vet vad jag ska göra idag iaf. suck o pust. Tvätta är inte min favorit sysselsättning direkt.

Inatt sov Mira till halv sex innan hon krävde mat. Törs man hoppas att hon snart kommer att sova hela nätter igen??? Troligtvis inte. Men jag tänker hoppas en liten smula iaf.



Kanske hinner jag ta en liten sväng till IKEA idag mellan tvätten. Hihi. Måste ju börja planera till Miras rum nu! Verkligen jobbigt....verkligen....NOT! :)

Familjemys heeeela dagen...

2009-03-03 09:02:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är maken ledig och vi ska ha familjemys hela dagen. Jag är lite sugen på att åka till badhuset o bada med Mira för första gången. Hon älskar ju vatten så det vore kanon kul.
Ikväll är vi lite sugna på att gå på bio, men vi har ingen barnvakt till Mira. Få se om vi lyckas fixa någon under dagen.

Vi har fortfarande inte firat vår bröllopsdag så vi tänkte göra det idag:)

Annars är allt bra med familjen. Miras tand fortsätter växa o hon fortsätter även vara uppe på nätterna. Inatt vaknade hon vid två igen. Hon fick amma lite (även om jag knappt har någon mjölk kvar) sen somnade hon brevid mej så det var bara att lyfta över henne till hennes säng sen.
Det är många som sagt att Mira har ett så snällt skrik. Ni som sagt det skulle höra henne nu! Hon har INTE ett snällt skrik längre. Galet va hon kan gorma nu för tiden. Det värsta är ju att hon lärt sig att hon får en flaska på nätterna om hon skriker så. Tyvärr törs vi inte låta henne skrika då vi bor i lägenhet. Nog för att vi har många äldre i trappuppgången... men vi vill ändå inte riskera att bli vräkta.

Nu ska jag fixa iordning mej och sen ska vi påbörja vår familjedag. Hej så länge!

Sommardrömmar på lindex...

2009-03-02 11:46:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lindex Shop Online - Kjol   Lindex Shop Online - Flick 1-6

Tänk er Mira i dom här fantastiskt söta kjolarna från Lindex.se.

Om snön nu tänker komma en till sväng så får väl jag nöja mej med att sitta o drömma om vårkläder på internet.
Finns ju så mycket fint till små prinsessor.

Långväga besökare...

2009-03-01 22:15:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Har inte hunnit med datorn idag. Har varit på vift hela dagen och nu ikväll har vi haft besök av Mickes bror och några vänner från dalarna. Trevligt med långväga besök.

Mira har vart på sitt allra soligaste humör trots en sen kväll igår och en jobbig natt. Hon sover verkligen aldrig längre även om vi lägger henne senare. Nu får det va slut på nattsuddande ett tag iaf o tillbaka till rutinerna. Nu har tanden brytit igenom och förhoppningsvis kan vi återgå till att sova hela nätter om 3 veckor då Mira planeras få sitt egna rum.
Ska bli så roligt att inreda ett litet rum till henne. Har inte bestämt än hur det ska se ut dock. Tänkte ta en sväng till IKEA i veckan och drömma lite.

Nu ska jag hoppa i säng för jag är sjukt trött trots att jag sovit 2 timmar middag idag.
Vi hörs mer i morgon vänner.