Rix Fm festival

2009-05-31 09:58:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Imorde vaknade Mira kl halv nio. Det har hon inte gjort på säkert ett halvår minst. Kanske var det inte så konstigt med tanke på gårdagen/kvällen då vi inte kom hem förrän 22 på kvällen.
Vi åkte som sagt till våra vänner och grillade. Vi satt ute på deras altan och hade det toppen skönt i solen. Igår var det verkligen första riktiga sommarkvällen. Efter grillningen och en smarrig kladdkaka packade vi ihop oss och åkte ner till stan på Rix FM festivalen.
Vi hade lånat en bärsjal av ett par vänner som Mira fick sitta i. Skönt att slippa ta med vagnen i folkvimlet. Tack J&J för lånet! Efter ungefär 10 min i sjalen så somnade vår lilla goding.
Det var kul att komma ut på festival, länge sen jag o Maken var ut på något sådant.


Mina snyggingar!


Cool men trött


Fina familjen på festival:)


Melody club var först ut


Redan då sov vår lilla tös så skönt i pappas famn


Janet och Kim från Made in sweden uppträdde också.


Alcazar i sina rosa fina kläder


Min favorit. Sarah Dawn Finer. Sjöng så tårarna började rinna....nästan.


När vi sedan kom hem igen bänkade vi oss framför datorn och såg på finalen av Robinsson. Skandal att Ellenor vann tycker jag... men, men. Inte mycket att göra åt det:)

Nu ska jag ta hand om min dotter som precis duschat färdigt. Vi hörs!



Mamma är inte Mira väldigt lik mej på den här bilden?
Tycker mej minnas att vi har en typ precis likadan bild när jag har järnamössa och solglasögon på mej?

Sjuk älskling...

2009-05-30 07:46:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


När vi precis blivit glada över att hon börjat äta igen så kommer nästa elände. Innan klockan två inatt hade Mira vaknat 3 ggr. Alla gångerna helt otröstlig och ingenting som hjälpte. För varje gång hon vaknade märkte jag hur hon blev mer o mer täppt i både näsa och hals. Imorse när hon vaknade så rann både näsan och ögonen. Mira har fått en förkylning.

Tack o lov åt hon upp frukosten ändå. Nu gäller det bara att kurera lilla älsklingen så att hon blir frisk till ett års sprutan på onsdag.

Idag har vi en del planer... vi får väl se hur många av dom som kan genomföras. Maken ska o spela tennis med en vän och efter det är vi bjudna hem till honom och frugan på lite grillning. Ska bli riktigt trevligt.
Ikväll slits vi mellan att vara hemma och se på Robinsson finalen eller att gå ut på stan och besöka rix fm festivalen som är på besök. Blir nog kanske så att vi spelar in robinsson så att vi kan se det när vi kommer hem.... o på det viset behöver vi inte välja bara ett alternativ.
Fast just nu känner jag att det är Mira som får styra den här dagen. Vi gör det hon orkar helt enkelt. Har hon feber ska vi ju inte gå ut alls bland folk.

Önskar er en härlig lördag och hoppas ni har lika underbart väder som vi har!

Framtidshopp!

2009-05-29 19:08:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag tror minsann att Miras matvägran börjar ge med sig. Till middag idag åt hon närapå en hel burk med mat och nu till gröten gapade hon som en fågelunge. Hela portionen fick hon i sig också. Konstigt att det kan vända så helt plötsligt. Nu hoppas jag att det håller i sig och att hennes gnäll nu vid gröten beror på att hon är trött och inte på att det gör ont att äta. Tänker ge henne en alvedon innan läggdags ikväll ändå... men har vi tur kanske hon kan gå värktablett fri imorgon iaf.

Vägde Mira i morse och då vägde hon exakt 10 kg. Jag har för mej att när vi för mindre än en vecka sedan vägde henne uppe i dalarna så vägde hon mycket mer än så. Trist när minnet sviker sådana här gånger. Mamma minns du vad hon vägde? Känns bra att vi ska till bvc på onsdag nästa vecka. Det behöver både jag o Mira nu.

Nu ska jag fortsätta med vår tacos och sen ska jag o maken ha en mysig hemmakväll med film o god mat.


Kan man bli mycket coolare än så här???

2009-05-29 12:22:05 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «



Grattis Morfar!

2009-05-29 08:14:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Grattis vår Käre Pappa, Morfar och Svärfar!

Idag är det din dag. Hoppas att du åtminstone får sluta lite tidigare från jobbet. :)


Mira & Morfar

Korg med leksaker

2009-05-29 08:08:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Fick ett tips av min käre mor igår att om Mira fortsätter vakna tidigare än vi vill gå upp så tyckte hon att vi skulle testa att skicka in en korg med leksaker till hennes säng. Så imorse när hon vaknade kl sju (vilket är en ok tid, men ändå) så gjorde jag iordning en korg som jag lade ner i sängen till henne. Först fortsatte hon stå upp o ropa en stund på mej, men sen hörde jag hur hon satte sig ner och började leka. Idag satt hon en kvart och grejjade med sakerna. Efter en kvart låg det mesta på golvet och jag tror hon blev lite för nyfiken på vad vi sysslade med efter som maken redan gått upp för att göra sig iordning till jobbet. Sin nyfikenhet har hon då verkligen ärvt av mej. Hahah.

Nu ska jag o mira hoppa i duschen sen blir det en förmiddagspromenad. Någon som vill hänga på ut en sväng???

Börjar bli orolig på riktigt nu

2009-05-28 17:11:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mira har inte ätit på snart en vecka. Hon har tagit någon tugga då och då men inte ens gröten har hon slukat några potioner av. Idag bestämde jag mej för att verkligen kolla hur mycket hon fått i sig. Det här har Mira ätit idag:
2 teskedar havregrynsgröt
1/4 smörgås
Några riskorn och ev lite kött till lunch
En banan (nästan en hel)
1/4 burk med risgröt
2 Fiskpinnar (Men det mesta låg i haklappen och på golvet så jag gissar på max 1 fiskpinne)

Det är Miras ranson med mat för dagen. Till kvällen ska jag testa med gröt igen och en flaska välling. Vällingen kommer hon nog att dricka upp men någon gröt blir nog svårt att få i henne.

Jag börjar bli orolig för min lilla tjej. Tidigare har hon inte alls varit hängig och grinig eller så, men idag har hon inte alls vart på humör. Mellan luch och middagen så har hon gnällt hela tiden.
Vad ska man göra? Någon med bra tips på mat jag kan ge henne. Helst något hon kan hålla själv. Fiskpinnarna gick ju bra. Grillkorv var lite svårt att tugga på. Finns det nåt mer liknande? Måste vara lätttuggat.


Hoppas det här resulterar i fler än en tand för så här orkar vi inte hålla på varje gång det kommer ett litet sockergryn. Stackars tjej.


I nattmössan...

2009-05-28 09:00:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag vaknade Mira klockan sex och trots att hon alltid brukar somna om när hon får en flaska vid den tiden så gjorde hon inte det idag, Nu sitter jag här och är helt borta i skallen. Vi har precis vart ute på en promenad och nöjd och glad konstaterade jag att Mira sov när jag kom hem. Givetvis mötte jag en tant i trappuppgången som började snacka väder o så hej hopp så vakande Mira. Jag som hade sett fram emot lite data, en lång dusch och kanske en tupplur inann mira skulle vakna.

Nu sitter jag här och min kära dotter kastar omkring skor över hela hallgolvet.

Någon med förslag på hur man överlever en sån här dag? Ja, jag vet att det är normalt att gå upp klockan sex och att jag inte borde klaga... men just idag är jag så fruktansvärt trött.

Till min dotter...

2009-05-27 21:01:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Dagen börjar med att jag hör dej ropa högt inifrån ditt rum. Trots att du inte säger mamma och pappa när du ropar så hör jag tydligt att det är oss du menar. Pappa går in till dej efter en stund. Jag hör hur du reser dej och och skrattar åt honom. Som du alltid gör när man kommer in till dej när du sovit klart. Du är glad, alltid glad.
Pappa plockar upp dej och vi sjunger "Vi gratulerar". Du skrattar och tycer att det är roligt at vi börjar dagen med en sång för ovanlighetens skull. Du får som vanligt hoppa ner i vår säng och du kastar dej på kudden och gosigosar med den. Även jag får en puss och en kram. Säger vi "puss" så pussar du oss, ibland med öppen mun ibland med stängd och det går absolut inte att tvinga dej till en puss. Du pussas när du vill pussas helt enkelt. Kramar älskar du att ge. Du gosigosar mot det mesta du ser. Kuddar, bollar, mattor, leksaker, axlar och tom golvet om inget annat finns i närheten.

När vi legat så en stund går pappa och hämtar dina presenter. Du skiner upp och öppnar presenterna med lite hjälp av mamma. Av oss får du ett armband som vi genast sätter på dej. Du petar inte ens på det. Inte heller halsbandet rör du. Kanske tycker du om att vara extra fin? Du får också en låda att stoppa leksaker i och några plastleksaker som man ska bygga ett torn av. Du tycker att lådan som man ska kasta i klossar i är roligast även om du inte förstår vilka hål klossarna passar i.

Pappa gör sig iordning för jobbet och du och jag sätter oss som vanligt och äter havregrynsgröt. Du älskar havregrynsgröt med kanel och äppelmos. Det har du fått sen du var 6 mån ungefär, mycket godare än pulvergröten tycker du. Efter frukosten är du jätte kladdig och har gröt överallt. Som vanligt. Vi tvättar oss rena och sätter sedan på en fin kalas klänning. Du blir kanon söt och det märks att du vet om det.

Jag har massor att uträtta innan kalaset som börjar efter lunch så jag sätter igång att städa, fixa tårta och grejja. Du springer efter dammsugaren som du verkligen älskar sen sätter du dej och leker med dina leksaker en stund. När klockan bli ungefär tio är du trött igen så du får hoppa i säng. Du somnar efter en stund av lite rop och gnäll. Jag hinner göra iordning det sista till kalaset och du vaknar lagom till lunch klockan tolv.

Idag får du kyckling och ris till lunch. Du skriker när jag försöker mata dej och det märks att du har ont i munnen av de stundande tänderna. Jag ger upp efter 3 tuggor men du greppar skeden själv och börjar sakta men säkert äta. Så fort jag petar på skeden så gallskriker du, men så länge du får äta helt själv så är du nöjd. Bestämd liten dam är du minsann.

Efter lunch har jag inte så mycket mer att göra än att vänta in våra gäster så jag sätter mej på golvet och leker med dej en stund. Vi kastar ballonger och läser bok, rullar bollar och bygger torn. Du skiner upp och blir jätte glad då du får leka en stund med mamma. Du trivs bra när du får all uppmärksamhet och när jag inte springer omkring och fixar med annat i hushållet.

Efter ett tag börjar första gästerna anlända. Du blir glad av att se andra bebisar/barn och börjar genas toka dej när dom kommer in. Paketen är mindre intressanta då det helt plötsligt finns massor av vänner att titta på och leka med. Vi sitter alla en stund på golvet och tittar på hur ni barn springer omkring. Jag förundras över hur stora ni blivit på så kort tid. Tittar på lilla julia 2 månader gammal och undrar vart tiden tagit vägen. Minns inte hur det var när du var så liten.... om du någonsin varit så liten. Jag tvivlar.

När paketen är öppnade så sätter vi oss och fikar. Du får lite frukt som du älskar. Du är duktig och håller bananen själv och äter. Du känns så stor där du sitter själv på hörnet av bordet och sköter dej själv medans jag sitter en bit in och bara tittar på dej.

När fikat är över sätter vi oss åter på golvet och du leker med dina leksaker och "pratar" med kompisarna. Klänningen som du har på dej är lite för lång för att krypa bekvämt i så du ställer dej upp och går hela tiden. Idag är nog första dagen som vi verkligen sett dej gå så mycket. Ett år och går. Vår stora tjej!

När klockan blir framåt fyra är de flesta barnen vädigt trötta och våra gäster beger sig hemåt. Du får lägga dej en stund igen och du somnar ganska fort denna gången. När du sen vaknar är du glad och pigg igen efter att du fått lite mat i magen också.

Det börjar bli kväll och du går som vanligt efter mej vart jag än går och när jag sitter i soffan sitter du på golvet nedanför mej och läser en bok. Du sträcker då o då handen mot mej och vill ha lite respons. Ett leende eller lite bus. När klockan börjar bli dax för kvällsgröt kommer pappa hem. Han ger dej mat och så busar ni på golvet en stund. Du älskar när pappa busar med dej, då skrattar du mycket. Ni bygger med duplolego och du river allt pappa bygger. Du älskar att busa och gör det mest hela tiden.

Efter  en stund på golvet börjar du bli trött och det är dax att sova. Du får en halv vällingflaska och sen lägger jag dej i sängen. Efter ett antal slängpussar och lite tittut bus så lämnar jag dej med orden "Mamma älskar dej" Så säger jag alltid när du ska sova. Jag hoppas att du vet det gumman, att jag älskar dej så högt. Du är det bästa jag har och jag skulle inte överleva en minut utan dej.

Den här dagen är bara en av alla dagar vi har fått och förhoppningsvis kommer att få tillsammans. Jag njuter varje sekund. Hur skulle man kunna göra annat med en glad, viljestark, härlig och helt underbar tjej som du. Jag är lyckligt lottad som får umgås med dej så mycket så ofta.

Mamma älskar dej snuffsan! Puss och grattis på ett års dagen!

Kalas bilder...

2009-05-27 20:29:56 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «







Visst är vi söta:)


Födelsedagsbarnet i helbild. Gåendes o allt.



 


Födelsedags firande med kompisarna...

2009-05-27 16:42:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag och Mira återigen blivit lämnade ensamma efter ett jätte trevligt kalas med mina mammavänner och deras barn. Mira trivdes som fisken i vattnet bland alla sina kompisar. Dom rev ut alla Miras leksaker på golvet, åkte ruschkana, läste böcker och käkade tårta. NI kan ju bara gissa hur det såg ut här i lägenheten när alla gått hem. Men vad är väl ett kalas utan stök???

Mira fick jätte fina presenter. En barbiedocka, såpbubblor, en t-shirt och två böcker. Nu ligger Sötisen och sover. Lite för sent egentligen men tiderna får man strunta i en sådan här dag.

Ikväll ska jag gå o lägga mej tidigt iaf. Det är ansträngande att hålla i ett års kalas:)

En annan rolig sak är att Mira har gått hela tiden idag. Hennes klänning som hon haft på sig är lite svår att krypa i då den är lite för lång så då har hon istället ställt sig upp o gått för att det varit smidigare. Så nu kan vi väl ändå säga att Mira GÅR. Ett år och går. Jaha....då är det väl bara att säga hej o tack för bebistiden ooh välkomna vårt "barn" istället. Sorgligt och roligt på samma gång....ni som är mammor förstår säker vad jag menar. Man vill att dom ska växa men samtidigt inte.


Hurra, hurra, hurra, hurra!

2009-05-27 11:21:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Titta va många paket! Vilken lycka!



Va kan det va här i???



Ett armband var det i det lilla paketet. "Titta mamma en kloss också!"



Va spännande det här är. Måste riva upp papperet fort!

Ja, ni ser ju vilken mysig start på dagen vi fick. Det gjorde inte så mycket att skruttan ropade på oss redan kl halv sju. Förstår ju att hon väntat på presenterna och inte kunde hålla sig längre än så.

I brist på annat...

2009-05-26 22:33:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu har paketen blivit inslagna... och tvätten strykt.



Jag är TRÖTT!!! Sitter och väntar på att Maken ska komma hem. Sen ska jag SOVA! Roar mej med att lägga in lite bilder från tidigare idag.



Även Mira snodde åt sig en kaka under fikat hemma hos M&J i dag. Enligt mej får hon inte fika ännu, men enligt henne själv så gör man som man vill när ingen ser på och säger ajaj. Denna kakan satt hon helt plötsligt med i munnen utan att varken jag eller maken sett hur den kom i hennes ägo.



En stolt moder håller sin lilla Sötnos.



Kram o gonatt hälsar jag genom att sätta in en bild på Mira där hon kramar nytillskottet i hennes mjukisdjursamling. En giraff som enligt hennes farbror ska föreställa en häst. (Han vill nämligen att Mira ska bli en häst tjej när hon blir stor) Har du nångång sett en prickig häst???

Dagen före dagen...

2009-05-26 20:21:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag bakat och städat och tvättat och fixat. Man skulle ju kunna tro att det mesta är klart till imorgon, men det är det tyvärr inte. Det ser på nåt konstigt sätt inte ut som att jag gjort nåt här hemma idag. Tvätten ligger överallt. Miras leksaker är utspridda på golvet. Det behöver dammsugas bort dammråttor och köket ser ut som att en tornado dragit fram.

Lite matt blir jag när jag tänker på det. Min rygg värker och huvudet vill bara sova.

Ska försöka få i mej nåt att äta nu och sen ska jag ta tag i tvätten och inslagning av presenter. Golven och fin plocket hinner jag med i morgon.

Vissa dagar önskar jag att det var mer än 24 timmar på ett dygn. Idag är en sådan dag.

Såå liten!

2009-05-26 13:56:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Just hemkommen från ett besök hos Malin och John och deras sötnos Maja. Jag fattar inte hur man kan vara så liten... o då är hon ändå stor för sin ålder. Ofattbart att tänka sig att det bara var ett år sen Mira var så liten.

I dag för ett år sen fick jag mitt glädjebesked att jag äntligen skulle få komma in och föda min efterlängtade dotter. Exakt denna tiden för ett år sedan sprang jag omkring och packade bb väskan och förberedde mej inför igångsättningen kl 15. Kl 15 kom vi in och 11 timmar senare är hon född. Jag hade kanske inte en dröm förlossning men resultatet desto bättre.

Dagarna på förlossningen och bb är som i en dimma. Jag minns inte så mycket därifrån. Minns när vi tog första klivet in genom dörren här hemma med vår lilla prinsessa... Det enda som rörde sig i mina tankar just då var "Hur ska vi klara detta". Från BBs skyddande bubbla och så ska vi helt plötsligt klara oss själva. Det var ett stort steg... men som vi tydligen har klarat galant... För lever och frodas gör ju Sessan iaf.

Nu ska jag ställa mej och baka till imorgon och sen ska jag slå in lite presenter. :)

Snart springer hon nog:)

2009-05-25 11:15:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är vi tillbaka i stan igen. Resan hem gick bra. Mira var lite gnällig o trött på att sitta stilla sista halvtimmen hem... men det var ändå en godkänd resa tycker jag allt.

Här händer det massor för tillfället. Mira håller på att få fler tänder nertill och har därför matvägrat nu i stort sett hela helgen. Idag fick jag i henne 3 skedar gröt till frukost. Det känns inte alls bra när man inte får i henne någon mat. Tur att hon har lite att ta av och att man inte behöver oroa sig för att hon ska försvinna helt iaf.
Jag avskyr verkligen tandsprickning. Tycker så synd om barnen som ska behöva lida o ha ont. Nu när jag sett den lilla tanden i dag så vet jag ju att vi törs ge henne lite smärtstillande iaf.

Fler saker som händer nu är att Mira går massor. Eller inte massor kanske men går gör hon allt. Igår tog hon kanske 5-6 längre sträckor. Rekordet ligger på 20 steg i rad:) Snacka om att man blir löjligt stolt när hon går. Hahah.

Nu är det bara 2 dar kvar tills ett års dagen! Jag kommer aldrig att förstå hur tiden kan gå så fort.

Kalasandet tog aldrig slut...

2009-05-24 10:06:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


När våra gäster åkt hem från det första kalaset begav vi oss iväg till nästa kalas. Det var jag och Elin som hade ett litet gemensamt 25 års kalas. Även Mira och Sigrid som båda fyller ett år nästan samtidigt firades också.

När klockan blev läggdags för Mira hämtades hon av snälla mormor och morfar och jag och maken kunde stanna kvar och parta hela natten lång. Det var länge sen vi var ute så sent utan barn. Ibland glömmer man bort hur man är som person när man inte är mamma.

Vi hade det toppen ute på Altanen ända in i det sista. Kallt var det, men helt underbart att kunna sitta ute i mitten på maj. Vi hade inte kunnat fått bättre väder än vad vi fick.
Slutsatsen av kvällen är: Toppen mat, toppen vänner och härligt väder.


Födelsedags tjejerna




Ett års tjejerna


Barnen satt och lekte med Miras present.





Det spelades kubb och grillades

1-års kalas!

2009-05-24 09:54:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår hade vi en fantastisk dag. Kalas hela dagen med massor av vänner, familj och Släkt. Underbart att få omges av personer man älskar en hel dag.
Både jag och Mira fick en massa fina och roliga presenter. Maten och fikat smakade toppen och stämningen var på topp. Mira var glad och pigg hela dagen och det kunde inte ha blivit bättre.

Tack kära ni som gjorde vår dag helt underbar!

Här kommer lite bilder från släktkalaset som vi hade på förmiddagen.


 
Present öppning. Mira visar stolt upp vad hon fått.


Dukat utomhus. Bättre än så kan det inte bli.



Kolla in snygga klänningen!


Mor och dotter

 
Tårtan blev klar till sist.... gott smakade den också.


Ett. två, tre, blås!


Tårtan smakade toppen tyckte Mira också.


Porträtt Mira...

2009-05-22 17:56:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «






Jag behöver nog inte kommentera bilden, ni ser ju själva va snyggt och likt det är!

Välkommen till världen!

2009-05-22 09:38:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Stort grattis till Malin & John som igår fick en liten Maja. Ser verkligen fram emot att få träffa det lilla underverket. Så som vi har längtat efter henne.

Känns lite jobbigt att vi just åkte ifrån stan när vi egentligen borde ha vart kvar för att träffa bebis... å andra sidan kan nog familjen M&J behöva lite tid för sig själva innan familjen Nordquist stormar in :)

Äntligen "hemma"

2009-05-22 09:33:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi hade en jätte mysig dag igår. Resan hit gick över förväntan och Mira sov mer än hälften av vägen. När vi sen kom hit bjöds det på mat och sedan massor av presenter :)
Jag fick en sjal, en snygg skinnväska och pengar till en systemkamera... eller en resa till hösten. Vi får se vad jag bestämmer mer för att använda dom till.

Mira fick massa roligt hon med. En rutschkana! Duplolego, en docka, en jätte söt klänning och ett par fina sandaler. Av moster Millie fick Mira en tavla som hon själv målat (Alltså som Syrran målat inte Mira). Den var verkligen hur fin som helst och jätte likt Mira. Lovar att ta en bild på den och lägga in senare idag. Så länge får bi nöja er med en lite ofärdigbild på hur tavlan såg ut tidigare i veckan.

Tack så jätte mycket familjen för alla fantastiska presenter.



Idag har jag en del att fixa inför morgondagens kalas. Baka, handla och grejja. Men....Jag ska börja med att ta en lång promenad nu på förmiddagen. Ikväll är det nattöppet i butikerna på byn och lite uppträdanden av både lokala band och långväga artister. Det blir nog en sväng dit tror jag.

Önskar er alla en toppen fredag!

Måste det göras???

2009-05-20 20:09:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Imorgon åker vi upp till dalarna och hälsar på familjen. Det bertyder att jag har fixat och grejjat hela dagen med packning och städning. Jag börjar bli klar... men har fortfarande disk att ta hand om.
Vill inte ta tag idet.... men måste... speciellt om jag tänkt få tid till att se på Greys ikväll.

Vi åker tidigt imorgon. Hur ska jag hinna få ordning på allt under bara en timme imorgon när vi vaknat? Blir stressad bara jag tänker på det.

Har iaf suttit och funderat på vad vi ska baka för tårta till Miras och mitt kalas på lördag. Kommer att bli gott tror jag. Fast det roligaste är helt klart att göra tårtan. Önskar att jag tog mej tid till att baka oftare. Någon med några bra tårt tips? Tas glädjeligen emot.

Mira har vägrat att äta de senaste dagarna. Inte ens gröten går lika bra som den alltid gjort. Det måste vara tänder på gång, även om jag inte ser dom ännu. Jobbigt är det iaf. Jag har inget tålamod när det gäller att sitta och äta länge. Jag blir galen när hon krånglar och bara böjer bak/bort huvudet. Kastar maten på golvet gör hon också om hon får tillfälle. Busunge är vad hon är.

Idag när Mira blev arg på mej för att hon inte fick ta en grej som låg på bordet så tog hon tag i Makens nytvättade, nystrykta hög med kläder som också låg på vardagsrumsbordet och så slängde hon allt på golvet. När det väl låg på golvet tittade hon på mej med en riktigt retsam blick. Snacka om att hon vet vad hon ska göra när hon inte får som hon vill.

Nä...nu ska jag ta tag i disken. Vi hörs imorgon vänner!

The truth and nothing but the truth...

2009-05-20 12:00:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag har blivit utmanad av Jenny och självklart antar jag utmaningen. Men hjälp va svårt det var. Jag har funderat sen igår och jag är fortfarande inte nöjd med svaren.


...Berätta 7 sanningar om dig själv:


* Jag är en riktig tidsoptimist! (Men lyckas ändå oftast  komma i tid. Då svettig som få och med andan i halsgropen så klart)
* Jag är oerhört stolt över min fina dotter och skulle helst av allt prata om henne jämt.
* Jag älskar familjespel, men är en oerhört dålig förlorare. Jag och Maken har enats om att aldrig spela ett spel bara vi för det har alltför många gånger slutat i slagsmål.
* Jag följer EN serie slaviskt som jag inte får missa o det är Greys anatomy.
* Jag älskar djur och drömmer om att i framtiden få äga min alldeles egna lilla misse. Ska bara övertala min katthatande make först.
* Jag är ett datafreak och helt fast i bloggens värld.
* Jag äter inte fil, blodpudding eller suchi.

Jag utmanar:
Marlene
Jenny P
Carro

Pretty woman yeah yeah yeah....

2009-05-19 10:01:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag hade glömt hur grymt bra Pretty Woman verkligen är. Jag älskar den filmen! Det bästa med den är att den verkligen håller genom tiden också.
Julia Roberts är grym. Jag älskar henne som skådis. Hennes skratt är det bästa:)

Hur som helst var det grymt kul att se filmen igår och drömma sig tillbaka till gamla tider då man först såg filmen. På den tiden var jag tonåring med allt det innebär. Ja, det var tider det:)

                   

Nu ska jag ta mej ut på promenad och gå till jobbet en sväng. Tänkte försöka få reda på vilka tider jag ska jobba i sommar. Börjar nästan ångra mej att jag ska jobba. Har ju glömt hur man gör. Hahah. Kommer stå där som ett stort frågetecken och bara stirra på kassan.




Tacksamhet och glädje...

2009-05-18 16:46:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ibland behöver man stanna upp och bara glädjas över allt bra man har. Speciellt dar då man kanske inte är på topp. Då kan det hjälpa att fundera lite över allt det fantastiska i livet.

Idag tänker jag lite extra på min underbara syster. Saknar henne så fruktansvärt mycket ibland. Jag önskar att jag någongång kan få ge Mira en lillasyster. En lillasyster som hon kan dela allt med. Busa med, skratta med, gråta med, fundera över livets olyckor med och bara vara sig själv med. En syster så som jag har haft. Även fast det skiljer en del år mellan mej o Emilia så är hon ändå en av de som förstår mej bäst. Önskar du bodde här syrran. Önskar vi kunde träffas oftare....sitta uppe på nätterna och prata tills ingen av oss längre orkar mera, Saknar dej så!

Idag är jag också extra glad över min älskade Sötnos som varit extra snäll och lugn idag. Det är precis som att hon känner på sig att jag inte är på topp o då anstränger hon sig lite mer än vanligt och är så där extra go och underbar. Kunde aldrig föreställa mej att man kunde älska någon så mycker som jag älskar Mira. Ett barn är verkligen något speciellt. Är tacksam varje dag att hon finns hos oss.

Jag har bara två punkter på min måndagslista idag. Två punkter som inte alls är så bara. Två punkter som är en VÄLDIGT stor del i mitt liv och som jag är tacksam över varje dag....men speciellt idag.


Vart tog stormvinden vägen?

2009-05-18 16:18:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vi tog oss till öppna förskolan idag trots att jag inte var speciellt sugen på att gå dit. Det var verkligen hur mycket folk som helst där och jag tror att även Mira blev lite chockad över alla bebisarna o mammorna/papporna som var överallt. Mira var jätte lugn hela tiden och satt mest stilla och plockade med några klossar. Så lugn har hon aldrig varit på öppna förskolan förut. Antingen var hon fortfarande trött efter sin mastodont sovning på förmiddagen eller så har hon någon förkylning eller liknande på gång i kroppen. Hon är mycket lugnare än vanligt även här hemma och har sovit jätte mycket de senaste två dagarna.

Resten av dagen ska jag tvätta, annars har vi inget planerat. Maken jobbar som vanligt på måndag kvällarna.

Bjuder er på en bild från igår då Mira busade med pappa. Liiite för stor tröja tror jag minsann hon satt på sig.



Att va mamma är toppen!

2009-05-18 10:34:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Lugna sönda´n

2009-05-17 18:50:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag har varit en mycket lugn dag. Vi har varit inne hela dagen och inte gjort nåt speciellt alls.
Maken lade Mira i sängen halv tre och så fort maken dragit iväg på matchen så gick även jag och lade mej. Klockan fem vakande jag av ett ryck och undrade om min tös fortfarande andades. Så länge som 2½ timme har hon inte sovit på VÄLDIGT länge. Efter vår lilla tupplur fick jag lov att ta en promenad för att kvickna till, och nu har jag nyss kommit hem igen.




Mira lipar bara för att reta Mormor

Ikväll ska vi se på film, bara att hoppas att den är sevärd.
Har du haft en bra helg?

Slager hela natten lång...

2009-05-17 10:38:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag somnade under slagern igår. Satt in i det sista och försökte hålla mej vaken men det gick bara inte. Vaknade lagom tills Norge firade av sitt vinnande bidrag. Jag tyckte det var kul att dom vann. En annorlunda låt med en kille med grym utstrålning.
Varje år säger jag att jag inte ska se på slagern.... men varje år sitter jag o ser på det iaf.... konstigt det där.

Idag skiner solen och jag känner att en promenad kommer att bli skönt. Men Mira ligger redan och sover så det får bli till eftermiddagen. Maken jobbar nu på förmiddagen och i eftermiddag ska han spela match. Jag och Mira blir alltså lämnade ensamma merparten av dagen.

Imorgon är det en ny vecka och det betyder att det inte är många dagar tills vi åker upp till dalarna. Denna gången längtar jag verkligen jätte mycket hem. Ska bli roligt med kalas och framförallt roligt att träffa familjen.

Slager, Robinsson och sällskap!

2009-05-16 20:00:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Malin ringde just. Hon hade en make där hemma som vägrade slager. Det betyder att om en timme får jag sällskap i soffan trots allt. Ska bli riktigt trevligt.
Innan dess ska jag käka hamburgare och se på Robinsson. Bara att hoppas att Mira somnar utan gnäll. Än så länge verkar det som att hon accepterar sängen.

Mira har inte alls varit sig själv idag. Hon har vägrat äta och varit mer gnällig än vanligt. Som vanligt gissar jag att det är tänder eller så är det någon envis förkylning som börjar bita sig fast. Hon har över natten blivit rinnig i näsan och hostig.

Nu är klockan alldeles för mycket och jag måste kila.
Hjälp mej hålla tummarna att sverige vinner ikväll, även om det känns som en alltför stor önskan.

Hon kan ju gå ju!

2009-05-16 17:04:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag satt jag på sängkanten och hade Mira ståendes brevid mej på golvet. Helt plötsligt släpper hon mej och promenerar rakt över golvet till dörröppningen till hennes rum. Jag uppskattar att det blev 2½ meter, men det kan ju också ha lagts på några decimeter pga av stolt moder. Det blev iaf över 10 steg! Duktiga lilla tjej! Efter det har hon gått flera gånger men inte riktigt lika långt. Roligt att det äntligen har släppt iaf och att hon verkar tycka att det är roligt att gå. Fast lite feg är hon allt fortfarande och det går bara att få henne till att gå när hon själv har bestämt det. En mycket bestämd liten dam är det minsann.



Nu ska jag överge datorn och lämna över den till min man istället. Jag tittar nog in en sväng ikväll skulle jag kunna tro. Jag är nämligen ensam hemma då.

Hel dag på Ullared

2009-05-15 21:05:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Hemma igen med värkande ben och hungrig mage.
Dagen har vart super skoj och jag hittade som vanligt en massa roligt på Ullared. Mira skötte sig exemplatiskt och var nöjd och glad hela dagen inne på Ge-kås. I bilen hem sen hade hon däremot fått nog och hon satte både mej och Mirjam på prov med sina skrik och gråt. Men jag får väl ändå säga att det gick bra. Hem kom vi ju och hon ser inte ut att tagit detta alltför hårt. Tur att det finns kex och majskrokar säger jag bara:)

Nu ska jag slå mej ner i soffan efter att jag plockat upp alla påsar från bilen. Mira ligger och snarkar här i rummet intill och jag är också ganska sugen på att sova.

Hoppas ni haft en bra dag. Jag ville bara titta in och säga hej.... får höras mer imorgon:) Kanske kan lägga in lite bilder på mina fynd då också.

Slager för hela slanten...

2009-05-14 21:03:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag inte hunnit skriva nåt. Konstigt med tanke på att jag verkligen inte gjort nåt vettigt alls idag.

Om 4 min blir det slager. Inte för att jag känner för det nåt vidare... men jag har inget bättre för mej helt enkelt. Kan ju hoppas att dom bjuder på någon bra låt iaf o lite rolig underhållning. Programledarna brukar ju ha ett fin fint manus med massa skojjiga skämt... Eller INTE!

Imorgon åker jag snålskjuts med en tjej i dansgruppen till Ullared. Jag har egentligen inte alls så mycket pengar att handla för där.... men när hon ändå frågade och jag inte hade nåt annat för mej så kunde jag ju inte annat än att tacka nej. Ullared och jag är ju inte ovänner direkt. Någon ett års present och nåt roligt till Makens syrra i 17  års present ska jag nog också kunna hitta.

Nä, nu börjar det på tven. Dax att kila. Man vill ju inte missa den fantastiska öppningsscenen. ;)


Kaffe o bus

2009-05-13 17:02:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Blev sugen på kaffe i eftermiddag och tur som jag har hakade Marlene o john på ut till lekparken för att leka med oss och dricka en kopp i solen.
Kaffet smakade underbart och barnen hade det toppen bland sand och gungor. Mira fick sitta i sandlådan för första gången och hon trivdes som fisken i vattnet. Kanske kommer hon att bli som sin mor som alltid satt i sandlådan och lekte. Det talar ju ännu mera för att det är dax att bosätta sig i ett hus snart.



Nu ska jag väcka Mira som somnade alldeles för sent och nu sovit över middagen. Kl är egentligen alldeles för mycket och det talar för en mindre bra natt. Typiskt.




Mammamaffian på promenad...

2009-05-13 10:53:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Har just vart ute på en mysig promenad med mammagruppen. Det var skoj att träffas med tanke på att vi inte setts på jätte länge nu. Bebisarna är inte bebisar längre. Tänk att magarna blev bebisar som nu är barn. Ofattbart va fort tiden går.
På tal om går så ligger Miras max steg nu på tre steg. Hon är fortfarande lite skeptisk och tar steg bara när hon "råkar" göra det. Alltså inte alls för att hon vill gå egentligen :)

Idag har vi inga fler planer. Jag ska väl ta tag i lägenheten och diska lite eller så... annars blir det att ta det lugnt idag. Kanske ska ge mej ut på ytterligare en promenad i eftermiddag. Gäller ju att passa på när solen skiner.

Tack tjejer för en trevlig förmiddag! Nu ska jag fixa mat till min sovande lilla tös.
Hej hopp!

Nästa final!

2009-05-12 23:02:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tänk att sverige gick vidare till finalen. Det trodde jag väl ändå aldrig att dom skulle göra.
Såg du delfinalen ikväll? Skrattretande bidrag enligt mej. Inte tittar då jag på det för att det är så fantastisk musik, däremot är det verkligen underhållning. Fniss.

Utmaning...

2009-05-12 16:13:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


12 Maj 2009

10 FAVORITER
Dialekt: Småländska
Mat: Lasagne
Låt: När vi gräver guld i USA (Seriöst, jag kommer inte på nån)
Film: Mamma Mia
Tecknad figur: Ior
Sport: Helst igen men måste jag välja så blir det fotboll
Komiker: Björn gustavsson
Veckodag: Lördag
Glassmak: Melon
Soloartist: Vet inte
________________
9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Glad men trött
Tanke: Undra när Mira tänkt vakna?
Kläder: Tunika med vita leggings
Bakgrund: Vitt
Känsla: Hungrig
Tid: 16.03
Bästa sak: Mira o Micke!
Irritationsobjekt: Stökig lägenhet
Bil: Ford fucus
________________
8 FÖRSTA
Bästa vän: grannen Linda
Husdjur: Katten Tussi
Utlandssemester: Tunisien med Malin
Piercing: Nä
CD skiva: Arvingarna eller någon bitter Absolut dance
Bil: Saab
Ord: Vet inte.Mamma kanske minns?
____________
7 SENASTE
Telefonsamtal: Mamma
Mat: Kasslergratäng o sallad
Dryck: Vatten
Biltur: Till affären
Tv-program: Har inte sett på tv på två dar! Men det var nog vänner tror jag.
Spelad låt: Micke sjöng nyss på Sveriges vinnande bidrag i melodifestivalen
Köpta klädesplagg: Klänning på gina tricot. Vit underbar med spets.
________________
6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina bästa vänner: Ja, Micke
Brutit mot lagen: Ja, alla har vi väl kört för fort någon gång?
Blivit arresterad: nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja
Varit med i tidningen: Ja
___________
5 NEJ TACK
Skolämne: Historia
Mat: Pölsa o blodpudding
Musik: Techno
Dryck: Öl
Djur: Ormar
_____________
4 SAKER
Du gör när du har tråkigt: Sitter vid datorn
Du gjorde igår kväll: Satt vid datorn
Du kan höra just nu: Bilar och fåglar utanför fönstret
Du inte kan leva utan: Min familj!
____________
3 PERSONER
Du kan berätta allt för: Maken
Du tycker om: Familjen, vänner och folk som får mig att le
Du inte gillar: Jag gillar inte personer som ljuger för mej
_____________
2 VAL
Coca cola eller fanta: Fanta
Hund eller katt: Katt
_____________
1 ÖNSKAN
Att jag ska få en fantastisk sommar med familjen!


Jag utmanar alla som är sugna på att göra listan och om läser min blogg. Lämna gärna en kommentar och berätta om du gjort den eller inte.

Vår tuffing...

2009-05-12 15:35:56 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


De här bilderna tillägnar jag speciellt min familj uppe i dalarna som med största sannorlikhet lider av svår abstinens efter sin lilla sockertopp. Vi ses snart familjen...bara en dryg vecka kvar!




Tokfian o morsan


Dom ögonen kan man lätt drunkna i.




Gosigos o kramar till er alla! Mira har kramar så det räcker och blir över.
Bara att komma hit om ni är kramsugna. Hihi.

Framsteg hela tiden...

2009-05-12 09:04:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår hade vi en fullproppad dag återigen. Måndagarna brukar bli lite av en stressig dag.
Jag och Mira började med en tidig morgon promenad sedan skyndade vi hem, åt mellanmål och sen ut på stan och träffade Malin (Som för övrigt borde ligga på BB nu!:))

Efter lunch bar det av till öppna förskolan. Var riktigt trevligt igår tycker jag och Mira verkade trivas bland barnen. Hon sprang omkring med gåvagnen, åkte ruschkana och gosigosade med alla som ville. :)

Ett steg tog hon också utan att hålla i sig och enligt Marlene tog hon även något mer när jag inte tittade på. När vi försöker få henne att gå genom att locka på henne vägrar hon. Jag tror att de steg hon tagit än så länge är ganska omedvetna och oplanerade. Men sååå kul att hon går iaf.

Idag är maken hemma. Solen skiner och jag känner mej sugen på en låååång promenad. Någon som vill hänga på?
Tänkte lägga in lite bilder här på bloggen i eftermiddag också. Vi får se vad jag kan hitta för roligt att visa er.

Önskar er en toppen tisdag!

Miras första två steg!

2009-05-10 18:00:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag försökte locka Mira med en vattenflaska när hon stod upp idag. Helt plötsligt bestämmer hon sig för att satsa och gå till flaskan. Hon tog ett steg och så fram med den andra foten jämsides. Vet inte om vi ska räkna det som ett eller två steg... men gick det gjorde hon minsann!
Tyvärr har vi inte lyckats få henne att ta några fler steg efter det. Kanske var det lite läskigt så hon bestämt sig för att vänta lite med sina gångframgångar. Jag tror iaf att hon kan ta några fler steg innan sin ettårs dag.

Jag lovade ju att jag skulle skriva en liten önskelista till Miras födelsedag. Har inte hunnit fundera på den så mycket... men jag har några saker iaf som hon skulle behöva. OM det nu är någon som tänkt köpa present. Ni får inte ta detta som att alla som känner oss måste köpa presenter.... det är verkligen inget jag tänker tvinga någon till eller som vi förväntar oss.

Miras önskelista första födelsedagen:
Sandaler ( 12 cm)
Huvtröja med dragkedja
sommar Klänning/Kjol
T-Shirt
Tröja     (Kläderna bör vara i st 80-86. Hon har st 80 nu och kommer nog att ha det några månader till)
Sommar jacka. Tunn vindjacka/tygjacka i st 86

Docka
Barn cd skiva
Lite mer avancerade leksaker.

Ja, det var nog det jag kom på för tillfället. Kläder är alltid tacksamt för det går åt! En riktig liten spillfia har vi. Kladdar alltid ner kläderna.

Nu ska jag gå och sätta mej framför tven. One tree hill visas strax och det var alltför länge sen jag såg på det.

Data fri lördag:)

2009-05-10 07:38:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


En hel lördag utan att jag satt framför datorn nästan nåt. Det tycker jag var bra gjort av mej. Trist för er bara som inte fick något nytt att läsa från mej igår.

Maken kom hem igår kväll och det firade vi genom att träffa våra kära vänner och fd grannar E & L. Louise satt här med sin gravidmage och lyste ikapp med lamporna. För ett år sedan var det jag som satt här höggravid och eländig. Fy va depprimerad o arg jag var på livet för exakt ett år sedan, Jag hade ont, kunde knappt gå och bebisen i magen som varit på väg ut sedan v 24 verkade helt plötsligt ha fastnat där inne.
Till sist kom hon lilla godingen iaf och när man tänker på det nu så kan jag inte fatta hur jag kunde vara så otålig. En vecka hit o dit.... men då var en dag en evighet.

Om två veckor fyller älsklingen 1 år. Tänkte jag skulle göra en liten lista på saker Mira behöver/vill ha och önskar sig i present. I fall det är någon liten snäll själ som planerar köpa present. Istället för att ni ska ringa och fråga och jag ska sitta där som ett frågetecken som vanligt så ska jag verkligen ta tag i det och skriva en önskelista den här gången.

Men innan jag skriver önskelistan så ska jag gå upp med familjen och käka frukost. Mira sov hela netten inatt men ville istället gå upp redan halv sju. Jag vet inte vad jag föredrar riktigt....sova hela natten o gå upp tidigt, eller sova länge på morgonen och gå upp sent. Men jag får nog säga att det är skönast ändå att få sova hela natten. Får ju skylla mej själv att jag inte somnade förrän ett i natt....det är ju iaf inte Miras fel. Hade jag gått o lagt mej vid åtta jag med så hade jag också varit pigg halv sju.

Oväder!

2009-05-08 17:22:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Satt i soffan en stund och slö tittade på tven medans Mira sov då helt plötsligt ser jag en blixt. 2 sekunder senare smäller det till i örat på mej. Den värsta åska jag någonsin hört tror jag. Skit läskigt var det. Jag sprang upp som en yr höna och ryckte i alla sladdar jag kom åt.

Mira fortsatte sova som om inget hänt trots att det kom flera rejäla smällar även efter det.

Vi fick inget besök ihelgen. Stackars Emmelie trillade i trappan och slog i ryggen så illa att hon knappt kunde sitta. Att då sätta sig i en bil i 5 timmar är nog inte så lockande.
Så nu sitter jag och Mira här ensamma i ett dygn. Maken jobbar och ska sova ute i natt, under ett litet vindskydd endast. Så är det att vara scout ledare... jag skulle aldrig överleva!

Tänkte ta mej till affären och handla nåt gott men jag är för trött plus att jag inte vill släpa ut Mira i ovädret. Så jag får försöka hitta nåt i frysen och roa mej med tv tablån och en bok. Tur att jag har vänner som kan göra mej sällskap på msn. :)

Hoppas ni alla får en mysig helg! Kram

Uppe med tuppen....igen...

2009-05-08 08:25:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag känns livet roligare. Trots att Mira behagades gå upp halv sju redan.
Solen skiner, jag är utvilad och ser fram emot att få besök av våra vänner från dalarna ikväll. Em, Anders och deras lilla Lilly ska sova hos oss hela helgen. Vi ska bara umgås, gå på promenader och ha det bra. Bara att hoppas att solen skiner hela helgen.

Idag ska jag städa (som alltid) stryka tvätt och handla mat till helgen. Men jag ska nog kosta på mej att gå en förmiddagspromenad först.

Vad har ni för planer för helgen?

Hängig som en snötung häck...

2009-05-07 12:48:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är en konstig dag... jag är på lite depp humör. Bara att hoppas att det beror på vädret.
Ni vet... man kan ha sådana dar ibland då allt känns jätte negativt... även fast det kanske inte är så synd om mej och så negativt allting egentligen.

Skulle ni fråga mej vad som är jobbigt och som gör att jag känner mej hängig skulle jag inte kunna förklara. Det bara är så. En massa småsaker som blivit större än dom egentligen är.

Mira springer omkring på golvet som vanligt. Hon har kommit på att det är jätte roligt att gå ut och gå med våra stolar/pallar. Så nu står det stolar och pallar över hela golvet. Inte nog med att det är stolar överallt, det ligger även böcker och papper och leksaker och tvdosor och cdskivor och massa saker utspridda överallt.
Jag har gjort några tappra försök till städning men på nåt konstigt sätt så har jag en svans efter mej som river ut allt igen.
Ikväll får vi besök av ett par vänner och det ska bli jätte kul förutom att jag måste städa innan dom kommer. Vart börjar man?
Jag måste städa och handla och tvätta och reda ut vad det är som gör mej deppig. Allt innan kl sex. Dax att röra på påkarna nu då.

Alone again...

2009-05-06 15:47:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har Jenny åkt hem. Dagen gick i rasande tempo. Vi fördrev förmiddagen ute i regnet och blåsten. Jag såg ut som en blöt katt när vi kom in i värmen igen. Jag hatar blött hår. Mitt blir hemskt. Vad vore livet utan plattång säger jag bara!? En sjal, en prinsesstårta och en bilresa senare så landade vi till slut hemma hos oss där jag lagade lunch och sedan fixade lite med Jennys blogg, Vill ni se hur den blev kan ni gå in HÄR.

Nu är jag och Mira ensamma igen eftersom Maken jobbar kväll. Kl åtta kommer han hem och då drar jag iväg på dans. Lite lustigt att inte träffas alls då jag tom fyller 25.

Jag fick förresten ett jättefint halsband med tillhörande örhängen av Jenny o ett presentkort på Gina. Perfekt! På posten kom det ett kort från farmor och ett par örhängen från mamma och pappa. Även dom jätte fina och i mitt numera älsklingsmärke "Pearls for girls". Samma märke som halsbandet jag fick av Maken igår. Passade perfekt ihop också, örhängena och halsbandet alltså.

Tack för alla grattis kommentarer! Gulligt att ni alla tänker på lilla mej. Att ni besöker min blogg gör mej också jätte glad.

Nu ska jag leka lite med Mira sen är det dax för mat igen. Vi gör inte så mycket mer än äter och sover i den här familjen.

Kram på er!

Min dag idag

2009-05-06 08:25:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(10) «


Idag fyller jag 25. MIna vänner påstår att det är den bästa åldern och även den åldern som man stannar på och aldrig blir äldre än. Håller ni med?

Ska städa lite här hemma nu innan jag ska bege mej till stationen och möta upp Jenny. Sen ska vi träffa gravida Malin (Som jag hoppas inte är gravid så länge till) och fika lite. Ska bli nice.
Ikväll dansar jag.

Kommer nog bli en toppen dag. Mira har redan sjungit för mej imorse så nu är min dag räddad. :)

Inredningsfynd

2009-05-05 22:18:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag hittade inga kläder till mej själv idag, men istället blev det lite inredning. Känns bra att få fylla de tomma fönstren lite.



Alla mina blommor har en efter en dött ut, så idag blev det plastisar istället. Känns som ett säkert kort till sommaren. Tro det eller ej, men det enda jag lyckats hålla vid liv är en orgide. Tyvärr ärvde jag inte mammas gröna fingrar.



Vasen ser kort ut men är egentligen en halvmeter lång. Skitsnyggt i vårt stora fönster.



Läckra ljuslyktor. 25 kr styck.

Vår dag...

2009-05-05 20:57:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Här kommer de utlovade bilderna av dagen som varit....




Vem som höll i kameran kan vi låta vara osagt. Inte den finaste vinklingen.










En glad Mira har just fått mat i magen.


Restaurangen där vi käkade. Lite mer folktomt än vad jag kan tänka mej att det är på sommaren.


Underbara tisdag...

2009-05-05 18:04:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vi har haft en kanon mysig dag. Precis när vi körde förbi skyltarna in i Hjo så slutade det regna, sen hade vi upphåll resten av dagen. Solen tittade tom fram lite efter lunch.
Vi gick och småhandlade i några butiker o så käkade vi lunch på en trevlig restaurang. Mira sov i vagnen medans vi gick och shoppade.
Några bilder hann vi ta innan hon somnade iaf. Tänkte lägga in de senare... men det får bli när Mira gått och lagt sig.

Jag sitter just nu och skriver på vår NYA DATOR! Äntligen har vi "fått" en ny. Känns underbart. Nu behöver man inte bli argsint så fort man suttit vid datorn en sväng. Vi är jätte nöjda än så länge och nu börjar jobbet med att föra över alla filer från den andra datorn till denna istället. Tur att Maken har ett USB minne.

Mira leker för fullt här på golvet och hon verkar lycklig över att äntligen få röra på sig lite efter en dag i vagnen. Förstår henne.

Jag ska ta och göra henne sällskap på golvet en stund innan det är dax för gröt och läggdax. Vi hörs senare!


Idag ska vi fira...

2009-05-05 08:14:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Maken är ledig idag och därför har han bestämt att min födelsedag ska firas idag istället. Inget jag tänker klaga på direkt.
När jag vaknade fick jag två underbara presenter. Dels ett presentkort på Teamsportia, så att jag kan gå o köpa mej ett par nya joggingskor. Så mycket som jag promenerar så behöver jag ett par riktiga skor. Dom jag har nu är helt förstörda och utslitna i hälen så att ja får skavsår varje gång jag använder dom. Sen fick jag ett jätte fint halsband. Kanske kan lägga upp någon bild senare.

Efter frukosten ska vi bege oss på en liten åktur. Vi ska nämligen åka till Hjo och fördriva dagen där. Äta lite gott och bara promenera omkring och besöka några av stadens butiker. Låter som en toppen dag tycker jag. Härligt att bara umgås med familjen en dag som denna.Trist på det fula vädret bara. Bara att hoppas att vi åtminstone slipper regnet.

Nu ska vi käka frukost här hemma.
Hoppas ni alla får en toppen dag också!

Måndag

2009-05-04 10:37:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är det bara 2 dagar tills jag fyller 25 år. Jag älskar att fylla år! Jag blir som ett barn när det nalkas födelsedag och presenter.
Men jag upptäckte en märklig sak förra julen. Det var inte alls lika intressant med de egna paketen som det var att se Mira få paket och se henne uppleva julen. Kanske börjar även jag bli vuxen?
Även när det gäller födelsedag så ser jag mer fram emot Miras kalas än mitt eget. Har inte ens planerat om jag ska ha något 25 års kalas... har inte ens tänkt tanken. Inte likt mej. Borde ju kanske börja planera lite till det om jag tänkt ha något. Men vilka ska jag bjuda?

På onsdag (då jag fyller år) kommer en kär tjejkompis till mej hit från Göteborg. Ska bli så roligt att träffas och superskoj att få lite sällskap på födelsedagen också. Maken jobbar ju tyvärr.

Nu ska jag åka och handla till kvällen då vi får lite besök här hemma.
Har en fullproppad dag idag med öppna förskola och besök på kvällen. Mellan det ska jag hinna handla, duscha och städa lägenheten. Suck o pust. Dax att köra igång och inte sitta här och slöa.

Jag får läsa ikapp mej på alla bloggar jag följer ikväll istället.


Mysdag med familjen... i bilder.

2009-05-03 12:24:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Igår hade vi en super mysig dag. Torget, lek på gräsmattan, shopping, god mat och hela familjen samlade. Mycket bättre än så kan det inte bli.

Tog lite mysiga bilder på vår sötnos. Dels en bild då hon står själv. Mycket gulligare än så kan det inte bli. Ser ju så roligt ut med de korta benen.


Kolla in de tuffa shortsen!:)






När man är med pappa och handlar får man göra en massa bus...
Som att stå upp i kundvagnen tex.



Underbara natt *2

2009-05-02 09:16:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Andra natten i rad som Mira skippar flaskan! Igår fick vi sova till klockan åtta och idag till sju. Underbara barn. Jag blir så lycklig när jag får sova hela nätterna. Det gör verkligen så mycket för mej. Jag undrar hur det kommer bli om vi får ett barn till.... då kanske båda två kommer att vara vakna på nätterna plus att dagarna kommer vara sååå mycket mer hektiska än nu. Jajaj... det "problemet" får vi ta när det kommer. Har vi tur får vi en bebis som sover hela nätter igenom redan från start. :)

Idag ska vi gå till torget och köpa strumpor till Mira och mej och maken. Vi är en strumplös familj. Efter det ska jag och Mira gå hem medans Maken påstås sig stanna kvar på stan. Han ville tydligen va själv en stund. Hmm...kan det måntro handla om att jag fyller 25 på onsdag??? Jag älskar presenter. Fast jag är så grymt nyfiken så jag klarar inte riktigt av att veta av att det finns presenter undangömda i huset redan 4 dagar innan jag ska få den.

Nu ska jag klä på Mira o sen ska vi gå ut en sväng.

Modell för en dag...

2009-05-01 16:35:25 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Jag var som ni kanske vet till kungliga huvudstaden och gjorde en fotgrafering med en proffisionell fotograf. Nu har jag äntligen fått bilderna. Det var en lång väntan trots att jag fick dom levererade innan det egentligen var utlovat. Ja ni vet... med mitt tålamod så är allt mer än 10 min låååång väntan.

Jag är iaf nöjd med bilderna. Vad tycker ni?







Fotograf: Emelie Ohlsson

De var de bilder ni få se idag. Fler kommer framöver :)

Valborgsmässo firande/ Ettårs kalas...

2009-05-01 15:07:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Här kommer de utlovade bilderna från gårdagen. Några är från förmiddagen då jag och Mira var ute och lekte i gräset/gruset.


Gruset var roligt att leka med....


Gräset smakade sådär... Lite otäckt var det minsann




Undersöker stenarna.






Pappa o Mira kalas fina


Sötnosarna


Ute o går med vagnen.


Stereon blev kvällens räddning. Tur att den redan var trasig annars hade  Mira lätt haft sönder den.