Fantastisk klänning!

2010-05-31 21:56:10 Shopping
» Kommentarer(0) «




Har jag visat er denna klänning förut? Nu har den iaf blivit min. Kunde inte låta bli att klicka hem den idag från Nelly.com. Dom hade fraktfritt nu plus att jag hade en rabattkod på 100 kronor. Hur bra som helst! :)

Jag hoppas den blir lika fin på mej som på modellen... tyvärr är ju det aldrig någon garanti.

 

 


Årets första!

2010-05-31 21:50:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag lyckats bränna mej i solen. Hur härligt är inte det med årets första bränna. Tyvärr är det bara lite på axlarna och bröstet... men alltid nåt. Lite bränna är ju ändå ett bevis på att sommaren är här nu.

Mira fick idag springa barfota för första gången i år. Det var så roligt att bara sitta och titta på henne när hon gick, sprang och trippade fram på gräset med fötterna. Några gånger stack det till under fötterna och då tittade hon på mej med en förvånad min och sa "aj". Jag lyfte i henne i sandlådan och hon stod då där och grävde med tårna i sanden. Tänk vilken härlig känsla det måste vara att känna gräs och sand under fötterna för första gången. Förra sommarens barfotagång tror jag knappast att hon minns.

Vi har som ni förstår varit ute i stort sett hela dagen. Jag har inte orkat ta mej utanför gården ens.

Imorgon ska vi däremot hem till kompisar på eftermiddagen. Ska bli roligt att komma "ut" en sväng. Förövrigt har jag inga planer till morgondagen. Vore skönt med en förmiddagspromenad... men vi får väl se om jag tar mej iväg.

Vi hade "slagsmål" även ikväll när Mira skulle lägga sig. Till sist somnade hon i vår säng. Det var såå nära att hon somnade direkt när vi la henne klockan sju men sen vet jag inte vad som hände för vips var hon pigg som en mört igen och började springa hit och dit. Ska det aldrig bli bättre!?

Måndagslista

2010-05-31 12:00:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag har några gånger tidigare gjort en måndagslista. Idag har jag mycket att vara glad över och tänkte passa på att göra en lista jag med tillsammans med många fler. Kika in på Jennys blogg om ni vill läsa fler.

Idag måndag är jag glad för att:
- Solen skiner igenom de tunna molnen
- Barnen är på bra humör och vi har haft en mysig förmiddag tillsammans
- Vi hade en toppen kalasdag igår
- Vi har så många fina vänner som förgyller våra dagar
- Min tygleverans beräknas komma denna veckan
- Det är sommar
- jag och maken planerar att åka på en liten semestertripp utan barnen
- jag har massor av läsare på min blogg som gör skrivandet mycket mycket roligare

Gör en lista du med och glöm inte att skriva en kommentar nedan så att jag kan gå in och läsa den.

Barnkalas och andra festligheter

2010-05-31 08:58:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Jag var alldeles för trött för att ens orka mej in på bloggen igår. Jag var så trött att jag tom somnade före Mira. Vi hade en jobbig kväll där lillstrumpan vägrade gå och lägga sig. Klockan tio gav jag upp och gick och lade mej. Då hade vi lagt Mira i vagnen inne i vårt rum. Jag tror vi alla tre somnade inom samma minut.

Vi hade en härlig dag igår med massa kalasande. På förmiddagen var vi på konfirmationsavslutning för en släkting. Det var roligt att träffa den sidan av makens släkt som vi sällan träffar annars.
När vi sedan kom hem från konfirmationen fick vi skynda skynda för att hinna allt färdigt till Miras kalas som började klockan fyra.


Gullgrodan är stilig i slips dagen till ära. Sova måste man för att orka med alla kalas.


Jag och Mira påväg från konfirmationen.

Massor av föräldrar och barn strömmade in och vi hade en rolig eftermiddag tillsammans. Mira fick en massa roliga presenter och det käkades tårta tills vi alla var mätta och belåtna.
Kanske var det en kombination av socker och massor av intryck och människor som gjorde att Mira hade svårt att varva ner på kvällen. Mira älskar att vara i centrum och det märktes hur roligt hon tyckte att det var att så många kompisar kom för att leka med henne.

Det var roligt att få ställa till med kalas samtidigt som ingen är gladare än jag att det nu är över.
Känns som att jag haft så mycket för mej på sistone att det ska bli fantastiskt skönt att få varva ner nu och ta det lite lugnt. Jag behöver komma ikapp mej själv och få tillbaka orken. De sista två veckorna har jag vissa stunder blivit rädd för min egen trötthet. Jag ser fram emot tygleveransen som kommer i början på denna veckan. Jag behöver lite tid vid symaskinen. Det är nedvarvning för mej.


Födelsedagsbarnet laddar för att blåsa ut ljusen



Sångtävling och städbekymmer

2010-05-29 22:57:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu skulle vi tagit en bild på mej och maken. Vi sitter här i soffan med en varsin laptop i knät och med ESC på tven. Verkligen sociala klubben.

Vi har städat, städat och bakat i eftermiddag. Det konstiga är att tittar man runt i huset så är det fortfarande jätte stökigt. Vet inte om vi ska skylla på Mira som älskar att stöka till det medans vi städar. Vi plockar ihop och hon drar fram. En annan anledning är väl också min dumma ovana att lägga småsaker lite här och där, det tar ju en evighet att plocka ordning på allt när man väl tar itu med det.
Det tar emot att säga att jag är en ganska stökig människa. Vill gärna se mej som en tjej som alltid har det rent och prydligt runt omkring mej... men det är en illusion... Min mamma håller nog med. När vi åker och hälsar på uppe i dalarna så tar det ungefär 2 minuter innan vi helt bombaderat huset och spridit ut våra saker så att det ser ut som att vi bott där i en månad. Dålig ovana.

På tal om en helt annan sak. Det är nog första året jag ser på eurovision song contest och gillar mer än det svenska bidraget. Det fanns till och med flera bra låtar ikväll. Kul.

Näni nu ska jag sluta skriva.. jag är för trött för att komma med nåt bra.
Gonatt!

Helg och lediga

2010-05-29 09:35:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Morgonen hos oss började idag lite väl tidigt. Närmare bestämt kvart över fem. Då ville Theo ha mat och efter maten var han klarvaken och väckte då även storasyster med sina glada tillrop. Jag är rätt så trött nu ja.

Det är märkligt väder ute, sol och regn om vartannat. Vi får väl se hur vi kommer att fördriva dagen. Vi är iaf lediga hela familjen och det känns otroligt bra.
Mina enda måsten idag är att göra en tårta. Jag gjorde en plåt med kladdkakemuffins igår och även dom blev halv misslyckade. Jag ska nog ha ett bak uppehåll ett tag... det verkar inte vara min grej just nu helt enkelt.

Nu ska jag göra oss iordning för dagen.

Hej hopp

Marknadstitt

2010-05-28 20:52:12 Shopping
» Kommentarer(2) «


När Maken kom hem idag så smet jag ut en sväng. Jag rännde ner på stan och gick en sväng i kylan. Marknaden var väldigt urplockad och jag fyndade endast tre stycken linnen för en hundring. Det var skönt att komma ut en sväng iaf även om jag var måttligt road av att sitta i kö in i parkeringshuset i si så där 40 minuter. Suck.

Nu har vi just smaskat i oss en varm smörgåstårta med tonfiskfyllning. Det var gott, mycket gott. På tven visas "Så ska det låta". Barnen sover fortfarande inte utan ligger nere i sina sängar och busar. Sist jag var ner hörde jag hur Theo skrattade så att han kiknade, när jag kommer in i rummet står Mira hängandes över spjälsängen och underhåller lillebror. Som sagt... busungar! Jag hoppas verkligen att de kan somna snart.

Filmtajm om en liten stund.
Hoppas du får en toppen helg!

  
Tuffa linnen jag såg på Kappahl idag. Theo måste nog ha ett sådant:) Vilket gillar du bäst?


Brev till lillan två år

2010-05-28 14:23:41 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Hej min älskade lilla tjej!
Förra året när du fyllde år så skrev jag ett litet brev till dej. Tänkte göra samma sak även i år. Kanske plockar du fram det när du själv blivit vuxen för att se hur du var som 2 åring.

Tänk att du blivit hela 2 år och en mycket förståndig och busig tjej. Jag tror att du tom förstår mer än vad du gör sken av ibland. Det kan nog helt enkelt vara så att du låtsas att inte förstå för att du vill göra saker på ditt sätt. För envis är du och du vet hur du vill ha saker och ting.
Måste nog även säga att du kommit in i trotsåldern redan. Det skriks en hel del, kastas saker på golvet och så lägger du dej själv på golvet i en liten hög när du inte får som du vill. Jag tycker att det är lite charmigt att du helt plötsligt växt upp och fått en sån stark egen vilja. Det är en positiv egenskap även om den kan reta gallfeber på mej ibland.

Du har alltid varit en glad och energisk tjej. Det är du fortfarande. Jag tror du ser som din livsmening att roa andra. Du sjunger, dansar och hittar alltid på bus. Tänk va vårt liv skulle bli tråkigt utan dej.

Du älskar att bada, bygga torn, sparka boll, måla, sitta i sandlådan och se på bompa:)
Sandlådan som vi byggt till dej kan du sitta i timtals varje dag. Din mormor har sagt att jag var likadan. Jag hade inte tid att busa med lillebror för jag satt alltid i sandlådan för mej själv. Du hinner på något konstigt sätt med båda två.

För älskar din lillebror kan man inte missa att du gör. Theo är det första du säger när du vaknar och det sista du säger innan du somnar. Så fort han låter minst lilla är du där och ger honom en leksak eller napp. Tyvärr har du en dålig ovana att även lägga dej på honom och bita honom i handen när du istället menar att pussa honom. Pussar och kramar får han i massor. Du har inte en enda gång varit avundsjuk på din bror, men däremot tycker du ibland att han är lite tråkig som bara ligger still. Du blir frustrerad när han inte kan busa, springa och leka som du kan. Det är dom gångerna du tyvärr kan göra honom illa ibland. Tur att du har föräldrar som håller koll på er hela tiden.

I sommar ska du få cykla, leka sandlådan och bada i massor! Jag ska njuta av att få vara hemma med er hela sommaren. Kanske är det sista sommaren som jag är hemma på heltid.

När det gäller mat och sömn så går det i vågor. Du äter allt och krånglar aldrig med mat. Däremot har vi kämpat en del med sömnen. Du kan fortfarande vakna vissa nätter och du krånglar en hel del när du ska lägga dej. Jag tror att det bara är en liten fas som snart lägger sig.

Prata gör du i massor, men du har ditt eget lilla språk. Lyssnar man noga så hör man att du lär dej nya ord varje dag. Vi går och väntar med spänning på den dagen då du kan prata och göra dej förstådd på riktigt. Jag tror att även du längtar. För visst kan det vara frustrerande ibland när vi inte förstår och då blir du arg. Men mestadels är du glad och babblar på som att vi förstod allt. Det är så härligt att höra.

Du är verkligen solstrålen i vårt liv Mira och vi älskar dej högt, högt, högt!
Nu är du två år gammal och jag ser tillbaka och undrar vart tiden tog vägen.

Vi är lyckligt lottade som fått dej. Fortsätt stråla och vara den du är... för du är bäst!
Puss /Din mamma

   
Charmtroll redan vid 3 månader och fortfarande lika härlig!

Theo snart 5 månader gammal!

2010-05-28 13:59:36 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Tänkte sätta mej ute och sola medans barnen sov middag men då helt plötsligt drog det ihop till oväder. Från en helt klarblå himmel till en himmel med gråa tunga moln. Är rädd att både barnen i vagnen och min nytvättad tvätt kommer att få sig en dusch snart.

Jag måste göra en liten uppdatering på Theo. Det händer så otroligt mycket nu och det är roligt att ha kvar det i bloggen för att gå tillbaka och läsa om hur han var när han var bara 4½ mån gammal. (Fem mån i nästa vecka)

Theo kan sitta nu med stöd. Han sitter en liten stund utan stöd också, men tippar ganska snart. Han vill gärna vara upprätt och skriker när han måste ligga ner. De gånger jag lägger honom ner vill han ligga på rygg. Lägger jag honom på mage så snurrar han runt på en gång.

Igår vände han sig två gånger i 90 grader. Jag missade båda gångerna och vet inte om han snurrade ett helt varv eller om han bara hoppade runt på rumpan på något sätt. Roligt iaf när han börjar bli lite mera rörlig och kan fånga de saker han vill hålla själv.

Vårt lilla charmtroll skrattar och ler mycket. Han älskar uppmärksamhet och när vi pratar med honom. De gånger han ligger själv vill han göra hålla någon leksak att tugga på. Flera gånger har det hänt att han tappat leksaken och då skriker han i högan sky. Temperament har han alltså också fått de senaste veckorna. Från en polje som inte sagt mycket till en liten bebis som skriker när saker inte går som han tänkt.

Theo har i 2 veckors tid fått testa gröt. I början gick det lite knackligt och det var svårt att få ner gröten. Nu hamnar inget på haklappen och han sväljer glatt allt vi ger honom. Går det för sakta med matningen så skriker han direkt. För tre dagar sedan fick han för första gången smaka potatis/majs pure. Han åt 1/3 burk direkt. (Igår åt han en halv.) Idag fick han även testa morot och även den svalde han med glädje. Verkar vara en matglad liten buse:)

Det är spännade att se hur han växer upp till en egen liten individ med egen personlighet. Intressant att se att det kan skilja så mycket syskon emellan. Theo en lugn, nöjd och känslig grabb medans Mira alltid varit en viljestark energisk och framåt tjej.

Jag börjar inse att bebistiden snart är över. Snart är han tonåring och åker moppe. Snälla, stanna tiden en liten stund!

o fortsätter...

2010-05-28 08:10:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vi avslutade dagen med kalas hos Maja. Mira tyckte det var konstigt att hon fick lov att dela med sig av "sina" paket helt plötsligt.
Småtjejerna visade sina allra envisaste sidor och slogs om varenda liten leksakspryl. Allt som den ena hade skulle även den andra ha. Så typiskt.



 


Maja lite skeptisk till den nya mössan:)

Kvällen avslutade vi med tacos och film. Vi såg på "den siste tempelriddaren" .... En ganska halvdålig film. Kändes lite Bfilm med Bskådisar.

Idag är det marknad på stan...hade varit trevligt att besöka, men jag har ingen bil. Vi får istället sitta ute i solen hela dagen idag. Betydligt billigare nöje:)

Theo sitter!

2010-05-27 12:39:25 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Som en ostkrok... men han sitter själv! :)


Firandet fortsätter

2010-05-27 12:32:12 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Hade tänkt sätta mej och sy lite. Vi ska på kalas idag till Majsan som fyllt ett år och jag tänkte knåpa ihop nåt fint i present. Konstigt nog var mönstret försvunnet och jag hittar det ingenstans. Måste ha varit i en tidning jag lånat på bibblan. Jag som var så säker på att det var mitt eget mönster och att jag hade ritat av det noga. Hur som helst så blev det med andra ord inget sytt utan vi får hitta på nåt annat i present.

Båda barnen ligger nu ute i vagnen och sover. Jag har en stund i ensamhet innan Theo kommer att vakna och vilja ha mat. Står i valet o kvalet om jag ska sätta mej ute och sola eller vara kvar inne och få nåt gjort. Hmm...

Här kommer  iaf bilderna från vår dag hitintills:

Vi började morgonen med paketöppning i sängen. Mira har verkligen fattat att paket är roligt. När vi frågade om hon ville ha paket så skrek hon "Jaaaaaaaaaaa".

 
Av oss fick hon en liten synth, en badbalja med div tillbehör till dockan och ett piknickkit på bricka.
Hon ska också få en Byggare Bob film, men den plockar jag fram i kväll.




Vi har hoppat. Massor!


Vi har fikat på muffins och saft. Härligt i solen! På bilden ser ni också en stol som Theo fick i helgen av sin farfar och Karin. Jätte fin stol med ett tufft flygplan på sitsen. På baksidan är det målat "Theo 2/1-2010".


Här är en rolig film i dålig kvalitet på Mira när hon dansar till sin nya synth.

Grattis vår älskade lilla solstråle på 2års dagen!

2010-05-27 11:06:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Satt här för någon timme sedan och tänkte lägga in några bilder från vår mysiga morgon med paketöppning och familjemys i sängen. Mira tyckte dock inte att jag var så rolig så jag satte mej och lekte med henne istället. Det är ju ändå hennes dag idag och inte datorns:)

Just nu sitter jag ute på altanen. Theo ligger nedanför i vagnen och sover. Mira springer omkring mej och leker med diverse prylar hon hittar. Just nu bygger hon torn med kubbspelet:)

Det är underbart väder ute och sådär fantastiskt skönt som det kan vara i maj. Visst blåser det lite kyligt men det är inget jag känner när jag sitter här i lä med bara ett linne.

Jag har tidigare på morgonen med hjälp av Mira bakat hallon och blåbärsmuffns. Självklart misslyckades jag med dom och brände botten på alla. Jag vet inte vad det är med mej och bakning längre... jag misslyckas alltid nu för tiden. Jag som hade talangen en gång för inte så länge sedan.

Nu ska jag återgå till att busa lite med Mira.
Bilder och mer roligt kommer senare. Kasnke hinner jag sitta lite medans barnen sover middag sen.



Ajajaj

2010-05-26 16:51:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Fjärde dagen med huvudvärk. Inte roligt alls att inte va på topp. Vet inte om det är det omväxlande vädret eller min allmäna trötthet som gör sig påmind i skallen. Jobbigt är det hur som helst.

Klockan är snart fem och vi kommer att behöva vänta på maken i ytterligare två timmar. Jag gillar inte de här långdagarna. Jag är inte van att vara själv från klockan sju till sju... det tär på krafterna.

Vi skulle egentligen iväg till en kompis nu på eftermiddagen men det blev inställt då en av hennes grabbar helt plötsligt fått feber under dagen. Tråkigt för honom såklart men även tråkigt för oss som sett fram emot lite sällskap.

Det var tur att solen tittade fram så att jag och Mira kunde vara ute någon timme. Tiden går snabbare när man är ute. Theo han bara sover och sover. Ibland har han sådana dagar då man knappt märker av honom, idag är en sådan dag.

Nu ska jag fundera ut någon middag och titta till Theo så att jag vet att han fortfarande andas.

Ooops... Vad skulle pappa säga om han såg ...

2010-05-26 15:31:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201005261966 (MMS)

Ooops... Vad skulle pappa säga om han såg dej nu mira? Ajaj förmodligen. Vi njuter i solen, Bakar kakor och klipper gräs. Gällande gräset skulle man kunna tro att jag fjäskar för maken... Jag som aldrig klipper gräs. Ja...kanske, kanske inte.


Snart två år!

2010-05-26 14:57:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Idag har vi varit en sväng ner på stan jag och barnen. Kylskåpet var i stort behov av att fyllas på och jag hade "gå på stan abstinens". Det var trevlig att gå en liten runda även om vi inte fick nåt shoppat...ja förutom mat då som vi shoppade massor av:)

Imorgon fyller vår lilla Sessa 2 år! Jag ska fördriva kvällen med att slå in paket och förbereda enför en mysig dag imorgon.

I helgen är det marknad här i stan. Kanske Mira vill fira födelsedagen med att åka lite karusell. Om det finns någon karusell som är 2 års vänlig. På söndag blir det kalas för henne här hemma med några av hennes kompisar. Ska bli roligt att ställa till med lite barnkalas även om jag börjar känna mej lite matt på allt planerande nu efter barnvälsignelsen. Om en vecka får jag pusta ut och bara vara ett tag.

Någon som har nåt tips på gott och bra barnfika man kan baka?

Medans jag ändå ställer frågor... Någon som vet när sommaren kommer på riktigt?




Tävling Nelly.com

2010-05-25 20:51:01 Shopping
» Kommentarer(3) «




Jag är med och tävlar på Nelly.com. Gå in på nelly.blogg.se och tävla du också!

Detta skulle kunna vara min och Miras outfit på årets sommarbröllop. Klassiskt med svart och vitt.


Trevligt med sällskap

2010-05-25 20:12:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi haft besök hela dagen av min vän Louise och hennes dotter. Vi har haft en skön dag tillsammans med barnen. Pga regnet tvingades vi vara inne hela dagen och tog oss endast ut på en liten kortispromenad på eftermiddagen.

Nu sover båda barnen gott. Mira somnade direkt (halv åtta)  i kväll även om hon sov middag alldeles för länge, vilket inte hör till vanligheterna. Du kanske hade rätt om sömnen Louise:)

Nu sitter vi här jag och maken och ser på "Äntligen hemma". Man måste ju hålla ögonen öppna för ev råd och tips nu när man har hus.

Imorgon är det redan onsdag och då ska jag ta en tur ner på stan, besöka bibblan och handla mat.

Tre, två, ett - köpt

2010-05-25 07:44:29 Shopping
» Kommentarer(3) «


Idag är sista dagen på mina traderaauktioner. Glöm inte att kika in o se om det är nåt ni vill ha!

Du hittar dem HÄR


Bilder barnvälsignelsen

2010-05-24 13:24:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Måste dela med mej av de underbara bilderna som svärfar tagit från barnvälsignelsen.











Våra fina familjer.
Bilden ovan: Makens familj
Bilden nedan: Mina föräldrar


Inte riktigt som jag tänkt

2010-05-24 12:05:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag tog Mira i handen för att gå in och laga lunch. Då kastar hon sig på backen och gallskriker. Till sist fattar jag vad det är hon skriker för. Theo! Lika ska va lika. Får en sova är det klart att den andra också ska få göra det.

Nu ligger båda mina sötnosar i vagnen och sover. Lunchen fick visst vänta en timme.

Nu sitter vi ute och gottar oss i solen. K...

2010-05-24 11:21:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


201005241964 (MMS)

Nu sitter vi ute och gottar oss i solen. Kanske törs vi hoppas på att sommaren äntligen kommit även till oss. Jag har varit duktig och packat upp våra väskor på morgonen så jag tycker jag är värd att sitta ute resten av dagen. Hoppas molnen håller sig borta. Theo njuter just nu i vagnen medans mira leker med en granntjej i sandlådan. Ibland är livet bra härligt!


Tack alla underbara vänner och familj!

2010-05-24 10:15:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Även Theo fick en massa presenter i lördags.
Jag vill passa på att tacka er alla som kom på Theos dag! Tack för att ni alla förgyllde vår dag och tack för de fina presenterna.
Alla saker var så fina och jag är övertygad om att de alla kommer att komma till god användning här hemma.

En av presenterna testades igår när Theo busade med gammelmormor. En läcker sparkpolisbil. Liiite tuffare än en bobbycar eller vad säger ni??:) (Denna fick han av mormor och morfar, jag kan säkert luska reda på vart den är köpt om någon blev sugen på en likadan)



Gladfis


Miras kalas del 1

2010-05-24 10:04:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


 



Igår firades Mira av mina föräldrar. Hon fick en massa fina och roliga presenter. Bäst av dom alla är presenten ovan. En alldeles bedårande söt prinsesscdspelare.
Först tyckte hon att det var lite läskigt att höra sin egen röst i microfonen men efter en stund insåg hon hur roligt det var och charmade oss alla med sina roliga ljud. Se klippet nedan om ni också vill få en skymt av vårt lilla charmtroll.

Pennorna, ritblocket, cd-skivorna, vattenkannan, gräsklipparen och cykeln var andra roliga presenter hon fick. Tack snälla snälla mormor, morfar, moster och morbror för de fina presenterna!

Stort tack också till Farfar, Karin och Anna som gav Mira ett bidrag till en trehjuling. Jag är säker på att hon kommer att älska att cykla på en sådan nu i sommar!


Nu är vi påväg hemåt igen. Theo sover gott...

2010-05-23 18:43:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


201005231961 (MMS)

Nu är vi påväg hemåt igen. Theo sover gott. Mira har just ätit kvällsmat i form av macka och mjölk. Jag hoppas att även hon somnar snart. Vi beräknas vara hemma igen runt 22 tiden. Fy va fort den här helgen gick! För fort! Nästa gång vi åker upp är till syrrans student om 3 veckor. Jag längtar redan!


Dagen efter

2010-05-23 10:06:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är vi alla uppstigna och mätta i magen efter frukosten. Vi har sovit gott och Mira vaknade inte ens förrän åtta imorse! Kom inte ens ihåg när det hände sist. Det tar på krafterna att vara hemma hos mormor och morfar:)

Idag ska vi fira lillsessan med paketöppning och överbliven tårta från gårdagen. Blev jätte mycket tårta över igår...tänk att det ska va så svårt att planera för hur mycket som kommer att gå åt, man lär sig aldrig.

Vi åker tillbaka till stan ikväll. Passar på att åka då båda barnen kan sova i bilen. Får nog åka till hemköp (det enda som har öppet "på byn" idag.) och se om dom har någon trevlig ljudbok jag och maken kan lyssna på på vägen hem.

Jag tittar säkert in här igen innan vi åker. Tack snälla ni för kommentarerna till bilderna igår:)

Barnvälsignelsen del 1

2010-05-22 19:32:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «




Nu är vi hemma igen efter en helt fantastiskt mysig eftermiddag. Barnen har båda varit på strålande humör hela dagen och Theo sover nu gott efter att ha varit vaken sen två och charmat alla gäster.

Allt blev väldigt lyckat och min sång gick....bra. Visst kunde det ha varit bättre och visst lät det darrigt och nervöst...men det hade jag räknat med. Jag är glad att jag åtminstone satte nästan allt toner rätt.

Ikväll ska vi hem till ett par goda vänner på lite myskväll. Jag är sjukt trött och vet inte om jag orkar hålla ögonen öppna ens en timme till... det återstår att se hur länge jag orkar.

Kommer några bilder från dagen. Detta är en kamera av fyra:) Fler bilder lär ni få se framöver antar jag.

Fotograf: Min syster (ofixade bilder direkt från kameran)










Hit och dit och överallt

2010-05-22 10:55:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu sitter jag här en aning ljusare i håret och med grädde över hela kjolen. Igår hade vi en galet intensiv dag. Åkte hit och dit och träffade familjerna, dukade, blekte håret och förberedde tårtor. Idag har jag spenderat förmiddagen i köket med att baka tårtor. Bild kommer självklart senare!

Om en stund är det dax för lunch och sedan blir det några stressiga timmar fram till fyra då barnvälsignelsen börjar. Jag tror det kommer att bli en riktigt härlig dag. Än så länge skiner solen och jag hoppas innerligt att regnet som det pratas om håller sig borta tills vi kommit hem igen ikväll.

Mira har blivit firad här på morgonen och fick i present en super söt rosa cykel med stödhjul. Hennes min när hon fick se cykeln var oslagbar. Gullungen!

Jag känner mej tokstessad och måste rusa vidare nu. Kunde såklart inte låta bli att titta in och säga hej.
Ha en toppen skön lördag allesammans!

Vi tog liten matpaus på max. Mira passade ...

2010-05-21 12:21:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


dsc05239 (MMS)

Vi tog liten matpaus på max. Mira passade på att springa av sig lite energi. Båda barnen sitter nu och ser mysigt pömsiga ut, jag gissar att båda sover inom 10 min. 3 timmar kvar... Jag ska tog också sova en stund.


På resande fot igen

2010-05-21 09:05:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är det färdigpackat och färdigfixat. Barnen är mätta, bytta på och nöjda. Strax ska alla hoppa in i bilen och så bär det av på en fem timmars resa upp till dalarna. Ska bli skönt att komma iväg en helg. Lite trist att sommaren kom till stan precis lagom tills vi åker upp. Har hört rykten om att vädret i dalarna inte är lika bra som här i helgen. Jag har alltid sån otur.

Ni kan väl hålla tummarna att barnen fixar resan och håller sig glada hela vägen. Jag förstår ju att de tröttnar, det gör man ju själv efter en timme i bilen. (Iaf jag)

Önskar er alla en toppen helg! Jag kommer säkerligen att titta in här under helgen, men uppdateringarna blir nog inte lika täta som annars.

Lova mej att ni redan nu börjar hålla tummarna för min sång imorgon:)


Äntligen kväll!

2010-05-20 20:22:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu sover barnen och maten är pågång. Jag sitter och slötittar på tven samtidigt som jag försöker komma på om jag kan ha glömt något till resan imorgon.

Vi har haft en trevlig eftermiddag/kväll på Ikea med våra vänner. Vi fick i oss både en köttbullstallrik för 16 kr och deras goda kanelbulle för 7 kr. Mums. Helt ok med både mat och fika för 24 kronor. Kaffet fick vi ju gratis:)

Nu ska jag återgå till serien jag tittar på. Ville bara kika in och säga hej.

Vill också passa på att tala om att jag inte glömt er som gjort beställningar från mej. Tygerna har fortfarande inte kommit och jag hoppas innerligt att de kommer i nästa vecka så att jag kan börja sy era grejjer.


Kanske det falskaste ni hört???

2010-05-20 11:25:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Klockan är kvart över elva och mina två älsklingar sover sött. Mira gick upp strax efter fem imorse så hon behövde sova en tidig middagssömn idag. Hoppas att hon inte blir alltför odräglig till kvällen. Det är tur att vi ska träffa några vänner på Ikeafiket för en fika i eftermiddag/kväll, Mira blir alltid gladare när man har någon sysselsättning på kvällarna.

Jag tog en förtjänad paus en stund mitt i all packning. Jag har gjort klar barnens väska och tvättat två tvättar samt strykt en hel massa som blivit liggandes. Nu återstår min väska och lite "övrigt". Jag blir helt snurrig när man ska packa för att åka bort. Det blir alltid tre kassar i slutet med "övrigt". Blöjor, leksaker, filtar, extra ytterkläder m.m. m.m.

Jag har inte bestämt ännu vad jag ska ha på mej på dopet. Idag är en sån här dag då allt jag prövar sitter helt fult och magen känns gravid i 20:e veckan. Det är bara att ta det som det är... jag ser ju ut som jag gör och lite försent att ändra nåt nu.

Har suttit en stund och övat på min solosång. Ja, jag ska verkligen sjunga solo för första gången på en evighet. Jag är redan nervös. Hur kunde jag få för mej att göra detta??? Jag får sitta och stirra rakt på Theo när jag sjunger och låtsas att ingen annan än han hör. Det dumma med att stirra på Theo när man sjunger en känslosam sång är att jag förmodligen kommer att börja gråta. Falsksång och gråt... ja ni hör ju vilken fantastisk kombo.

Dax att rusa... minutrarna tickar alltför fort.


Packa hela dagen lång

2010-05-20 07:58:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är det stora packningsdagen. Jag är redan nervös över hur jag ska hinna med allt. Det gäller att vara effektiv redan på förmiddagen för annars rinner bara tiden iväg ifrån en och så vips är dagen slut.

Jag ser fram emot att åka "hem" till dalarna imorgon. Det är alltid mysigt att komma hem till mamma och pappa och bli lite extra ompysslade. Extra roligt är det när man ser hur bra Mira trivs där uppe.

Magen kurrar och det är dax att få i sig lite frukost. Mira har redan ätit med Maken innan han gick till jobbet. Theo ligger och sover på nedervåning. Fast jag hörde nyss ett litet grrr där nerifrån så han är kanske vaken ändå. Han är så rolig när han vaknar på morgonen för han är så otroligt nöjd och glad varje gång. Han kan ligga och prata med taket och nallen hur länge som helst utan att klaga. Ibland undrar jag hur länge han egentligen varit vaken utan att jag hört honom. :)

Hoppas ni får en bra torsdag! Men får ni nog inte se så mycket av idag... eller så bli det tvärtom och jag rymmer till datorn istället för att packa. Jag är ju expert på att göra allt annat utom det jag borde.

Min lilla bebis blir större

2010-05-19 20:59:07 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Fick en fråga hur det går för Theo och gröten. Idag var det femte gången han fick smaka gröt och det går framåt. Idag gapade han efter skeden men sen var det inte så värst mycket som svaldes ner. Till skillnad från tidigare dagar så försökte han iaf äta lite.
Visst ser han ut att begrunda gröten riktigt. Jag tror att han gillar det. Nu fattas bara tekniken att få ner det i magen också:)

För mej känns det både sorgligt och roligt att han börjar "äta riktigt". Helt plötsligt blev min lilla bebis en stor bebis. Det är skönt att han börjar äta mer för just nu känns han inte riktigt nöjd. Jag tror att hans mage behöver lite mer än bara amningen.
Å andra sidan så trivs jag väldigt bra med amningen och det känns lite sorgligt att den tiden snart är över. Jag hoppas kunna amma ganska mycket hela sommaren för det är ju både smidigt när man är på stranden och bra för vätskan.

Oj, nu är klockan snart nio. Måste rusa:) Hej så länge!

Vad sysslar du med???

2010-05-19 20:43:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



...Ja, det kanske ni undrar. Jag har självklart suttit vid symaskinen.
Mössan ska till en bloggvän och dregglisen ska Theo ha i helgen. Jag fick självklart lov att göra en dregglis som matchar hans finkläder. Jag gissar att han kommer att spy som vanligt även om han är finklädd.
Det är så synd att jag inte kan få fram den rätta färgen på mössan. Den är grön/grå och verkligen jätte fin i verkligheten. På bild ser den mest lite mesig ut.

Resten av dagen har jag roat mej med att baka, underhålla barn, städat och lagat mat. Jag lyckades vara ganska effektiv och nu är jag heeeelt slut. Ser fram emot en rostad macka och lite grey´s om en stund.


På altanen står jag och ropar "Mira du får inte gå i vattenpölen med dom kläderna och skorna"
Gissa vart hon stod två sekunder senare. Ja, man ser det redan i blicken på bilden vart hon är påväg.


Min stjärna!

Morgonsvammel

2010-05-19 09:07:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Klockan är inte ens nio och jag har redan hunnit fixa iordning oss alla tre, bakat, diskat, plockat lite och ska nu hugga tag i tvätten. Måste sätta mej och skriva en lista på saker som ska va gjort innan vi åker på fredag. Känns som att jag glömt något viktigt.

Idag hoppas jag att vi alla tre kan lyckas hålla humöret uppe lite bättre än igår. Jag känner mej lite piggare iaf efter en hyffsad natt. Åtminstone Mira sov hela natten och vaknade inte förrän halv sju. Det känns som att vi börjar komma in i någon form av rutiner med henne igen. Hon vägrar fortfarande somna i sin egen säng, men för övrigt så börjar det fungera ganska bra.

Theo verkar fortfarande ha väldigt stort behov av mat och äter gärna varannan timme, speciellt på förmiddagarna. Jag har fortfarande inte riktigt fått till hans sovrutiner på dagtid. Han får tyvärr sova väldigt olika beroende på vad vi sysselsätter oss med på dagarna. Jag försöker få in en ostörd lång sovstund både på förmiddagen och eftermiddagen. De senaste två dagarna har Mira och Theo sovit middag samtidigt i vagnen. Det är verkligen lyxigt att få en timme för sig själv mitt på dagen.


Världens finaste!
Jag bara älskar T-shirten som Mira har på sig. Den är från mykidoos nyaste kollektion.


Mykidoo utförsäljning via tradera. Missa inte!

2010-05-18 22:01:41 Shopping
» Kommentarer(2) «


Nu ni har jag pysslat och lagt ut en del av det jag ska lägga ut på tradera.

Gå in och kika om ni vill.

Klicka här eller på bilderna för att komma till mina auktioner.

Alla Mykidoo kläder är helt oanvända och endast använda som visningsex när jag jobbat som homepartyförsäljare. Finns kläder i många olika storlekar, både för bebis och för större barn.
Fler auktioner kommer de närmsta dagarna.

 


Hej vart kom du ifrån?

2010-05-18 20:11:44 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «






Helt plötsligt bara dök dom upp från ingenstans. Nu är dom bästa vänner.


Theo har hittat sina fötter.


Tygleverans

2010-05-18 20:05:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Tyger från jofotex

Idag har jag fått hem ett paket med tre tyger. Tänk att lite tyg kan få mej på så mycket bättre humör. Jag blev på en gång sugen att hugga in med saxen och göra nåt fint. Som tur är kunde jag inte det då tygerna måste tvättas först. Som sagt tur är väl det för jag har andra saker att göra som är mycket viktigare just nu.

Både Mira och Theo sover äntligen. Det har varit en lång dag idag.
Jag ska lägga in några saker på tradera nu sen ska jag sätta mej i soffan och se på The mentalist. Måste försöka komma i säng klockan tio ikväll. Hoppas jag fixar det.


Vart tog orken vägen?

2010-05-18 13:17:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag sitter här och är helt handlingsförlamad. Jag vet att mina två små gulltroll som ligger ute i vagnen snart kommer att vakna. När de väl vaknat så är det ingen rast ingen ro. Theo ska äta, det ska bytas blöjor, kläs på, packas ut i bilen, åka och handla, hämta maken på jobbet osv osv. Jag har minst tre saker jag borde hinna med innan de vaknar men jag bara orkar inte göra nåt.

Jag vet att jag klagat på min trötthet innan. Men jag måste bara få klargöra att jag aldrig varit så här slut förut som jag är nu för tiden. Mira ville gå ut idag och det var så otroligt nära jag talade om för henne att tyvärr gumman mamma orkar inte göra annat än att sitta på en stol hela dagen. Jag hoppas verkligen att sommaren kommer snart så att vi får vila upp oss lite. Det ska bli så härligt att va ute hela dagarna och släppa all press här hemma. Sen är det ju mycket som måste göras och fixas varje dag och som inte går att strunta i... men på sommaren är allt så mycket enklare på nåt vis.

Ikväll (förhoppningsvis) kommer jag att lägga ut en hel del kläder på tradera. Jag kommer att länka härifrån så att ni också kan gå in och fynda. Det kommer att va en hel del mykidoo kläder som är helt oanvända och från årets kollektion! Missa inte det!

Bildbomb!

2010-05-17 21:30:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


När man har tråkigt och är sysslolös då kan man alltid plocka fram kameran och busa lite.



 
 

 
Vad är det som är så roligt?


Aha...spegeln!




Me&I och lite seghet

2010-05-17 20:21:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


trafikstockning klänning




Har just varit på ett Me&I party. Duktig som jag var så köpte jag inget. Hur mycket jag än vill köpa så har vi inte de pengarna just nu... sen behöver inte Mira fler klänningar även om det fanns många fina. Den på bilden ovan är bara såå tuff till exempel. Det var trevligt att gå på party och träffa några grannar man inte hälsat på innan.

Jag är så ofantligt trött ikväll. Ska slötitta på svenska hollywoodfruar sen ska jag hoppa i säng tidigt! Jag håller tummarna att barnen är snälla mot oss inatt.

Nu är det matdax för både mej och en Theo som går på övertid. (Så kan det bli när man får sova lite för länge på eftermiddagen.)

Ps: Någon som kan förklara vad jag lyckats göra med texten som helt plötsligt blev pytteliten?
 

 


Mamma jag vill...

2010-05-17 12:06:59 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(8) «


Mira har gått omkring i flera dagar och sagt ett och samma ord miljoner gånger. Det värsta är att jag verkligen inte har förstått vad hon sagt och velat. Så otroligt frustrerande för både mej och henne när hon vill ha något sagt som jag inte fattar.

Idag lyckades jag äntligen lista ut vad ordet betydde. Det betydde "måla". Flickan ville ju måla! Framöver ska hon få måla hur mycket hon vill. Vilken lycka när man förstår de där orden och vilken lycka det måste vara för henne.
Ny favorit sysselsättning: Måla



På god väg mot flintis!

2010-05-17 10:43:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


När jag och maken sa godnatt till varandra igår kväll så sa jag att vi hade fyra timmar härlig djup sömn framför oss. Jag räknade då med att vi skulle få sova ostörda till fyra åtminstone. Klockan ett vaknade jag av att Mira var ledsen. Theo ammades då och storasyster flyttade över till oss. Sedan fick vi faktiskt lite sovmorgon till halv sju även om jag ammade en hungrig lillebror även klockan fem.
Jag är ganska sliten även idag, men det känns mer som en regel nu än undantag.

På tal om lillebror så har det stora håravfallet drabbat mej nu! Jag visste att det förmodligen skulle komma så småningom. Håravfallet som drabbar de flesta mammor efter graviditet. Det ligger tussar med hår överallt och min borste blir vit av ett drag genom håret. Undra om jag kommer bli flintis till sommaren?

Sommaren ja, den verkar dröja. Jag saknar solen! Mira är här utanför just nu. Jag sitter och ammar Theo innan vi också ska joina henne på gården. Det är helt fantastiskt att jag bara kan släppa ut henne på gården själv. Bra koll på henne har jag genom fönstren också. Skönt att hon kan roa sig en liten stund ensam på tomten.

I eftermiddag ska jag bjuda er på några bilder på mina busungar. Har fotat lite nu på morgonen.

... MEN nu är det time to gå ut. Theo ska få sova några timmar i vagnen medans jag och Mira roar oss med annat.
På återseende!

Slötittar

2010-05-16 22:17:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Sitter och ser på Wallander. Ingen vidare lyckad tittning då jag suttit med datorn i knät halva filmen. Hoppas upplösningen är bra annars kommer jag att va sådär lagom glad över att jag satt uppe i onödan isället för att sova. Sova ör det enda jag tänker på nuförtiden och ändå kan jag inte komma i säng i tid.

Snart är nyheterna slut iaf. Bra. Jag är ingen person som diggar nyheterna. Har noll allmänbildning. Jag borde skämmas, så dålig är jag. Men... man kan ju inte va bra på allt:)

Nu ska jag stänga ner här och återgå till tven.

Gonatt vänner!

NY modell av klänning på en tröttis sönda

2010-05-16 19:07:06 Syhörnan
» Kommentarer(7) «


Tro det eller ej men jag hamnade vid symaskinen även idag.

Vi kom upp vid fem imorse, ganska ofrivilligt. Vad ska vi ta oss till med vår morgonpigga dotter!?? Efter den tidiga morgonen som började med att jag argt talade om för maken att om jag skulle få lov att gå upp så tidigt så skulle han också minsann få lov att göra det. En sån där sak jag slängde ur mej och som jag snällt fick gå och be om ursäkt för senare när vi båda satt uppe i soffan med huvudvärk och trötta ögon.

Det jag försöker komma till är att efter den morgonen så orkade jag inte göra så mycket annat än lite hemmapyssel idag. Det resulterade i två färdigsydda klänningar och ett mindre lyckat cookiesbak.
Gissa om jag var arg när tredje och sista plåten med cookies flöt ut och bildade EN enda jätte stor cookie!? Slut på ingredienser hade jag också så nu måste jag baka ytterligare en dag denna veckan. Suck, jag som tänkte vara duktig och göra klar bakningen så att jag kunde stryka den punkten på min lista.

Här har ni de färdigsydda klänningarna. Den översta i bomullstyg och den understa i trikåtyg. Somriga och fina, eller hur!?



 



   


En lörda med familjen

2010-05-15 21:56:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det blev en shoppingtur med hela familjen idag. Mira tröttnade ganska snabbt så henne fick vi roa med diverse äpplen, bananer och solglasögon. Tur att lite roar småbarn som man säger.
Jag hittade några fina servetter och ljus till dukningen nästa helg. Tyvärr saknas det fortfarande några detaljer, så jag får nog ge mej ut och shoppa lite på egen hand någon kväll nästa vecka.

Imorgon ska jag baka, bestämma låtar och fixa lite annat pyssel. Måste sy klart en beställning också så att jag hinner lägga den på posten senast måndag.
Till kvällen imorgon får vi besök av svärfar med fru. Alltid roligt när familjen kommer på besök.

Nu sitter vi och slöhänger framför tven och en film som heter Dantes peak. Jag hoppas den är bra annars kommer jag att ångra mej att jag inte gick och lade mej istället för att sitta uppe när jag är trött.

Reklamen slut. Hej så länge!

Shoppingplaner och sovmorgon

2010-05-15 09:49:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag ska jag (ev hela familjen) ut och göra stan osäker. Det är dax att ta tag i barnvälsignelselistan och köpa in allt som behövs inför bakning och dukning. Jag ligger verkligen efter med mina planer inför nästa helg. Låtarna är inte ens bestämda än. Tur att jag har en duktig svåger som lätt övar in låtarna på guran.

Idag var det förövrigt min tur att få lite efterlängtad sovmorgon. Mira sov till halv sju idag utan att vakna en endaste gång inatt. Vilken lycka! Detta efter att hon fick sova middag alldeles för länge igår. Jag blir galen på detta. Går aldrig att säga vad det är som gör att hon krånglar så. Lite otur hade jag såklart ändå inatt. Theo vaknade klockan fyra och ville ha mat, sen piggnade han till efter maten och låg och pratade i åtminstone en halvtimme. Typiskt att han skulle bli pigg när Mira äntligen sov.
Pågrund av min sovmorgon så har jag fortfarande inte kommit in i duschen... så det är väl dax nu antar jag.

Önskar er alla en härlig lördag! (Känns som att det borde va söndag eller tom måndag... vilken lång helg detta blev)


Gosebarnen dricker kvällsvälling

Första smakisen

2010-05-14 20:43:11 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


 

Jag vet att jag sa att jag skulle vänta länge med att ge Theo gröt, men idag kunde jag inte hålla mej längre. 

Den senaste veckan har Theo varit mycket mer gnällig och krävande, inte alls likt honom. Han har ammat ungefär varannan timme och är ändå inte nöjd. Läste lite på internet om olika utvecklingsfaser igår och då stod det att vid 4 mån så är det en fas som gör att bebisarna kan bli lite extra klängiga och gnälliga. Struliga med sömn, mat och sånt var tydligen inte heller ovanligt.

Kände igen mycket av det jag läste i Theo.

Hur som helst så bestämde jag mej idag för att testa med att ge honom gröt för att se om det kan göra honom lite nöjdare.

Hur gick det då? Han hade svårt att fatta vad skeden skulle in i munnen och göra och det mesta av gröten som åkte in kom också ut ganska snabbt igen. Gullgrodan! :) Övning ger färdighet... bara att fortsätta "smaka".

Systuga

2010-05-14 15:24:39 Syhörnan
» Kommentarer(7) «


 

 

Även idag åkte symakinen fram. Det är tur att jag har en snäll man som tar hand om barnen. Just idag har Mira varit duktig på att leka själv också ovh då kan man få lite lyxig sytid.

Brukar inte visa bilder på ofärdiga saker men idag gör jag det. Klänningen och jag blev sådana ovänner att jag till sist gav upp även om jag bara hade två sömmar kvar att göra plus en liten knapp. Jag visste att den var lite mer avancerad än klänningarna jag brukar göra, men jag trodde inte att det skulle bli så svårt! Fy va less jag blev när jag för femtionde gången satt och sprättade samma söm. Klänningen ska sys upp en massa för den är alldeled för lång åt Sessan men annars passar den helt ok även om den var i storlek 3 år.
Ni får se en bättre bild sen när den är helt färdig. OM den någonsin blir det.

Haklapparna gjorde jag om några detaljer på ändå. Den första blev bra men dessa ännu bättre. Passar både Theo och Mira vilket är kanon.

Nu ska jag åka och handla sedan ta en långpromenad med en kompis.

Vad har ni för er en fredag som denna?

Drömmer mej bort till bättre tider

2010-05-13 20:38:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ikväll är ingen rolig kväll. Mira sover fortfarande inte och jag är själv hur trött som helst! Theo sover iaf och det är ju alltid nåt att glädjas över. Just nu är maken nere och försöker natta henne för femtionde gången. Jag har inte ens något hopp kvar att hon kommer att somna.

Samtidigt som att jag är hur trött som helst så kan jag inte låta bli att längta lite efter alla tyger jag beställt. Ni ska få se va fina alla mössor och dregglisar kommer att bli. Nu ska jag bara finna tiden att sätta mej och sy också. Tur att barnen oftast somnar när de ska iaf så att man får någon timme "fritid" på kvällarna.

Nu ska jag sätta mej i soffan med en påse nötter och en tekopp och bara ta det lugnt. Typiskt att det inte går nåt roligt alls på tven.

Nu har jag just sytt färdig en haklapp. Eg...

2010-05-13 15:18:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


201005131941 (MMS)

Nu har jag just sytt färdig en haklapp. Eget mönster som jag blev nöjd med på en gång. Vi har jätte dåligt med haklappar så nu blir det till att beställa hem fler vaxdukar så att jag kan göra fler i andra färger. Kul!


Några beställningar färdiga

2010-05-13 13:57:53 Syhörnan
» Kommentarer(3) «




 
Den här scarfen gjorde jag till Theo, vår lilla dreggel och spypojke:)
Dubletten är till salu om någon är intresserad. Den är likadan, också den med randig baksida.



De här två ska till en tjej vars blogg jag följer. Vi har hängt med varandra sedan vi båda var gravida för första gången. Nu har vi båda två barn... Titta in på hennes blogg om ni är nyfikna.

Detta är mitt dagsverk (plus några fler grejjer som hamnade i "ge bort eller släng högen").
Nu ska jag slå in några paket och se om jag hinner posta innan postbilen hämtar idag.


Känner mej som mössen i askungen

2010-05-13 11:50:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har en sydag idag. Just nu blev det en liten lunchpaus då både min och Theos mage kurrade. Theo åt för mindre än 3 timmar sedan och ändå är han hungrig igen. Han måste va i en tillväxt period just nu för han är gnälligare och vill äta mer än vanligt. Vi har tur att han sover nätterna igenom ändå.

Ska strax återgå till min symaskin få se om jag och de jag håller på med blir sams nu när jag är mätt och belåten. Blev nyss så arg att jag kastade det jag satt och sydde på och började om från början. Jag har minsann lite humör jag också även om jag ser så snäll och beskedlig ut. Hihi. 

 

Natten - Så gick den

2010-05-13 07:25:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Vi har en fantastisk son som anpassar sig till det mesta utan att klaga. Han sover gott i sitt nya rum. Vaknade en kortis klockan fyra och fick lite mat, jag hade säkert kunna stoppat in nappen istället men vågade inte chansa. Efter maten somnade han om direkt och sover fortfarande. Jag tror han njuter av att inte bli störd.

För storasyster har det däremot inte gått riktigt lika bra. Hon vakande av Theo när han lät klockan fyra men så somnade hon om en stund. Vid halv fem kom hon upp till oss och så knölade hon och vände och vred på sig i 45 min tills hon skrek att hon skulle se på bompa. Inte mycket att göra då förrutom att lyda och sätta på en dvd. Så tidig morgon blev det minsann, men vi fick åtminstone sova fram till fyra.

Nu sitter jag och är sjukt illamående pga av hunger. Kanske tid att plocka fram frukosten istället för att plågas här.

Samsova - Så gick det

2010-05-12 19:13:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Klockan är tio över sju och jag har just lämnat barnen själva i sovrummet. Läggningen gick sådär löjligt perfekt. Theo var nöjd att lägga sig och halvsov nästan direkt. Mira godkände att lägga sig i sin säng och vi läste tre böcker. När vi läst färdigt talade jag om för henne att Theo och hon nu skulle sova och sen pussade jag dem båda godnatt och gick ut.

Inte ett ljud någon av dem sa när jag stängde dörren.

Lite för bra för att va sant, eller hur!?

Jag kan om jag spetsar öronen riktigt höra hur det tassar och grejjas där inne. Gissar att dörren när som helst kommer att öppnas.

Fortsättning följer....

Mycket riktigt så kom Mira upp. Nu har hon lagt sig i vår dubbelsäng. Jag hoppas hon somnar. Det positiva med det är väl att Theo slipper bli störd och kan somna gott.

Klockan är nu 19.25


19.41 och det är tyst i hela huset. Tyvärr misslyckades jag med att få dem att sova i samma rum... bättre lycka med det en annan dag. Återstår att se hur natten blir. Mira kommer ju att bäras in till sitt rum när Maken kommer hem så natten kan ju bli tung iaf. Jag hoppas dom inte väcker varandra alltför mycket.

Prövning i natt

2010-05-12 18:28:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Inatt ska vi göra ett test som kan gå helt åt skogen om vi har otur. Jag har ställt in mej på en natt helt utan sömn och skulle jag då mot all förmodan få någon timme så kan jag ju inte bli besviken iaf.

Jag har ikväll byggt ihop och bäddat spjälsängen till Theo. Att han kan sova i den tvivlar jag inte på däremot tvivlar jag på resten av planen. Vi har nämligen ställt in spjälsängen i Miras rum. Vi har sedan vi köpte huset planerat att barnen så småningom ska kunna dela rum. Nu när Mira krånglar så med sömnen så är de vakna ungefär samma tider, dvs klockan fem på morgonen. Med tanke på detta så kom vi på att vi kanske skulle passa på att flytta in Theo nu medans de båda krånglar. Förhoppningsvis tycker Mira att hennes säng blir rolig igen då hon får sova brevid Theo. Går det inte alls och vi får vara vakna hela natten så då är det bara att ändra tillbaka till imorgon natt. Ett test är det iaf värt.

Håll tummarna för oss!


Syskonmys när vi vaknade imorse

Just NU

2010-05-12 13:54:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «



Frågan är vem som sover gosigast, Theo eller nallarna?


Mira har börjat en ny "ritteknik" hon ritar numera enbart bollar. Snart kanske det kan förvandlas till en gubbe också? Kan era tvååringar rita gubbar?


Mysig inomhusdag

2010-05-12 12:58:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har lugnet återigen lagt sig i stugan. Både jag och Maken sitter på varsitt håll och njuter.

Idag har vi haft en bra förmiddag jag och barnen. Theo har varit på bättre humör idag, men i stort sett bara sovit istället. Mira har lekt väldigt bra själv och hennes lekrum ser just nu ut som ett bombnedslag. Jag har suttit på golvet i hennes rum (i det lilla hörnet som inte var fullt med leksaker) och ritat och klippt ut mönster till kommande syprojekt.
Ikväll ska jag sätta mej och sy ihop några mössor och scarfs som jag fått beställning på. Så ni som väntar på era grejjer kan förvänta er att de ligger i lådan i början på nästa vecka.
Ska bli spännande att höra era betyg på grejjerna sen!

Om en timme ska vi iväg till tandläkaren igen både jag och Maken... varför jag ska dit vet jag inte riktigt. Hon lyckades lura dit mej igen, antagligen för att suga ur mej ytterligare några hundralappar. Grr för dyr tandvård!

Ikväll ska Maken spela fotbollsmatch så jag och barnen blir lämnade ensamma. Tur att det är Grey´s på tven som kan sysselsätta mej med (Förutom symaskinen såklart).

Nu ska jag lägga mej och ta en powernap på ungefär 5 min sen är det dax att göra oss iordning.

Angående beställningar på Mössor och scarfs!

2010-05-11 20:51:04 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Imorgon ska jag beställa tyger. Ni som är sugna på att beställa en mössa/scarf i något av de tyger jag lade ut häromdagen får gärna höra av er innan imorgon kväll.

När det gäller prislistan så vill jag förtydliga att priserna gäller inklusive frakt. Glömde skriva det i mitt förra inlägg, men har nu lagt till det.

Prislista och tyger hittar ni HÄR

Självklart är det inte för sent att beställa efter imorgon också. Men om ni vill komma med i den här gångens beställningar och hinna få er beställning inom de närmsta 2 veckorna så måste jag veta innan jag beställer tyg. (Det randiga tyget däremot har jag hemma)

   

Arg bebis

2010-05-11 20:15:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Theo har verkligen varit på trist humör idag. Gnäll, gnäll och åter gnäll. Men jag har verkligen ingen rätt att klaga, vi har fått en son som är otroligt snäll och nöjd för det mesta. Alla kan vi ha en gnällig dag då och då. Kanske är det den täppta näsan som gör honom ledsen eller kanske en tand som börjar komma fram? Orsaker kan man ju leta i all evighet men huvudsaken är att ju han mår bättre imorgon.

Just nu ligger Theo och ser på Äntligen hemma med sin pappa. Han gör allt för att få se på tv och oavsett hur vi lägger honom så vrider han nacken av sig för att få en skymt. Just nu är jag glad om Theo är glad och några minuter "Äntligen hemma" tror jag inte han far illa av.

Själv ska jag klippa till några mössor nu och sedan se på The Mentalist klockan nio.
Vad gör du ikväll?

Blablabla

2010-05-11 13:35:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag lider av sockersjuka efter maten. Och då menar jag sockersjuka i den form att jag blir så otroligt godissugen när jag ätit. Timmarna efter lunchen är en brottningsmatch till att inte falla för trycket och kasta mej in i skafferiet efter något sött att tugga på. Tänk att det ska va så otroligt svårt!

Hade jag inte så envist bestämt mej för att leva ett sunt liv några veckor framöver så hade jag bakat chokladbollar på direkten och smällt i mej en hel deg själv.
Tur att jag för det mesta har barnen som sysselsätter mej och gör att jag inte kan "fuska". Tänk att man kan ha så dålig karaktär ibland!

I eftermiddag får vi besök av en kompis och hennes son. Berättade jag det förrut kanske?
Bokat pass har jag gjort till kvällen också. Det blir ett danspass, orkar jag ska jag gå en runda på gymmet också. Ska försöka peppa upp mej själv tills jag kommer dit.

Nu ropar Theo på uppmärksamhet och Mira ska väckas.

Lurad till sovmorgon

2010-05-11 08:50:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Imorse fick vi sova till klockan sju! Vilken lycka! Tyvärr var det tack vare några drastiska åtgärder igår. Jag och Theo flyttade nämligen upp till gästsängen inatt medans maken fick sova ensam i vår säng och ta emot Mira när hon kom upp klockan fem. Precis som vi hade hoppats somnade hon om ganska omgående då hon inte kunde hitta Theo någonstans. Lite tråkigt att vi fick lov att göra så, men jag var desperat på sömn igår och hade inte fixat ännu en morgon som börjat vid fyra-fem tiden.

Nu ska jag snart försöka mej på konsten att duscha medans jag är ensam hemma med båda barnen. Förhoppningsvis sover Theo och Mira får följa med mej in i badet.

Idag skiner solen och jag känner mej på riktigt bra humör. Hoppas det håller i sig. Ska gå ut med barnen efter duschen. Kanske gå på långpromenad och fika i skogen eller nåt. Mys!
Ikväll ska jag försöka ta mej iväg till gymmet. Nu var det alltför länge sen jag var där sist och mina ursäkter börjar bli patetiska:)

Hoppas ni också får en härlig dag och att solen skiner i resten av sverige också!


Man klarar mer än man tror

2010-05-10 19:24:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Den här dagen trodde jag aldrig att jag skulle överleva. Tack vare att Mariam och grabbarna kom hit på eftermiddagen så gick timmarna ganska fort ändå. Nu sover Mira, Theo är trött och vill också sova. Stackarn som inte har något rum att sova i då storasyster ockuperat hans.

Jag har just gjort mej en mangosmothie. Mumsigt.

Gick på en långpromenad innan maken åkte iväg på fotbollsträning. Vilken skillnad det var att gå själv jämfört med när jag går med vagnen. Helt plötsligt var inte uppförsbackarna något problem alls. Kom fram till att det måste vara år sen jag gick själv utan vagn... eller åtminstone flera månader sedan. Det var riktigt riktigt skönt!

Ikväll ska jag sätta mej och klippa till några mössor och sen ska jag lägga in några saker på tradera. Fullproppad kväll som vanligt.
Finns ingen chans att jag är vaken efter tio ikväll. Om någon ser mej här inne efter nio så måste ni säga åt mej:)

Kalasfina leksaker

2010-05-10 11:30:43 Shopping
» Kommentarer(1) «


Fick ett tips om en sida som säljer leksaker. Kikade in och hjälp va mycket roligt det fanns! Bra priser var det också vilket alltid är ett plus:)

Eftersom Mira fyller år snart så har jag ögonen extra öppna just nu när det gäller leksaker. Något hon verkligen skulle behöva är en fin servis som hon kan leka med i sitt kök. Den hon har nu har börjat rosta och är inte alls fin längre.
Titta vilka söta jag hittade inne på lajbansson.

 
Kika in du också om du vill ha tips på roliga leksaker till barn. Sidan heter Lajbansson och du hittar dem här.

Idag vill jag vrida fram klockan

2010-05-10 08:51:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Denna fas som Mira är i nu gör mej smått galen! Inatt/morse vaknade hon klockan fyra. Trodde att det bara skulle räcka med att ge henne en flaska o så skulle hon somna om... men inte då.
Självklart skulle hon sova mellan oss, vilket hon fick. Men vid det laget hade även Theo vaknat av hennes gråt så de låg klarvakna båda två och snackade med varandra. Mellan fyra och halv sex försökte jag med allt. Inget funkade och ingenstans kom hon till ro och somnade. Till sist fick en dvd åka på så att vi andra fick slumra till en liten stund iaf innan vi behövde gå upp.

Stackars maken som börjar sitt nya jobb idag efter en natt med minimalt med sömn. Hoppas han orkar. Hoppas också att jag själv orkar med dagen. Ser inte fram emot att vara ensam med två tröttisar (tre tröttisar med mej själv inräknad) från klockan 8.00-17.00. Ni kan väl hjälpa mej hålla tummarna att dagen blir bra.


Theo sitter själv

2010-05-09 23:07:41 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Räknas det som att man kan sitta själv om någon lyckas hinna ta kort innan man faller?


Visst är det kanske lite lutande tornet i Pisa varning... Men han satt faktsikt så en stund innan han ramlade. Duktiga pojken:)


Mira testar sovplatser -del 47

2010-05-09 23:05:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ännu en kväll kommer vi ner för trappan för att bära över den sovande Mira till hennes säng. Än en gång hittar vi henne inte där hon föväntas ligga. Denna gången hade gullungen lagt sig i soffan med kudden, filten och nallen. 3 saker hon sällan somnar utan (Miras snuttefilt var dock utbytt ikväll mot en av Theos filtar).
Jag fattar inte hur hon lyckas smyga på det knarrande golvet så att vi inte hör henne. En bedrift jag aldrig lyckats med.


Seg söndag

2010-05-09 20:12:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har det varit en riktigt seg dag. Jag har varit väldigt trött och flörtade till sist till mej lite ensamtid nere på soffan så att jag kunde sova en timme. Det var guldvärt!

Nu sitter vi här mätta i magen och med barn som snart sover. Vi käkade grillad kyckling idag. Tänk att det kan va så otroligt gott med grillat.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska plocka fram symaskinen och göra några mössor eller om jag ska ska sätta mej i soffan och se på nåt trevligt. Tyvärr tror jag inte att det var så mycket roligt på tven ikväll.

Borde även ta tag i att planera låtar till Theos dop. Mycket man borde... frågan är väl vad man vill och orkar.

Hoppas du har haft en trevlig helg!

Söndag idag

2010-05-09 08:46:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Inatt vaknade Mira klocka ett. Hon vägrade somna om i sin säng, så vi gav henne en flaska och sen fick hon sova mellan oss. Tro det eller ej men hon somnade faktiskt! Första gången hon sovit mellan oss. Däremot är jag och maken alltför ovana med att ha en liten tjej brevid oss så va bar in henne till sig igen så snart hon sov nog hårt, för att även vi skulle kunna sova. Efter det fick vi sova några timmar till innan det var dax att stiga upp klockan sex.

Några planer för dagen har jag inte. Det återstår att se vad som händer. Ska iaf ta tag i oss alla  nu och byta från pyjamasar till riktiga kläder.

Som julafton fast utan snö

2010-05-08 20:17:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag har vi firat min födelsedag. Vi har haft en riktigt mysig familjedag med massor av shopping. Jag fick massa roligt av min käre make. Tack love!
Några tyger hittade jag tyvärr inte. Tur att det finns internet och en bra tygaffär här i stan.

Efter en heldag i vagnen förvandlades Mira i slutet till en duracellkanin. Jag ska inte klaga, vi har verkligen fantastiska barn. Jag förstår Mira om hon blev uttråkad.

Nu sover snart båda barnen och jag ska se på Jakten på Julia. Känner att benen behöver en kväll i soffan.

Bilden nedan visar en sliten och trött Therese med nya jeans och skor. Jeansen fyndade jag för 59 kr. Nice price!


Priser - tyger - beställningar - mössor - dreggelscarfs

2010-05-07 20:29:39 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


Än en gång måste jag säga att jag tycker det är super roligt att ni vill beställa mössor och dreggelscarfs av mej!

Jag har nu funderat lite på priser och tyger och kommer att lägga in förslag nedan.

När det gäller pris har jag bestämt mej för följande. (Priserna är desamma oavsett text eller inte.)
Priserna gäller inklusive frakt!

Mössa: 100 kr
Dreggelscarf: 40 kr


Jag vill förtydliga att det jag syr är hemmagjort och kommer inte att se ut precis som "köpta". Mössorna tycker jag själv blir jätte fina och jag använder dom på mina barn dagligen. Mönstret är jätte bra och det blir en lite pösigare mössa som du själv kan välja att vika upp en kant på eller inte. Den är dubbelsydd. (Om det är någon som inte vill att den ska vara pösig så går självklart det att fixa)
Scarfsen sys på min hemmamaskin och med den bästa söm jag har på den. Det är inte samma overlocksöm som det är på "köptas" scarfs. Scarfsen sätts fast med kardborreband i nacken.

Jag lägger in en närbild på mössorna och scarfsen så att ni verkligen ser vad det är ni köper. Jag vill inte lura någon. Alla bilder är klickbara för att ses i större format.


    

    
På dessa bilder ser ni hur trycket ser ut. De randiga tygen har jag hemma! (De tyget är ett lite tjockare trikåtyg.)
Trycket kommer att bli bättre än på bilderna. Dessa var de första jag gjorde och därför lite "svaga".


Tyger:
Ska på tygshopping imorgon. Hoppas hitta fler randiga tunnare tyger som passar till vår/sommar mössa.

Dessa tyger är tyger jag funderar på att beställa hem. Vilka gillar ni? Blandade bilder lånade från Jny, mjuka tyger och jofotex. Alla tyger i tunn trikå.

Alla tyger passar inte med text. Bör vara ett ganska ljust tyg om du vill ha text.
    

  

   
  

  
Visst är det orginella och underbara tyger!

Är någon fortfarande intresserad av att beställa av mej skicka då ett mail till [email protected]
Skriv vilket tyg du önskar, huvudomfång, ev. text och om du vill ha den lodrät eller vågrät på mössan.

Hör av er om något är oklart eller om ni har andra frågor!
(Ni kan se fler av mina syalster under kategorin "syhörnan")



Inte ok!

2010-05-07 08:22:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Vaknade upp till en ny dag redan klockan fyra i natt/morse. Då tyckte Mira att det var dax att stiga upp vilket jag och maken INTE tyckte var ok. Theo vaknade en timme senare och då var även han pigg. Svårt att inte bli det när man har en storasyster som busar brevid sig. Som tur är sover han nu igen så jag hoppas att hans dag inte är förstörd pga den tidiga morgonen.

När Mira var bebis kunde vi ligga till 9-10 på mornarna. Theo har aldrig sovit så länge. Han är alltid vaken runt sjutiden.

Idag på förmiddagen ska vi hinna med några ärenden inne i stan. Eftermiddagen/kvällen jobbar maken. Jag får däremot besök av några vänner i eftermiddag. Det ska bli trevligt. Tror att det är tur att vi får lite sällskap med tanke på våra eventuella tröttishumör. Påminn mej att aldrig mer gå och lägga mej efter tolv! (Vi såg på "Avatar" igår kväll därav den sena timmen)

Tack snälla ni för alla grattis hälsningar igår, de värmde!


Min fina

2010-05-06 19:06:52 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(6) «


Busig, bedårande, bäst!












Inte alltid som man tänkt... men underbart ändå.

2010-05-06 12:34:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «




Vilken mysig början på dagen vi har haft. Ja man får ju sänka sina förhoppningar lite och inse att med två barn i huset är det alltid lite kaos och inte så där idylliskt som man kanske önskade på sin födelsedag. Att sitta ner och ta det lugnt, bli påpassad i soffan och bara njuta hela dagen är väl inte heller riktigt vad man kan göra.

Men att vakna av att dottern kommer in och ger en världens blötpuss och säger "tårta" för första gången slår nog det mesta.
Eller när man satt på båda barnen jätte fina kalaskläder och när de efter två minuter måste bytas på igen, Ja då kan man ju välja på att bli bitter eller skratta åt det. Theo kunde ju inte rå för att blöjan inte höll tätt och Mira fick ju loooov att smaka på chokladsåsen, inte kunde hon väl veta att det skulle droppa på klänningen.

Jag har iaf fått världens bästa present idag, utdelad av vågen. Jag har nämligen äntligen nått min inskrivningsvikt. Alltså mitt första delmål mot en trevligare beachkropp. Kanske ville vågen bara vara lite extra snäll just idag. För jag kan inte riktigt fatta hur jag kan ha gått ner i vikt senaste veckan då jag fikat i stort sett varje dag och inte tagit mej iväg till gymmet en enda gång. Glad blev jag iaf och ska fira detta med att inte ställa mej på vågen på flera veckor:)

Presenter från familjen har jag inte fått än, vi ska istället åka på en liten tur på lördag. Shopping, shopping, shopping! Ser jag verkligen fram emot!
En crosstrainer ska jag också få av maken. Eller vi ska köpa den gemensamt. Ska bara hitta en billig på blocket först.

Nu ska jag sluta skriva för det här blev ju alldeles för långt. Några bilder från morgonen...

 
Mira hjälper till att baka tårta.   Mira smakar på tårtan... mindre bra.


Ganska fantasilös yttersida, men desto godare innehåll. En liten råtta har förstört blomman.


Fika!




Just nu ligger båda i vagnen och sover. Mira tyckte det var jätte kul att få sova i vagnen samtidigt som lillebror.
Har man vart uppe sen femtiden behöver man sova innan lunch.


Ni förgyllde min dag!

2010-05-05 20:49:21 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Nu ska jag sätta mej och se på Greys snart och stänga av den här dumburken.

Men först måste jag få säga att jag blir jätte glad av att flera av er vill köpa mina mössor och dreggelscarves! Jag har inte plats för fler mössor i mina lådor, så det är bra att jag får sy till någon annan istället:)

Jag lovar att höra av mej till er alla så snart jag kan. Ska bara fundera lite på pris och lägga ut bilder på vilka tyg jag har.


Köttätande monsterväxt! Varning för läskiga bilder!

2010-05-05 20:38:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «






Nej det var ingen köttätande monsterväxt. Men otäck var den.

Jag bestämde mej för att ta tag i en rabatt när vi var ute på eftermiddagen. I rabatten i hörnet ser jag att det kommit upp några röda själkar med blommor på. Blomman var inte speciellt fin så jag bestämde mej för att slänga bort dem, eller åtminstone fräscha till rabatten och flytta blommorna.

Jag börjar gräva och då tar det bara stopp. Helt plötsligt visar det sig att dessa små växter har enorma rötter! Jag börjar gräva upp dem och blir bara mer och mer äcklad. Till sist fick jag nästan panik där jag stod på knä och grävde upp dessa vidriga deformerade morotsliknande rötter. Fick diverse knäppa tankar och hade nästan inbillat mej själv om att det var en köttätande monsterväxt som snart skulle bli levande och hoppa upp och äta upp mej, när rötterna äntligen tog slut.

Nu ligger de där på gräsmattan och ser äckliga ut.

Jag ska aldrig mer gräva rabatter!


Våra äventyr fortsätter...

2010-05-05 20:28:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «






Även ikväll blev inte nattningen riktigt som jag hade planerat och tänkt. Mira lade sig i sin säng som vanligt. När jag gått upp för trappan hör jag hur hon smyger ut ur sitt rum och in till vår säng. Jag gick efter henne och bäddade ner henne igen... I min säng denna gången.
När jag suttit uppe i över en halvtimme gick jag ner igen för att se om hon somnat.
Bilderna ovan är då vad jag ser. Busungen har lagt sig i Theos vagga! Hur hon fick plats och hur hon kom i är fortfarande två frågetecken.

Måste vara jobbigt att få lov att växa upp och bli stor snabbare än man själv vill.

Bvc besök - 4 mån

2010-05-05 18:06:08 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Kollen på bvc gick bra som vanligt. Gullgrodan växer så det knakar.

7850 g till sina 67 cm

Lite roligt att jämföra med Mira som vägde 7300g och var 66 cm lång. Inte så långt mellan alltså.
Båda låg/ligger stadigt ett-två hack över "normalkurvan".

Vi hade lite matprat och jag fick höra vilka rekommendationer som gäller nu. Lite intressant att höra att det ändrats på bara den tiden sen Mira var bebis. Med henne "skulle" man börja ge smakisar vid 4 mån nu ska man helst vänta enda till 6 mån. Jag tänker nog lägga mej någonstans däremellan. Beror på hur intresserad han verkar vara av maten och hur bra han sover om nätterna. Mer mat ger nöjdare barn. Det är min åsikt iaf.

Nu är det återigen dax för mat här hemma. Vi gör inget annat än äter!
Ikväll ska ni få höra om den köttätande monsterväxten jag hittade i trädgården idag.

Mumsiga muffins och trevlig tårta?

2010-05-05 15:56:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har vi bakat och stått i så att vi är helt svettiga. Pust.

Gott blev det iaf. Jag och Mira har just delat på en äpple och kanel muffins (recept ur Leilias bok). Hur smarrigt som helst! Tårtan har jag gjort botten till och smält mariannefluff. Mamma skrattade åt mej när jag berättade att jag höll på med en tårta. Ja kanske är det lite lustigt att göra en tårta när man inte har något kalas... men jag blev sugen o då fanns det inget annat än att ställa sig och baka. Dessutom är det väldigt roligt att baka. Speciellt när man har hjälp och får lite alltmöjligt iblandat i smeten. Tack Mira!  

Nu ska vi gå ut. Kanske kan jag visa er lite bilder senare. Tills dess... Hej hopp!


Textmössor och dreggelscarfs - Nysytt

2010-05-05 13:19:42 Syhörnan
» Kommentarer(15) «




Jag har sytt upp ett antal mössor och dreggelscarfs som jag ska använda till en lite hemlig sak... MEN jag vill ändå visa er dom här på bloggen. Tycker själv att de blev väldigt snygga och alltid roligt med en mössa där man kan få sin personliga text på.

Jag vill gärna ha syprojekt framöver så är det någon av er därute som blir sugen på en mössa. Tveka inte att höra av dej så ska jag nog kunna fixa en till dej också för en liten penning.

Just nu har jag fått en beställning från två tjejer som vill ha en varsin mössa. Kanske blir det kvällens sysselsättning???

 

  


Baka baka liten kaka

2010-05-05 10:04:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Sötisen sover i min säng. Visst ser det skönt ut! Bilden är tagen strax innan vi bar in henne till sin säng igen. För sova brevid mamma och pappa går ju inte... hur mycket vi än skulle vilja mysa brevid henne ibland.

Idag fick vi vakna tidigt hela familjen. Mira ville upp redan kvart i sex. Ingen tid då jag är strålande pigg och glad direkt. Theo däremot tyckte att det var helt ok. Lätt för honom att tycka det då han kan sova resten av dagen om han vill.

Nu ska jag strax åka och köpa tyg till två mössor jag fått beställning på. Blir nog en sväng till Ica också för att inhandla tårtingredienser. Antar att om jag vill ha tårta imorgon så får jag vackert baka mej en egen. Undra vad jag ska hitta på för smarriga ingredienser? Kanske testa nåt som vi skulle kunna ha på barnvälsignelsen sen också.
Nästa projekt blir att hitta någon trevlig vän som vill komma hit och äta tårta med mej imorgon. Maken jobbar tyvärr... och att sitta ensam på sin födelsedag känns inte så roligt. Tur att jag har barnen att roa mej med. Mira äter säkert tårta om hon blir bjuden (Fast jag känner mej inte så sugen på att dela en hel tårta med min dotter).


I dag ska vi till bvc med Theo. Spännande att se hur mycket han väger och har växt vid det här laget.
Uppdaterar om det senare.

Hoppas ni alla får en toppen bra onsdag. Glöm inte Grey´s ikväll;) (Grey´s är det rätta receptet för en lyckad onsdag)




Att sova eller inte sova

2010-05-04 20:45:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Vi har världens busigaste tjej. Envis är hon också. Sa jag att hon kan luras med? Smart? Ja!

Jag visste att hon skulle envisas med att somna i vår säng även ikväll. Ni kan ju gissa hur förvånad jag blev när hon snällt la sig i sin egen säng, tog flaskan och gosade in sig i kudden. Efter ungefär en kvart hör jag ett dunk följt av gråt. Jag springer ner men kan inte hitta Mira inne på sitt rum. Då har hon gått in och lagt sig i min säng och på något knasigt sätt ramlat ner på golvet.

Efter det skulle hon absolut sova i vår säng. Efter att ha nattat om henne tre gånger så somnade hon till sist.

Tjejen är expert på att smyga. Vårt golv på nedervåningen knarrar något fruktansvärt, men Mira hon måste ha hittat en väg att gå som är knarrfri.

Vad ska man göra när de får för sig sådana här saker? Ska man tillåta det? Ska jag envisas med att hon ska sova i sin säng trots att hon då inte kommer till ro förrän flera timmar efter planerat läggdags? ibland är inte barnuppfostran det lättaste i världen direkt.


"Jag sover vart jag vill"


Tidagen den fjärde maj.

2010-05-04 17:41:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira varvar ner lite framför Nicke Nyfiken på dvd medans jag lagar mat och bloggar. Theo ligger i sin säng och viftar med armarna.
En ganska vanlig eftermiddag hos oss.

I eftermiddag har vi haft besök av vänner. Mira och Noah busade som vanligt. Det är alltid lika kul att se att de trivs så bra ihop. Visst småtjaffsar dom ibland om leksakerna men det är väl sånt som hör till.

Förmiddagen var vi ute på vift hela familjen. Behövdes fyllas på i kylskåpet o så skulle Maken till nya jobat och ordna med några papper. Timmarna försvann i ett nafs och vi fick skynda oss hem för att hinna plocka ihop lite innan besökarna skulle komma.

Nu har vi köpt jord så att vi kan göra fina rabatter på gården. Har två rosenbuskar som jag ska flytta om. Måste säga att jag längtar tills mamma och pappa kommer hit nästa gång. Jag är verkligen värdelös på allt som har med blommor och trädgård att göra. Hade inte vart fel med lite experthjälp.

Nu behöver maten min uppmärksamhet. Jag tittar in senare!

Underbara familj

2010-05-03 21:24:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Kommer hem från en lyckad visning och möts att maken som står och lagar mat. Bättre än så kan det inte bli.

Mira hade somnat i vår säng ikväll. Första gången ever som hon somnar någon annanstans än i sin egen säng. Vet inte om det är bra eller dåligt. Hon sover iaf.
Mindre lyckat för Theo som nu blivit portad från vårt sovrum och försöker somna uppe i dagsängen istället. Stackars pojk.


Nu ska det ätas, sen tas hand om barn.

Förskola och annat bus

2010-05-03 14:11:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och barnen varit till öppnaförskolan. Alltid lika trevligt att komma iväg och tjata lite med mammorna medans barnen leker.

Ikväll ska  jag ha ytterligare ett mykidooparty. Ser jag fram emot som vanligt! Hoppas det kommer många köpsugna mammor:)
Har själv suttit och gått igenom väskan idag för att se om jag hittar nåt fint till mina egna barn. Fint finns det ju massor av, men sen gäller det ju att välja vilket av de fina plaggen man ska köpa.

Kanske något av dessa plagg?

     


Timmarna fram till visningen är oplanerade. Funderar på att gå ut till lekparken med Mira kanske. Vi borde även dammsuga och grejja lite här hemma. Sova eller läsa en bok vore också skönt, men det får vi göra en annan dag.

Nu ska mira väckas! Hej på er!

Award till mej? Tack snälla!

2010-05-02 20:18:11 Personligt
» Kommentarer(6) «


För några dagar sedan fick jag en award från två av mina "följer varje dag" bloggar. Jag blev verkligen jätte glad!
Tack snälla jenny och CiliaH

Denna fina motivering fick jag av Jenny:
Mirasmamma -
glädjepeppare & stöttare i vått&torrt! Ingen annan kan som Therese få mig på banan igen efter en dålig dag! Syr och pysslar som aldrig förr!




Enligt instruktionerna bör man kopiera in awarden för att visa att man fått den. Länka till den du fått den av och sen ge den till 7 andra bloggare och länka till dem och sprida lite glädje. Förutom det ska du också skriva sju saker om dej själv.

Klart att jag vill göra det, så här kommer min lista på 7 bloggare jag vill ge denna awarden (Jag har valt att nominera 7 stycken mammabloggar jag följer):
Linda

Carro - LivetmedVendela

Trasslet

Matilda - majbebis08

Frusofie

Theodora

Det finns så många fler goa mammor där ute men dessa vill jag göra er uppmärksamma på lite extra just idag.

Så kom vi fram till svårigheten med att skriva sju saker om sig själv.
1. Jag läste estetiskaprogrammet på gymnasiet med inriktning musikal.
2. Jag är född och uppvuxen i samma by som både Gunde Svan och Björn Skifs. Gjorde en gång i min ungdom en filmad intervju med Gunde som sedan användes på byns julfest. En mindre seriös intervju som gör att jag än idag undviker att springa på Gunde.
3. Jag äter det mesta förutom fil, blodpudding, vitlök och potatisbullar.
4. Jag var kär i min man redan när jag gick i trean på lågstadiet. Efter några års uppehåll i kärleken blev det sedan vi under tredje året på gymnasiet.
5. Jag gick för några år sedan på en matlagningskurs där jag gjorde mej ovän med kocken genom att vägra äta musslor.
6. Min största hobby just nu är att sy. Vilket jag hade skrattat glatt åt om du sagt det till mej för 3 år sedan. Mina syalster på slöjden gick aldrig att använda.
7. Jag älskar livet som mamma och är gärna hemma på mammaledighet så länge det bara går.

Lillgrodan 4 mån idag

2010-05-02 19:42:18 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Idag firar vi att Theo blir 4 månader.

Fyra månader betyder att man "får" börja med smakportioner och gröt. Nä, jag tror allt att Theo får vänta lite på den punkten. Dels för att jag inte orkar krångla med mat redan och sen för att han känns alldeles för liten för att börja med smakisar redan. Med Mira började vi på dagen hon fyllde 4 mån. Men Theo är ju lillebror och vårt andra barn. Jag förstår nu vad kompisar menade med skillnaden mellan första och andra.

 
Theo har de senaste dagarna blivit jätte duktig på att gripa saker. Kul när han kan sysselsätta sig en liten stund med att smaka på leksaker:)


Retrosnygg med body från Åhlens och byxor från lindex

Ytterligare info kommer när vi varit till bvc nästa vecka.

 


Att bära barn

2010-05-02 18:12:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vi har haft en härlig dag jag och barnen. Det blev en riktig utedag och jag tror att kinderna fått lite färg till och med.

Efter lunch skulle jag ta en promenad till konsum för att lämna tillbaka hyrfilmen, det är en promenad på kanske 15-20 min enkel väg. Olyckligtvis hade maken av misstag fått med sig ena vagnsittdelen, så jag fick ta Theo i bärsele och Mira i singelvagnen.
Ni som aldrig testat att gå och och gå med 8 kg extra på magen borde testa. Det var hur jobbigt som helst! Kanske gjode backarna upp och ner det ännu jobbigare såklart... men oavsett plan mark eller inte så var det riktigt bra träning.

Nu har vi just käkat kvällsmat alla tre och kvarstår gör nu den mest spännande delen på dagen - läggningen. Ni kan väl hålla en extra tumme för mej att mira somnar direkt ikväll?

Tänk va mycket lite sol kan göra

2010-05-02 09:31:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Härligt att vakna upp av att solen skiner in i sovrummet. Brevid mej låg gullgrodan och snusade och sov medans storasyster såg på tv i rummet intill. Mira sov till tjugo över sju imorse, vilket inte har hänt på evigheter.

Igår kväll var hon däremot inte lika trevlig att ha att göra med. Kanske får jag skylla mej själv som lät henne sova middag till halv tre. Lagom tills maken kom hem vid nio tiden så somnade till sist både Mira och Theo. Jag fick äntligen pusta ut i soffan.

Idag skiner som sagt solen och vi planerar att fördriva hela dagen utomhus. Någon som vill göra oss sällskap? Ni är så välkomna så.

Fina flickor badar i vitsippor

2010-05-01 14:26:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Det blev en mysig förmiddag hos Jenny och Debora. Vi tog en promenad i kylan, plockade vitsippor och gungade. Fikat tog vi med oss in då jag höll på att frysa ihjäl efter en stund:)
Jenny bjöd på lunch också så vi kom hem mätta och belåtna.

Theo valde att helt bajsa ner sig och fick ta ett bad mellan fikat och lunchen. Typiskt att sådant alltid händer när man är borta hos folk. Tur att jag var förberedd med nya kläder (även om de legat länge i skötväskan och vid det här laget var urväxta).

Mira ligger nu ute i vagnen och sover. Det var smidigast att lyfta över henne dit då hon somnade i bilen på vägen hem. Theo sover också så jag njuter av en stund lugn och ro.
Mira har inte alls varit sitt vanliga jag idag. Trött och mycket lugnare än vanligt. Jag hoppas att det beror på att hon vaknade tidigt i morse och att det inte är någon sjukdom på G eller så.

Nu ska jag hänga upp en tvätt och sedan väcka Mira. Det är nog bäst att plocka upp henne snart om jag vill få henne i säng ikväll.


förmiddag ute i skogen

2010-05-01 08:58:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Även idag är jag sådär otroligt trött. Tur för mej att jag har en playdate inbokad. Jag, jenny och barnen planerar en picknick i skogen. Pllocka vitsippor och bara ha det mysigt. Det är väl bara att hålla tummarna att regnet håller sig borta de närmsta timmarna.

Just nu sitter jag och ammar medans Mira springer omkring och hittar på bus på nedervåningen. Maken har redan åkt till jobbet och kommer inte hem förräns efter nio ikväll.

Jag hamnar säkert här igen i eftermiddag. Tills dess får ni ha det så bra!