Här bockas det av på listan

2010-07-31 18:03:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Märker ni att jag är rastlös idag?:) Jag hoppar fram o tillbaka mellan dator och sysslor. Fyra maskiner tvättade, garderoberna igenomgångna och städade, traderakläder utplockade, gardiner sydda och x antal fikan och middagar fixade.

Just nu ligger Theo och sover lillkväll medans Mira sitter och äter lördagsgodis i form av jordgubbar framför tven. Om en stund ska jag väcka Theo och stoppa båda barnen i ett bad. Theo har spytt som aldrig förr idag så han luktar äckel, Mira har jobbat ute med pappa i trädgården så även hon är i behov av en rejäl intvålning.

Ikväll har jag laddat upp med frukt som kommer att hamna i en varmfruktsallad med choklad på. Jag tyckte vi var värda en liten efterrätt ikväll efter middagen. Jag var inte så sugen på godis idag, så då fick det bli frukt och choklad istället.

Hoppas ni alla har en mysig lördagkväll.

När hände det?

2010-07-31 11:48:44 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Vår dotter har blivit så stor! Det slår mej när jag tittar ut och ser hur hon cyklar omkring med sina kompisar (Under uppsikt av maken som är ute och jobbar på grinden). Några av grannskapets barn har samlats och cyklar fram och tillbaka på vägen mellan husen. Mira cyklar tappert med de stora även om det går lite saktare. Hon skrattar och det märks hur roligt hon tycker att det är. Stundtals står alla cyklarna parkerade på rad utefter vår infart och barnen sitter parkerade i sandlådan. De leker en stund och sedan bär det av med cyklarna igen. För ett år sedan kunde Mira bara stappla sig fram på sina ben och nu leker hon fritt med alla stora barn. Jag slås än en gång över hur fort tiden går.

Bebistiden är verkligen en mycket kort period av livet. Jag ska njuta, njuta, njuta varje minut av att Theo än så länge inte ens kan åla. En liten stund till är han min lilla bebis. En liten stund till är han helt beroende av mej. Snart kommer han att steg för steg frigöra sig... precis som storasyster.


Mira i Juli för ett år sedan

Jag planerar

2010-07-31 10:28:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det skulle bli fint väder idag... Jag har just hängt ut den första tvätten av tre och regnmolnen hänger redan tungt över huset. Inte alls vad jag hade planerat.

Förutom tvätt ska jag fortsätta med mina hemmaprojekt idag. Sy mörkläggningsgardiner till Miras sovrum och plocka i de två garderoberna jag inte hann med igår.
Jag är sugen på att måla våra dörrar och dörrkarmar här på övervåningen också, men det får vänta tills maken är klar med sina projekt ute i garaget. Om vi ska kunna måla så krävs det att någon av oss kan vara barnvakt samtidigt som den andra målar så att vi slipper fingeravtryck på alla dörrar.

Bilder från tidigare i veckan:
 




Hjälpsam syster

Nu hör jag att kaffet är färdigt ute i köket. Ska hälla upp en kopp och sedan sätta mej och läsa en stund. Ladda batterierna tills jag ska köra igång med min "att göra" lista... eller så är det bara ren och skär smitning. Se det som ni vill:)

Underbara barn

2010-07-30 21:58:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira somnade direkt klockan sju! Inte ett pip hördes från henne efter att vi stängt dörren till sovrummet. Undra om jag någonsin kommer att förstå mej på den där tjejen och hennes sovrutiner?:)

Nu sitter vi och ser på North Country. En gripande film.

Dax att rusa till soffan, reklamen är över.

Regn o rusk kan få vem som helst trött

2010-07-30 19:37:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Så här får man se ut om man envisas med att vara ute när det spöregnar. Även jag fick tvinga ut mej själv i det taskiga vädret. Mira fick cykla en sväng för att lite överskottsenergi skulle försvinna ur kroppen.





Så här kan det se ut om man varit ute i flera timmar och cyklat och inte sovit någon middag under dagen.

Ska bli spännande att se om hon somnar nåt ikväll. De 10 min hon fick sova klockan 16 kan nog ha förstört det mesta. Hon lurade mej den busungen. Jag satt vid datorn och trodde att hon satt och käkade frukt framför bompa... när jag tittar till henne efter några minuter så sover hon. Har aldrig hänt att hon somnat så i soffan mitt på dan förut.

Ikväll ska vi mumsa på chips och mysa framför tven. Om det inte går nåt bra på tven så får det bli en bok istället. Jag har just börjat på ännu en Läckberg deckare. Denna gången läser jag "sjöjungfrun".

Trevlig helg!

Ikea shopping och iphone hysteri

2010-07-30 14:22:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev en sväng till IKEA för min del. Jag hittade både hyllplan, trådback och glas. Jag har redan hunnit fixa lite i våra garderober. Jag har tyvärr en dålig ovana att bara stuva in grejjer lite här och där där det finns plats för att sedan tänka att jag tar hand om det någon annan dag. Idag var den dagen då det var dax att få lite struktur i garderoberna. Två fixade, två kvar.
Just nu känns det som att det är mycket här hemma att fixa med. Tvätt att stryka och vika (Den eviga tvätthögen som aldrig tar slut), garderober att struktureta, golv att dammsuga plus en massa småplock överallt. Jag behövde en liten timeout just nu för att sedan med ny energi ta tag i några av punkterna. Det är ju bara att göra det så man får det gjort någongång... men vart bärjar man?

Idag när jag var till IKEA kom jag dit strax innan öppning. Jag ser då hur det tokköas utanför köpcentrumet. Det slår mej att det är idag som Iphone 4 släpps. Galet vilken hysteri! Jag gick förbi telebutikerna och det var enorm kö överallt. Jag som verkligen skulle behöva en ny mobil skulle bara kunna drömma om den nya iphonen... de pengarna finns inte just nu. Däremot ska jag nog kunna hitta någon annan bra mobil. Såg att TRE hade rea på några modeller. Kanske är det dax att jag låter mej håvas in av en försäljare på stan nästa gång jag är nere.


Just nu hemma hos oss

2010-07-30 09:25:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 



Gullgrodan busar i babygymmet i sin härliga body från Me&I. Tokfian busar i badkaret.

Jag sitter här och väntar in öppning på IKEA. Igår var det alldeles för mycket folk där, så idag ska jag istället stå och trycka på dörren när de öppnar och hoppas på lite mindre folk.

Hoppas ni får en fin dag, jag återkommer efetr shoppingen.

En Kanelbulle är bättre än läggningar

2010-07-29 20:07:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Maken är nere och försöker få barnen i säng. Jag hör hur det pratas och gråts om vartannat. Att Mira kommer att somna nu har jag för länge sen tappat hoppet för. Vi som tom drog ut på läggdags till strax innan åtta för att vara säkra på att hon skulle somna. Theo ligger också och tjoar och jag kan förstå honom. Kan inte vara lätt att komma till ro i ett rum där det skriks och ropas.

Jag har just avslutat ett storbak med kanelbullar. Det var evigheter sedan jag gjorde ett bullbak sist så det var riktigt roligt. Gott kommer det nog också vara så snart vi får smaka. Vi bestämde att vi skulle ta ett glad mjölk och en bulle till filmen vi ska se så snart barnen somnat. Vi hyrde tidigare idag "Snabba cash" och jag hoppas att den är så bra som alla säger att den ska va.

Idag har vi som jag berättade tidigare träffat Familjen K. Vi käkade lunch tillsammans och åkte sedan till stan och gick en sväng. Jag köpte en skötväska! På stadium av alla ställen. Ingen riktig skötväska, men ändå både snygg och praktisk och det bästa av allt var att den kommer att kunna användas av maken också. Hitintills har jag bara haft tjejiga varianter och det är kanske inte så schysst.


Shopping, lunch och trevligt sällskap

2010-07-29 10:54:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har vi planerat in en date med familjen K i eftermiddag. Det blir en tur till köpcentrumet och IKEA. Vi ska köpa hyllplan, glas och lite annat smått och gott.
Självklart blir det även god lunch på någon trevlig restaurang. Frågan är väl om vi kommer att få plats någonstans. Det regnar och är semester, jag skulle bli förvånad om det inte är fullthus i affärerna idag.

Dax för mej att göra mej iordning, innan det är dax att fixa iordning barnen.


Inte alltid som man tänkt

2010-07-29 07:54:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag lovade maken att han skulle få åka på "Killkväll" igår kväll, han begav sig iväg klockan halv sex och jag kände mej hoppfull. Jag laddade upp med bompa och bokläsning innan det var dax att få barnen i säng. Theo somnade direkt men det gjorde INTE hans syster. Någongång efter nio somnade hon till sist men då hade jag redan ringt hem maken från sin killkväll och hunnit att tappa tålamodet totalt.

Stackars tjej ligger och ältar hela dagen när hon ska sova. Hon babblar alla nya ord hon lärt sig plus hela det gamla "förrådet". Det märks att det är mycket som händer på talfronten nu och att det är jobbigt för henne att koppla av och sova. Jag antar att hennes tankar snurrar konstant.

Snälla säg att dessa faser glesar ur ju äldre barnen blir!? Nu fattas det bara att Theo får tandsprickning också.

Vart tog energin vägen som jag samlat på mej uppe i dalarna. Jag skulle ju ha tålamod för allt ju! Tre kvällar och tre nätter det var allt som behövdes för att knäcka mitt tålamod och min höstenergi. Känner mej som en usel mamma som inte ens har tålamod till att få mina egna barn i säng.


Rea tips!

2010-07-28 14:53:17 Shopping
» Kommentarer(2) «


Ett tips till er som är lika reagalna som mej. Lindex har nu halva reapriset på ALLA kläder inklusive barnavdelningen.

Jag har självklart vart där och fyndat lite. Lägger in en bild eller två senare.
Några saker som jag siktat in mej på var givetvis slut idag... men en kasse med kläder kom det ändå med hem. En t-shirt eller en body för 20-25 kr måste inte vara det finaste man skådat. De duger bra när man är ute och leker eller kladdar med färg och annat. Även mina barn ska väl börja på dagis så småningom:)

Modellerna

2010-07-28 10:00:27 Syhörnan
» Kommentarer(1) «


Här kommer de utlovade livebilderna på klänningen och kjolen.




Klickbar bild

 
Ett litet bildkollage på vår sång och danstjej

 


Nysytt - Jeanskjol och klänning

2010-07-27 23:01:04 Syhörnan
» Kommentarer(4) «




Min första kjol är sydd.
Ska bli roligt att testa den på Mira imorgon. Jag hoppas den passar. Risken är att den är tajt över rumpan och stor i magen, men det återstår att se.

Klänningen är en modell jag testat förut men med nya spetsdetaljer.


Jag blir så trött

2010-07-27 21:01:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Tror ni barnen somnade direkt klockan sju? Nej såklart inte. Dom somnar aldrig som dom ska när jag är ensam hemma. Typiskt.

Mira fick en flaska välling nu så jag hoppas hon slocknar.

Jag som hade hoppats på att få sy lite... nu vet jag inte om jag hinner sätta mej vid maskinen ens. Jaja... det kommer väl fler dar.
Jag hann iaf klippa till något mönster medans Mira satt och tittade på mej.


Busig dag

2010-07-27 18:51:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag lekt och busat med barnen hela förmiddagen. Sen blev det ganska snart lunchdax, sovtajm och sedan bar det iväg till Mariam och hennes grabbar.



Theo övade på att sitta och att gå i Simons gåstol. Mira tyckte det var kul att leka med någonannans leksaker och var nöjd och glad hela besöket. Sista gången vi sågs nu innan Mariam börjar jobba igen. Jag avskyr när mina mammakompisar börjar jobba. Dels påminner det mej om att jag snart ska gå tillbaka till jobbet och dels gör det mej ensam på dagarna. Mira som inte går på dagis behöver komma ut och leka med kompisar nästan dagligen. Jag får gå till öppna förskolan och ragga vänner i höst;)

Nu åker maken snart iväg på fotbollsträning och jag ska lägga busungarna. Jag hoppas de somnar snabbt så att jag kan sätta mej och klippa i de nya tygerna.

 

Gissa vad jag ska göra ikväll?

2010-07-27 18:40:29 Syhörnan
» Kommentarer(0) «



Vårt vardagsrum med nya spisen!

2010-07-27 13:38:38 Huset & Inredning
» Kommentarer(5) «


Nu har vi fått hem vår öppna spis! Det blev såå bra. Jag är jätte nöjd.

Bjuder er på några bilder på vårt vardagsrum. Bilderna är tagna med min mobil helt utan vidvinkel, så bättre än så här gick det inte att få bilderna tyvärr.




Bara lampan som behöver flyttas med bordet framöver också.




Vilket kap!

2010-07-26 21:22:04 Shopping
» Kommentarer(4) «


Första andra tredje... Tagen!

Nu ni ska ni få höra vad vi gjort idag. Vi åkte till våra goa vänner och fikade gott. Emil fick ett infall att vi skulle åka till en auktion några kilometer utanför stan och kika på utemöbler som skulle säljas ut. Det var enbart nya möbler från konkursföretag.

 
När vi kommer in i ladan där auktionen hålls ser vi att de ska auktioneras ut en öppen spis. Precis just en sådan vi gått och trånat efter i flera år. Vi bestämmer oss efter lite velande att stanna kvar och buda på spisen, eller åtminstone höra hur mycket den ligger på i utgångspris.
Självklart glömmer de bort spisen under första rundan med auktioner och vi fick sitta med barnen och vänta i nästan två timmar. SUCK. Till sist ropas den iaf ut och utgångspriset börjar på 1000 kr. Det slutade med att vi vann auktionen med 550 kr. Det var till sist vi och ett par till som budade.

550 kr exkl. moms mot 3449 kr som den kostar på ellos.se
Helt ok pris eller vad tycker ni?

Nu hoppas vi på en kall vinter så att vi får elda och njuta av värmen och mysfaktorn i vår nya öppna spis. Livebilder kommer så snart vi fått hem den!


Bild från ellos.se


Vi målar och busar

2010-07-26 13:32:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 

 


Mira ville ha en sysselsättning så jag satte mej med henne och målade vattenfärger.
Vi passade även på att kramas lite och ta några bilder. Vi har verkligen världens goaste tjej:)

Vi har nu tagit hand om det sista från städningen igår, jag har betalt räkningar och varit ute och cyklat med Mira.

Nu ska vi strax göra oss iordning för att åka hem till våra vänner.
Barnen ligger och sover så det gäller att passa på att fixa allt då. Skönt att även Mira ville sova middag idag.

Det känns som söndag idag. Konstigt.


Mardröm

2010-07-26 09:25:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Inatt har vi haft en sån här natt som man önskade tog slut på en timme. Barnen vaknade båda två klockan ett och sen har det knölats och grejjats fram till klockan sju då jag tröttnat på att ha Theos tår ingrävda i min rygg. Mira tog konstigt nog sovmorgon även idag och kom inte upp förrän åtta. Jag fattar inte vad som hänt med henne!? Bara att tacka och ta emot:)

Miras ansikte ser ännu värre ut idag med ett blåmärke på kinden och ett på hakan, plus ett rejält skrapsår på hakan också. Hon verkar inte ha ont och lida av det iaf så det är ju skönt.

Idag ska vi göra klart det sista i förråden och garaget sedan ska vi åka och slänga allt skräp som blev igår. Jag lyckades äntligen skiljas från en kartong med älsklingskläder. Alla plaggen hade tappat formen och flera av dem var fulla med hål. Varför har jag sparat dem från första början kan man ju undra?

I eftermiddag ska vi hem till ett par vänner.

Känns som att detta kommer att bli en bra dag... om jag bara inte hade vartit så hiskeligt trött.

Städdag

2010-07-25 19:07:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Idag har vi städat förrådet och garaget. Vi har gått igenom flyttkartonger som blivit kvar sedan flytten. Vi har gjort ett excel blad på vilka saker som ligger i vilka lådor så att vi lätt hittar det när vi behöver det. Nu behöver jag aldrig mer ora mej för vart luftmadrassen ligger eller den där lampan som inte längre är så fin men som jag kanske vill ha någon annan gång. Allt står klart och tydligt i datorn.

Efter att vi städat som galningar åkte vi hem till våra vänner Frida och David. Vi fikade gott och pratade ikapp om allt som hänt sedan vi sist sågs.

Precis innan vi skulle åka till våra vänner så hoppade Mira i soffan och trillade på bordskanten och slog sig illa. Nu är hon blå både på kinden och hakan. Lillstumpan. Ibland önskar jag att jag var barbapappa och kunde fånga upp barnen så fort de trillade eller slog sig. Vi var i samma rum både jag och Maken och ändå hann vi inte hindra henne när hon busade och sedan ramlade.

Nu är klockan sju och det är dax för barnen att sova. Håll tummarna att det går lika smidigt idag. Jag tror att det kommer att gå bra med tanke på att Mira vägrat sova middag idag... men man vet aldrig. Bakslagen brukar komma när man minst anar det. Theo sover redan. Han var såå trött ikväll, tyvärr gissar jag på att han kommer att komma upp en sväng om någon timme. Bara att hoppas att han inte väcker storasyster då.

Hoppas ni får en mysig söndagkväll. Jag och Maken har hyrt en film som heter "Gamer", jag hoppas den är bra.

Dripp dropp

2010-07-25 10:05:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Imorse fick vi sovmorgon till klockan åtta! Jag minns inte den dag då Mira sov så länge. Theo vaknade vid fem och ville ha mat, men sedan somnade han gott om igen brevid mej. Fast tyvärr måste jag erkänna att det här vädret gör mej trött trots sovmorgon. Det spöregnar och är mörkt och trist ute.

Idag ska jag fortstätta med tvätten, det är det sista som är kvar att "ta hand om" efter dalarna resan. I eftermiddag är vi bjudna till några vänner på lite söndagsfika. Det ser jag fram emot.

Vad gör ni mammor för att roa era barn sådana här dagar? Mira klättrar redan på väggarna och hittar bara på bus pga av spring i benen. Jag klänner mej inte alltför road över att gå ut i spöregn. Vi har redan avklarat pussel, spel och sångstund.


Theo snart 7 månader

2010-07-24 21:31:47 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




Även Theo är i någon form av gigantiskt utvecklingssteg.

Denna veckan har han lärt sig sitta alltmer stadigt. Nu kan han sitta en längre stund, men för säkerhetsskull får han ändå ha kuddar runtomkring sig.

Han övar fortfarande på att ta höga A, men har också utvecklats i språket genom att börja säga "bababa" och "papapa". Jollrar gör han mer och mer för varje dag. Så sött.

En annan lite "rolig" sak är att han helt plötsligt börjat säga ifrån när han inte får som han vill eller när han tappar en leksak. Då skriker han i högan sky.
Idag har han flera gånger börjat gråta hysteriskt bara för att Mira gråtit. Jag vet inte om det beror på att han blir rädd när hon gråter eller om han bara vill härmas och sympatigråta. Svårt att låta bli att skratta när de båda sitter och gråter och egentligen vet ingen av dem riktigt varför de gråter.
Jag tycker det är kul att Theos personlighet kommer fram mer och mer.

Han är fortfarande världens snällaste och lugnaste... men kan ändå säga till när han blir ledsen eller arg. Det är kul att se hur olika han och Mira är trots att de är syskon.


Kolla in de goa låren:)

Mira gör språng - 2 år och 2 mån

2010-07-24 20:45:57 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Här händer det grejjer minsann. Måste få skryta lite över mina duktiga barn.

Mira fick äntligen cykla på sin tvåhjuling idag (med stödhjul såklart) och hon började genast trampa. Att hon lärde sig cykla på trehjulingen uppe i dalarna har tydligen gett resultat. Självklart får vi skjutsa på henne så fort det blir lite uppför eller hon fastnar någonstans... men en 10-15 meter fixade hon galant själv. Stora tjejen!

När vi var på Gekås för några veckor sedan köpte jag några puzzel till Mira. Puzzel är bland de få saker Mira kan tycka är skoj att sitta och pyssla med en liten stund. Annars är inte vår tös så mycket för att sitta still och leka:)
Ett av puzzlen var ett niobitars puzzel helt utan hjälpbakgrund. Jag trodde aldrig att hon skulla fixa det, men efter  lite trixande så fick hon till sist ihop det. Än en gång överraskar hon och fixar en sak vi aldrig trodde hon skulle klara av. Jag förundras än en gång över hur stor vår dotter blivit. Bara nu under sommaren har hon lärt sig massor med saker.

Ny ord sprutar ur henne varje dag. Numer älskar hon att säga efter oss och blir stolt varje gång hon får fram rätt ord. Är man uppmärksam kan man tom få höra treordsmeningar. Idag sa hon "Jag ha den", "Jag sitta här".

Trotset ser vi mer och mer för varje dag. Det nya är att säga "Nej" till alla frågor oavsett om hon egentligen menar ja. Frågor har vi alltså försökt att skippa den sista veckan...jätte svårt! Testa själv att gå en dag utan att ställa en enda fråga. "Vill du gå ut?" eller "Vill du ha mat?" är numer "Nu ska vi gå ut" och "Nu ska du äta". En fas jag antar de flesta barn går igenom.

Att vår stjärna idag somnade direkt i sin säng utan ett ord och utan ett enda spring ger oss också förhoppningar om att hennes jobbiga "inte sova"fas är över. Det sägs ju att det oftast är en jobbig fas precis innan en utvecklingsfas... verkar stämma bra här. Känner ni också igen det?


Home sweet home

2010-07-24 08:46:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är vi hemma igen! Nu sitter jag här i ett hus som luktar instängt, men jag njuter varje sekund. Det var skönt att sova i egna sängen inatt och det ska bli skönt att få lite gjort. Tvätta kläder, handla mat och packa upp väskorna står på schemat idag.

Resan hem gick bra även om båda barnen bara sov i omgångar. De var åtminstone nöjda och glada och det är huvudsaken.
Att vi fick sovmorgon till kvart över sju gjorde absolut ingenting. Jag tackar och bockar för det.

Såg just på väderkanalen att det ska bli trist väder nu framöver. Hoppas vi kanske kan få lite gjort då som vi skjutit upp nog länge. Ligger fortfarande kartonger i förråden som borde gås igenom... det blev ju lite stressigt när vi flyttade in med jul, nyår och bebis:)

Nu ska jag göra mej iordning sedan bär det av till affären. Hej så länge!

En dag på bild

2010-07-23 15:25:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Igår kom Emmelie och hennes dotter på besök till oss. Tjejerna lekte som aldrig förr. Gungade, plockade i sandlådan, vattnade blommor och skvätte vatten så att de var blöta innanför blöjan tom. Roligt hade dom och likaså vi mammor som fick sitta och tjata några timmar medans makarna sprang omkring och blev på dåligt humör på golfbanan.

Jag plockade fram kameran och passade på att ta några fina bilder igår medans barnen lekte och Theo låg på golvet inomhus.

Den sista bilden är på mej och syrran när jag fick "leka" frisör på kvällkvisten. Nervös var jag men stolt blev jag när det visade sig att jag klarade av att skära lite i håret och tom få till det hyffsat.




Tycker detta var ett så härligt kort. De står verkligen dubbelvikta av skratt båda gullfiorna








Jag = Kofta

2010-07-23 15:11:21 Shopping
» Kommentarer(4) «



Jag älskar koftor och cardigans i alla dess former. I stockholm sprang jag över dessa två snygga koftor.
Den beiga från H&M och den grå tjockstickade från Gina Tricot.


Rea fynd från Pop & Zara...plus annat smått o gott

2010-07-23 15:06:59 Shopping
» Kommentarer(4) «




Reafynd från Polarn o pyret. Allt på 70%.


Mysdress från Zara 50%. Tröjorna från H&M (Höstnytt).

Kofta och kjol från Zara, båda på rea. Tunikorna från lindex - Höstnytt!


Hemresa idag iaf?

2010-07-23 14:07:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det verkar som att "tåget" går hemåt idag iaf. Vi kommer att åka lagom tills det att barnen ska sova. Förhoppningsvis får vi en lugn och tyst resa hela vägen. Mira vägrade sova middag idag, så med största sannorlikhet sover hon gott ikväll. Det värsta är om de blir pigga när man kommer hem vid elva tiden ikväll. Då är man själv så galet trött att man inte orkar ta hand om två pigga barn.

Jag ser fram emot att få komma hem. Hoppas grannarna burit in posten... jag som är så nyfiken kan nog inte hålla mej till imorgon innan jag får öppna posten och se vad vi fått under de här två veckorna.

Nu ska jag resa mej härifrån och köra igång med packningen. Jösses va mycket grejjer vi har!


Har kylan kommit redan?

2010-07-23 10:10:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det har varit lite tyst från mej nu ett tag. Inspirationen till att skriva har inte riktigt infunnit sig...sen har jag ju vart bortrest också som ni vet.

Idag är det fredag och vi är fortfarande kvar uppe i dalarna hos mina föräldrar. Jag skulle gärna åka hem nu. Sova i min egen säng och ta hand om de vissnade blommorna. Men som det ser ut nu blir vi kvar här iaf över helgen. Samtidigt som jag längtar hem är jag lite rädd över hur barnen kommer att reagera på lugnet i stan. Mira kommer att klättra på väggarna när det helt plötsligt bara är jag och maken som är hemma och kan busa med henne.

Maken är just nu vid golfbanan med min far. Theo sover, Mira busar med mormor och jag sitter här. Några planer för dagen har jag inte direkt. Det sägs att det är kallt ute idag och jag blir på dåligt humör när jag tänker på att sommaren snart är slut. Varför ska sommaren alltid gå så fort!?


Stockholmsresan avslutad

2010-07-21 20:58:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är vi hemma igen efter en helt fantastisk "helg" i stockholm. Jag älskade varje liten minut. Shoppingen, maten, hotellet, sällskapet och den glada Theo som gjorde livet busenkelt för oss alla.

Vi bodde på ett hotell på kungsholmen. Inte toppenfint, men helt ok. God frukost och sköna sängar. Ett stort minus för det tokheta rummet utan ac. Jag har nog aldrig svettats så mycket som jag gjort de här dagarna. Fanns ingenstans man kunde svalka sig.

En annan sak vi lärt oss med den här resan är att kolla upp restauranger innan man åker iväg. Finns inget mer värdelöst än att kolla restaurang när man är trött, kinkig och hungrig. Pricken över i-et var väl att vi också hade hiskeligt ont i fötterna under våra restaurangletningar på kvällarna.
Jag går sällan så långt som vi gjort de här dagarna. Runt hela stockholm hit och dit, fram och tillbaka. Några mil blev det kan jag lova utan att överdriva.

Nu är vi iag hemma igen. Mira mötte mej i dörren springandes och gav mej världens största bamsekram. Då blev jag lycklig i hjärtat.
Nu sover båda smågrynen och vi vuxna ska sätta oss framför tven och slötitta på film eller något annat tråkigt sommarprogram.

Shoppat har jag gjort minsann, men det får jag visa upp en annan dag. Väskorna var dubbelt så tunga på hemvägen. Hihi.

Nu sitter vi på tåget. Än så länge går res...

2010-07-19 09:38:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


201007192898 (MMS)

Nu sitter vi på tåget. Än så länge går resan bra. Theo sover sista biten och är förhoppningsvis pigg och glad när vi kommer fram. Jag har insett hur mycket lättare det är att resa med en bebis istället för en tvååring. På tal om mira så saknar jag henne redan. Hon såg så frågande ut när hon inte fick följa med imorse. Nu ser jag fram emot att se staden och hotellrummet. Vilka lyxiga dagar vi har framför oss!


Snart är det dax

2010-07-18 23:26:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hade jag haft tid skulle jag berätta för er om vår mysiga kväll. Tyvärr är min nattsömn betydligt mera värd så det blir att prioritera den istället för ett långt blogginlägg. Om fem timmar ska jag upp igen, då ska det sista packas inför resan och sedan bär det av. Tåget går tiiidigt! Vad gör man inte för att dagen ska bli extra lång så att man hinner med allt det där man vill göra i stora staden.

Kanske kommer det något inlägg under dagarna vi är borta, om inte annat så hoppas jag att några av er finns kvar när jag kommer hem igen:)

Kram och gonatt!

Tuff t-shirt i ny modell

2010-07-18 11:26:43 Syhörnan
» Kommentarer(4) «



Trött Theo provar sin nya t-shirt


Grönt fordonstyg från jny, med gula detaljer och baksida

Snart bär det av mot stockholmia

2010-07-18 11:22:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Imorgon bär det av mot vår käre huvudstad. Jag, mamma, syrran och Theo. I två nätter och tre dagar ska vi shoppa, sova i skön hotellsäng, äta god hotellfrukost, promenera och njuta av allt som sommarstockholm har att erbjuda.

Det ska bli så fantastiskt roligt att åka på en tjejresa. Vi gjorde det några gånger innan jag fick barn... men sen har inte riktigt tiden funnits till förrän nu.
Ska bli spännande att se hur det funkar med Theo bara. Han får ingen egen säng utan måste sova mellan två av oss i dubbelsängen. Vem som ska sova i extrasängen har vi inte slagits klart om än. Det är känsliga saker det där. Bor man på hotell vill man självklart sova i en skön säng... extrasängarna är väl inte kända för sin  komfort direkt. Fast i det här läget då man får välja mellan att ligga i en trång dubbelsäng med en tjoande och viftande bebis kanske extrasängen är det skönaste alternativet ändå.

På tal om tjoande bebis så var Theo vaken även inatt. Nu är det dax att ändra om rutinerna igen. Två pass om dagen ska jag försöka få honom att sova nu få se om det kan få nattsömnen i balans igen. Inatt roade han sig med att säga pahpah. Så var det med det... nu kan jag inte skryta om att han lärde sig att säga mamma först heller.

Nu ska jag gå ut o se om mamma fått Mira att somna. Hon ska få sova länge idag för att ladda batterierna och orka med ett besök av gammelfarmor senare i eftermiddag.

Café i fårhus

2010-07-17 23:45:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


  
Under makens stol ruvade en liten höna. Fåren käkade hö en meter från vårt bord.

 
Louise var inte så arg som man kan tro... jag är ändå glad att jag satte mej på stolen mittemot henne och inte brevid.


Utanför i mörkret vandrade fåren omkring.


Här i byn finns ett lite annorlunda café som går under namnet fårcaféet. Vi tog en sväng dit med ett kompisgäng nu ikväll. Regnet slutade smattra på taket så vi bestämde oss för att hitta på något istället för att sitta hemma här hela kvällen.

Där satt vi vid ett bord i halmen. Fåren ropade "Bäää", kattungarna jamade och vi smaskade på varm choklad med grädde. Vilken idyll, eller hur!?

Nu är klockan väldigt mycket och det är dax att hoppa i säng.
Jag lovade att berätta vad jag ska göra på måndag... men nu blev det så sent att jag skjuter upp min lilla hemlis till imorgon istället. Kan ge er en liten ledtråd att det har att göra med vår huvudstad.

Gonatt vänner!


Gungeligung

2010-07-17 18:07:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Finns det hjärterum så finns det stjärterum


Pappa och faster gungar med barnen



Det blev som sagt ett besök hos farfar, karin och Faster idag. Vi åt gott och barnen busade som vanligt. Theo fick testa på att gunga lite. Något som han verkade tycka mycket om.

Nu är det snart kväll igen och det börjar bli dax för kvällsrutinerna. Äta, pyjamas, flaska och sedan natta. Jag och maken har inga planer för kvällen. Det regnar ute vilket gör att suget på att gå ut minskar drastiskt.

Mira är verkligen i en rolig fas just nu. Det verkar släppa en hel del med språket och hon härmar oss hela tiden. Varje dag kommer nya ord. Fortfarande på Miraspråk och lite svårtydligt, men riktiga ord är det minsann.
Theo är också i en språkfas just nu och jollrar en massa. Snart kanske det kommer något litet mamama eller papapa. Längtar efter de ljuvliga stavelserna.

Nu hör jag hur familjen busar och skrattar... måste nog gå och joina dem. Ljudet av barnskratt är svårt att hålla sig borta ifrån.

Jag har fastnat i en bok och kommer inte loss

2010-07-17 10:52:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Idag är vi hembjudna till makens familj på lunch. Mira ligger ute oh sover i vagnen nu så att hon ska vara pigg och glad inför besöket hos farfar. Theo har just vaknat och roas av mormor och morfar.

Jag är i slutet av min bok nu och kan bara inte lägga den ifrån mej. Jag blir så otroligt tråkig när jag fastnar i en bok. Läser "Predikanten" nu. Jag tror att det är Läckbergs andra bok och med andra ord ganska gammal, men jag har ganska nyss fått upp ögonen för hennes deckare så jag har några böcker att läsa ikapp.

Jag har helt glömt att berätta vad jag ska göra på måndag. Återkommer senare idag och berättar då. Nu ska jag läsa en stund till innan det är dax att åka.

Skogen och sjön

2010-07-16 20:38:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




I förmiddags var vi som jag skrev tidigare vid en stuga i skogen och fikade. Mira passade på att bada med sin pappa medans Theo låg skyddad av myggnätet i vagnen. Vi hade en mysig fika och njöt av skogens lugn.



Efter vår lilla skogstur åkte vi till en fd arbetsplats till mej. Det är ett värdshus här i byn där jag tidigare jobbade som servitris. Vi åt god lunch och njöt av den fina herrgårdsmiljön.

Med andra ord har det här varit en dag då vi bara åkt omkring och njutit av den härliga naturen och byns bästa platser. Det är sådana här gånger man kan fråga sig varför man flyttade till stan:)





Ikväll har vi käkat pizza och lugnet har ganska nyss lagt sig då båda barnen somnat gott. Det är femte kvälllen Mira somnar direkt utan krångel. Vågar vi hoppas på att hon kommit ur sin "krångelfas"? Jag är rädd att det kommer att bli lite av en nystart då vi kommer hem igen. Är nog lätt att hamna i samma gamla vanor på hemmaplan.

Nu är det helg igen och jag förundras över hur fort dagarna går. Inte många dagar kvar nu på vår dalarna semester.

Dax att plocka fram boken (Läser nu en Camilla Läckberg deckare) och krypa upp i någon fortölj. Igår somnade jag klockan 21, ska försöka vara vaken liiite längre ikväll.

Vi har picknick vid en stuga i skogen. Mir...

2010-07-16 13:06:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201007162833 (MMS)

Vi har picknick vid en stuga i skogen. Mira badar, vovven jagar bollar och vi vuxna dricker kaffe. Att solen går i moln gör inte på mycket... Vi njuter ändå av det kluckande vattnet och glada barn.


Tävling inredning

2010-07-15 19:29:11
» Kommentarer(0) «


”Jag är med och tävlar om en valfri produkt hos
Living and Room, på Muppsan´s blogg,
var med du också!”

Kika in på deras hemsida, dom har sååå mycket fint!

Heldag på stranden

2010-07-15 19:16:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Det blev en tur till stranden idag, en riktigt härlig heldag på stranden tillsammans med en av mina bästa vänner. Barnen var hemma med maken, mormor och morfar. Framåt eftermiddagen åkte jag och Emmelie och hämtade upp dem också för en tur till en annan strand. Då hade det blivit alltför molnigt och blåsigt på den stranden vi låg på. Mira njöt för fullt i vattnet, hoppade från bryggan och plockade med en vattenkanna. Hon är inte så svår att roa bara hon får ha lite vatten runtomkring sig.

Förmiddagen har Mira som sagt varit hemma hos mina föräldrar. Dom har roat sig med att fixa inför plattläggning utanför verandan. Mira har jobbat och grejjat nästan hela dagen. Jag gissar att hon kommer att somna gott om en stund.



Ikväll ska jag sätta mej vid symaskinen. Börjar få lite abstinens. Undra vad jag ska hitat på att sy den här gången?:)

Shopping och mysig grillkväll

2010-07-14 20:52:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «






Ikväll har vi haft en härlig familjekväll med sol och grillning. Barnen var på kalashumör och det var riktigt roligt att ha dom uppe. Båda två somnade sedan direkt när vi lade ner dem i sängarna. Vi vuxna avslutade maten med ett roligt tärningsspel.

Nu är maken och syrran påväg till min bror för att låna en film. Jag hoppas att de kommer hem med något bra och sevärt.

Jag och mamma tog en sväng till leksand och lager 70 idag på eftermiddagen. Jag fyndade fina stolsdynor till utemöblerna, en tröja till maken och en tröja till Theo. Hur kan det va så mycket roligare att handla till andra än sig själv?



Imorgon väntas det bli en solig och varm dag så jag hoppas på stranden för hela familjen.

Bra kamera sökes!

2010-07-14 08:02:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Igår fick jag och maken smita ut en sväng utan barnen. Vi åkte hem till Emmelie och Anders, blev bjudna på mat och babblade tills solen gick ner. En mysig kväll i goda-vänners-lag.

Nu är jag ganska nyuppstigen och det vankas frukost om en stund. Jag sitter och väntar på att den lovade solen ska dyka upp bland molnen. Hade varit skönt med en beachdag idag. Blir det inte beachen blir det nog en shoppingsväng med mamma och ev syrran.

Ledsen att det inte blir så många bilder på bloggen längre. Jag avskyr att vi fortfarande inte har någon hel kamera. Det är ju omöjligt att veta vilken modell man ska köpa! Någon med ett tips? Har du någon liten digital kamera som ger bra bilder? Vi vill ha en kamera som tar klara osuddiga bilder och med minst 5X zoom.

Nu ska jag duka fruksostbordet och gå in och hoppa på maken så att han också vaknar.
Kom gärna med massor av tips!

Spring i benen

2010-07-13 12:27:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag satte mej en stund ute på altanen i en solstol och började på en ny bok... men sen blev jag så rastlös att jag hamnade här isället. Barnen sover och resten av familjen är på vift till en byggshop i närheten. Jag är alltså ensam hemma och vet inte vad jag ska hitta på. Jag är sugen på att åka till lager 57 idag som är en outlet några mil härifrån. Vi får se om jag får någon med mej eller om vi skjuter upp det några dagar.

Idag är vädret lite halvdåligt. Mulet och kvavt. Jag skulle gissa på att det kommer både åska och regn senare idag. Lite skönt faktiskt med en "dålig" väder dag. Nu har det vart sol så länge att både jag och blommorna kan behöva lite regn. Man får försöka se det positiva i både sol och regn... en svens sommar har ju förmågan att rymma både och.

Kanske kan jag sätta mej och knåpa ihop en body till Theo på symaskinen... återstår att se.

Hoppas ni har en mysig dag. Nu ska jag gå ut och fortsätta med boken, om jag nu kan finna lite ro i benen att sitta still.

Beställningarna klara. Redo för leverans.

2010-07-12 21:26:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


201007122797 (MMS)

Beställningarna klara. Redo för leverans.


Jag kan själv!

2010-07-12 20:06:49 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Idag lärde sig Mira trampa på trehjulingen själv. Gosse va stolt hon var! Hon åkte omkring och sken som en sol. Alla fick lov att komma ut och klappa händer och ropa bravo. Sötnosen:)

Underbara sommar!

2010-07-12 20:02:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




 





Idag har vi legat och gottat oss på stranden. Mira tyckte det var lite otäckt första doppet i vattnet sedan förvandlades hon till en liten fisk. Så roligt att se hur hon lekte och plaskade i vattnet. Hon ville inte gå upp trots att läpparna var blå och hon skakade som ett asplöv. Jag känner igen det senariot från när jag själv var liten. Jag älskade vatten över allt annat! Kunde ligga i i timtals! Mira verkar vara likadan.

Det har varit en härlig dag med mycket bättre humör från Miras håll. Kul att få sin tjej tillbaka och inte det brummande monstret som visade sig igår:)

Nu sitter jag här och klockan är snart åtta. Båda barnen sover. Vi fick verkligen revanch ikväll då båda barnen somnade direkt utan ett enda pip. Mira sov 10 min efter lunchen idag istället för drygt en timme som hon vanligtvis sover. Kanske är det middagssömnen som gör att hon krånglar på kvälllarna ändå? Jag blir inte klok på detta med sömn hit och dit. Jag tar vara på den här kvällen iaf och gläds över att de båda somnade direkt.

Nu ska jag sätta mej och sy färdigt mina beställningar, ta kort och sedan slå in dem i paket så att jag kan posta imorgon.


Gnälligt i värmen

2010-07-12 09:07:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ja, trött och gnällig är tydligen ett vanligt syndrom vid hett väder. Miras humör höll i sig hela dagen och slutade med att hon var vaken några timmar axtra pga av att hon vägrade sova. Till sist fick mina föräldrar gå ut och gå med henne i vagnen för att hon skulle få chansen att varva ner och komma till ro. Även Theo var gnällig och övertrött igår kväll. Honom fick jag också dra i vagnen till sist.
Det kan inte va lätt att vara barn i den här hettan. Så trött som jag var igår förstår jag att barnen också blev det. Mira är ju inte den som tar det lugnt och sitter stilla heller, hon springer verkligen omkring som en tok hela dagarna.

Idag är våra planer att ta med Mira till en badstrand. Theo får nog va hemma med mina föräldrar men Mira skulle nog behöva komma ut och svalka på sig lite.

Jag ska även försöka bli klar med mina sybeställningar. Måste bara ta mej till en tygaffär och köpa en detalj till dregglisarna. Att sätta sig inne vid symaskinen känns inte så lockande just nu, men till kvälllen kommer det nog att va skönt att få sätta sig inne med något projekt.





Vatten är härligt!


Badplaner

2010-07-11 10:15:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi vaknar upp till ännu en solig dag. Tyvärr är humöret på lilltösen inte att leka med just idag. Hon måste ha vaknat på fel sida. Gnälllig och trotsig. Vi får hoppas att det går över när hon fått sova en stund till vid lunch. Just nu står Mira och fyller i vatten i badbassängen. Som det känns nu kan nog tom jag tänka mej ett dopp i poolen idag.

Eftermiddagen igår blev som jag trodde mycket trevlig. Jag slapp spela och kunde koncentrera mej på barnen istället:) Bilder kommer så snart jag lyckats få liv i min mobil igen (Jag har världens sämsta batteri).

Tänk att ännu en helg snart gått. Jag är rädd att den här semestern kommer att va över snabbare än man hinner säga BU.

Nu ska jag gå och kika till rabarberpajen i ugnen och duka fram kaffet. Hoppas ni alla får en mysig söndag!

Min årliga skräck

2010-07-10 13:00:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag går det årliga släktfotbollsmatchen av stapeln. Det är inte min släkt utan makens som gjort detta till en tradition sedan massor av år tillbaka.
För mej är denna dag en dag jag absolut inte ser fram emot. Innan matchen måste jag alltid försvara mej själv och hitta på en mycket giltig ursäkt till att inte behöva vara med och sparka. Detta året tänkte jag som vanligt skylla på barnen. Självklart behöver dom sin mor som barnvakt och kan inte under några omständigheter överlämnas till någon annan. Ni vet ju alla hur känsliga mina barn är för barnvakt.
Tidigare år har jag kunnat skylla på graviditet, ont i foten (kändes inte bra att ljuga, men vad gör man inte för att slippa) och barnen. Alla vet dom att jag hatar fotboll och framförallt att spela själv, men ändå krävs det en ursäkt varje gång. Ja, kanske kan det vara så att vi alla gjort även den delen till en sport. "Vad ska nu Therese hitta på detta året?"

Efter fotbollen kommer den höjdpunkten jag ser fram emot och det är maten. Mat gillar jag. Mat har jag inga som helst problem med att äta. Som vanligt blir det även i år grillning. 

Jag hoppas och tror att det kommer att bli en rolig eftermiddag/kväll.. iaf från den stunden jag fått alla att "tro" på min ursäkt till att inte vara med och spela.
Jag har dagen till ära klätt upp mej i en finklänning, plattat håret och smetat på massor av smink. Allt bara för att ha ytterligare ursäkter till att inte vara med. 

Jag sportig? Näni. Dans, ja tack. Gym, ja tack. Övrig sprt, NEJ TACK!  

Avundsjuka? På bilden är det maken som sta...

2010-07-09 19:08:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


201007092657 (MMS)

Avundsjuka? På bilden är det maken som stajlar och visar sina färdigheter. Önskar jag kunde säga att det var jag... Men att stå på ett par skidor är inte min största styrka, oavsett snö eller vatten. Nu börjar det lukta gott från grillarna. Jag står och försöker söva en lite missnöjd theo.


Vi har det bra. Mira badar och matar änder...

2010-07-09 15:46:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


201007092642 (MMS)

Vi har det bra. Mira badar och matar änder medans lillebror njuter av skogsluften. Vi har just fikat på god hallonpaj. Viken härlig eftermiddag!


Kärt återseende och dalaluft

2010-07-09 10:16:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Klockan är tio och det är helt tyst i huset. Maken och syrran sitter och ser på en hyrfilm de missade igår kväll, Theo sover, Mira är iväg en sväng med mormor och jag har just sytt färdigt två mössor. Det blev inget sytt för mej igår. Jag klippte ur alla mönster till mössorna och dregglisarna men sen hann jag inte med nåt mera. Jag hade en dag igår då jag enbart ägnade mej åt barnen. Det var så skönt att sitta i en fotölj och se hur Mira nöjt gick omkring och lekte i huset.

Idag ska vi åka en sväng och hälsa på några kära vänner som bott utomlands ett år. Det ska bli så fantastiskt roligt att träffa dem igen. Jag hoppas tjejerna (det är bara en vecka ungefär mellan mira och sigrid) kommer lika bra överens som de gjorde för ett år sedan. Vi ska va ute vid deras sommarstuga och mysa hela dagen/kvällen. Jag hoppas att solen vill hålla sig framme så att vi kanske kan ta ett dopp i sjön och sitta och sola en stund.

Mina barn blir som förvandlade i dalaluften. Theo har nu sovit till åtta två dagar i sträck. Helt fantastiskt med sovmorgon!

Nu ska jag packa våra väskor som vi ska ha med oss idag sen ska jag ta en kopp kaffe.

Mysdag

2010-07-08 11:45:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag är vädret lite sämre och det verkar bli en innedag för vår del. Jag tänkte sätta mej och sy några beställningar jag har liggandes. Får låna mammas nya symaskin så det ska bli riktigt roligt. Kul med en lite mera avancerad maskin än den jag själv har.

Mira verkar njuta av att vi äntligen kommit fram. Hon går och drar i maken och säger "kom" hela tiden. Hon vill ha oss nära nära när hon leker. Antar att det är en blandning av att vi inte setts på länge och att mamma inte har några dagbarn just idag.

Theo har en sova dag idag och har redan hunnit sova två pass. Vi fick sovmorgon till kvart i åtta idag. Vilken lyx. Det verkar som att han börjar lära sig att somna om efter morgonmålet som brukar hamna någongång mellan 5-7.

Nu ska jag plocka fram saxen och börja klippa ut mönster till mössorna. Kommer säkert bilder senare.

Äntligen!

2010-07-07 20:03:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «







Äntligen är vi här! Äntligen fick vi säga hej till vår kära lilla flicka. Vilket härligt välkomnanade det blev. Hon kastade sig i famnen på både mej och Maken.
Det känns som att hon växt massor den här veckan och så har det kommit en massa nya ord också.

Nu ska vi ha två veckors semester och bara njuta av att va här uppe.

Det är tur att det finns dator iaf så att jag har nåt att sysselsätta mej med om vädret skulle bli dåligt:)
¨
Nu sover båda barnen så jag ska krypa upp i soffan brevid resten av familjen. Hoppas ni också har en mysig onsdag kväll.

Nyfödd liten tjej

2010-07-06 19:05:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Idag har vi varit och hälsat på våra vänner och deras nytillskott Noomi. Jag fick verkligen en aha-upplevelse. Har Theo verkligen varit så liten!? Vart tog vår lilla bebis vägen? Det skiljer ett halvår mellan Theo och Noomi, jösses vad mycket som händer på det halvåret!

Vi har bestämt oss för att åka upp till dalarna imorgon. Jag saknar vår lilla tjej så mycket nu att jag inte skulle överleva en dag till. Pratade med henne på msn för en stund sedan och hon sa knappt ett ord. Hon blev helt stum och stirrade bara på skärmen. Måste varit lite konstigt för henne att se mamma, pappa och lillebror i datorn.

Jag har roat mej med att packa och springa ärenden hela dagen.
Nu ska jag ut och gå med en kompis.

Kikar kanske in en sväng lite senare.

Shopping på gekås - Ullared. Mina fynd!

2010-07-05 23:25:47 Shopping
» Kommentarer(3) «





Unnade mej en skön huvtröja som jag kan ha när jag är ute och promenerar - 129kr
Kofta - 119kr


Bunkrar upp i större storlekar till Theo. Dessa i st 80-86.


Tuff T-shirt och jeans. St 80/86. Jeansen är nästintill identiska med ett par som finns på H&M. Dessa kostade 79kr.


Lite nytt till Mira. St 98/104... bra att ha att växa i.
Baslinnen för 19 kr/st

Hur cool är inte denna t-shirt!?:) (Eller va säger du syrran?)
Tunikan kommer att användas flitigt. Passar till allt.


Underkläder Hello Kitty - 49kr


Skjorta och T-shirt som maken fyndat. Båda under 100-lappen

Nyfikna på fler priser så är det bara att fråga.
Inredning och annat fotas vid senare tillfälle.


Hemma från ullared och gäster på besök

2010-07-05 23:09:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Det är så roligt på gekås att man bara inte kan sluta skratta

 
Vi stannade vid en sjö på vägen hem och fikade lite. Theo njöt och så även vi.

När vi kom hem blev det full fart på en gång för att försöka hinna färdigt med mat och lite städ innan våra gäster för kvällen kom. Nu sitter vi här själva igen efter en mycket lyckad kväll med grillning och jordgubbar. Jag är heeeelt slut efter en fullspäckad dag. Inte konstigt att både huvud och ben värker.

Vilken härlig start på semestern! Nu ser jag fram emot resten av de här fem veckorna som vi är hemma tillsammans hela familjen. Bara Mira som saknas nu. Hon saknas BIG TIME kan jag lova er. Jag räknar ner timmarna tills vi ses.


Fick den här fina krukan och blomma av våra vänner. Hur kunde dom veta att det är min favvo blomma?


Hysteri på gekås. Jag vet inte om jag skul...

2010-07-05 14:44:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201007052548 (MMS)

Hysteri på gekås. Jag vet inte om jag skulle sätta på mej denna tshirt även om jag fick den gratis. Fanns även tändvätska, kortlek, paraply, kalsonger och annat smått o gott med ullaredstryck. Illa enligt mej. Nu är vi påväg hemåt. Jag är mycket nöjd med dagen. Visar sen vad jag fyndat!


Nu är vi här. Plånboken i högsta hugg och ...

2010-07-05 08:52:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


201007052540 (MMS)

Nu är vi här. Plånboken i högsta hugg och kundvagnen redo att fyllas. Hoppas på fina fynd.


Ullared planer!

2010-07-04 20:58:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «




Redan kväll. Tven är på, magen är mätt och vi väntar in nio filmen på trean. Theo var super trött redan klockan 18 ikväll. Jag lyckades hålla honom vaken en halvtimme extra åtminstone så nu är det bara att hoppas på att han sover lika länge som vanligt trots att han lagt sig tidigare ikväll.

Imorgon åker jag, maken och Theo till Ullared. Vi ska shoppa inredning och bygg"material" på gekås. Ska verkligen blir roligt att komma dit och jag hoppas att de har mycket fint inne just nu. Kan inte låta bli att hoppas på lite folk, är rädd att det kan svämma över med besökare nu när semestrarna kört igång. Vi tar det som det kommer. Vi vill ändå inte va där så länge nu när vi har Theo med oss. Tur att vi inte har något jätte behov av barnkläder... då behöver jag inte ägna massa tid på den avdelningen. Sen tror jag nog att det kommer att slinka med ett o annat klädesplagg också. Theo växer ju som en galning så har är alltid i behov av nya kläder. Jag längtar verkligen tills det att han kan ha samma storlek i åtminstone några månader. Hitintills har vi bytt storlek minst varannan månad. Tur att det finns tradera säger jag bara. Till hösten ska jag sälja av massor med barnkläder som är urväxta.



Nu ska jag avrunda här och ta fram något gott att äta till filmen.
Jag gör säkert något inlägg på plats vid gekås imorgon.

Utkast: Juli 4, 2010

2010-07-04 16:15:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vi hade en underbar förmiddag på stranden. Årets första dopp blev det också minsann. Jag har insett att detta kanske är sommarens varmaste dagar. Jag insuper varje liten minut och varje liten solstråle. Jag hinner också med att klaga lite på att det är för hett och för svettigt. Jag har huvudvärk och förmodligen vätskebrist. Mer sommar än så är svårt att få. Vilken underbar start på makens semester.

Jag räknar ner timmarna innan vi får träffa vår Sessa igen. Just nu ser det ut som att vi åker upp på onsdag eller torsdag. Det be...




Skit skit skit! Jag tryckte på fel knapp så halva mitt inlägg försvann. Nu tappade jag helt lusten att skriva klart.

Ni får gissa er till resten... det var säkert inte så intressant ändå.

Stranden nästa

2010-07-04 09:02:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu packar vi strandväskan och beger oss ut till en beach i närheten, där kommer vi att lägga ner oss på en varsin filt under hela förmiddagen. I eftermiddag har jag lovat maken att vi kan va hemma så att han får chansen att bygga klar grinden som vi ska ha ut mot vägen.

Jag tror detta kommer att bli en bra dag. Efter en sovmorgon till strax efter åtta känner jag mej utvilad och pigg också. Jag försöker dissa den smygande huvudvärken.

Nu ska jag göra mej iordning, självklart tittar jag in senare.


Mira för ett år sedan. Kan man se på den här bilden utan att bli glad?

Piren, stranden och hetta utan like

2010-07-03 16:25:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag vill inte vara den som klagar... men fy va varmt det är idag! Helt galet. Theo somnade inte på hela förmiddagen bara för att det var för varmt för honom.
Vi tog en sväng ner till piren och käkade en glass tillsammans med våra vänner från Dalarna. Efter glassen blev det en promenad utefter stranden. Mysigt men hett.

 
Nu har vännerna åkt vidare på semester och vi sitter på varsitt håll i huset och tar det lugnt. Jag hamnade vid datorn och maken ser på fotbollen. Inte ens jag som är solgalen orkar sitta ute och sola idag. Kanske jag ska dra fram symaskinen och sy lite istället.

Fick nyss en bild på Mira. Dom har det bra ute vid vår sommarstuga uppe i dalarna. Mira springer omkring med flytvästen och lever livet. Fy va jag önskade att jag var med dem där. Nu klarar jag nog inte många dagar till utan Mira... Jag får kanske övertala maken om att åka i början på veckan istället för slutet på veckan.



Hoppas ni överlever värmen och att ni har det riktigt bra! Vilken härlig start för alla er som gick på semester igår.

Fredakväll med främmande

2010-07-02 20:28:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «



Saknar dej gumman!

Nu kommer snart våra gäster för natten. Vi har laddat upp med varma mackor och så lite jordgubbar med grädde till efterrätt.
Vi har städat som galningar i eftermiddag. Vi bestämde oss för att nu ska huset skina de sista dagarna vi är hemma innan semestern. Jag ska NJUTA! Fattar inte att det ska va så svårt att hålla ordning. Inte ens när Mira är borta lyckas vi ha det så städat och fint som vi vill.

Idag fyller vår lilla gullgroda 6 månader! Jösses va fort tiden går. Om man dubblar den tiden så blir han ett år. Det kommer att gå lika fort det är jag rädd. Jag kanske inte behöver ha ångest över att jag köpte en höstoverall igår på rean... det kommer nog gå fortare än att man hinner räkna till tre innan det är höst och vinter igen. (Pessimisten har talat)

Jag tänkte lägga in några videofilmer och kort på vår älskling, men jag hinner inte det nu. Jag lovar att ett sådant inlägg kommer imorgon eller senare i helgen.

Måste ju även visa er alla fina saker jag fyndat på sommarrean. Ja ni vet väl vid det här laget att jag är rea tokig:) Än så länge ingen supersuperrea, jag är rädd att den kommer när vi åker uppåt landet. Tur att det finns städer i dalarna också.

Nu ska jag dricka ett glas vatten och försöka kyla ner mej innan gästerna anläder.

Trevlig helg kära ni och njut nu av värmen!

Receptet för lyckad förmiddag

2010-07-02 08:53:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



Theo sover gott mellan mamma och pappa.


Ja då var det morgon igen. Solen skiner, sonen sover och kaffet är på G. Kommer bli en nice förmiddag. Jag har börjat läsa Lisa Marklunds nya bok "Postcard killers". Jätte spännande och lättläst. Har jag tur hinner jag läsa ur den idag:)

Ikväll får vi finbesök i form av vänner från dalarna. Dom ska husera hos oss en natt innan de åker vidare på semester på västkusten. Blir roligt med besök även om de inte stannar så många timmar.
Blir lite avis minsann...jag vill också åka på sol och bad semester. Fatta va skönt! Veckan som kommer verkar ju bli riktigt solig och het också om man ska lita på väderexperterna.

Nä... nu kan jag inte sitta här och slösa tid längre. Dax för kaffe.


Kul kväll på tu man hand

2010-07-01 22:05:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Fy va kul det var att gå på teater med Maken ikväll. Vi har skrattat massor och jag har helt ont i käkmusklerna. Så det ska va när man går på en "smällidörrarfars". Jag önkade att jag också fick va med och spela teater igen. Ibland saknar jag det fruktansvärt mycket! Kanske någongång sen när barnen blivit lite större att man kan gå med i någon lokal teaterförening. Det skulle jag gilla.

Ni som har vägarna förbi stan eller som har denna föreställning där ni bor borde gå o kika på den. Rapp och snygg dialog med som sagt massor av skratt och förväxlingar.

Theo hade skött sig exemplariskt och somnat direkt efter gröten. Det var inga problem att ha barnvakt för honom inte. Tack snälla Stina som ställde upp. Det var länge sen vi kom iväg bara jag o maken... mitt biopresentkort som jag haft i över 1 år hann tom gå ut... så nu blir det ingen gratis bio för oss. Jag fick en teater istället.

Nu ska jag sätta mej och kika på alla tyger som damp ner i brevlådan idag. Nu saknar jag bara en order till sen ska jag sy klart alla beställningar som jag har liggande. Jag ska prova mammas nya symaskin nästa vecka. Det ser jag fram emot! Hade jag pengarna skulle jag lätt gå o köpa mej en ny mer avancerad symaskin... det skulle man inte ha trott för ett halvår sedan. Jag måste erkänna att när jag fick symaskinen i present för några år sedan fick jag en chock och tänkte att den där kommer jag aldrig att använda mer än till att fålla gardiner. Tydligen kände min mamma mej bättre än jag själv gjorde... eller så hoppades hon bara att jag skulle bli lite "händig" när jag blev vuxen.

Nu ska jag avsluta detta enormt långa inlägg...förstår om ingen ens orkar läsa till slutet.
Gonatt med er och dröm sött!

Jag är lite dum ibland

2010-07-01 15:06:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har jag suttit ute i solen i två timmar medans Theo sovit. Härnäst på schemat står hetsstädning, göra mej iordning, amma Theo och sedan hämta maken halv fem. Halv sju åker vi på teater som jag nämnde tidigare. Det ska bli riktigt roligt! Jag fattar bara inte hur jag ska hinna med allt på den här timmen. Typiskt mej att sitta ute och ta det lugnt och sen få lov att hetsa och stressa som en galning för att bli klar innan jag ska åka iväg. Å nu sitter jag här också istället för att göra allt jag borde göra. Dummer!

Så...som ni förstår får jag forstätta "prata" med er senare ikväll när vi kommit hem igen.

Håll tummarna att jag hinner färdigt på den här timmen och att det går bra ikväll när Theo ska vara med barnvakten.

Tar igen soltimmarna

2010-07-01 09:27:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «





Han är verkligen en gullgroda, eller hur!?
Hans pappa tycker att han bär upp linnet bra. Jag håller med. Tuffing!:)



Idag är ännu en dag då jag och gullgrodan är ensamma hemma. Jag har en bok jag vill läsa ut innan vi åker uppåt landet nästa vecka. Så det är väl boken och solstolen som står på schemat idag. Igår var jag knappt ute alls, så det måste jag ju ta igen idag.

Ikväll ska jag och maken på teater. Gullgrodan ska vara hemma med barnvakt. Första gången med barnvakt så vi får väl se hur det går. Tror inte att det ska vara några problem, men man får väl sitta med mobilen i högsta hugg ifall det skulle bli problem. Vi åker vid sex tiden så Theo hinner få sina amningar som han ska ha iaf. Barnvakten får ge lite gröt sen så ska han nog somna gott. Det är tur vi har en smidig grabb som bara är att lägga ner i sängen och så somnar han av sig självt.

Jag saknar Mira mer och mer för varje timme som går. Det var jobbigt att prata med mamma imorse och höra hur hon babblade i bakgrunden min lilla goding. Jag saknar hennes bus och glädjen hon sprider. Men jag tror fortfarande att det var nyttigt för mej att ha den här veckan utan henne. Jag har insett hur mycket roligare det är att ha Mira i huset. Det är skönt att ligga och slappa i solstolen i en dag, men sen har jag så mycket spring i benen och är så sällskapssjuk att det inte är skoj längre.

Nu ska jag lägga Theo och sedan sätta på kaffe.