Valborg med barnen

2010-04-30 18:50:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira sitter och ser på den obligatoriska filmen innan läggdags. Hon har blivit värsta filmexperten. Om hon inte får välja vilken hon ska se på så blir hon hysterisk. Det går minsann inte att lura henne och sätta på någon annan än den hon pekar på heller. Vill hon se på alvin och gänget för femtionde gången i rad så ska hon göra det.

Theo ligger ute och sover i vagnen. Vi har just trotsat regnet och gått till konsum för att hyra en film. Jag hade tur som bara fick duggregn. Nu är kvällen räddad och jag slipper sitta och tycka synd om mej själv som sitter ensam på valborg.

Kvällens planer är allstå att lägag barnen inom en timme, fixa deklarationen, betala en räkning och sedan se på film. Ev blir det en liten koll på "så ska det låta" innan filmen, beror på gästerna.

Hoppas du får en toppen kväll oavsett regn eller brasa!


Valparna vi hälsade på för några veckor sedan har blivit stora nu... men lika söta!


Mira var inte ett dugg rädd. Sprang omkring och lekte med dem samt matade dem. Trots att de bet henne i både hand, jacka och hår så bara skrattade hon. Tror vi har fått en djurälskare till dotter.


Oj vad det är roligt att cykla, men svårt. Här tränar Mira på en cykel vi lånat av grannar.

Det är lite mycket nu...

2010-04-30 13:56:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu sover barnen och det är som vanligt hundra saker som ska hinnas med. Jag känner mej så virrig nu för tiden. Glömmer saker och är inte alls så effektiv som jag önskade att jag kunde vara.

Idag glömde jag till exempel att gå till bvc med Theo. Jätte pinsamt var de när barnsköterskan ringde och talade om att hon satt och väntade på oss.

Deklarationen har hängt över mej som ett tungt moln sedan den kom. Nu har jag bara två dagar på mej att göra den. Lite jobbigt känns det att maken gick på sitt helgpass nu idag och kommer att jobba lååånga dagar resten av helgen. Det är inte alltid så roligt att vara ensam hemma med barnen under tolvtimmarspass. Deklarationen får jag göra ikväll när barnen har lagt sig. Jag prioriterade tvätt och disk nu när de sov lunch.

En annan sak som också hänger över mej är barnvälsignelsen. Vi har bestämt datum nu så nu gäller det bara att lokalen vi vill ha är ledig. När den är bokad och bestämd är det dax för inbjudningskort, val av kläder, val av sånger, planera fika, baka... ja ni fattar, massor att göra med andra ord.

I maj fyller också jag år (Redan nästa vecka tom) och så fyller Mira 2 i slutet av månaden. Mycket att planera till. Roligt men tidskrävande.

Jag vill bara lägga mej ner och sova... men det hinner jag inte. Istället ska jag sätta mej ner och skriva en önskelista. Så får det blir. Hej så länge!


Vitsipporna har invaderat stadsparken!

2010-04-29 22:19:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har vi haft en riktigt mysig familjedag. Vi tog en sväng upp till stadsparken, matade fåren och fikade bland vitsipporna.

Ikväll har jag haft en trevlig mykidoovisning.

Den här dagen gick verkligen fort och jag har svårt att förstå att det redan är dax att gå och lägga sig.

Jag sumerar vår dag med bilder istället för att skriva mer.

  

 
Att leka på storasysters villkor

2010-04-29 08:10:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «
Just nu hemma hos oss ser det ut så här. Mira tycker att lillebror ska leka med hennes saker. Theo tycker att det är lika bra att smaka på det som bjuds för att hålla stämningen uppe. Att sitta ensam i sin babysitter är inte att drömma om.

'

Idag planerar jag att gå till öppna förskolan. Fast jag inser att det kommer att bli tajt med tid om jag ska hinna dit till klockan nio.

Igår kväll hade jag min första mykidoovisning för det här året. Det var lika roligt som alltid. Kul att det kom så många mammor som var nyfikna på kläderna. Lite kaos blev det allt då alla hade med sig sina barn men det har verkligen sin charm det också:)

Ikväll har jag ytterligare en visning och det ser jag fram emot.

Nu ska jag duka fram frukosten och klä på mina nakenfisar.

Lite fattigare än imorse

2010-04-28 12:48:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Jag hade glömt att det kan göra så fruktansvärt ont att gå till tandläkaren. Usch o fy. Påminn mej att aldrig vänta 4 år mellan tandläkarbesöken igen. (Skäms att det gått så lång tid). Inte ett enda litet hål iaf på fyra år det tycker jag är bra jobbat.
Imorgon är det makens tur att få domen. Blir inte billigt att gå hela familjen och kolla tänderna samma månad. Tur att barnen är gratis och tack försäkringskassan för tandvårdsbidraget.

Nu ska jag åter igen sätta mej vid symaskinen. Erkänn att ni är lite nyfikna på vad jag sysslar med denna gången;)

 


Liten krasslig

2010-04-28 08:23:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


 

Idag vaknade jag av att Theo helt plötsligt blir jätte ledsen brevid mej i sängen. Jag försöker ge honom nappen men han bara spottar ut den. Han är jätte täppt i näsan så jag reser mej upp för att hämta nässprayen. Då kräks han helt plötsligt. Jag tar upp honom och då kräks han ytterligare en gång.
Theo är en liten kräkbebis. Han spyr alltid efter att han ätit... men aldrig i den utsträckning som i morse. Jag blev livrädd att det var magsjuka han fått. Nu ligger han och sover igen och jag har ammat honom sedan han kräktes sist. Verkar inte vara magsjuka tack och lov, antagligen slem i halsen eller nåt.
Stackars liten!

Om några timmar ska jag till tandläkaren. Innan dess ska jag trycka tryck på några mössor. Jag har ett litet projekt som ni ska få se senare.
Tävlingen som jag viskade om häromdagen är också påväg upp på bloggen snart. Jag har haft så mycket på nu de senaste dagarna att jag inte hunnit med bloggen så som jag önskade.
Hoppas ni har överseende!


Nu är vi tillbaka från tandläkaren. Theo ä...

2010-04-27 16:53:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201004261898 (MMS)

Nu är vi tillbaka från tandläkaren. Theo är glad att slippa sitta fast i bärselen och mira glad över att slippa gå själv inne i stan. Höll inte på att hitta till den dumma tandläkaren. Det enda hon gjorde var att kostatera att mira hade 16 tänder. Det kunde jag ha sagt i telefonen! Jaja... Det gick bra iaf trots att jag var ensam med de båda. Mira leker nu i sandlådan och jag solar på altanen. Snart matdax.


Mira -23 månader

2010-04-27 14:40:35 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Utveckling hos barn 23 månader

Gnolande, sång och enkla meningar

Vid 23 månaders ålder kan ditt barn förmodligen gnola, sjunga och säga meningar med tre ord som "hunden springer ut". Han eller hon kanske börjar försöka rita cirklar och streckteckningar, kan förmodligen lägga enkla pussel och följa instruktioner i två steg, som "kom hit och vänd ryggen till, så jag får smörja på solkräm". Ditt barn förstår nu troligtvis motsatsförhållanden - som lång farbror, kort farbror eller liten hund, stor hund.

Leker mer med andra

Ungefär nu kommer ditt barn börja visa intresse för att leka med andra barn. Han eller hon kanske försöker härma ett äldre syskon som dribblar en boll, eller följer med större barn som leker tafatt. Förmodligen kommer ditt barn också att försöka involvera dig i alla lekar han eller hon leker.

Vill ha närhet - vill göra själv

Ditt barn ser sig inte längre som en förlängning av dig, men behovet av närhet och individualitet kan svänga snabbt. Ena sekunden vill han eller hon ha en kram, nästa sekund är det bara armbågar och knän. Ta inte denna nyckfullhet personligt - den är en del av uppväxandeprocessen.Hittade denna information på babycenter.com.
Här skriver dom vad ett barn på 23 mån kan/bör kunna.

När det gäller talet stämmer det inte alls. Mira kan sjunga björnen sover, för övrigt sjunger hon egna påhittade melodier. Några treordsmeningar har vi inte hört. Om man inte räknar med "däehan" som på Mira språk betyder "Där är den". En del stämmer såklart, speciellt det med att hon härmar äldre barn:)

Sådan här info bevisar bara hur otroligt olika det kan vara från barn till barn gällande utveckling.


Inte riktigt som det var tänkt

2010-04-27 14:11:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Besöket hos barnmorskan gick bra... trots att de hade dubbelbokat och jag fick en annan barnmorska än den jag gått med hela graviditeten. Lite snopet. Hade värlens chans att fråga massa om förlossningen och så... men när jag satt där kändes allt så avlägset att jag inte kunde komma på en enda fråga. Det enda jag kunde komma på att säga var att jag önskade lite mer smärtlindring om det blir en förlossning till i livet.

Tandläkarbesöket som jag laddat upp för blev ombokat. Klockan 13.10 satt jag i lugn och ro och ammade Theo för att han skulle vara nöjd och glad klockan 14 då besöket var. Helt plötsligt ser jag framför mej papperet som jag fått från tandläkaren med vår bokade tid på. Visst var det väl ändå inte 14.00... hmm.. möjligtvis 14.10 eller nåt. Jag springer och hämtar papperet och ser till min förskräckelse att tiden är 13.20... alltså om 10 min. Gör en snabb genomslagsräkning i huvudet och inser att det finns inte en chans att vi hinner ner till centrum på 10 min. Jag fick ringa och boka om tiden. Tur som jag hade så hade dom ett till avhopp idag så vi får komma dit klockan 16.10 istället. Den tiden ska jag INTE missa.

Nu sitter jag och stirrar mej blind på min "att göra" lista. Suck och pust... hur och när ska jag hinna med allt??? Hoppas barnen kommer i säng tidigt ikväll. Mira sov bara en kvart på lunchen så hon kommer nog att vara trött ikväll iaf, risken är att hon blir övertrött och inte somnar iaf.


Idag ska vi på kontroller

2010-04-27 08:05:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag ska jag på återbesök till barnmorskan. Det där besöket man ska göra efter förlossningen. Ska bli roligt att träffa henne igen... men själva besöket i sig ser jag väl inte direkt fram emot.

I eftermiddag ska Mira på tvåårskontroll till tandläkaren. Maken jobbar så jag måste ta med båda barnen. Börjar redan oroa mej för hur det ska gå. Får nog ta theo i bärselen för att fortfarande ha båda händerna fria till mira.

Theo stackaren har fått tillbaka sin förkylning och är jätte täppt i näsan. I natt har han varit vaken till och från hela natten. Nappen vill han inte ha för då kan han inte andas alls. Nu när han fått sitta upp en stund börjar det släppa lite.

Nu är det hög tid att sätta igång här hemma. Frukost, dusch och påklädningar sen iväg till mvc. Tur att jag får gå själv dit iaf:)

Min mykidoomodell - Finest.com

2010-04-26 21:00:23 Outfit
» Kommentarer(4) «
Denna veckan kör min mykidoosäsong igång. Det har varit många avbokningar/ombokningar, men äntligen ska jag få komma iväg på några visningar. Har sett fram emot det länge nu. Det är så oroligt roligt att komma ut och sälja några kvällar då och då. Extra skoj när kläderna denna säsongen är såå snygga!
Kolla in Theos outfit ovan. Hur tuff får man bli!? :)

Sugen på att ha en visning?
Tveka inte att höra av dej så bokar vi in ett party.


Du och jag syrran, du och jag

2010-04-26 20:48:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «
Det finns någon som man alltid kan luta sig mot
Någon som aldrig sviker
Någon som alltid finns där vid ens sida
Någon som älskar en trots svagheter

...I Theos fall är det storasystern


Syskonkärlek är bland det vackraste!


Stress stress

2010-04-26 18:07:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag hinner inte med hälften ens av allt jag vill hinna med. Dagarna går i racerfart och jag ligger efter med massor. Känns som att jag glömmer viktiga saker.

Några timmar extra på detta dygn vore bra.

Jag hatar att känna mej så här. Ingen mår bra av stress. Dax att skriva lista så att jag lättare kommer ikapp och slipper glömma nåt på vägen.

Work it!

2010-04-25 21:36:19 Träning
» Kommentarer(3) «


Jag är ingen gymbiff. Jag dansar, hoppar och skuttar. De få gånger jag "pressar" i gymmet så fördriver jag halva tiden på crosstrainers och resten med att gå omkring på maskinerna.
Idag var planerna att jag skulle gå på dans med en kompis. En halvtimme innan passet så får vi reda på att det är inställt. Då var det bara att ta beslutet: 1. Ska vi vara hemma och slappa i soffan eller 2. ska vi gå på ett annat pass. Det enda pass som gick var skivstång och jag blev måttligt road av det. Efter lite snack hit och dit så lyckades louise övertala mej att gå dit. Jag säger det än en gång: Jag är verkligen ingen person som springer på boxingpass, bodypump eller skivstång.

När vi kom dit upptäcker vi att det tack och lov är många äldre med på passet också, Jag hade sett framför mej biffiga killar och snygga vältränade tjejer. Vi plockade på oss allt man behvde och så körde passet igång.

Nu sitter jag här och känner mej som överkörd av en ångvält. Imorgon kommer jag inte ens att kunan bära Theo. Träningsvärken kommer att vara total!

Jobba fick vi göra iaf och jag måste säga att det var ganska tillfredsställande. Man känner sig duktig efter ett sånt här pass och en annan positiv sak är att man verkligen inte kan fuska. Tävlingsmänniska som jag är så pressar jag mej så mycket jag bara kan också. Jag tycker jag var värd en stor tacotallrik när jag kom hem. Jag tackar allra ödmjukast min kära man som lagat mat tills frugan kom hem trött efter träningen.

Jag vill avsluta med att säga att jag är ledsen att jag inte hunnit kika in på alla era bloggar i helgen. Har inte suttit så mycket här vid datorn. Ni ska veta att jag uppskattar alla era kommentarer. Ni är bäst och utan er skulle det inte vara lika skoj att skriva blogg.

(Ett tack också till dej louise som "tvingade" mej på passet:))Varför inte träna en liten stund?

2010-04-25 18:07:52 Träning
» Kommentarer(2) «


Off I go for traning.

Vad vi sysslat med idag får jag berätta senare. Nu ska jag dansa. Shake the body så att säga.

Vi hörs vänner!


Bild på Theo från mammajympan i tisdags


Härligt med vår!

2010-04-24 15:42:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag mår bättre idag. Verkligen jätte konstigt att jag blev dålig igår och så känner jag inget av det idag. Hoppas det inte blir något bakslag till kvällen, men det ska det väl inte bli.

Idag är det vårdag här i området, vilket betyder att alla i föreningen är ute och krattar och städar runt husen. Roligt att få träffa några fler grannar och se vilka som bor i området. Jag och barnen har inte städat nåt. Vi har bara varit ute och lekt och pratat med folk. Stackars männen är de som får jobba.

Snart kommer goa vänner hit för en grillkväll. Solen skiner (Trodde jag inte igår när det haglade och åskade) och det är en härlig aprildag. Just nu är maken och Mira ute på studsmattan. Jag hör in hur hon skrattar och har roligt. Theo sitter här nedanför mej i sin babysitter. Han ska sitta hela tiden nu. Helst som en ostbåge, för trots att han vill är han inte strak nog i ryggen ännu för att hålla sig själv uppe.

Det löste sig med klänningen. När jag var och handlade till grillkvällen idag så passade jag på att gå in på h&m och där hängde ett ex i storlek 98. Tack så mycket!

Nu ska jag också gå ut och hoppa lite.
Hoppas du får en fin lördagkväll! (Glöm inte milleniumserien ikväll, sista avsnittet)


Mys med sjungande bebis

2010-04-23 20:39:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Bild från idag när vi var ute och lekte i blåsten.

Just nu hemma hos oss ser det ut som nedan. Theo ligger och sjunger med i "Så ska det låta". Hur jag än lägger honom vrider han huvudet av sig för att titta på programmet. Även i magen var "Så ska kan låta" en favorit.
Jag har troligtvis feber nu och har hemsk huvudvärk. Hade jag inte räknat med att bli sjuk helt plötsligt. Hoppas det går över under natten och att det inte blir värre.

När det här är slut på tven ska jag sätta mej och se på filmen jag hyrde. "Så olika" heter den. Hoppas den är sevärd. Har inte hört så mycket om den. Svenska filmer kan ju va lite sisådär.

Hoppas ni har en mysig fredagkväll!

Sjuk?

2010-04-23 18:07:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vi gick ut jag och barnen en sväng. Då kände jag helt plötsligt hur jag fick ont i hela kroppen och kände mej totalt slut. Nu sitter vi och ser på Mamma Mu och jag har fortfarande ont i hela kropen och känner mej frusen. Kanske håller på att bli sjuk? Vet bara inte varför jag skulle bli sjuk helt plötsligt, jag har aldrig feber annars.

Återstår att se hur det utvecklar sig under kvällen. Jag hoppas att jag inte blir alltför dålig innan barnen kommit i säng. Hoppas på en snäll Mira utan trots ikväll för jag har inte krafter nog i armarna att bära henne. Konstigt.

Mamma Mu är förövrigt en ganska rolig film. Jag har alltid haft en negativ sida till Mamma Mu, vad jag minns så gillade jag inte henne när jag var liten. Mira sitter som förstenad. Kanske en dvd för Mira att önska sig i 2 års present? Tur att konsum har billiga hyrfilmer. Denna hyrde jag för en tia. Perfekt fredags underhållning till ett bra pris.

Detta vädret gör mej ledsen och deppig! Varför ska det alltid komma en snöperiod när man precis plockat undan vinterkläderna och börjat tro på att sommaren är påväg?


Arg på H&M!

2010-04-23 16:11:14 Shopping
» Kommentarer(2) «


Hoppsan! Jag vaknade klockan kvart över tre av att telefonen ringde. Då låg jag och Theo och sussade så gott i stora sängen. Mira fick vi väcka så snart jag kommit på benen igen. Inte så bra att hon fick sova till efter tre när hon vanligtvis inte får sova längre än till två. Vi var visst trötta hela familjen. Theo sover fortfarande.
Jag får nog skylla mej själv att Mira kommer att vara uppe till sent ikväll. Maken jobbar till klockan tio så det kan ju i och för sig vara ganska trevligt med lite sällskap.

Jag fick ett efterlängtat paket från H&M idag. Det skulle innerhålla en klänning till Mira som jag fått restad sen januari/februari. När paketet kommer så upptäcker jag att det bara är ett kuddfodral i det. Klänningen till Mira har blivit slutsåld och jag fick alltså ingen. Det betyder att den helt fantastiska klänningen inte kommer att finnas i vårt hem iaf. Jag hade kunnat köpa den i butik för länge sen men har snällt väntat på att den skulle komma i paketet... o så får vi den inte. Fy va arg jag blev! Nu måste jag till H&M i morgon och se om vi har sån tur att den kanske finns kvar i butik, vilket jag skulle bli förvånad om den gör.


Denna klänningen var det jag hade köpt men inte fick.


Uppe med tuppen

2010-04-23 09:09:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag fick vi ett lite ovanligt uppvaknande. Det var nämligen lillebror i huset som väckte alla med sitt glada tjoande. Pigg som en mört redan klockan halv sju. Storasyster blev arg som ett bi då hon blev väckt ur sin skönhetssömn. Ja arg i några sekunder tills hon kom på att det var Theo som lät.

Nu sitter Mira i badet och lillgrodan ligger nere och sover.

Fredag idag och vi har noll planer. Maken börjar jobbet klockan två och vi andra blir hemma ensamma hela eftermiddagen/kvällen. Tror att jag ska gå ner till Konsum och hyra en film till kvällen. Jag hatar tvutbudet på fredagarna.

Synd att vädret är lite halvdant. Vi pratade igår om att ta tag i trädgården idag... men jag känner ingen lust till att gräva rabatter när det är regn i luften.

Nu ska jag passa på att göra iordning mej själv medans barnen är nöjda på varsitt håll.


Vår dag i ord

2010-04-22 21:51:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Hade planerat att gå till öppnaförskolan i förmiddags, men jag tog istället sovmorgon med Theo.

Efter lunch fick vi besök av Malin och Nicolina. Vi fikade, lekte och var ute en sväng. Mira tyckte det var roligt med kompis och det tyckte även jag. Alltid skönt med besökare och aktiviteter på eftermiddagarna... tiden kan gå lite väl sakta annars.

Kvällen blev en bra kväll. Mira somnade klockan sju, det vill säga på en gång när jag lade ner henne. Theo somnade en timme senare nöjd och glad.

Nu visas det hockey på tven och jag är sådär lagom road. Tur att det är ok att lägga sig när klockan börjar närma sig tio. Jag är fortfarande väldigt trött idag.

Maken kom hem strax efter nio med en mycket rolig nyhet. Han har fått nytt jobb! Så numer kan han titulera sig Musikkonsulent.


Förberedelser inför "dopet"

2010-04-22 17:43:33 Shopping
» Kommentarer(6) «


Här får gullgrodan prova sin eventuella barnvälsignelse outfit.

Har inte bestämt mej för om det blir de här kläderna eller inte. Vad tycker ni? Kan man ha detta på en barnvälsignelse? Vi har ju tänkt vara ute och det blir i mitten på maj så en tröja är ju ett måste. Tyckte den blåa koftan var så tuff.
Jag blev lite snål och köpte storlek 74 så att han kan ha det länge. Just nu drunknar han i både skjortan och koftan, men han hinner ju växa lite på de här veckorna fram tills "dopet" är också.

Jag hoppas Theos mormor läser detta för vi skulle vilja ha en åsikt därifrån;)    Solhatt modell 2 -Retro blomtyg

2010-04-22 17:30:09 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Igår kväll gick det verkligen inget roligt på tven och jag hade ingen inspiration till att sitta här vid datorn, så istället hamnade jag framför symaskinen. Det resulterade i en solhatt till Mira. Lyckades få till en bra storlek och den passade perfekt.
Lite slokhatt modell. Kommer bli fin till sommaren.

Denna modell var lättare att få fin än den första. Dock gillar jag den andra modellen mer, speciellt som hatt till en pojke.
Tyg med blommor från stoff och stil. Vit insida.


Onsdagkväll

2010-04-21 20:19:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Klockan är strax efter åtta och nu sover båda barnen sött. Det var lite knöligt med Mira i en timme men hon gav upp till sist och jag "vann". Hon somnade i sin säng och det känns som ännu en seger. Jag hoppas så att detta krångel snart är över.

Theo var jätte trött ikväll och även han fick gå och lägga sig halv åtta. Nu sover han gott och jag håller tummarna att han fortsätter med det lääänge.

Förlåt att det blir så mycket snack kring sömn men det är verkligen det som är vårt stora bekymmer just nu.Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det är inte så lång tid tills även jag ska hoppa i säng. Den dumma hockey förstör min onsdagkväll som alltid brukar fördrivas framför grey´s.
Jag får väl sitta kvar här vid datorn få se om jag hittar på någon kul sida att fördriva tid på:)


3½ månad - 16 veckor!

2010-04-21 17:08:00 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «
 

Nu är vår älskade gullgroda 3 ½ månad. På lördag var det hela 16 veckor sedan han kom till oss.
Mycket har hänt på de veckorna. Theo utvecklas för var dag som går och jag är lyckligt lottad som får vara hemma och se varje litet steg.

Det "nyaste" är att han börjat prata. Det låter som att vi har en liten tjej här hemma:) Han testar höga toner och pratar hela tiden när han är vaken. Jag har försökt att filma men varje gång jag plockat fram kameran så tystnar han och häpet tittar på den.

Han har också börjat greppa om saker och försöker fånga sånt som vi hänger framför honom. Även om han fortfarande har lite svårt för att "sikta" rätt så gör han det iaf. Händerna åker ofta till munnen och det låter så roligt när han smackar och suger på dem.

Dregglar och spyr gör han också i massor. Jag måste börja sy fler dreggelscarfs nu för dom går åt!

Jag ammar fortfarande och det funkar bra. På kvällen får han en flaska ersättning, som han fått sen han bara var några veckor. Tack vare att vi började med ersättningen så gick hans magknip över. Han var helt enkelt hungrig. (Det är min teori iaf) Trots att jag har mycket mjölk så räcker det tydligen inte på kvällarna.

Sover gör han väldigt bra. Vi har fortfarande dåligt med rutin på dagarna. Oftast blir det två långa sovpass och några kortare. På nätterna sover han 20-07 (ca). Ibland med en matpaus runt fem tiden på morgonen.
Äter gör han var 3-4:e timme dagtid.

Växer gör han också som ni kan se på bilderna.

Det bästa han vet är att sitta upp vilket han alltid vill göra om han är vaken. Storasyster är också rolig att titta på så länge man inte vill äta ifred. Skrattar med ljud och ler gör han så fort man pratar med honom.

Rullar runt gör han från mage till rygg. Han avskyr att ligga på mage, så det går fort att snurra runt när jag lägger honom så.

Jag ser fram emot att han snart kan hoppa i hoppgunga och sitta upp själv. Mycket lättare att roa honom då.

Ja, det var en liten uppdatering på Theos utveckling. Mest för min egen skull så att jag kan gå tillbaka och titta när jag undrar om 3 år vad han kunde som en tre månaders bebis:)

Miras sovrum i bilder!

2010-04-21 14:42:11 Huset & Inredning
» Kommentarer(5) «


Jag lovade en bloggläsare som heter Anna att jag skulle lägga in bilder på Miras sovrum och här kommer de. Finns egentligen inte så mycket att ta kort på där inne då det är ett väldigt litet rum som vi tryckt in massor av garderober i. Men sängen, byrån och hyllan ska ni iaf få se:) Lägg också extra märke till den fina väggdekoren ovanför sängen.

Bilder från lekrummet finns att se i detta inlägget HÄR.

Låt mej presentera rummet med mest färg i huset... Miras sovrum:

Den blå väggen ska förhoppningsvis snart målas om. Jag hatar blåa väggar!

Detta rummet har vi alltså på nedervåningen där vi alla sover och så har vi lekrummet på övervåningen intill köket. Känns som en väldigt bra lösning i vårt hem då vi oftast håller till på övervåningen på dagtid. Skönt att ha närhet till både lekrum, dator och tv på det planet.

Sovrummet ska Mira få dela med lillebror om några månader. Jag hoppas att det kommer att fungera bra att sova i samma rum och att de inte väcker varandra.


Trots, vill ha begär och skrik

2010-04-21 12:51:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu får ni hålla utkik här framöver för under de närmsta dagarna så kommer det upp en tävling här på bloggen. En tävling där alla kan vara med och tävla och vinna ett jätte fint pris. Som sagt, håll ögonen öppna.

Förmiddagen idag har gått i racer fart. Vi gick upp vid sjutiden och jag måste säga att jag vid det laget kände mej ganska utvilad. Theo har inte vaknat alls i natt utan åt för första gången då klockan sju. Mira däremot vaknade en gång i natt. Jag skulle så gärna vilja veta vad som rör sig i hennes lilla huvud. Veta vad det är som gör att hon sover så dåligt.

Idag har vi haft en mycket mycket trotsig tjej här hemma. Hon lägger sig på golvet och gallskriker så fort livet går lite emot henne. Har vänner som sagt att treårs trotset är värre... men jag kan för mitt liv inte förstå vad som skulle kunna vara värre. En treåring kan åtminstone säga vad den tycker och känner. Min tvååring skriker bara. När jag lugnt och sansat försöker lösa hennes problem genom att föreslå olika saker så skriker hon mer och mer för varje sak jag föreslår fel. Det är inte lätt att förstå vad problemet är när hon inte kan prata och berätta det för mej.

 
Bilder från när vi var på maxi sist

Hur som helst så tog vi oss till affären för en storhandling. Vårt blöjförråd var slut och behövde fyllas på. Idag var första gången som Mira ville ha en sak i affären. Nämligen solglasögon. Förra gången vi var där fick hon prova glasögonen och självklart mindes hon det idag. Glasögonen satt på ett ställ i början på affären och under hela vår handling så satt hon och pekade och ropade att hon ville tillbaka till klädavdelningen. Suck.

Nu sover båda mina änglar till sist och jag ska städa toaletterna. Fy för att städa när dom sover... men måste man så måste man.

Kanske återkommer jag senare. Så länge... aufwiedersehn! (Stavas det så? Minnet sviker ibland)

Yes!

2010-04-20 20:34:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag är nöjd! Mira somnade direkt ikväll... I SIN SÄNG! Det har inte hänt på en vecka nu att hon somnat helt utan problem.
 
Nu är det bara ett barn kvar och sen ska jag gosa ner mej med en kopp te i soffan och se på The Mentalist.

Duktiga jag

2010-04-20 18:57:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Åhh vad jag har varit duktig i eftermiddag. Jag har gått omkring och städat och plockat. Tagit hand om sådana grejjer som jag annars brukar låtsas om som att jag inte ser. Imorgon ska jag storstäda toaletterna och dammsuga/våttorka golven. Efter det ska jag ta en stor kopp kaffe och pusta ut. Jag älskar när det är storstädat här hemma och allt skiner och är på sin riktiga plats... tyvärr är det inte ofta vi har det så städat.
Jag orkar liksom inte gå och plocka hela dagarna. Speciellt inte nu när solen skiner och man mycket hellre vill vara ute.

Om en stund ska jag lägga Mira. Theo får nog vara uppe lite senare ikväll för han sov sitt långpass lite senare i eftermiddag än han brukar. Tyvärr betyder det att han kommer att vara tok pigg nu när jag ska lägga Mira och det brukar oftast resultera i att hon inte heller vill gå och lägga sig.

Ja... kanske dax i att ta tag i läggningarna nu. Det är ju en del rutiner som ska göras innan så det tar en stund innan de ligger iaf. Tandborsten nästa...

Middagsbus

2010-04-20 15:14:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Igår gjorde min kära make en sak som han direkt sa att han för alltid kommer att få ångra. Han busade till det lite när Mira skulle sova och lät henne ligga i vagninsatsen i sängen.

Idag när Mira skulle sova så var hon nöjd med att ligga i sängen. Hon låg dock och pratade en stund, men somnade sedan. Maken skojjade med mej och sa innan han gick till jobbet "Vi får väl se om hon ligger på golvet i ligginsatsen när du väcker henne".

Nej hon låg inte på golvet i ligginsatsen när jag kom ner. Däremot hade hon själv burit upp den i sängen och tillsammans med några böcker så småningom somnat.

Se själva på mitt lilla bustroll....

Vems ben är det som sticker ut?

"Åhh nej, jag vill inte vakna"


"Mamma, gå ut!"


Nu ni flödar inspirationen!

2010-04-20 14:47:59 Syhörnan
» Kommentarer(1) «Hatten provas på Theo. Kommer passa bra i sommar. Liiite stor ännu.

Efter lunchen har jag hunnit med en del minsann. Blev sugen på att baka och det resulterade i en ljus kladdkaka med bär. Kan lägga in recept sen om ni är intresserade. Den ser och är mycket smarrig. Jag har smakat. Fy på mej!

Efter bakningen blev det ett par leggings/pantalonger/byxor sydda till Theo. Underbart rött tyg med bilar. Blev super söta, även om mudden helst skulle ha varit svart men någon sådan hade jag inte hemma.

Nu ska Mira väckas och sen blir det mellis och utgång. Måste hoppa lite och köra med trehjuling som vi fått låna av en granne över dagen.

Titta vilken mage min lilla gullgroda fått. Jag tror inte jag behöver va orolig för att han får för lite mat iaf. Hihi.


Mums!


Nysydd solhatt och träningsvärk

2010-04-19 22:30:18 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Jösses vilket träningspass den afrikanska dansen var! Riktigt svettigt och riktigt roligt. Stegen var väldigt basic och ser för blotta ögat ganska lätta och intetsägande ut. Men det var riktigt jobbigt! Jag kommer att ha ont i varje liten muskel i min kropp imorgon. Är redan helt mör och slut i kroppen. Så det ska kännas efter träning! Ska bli spännande att se hur mammajympan går imorgon efter den här genomköraren.

Ikväll har jag sytt min första solhatt. Det var jätte svårt att få den bra och jag måste nog rita om mönstret mer noggrannt till nästa gång. Synar man den noga så ser den inte alls bra ut. Men nu vet jag vad jag ska tänka på till nästa gång iaf. Tur att jag bara använde mej av ett billigt provtyg. Ska bli spännande att se vem hatten passar på. Tanken är att den ska vara till Mira, men jag tycker mer att den ser ut att vara i Theos storlek. Bilder på när någon provar den kommer imorgon. Jag tänker inte väcka barnen för att prova hatt:) Nallen fick agera provdocka.

Studsa dej glad!

2010-04-19 14:41:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Som jag förutspådde var det en mycket glad tjej som upptäckte studsmattan. Nu är det bara ett skyddsnät som fattas.


Mira upptäcker studsmattan på gården

Tack snälla arbetskompis som gav oss denna mattan!
Den kommer vi att få mycket glädje av!
Ny dag, nya möjligheter!

2010-04-19 09:35:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag skiner solen och det är härligt! Jag blev helt lycklig när jag slog upp ögonen klockan sju och solen sken in i sovrummet.

mira kom upp klockan två i natt och var hur pigg som helst. Både maken och jag tittade på varandra med chockade miner när det visade sig att hon accepterade att lägga sig i sängen och somna om direkt med hjälp av en vällingflaska.

Tyvärr väcktes theo av henne och har därför sovit oroligt inatt. Bara ett mål vid fem dock.

Idag ska vi åka och hämta en studsmatta som maken fått av en arbetskamrat. Mira kommer att bli överlycklig. Enda sedan hon var över till grannen och hoppade på deras matta så har hon gått omkring och "oppat". "Oppa, oppa" skriker hon då.

Jag har blivit lovad att få åka iväg 2 timmar och bara gå omkring på stan för mej själv idag. Jag behöver det efter att ha varit med barnen hela helgen. Ikväll ska jag gå till gymmet på afrikanskdans. Ska bli spännande att se vad det är för nåt.

Nu är det dax för en kaffekopp och sedan utelek. Hej så länge!


Stora killen håller flaskan själv


Den perfekta tävlingen!

2010-04-18 20:00:15
» Kommentarer(1) «


Hittade den perfekta tävlingen för mej. Här har jag chansen att vinna tyg till att sy fina klänningar av. Tävla gärna du med eller hjälp mej hålla tummarna att jag vinner!Tävla hos Edvinsmamma om ett presentkort värde 300 kronor
från Barntyger.se. Var med o tävla HÄR du med!”

Lugna puckar

2010-04-18 19:53:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Vet inte om jag vågar skriva detta egentligen men jag gör en chansning...

Mira somnade! Halv åtta lade jag henne idag och hon somnade direkt. Kanske var det mammas tips om litet hål i flaskan som gjorde det. Då gick det inte så fort att suga i sig vällingen och hon hann bli trött medans hon sög:)

Theo är fortfarande vaken men även han är nog redo för sängen snart. Jag har fortfarande inte riktigt kommit fram till vilken tid jag ska lägag honom på kvällarna.

Nu ska jag sätta mej och lägga in grejjer på tradera. Vill jätte gärna sy också så vi får se om jag kan få tid till både och innan jag ska sova. Maken kommer hem om en timme. Ska bli trevligt med en vuxen att prata med efter en dag i ensamhet med barnen.

Joggingtur i det gröna

2010-04-18 16:32:27 Träning
» Kommentarer(2) «


Det här med att springa/jogga som träning låter så otroligt bra. Va underbart att få va ute i naturen och träna. Du springer en stund varje dag och på så sätt håller du dej i trim och midjemåttet minskar. Själv pallar jag mej till gymmet varje gång. Är i lokaler där det luktar unket och svett... och förhoppningsvis minskar också midjemåttet på mej men jag får träna desto längre.

Jag önskar att jag var en av de där löparna. Jag vill också snöra på mej joggingskorna och bege mej ut på skogsstigarna. Springa i lagom tempo så att flåset kommer igång och kroppen tränas.

Men jag är verkligen ingen löpare. Jag orkar springa 20 meter sen tuppar jag av. Jag har ingen springteknik och får bara benhinneinflammation efter 2 turer. Tro mej, jag har faktiskt försökt.

Så ni kan ju fortsätta berätta om era härliga joggingturer medans jag fortsätter gå till det svettiga gymmet. Jag får ingen bränna till sommaren men gosse vilka muskler! Återstår att se vem av oss som blir snyggast på playan.Det rullar på...

2010-04-18 16:18:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Oj hjälp klockan är redan fyra och det känns som att jag inte gjort nåt vettigt idag. Vi var nyss ute på en promenad jag och barnen. Jag måste ju försöka hålla fast vid att gå en promenad om dagen nu när jag lovat mej själv det. Mira roade sig med att springa efter sin egen skugga. En gång blev hon till och med lurad ner i diket av den dumma skuggan:)
Annars brukar jag försöka gå förbi så mycket vatten som möjligt för det blir Mira som förtrollad av varje gång. "Ner, ner, ner" säger hon alltid när hon ser vattnet.Om en stund är det dax att börja med kvällsmaten/middagen och sedan är det förhoppningsvis läggdags för barnen framåt sju. Det är bara att börja hålla tummarna för att Mira somnar direkt ikväll.

Jag ska ikväll roa mej med att lägga in kläder på tradera igen. Har en del som inte blev sålt sist och en del nya saker. Jag hoppas på lite tur den här gången och att annonspriserna stiger mycket.
Förövrigt hoppas jag att det gå rnåt trevlig på tven ikvöll för det vore mysigt att krypa in under en filt i soffan och bara ta det lugnt någon timme innan läggdags.All alone

2010-04-18 08:56:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag vaknade inte mira förrän halv sju vilket vi var tacksamma för. Theo däremot ville ha mat redan klockan fem... men han somnade om direkt efteråt så det var ju inget att klaga på.

Idag är vi hemma ensamma igen och utan bil denna gången. Känns lite tråkigt och jag vet inte alls vad vi ska hitta på. Det kommer nog att bli en lång dag. Hoppas jag får Mira i säng lite snabbare ikväll än igår. Fy va arg jag var här hemma igår kväll. Hon verkligen vägrade att sova. Varken sängen eller vagnen fungerade. Jag hade ett pass på en halvtimme då jag sprang upp och ner för trappan för att varannan gång stoppa in nappen i Theos mun och varannan gång bära in en hysterisk Mira till sängen. Till sist gav jag upp och Theo fick en till flaska med ersättning medans Mira fick sitta i mitt knä tills hon blev redo att lägga sig klockan nio.

Va tråkigt det blir direkt när vädret inte är på topp. Vad ska jag göra medans Mira leker i sandlådan? Sitta stilla på en stol och läsa är ju inte att tänka på när nordanvinden blåser över gården.

Nu ska jag börja med att sätta på Mira rena kläder, sen får vi se vad vi hittar på. På nåt sätt försvinner nog den här dagen också.

Theo skrattar

2010-04-17 17:04:41 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «
Theo skrattar varje gång vi byter kläder på honom. Jag tror vår lillgroda är kittlig. Killikill består alltså av att jag lyfter på hans arm:)

Gulligt eller hur!?

Nysydd kalasklänning!

2010-04-17 16:52:30 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Anledningen till att ni inte fick se vad jag sydde igår var för att klänningen skulle vara i present till Debora som vi var på kalas till idag.

Här har ni den iaf. Gjorde den i lite smalare modell än de jag tidigare gjort till Mira plus att jag gjorde sprundet i halsen bak istället för fram. Tycker personligen att den blev väldigt söt. Roligt att jag fick tyg över och kan göra en likadan till Mira :)
Lördagen den 17 april - bildbomb!

2010-04-17 16:46:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Busiga, glada barn under en stressig morgon.

 
Mira kalasklädd                            Redo att åka på kalas

 
Theo ligger på golvet medans vi andra fikar. Födelsedagsbarnet väntar på att få göra hål i den fina tårtan.


Att springa med ballong är roligt!

 
Ute på eftermiddagspromenad. Mira mutas med lördagsgodis i form av klubba.


Myser i vagnen.

Nu sitter vi och tittar på "UPP", en ganska ny barnfilm.


kalaset slut

2010-04-17 14:05:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi hemkomna från ett mysigt kalas med mycket lek. Det var ett alldeles lagom stort kalas och Mira busade och hade kul med de andra barnen. Theo var trött och lite arg över att jag störde honom mitt i hand skönhetssömn genom att dra med honom på kalas... men efter lite ammande somnade han och sov en liten stund. När han sovit klart packade vi ganska snabbt ihop oss och begav oss hemåt. Mira somnade i bilen och sitter nu där och sover fortfarande. Jag ska så snart jag skrivit klart här gå ut och väcka henne.

Undertiden hon har sovit har jag hunnit ge både mej och Theo mat, nu är det bara hon kvar.

Eftermiddagen tänkte jag fördriva med en promenad till konsum (Hyra en film till kvällen) och kanske lite lek i sandlådan om vi inte fryser ihjäl på kuppen. Det blåser och är tråkigt väder ute. Barnen bryr sig inte om vad det är för väder, det är jag som är lite kinkig på den punkten.

Hoppas att du har en trevlig lördag. Min är än så länge lyckad.

Snart klara för kalas

2010-04-17 09:30:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag har sprungit omkring som en yr höna hela morgonen. Klätt på barnen, fixat frukost, klätt på mej själv, bytt på Theo igen som spytt ner sig, strykt kläder, slagit in paket m.m. Nu snart tror jag att allt är på plats och vi kan bege oss iväg på två års kalaset.

Tro det elelr ej men Mira sov till halv sju imorse! Fantastiskt. Självklart bajsade Theo ner både sig själv och säng när klockan var sex så jag fick inte sova så länge ändå. När jag väl hade bytt på honom och var redor för sängen igen så vaknade Mira. Jag hatar att vår trapp knarrar så dant.

Nu ska jag sätta på alla barn ytterkläder. Det kommer med största sannorlikhet att bli kaos!

Fredag med familjen

2010-04-16 19:48:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det blev en mysig dag idag med. Träningen gick bra men var jobbigt åt musklerna. Nu sitter jag här med grym träningsvärk i nacke och axlar, vågar inte ens tänka på hur det kommer att kännas imorgon.

En annan som också tränar nacken är Theo. Här sittandes i sin stol för första gången. Lite vingligt och jobbigt efter en stund, men träning ger färdigheter.

 

Eftermiddagen försvann ganska fort. Jag började med att sy lite efter lunchen (resultatet får ni se imorgon) och sedan åkte vi på en liten shoppibngtur hela familjen. Vi behövde köpa in lite grejjer till trädgården. Krattor, spadar, hinkar, saxar m.m m.m. Det är så mycket man behöver helt plötsligt när man har hus. Förhoppningsvis håller grejjerna länge och vissa saker är det kanske tom livstidshållbarhet på. MEN, det blir otroligt dyrt så här första året i nytt hus.

Theo ligger och myser i soffan, Mira sover i vagnen nere, Maken har åkt på fotbollsmatch och jag sitter här. Hela familjen på varsitt håll.

I helgen jobbar maken så jag blir ensam hela dagarna! 9-21 jobbar han. Känner mej lite nervös över hur det ska gå. Orken är inte på topp direkt när man inte får sova på nätterna som man önskar. Vi ska börja morgondagen med att gå på tvåårskalas, det ser jag fram emot. Det var länge sen vi var på kalas nu och Mira behöver träffa jämnåriga. Vi har inte vart till Öppna förskolan på hela denna veckan... Tur att vi sysselsatt oss med annat.

Nu ska jag ta kvällen genom att lägga lillgrodan också.

jympa, jympa...

2010-04-16 10:21:48 Träning
» Kommentarer(2) «


Nu ska jag och Theo sätta på oss skor och sen bege oss iväg på jymping. Känner mej inte så värst laddad efter den här natten men det blir nog bra bara jag kommit dit. Om inte annat så blir det skönt efter passet.

Jag hoppas Theo är glad och nöjd idag. Han har just somnat så risken är att det blir gallskrik om jag väcker honom. Wish me luck!

Sömnproblem

2010-04-16 07:10:00 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Jag vet inte vad vi ska ta oss till med Mira snart. Inatt vaknade hon innan klockan fyra och vägrade somna om. Efter en massa gråt bestämde vi oss för att testa att lägga henne i vagnen. Då somnade hon efter en stund och sov i knappt en timme till. Även denna dagen startade alltså vid fem tiden. Nu sitter jag här helt illamående och med huvudvärk. Vi får nog börja att gå och lägga oss klockan sju vi också om vi ska orka med att gå upp så här tidigt.

Antar att vi får testa att hoppa över middagssömnen få se om det blir någon skillnad då... jag tvilar i och för sig på det. Mira har alltid haft stort sömnbehov och sovit mycket mera än jämnåriga kompisar.

Jag säger bara tack o lov att Theo sover bra på nätterna. Han sover ju bättre än vad Mira gör. Om hon inte var uppe och skrek om nätterna så skulle inte han vakna alls. Imorse gav jag inte honom någon mat förrän halv sex och då fick han sista målet igår klockan 20.

Sömnproblem är väl ett vanligt problem med småbarn... men det är bara så otroligt jobbigt innan man får ordning på det.

Bus i stadsparken

2010-04-15 19:20:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


   

Idag har vi haft en riktigt skojjig dag uppe vid stadsparken. Mira och Noah busade som vanligt och sprang hit och dit och överallt. Jag och M rusade efter med barnvagnarna och småsyskonen. Tur att vi hade lugna och snälla lillebröder med oss.
Självklart tog batterierna slut i kameran så det blev bara några suddiga bilder tagna med min mobil.

Barnen fick mata fåren och så fikade vi i solen. Hur mysigt som helst.

Nu är det snart läggdags här hemma (För de minsta) och jag tvivlar starkt på att det kommer att funka. Solen skiner som aldrig förr och det känns som att klockan är 3-4 på eftermiddagen.

 
Trollungarna...


Så här kan det se ut när man försöker få till en fin bild


Bättre än så här blev det inte

Imorgon är det fredag igen. Jösses va fort denna veckan gick. Maken jobbar imorgon kväll och för förmiddagen har vi inga planer... eller jo det har jag ju. Ska träna på morgonen. Mammajympa blir det då. Det blir nog roligt.

Nu ska jag gå ner och göra familjen sällskap.


Såå vackert!

2010-04-15 11:58:32 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Sitter och kikar på låtar som vi ska ha till barnvälsignelsen. Finns så många fina låtar man skulle kunna ha med. Hittade en favorit som vi måste ha med. Texten kommer nedan. OM, jag säger OM jag lyckas samla ihop nog mycket mod så kanske ska jag sjunger den själv på barnvälsignelsen.

För evigt och för alltid (skriven av Elin Örebrand)

Ännu en sekund

Ännu en minut av ett liv med dig

Har världen börjat om?
Har jag levt ett liv innan du kom?

När du öppnar dina ögon vill du säga mig nånting?
Du är den allra största gåvan nånsin i mitt liv
Jag ser dina små händer smeker ömt din kind
En liten, liten mänska som förändrat allting

För evigt och för alltid

Du vilar i min famn

Som om tiden stannat till
Och det enda som jag vill
Att sitta här för evigt
Med dig i min famn
Jag som alltid var på väg
Har nu landat någonstans

Vart du än vill gå
Vem du än vill bli finns jag här för
Allting som jag gör
Allting som jag är är för dig

När du öppnar dina ögon vill du säga mig nånting?
Du, den allra största gåvan nånsin i mitt liv

För evigt och för alltid
Du vilar i min famn
Som om tiden stannat till
Och det enda som jag vill
Att sitta här för evigt
Med dig i min famn
Jag som alltid var på väg
Har nu landat någonstans

Vill ni lyssna på låten kan ni göra det HÄRPlaner

2010-04-15 07:57:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Varje morgon hoppas man att det ska ha vänt och varje morgon blir man lika besviken. Vår dag började klockan fem imorse. Jag börjar tycka att det är väldigt jobbigt att få lov att vakna den tiden. Även Theo vaknar av att storasyster kommer in och ropar i vårt rum. Stackaren som verkligen skulle behöva sova några timmar extra.

Nu sitter vi och ser på Lola och om en stund ska jag fixa en gröt till mej och Mira. (Grabbarna sover)

I eftermiddag ska jag till stadsparken med barnen, en vän och hennes två barn. Ska bli skojjigt. Var väldigt länge sen vi var uppe vid stadsparken. Vår första lägenhet låg inte så långt därifrån och jag minns hur jag ganska ofta tog en promenad dit, satte mej på en klippsten och läste en bok. Det var tiden innan barnen kom. Jag har lite svårt att komma ihåg vad man gjorde innan man fick barn. Nu är de en sån naturlig del av livet och det känns konstigt att tänka sig att de inte alltid varit hos oss.

Härligt att solen skiner även idag! Det gör mej lycklig!
Hmm...det börjar rycka i synerverna. Måste nog plocka fram symaskinen idag.

Halva reapriset är grejjen

2010-04-14 22:40:19 Shopping
» Kommentarer(0) «


Ni som följer min blogg vet att jag är galen i reor. Idag har jag varit ute på en av mina halva reapriset rundor igen. Hittade några fynd iaf.

 
Bodys från kappahl och en tröja från lindex med bondgårdsmotiv.


Söt tunika från lindex med bondgårdsmotiv. Mira sprang omkring och gjorde ko ljud hela kvällen. Låter inte som en snäll liten ko som säger "Muuu" direkt.... Mer som en argsint tjur. Hihi.


Set med body och leggings från Pop... (Jag körde snålvarianten och köpte storlek 74/80 så att han har att växa i... rättare sagt drunkna i :))

 
...Matchar storasyster                      Tröja från kappahl

Jag älskar verkligen kläder och till barn finns det hur mycket fint som helst man kan köpa. Hade jag haft obegränsat med pengar hade vi fått bygga ut garderoberna här hemma. MEN, jag har kommit fram till en ny strategi. Jag har mycket kläder som jag knappt använt till barnen. Som jag köpt på tradera eller rea... men många bäckar små ni vet. Min nya strategi är att köpa sådant som jag verkligen tycker är riktigt snyggt och sen se till att använda det frekvent. Inte handla massor bara för att det är billigt (Ullaredssyndrom).
Det är till och med lite roligt att se till så att alla kläder i garderoben matchar varandra. Helt värdelöst när man har ett par gröna byxor i garderoben som inte passar till nåt annat.

Vi får se hur jag lyckas... klädkontot ska iaf minskas ner framöver. Bra va!?


Fegis

2010-04-14 20:55:29 Personligt
» Kommentarer(4) «


Jag har just insett att jag klassas in bland jordens fegaste människor. Så nu vet ni det.


Jag fortsätter bygga solbränna

2010-04-14 17:24:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 

Jag har just upptäckt den mycket mycket negativa sidan med egen sandlåda. Det är sand ÖVERALLT! Jag skulle just hänga upp en tvätt och när jag tar upp ett plagg för att hänga det så får jag en sandlåda vid fötterna. Trots att det var nytvättat så satt alltså sanden kvar. Det är sand på golven ÖVERALLT, det är sand i sängarna, det är sand på kroppen. Suck!
Kul har hon iaf så det får nog vara värt det ändå.

Ni skulle ha sett minen på Mira idag när vännerna kom över igen. Hon hade just tröttnat på att sitta själv i sandlådan då tjejerna dök upp. Tacksamt kunde jag sitta kvar med min kaffekopp och Amelia i solen. Jag har nog lyckats få lite rosiga kinder idag. Jag som är så blek behövde det!

Vilken bra träning det är för Mira med alla vänner som kommer och tar hennes leksaker. Ibland gråter hon en skvätt om de tagit nåt som hon vill ha men oftast går det bra. Idag när en av tjejerna lånade hennes bobycar blev det gallskrik... tills jag lyckades tala henne till rätta och de alla kunde samsas om bilen. Vilken medlare man lyckats bli:)Titta vilken fin liten grupp jag planterat. Nu gäller det bara att försöka hålla dem levande också.


Sööööt!

Ikväll är jag ensam hemma igen då maken jobbar. Håll tummarna att jag får barnen i säng när de ska.

Pinsamt

2010-04-14 16:47:37 Shopping
» Kommentarer(0) «


Jag trodde att jag efter två år fortfarande hade snitsen inne. Jag trodde jag skulle kunna svassa omkring stolt med mina 180 cm. Jag trodde när jag satte på mej den röda jackan att jag skulle kunna bära upp min outfit. Jag trodde jag kunde men det kunde jag inte. Jag talar givetvis om att gå i högklackat.

Satte på mej dessa skor idag när jag åkte ner till stan. Kände mej så löjlig när jag började min promenad genom gågatan. Varje liten höftrörelse blev fel, kramp i vaden efter 10 meter och stolpiga steg som gjorde att folk fnissade när jag gick förbi.

Bättre lycka nästa gång. Då med max 4 cm klack... eller varför inte 2 för att vara på den säkra sidan.


Lite svammel

2010-04-14 09:12:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Även idag började vår morgon redan klockan halv sex. Fy för det säger jag bara. Vet inte vad jag ska ta mej till med Mira och hennes sovtider. Hon vägrar fortfarande somna på kvällarna och så vaknar hon ändå före sex på mornarna. Suck.

Upptäckte just att jag missat att lämna tillbaka böcker på bibblan, så det är det första jag ska göra idag på förmiddagen. Solen skiner även idag så jag hoppas att vi kan fördriva eftermiddagen på gården. Tvätta måste jag göra också. Verkar som att jag fick några planer för dagen helt plötsligt.

Nä ni... jag är nog för trött för att skriva just nu. Jag bara pratar strunt. Vi hörs senare istället.

Jymping och annat kul

2010-04-13 22:12:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu har jag vart på jympan och det var betydligt jobbigare än mina tidigare pass. Kul med lite utmaning men drygt åt benen. Kommer med största sannorlikhet att ha träningsvärk imorgon. Men så ska det ju va om man börjar träna helt plötsligt efter ett års uppehåll.

Avslutade kvällen med att se på The mentalist, ett av mina favorit program. Nu sitter jag här och väntar på att maken ska komma hem från sin fotbollsträning som han hastigt och lustigt begav sig iväg till.

Imorgon ska jag börja planera lite till Theos barnvälsignelse/dop. Få se om jag kanske kan knåpa ihop några inbjudningskort och komma på vilka sånger vi vill ha och vilka solister. Vill ha det ungefär som vi hade det för Mira... med några få ändringar kanske. Ska bli kul att sätta tänderna i lite planering. Jag gillar projekt.

Nu ska jag slå av datorn och krypa i säng.
Gonatt!

Utedag med latino avslut

2010-04-13 14:14:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Förmiddagen har verkligen gått fort idag. Jag och barnen har varit ute någon timme medans maken var iväg på en jobbgrej. I eftermiddag ska vi åka hem till en kompis och ta en sväng ut till någon lekpark eller så. Solen skiner så det känns bra att vara ute även idag. Det trista med att vara ute hela dagarna är att det inte blir något gjort här hemma. Igår kväll fick jag stå och vika tvätt hela kvällen och det är ju inge vidare skoj. Jag gör hellre sådana sysslor på dagtid medans barnen är vakna.

Ikväll ska jag ta mej iväg till gymmet igen på latininspirerad aerobics. Ska bli roligt. Har inte gått på det passet innan så det ska bli spännande att se vad det kan vara.
Känner mej helt lycklig över att jag börjat träna igen. Nu ska jag bara ta steget in i gymmet också och det känns lite tyngre. Jag hatar att få lov att gå ner 5 steg sen sist jag var där. Kommer att känna mej sämst.

Nu har Mira vaknat så vi ska bege oss ut och plantera några blommor. Få se hur det går... jag och blommer är inte de bästa av vänner direkt.


En liten rättelse

2010-04-12 21:32:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Måste bara göra ett tillägg till mitt förrförra inlägg.

Vi har bra mörkläggningsgardin i miras rum. Problemet är att det är ljust i resten av huset innan hon går och lägger sig. Hon hinner alltså inte bli trött och se att det är kvällen innan jag lägger henne i sitt mörka rum.
Så för att fixa till problemet skulle jag alltså behöva mörkläggningsgardiner till hela huset och göra det mörkt en timme innan läggdags.


Spindlar och andra härliga vänner

2010-04-12 21:25:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


NU sover äntligen båda barnen. Vilket väl var på tiden tycker jag.
Tven dog precis och det ser ut som att vi får ha en tv fri kväll ikväll. Mycket märkligt. Tur att maken precis kom hem och kan ta sig en kik på vad som hänt. Det är killgöra att kolla tvapparater tycker jag.

Vi har verkligen haft en ute dag idag och det var riktigt skönt. Sitter här med lite rosiga kinder och känner mej så där lagom mosig som man kan bli av den heldag utomhus.

Jaha... nu hittade maken en 4 cm stor spindel. Den andra på två dagar. Sugen på att gå och sova nu. Nej tack. Kommer att drömma mardrömmar om spindlar inatt!

Iaf... när vi kom hem från lekparken idag så stod två tjejer på vägen utanför vårt hus. När jag gick förbi dem hakade de på mej som två svansar och hängde med hem till oss för att leka i Miras sandlåda. Alltid är det något barn som kommer hit så fort Mira kommer ut på dagarna. Sånt gillar jag. Man börjar känna sig som en i grannskapet nu. Inte kunde vi gissa att vår sandlåda skulle bli en favoritplats för fler än Mira.

 

"Flickan från tjugotalet" av Sophie Kinsella är by the way en mycket skojjig bok som jag rekommendrar varmt. Speciellt om du gillar lättsamma böcker utan djupa undertexter.


Solnedgång anropas!

2010-04-12 19:56:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag hatar att det är ljust på kvällarna! För min egen del är det helt underbart. Man kan sitta ute länge och njuta av att sommaren är på ingång. MEN... för barnens del är det värdelöst. Jag är hundra säker på att anledningen till att Mira vägrar lägga sig på kvällarna är pga av ljuset. Vem vill egentligen gå och lägga sig när solen skiner för fullt och man känner sig hur pigg som helst? Inte jag. Inte hon.

Även ikväll fick lägga henne i vagnen och då somnade hon direkt. Lägger jag henne i sängen börjar hon störtgråta och rusar upp på en gång. Det är nu man skulle velat ha spjälsängen kvar.

Jag hoppas att jag får i säng Theo om en liten stund. Tyvärr ligger även han här brevid mej och sprattlar som aldrig förr. Antar att han också blir pigg av ljuset.
Jag bara vägrar att dra ner alla rullgardiner och låtsas att det är mörkt ute redan klockan sex. Jag får helt enkelt ge dem lite tid... men det suger.

Jaha... nu är det någon som börjar låta där nere igen. Jag som trodde hon sov. Verkar bli en rolig kväll det här. Blä!

Solstrålen

2010-04-12 17:46:41 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Idag fick jag Theo att skratta på riktigt. Innan har han också skrattat men inte med ljud. Idag kom det riktiga fnitter ljud ifrån honom. Åhh va det värmde i mamma hjärtat! Han är så mysig min lilla gullgroda. En mycket nöjd och glad liten grabb. Enda gångerna man hör honom protestera nåt är när han är hungrig eller övertrött.

 Just nu ligger båda mina stjärnor och sover. Mira måste jag väcka nu inom 5 min annars kommer jag att få en jobbig kväll här hemma. Idag jobbar maken så jag vill inte riskera att kvällen ska bli jobbig.
Kaffekannan har jag satt på och så snart den är klar och Mira vaken så ska vi bege oss ut till lekparken. Jag ska njuta av en kopp kaffe och kanske läsa lite i min bok. Mira hoppas jag kan hitta någon god vän att busa lite med.


Dans och läggningspass

2010-04-11 20:53:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «
Jag tog mej iväg på danspasset ikväll. Mycket stolt över mej själv. Tråkigt nog var det knappt jobbigt. Antingen är det så att jag inte har så kass kondition som jag tror eller så är de pass jag gått på hitintills alldeles för lätta. Jag hoppas hitta nåt pass som är lite tuffare framöver. Lite lagom tufft är bäst. Lagom är bra.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det en bok i nybäddad säng. Känns som en lagom skön kväll. Barnen sover förhoppningsvis snart. Bara Theo kvar. Mira somnade i vagnen även idag. Jag fattar inte vad det är hon börjat med som vägrar somna på kvällarna. Idag har hon bara sovit en kvart middag just bara för att hon skulle vara trött till kvällen. Jag bröjar fundera på om det är vällingen som gör henne pigg? Någon med tips och idéer?

Gonatt vänner!


Vill ha!

2010-04-11 16:08:56 Shopping
» Kommentarer(2) «


Embroidery Halter Dress SEK 399, Rare Fashion - NELLY.COMFantastiskt fin klänning från Nelly.se. Vet bara inte om jag vågar beställa den. Tänk om den inte är så fin som den verkar??? Jag hatar att beställa kläder till mej själv för de sitter ju aldrig på samma sätt på en själv som de gör på modellerna.


Hardy Top SEK 199, Me Too - NELLY.COM    Mars Top SEK 129, Name It - NELLY.COM
Två tuffa tröjor till Theo.

Hmm... återstår att fundera över.


Buzzador

2010-04-11 15:12:12 Shopping
» Kommentarer(0) «
Jag är en buzzador. Jag har precis avslutat mitt senaste uppdrag som var att Buzza Doves nya duschkräm. Att vara en buzzador innebär att jag får prova nya produkter som jag sedan får chansen att berätta för er om. Jag provar, berättar för mina vänner och ger sedan feedback till tillverkaren. Som buzzador har man chansen att påverka nya produkter och tjänster med sina åsikter.

Vill du också vara buzzador och testa nya produkter och tjänster gratis? Klicka då in dej på denna länk och registrera dej. https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?&file=u-regstep1&lang=SE (tessie00 heter jag som buzzador om du vill klicka i att det var jag som värvade dej)

Jag har nu testat Dove visiblecare i några veckor och jag tycker att den är toppen. Jag är en sån som alltid köpt de billigaste av duschkrämer men det får det vara slut på nu. Vilken skillnad när man hittar en duschkräm som verkligen håller vad den lovar. Mina torra vinter ben är inte alls torra längre, tack vare den här krämen. Att den också doftar underbart och räcker länge är något man får på köpet. Testa Dove du med så kommer du att förstå vad jag pratar om.

I veckan som kommer hoppas jag mitt nästa buzzador paket dimper ner i brevlådan. Denna gång ska jag testa sensodyne tandkräm mot ilningar i tänderna. Ska bli spännade att se om den hjälper nåt.

Påväg hem med mycket trötta barn. Jag är s...

2010-04-11 13:27:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


201004111841 (MMS)

Påväg hem med mycket trötta barn. Jag är så stolt över mina fina barn. Kan sitta och titta på dem en evighet och bara förundras över hur underbara dom är. Jag är en mycket lyckligt lottad tjej som har en sån fin familj. Fick frågan idag om jag inte tröttnat på att vara hemmamamma. Svaret på den frågan blev utan betänketid nej. Jag älskar att vara hemma! Det är livskvalitet för mej. Jobba hinner jag göra så småningom.


Söndagen den 11 mars

2010-04-11 10:12:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Inatt blev en bra natt om man bortser från kvällen då Mira åter igen vägrade sova. Till sist lade vi henne i vagnen och spände fast henne. Då somnade hon efter bara en liten stund, sen kunde vi försiktigt bära över henne till sängen.
Under natten sov både Theo och Mira. Theo fick jag ge nappen någongång framåt fyra sedan åt han inte första målet förrän sex. Vilket är en helt klart godkänd tid! Vi lade honom vid åtta igår så det betyder att han klarade sig utan mat i 10 timmar. Har vi sån tur att han snart sover samma tider som Mira? I så fall kanske förflyttningen till samma rum kommer att gå smidigare än vi vågat hoppas på.

Idag ska jag ta mej till gymmet och dansa. Ser jag fram emot. Minst två gånger i veckan måste jag iaf träna, annars kommer det knappast att ge något. Mina promenader som jag ska göra däremellan måste jag också komma igång med nu i veckan. Minst en timme varje dag ska jag gå.

Nu vill maken ha datorn så det är väl bara att lämna över antar jag. Hej så länge!


Vill du ha gratis presentkort?

2010-04-10 20:36:35 Shopping
» Kommentarer(1) «
Kanske har ni redan uppmärksammat denna sida men jag tänkte ändå såhär på lördagskvällen tipsa er om en av mina favorit sidor.

Ikväll har jag klickat hem ett gratis presentkort värt 50 kr. Vart jag vill att presentkortet ska gälla får jag själv bestämma. Nelly, H&M, Lindex, Kappahl, Maxi, Kicks, Barnens hus och Onoff är bara några av de butiker jag kan välja bland.

Gratisbio heter den fiffiga sidan. Det går ut på att du samlar poäng genom att svara på erbjudanden, besöka hemsidor, värva medlemmar m.m.
När du samlat ihop ett visst antal poäng får du sedan ett presentkort i valfri butik, tidnings prenumeration eller en biocheck.

Nu ska jag bestämma mej för vilken butik jag vill ha presentkort i sen blir det en shoppingtur i veckan som kommer.

Klicka på denna länk och bli medlem du också! Som medlem får du 75 poäng i startbonus. 125 poäng till och sedan kan även du klicka hem ditt första presentkort!
http://gratisbio.se/?RecruiterID=20475


Dagen har nått sitt slut...

2010-04-10 18:27:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det var Maken som fick stå för underhållningen idag. Mira och han gick ut och bytte till sommardäck på bilen medans jag och Theo lade oss sida vid sida i stora sängen och sov. Jag vaknade nästan två timmar senare av att Mira kom in och sa hej.
Nu mår jag sådär lagom dåligt som man kan göra när man sovit middag för länge.

Ikväll ska jag testa att lägga Theo lite tidigare och sen se hur natten blir efter det. Han har under någon veckas tid visat intresse för att lägga sig redan klockan sju- åtta på kvällen. Jag vill egentligen inte lägga honom så tidigt pga att jag med största sannorlikhet kommer att få lov att amma en gång under natten igen... men så tänkte jag att med lite tur så kanske han sover lika länge iaf. Tror dock att lillgodan är inne i någon tillväxtfas just nu. Han sover och äter oftare nu än innan. De senaste två nätterna har jag även fått lov att ge honom ett mål mat vid fyra tiden. Svårt att veta om nattmålet beror på mer hunger eller att storasyster väckt honom.

Nu nalkas det mat här hemma. Håll tummarna att Mira somnar ikväll.Ps: Vilket fantastiskt sista avsnitt av solsidan! Det måste ni se!


Långväga besök

2010-04-10 13:59:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «
Nu har vi just haft besök av min svåger och fru. Theo fick dessa super söta pyjamasar i present. Kommer att bli perfekt till sommaren då det är för varmt med långärmat. Vi fikade på kladdkaka och ett glas cola.

Just nu ligger båda barnen och sover och jag och Maken har planerat att sätta på ett avsnitt av solsidan. Vi missade avsnittet igår eftersom vi istället bråkade med Mira om att hon skulle gå och lägga sig.
Har hört rykten om att det var ett bra avsnitt igår så jag hoppas vi slipper bli besvikna.

För eftermiddagen har vi ännu inget planerat... som det känns nu så blir det nog inget speciellt ändå. Har jag tur kanske jag kan lura ut hela familjen på en promenad.

Hoppas du har en fin lördag.

Miras nya vän - sandlådan

2010-04-10 10:42:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «
Igår fick Mira inviga sin nya sandlåda. På de här bilderna är den inte riktigt färdig ännu. Det saknas fortfarande kanter att sitta på och så är det aningens för mycket sand i den:)
Jag har en mycket duktig make som lyckades spika ihop den här fina sandlådan. Jag är impad!

Förövrigt hade vi en mycket mysig dag igår. Våra goa vänner och föredetta grannar var förbi på besök. Det blev en mycket trevlig eftermiddag.

Kvällen däremot blev inte lika mysig. Vi hade laddat upp med god mat och hyrfilm lagom tills barnen skulle sova. Tyvärr vägrade Mira sova och efter 3 timmar blev det äntligen tyst inne på hennes rum. Med andra ord fick vi dela med oss av vår mat och filmen blev det inte så mycket fokus på.

Med tanke på hennes sena läggning igår trodde vi på sovmorgon idag. Klockan fyra i natt vakande jag av en gråtandes Mira. Hon somnade om efter en stund och sov en timme till, sedan gick hon upp för dagen. Så med 7 timmars sömn i bagaget kan ni ju gissa hur glad och trevlig Mira är idag. Jag hoppas att vi kommer på någon aktivitet till eftermiddagen för att bara sitta hemma och inget göra kommer inte att vara bra för våra humör. (Jag och maken har bara sovit 4-5 timmar inatt.)

Nu är resten av familjen ute en sväng på gården och jag fick lyxa till det och sitta kvar här en stund. Behövde det känner jag.


På kapp jakt

2010-04-08 22:12:11 Shopping
» Kommentarer(7) «


En sak som jag verkligen behöver nu till våren är en snygg jacka. Jag har i flera år gått och önskat mej en trenchcoat. En tunn kappa i figursnäll modell. Nu när jag äntligen lagt undan pengar så att jag ska kunna köpa mej en fin jacka så finns det inga!? Jag har letat överallt och hittar ingen alls som jag ens kan tänka mej att köpa. Så otroligt typiskt. Inte ens H&M har någon fin kappa i år. Det enda som finns är korta mc jackor i skinn eller jeans. (Vilket också är snyggt men en sådan äger jag redan)

Vart ska jag leta för att hitta någon snygg kappa?

Det blev färdigsytt till sist

2010-04-08 20:21:27 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


Jag ryckte upp mej efter att jag fick gosa lite med Mirisen. Nu när jag ser tillbaka på dagen kan jag ändå säga att det överlag varit en bra dag. Jag har gått omkring här med skitiga kläder och osminkad... men så får man va ibland.

Jag satte mej till och med och utmanade symaskinen igen. Det blev ett stycke pyjamas/sparkbyxa. Lite stor men mycket söt på lillgrodan.
Första gången jag använt mej av tryckknappar. Tyvärr hade jag för tjock mudd så de sitter inge bra, kanske kan jag köpa nya större som sitter bättre. Overallen hoppas jag att han kan använda läääänge.


Favorit tyg som nu är slut. Finns bara en liten bit kvar som ev får bli en mössa när han växt ur den han använder nu.


Brun baksida.

 


Under tiden jag satt vid symaskinen fixade Maken och Mira färdig sandlådan. Efter lunch åkte vi och hämtade hem sand. (Tack Ida för förslaget). Imorgon ska Mira få inviga sin nya sandlåda. Spännande.Detta är då tröjan som fick mitt humör på botten. Här ser den väl ok ut förutom att den är lite stor åt grabben än så länge. Tyvärr är en jätte ful i sömmarna om man synar den nära. Vi får se om jag använder den eller inte... dröjer hur som helst någon vecka tills han växer i den.


Som ett bi

2010-04-08 09:27:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag vaknade på precis lika dåligt humör idag. Theo vaknade någongång mellan 4-5 och efter det har varken han eller jag sovit många minuter. När jag kom upp satte jag mej vid symaskinen för att få klar den dumma tröjan. Trodde att det skulle få mej på bättre humör bara att se den färdig. Efter ytterligare miljoner sprättningar och några utbrott så blev den till sist klar. Alldeles för stor för Theo och ful i sömmarna. Väldigt fin modell för övrigt... bara jag kunde ha fått till det som jag velat. Jag skyller på tyget (Det bruna) för det var verkligen vidrigt att jobba med. Ska aldrig mer köpa ett sånt tyg!

Nä, nu måste jag nog vila från diverse syalster ett tag. Vill inte ens se maskinen eller tröjan jag gjort. Fast å andra sidan kanske jag borde sätta mej och sy och hoppas på att få till något lite bättre istället... det kanske skulle få mej på bättre humör.

Jag vet annars vad som kan få mej på lite bättre humör. Jag ska springa ner till Mira som sitter i soffan och busa lite med henne. Hon är solstrålen i mitt liv och kan alltid få mej glad igen.
Bild på tröjan kommer senare, orkar inte lägga över bild från kameran nu.

Så irriterad!

2010-04-07 23:12:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ikväll har jag suttit och sytt sedan det att Mira gick och lade sig. Jag trodde att det skulle vara bra för mej att sy idag så att jag fick koppla av lite i humöret... men det blev bara hundra gånger värre. Jag har aldrig sprättat en tröja så många gånger som ikväll. Blev inte ens klar och då brukar det i vanliga fall gå fort att sy en sån tröja. Jag får fortsätta imorgon och då hoppas jag verkligen att jag får ihop den så pass att den åtminstone är användbar.

Usch... har ingen lust alls att gå och lägga mej. Vill helst bara sitta här och tjura. Har inget att va bitter över egentligen förutom den dumma tröjan, men ändå kan jag liksom inte stoppa mina känslor.

Kanske borde vänta in Maken så att han hinner somna inann jag går ner. Risken finns att jag säger något dumt annars. Typ klagar på att inte disken är gjord eller nåt, det är en typisk sån sak som man kan irritera sig på när tålamodet är i botten och humöret kasst.Bara 3 timmar kvar

2010-04-07 16:02:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har jag klippt ut mönster och tyddelar till både en tröja och en sprakdräkt/pyjamas. Ikväll när lugnet har lagt sig här hemma ska jag sätta mej och sy. Ska testa en ny modell av tröja som jag hittat i en tidning jag lånat från bibblan. Få se hur den blir att passa Theo.

Jag har inget tålamod idag och det får mina stackars barn ut för. Jag tror det enda raka är att klä på barnen och gå ut en sväng, det är nog enda sättet att hålla allas vårt humör ovanför bristningsgränsen idag. Vore ju tråkigt att avsluta dagen med tårar. Vet bara inte hur jag ska orka mej upp ur stolen och ut på promenad när musklerna i kroppen skriker och energin flög till kina för längesen.

Fotosession med mina finaste

2010-04-07 14:36:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «

Hur svårt ska det egentligen va att få till en bild då båda barnen kollar i kameran och inte gråter.
Några fina bilder fick jag till på min korttagning imorse iaf... men ingen som duger till det jag ska ha den till.

Det märks att de tycker om varandra iaf.


Onsdag

2010-04-07 10:00:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


En ny morgon har nalkats hos familjen grus. Maken och Mira är ute och busar och jag sitter här i vanlig ordning. Jag och Theo tog ett långt bad imorse och nu sitter jag här och känner mej så där lagom mosig i kroppen. Träningsvärken från igår har också invaderat min kropp. Inte så konstigt kanske då jag inte tränat på snart ett år. Får bli en lugn dag idag här hemma.

När Mira sover i eftermiddag ska jag sätta mej och läsa en tidning eller bok och bara ta det lugnt. Jag har några syprojekt jag skulle vilja börja med också. Vi får se var inspirationen befinner sig i eftermiddag.
Innan dess ska jag iaf ta tag i tvätt och lite städning. Sådana där sysslor man inte kan hoppa över tyvärr.


Vagnen såld

2010-04-06 19:41:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är äntligen vår älskade Bugaboo såld. Det tog lite drygt två veckor, men det var det värt. Jag fick det priset jag ville och alla är nöjda och glada.

Det var verkligen sorgligt att behöva säga hejdå till den. Jag har älskat den vagnen som en vän. Jag vet att det låter ytligt, men den har verkligen varit toppen.

Nu är ännu en dag slut och jag har fått Mira i säng. Theo har någon timme till kvar innan han är redo att sova för natten. Jag ska sätta mej och se på Biggest loser och sen blir det nog att läsa en bok tror jag.

Lånade en bok på bibblan idag som handlade om barntrots. Ska bli intressant att se om de har några bra tips att komma med. För trotsigt är det allt här hemma.

Playdate

2010-04-06 16:53:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu vaknas det snart mat här hemma. Idag blir det något trevligt med kyckling och bacon... har inte riktigt bestämt än vad jag ska göra med det bara.

Vi har haft en riktigt skojjig eftermiddag med barnen jag och Mariam. Blev lite jobbigt på slutet bara då Miras blev lite väl överaktiv och valde att bita Simon i näsan. Nu hoppas jag att hon börjar prata snart eller att tänderna kommer upp så att hon slutar bitas. Hon har verkligen aldrig bitit någon annan än mej och maken innan men när hon börjar hugga efter kompisar då har det gått för långt. Inte för att jag tycker att det är ok när hon biter mej heller, men jag kan åtminstone säga till när det gör ont till skillnad från en liten oskyldig bebis.

Ikväll jobbar Maken så vi är ensamma hemma jag och barnen. Mira tar det lite lugnt nu framför Nicke Nyfiken. Hon behövde varva ner lite efter leken med Noah:)
Perfekt när hon sitter framför tven så att jag hinner fixa lite mat. Så... nu ska jag inte sitta här längre och fördriva tid. Hej så länge!

Hurtbulle, Yes I am!

2010-04-06 13:11:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Just hemkommen från träningspasset. Kändes mycket bra att äntligen va där. Passet var inte jätte hårt heller utan alldeles lagom att börja med. Känner mej redan laddad att gå dit igen. Det är så det ska va. Första passen får inte bli en chock för kroppen för då ger jag bara upp och skiter i det. Nej, när jag känner att jag fixar det då blir jag bra mycket mera peppad.

Snart kommer Mariam och pojkarna hit. Ska bli trevligt. Mira ligger och sover och tar igen sig efter sin tidiga morgon som började redan klockan fem! Theo ligger ute och sover och ska snart få lite mat i sig så att även han kan vara pigg och glad när besökarna kommer.

Nä nu är maten slut på tallriken så dax att köra igång med lite städning så att det åtminstone ser hyffsat ut här hemma i eftermiddag.

Effektiv viktminskningsmetod?

2010-04-06 07:44:10 Träning
» Kommentarer(2) «


Klockan 10.30 idag är det mammajympa i stan. Jag funderar starkt på att rota fram träningskläderna och bege mej dit med lillgrodan.
Det som gör mej lite orolig är min usla kondis. Jag kommer att DÖ under passet och garanterat få lov att ge upp efter halva. Men om man aldrig börjar så lär man ju aldrig bli bättre.

Denna veckan gick som förväntat och jag står kvar på -2 kg sedan förra veckan. Däremot har det blivit ett litet minus på måttbandet runt magen. Alltid nåt.

Men med det beskedet i bakhuvudet så tror jag att jag behöver träningen. Ska jag gå ner de här sista stenhårda kilona så finns det nog ingen annan utväg än att gå den hårda vägen. Lite mer kolhydrater och så träning på det. Kan bli en lyckad kombination till att både må bättre och väga mindre.

Håll tummarna att jag överlever.

En nyttogörornas dag

2010-04-05 18:31:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «(Mössa Me&I)

 

Det blev en sväng till Byggmax och coop bygg på förmiddagen. Mira tröttnade ganska snabbt och skulle springa själv. Jag var helt svettig när vi kom ut ur butiken efter att ha jagat henne och sagt nej miljoner gånger.

När jag väckte Mira efter att hon sovit middag alldeles för länge var hon jätte grinig och vägrade göra något annat än att se på Musses klubbhus. Det var bara att låta henne göra det hon var nöjd med och själv försöka få lite nytta gjort.

Jag bestämde mej för att ta tag i några av våra garderober och fixa till lite bättre lösningar på saker och ting. Prio ett var barnens kläder. Mamma gjorde mej uppmärksam på hur dumt det är att jag har barnen kläder nere när jag alltid klär på dom uppe och även tvättar och fixar här uppe. Så det blev flytt av kläderna upp och sänglakan åkte istället ner. Nu slipper vi springa en massa onödiga vändor i trappan. Det blev jätte bra och jag är super nöjd.

När jag ändå höll på i Miras rum beslöt jag mej också för att sätta upp en väggdekor som jag köpt för flera månader sedan men som bara legat och väntat på en hylla. Blev också sött ovanför Miras säng. Jag får ta bild på det och visa er till nästa gång jag laddar in bilder från kameran.

Nu ska jag ta och ropa in Mira och Maken som är ute och fixar och sen ska vi sätta oss och käka lite kvällsmat. Hoppas du får en mysig kväll!

Tävling hos Jenny

2010-04-05 14:55:29
» Kommentarer(0) «
" Jag tävlar om ett härligt vårpaket som innehåller 7 underbara plagg i valfri
storlek från
Maxmorra hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


Konsten att sova i sin säng

2010-04-05 14:44:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mira är allt rolig hon. I tre dagar har vi nu lagt henne ute i vagnen pga av att hon klättrar ur sin säng när hon ska sova middag. Idag regnade det när hon skulle sova middag så jag förklarade för henne att idag fick hon lov att sova i sin säng och hon måste ligga stilla. Efter maten gick vi ner och lade henne och hon sa inte ett pip. Trodde att hon skulle komma trippandes upp efter en stund men istället somnade hon.
Det återstår att se hur det går imorgon.
Knasiga lilla tjej.

På tal om Mira så borde hon väckas nu annars får vi vara uppe hela natten. Hej så länge! 

Sista påskdagen för detta år

2010-04-05 09:49:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ytterligare en morgon då vi fått sova till sju. Jag tror jag vågar hoppas på att båda barnen kommit in i nytt sovmönster. Att Theo sover hela nätter är smått fantastiskt. Tänk att man kan bli så lycklig över en sån liten detalj. Jag vet hur trött jag var under Miras första år då hon alltid var uppe flera gånger varje natt. Jag hade aldrig trott att det skulle bli så mycket enklare med Theo. Även om jag vet att det alltid kommer bakslag så ska jag njuta och vara glad över detta faktum så länge det bara går.

Just nu sitter Mira i ett bad och Theo sover. Det betyder att det är en liten lugn stund här hemma just nu. Några planer för dagen har vi tyvärr inte. Jag känner mej redan uttråkad.

Vi planerar att bygga en grind till infarten och en sandlåda till Mira o Theo. Kanske kan vi ta en tur till någon butik och kolla lite priser och dyligt. Någon som har tips på vart man får tag i bra sandlådesand till ett billigt pris?

Nedan följer ett antal blandade bilder från gårdagen

 
Jag och Mira hade picknick igår ute på altanen.


Söta syskon


Killen som hittat sina händer


Miras favoritleksak - Tågbanan


Lite pyssel igår eftermiddag

30 kilo plus

2010-04-04 11:27:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag har jag fått erfara vilken skillnad det gör att vara ute och promenera med 30 kilo extra bagage. Vi bor uppe på ett berg och det betyder att vart jag än väljer att gå på promenad så måste jag ta mej över diverse backar. Jag kan inte ens gå runt kvarteret utan att få lov att bekämpa minst en backe. Väldigt bra för benmusklerna, mindre bra för min usla kondis.

Idag skulle jag gå på en långpromenad med barnen i samband med att mina föräldrar åkte hemåt igen. Jag valde att gå åt det hållet där jag trodde jag skulle få så lite uppför som möjligt. När jag kommit halvvägs ser jag framför mej den värsta backen ever. Det var bara att kämpa på och besegra berget framför mej. När jag kom upp på krönet och det började luta lite neråt igen hade jag både blodsmak i munnen och kramp i låren. Det gör skillnad att dra 30 kilo framför sig samtidigt som man också ska frakta sig själv och X antal kilon uppåt. Pust! (Tajta jeans rekommenderas ej när man ska klättra uppför backar)

Hem kom jag iaf och nu känns det otroligt bra i kroppen. Havregrynsgröten och kolhydraterna gjorde sitt och är förhoppningsvis förbrända nu.
Jag kunde inte låta bli att fuska lite lite igår. Janssonsfrestelse och några godisbitar slank ner. Nya tag idag. Jag förväntar mej ingen nergång på vågen denna veckan. Det har ju ändå varit påsk. Står jag stilla från förra veckan så är jag nöjd. Återstår att se imorgon.


Mira tittar beundrat ut över vattenfallet. "Ner, ner" säger hon alltid när vi kommer till vatten. Hur förklarar man för en tvååring att vattnet är farligt och dit får man inte gå när det på sommaren är ok att bada i samma vatten?Mira skulle absolut ha med sig "Theo" på promenaden. Theo heter nämligen dockan och alla andra bebisar Mira träffar på.

Apt-shirt

2010-04-03 17:15:22 Syhörnan
» Kommentarer(3) «


En nysydd t-shirt med apor på. Tyg från stoff o stil.
Tycker själv att den blev tuff med sina gröna muddar.

(Lite stor än så länge, men då har han nåt att växa i till sommaren. )


Påskafton med Ikea bekymmer

2010-04-03 17:10:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «Mira ser på "Mimmi" (Översättning: Pippi)

Vi började morgonen klockan kvart över sju då båda barnen vaknade. Theo hade då inte ätit på hela natten. Finns ingen som är lyckligare än jag över att få sova hela nätter redan. Hade jag inte räknat med som tvåbarnsmamma. Nu är det bara att hålla tummarna att det håller i sig.

Efter frukosten åkte jag och mamma till torget där jag köpte några blommor till altanen och verandan. Jag hoppas jag kan plantera två fina grupper som jag sedan stolt kan visa upp. Jag och blommor är inga goda vänner. Jag är en sån som endast lyckas hålla kaktusar levande. Det sägs att gröna fingrar brukar hoppa över en generation så förhoppningsvis blir Mira betydligt duktigare än jag.

Efter torget for vi hem och åt lunch sedan begav jag mej till IKEA. Vi råkade nämligen köpa fel täcke igår. Täcket som skulle vara till Mira visade sig vara ett dubbeltäcke när vi kom hem. Problemet var att jag öppnat förpackningen. Lyckligtvis var personalen snälla och jag fick byta. Jag var tydligen inte den första med problemet.När jag sedag kom hem igen fikade vi ute på altanen medans Theo myste i vagnen och Mira blåste såpbubblor.
Trodde aldrig att jag skulle ta mej hem från IKEA. Det är nämligen bil och motormässa i stan och SÅÅÅ mycket folk! Kön på E4an var inte att leka med. Idioter som backade, olyckor (inte konstigt att de händer), raggare som gått ur bilarna och stod och pratade med grannbilen (MITT PÅ E4AN!?!?). Jag kom hem iaf och med hel bil till råga på allt. 

Nu står mamma och lagar påskmiddag. Blir ett lite enklare påskbord här idag. Ska bli smarrigt. 
Maken borde komma hem från jobbet närsomhelst. 

En mysdag detta också med andra ord.  

Långfredagen i bilder

2010-04-03 16:54:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vår långfredag blev en mycket mysig dag och alldeles sådär lagom lång så att vi hann med att göra mycket saker.

Jag hann inte ens gå in på datorn på eftermiddagen/kvällen. Det hör inte till vanligheterna. Jag kanske var i behov av en liten datorpaus för jag saknade den inte ens.

Här kommer iaf vår dag i några bilder...


Lite påskpyssel med mormor


Visar stolt upp den färdiga tuppen


Långpromenad hela familjen. Tittade på lyxvillor och drömde oss bort.


Lek på gården

 
Försök fånga virvelvinden


Sötnosen


Shopping fredá

2010-04-02 09:56:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu ska jag och mamma strax åka på en liten shoppingtur. Det blir en tur till IKEA och till maxi. Min matshopping igår gick över förväntan. Jag valde helt rätt butik och gick nästan omkring där ensam. Trodde jag inte när jag begav mej ut. Det var nog tur att jag inte valde Maxi eller Coop.

Theo mår inte alls bra efter sprutan. Inatt har han haft feber och han är väldigt gnällig och ledsen. Stackars lilla pojken. Kan inte vara roligt att ha ont i kroppen och inte må bra.

Nu ska vi göra oss iordning här.

Hoppas ni får en fantastisk påsk helg.

Glad påsk önskar vi er!Påsken är här

2010-04-01 18:26:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Förra påsken var vi uppe i dalarna och firade. Det brukar ju bli så när det är lite större högtider. Denna påsken kommer vi att fira här hemma. Maken jobbar hela helgen så vi har inte så mycket att välja på. Ska bli roligt att mina föräldrar kommer på besök ikväll. Var lite orolig där ett tag att jag och barnen skulle behöva sitta själva hela påsken.

Jag sitter nu här och oroar mej över att jag måste åka och handla innan kvällen är slut. Det sägs att skärtorsdagen är matvaruhandelns största dag. Den tanken skrämmer mej.
Frågan är ju om man ska välja Maxi där de har plats att rymma alla tusen besökare eller om man ska chansa att ta något mindre där det förhoppningsvis inte är lika mycket folk, men trångt.

Theo hade nyss ett gråtmaraton. Antingen var han övertrött eller så är det sprutan som börjat verka. Jag hoppas att inte hela kvällen blir så. Nu sover han äntligen gott i vagnen här brevid mej. Skönt när grejjerna är flyttbara och bara att bära in och upp när man behöver dom:)

Nä... nu är det dax att ta tag i det där med affären. Wish me luck.

Bvc besök - 3 mån + spruta

2010-04-01 14:08:01 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «
Mitt lilla gullhjärta påväg till bvc. Här helt oväntandes om den hemska sprutan eller rättare sagt de hemska sprutorna. Ledsen i ögat blev han allt av sticken. Han som var så glad innan och charmade sköterskan så. Det är ju svårt att inte bli charmad av den här killen... kolla bara in ögonen och pussmunnen ovan.

Jag behöver inte vara orolig över att han inte får nog med mat iaf. 1 kg tyngre och 4 cm längre än för en månad sedan. Ganska bra procentuell öking det.

Nu ser alltså måtten ut så här: Vikt 6940 g och längd 64 cm. Stor och lång.

Inte konstigt att han växer ur kläderna snabbt.

Nu återstår det att se hur han reagerar på sputorna, vi har iaf laddat upp med alvedon ifall det blir hög feber.

Underbar natt och idag spruta

2010-04-01 08:06:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Även idag vaknade vi av ett "Heeeej!". Sedan rusade hon till soffan med kudden och snutten för att se på musse pigg:) Gullungen.

Theo fick jag väcka klockan sju då jag tyckte att det var dax att vakna för att äta lite. Då hade han inte ätit sedan igår kväll klockan nio. Min fantastiska bebis!

Efter att ha fått sovit åtta timmar utan störningar så känner jag mej som en ny människa nästan. Pigg och glad.

Idag blir det bvc besök och tremånaders spruta för Theo. Menar dom att min lilla grabb redan är tremånader? Det måste va ett skämt! Jag hoppas hur som helst att han inte blir för påverkad av sprutan. Ska bli spännande att se hur stor han blivit. Känns som att han växt massor sen sist vi var där för en månad sen.

Nu ska jag gå upp och fixa frukost till familjen.
Hej så länge!