Tröttsamt

2010-11-30 13:47:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag blev det en tidig morgon, vilket både syns och hörs här hemma. Mira och mamman i huset är mycket trötta. Att Mira är trött märks mest på trotset som blir hundra gånger värre. Eftersom hon slutat sova middag så är inte heller att lägga henne en lösning. Att mamman är trött syns på stöket och det obefintliga tålamodet. Att lägga henne skulle inte vara några problem om det inte vore för barnen som måste tas omhand och jobbet som snart startar.

Jag hoppas kunderna är snälla mot mej idag. Jag behöver några leenden och tacksamma blickar...


Vad?

2010-11-29 21:47:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Jag har en sån där konstig känsla av att det är något jag glömt. Något jag skulle göra som jag inte har gjort. Hatar den känslan!

Jobbet idag gick kanon. Det är verkligen jätte kul att komma iväg och jobba lite. Fast jag ska erkänna att det är svårt att inte tänka på dem där hemma. Finns ingen gång man blir så sugen på att pussa på de små liven som när man är på jobbet och verkligen inte kan rymma iväg hem. Det var första gången som Theo var ensam med syrran idag. Det hade gått kanonbra. Duktiga pojken. Tur att han bara är mammig när han vet att jag är i närheten.

Nu ska jag koka mej en kopp glögg. Jag hade köpt en ny smak av blossas glögg i söndags som vi skulle fira första advent med att smaka... men den glömdes bort mitt iallt. Nu är jag så nyfiken på om den är god så jag måste ta en liten kopp.

Gonatt med er!

Två tävlingar i ett inlägg

2010-11-29 21:15:27
» Kommentarer(6) «


Som en liten adventspresent har jag fått äran att än en gång tävla ut en produkt från företaget Mirago Media AB. Företaget har tre roliga produkter som du nu har chansen att vinna.

Ni känner till "bebisboken" sedan tidigare (tävlade ut en sådan bok för några veckor sedan)- En sida på internet där du kan fylla i uppgifter från ditt barns första år. En digital "första året bok" med bilder och text. Du svarar på ett antal frågor och kan sedan skriva ut eller beställa din bok i tyckt form.



Den andra produkten kallas "Till mina barnbarn" - En tjänst där du i likhet med bebisboken svarar på frågor och gör en bok om ditt liv. Du kan enkelt göra en bok om ditt liv i text och bild, men utan att
behöva skriva en hel självbiografi. När du skrivit färdigt kan du med några enkla knapptryck få din bok tryckt i bokformat.



Den tredje produkten kallas "Mitt år" - Här kan du skapa en alldeles egen bok om ett år i ditt
liv. Under årets gång arbetar du med de olika temasidorna och skriver din dagsbok, när året är slut sammanfattar du och trycker på "skriv ut". Resultatet blir din egen årsbok i fint format med dina texter och bilder i färdiga boksidor.



Låter någon av dessa "böcker" intressanta?

Du har nu chansen att vinna ett konto och möjlighet till att skriva en av böckerna.  

Skriv en motivering varför du borde vinna och vilken bok du vill vinna.

Tävlingen avslutas torsdagen den 9 december. Alla kan vara med och tävla!



Just nu kan du också tävla om ett presentkort på Åhlens värt 500 kr.
Svara på några korta frågor om hur du firar jul och var med och tävla.

Alla som svarar får också en personlig barnsaga
med jultema där barnet har huvudrollen.

Klicka HÄR för att tävla


skynda skynda

2010-11-29 12:57:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag ska jag jobba. Vi for en sväng till öppna förskolan idag på förmiddagen. Nu ligger Theo och sover och Mira o jag har precis ätit lunch. Om en timme ska jag köra ner barnen till min syster (tack snälla snälla du/ni som tar hand om mina änglar medans jag jobbar) och sedan åker jag vidare till jobbet. Maken kommer hem innan mej och hämtar då barnen. Jag slutar klockan sju och då blir det väl raka vägen hem och sen i säng efter lite mat och plock.

Det blir en lång dag när man jobbar eftermiddag på det här viset, å andra sidan så känner jag mej ganska stressad som ska hinna med allt.

Hade önskar att få några mössor på posten idag men jag hinner tyvärr inte det. Färgen som jag målade igår måste fixeras och strykas och det får jag göra ikväll när jag kommer hem. Ni som sitter och väntar på beställningar vet iaf att de dyker upp i era lådor på onsdag. Hoppas ni har överseende med det.



"Hej kompis, vem är du som kan lipa precis som jag? Snygg frilla har du också."


Adventsmys

2010-11-28 19:41:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «



Mira i sina nya silvertajts. Färgen gör sig inte rättvis på bilden. De är ljusare i verkligheten.

Vilken första advent vi fick idag! Massor av snö och julstämning. Jag är lite ledsen över att vi missade julmarknaden nere i stan... men det får bli nästa år.

Vi har haft det otroligt trevligt och roligt med våra vänner. Det blev en runda rappakalja innan de åkte. Verkligen ett spel att garva till om man gör det med rätt personer! Tack för en kul dag!



Mira stod tidigare och begrundade snön. "Mamma, ta bort snö" sa hon minst hundra gånger medans hon stod i fönstret. Jag tror att hon menade att vi borde skotta gården och inte att snön borde försvinna helt. För att vara ute i snön, det älskar vår lilla tös. Från det hon vaknar tills hon somnar så upprepar hon "Mamma, gå ut nu".

Besök

2010-11-28 12:31:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en stressig förmiddag. Vi väntar nämligen gäster i form av mina två svågrar (säger man så i plural?) och en fru. Vi ska bjuda på lite mat tänkte vi när vi får sådant fin besök.
FRågan är väl om de tar sig hit i det här snöovädret. Det snöar i massor just nu. Vilken tur att det inte gjorde det när jag var ner och handlade. Det är nog otäckt att köra i det här väglaget ändå.

Just nu är maken och mira ute och skottar snö. Som sagt....får man finbesök måste man ju bjuda till lite med nyskottad gård också;)

Nu ska jag gå och steka lite fläskfilé.


Tajts *2

2010-11-27 20:55:02 Syhörnan
» Kommentarer(6) «




Ikväll har jag roat mej vid symaskinen. Det blev ett par silverglitter tajts till Mira. Hoppas de passar.

Gjorde även det första plagget till mej själv idag. Ett par skinntajts. Tyvärr blev de lite för korta så jag måste fixa till det på nåt sätt. Bilder kommer när dom är klara.

Nu har jag poppat popcorn och ska sätta mej och se på en film som startar klockan nio. Maken är på jobb ikväll så jag är ensam med barnen. Jag är glad att de somnade i tid även ikväll.

Hoppas ni har en rolig lördagkväll!


Adventspyntat

2010-11-27 17:54:45 Huset & Inredning
» Kommentarer(2) «


Nu har jag adventspysslat och grejjat hela dagen. Lyckades även hinna med att sy 10 mössor. Imorgon är det endast golven kvar och lite småplock. Skönt att jag nästan fick allt färdigt. Trodde inte att jag skulle hinna med så mycket idag. Theo sov inte så länge som jag hade önskat på förmiddagen, så mitt schema blev fel redan då... men det gick ju iaf tydligen.

 

 


Städa städa varje fredag och så varje jul....

2010-11-27 10:53:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag ska jag julstäda och pynta här hemma. Har ingen vidare lust men det är bara att ta tag i det helt enkelt. Har dock lite svårt att komma fram till hur jag ska lägga upp det hela. Theo sover just nu och förhoppningsvis sover han i 2 timmar till. Jag ska städa, pynta, byta gardiner och sy mössor på den tiden. Eller, jag inser ju att jag inte kommer hinna allt det. Därför måste jag nu försöka prioritera vad som är viktigast. Borde klippa ut mönstren till mössorna, för det kan jag inte göra när han är vaken. MEN, jag har mer inspiration till att städa och då borde jag kanske passa på att göra det istället.

Ni hör ju vilka bamse problem jag har.

Jag och Theo är iaf ensamma hemma idag. Jag hoppas att han är snäll mot mamma så att jag får mycket gjort.

Nu är kaffet snart slut... Antar att min paus också är det.

Måste bara tillägga att det är fantastiskt väder idag. Älskar att städa när solen skiner för allt ser så mycket renare och finare ut då.

Har du adventsstädat ännu?


Fina pojken

2010-11-26 19:48:35 Shopping
» Kommentarer(3) «


Ikväll är jag ensam hemma med mina små busar. Redan kvart över sju var det tyst i båda rummen. Det hade jag aldrig vågat hoppas på då det alltid krånglar med läggningen när man är ensam med barnen.

Jag känner mej deppig. Hoppas att lite mat och mörkchoklad kan råda bot på det.

Trevlig helg!



Fyndade på tradera. Tuff finskjorta som passar perfekt till de tuffa jeansen. Han kommer att bli finast i jul, helt klart!






Bild på mormors begäran

Julklappsdrömmar

2010-11-26 17:27:21 Shopping
» Kommentarer(1) «




Igår på min shoppingrunda sprang jag över dessa fina plagg.
Tröjan fanns i en till färg också som jag inte minns vilken det var men som var superfin den med!
Älskar stjärnor! Finns på lindex och står högt uppe på Theos julklappslista



Ett par tuffa byxor att krypa omkring i. Skulle va snygga på vår tuffing. Finns att köpa på kappahl och står även dom på julklappslistan. (Ett litet tips bara;))
Förövrigt finns det sjukt många snygga jeans i affärerna nu. Såg ett par haremsjeans på lindex som jag ville köpa till Theo. Får skriva upp dem på julklappslistan också.

Det är lite skrämmande att jag gått över och kollat på de stora grabbarnas avdelning nu. Dessa plagg finns i st 86-122. Måste nog snart erkänna för mej själv att Theo börjar bli en stor pojke.


El Elände

2010-11-26 10:57:52 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «


Är det fler än vi som är oroliga över årets vinterel? Förra året flyttade vi till huset i december och jag kan lova att vi fick en chock när vi fick vår första huselräkning. Jag hoppas innerligt att årets vinter inte blir lika kall som förra. En så kall vinter driver upp elpriserna alltför högt. Hur tråkigt är det inte när halva föräldrapenningen försvinner på en elräkning!?

Nä...nu är det dax att se över sitt avtal.


Gonatt torsdag - välkommen helg

2010-11-25 22:21:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Skrev ett långt inlägg... sen hängde sig datorn och nu orkar jag inte skriva om. Suck.

Jag rymde till stan en sväng när maken kom hem. Fick någon julklapp köpt och massa tittande. Mysigt att få gå omkring i två timmar och bara kika på allt fint. Blev ju inte mindre shoppingsugen nu direkt. Dumt.

Nu ska vi hoppa i säng.

Måste bara få berätta att Mira somnade som hon skulle utan krångel idag med. Tänk va mycket det kan göra när man bara bestämt sig för att det ska va slut med krånglet. Kanske det hon gått och väntat på...

Lite julångest i shoppinglandet

2010-11-25 12:01:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har vi en städa och fixardag här hemma. Jag läser runt på bloggar och inser hur många det är som adventsstädat och pyntat redan. Hjälp vilken ångest! För det första har jag ingen inspiration alls till att julpynta. Vill köpa massa nytt, men det har vi inte råd med för tillfället. Får använda det vi har sedan förra året och hoppas att jag kan få till lite stämning med hjälp av de grejjerna.
Städa vill jag inte heller göra, men det är ju något nödvändigt ont. Barnrummen är färdiga iaf, bara 4 rum kvar. Det går ju fort bara man börjar... hmm...det var ju just det.

Jag är så otroligt shoppingsugen! Vill handla fina julkläder till mej själv. Massa inredning. Smink. Listan tar aldrig slut.

Vi har haft sån otrolig otur på sistone. Bilen börjar låta konstigt och skulle behöva in på service. Vår dvd pajjade häromdagen. Platttven på nedervåningen tappar bilden titt som tätt och det dröjer nog inte länge förrän den också pajjar. Samtidigt som vi vill måla tak i de rummen vi inte gjort ännu. Göra om i badrummet och byta tvättmaskin samt torktumlare. Ja ni hör ju hur det låter. Man skulle ha varit miljonär.

Nä, kläd och inredningsshopping blir det dåligt med denna månaden. Har jag tur kanske jag kan unna mej en röd och en svart topp för 99 kr/st på h&m och sedan köpa en tygblomma att piffa till dom med.

Fy va trist det är att lägga pengar på saker som gått sönder!



Piggar upp mej med en busbild på min tokfia

Buzzat decubal

2010-11-25 11:21:20 Shopping
» Kommentarer(1) «




Den senaste kampanjen jag varit med i genom buzzador är en kampanj med decubal. Jag har fått testa en handkräm, en ansiktskräm och en kräm för läpparna och extra torra ställen på kroppen (tex. armbågar, nagelband osv.).

Läppbalsamet tycker jag var jätte bra! Sjunker in bra i läpparna och håller dem mjuka och sköna länge. Mycket bättre än vanliga lipsyl som finns att köpa.

Handkrämen gillade jag inte lika mycket. Den är parfymfri men luktar stjärtsalva (typ zinksalva eller liknande) och jag tycker man blir ganska kladdig ett tag efteråt av den.

Ansiktskrämen var däremot bättre. Skulle dock önska en god doft på den men annars tycker jag att den återfuktat min torra hud väldigt bra.

Decubal är speciellt utvecklad för den skandinaviska extra torra huden. Decubal erbjuder många krämer för hela kroppen och de jag testat är bara ett axplock av vad som egentligen finns.

Läppbalsamet kommer jag att fortsätta köpa och den vill jag verkligen rekommendera till er med torra läppar!

Läggningsmetod eller inte

2010-11-24 20:09:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Fem minuter senare sov båda två. UNDERBART! Vi behöver en kväll ensamma från barn idag jag och maken. 2 timmar innan vi också ska krypa till kojs.

Mira har inte sovit middag nu på några dagar. Plus att vi blivit hårdare på kvällarna att hon inte får komma upp. Det går åt en hel massa energi att bära tillbaka henne hundra gånger till sin säng, men det verkar ge utdelning. Ikväll behövde jag bara bära in henne en gång, sedan gnällde hon lite och somnade sedan. Det var LÄNGE sen det var så smidigt att få henne i säng.

Som sammanfattning kan vi alltså säga att det hjälper att vara konsekvent, ha rutiner och helt enkelt vara den som är vuxen och vet vad som är rätt. Det funkar för oss. Kanske har ni andra metoder som funkar hos er?

Ny polarn klänning och lite onsdagsmys

2010-11-24 19:48:58 Shopping
» Kommentarer(3) «


Klockan är redan kvart i åtta och ingen av barnen sover. Theo sov lite för länge i eftermiddag så jag visste att det skulle bli svårt att lägga honom i tid. Mira däremot har inte sovit middag och borde vara trött nu. Hennes läggning drog ut på tiden pga bad och att hennes pappa kom hem vid sju. Nu läses iaf hennes godnattsaga och jag hoppas innerligt att hon somnar efter den.

Ikväll är det onsdag och det betyder Grey´s anatomy. Jag ska slå mej ner i soffan och där ska jag sitta hela kvällen. Fy va skönt det ska bli! Borde kanske köra ett pass på crossen också, men det beror på hur snabbt Mira somnar. Jag har kört en halvtimme två kvällar i rad nu iaf och känner att jag kommit igång. Nu gäller det bara att hålla i detta och inte släppa det efter en vecka eller två.



Jag hittade denna superfina klänning på polarn o pyret häromdagen. Det är egentligen ett nattlinne, men jag tycker att den var så fin att här kommer den nog att användas som klänning. Tycker ni att man kan göra det? Jag hoppas inte den släpper färg i tvätten bara. Någon som har erfarenhet av polarns färgstarka nattplagg? Brukar de bli tvättslitna fort?
Jag hade rabatt på rabatt där just nu så denna klänningen fick jag för en ynka 50 lapp. Tack så mycket:)



Theo blir bara mer och mer nyfiken. Knappar ska det tryckas på hela tiden. Jag viste att det skulle bli jobb när han började resa sig upp... men konstigt nog blir det alltid mer än jag vågat tro ens. Vi gör inget annat än att springer och säger ajaj om dagarna. Tur att den här perioden snabbt är över:)

Öppna, bvc och annat

2010-11-24 13:03:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag bestämde jag mej för att inte gå till öppna förskolan...tills det att Mira började slå på Theo bara för att hon var uttråkad. Då bestämde jag mej för att vi nog skulle gå dit ändå. Efter att ha skottat av bilen (tog en kvart!) så kom vi äntligen iväg. Det var kul att komma dit och sjunga lite även om Theo var vädigt trött. Jag brukar alltid försöka hinna med att ge Theo en burk med mat innan vi åker hem så att han kan sova direkt vi kommer hem sedan. Idag när jag satt och matade honom blev han helt plötsligt akut trött. Han började gråta och var sedan nästan otröstlig. Kan säga att jag var rätt svettig innan jag fått på bägge kläderna och satt in dom i bilen. Theo sov innan jag startat bilen och kört iväg hemåt.

Om en stund ska Theo väckas och sedan ska vi åka ner till bvc på en 2½ års koll av Mira. Ska bli roligt att se hur mycket hon väger och mäter nu. Även Theo ska vägas eftersom han gick ner så mycket när han var sjuk. Ska bli intressant att se om han kommit upp på sin kurva nu när han börjat äta igen.

Nej, nu måste jag ta tag i oss här hemma och fixa lite innan vi ska åka. Hej så länge!

Pottränad och redo för det blöjfria livet

2010-11-23 22:08:17 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(6) «




Stoltaste och gladaste tjejen på pottan

En vecka har gått sedan vi började potträna Mira. Innan dess hade hon aldrig kissat på pottan, inte en endaste liten gång.

Första dagen lyckas jag få henne att kissa i pottan och sedan dess har vi haft kanske 2-3 kissblöjor. Hon har mestadels gått utan blöja, förutom de gånger vi varit ut eller borta någonstans. De första dagarna bad hon ibland om att få ha blöja på sig, men hon gjorde inget i den. De senaste två dagarna har hon inte haft blöja alls när vi varit hemma.

Nu säger hon till själv när hon vill kissa. De gånger jag frågar säger hon oftast nej. Hon vill bestämma själv när hon ska gå och hon vill sitta ensam på toaletten tills "det är färdigt".

Jag skulle vilja säga att hon är nästintill blöjfri nu. Kanske kommer det något bakslag eller så fortsätter det så här bra. Det enda jag vet är att jag aldrig hade kunnat drömma om att det skulle gå så här smidigt. Jag är så stolt över min envisa tjej och jag har insett att envishet är en egenskap att vara stolt över.

Tack för alla era råd efter vägen.

Nu återstår bara att bestämma vad jag ska göra för pengarna som blir över varje månad när vi bara behöver köpa blöjor till Theo framöver... en nyårsstrass till mej kanske???;)

Theos nya sovrum

2010-11-23 17:49:00 Huset & Inredning
» Kommentarer(5) «




Stort är det inte!



Busungarna. Ganska skönt när de är i sängen och man vet vart man har dem;)



Säng, byrå och en hylla.



Bokhylla och en rutschkana. End of story.

Framöver ska det satsas på lite fina barninredningsprylar. Vill ha en fin blå stjärnlampa. Nya gardiner. Fina förvaringslådor. Drömmarna är många!

Ute i snöyran

2010-11-23 15:37:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Jag vet inte om jag var en dum, rolig eller puckad mamma som tog med mej de små ut i snöyran. Mira lurade mej när vi stod uppe i hennes rum och kikade ut att hon ville leka ute själv. Ungefär 5 min var hon ute sen ville hon att lillebror och mamma också skulle komma ut. Theo som nästan somnat i sängen fick vackert komma upp igen och läggas ut i vagnen istället.



Vi tog en liten promenad runt kvarteret (det räckte för att jag skulle bli helt slut!)



När Theo somnat roade jag och Mira oss med att skotta gården. Inte så kul med nödvändigt. Jag hoppas få en extra kram av maken ikväll då det egentligen är hans uppgift. (Säg inget till honom om att jag sagt att det är hans uppgift, han kanske inte vet om det själv)



När vi kom in igen tyckte jag att vi gjort oss värda en varsin kopp med hemmagjord varmchoklad. Mums!



Miras nya sovrum/lekrum

2010-11-23 09:53:19 Huset & Inredning
» Kommentarer(5) «


Här kommer två bilder från Miras nya rum.
Jag blev nöjd med resultatet och hoppas att hon kommer att trivas bra där.


Bakom skåpdörrarna gömmer sig Miras kök.
Där har hon sin teservis och kastruller.
En bra lösning för att slippa ha alla prylarna synligt.





Visst ser hon ganska nöjd och glad ut?

Efter att Theo sovit färdigt ska vi oss an hans rum.
Hoppas vi kan få det lite mysigt och personligt också.


Nya rum - nya möjligheter

2010-11-22 22:40:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har vi flyttat runt barnen. Theo somnade gott i sitt nya rum. Återstår att se hur natten utvecklar sig. Mira hade lite svårare att komma till ro i sitt nya rum. Hon somnade strax innan tio ikväll. Hoppas hon kan sova länge imorgon. Jag är så trött på att hon inte kan somna på kvällarna. Hon vill ha mjölk, ska kissa, sitta i soffan, ha lampan tänd, läsa EN saga till, krama pappa, krama mamma, gråta lite osv osv. Jag hoppas verkligen att det ger sig snart och att hon kommer i säng klockan sju som hon ska. Det är tur att Theo somnar när han ska iaf. Hans kvällsbus har försvunnit och ersatts av nattbus istället.

Jag har just kört ett pass på min crosstrainer. Nu är jag frisk igen och det är dax att köra igång med träningen på allvar. Denna veckan ska jag köra minst 4 kvällar har jag bestämt.

Imorgon händer inget speciellt. Jag ska plocka och städa i barnens rum och få det lite mysigt. Bilder kommer efter det. Kanske borde passa på att rensa bort lite leksaker också. Bitleksakerna används inte så mycket längre. Jag menar... det går ju lika bra att bita på syrrans docka som på en bitring. Hoppas Mira kan se det roliga i att städa och inte klättrar på väggarna redan vid klockan nio som hon gjorde imorse.

 

Theo övar på att gå. Gåvagnen har blivit en favorit här hemma.

Barnen flyttar runt

2010-11-22 13:07:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Än så länge har det här varit en hemmadag. Theo valde att vara vaken halva natten så jag var inte så pigg på att gå till öppnaförskolan idag när jag vaknade. Theo har även han varit gnällig idag så det var nog lika bra att vi var hemma. Jag funderar på att åka till stan en sväng när Theo sovit färdigt sin eftermiddagslur. Mira skulle behöva några fler trosor:)Veckohandla måste vi också göra så vi kanske skulle passa på att göra det och hämta upp maken på jobbet samtidigt.

Ikväll ska vi ge Theo ett eget rum. Det får bli så att Mira flyttar upp till lekrummet och så får Theo ta hennes sovrum. Har ingen aning om hur det kommer att funka, men vi måste nog ge det ett försök. Theo störs för mycket av att sova i vårt sovrum plus att jag blir galen på hans timmeslånga vakenperioder han har för tillfället. Jag tror att det kan bli lättare att söva om honom om han har eget rum. Vi har hela tiden tänkt att barnen ska ha gemensamt sovrum på nedervåningen och ett gemensamt lekrum på övervåningen... när vi testade att lägga in Theo till Mira nu senast så gallskrek hon "Ta bort Theo" tills vi tvingades ta ut honom för att båda skulle kunna somna. Jag vet att hon säkert skulle acceptera det såsmåningom, men vi orkar inte ta den fighten just nu. Theo skulle ändå väcka Mira på nätterna nu och det skulle vi verkligen inte orka med.

Nog om det. Jag lägger säkert upp några bilder från flytten.

Nu ska jag sätta mej ner och underhålla Mira lite. Hon verkar behöva det.



Mira pekar ut vad hon önskar sig av tomten. Det är inte lite det inte. Minst en sak per sida:)

söndagkväll efter jobbet

2010-11-21 22:01:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sjukt kul det var att jobba idag. Konstigt vad huvudet är bra ibland, det trycker bort information man inte behöver för tillfället, sedan när det blir acktuellt så plockar hjärnan fram informationen igen. Det gick bra med både kassa och kunder. Visst fick jag fråga en del, men så får det väl vara efter mammaledigheten, eller?

Efter jobbet var vi hem till några vänner som haft barnvälsignelse för sin lilla dotter idag. Maken och barnen var till kyrkan på förmiddagen medans jag gjorde mej iordning för jobbet. Jag hade tur som hann fika på tårtan iaf;)

Vi har precis fått Mira att somna och nu är det bara att hoppas på en lugn natt. Theo somnade i bilen vid halvsju tiden när vi åkte hem från våra vänner... känns som att han kommer att vakna i natt eller väldigt tidigt imorgon. Återstår att se.

Nu ska jag återgå till att titta på Beck. Kul med ett "avsnitt" jag aldrig sett förrut.

Lyxmamman

2010-11-21 11:12:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Vilken lyx förmiddag! Maken och barnen åkte vid halvtio och sedan dess har jag varit ensam (1½ timme). Jag har hunnit ta en lång dusch, blåsa håret, PLATTA håret, sminka mej (med mer än bara maskara och rouche). Jag har även hunnit vela om vilka kläder jag ska ha på mej (Slängt fem alternativ på sängen och vikt ihop dem igen), tagit på mej smycken (inte bara mina vigselringar), packat min väska och satt mej här för att äta lite mat. (Bara att äta mat utan att behöva springa hundra ärenden och mata två barn samtidigt är ju lyx!) Om 25 min ska jag gå till bussen och sen startar mitt jobbpass för dagen. Har jag tur hinner jag kanske tom dricka en kopp kaffe innan jag ska gå.

Ibland kan jag önska att jag hade fler sådana här stunder. Stunder då jag är ensam hemma utan man och barn och bara kan ta hand om mej själv. På en och en halv timme känner jag mig piggare än på mycket länge.

Nu kanske du sitter där och är både enbarnsmamma, tvåbarnsmamma eller trebarnsmamma och tycker att jag är löjlig. Normala folk kanske hinner göra sig iordning riktigt på mornarna trots att de har barnen hemma? Själv brukar jag ha ungefär fem minuter på mej innan någon drar i mina ben. Det gäller att ta det som ligger högst upp i garderoben, kladda på lite mascara och sätta upp håret i en tofs. Lyxigt va!?:)

Syhörnan i massor

2010-11-20 20:27:28 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Det var länge sen jag lade upp några bilder här så nu kommer en hel hög med nysydda beställningar... Fler bilder på sybloggen.

Några har redan gått iväg till sina ägare och några är påväg i nästa vecka.

Jag har även uppdaterat sybloggen med vilka tyger som tagit slut och vilka som finns kvar.



 

 

Första passet imorgon

2010-11-20 19:20:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Den här dagen gick verkligen i rusande fart. Jag hann inte med riktigt. Jag har inte mått så bra idag med huvudvärk o andra små krämpor. Fick en hög med mössor gjorda iaf och nu ska jag försöka få dem tryckta under de närmsta dagarna.

Imorgon jobbar jag! Första dagen på 1½ år. Hoppas jag inte gör bort mej alltför mycket. Jag har åtminstone suttit och pluggat kampanjkatalogen de senaste dagarna. Känner mej laddad att komma ut och träffa lite folk. Få sälja och känna av julstämningen som är i butikerna. Blir ett kort pass imorgon på tre timmar, men det räcker kanske som första pass;)

Just nu står maten i ugnen. Det blir helstekt fläskfilé med fyllning. Ett eget recept jag hittade på idag så vi får väl se hur det smakar. Det är roligt att experimentera lite i köket. Ibland lyckas man ibland mindre bra.

Hoppas att ni alla har en rolig helg. Vår helg kommer att gå fort. Imorgon hinns det nog inte med så mycket mer än jobb. Maken och barnen ska på barnvälsignelse på förmiddagen. Tyvärr hinner jag inte gå på det innan jobbet. Jaja... nu ska jag iaf återgå till maten så att det inte bräns vid.


tidigt tidigt

2010-11-20 06:44:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Klockan fyra vaknar jag av att Mira skriker på sitt rum. När jag kommer in förklarar hon att hon vill upp och kissa i pottan (Framsteg, men varför upp på natten!? Suck!). Vilket hon också gör. Sedan går vi ner och lägger oss igen och hon somnar om... till klockan fem då hon absolut inte vill sova längre. 45 min senare vaknar även brorsan och då är det bara att för oss alla tre att stiga upp (Pappan i huset får lite sovmorgon).

Nu sitter jag här, Mira är inne på sin tredje smörgås framför drömmarnas trädgård och Theo ålar omkring överallt och härjar. Eller just nu står han och tigger smörgås framför sin syster. Vi brukar inte ha gående frukost på detta vis men jag är alldeles för trött för att börja med frukoststöket och därför stillar vi den mest akuta hungern med någon smörgås.

Min huvudvärk är värre idag igen än den varit nu på flera dagar. Kanske beror det på bristen av sömn?

 

Man skulle kunna tro att det är storasyster som är den drivande i denna lek, men så är det inte. Så fort Mira sitter eller ligger på golvet så skyndar sig Theo dit och börjar klättra på henne och så skrattar de som aldrig förr. Härligt med syskonbus tycker jag.

Ett bamsehopp i utvecklingen

2010-11-19 18:23:28 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Fredagkväll och vi är ensamma hemma jag och barnen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Om Mira följer sitt vanliga mönster så kommer hon nog att vara uppe till nio- tio ikväll. Tur att Idol är ett ganska barnvänligt program... vi får sitta i soffan hon och jag och titta på det ikväll.

Just nu står kycklingen i ugnen och det blir en liten familjemiddag innan maken åker iväg.

Hjälp va mycket Theo hållt igång idag. Nu drar han sig upp mot det mesta men är ganska rädd för att sätta sig ner själv, så när han vill ner igen gråter han tills man hjälper honom ner. Igår tog vi fram gåvagnen och jag tror att han legat vaken i natt och övat gång för idag går han mycket bättre steg än någonsin. Konstigt att utvecklas så bara över en natt. Idag när vi skulle gå ifrån öppna förskolan överraskade han mej med att börja vinka när vi sa hejdå till personalen. Hade ingen aning om att han viste att man skulle vinka hejdå:)
En liten tand upptäckte jag också imorse vid tandborstningen. Kanske svaret på hans vakennätter??? 
 
Ja, det var en liten Theouppdatering:)

Nu ska jag hoppa i duschen innan vi tar kvällen här hemma. Trevlig fredag önskar jag er alla!

Jippi! Jag vann!

2010-11-19 13:11:20 Shopping
» Kommentarer(5) «


Hej på er!

Detta blev en rolig fredag. Jag har nämligen köpt en mobiltelefon! Äntligen! Jag fick lite hjälp på traven att bestämma mej också...för det fanns bara fyra mobiler att välja bland.
Jag var med i en tävling på Sony ericssons facebookssida, där man kunde få en mobil med 1500 kr rabatt. Jag lyckades vara en av de 200 personer som kammade hem en mobil. För under tusenlappen får jag nu en sprillans ny X10 mini. Jag har kikat på den i affärer och tyckt att den verkar bra. Hoppas att den är det också. (Annars får jag väl sälja den dyrt på tradera och tjäna en hacka på köpet;))



Ni anar inte hur underbart skönt det ska bli att slänga min utslitna nokia i soporna. Jag är trött på att ha en ihoptejpad telefon som knakar varje gång man trycker lite på den. Den är självklart tills salu om någon vill ha den. Haha.

Barnen ligger och sover, jag sitter med vinstrus och ska snart få lite mat i mej. Kunde inte vara bättre just nu.

Julstämning?

2010-11-18 13:41:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Vet ni vad jag gör!?

Istället för att ta mej en kopp kaffe medans barnen sover så unnade jag mej en första kopp glögg (alkoholfri naturligtvis). Mums! Jag vet att det inte är första advent ännu och att jag sitter här helt i min ensamhet...men jag kunde inte låta bli. Glögg är något jag verkligen inte vill vara utan när det närmar sig jul.

När jag njutit klart av min kopp ska jag gå ner och väcka Mira som sover ute i vagnen. Theo sover även han och det hoppas jag att han fortsätter göra någon timme till.

Hoppas du också har en mysig helt vanlig torsdageftermiddag.

rolig morgon

2010-11-18 08:41:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


 

Theo lite tokrolig i sin morgonfrilla.

Theo njöt av mammas uppmärksamhet i morse då storasyster valde att ta sovmorgon till klockan åtta.
Att hon tog sovmorgon beror enbart på att hon krånglat massa i natt. Mira har vaknat ett antal gånger och gråtit och varit ledsen. Till sist somnade hon riktigt vid tretiden och vi fick sova tre timmar innan lillebror valde att gå upp. Första natten på länge som han inte vaknat alls.

Vet ni vad Mira gjorde när hon kom upp idag då? Kissade på pottan såklart! Nu kör vi blöjritt idag också när vi ändå är hemma. Får se hur det går.

Just nu leker barnen i lekrummet. Jag tycker alltid det är lika roligt när de är nöjda att sitta tillsammans och leka en liten stund.

Jag ska sätta mej nu och gå igenom vilka beställningar jag ska se till att få gjorda idag. Helgen kommer jag inte hinan sy så mycket. På söndag börjar jag jobba igen (bara lite extra innan jul, men ändå.). Spännnade!

Del 3

2010-11-17 20:35:21 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Jag måste bara få tjata om blöjan lite till.

Vi var iväg till ett par vänner nu i eftermiddag och då fick Mira självklart att blöjan på sig igen. När vi sedan kom hem sa jag till henne att hon skulle visa pappa att hon nu lärt sig kissa på pottan. Hon tar med sig pappa in på toan och gissa vad hon gör!? Kissar såklart! Hon kissar lite, häller ut det, kissar lite till, häller ut... då säger pappa till henne att sluta göra det halvdant. Hon gör det då rejält och så är hon klar.

Stolt tjej må ni tro och ännu stoltare mamma!

Nu hoppas jag att det fortsätter lika bra. Vilket framsteg i så fall!

Tack snälla för alla kommentarer. Jag testar allt i nuläget. Men självklart ska vi inte pressa fram något... jag vet ju att hur det än blir nu så kommer hon inte att ha blöja när hon är arton.


Kisseriet del 2

2010-11-17 13:33:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag kan inte annat än att skratta åt saken.

Jag är lite så att det ska vara allt eller inget. Tänkte då att kanske är Mira av samma sort. Om vi slutar tvärt med blöjan så kanske hon inser grejjen med pottan. Hitintills idag har det blivit två olyckor. En precis efter att hon suttit på pottan och försökt och en efter maten. Jag trodde inte att hon skulle kissa så nära inpå varandra så jag var helt oförberedd. Inte blev det så kul heller då Theo andra gången passade på att åla igenom hela kisspölen då jag sprang efter mira in på toan.

Tur att jag är envis. Vi kör hela dagen idag så får vi se hur det går. Kanske lyckas vi pricka in rätt någongång iaf. Hon är åtminstone stolt över att få gå omkring utan blöja och med enbart sina söta trosor.

Måste bara inflika att undertiden jag sitter och skriver detta inlägget så händer ytterligare en olycka. Den här gången sprang hon iaf mot pottan samtidigt som hon kissar utan att jag sagt något. Framsteg???

Det där med att sluta med blöja

2010-11-17 09:37:55 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(9) «


Mira fyller tre i maj och jag börjar tycka att det är dax att sluta med blöja nu. Det vore ju toppen om hon var blöjfri den dagen hon börjar förskolan.

Problemet är att Mira aldrig lyckats kissa på pottan eller toaletten. Hon vill gärna sitta där men något mer än så händer aldrig.

Jag inser att det inte är något jag kan tvinga fram men kanske finns det några små knep eller så? Hjälp mej nu alla ni föräldrar där ute. Hur ska vi få Mira att vilja gå på toaletten?


Kvällsmummel

2010-11-16 22:17:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Tänkte jag skulle skriva lite... men när jag väl klickade in mej här på sidan så kommer jag inte på nåt att skriva.

Det kan bero på att jag är otroligt trött och borde gå till sängs... Troligtvis beror det på just det.

Mira ville inte somna förrän efter nio ikväll heller.

Orkar inte en vakennatt till!

Konstigt va livet blir jobbigt och man förlorar sitt stora perspektiv när man är trött.



Sötnöten

Förskoleplats och nyttigheter

2010-11-16 13:19:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Va duktig jag är o va duktig liten pojk jag har. Ja tjej också för den delen för hon ligger snällt ute i vagnen och sover. Sovtimmen gick väldigt fort bara så snart ska jag gå ut och väcka henne.

Jag är iaf duktig för att jag gjort en massa telefonsamtal under dagen. Ringt telefonbolag, avslutat tidningsprenumeration, ringt bvc och kommunen. Theo är duktig för att han gått med på att ha en mamma som suttit i telefon ett tag. Duktig pojke.

Igår fick vi papper om att barnen fått en plats på förskola. Det blev en förskola här i närheten, men tyvärr inte vårt första val. Nu har vi en vecka på oss att besluta om de ska börja i januari eller om jag ska vara hemma ytterligare några månader. Theo ska nog inte börja riktigt än, han får vara hemma några månader till. Mira däremot kanske får börja redan i januari. Som jag sagt tidigare, jag hatar sådana här beslut! Så många frågetecken som snurrar i huvudet.

Nu ska jag gå och väcka Mira får ventilera detta med förskola lite senare. Någon som vill ta beslutet åt oss!?

Nattning, vakning, sovning

2010-11-16 08:25:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Andra natten då Theo väljer att vara vaken från klockan tre och några timmar framåt. Vi hann precis somna då Mira störtade in och väckte oss alla tre igen. Det kommer att bli en seg och trött dag idag.

Jag har inga planer alls idag. Ska försöka få ut oss alla tre en sväng under dagen och kanske kan jag få barnen att tom somna i vagnen en stund. Vore skönt om Mira sov middag idag och jag själv kan få en liten stund att andas ut.

Kan ju berätta att läggningen inte alls gick som vi ville igår. Tror hon somnade någongång framåt nio tiden. Theo sov iaf gott och vaknade inte trots syrrans protester.

Jag hoppas att våra faser vi går igenom just nu snart är över.


Nu kör vi

2010-11-15 19:44:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Nu sitter jag här på helspänn och lyssnar om jag kan höra nåt från nedervåningen. Maken har just lagt Mira och det är väl nu det stora eldprovet börjar. Med tanke på att hon inte sovit middag så borde hon vara trött nu, men det är ingen garanti att hon somnar för det. Problemet med att hon inte somnar är att hon pratar högt, gråter och skriker så oftast vaknar även lillebror. När Theo lyckats somna och sedan blir väckt efter 10 min så är han super pigg och oftast får vi ha honom uppe flera timmar efter det.

Just idag hoppas jag lite extra att de somnar NU. Än låter det inte hoppfullt, då mira just öppnade sin dörr och talade om för sin pappa att "Mira inte ha sova mer"



En dagens på mej och Theo. Jag ser lite vindögd ut med mina snea glasögon, men det bjuder jag på.

Öppnis och liten videosnutt

2010-11-15 14:08:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mitt huvud mådde bättre imorse så vi gjorde oss iordning ganska snabbt och åkte till öppna förskolan. Mira verkade glad över att få klomma iväg och leka, sjunga och fika. (Även om hon bröt ihop några gånger när hon inte kunde acceptera att alla grejjer inte tillhörde endast henne)
Theo lyckades trots att han inte fick sova någon förmiddagslur hålla sig både nöjd och glad. Han ålade omkring från rum till rum och verkade trivas bra.

Nu sitter jag och Mira och tar det lite lugnt medans Theo sover middag. Mira ville inte sova något idag, vilket jag inte tycker gör så mycket. Igår fick jag lov att ha henne uppe till klcokan 22 innan hon somnade. Om hon inte sover någon middag idag kanske hon somnar lite tidigare ikväll istället.

Jag har suttit och packat mössor och traderavinster. Ska försöka få lite postat redan ikväll så snart maken kommit hem.

Känner att min huvudvärk börjar komma krypandes nu. Hoppas det inte blir lika illa som igår.

Bjuder på ett litet videoklipp där Theo övar på att säga Tack.


Migrän?

2010-11-14 20:02:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Någon av mina läsare som har/haft migrän? Hur ser ett migränanfall ut för dej?

Jag sitter här med sjuk huvudvärk. Jag har mått hyffsat hela dagen och så nu helt plötsligt på kvällskvisten så slog det helt plötsligt till och blev värre än någonsin.

Jag orkar inte sitta här längre... tänkte bara höra om det finns någon där ute som har nåt tips?

Helgresumé

2010-11-14 15:22:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har ännu en dag snart gått. Vi har bara tagit det lugnt och laddat för en ny friskare vecka imorgon. Jag tog en promenad när barnen skulle sova och insåg direkt att alla mina krafter är totalt bortspolade. Barnen somnade iaf och jag hann vila i en kvart innan de vaknade. Jag vet inte vad som hänt med mina barn den sista veckan, ingen av dom vill sova någongång. Lite frustrerande måste jag säga.

Idag är det pappas dag och det firades med mysfrukost och ett paket på morgonen. Min egen pappa fick en liten present skickad till sig i fredags. Hoppas du vet pappa att vi tänker även på dej lite extra idag. Mira hade nog gärna åkt och hälsat på morfar en dag som denna.





Så här sitter maken och mira just nu. Mira har kommit på att man kan sitta och lyssna på musik i hörlurar.

Jag själv har tryckt namn på massor av mössor idag. Nästan 20 mössor blev sydda igår. Jag har haft lite att göra denna helgen med andra ord:) Nu ska alla tryck fixeras och sedan ska de i postlådan. Har även sålt en hög med kläder på tradera i helgen. Tjänade mej en rejäl slant så jag är mycket nöjd. Tyvärr återstår det att lägga allt i paket och skicka iväg och det tar ju sin lilla tid det också.

Ja, kanske dax att sätta igång med det direkt. Hej på er sålänge!


Gravid!?

2010-11-13 19:06:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är det kvällen... vi har städat och fixat hela dagen. Barnen har varit på uruselt humör och vägrat sova middag båda två. Nu sover de iaf båda två och det tackar jag ödmjukast för.

Maten står på spisen och jag hoppas vi snart kan slå oss ner i soffan jag och maken.

Jag mår fortfarande inte alls bra. Blir jag inte bättre får väl även jag göra ett besök till farbror doktorn. Tack för era kommentarer i föregående inlägg. Tror dock inte att det är hjärnskakning då jag inte slog i huvudet. Däremot fick jag ont i nacken efter mitt fall i trappan om det nu kan ha något med huvudvärken och yrseln att göra? Gravid är jag INTE! (Tack o lov för det) Nej, det får minsann räcka med två små troll här hemma för tillfället.

Hoppas ni också har en mysig lördagkväll.

Vad händer?

2010-11-13 11:22:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag mår jätte konstigt. Blir rädd för mej själv och min kropp.

Huvudvärk
Yr
Illamående
Skakis
Trött

Låter kanske inte så farligt, men känns inte alls bra.

Orkar inte sitta här längre. Måste lägga mej.

Städning, julkortsförsök och kaffetår

2010-11-13 10:10:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag blev det en tidig förmiddagskaffetår. Sitter här och njuter av min kopp och en liten bit mörkchoklad. Barnen leker på nedervåningen medans maken städar runtomkring dem. Jag städar egentligen också men har bara tagit en liten micropaus. Man behöver lite kaffe för att orka och så behöver min huvudvärk lugna ner sig innan jag kör igång igen. Fattar inte att den inte vill ge sig. Har gått två veckor nu med sprängande huvudvärk. Kanske skulle jag behöva ta några riktigt starka migräntabletter för att få bort det en gång för alla.

Idag ska vi som sagt storstäda huset. Vi får skylla oss själva när vi låtit det förfalla under vår sjukvecka. När städningen är färdig ska jag sätta mej och sy. Jag är så glad över alla beställningar som ramlat in de senaste dagarna. Ni anar inte hur lycklig det gör mej att få sy mössor och hålla på med nåt jag verkligen tycker om. Det är skönt att få smita undan från hemmet en stund och sätta sig vid symaskinen och bara fokusera på de där sömmarna.

Vi har även hunnit med att fota julkort idag på morgonen. Jag vet egentligen inte om det blev något julkort. Det är inte det lättaste med en grabb som bara kastar sig hit och dit och en tjej som hatar kameran. Av 80 bilder blev ett kort hyffsat. Kanske gör vi ett nytt försök senare idag, eller så nöjer vi oss med det "hyffsade" kortet och inser att det förmodligen inte blir bättre än så:)



Kramas kan han vår lilla gullgroda

Fredagkväll i soffan

2010-11-12 20:00:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag hinner inte kika in så länge.

Vi har besök av min syster och min mans bror. Dom har käkat kvällsmat här och snart vankas det IDOL och sedan film. Kommer inte ihåg vad filmen hette... men den är nog lite sådär halvbra skulle jag tro bara av att se på fodralet. En halvbra film är bättre än ingen film alls iaf.

Jag har just utkämpat en kamp med Theo som bestämt sig för att sova behöver man inte göra när man är 10 mån. Jag tyckte att det var dax för honom att sova när han inte lagt igen sina blå på över fem timmar. Observera att det var killen som orkade vara uppe max en timme i sträck förra veckan.

Hoppas ni har en mysig fredagkväll. Plocka fram chipsen nu och njut med gott samvete!

Ut i frihet

2010-11-12 12:12:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag och Mira har precis kommit hem från öppna förskolan. Jag förklarade oss friska idag och så gav vi oss iväg ut en sväng. Fy va skönt det var att komma ut och träffa lite folk. Få prata en stund och se Mira leka med barnen. Man blir lite smått skogstokig av att vara hemma och sjuk så här länge.

I eftermiddag ska jag och Mira förhoppningsvis åka ner till syrran en sväng. Tänkte muta med fika om vi får komma och våldgästa henne. Men innan dess blir det lunch och förhoppningsvis lite sova för mira.
Om ni undrar vad Maken och Theo gör idag så är svaret sover och softar. Ibland behövs det en fader- son-dag:)

Tänk att det redan är fredag igen. Veckorna rullar på i rasande fart. Vet ni om att det bara är 6 veckor kvar till jul!?

Vagnbeskymmer- igen

2010-11-11 23:00:53 Shopping
» Kommentarer(5) «


Ni som känner mej vet att jag är lite vagntokig. Jag älskar den vagnen vi har nu. Den är fantastisk och har verkligen uppfyllt mina krav. MEN... Mira vill inte åka vagn längre. När vi ska någonstans så vill hon gå själv. Nu står vi i problemet: Ska vi behålla city selecten och använda den till Theo sålänge han åker vagn eller ska vi sälja den nu och istället köpa en billigare sittvagn med liggmöjligheter till Theo och en matchande ståbräda till Mira?

Självklart måste vi även köpa en sulky/paraplyvagn till mira också för de tillfällen då hon vill/behöver sitta i vagn. De tillfällen vi är på semester eller liknande. De få gånger det handlar om är vi oftast två vuxna och då är det inga problem att ha två vagnar med sig.

Jag måste även erkänna en sak... jag saknar min bugga. En gång bugaboo, alltid bugaboo:) 

 
Här en bild på min sötfia när vi precis köpt bugaboon.
Jag älskade den rosa sufletten!




Första sitttestet av city selecten. Theo var en liten pojke på den tiden.

Theo upplever snön för första gången

2010-11-11 17:23:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Trots att det börjat smälta ute så fick det bli en pulkatur då maken tagit med sig vagnen när han åkte till doktorn.
Även om jag hellre hade varit inne sittandes i soffan under en filt så bestämde vi oss för att gå ut. Mira har inte sovit middag idag och hon gråter konstant. Jag är livrädd att hon håller på att få feber igen för hon gråter så fort vi rör vid henne och påstår att det gör ont. Med tanke på hennes gråtattacker och att hon klättrar på väggarna här inne så hoppades jag att hon skulle uppskatta att gå ut en sväng.



Theo fick åka pulka för första gången och Mira skulle självklart hjälpa till att dra.






Sötnos!


Ont, det gör ont

2010-11-10 23:00:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Tack för alla gulliga kommentarer efter mitt lilla fall i trappan igår.

Jag har blåmärken på ena armen och på två ställen på ryggen. Det började göra ont redan i natt när jag vände på mej i sängen. Idag har jag ropat rakt ut varje gång maken eller barnen försökt ge mej en kram. Att ha ont på skuldran och i svanken är ingen hit när man ska kramas:)

Nu ska jag och min onda kropp gå och lägga oss. Huvudet sprängs snart och behöver nog vila en stund. Jag fattar inte vad vi gör uppe så här sent egentligen. Vi sitter här i soffan med varsin dator och surfar på olika håll.

Nä...sängen blir det nu. Gonatt!

Lite pyssel

2010-11-10 20:50:50 Syhörnan
» Kommentarer(3) «


Medans Mira sprang omkring runtomkring mej så passade jag på att sy lite ikväll.

Detta blev resultatet.

Som vanligt fler bilder på sybloggen.


Ibland måste man banka ur skiten

2010-11-10 20:43:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




För en kvart sedan satt vår tokfia så här på lekrumsgolvet. Jag ska erkänna att vi mutade henne med en sockerkick på kvällskvisten för att hon var så intensiv. Det fick vi igen hundrafallt. Hon har sprungit omkring som en durasellkanin hela kvällen efter det sockret. Vår känsliga lilla tjej. Till sist kunde hon iaf lugna ner sig så pass att hon satte sig på golvet och började banka och där satt hon huuuur länge som helst. Till sist tror jag både brädan och mira föll ihop...



Nu sover hon gott i sin säng efter ett glas mjölk och lite småprat. Man vet att man "vunnit striden" när man hunnit stänga dörren och sprungit uppför trappan och hon fortfarande inte har ropat tillbaka en.

På fredag hoppas jag att vi är så pass friska att vi kan gå till öpnnaförskolan. Mira klättrar på väggarna nu och vi kommer att bli osams hela familjen om vi inte får komma ut snart och träffa lite folk.

Ps. Måste bara förklara att "skiten" i min överskrift alltså är "sockret" mira fick lov att banka ur sig

Vintertjej i gekås overall

2010-11-10 10:04:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «





Mira i sin nya fina overall som jag köpte på gekås. Jag är mycket nöjd med köpet även om den är lite stor än så länge.

När vi satt vid frukostbordet igår så sa jag till Mira "Mira, titta ute! Det snöar!
Mira svarar då "Gå ut mamma, ta bort snö"

Vad hon menade med det vet jag inte riktigt, men till viss del håller jag med henne. Jag gillar inte vinterhalvåret. Jag är ingen snömänniska alls. Men det är roligt de stunder man är ute med barnen och man ser hur det riktigt skiner i ögonen på dem. För att det med barnaögon sett är roligare med snö än höstrusk det kan jag förstå.

Jag och Mira smet ut en sväng igår. Det blev nog dagens räddning. Hur underbart var det inte att få lite frisk luft och snö i håret efter x antal dagar inomhus. Får nog bli en favorit i repris i eftermiddag.

Mardröm

2010-11-09 20:50:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(11) «


Jag har just lyckats göra det som varit min skräck sen jag fick barn.

Jag ramlade i trappan med Theo i famnen.
Tur i oturen var det bara max tre steg kvar ner till golvet. Ja, jag vet inte riktigt hur det gick till och om jag var i trappan eller om jag tog sista steget ner på golvet. Jag minns bara att jag helt plötsligt hade fasansfullt ont i min rygg och Theo satt i mitt kä. Jag tror inte att han gjorde sig illa alls mer än att han blev rädd och började gråta för det. Jag själv fick som sagt ont i ryggen på flera ställen och blev också otroligt rädd. Jag är glad att maken var hemma i det ögonblicket och kunde ta barnen medans jag satt där på golvet och grät en skvätt.

Jag känner mej fortfarande helt skakis och hoppas att jag aldrig gör om det där igen.

Det kunde ha gått illa... mycket illa. Änglavakt?

Scarfs i trio

2010-11-09 10:56:50 Syhörnan
» Kommentarer(2) «




Igår blev det tre scarfs sydda. En till Theo, en till en kund och en som ska ut på tradera.

Sugna på att fynda på tradera kanske? Ni hittar mina auktioner om ni söker på säljare tessie00

Håller på att lägga ut fler objekt nu, så håll ögonen öppna under de närmsta dagarna.


Theo reser sig upp

2010-11-09 10:33:23 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


1.  2.
Titta mamma vad jag kan                     Jag hjälper till att dra med upp med
                                                          mina två tänder.
                                                          Det brukar vara mycket effektivt.

3.  4.

Å så tar jag sats. Ett, två å tre!             Färdigt. Det var ju inte så svårt
                                                          bara man gjort det en gång.

Idag kom han äntligen på hur han skulle göra för att resa sig upp mot soffan. Nu kommer det nog att bli svårt att hindra honom från att resa sig mot allt och alla hela tiden.

Att han reser sig upp gör mej glad av speciellt en anledning. Det betyder att han är frisk nu gullgrodan. När han var sjuk orkade han inte ens åla på golvet. Frisk och pigg och mycket mera matglad än han varit på två veckor.

Föresten... visst är han söt i sin nya (ärvada) pyjamas?;)

Juldrömmar

2010-11-08 18:02:43 Shopping
» Kommentarer(4) «






Spets, volanger och andra roliga detaljer älskar jag!
 Ni kan ju gissa att jag är helt lyrisk över dagens mode helt enkelt.
Åhh va mycket fint det finns!

Dessa fyra plagg ovan drömmer jag om att bära i jul.


Problemfylld framtid???

2010-11-08 09:46:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag har så mycket som snurrar runt i huvudet just nu. Det känns som att jag nått en ny punkt i levet. Barnen börjar bli större och bebisbubblan börjar spricka. Efter att ha varit hemma i tre år (inklusive min sjukskrivning under graviditeten) är det dax att börja tänka på jobb och framtid igen. Om bara 2 veckor börjar jag jobba lite extra och sedan kommer karusellen att vara igång. Det ska bli roligt att komma ut på arbetsmarknaden igen. Jag saknar mitt försäljningsjobb och känner mej oerhört laddad att gå ut och möta alla julklappshungriga människor.

Men det är inte bara jobb som fyller mina tankar det är så mycket mera. Hur ska vi ta saker och ting? Vad ska man prioritera och vad faller bort? Vilka är bra ideér och vilka är dåliga? Vad är det bästa för barnen och vad är det bästa för oss vuxna?

Jag erkänner att jag är ett kontrollfreak. När framtiden ter sig lite osäker och suddig så blir jag genast nervös och måste styra upp allt. Skriva listor och framtidplaner. Just nu står jag på ruta ett och då känns det extra jobbigt. Snart kommer saker att läggas på plats och då kommer det att kännas bättre... men just nu i detta ögonblick känns det mesta lite allmänt jobbigt.

...att sedan vara sjuk mitt i alla känslobergochdalbanor gör inte det hela mera trevligt direkt.

Någon som ligger och lurar på lösningen på våra frågetecken?;)

En liten vink

2010-11-07 19:53:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Här är det fortfarande krassligt. Jag fattar inte att vi inte blir bättre. Mira hade ingen feber när hon vaknade men fick framåt eftermiddagen högre temp igen. Både jag och maken hostar och har hemsk halsont och huvudvärk.

Jag smet iaf iväg en sväng på eftermiddagen till apoteket och mataffären. Det behövdes fyllas på i både kylskåp och medicinskåp. Känns ju helt sjukt att behöva lägga flera hundra på mediciner när vi "bara" är förkylda. Det var lite skönt att komma ut en sväng och låtsas vara frisk för en stund.

Mira gick och lade sig tidigt ikväll, medans Theo fortfarande leker rövare. Jag hoppas han vill gå och lägga sig snart han med.

Jag planerar att lägga ut några tradera objekt under kvällen eller imorgon. Förutom det så blir det en lugn kväll i soffan.

Hoppas ni haft en rolig helg och att ni är laddade inför en ny vecka imorgon.


Syskonen bus


Min nya bästis

2010-11-06 19:42:22 Träning
» Kommentarer(4) «




Det blev ett köp häromdagen. Nu står min nya glänsande crosstrainer i vardagsrummet och väntar på att jag ska bli frisk. Nu ska här tränas. Mira har redan börjat;)

Ser fram emot att se resultaten den kan ge efter några veckors hårdkörning.

Om jag gör mitt jobb och ställer mej på den så hoppas jag att den gör sitt jobb och hjälper mej bli lite mer trimmad än nu. Wish me luck...


Sjalbarn och kjolbarn

2010-11-06 19:32:41 Syhörnan
» Kommentarer(1) «



Idag har jag knåpat ihop en kjol till Mira. I samma plyschtyg som jag gjorde en kjol till mej själv i häromveckan.


Mira säg "blä"...




 



På bilderna ovan kan ni också se ett till nyförvärv för dagen. En sjal/halsduk/scarf till de lite större barnen. Eller till bebisar också för den delen. Men denna scarfen är till skillnad från min vanliga modell lite varmare att ha som "utehalsduk". Passar perfekt nu till hösten/vintern när det är kyligt ute. Går högre upp på halsen och är lite större så att den täcker bättre. Jag blev mycket nöjd med mönstret. 

 Denna scarf gjorde jag i trikåtyg med fleece på baksidan. Mjukt och skönt för lilla halsen.



Scarfen in action utomhus. Går att ha utanpå jackan eller instoppad.



Även Theo kan ha scarfen tack vare den smarta kardborren på baksidan som gör att man kan ställa in den efter barnets halsomfång.

Scarfen går från och med idag att beställa.
(Maila till [email protected] för mer info)

Fler bilder och info på sybloggen


Jag trodde det vänt

2010-11-06 13:21:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi kollade på varandra lite misstänksamt jag och maken då Mira gick och lade sig klockan tio på förmiddagen. Theo skulle nämligen sova då och när jag gick nerför trappan med honom mot sovrummet så kom Mira efter och sa "Mia också ova". Jag trodde aldrig hon skulle somna så jag log bara lite åt henne och sa "Ja, gör det du älskling". 5 min senare var det knäpptyst från båda barnen.

När Mira sedan blev väckt 2 timmar senare så har hon 39 i temp återigen och är super hängig.

Välkommen andra ronden.

Helg

2010-11-06 09:26:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Skulle jag lägga upp en bild på hur jag ser ut just nu skulle ni bli rädda för mej... eller för det första skulle ni inte se mej överhuvudtaget för jag är så otroligt blek och nästintill genomskinlig.

När barnen vaknade klockan sex i morse ville jag bara ställa mej i ett hörn och gråta. Jag kände mej som överkörd av en ångvält med migränhuvudvärk, rinnande näsa och öm kropp. Ja ni får ursäkta men jag tänker faktiskt tycka lite synd om mej själv.

Idag borde jag fixa med enorm tvätthög... eller så får det vara till på måndag. Det är ju ändå helg och vi är sjuka. Sy ska jag iaf göra när jag får lite tid. Förhoppningsvis när barnen sover eller om maken kan ta med sig dom ut en sväng i eftermiddag.

Hoppas ni har en skön allahelgonahelg. En helg då vi alla får tänka lite extra på våra nära och kära.

Nya tyger äntligen på bild! Beställa mössa till vintern?

2010-11-05 20:35:04 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


Nu är mitt tygsortiment uppdaterad i sybloggen 
Alla tyger som ligger upplagade finns i nuläget hemma.

Det finns många nya tyger hemma nu. Missa inte dem!

Klicka HÄR för att komma till tygerna.

Nedan kan du se några av mina guldkorn.

Vill du beställa en mössa så maila mej på
[email protected]
för mer information.

     

    


Min tur snart?

2010-11-05 19:30:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har jag migrän också. Ja, för det lär nog vara det jag drabbats av. Enorm huvudvärk som gör att det bara flimrar framför ögonen. Det blir nog en tidig kväll ikväll. Om vi nu ska se idol så blir det nog mer lyssna än se för min del. Förkyld delux är jag också:(
Hur tråkigt känns det inte när man står en timme i köket och lagar god lasagne och sen känner jag inte ens smaken när det väl är dax att äta.

När blir det min tur att vila och andas ut???

På bättringsvägen

2010-11-05 09:59:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «



Äntligen har det vänt för lillgrabben. Lite mat har han lyckats låta bli att hosta upp idag så han ser betydligt piggare ut i ögonen. Han orkade inte vara uppe så länge... men det märks att han är på bättringsvägen iaf. Tack o lov att han börjar bli piggare nu. Var riktigt orolig när han mådde som värst.


Sötisar! (Mira testar julnattlinnet inför julkorten)
Theo har på sig linnet som jag sydde i somras. Äntligen har han växt i det:) De mjuka jeansen är från Gekås och koftan från H&M.

 
De senaste dagarna har Theo lärt sig klappa händer. Mycket koncentrerad på första bilden:)

Vi tjuvstartar julen

2010-11-05 09:33:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Just nu har det spridit sig en doft av jul här hemma. När jag inte orkade ta ut Mira till lekparken så fick det blir lite pyssel istället. Jag hade en pepparkaksdeg i kylskåpet som kom väl till användning.
Några hundar, fiskar, hjärtan och fjärilar senare så luktar det gott och vi har en nöjd tjej här hemma. Tänk va lite stimulans i form av pyssel kan göra för humöret.

Mira är helt galen i kaffe efter att hon fått smaka en klunk av mej för ett tag sedan. Nu ska hon alltid ha eget kaffe när jag dricker. I vanliga fall brukar jag neka henne. Men idag när vi just bakat och vi fortfarande är sjuka så tyckte jag att hon skulle få smaka lite. Så med 99 % mjölk och 1% kaffe blev det en liten Miradrink som gjorde henne mer än nöjd.

Nu sitter hon själv (!) på sitt rum och pusslar (Alltså inte pysslar utan pusslar med pussel) och jag sitter en stund här innan hon tröttnar och Theo vaknar.

Godmorgon mysiga fredag!

Julklänning i härlig velour!

2010-11-04 18:02:30 Shopping
» Kommentarer(3) «




Titta vilken fin klänning jag hittat på kappahl!
Den är i mjuk härlig velour med massa söta spetsdetaljer.

Kommer passa perfekt mot jul och nyår. Ett måste i Miras garderob!:)
(Tänk va fint med ett par röda eller svarta leggings)

Ja, ni förstår ju att jag får roa mej med att kika omkring på massa webbsidor nu när vi är "innelåsta" för andra veckan i rad. Mira som varit piggare idag har verkligen klättrat på väggarna. Jag vill till öppna imorgon... men antar att ingen annan vill ha mej där så vi får väl vackert hålla oss hemma. Tur att maken slutar vid tolv imorgon. En mycket possitiv sak med storhelger och rödadagar.

Nya mössor och tyger

2010-11-04 10:05:28 Syhörnan
» Kommentarer(2) «




Gårdagens skörd av mössor (plus en scarf)

Nu har jag fått hem alla nya tyger. Ska ta kort på dem och lägga ut på sybloggen i kväll (eller så snart jag laddat kameran igen) Ni som är sugna på en vintermössa eller en mössa till våren kanske...håll utkik. Jag har lärt mej vid det här laget att mina tygförråd snabbt krymper.

Rolig julklapp kanske att köpa en mössa med namnet på???

Ny dress, utelek och skrutt

2010-11-04 10:00:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Klockan är inte ens tio och det känns som att vi varit uppe hur länge som helst. Natten har varit den bästa på hela veckan. Theo har bara vaknat två gånger och varit ledsen. Klockan sju gick vi upp Theo och jag och då sov fortfarande Mira.
Mira verkar må bättre idag och är betydligt piggare och gladare, hon åt tom några skedar gröt till frukost. Theo ville bara ha 3 skedar gröt sedan började han gråta. Han måste börja äta igen snart annars vet jag inte vad jag tar mej till. Igår kväll försökte jag ge honom gröt till kvällmat, två skedar blev det sedan hostade han upp det igen. Efter en stund försökte jag med fruktpure och det verkade funka...tills han fick upp även det efter en kvart.

Solen skiner idag och om jag inte var så skruttig så skulle jag sätta barnen i vagnen och gå med dem till lekparken. Kanske kan jag få ihop lite energi i eftermiddag till att gå ut en sväng. Vi skulle verkligen behöva det alla tre. Alternativet är att gå ut på gården, sätta Theo i vagnen, mej själv på en stol på gräsmattan och Mira i sandlådan. Det skulle nog kunna funka.

Jag är sällskapssjuk! Trött på sjukdom nu. Hoppas vi är friska nästa vecka iaf, då ska jag boka in en massa lekträffar!



Fick hem den nya villervalla dressen jag vann på tradera. Den var ganska stor:) Mira kunde ha den. Fast jag tror ärligt talat att det inte dröjer så värst länge innan Theo kan ha den han också.

Vinnare av bebisboken!

2010-11-04 08:44:41
» Kommentarer(1) «


Nu har jag äntligen dragit en vinnare till bebisboken

Stort grattis säger jag till

Evelina - Mamma till Meja Lee
http://loon.blogg.se/

Maila mej din adress så skickar jag hem en bebisboken-box till dej!
([email protected])
Hoppas du får mycket glädje utav den!


Onsdagsmyskväll

2010-11-03 19:37:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Theo bara sover och sover... min lilla plutt. Usch, jag blir så orolig när han inte är sitt vanliga jag. Han vill bara sitta i knä och kramas och orkar bara vara uppe max en timme åt gången. Idag väckte jag honom efter att han sovit nästan 4 timmar efter lunch! Hoppas natten blir ok trots att han sovit mycket idag. Inte kunde de hjälpa mej på vc heller. Försöka få i honom lite att äta och fortsätta med alvedon var de tips jag fick.

Själv har jag typ feber och ont i kroppen. Skallen sprängs snart och jag hade önskat att min man kunde vara hemma med "vård av sjuk fru" bidrag imorgon.

Ikväll är det iaf greys och det ser jag framemot som alltid. För övrigt har jag gjort färdiga några mössor idag som förhoppningsvis hinns med att läggas på låda imorgon. Första onsdagen på länge som jag gjort färdiga mina "måsten" innan klockan nio.

Gokväll på er!

Mina

2010-11-03 14:20:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mina sjuklingar tidigare idag....



Theos mössgarderob fylldes på idag med två nya. En turkos som passar fint med hans jeansoverall och en grön som jag gjorde av en bit tyg som blev över (brun fleece på insidan).



Haha..kolla in Miras balletfötter. Det var det jag visste att hon är en blivande primaballerina... hon går i sin mors fotspår;)

Bvc koll - 10 mån

2010-11-03 13:02:18 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Det blev en tur till bvc ändå. Eftersom ingen av dem har feber så ska förkylningen inte smitta längre, så jag bestämde mej för att åka. Min syster tog hand om Mira medans jag var in med Theo. Det visade sig att han gått ner 200-300 gram bara sedan i fredags. Kändes inte så bra. Det är skönt att han har lite att ta av.
Eftersom han gått ner lite så följde han inte sin kurva riktigt... men han kommer nog ikapp så snart han börjar äta igen.

Nu väger iaf Theo 10 mån 10,7 kg och är 78 cm lång.
Han drar st 80-86 på kläder nu. Snart får jag inte handla på babyavdelningen längre. Lite sorgligt måste jag säga.

Just nu ligger mina två små änglar och sover. Jag funderar på att göra detsamma faktiskt. Ska bara äta lite först. Med det matkrånglet vi har just nu så får jag aldrig i mej nåt själv, därför gäller det att passa på när jag har en lite lugn stund.

Elände

2010-11-03 07:41:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Nu är jag så trött på det här! Orkar inte mycket mera!

Idag vaknade även jag själv upp med en hals som värker och en kropp som känns tung som bly. Välkommen sjukdom.
Natten har varit hemsk och när klockan var två övervägde jag att gå upp för det kändes meningslöst att somna om när Theo ändå vaknade hela tiden. Jag visste att jag inte kunde ge honom någon välling heller för den skulle han bara hosta upp. Klockan sex vaknade Mira och då var det bara att kliva upp. Theo fick en flaska som han lika fort fick upp igen över hela sig själv och mej. Vi satte oss i duschen medans Mira såg på bompa.

Till frukost har Theo ätit medicin och Mira två klunkar nyponsoppa.

Vad gör man?

Theo 10 mån

2010-11-02 22:14:56 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Idag "fyller" gullgrodan 10 mån. Han växer så det knakar.

Det märks att han kommit in i en ny fas igen. Han är extra mammig och klängig. De senaste dagarna har jag burit på honom konstant under vaken tid. Säkert kan det ha en del att göra med att han är sjuk men mycket av det kom redan innan han blev krasslig. Att han utvecklas i massor nu är väldigt tydligt. Nytt för denna månaden är att han lärt sig dra sig upp på knä mot saker och ibland även upp på fötterna. I sängen ställer han sig upp hela tiden. Sova vill han inte längre göra på dagarna. Det tar långt tid innan han kommer till ro och när han väl somnat så sover han mycket kortare än tidigare.

Första rejäla sjukdomen har vi också gått igenom nu. Öroninflammation och super förkylning. Jag tycker tyvärr inte att han blivit så mycket bättre så imorgon kommer jag att ringa vårdcentralen igen och rådfråga hur vi ska göra. Ska försöka få någon hostmedicin utskriven för idag har han hostat så han spytt upp precis allt jag fått i honom. Min syster kan nog instämma i att Theo inte alls var sig lik idag. Han är väldigt slö och orkar inte ens sitta själv på golvet. Stackars liten.

För övrigt är det fortfarande en glad, "pratig" och nyfiken 10 mån bebis. Jag ser fram emot att se vad som händer kommande månad.


Liten kille har blivit större

Crosstrainerns vara eller icke vara.

2010-11-02 14:41:11 Träning
» Kommentarer(6) «


Jag har hittat en crosstrainer som jag har möjlighet att köpa begagnad till ett super bra pris. Jag trodde att det skulle bli svårt att övertala maken att få köpa den, men när jag frågade honom sa han ja på en gång. Hoppsan.

Nu återstår frågorna:
1. Kommer jag att ha tid att använda denna minst 3 kvällar i veckan?
2. Kommer jag att ta tiden att använda den minst 3 kvällar i veckan?
3. Kommer jag att ännu en gång hitta på ursäkter till att inte träna och så har vi helt plötsligt en stor maskin som bara står och samlar damm i vardagsrummet?

Jag har ett gymkort som jag tyvärr inte använder alls så mycket som jag vill och önskar. Det är inte alltid det sitter i viljan utan helt enkelt i tiden. Jag hinner inte träna... eller så prioriterar jag att istället för att åka till gymmet umgås med min man en timme innan läggdags.

Med en crosstrainer här hemma skulle jag kunna både träna, umgås med maken och se på tv samtidigt. Det vore ju inte helt fel alltså.

Om det skulle vara så att det visar sig att jag inte använt den alls om två månader... kan jag inte bara sälja den då?

Vad tycker ni? Ska jag slå till?


Pampers active fit

2010-11-02 12:15:02 Shopping
» Kommentarer(3) «


Jag är som ni kanske sett tidigare medlem på buzzador.com.

Under oktober har jag fått testa pampers active fit. Som är pampers nyaste blöja. Active fit är pampers tunnaste och torraste blöja.

Vi fick den i en bra storlek så jag har faktiskt kunnat testa den på både Mira och Theo. Båda barnen har varit torra och blöjan har aldrig läckt. Jag gillar att den är super tunn. Tar ingen plats i skötväskan och verkar sitta skönt på barnen. På Theo märker man speciellt att det kan göra skillnad med en tunn blöja nu när han rör sig så mycket. Vi använder vanligtvis libero till våra barn. Jag tycker att de sitter bättre på lite "knubbigare" barn. Pampers är tyvärr ganska smala och små runt magen. Jag tycker att det är synd att active fit kostar lite mera än andra blöjor och pga av det och passformen kommer vi nog att fortsätta med libero till barnen.

Det var kul att få testa en ny blöja genom buzzador och jag ser fram emot fler spännande kampanjer.


Tisdag förmiddag

2010-11-02 11:42:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Friska är vi tyvärr inte än heller. Mira har kvar sin feber även om den inte är speciellt hög. Theo hostar och rosslar. Vi har tid på bvc imorgon. Jag funderar på att gå dit med Theo och höra om de tycker att jag ska ta honom till vårdcentralen igen. Trots penecilin så tar han sig fortfarande om öronen och är i samma "skick" som tidigare bara det att han inte har feber längre.

Själv har jag hemsk huvudvärk idag (Kan bero på att jag inte sovit alls inatt).

Jag är trött på att sitta inne och hade hoppats på att vi skulle kunna ta en tur ut idag... tyvärr blir det inte så.

Just nu sover båda barnen, men Theo kommer nog att vakna vilken sekund som helst. Jag lyckades inte tajma dem så bra idag.

Ikväll ska jag sy några mössor och så hoppas jag kunna ta mej ner till centrum och hämta ut ett paket med tyger.
Ja, det är ju inte direkt så att jag är sysslolös. Både hem och barn sysselsätter mej rätt bra... Det är nog bristen på luft och vuxet sällskap som gör mej trött och sällskapssjuk. Imorgon måste vi vara på benen igen. Jag siktar på att få gå till öppna förskolan åtminstone på fredag.

Mina klädfynd på Gekås - Ullared Okt 2010

2010-11-01 19:00:33 Shopping
» Kommentarer(7) «



Två leggings, en huvtröja i velour och en vit tunika till julen (lucialinne tex)... alla till Mira




Den vita tunikan har en rad med knappar på baksidan. Så fin!


Pyjamasar och ett fleeceset till Mira (49 kr/st)


Pyjamasar till Theo. Nu ska alla heldressar iväg. De är helt omöjligt att knäppa på theo en pyjamas när han inte ligger still mer än i en sekund. (49 kr/st) (Den lila var egentligen till Mira men hade tagit fel storlek upptäckte jag när jag kom hem)


mysdress i velour, hängseljeans och en tomtedräkt till julkorten


Några plagg till Theo i st 86. Står nog inte på förrän de sitter perfekt.


Söt tunika till Mira. Fick invigas idag.


Vantar och mössor ska man fynda på gekås. Kostar ca 40 kr/st. (magiskavantarna ca 15 kr)
De bruna vantarna har smidig dragkedja så att man lättare får i handen.


Lite sjukdom, lite film och lite morgondag

2010-11-01 18:28:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har maken äntligen kommit hem och vi har fått lite mat i magen. Åhh va jag hoppas att barnen mår bättre imorgon eller att jag åtminstone har lite mera ork och tålamod. Tycker så synd om dem när de är sjuka. Önskar man kunde ta deras sjukdomar på sig själv istället. Mira har inte ätit nåt alls idag. Stackars lilla tjej. Är rädd att förkylningen satt sig i halsen, bara att hålla tummarna att det inte blir något allvarligt av det hela.

Ikväll har jag hyrt nyaste Beck filmen "Levande begravd". Jag hoppas den är bra. Vi kände både jag och maken att vi behövde en lugn stund i soffan ikväll. Imorgon ska jag dock sätta mej vid symaskinen hela kvällen. Har flera beställningar som ligger på väntelistan. Fick lite tyger idag... jag hoppas på två till leveranser under veckan. Bilder kommer såklart på sybloggen framöver. Jag hojtar till när bilder kommit ut.

Gokväll!



Vill man inte sova men råkar göra det ändå så kan det bli att man hamnar sittandes på detta viset. Tur att Theo har ett fluffigt täcke, annars hade ju stackars ryggen gått av.

Så sjukt

2010-11-01 13:59:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Den här dagen är inte att leka med.

Mira har just nu 39 i feber, gnällig såklart (skulle jag också vara), vägrar sova, vägrar äta och vill inte leka med nåt.

Theo är mammig, knäig, vägrar äta, vägrar sova och är jätte förkyld. Näsan rinner hela tiden och nu har han blivit så förstörd i näsan att det tom rinner blod tillsammans med allt snor. Usch, man blir ju nästan lite orolig. Ser helt hemst ut när han vaknar och är helt blodig i hela ansiktet och på kudden. Ingen feber för tillfället iaf.

Mira är just nu nöjd framför tven medans Theo sitter i mitt knä. Jag längtar till kvällen då maken kommer hem. Bara 3 timmar kvar.