Mvc besök - vecka 33

2009-11-20 09:53:59 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Nu är vi hemma igen efter ett besök hos barnmorskan.

Mitt hb värde har tyvärr blivit lägre sen sist och var nere i 112 nu. Vilket betyder att jag måste käka de hemska järntabletterna iaf. Fick ett ok på att jag bara behöver äta någon lite då och då iaf och inte varje dag.

Lågt blodtryck hade jag som vanligt.
- 1 kg i vikt sedan förra besöket för drygt 2 veckor sedan. Tror att det kan bero på att jag inte får i mej lika stora portioner mat längre och att det varit så mycket nu med hus o lägenhet o allt.

Hjärtljuden på lilla bäsen låg på 150 idag. Ska vi gå efter hjärtljuden denna graviditeten så blir det en liten lillasyster till Mira.

Fick även kolla med ultraljud idag! Såå roligt! Bm var lite osäker på om huvudet låg neråt eller inte så hon ville kika med ultraljud. Gissa om jag tyckte det var ok eller inte!?:)
Huvudet låg neråt men bebisen är fortfarande väldigt rörlig. Bara att hoppas att den inte vänder på sig något mera. Fick se ansiktet, lilla näsan, runda kinderna, ögonen och munnen. Jätte svårt att få någon tydlig bild men ändå otroligt häftigt.

Längtar så efter att få se vem den lilla i magen är. Vem är den lik och hur ser den ut?

Mitt sf mått blev mätt till 34 cm under en sammandragning och 32-33 efter sammandragningen. De betyder att jag är ca 1-2 cm större nu än med Mira. Och att jag ligger och nästan snuddar på översta ok/normal linjen på kurvan. Ska även detta bli en stor bebis? Hur stor i så fall? Kommer de att sätta igång mej tidigare? Kommer jag att få ett sent tillväxt ultraljud? Massa frågor som vill ha svar. Återstår att se om någon vecka. Mellan v 34-36 säger bm att det är lättare att känna och se hur stor bebisen beräknas bli. Jag är väldigt spänd på resultatet.

Kommentarer
Postat av: sandra

Kul med besök! Jag ska på ett UL 8/12 för att titta hur bebisen ligger pga av säte förra gången.. Vi fick reda på att Alvin var en pojke förra gången när vi gjorde ett extra UL, ska nog kanske fråga denna gång med. Alvins hjärtljud var mycket lägre än denna bebis, nu ligger det runt 150 hans låg på 135-145.. Sägs det att det är en flicka om det är högre? Jag äter också hemska järntabletter varann dag.. Kramis

2009-11-20 @ 11:12:33
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Carro

Va roligt att få se bebisen på ultraljud! Man blir lika glad varje gång :-)



Kanske inte lika glad att det verkar vara en stor bebis nu också.. Hoppas på att den inte blir större än Mira iaf ;-)



Läkaren gjorde en vanlig undersökning på mig igår, inte med vul. Han kände att tappen fortfarande var kort (ungefär som sist) men att den nu också var lite mjuk. Den var iaf fortfarande stängd och det är ju bra!



Vendela kommer fortsätta gå på förskola 2 dgr/v och vara hemma med Ronnie resten av tiden. Så jag får iaf sällskap 5 dgr i veckan, så jag kanske inte ska klaga lika mycket den här gången :-)

Läkaren sa iaf att jag inte bör vara själv med Vendela, för då går det ju inte att vila..



Kram

2009-11-20 @ 12:04:22
URL: http://livetmedvendela.blogg.se/
Postat av: Tova

Haha, det där låter ju typ som mitt BM-besök i förrgår :P

Lågt järnvärde (som vanligt) och blodtryck, hade gått ner ett halv kg... (fast jag har varit sjuk så det har nog sin förklaring ;))

Wow, kul med ett till ultraljud, bara så där :)

själv var vi på 3d-ultraljud i förra veckan och det var riktigt häftigt. bebben låg med huvudet nedåt men vet inte om han är fixerad ännu...

Hoppas din fredag är skön :)

kram

2009-11-20 @ 16:56:21
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Postat av: Tova

Jaa, det var så häfigt med ultraljudet :) man blir så fascinerad och vill bara tittat på bilderna hela tiden nu, som du säger. Hihi.

Usch ja, järntabletter är ingen hit tycker jag, har ärligt talat varit rätt slarvig till och från men känner mig ändå inte lika svimfärdig som jag gjorde i början av graviditeten... Senast låg Hb på 115 tror jag.

Ja, Calle var grym igår! Tycker de har fått ihop ett bra gäng i år :)

2009-11-21 @ 10:34:40
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback