Trettioförsta oktober

2010-10-31 21:50:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vi har haft en mysig dag idag med våra vänner. Jag och Emmelie har varit hemma med sjuka barn medans grabbarna roat sig med bowling och att servera kaffe och bullar i kyrkan.

Mira har haft feber hela dagen. Stundtals har det inte synts på henne att hon varit sjuk medans hon andra stunder varit både ledsen och hängig. Tempen visade mitt på dagen på 39 grader och då var hon inte så pigg lilltösen.

Att ha två trotsiga bestämda tjejer i huset är inte alltid så lätt. Speciellt inte när de båda får för sig att just den där grejjen är min. "Min", "mitt" och "jag" är ord som använts flitigt idag.

Theo har varit väldigt mammig och knäig. Kanske tog han igen att jag var borta hela dagen igår? Jag hoppas att de båda är piggare imorgon när jag ska vara ensam med dem igen.

Kommer att bli tomt i huset när våra vänner åker hem igen.

Nu ska jag vara lite trevligt och joina gänget i soffan. Hej hopp!



Ps: Vinnare av tävlingen jag haft på bloggen utses imorgon. Har inte haft tid att dra någon under helgen... men jag har inte glömt er.

Ullared kaos!

2010-10-31 11:48:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag är helt matt efter gårdagen. Det var helt underbart att barnen gav oss lite sovmorgon till klockan åtta imorse.

Jag kan tala om för er att jag aldrig igen åker till ullared i slutet av oktober och definitivt inte en lördag! Det slogs kundrekord och säkert också försäljningsrekord igår.

Jag är nöjd över resan ändå. Har köpt färdigt nästan alla julklappar och vinterkläder. Någon inredning hann jag inte ens titta på, det var ingen idé att försöka ta sig fram till de hyllorna.

Bilder kommer senare. Idag ska jag umgås med våra vänner som är på besök. Bloggen får ligga lite på is.

Mira har föresten fått feber idag hon med. Så förkylningen som Theo har smittade även henne. Jag hoppas att hon slipper öroninflammation iaf och att det går över snabbt. Theos feber har släppt nu, men han är otroligt mammig och knäig... så bra mår han inte ännu. Jag hoppas han kryar på sig nu i början på veckan.

Nu ska vi försöka få lite mat i oss. Hej så länge!

Jag tror att jag skådar en kassa där långt...

2010-10-30 16:37:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


201010303940 (MMS)

Jag tror att jag skådar en kassa där långt framme... Men jag är inte säker. Detta är det sjukaste jag varit med om! In kom vi... Runt kom vi nästan... Jag tror ärligt talat inte att vi kommer ut.


Jag tror att jag skymtar entré skylten. De...

2010-10-30 08:30:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201010303939 (MMS)

Jag tror att jag skymtar entré skylten. Det här kommer att bli en hysterisk dag. Håll tummarna att vi kommer in till sist.


Helgen

2010-10-29 22:32:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ikväll var det tjejkväll, massa mys, prat och idol
Imorgon är det ullared, tidig morgon, shopping och massa folk.

Vilken toppen helg det här blir!

Öroninflammation

2010-10-29 14:19:22 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Nu är vi hemma igen. Jag hade första tiden klockan elva, tre timmar senare är vi hemma. Suck.

Det visade sig att Theo hade så mycket vax i öronen att läkaren på vårdcentralen inte kunde se om det var någon öroninflammation i öronen. Vi fick då en remiss till stora sjukhuset i stan (till öronkliniken). Där kunde de suga ur vaxet och sedan titta i öronen. Efter massa väntetid med en trött och hungrig pojke (Skandal sjukhus som inte hade någon barnmat i kiosken!) så kom vi äntligen in till en läkare. Det visade sig att det var en öroninflammation så nu ska vår älskade pojk ha kåvepenin i fem dagar. Hoppas att han svarar på medicinen och att det blir bättre snarast. Theo var så hängig och sjuk att han somnade i min famn när vi satt och väntade på apoteket. Det har inte hänt sen han var en liten liten bebis. Stackars liten. Skönt att veta vad febern beror på, men inte roligt att vår goding är sjuk.

Nu ska jag vila några timmar med barnen innan det bär av till Malin på en liten tjejkväll. Våra vänner från dalarna sover inte hos oss inatt utan hos ett par andra vänner (också från dalarna) som även de bor i stan. Sen får vi se imorgon hur Theo mår. Vill inte riskera att smitta hela familjen.

Imorgon åker iaf jag och Emmelie till ullared. Har jag fixat att ta hand om en sjuk Theo hela veckan så kommer maken att fixa att ta hand om dem imorgon också. Jag tänker åka utan dåligt samvete. Vill ni se gekåsfynd på bloggen sen???

En tripp till vårdcentralen

2010-10-29 09:17:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har jag ringt och pratat med dem på vårdcentralen och vi ska få komma dit om lite drygt en timme. Hoppas de inte hittar nåt fel på Theo förutom en envis förkylning. Han har haft feber i 3 dar nu. Stackars liten. Natten var inte alls kul, men vi kom igenom den iaf och står nu på benen.

Ikväll kommer vänner från dalarna på besök. Jag hoppas att Theos feber försvinner över dagen och att vi andra håller oss friska. Vi har planerat att ha en riktigt skojjig helg och det ska ingen förkyling få sätta stopp för.

Nu ska jag sätta på en kopp kaffe, sen ska vi bege oss iväg.


torsdagkväll

2010-10-28 21:22:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu sover mina godingar. Fast så vidare go tyckte jag inte att Mira var när hon inte ville sova klockan sju. Egentligen är det kanske inte så jobbigt när hon är uppe lite längre. Hon tjatar en hel del men sitter oftast i soffan tills hon går och lägger sig igen. Det är mest psykiskt jobbigt när man i flera timmar gått och väntat på att barnen ska komma i säng och man själv får sätta sig lugnt i soffan en stund innan läggdags och sen vägrar de sova när det väl är "tid för läggdags".

Missförstå mej inte nu. Det är inte så att jag varje dag går i flera timmar och önskar att mina barn ska gå och lägga sig så att jag får vara själv. Men en dag som denna då Theo suttit klistrad i min famn från det att vi gick upp och Mira stått gråtandes och glängt i mina ben nästintill hela dagen så längtade jag efter lite egentid ikväll. Nu har jag en timme innan det är dax att sova. Den ska jag njuta av.

Gonatt vänner!

Villervallas snygga jeanskollektion

2010-10-28 17:10:24 Shopping
» Kommentarer(1) «


overall MÖRK DENIM Jag har länge kollat in denna jeansoverallen från villervalla. Så tuff och så snygg. Skulle sitta som en smäck på Theo! Idag fyndade jag dem till en billigare peng på tradera. Sånt gillar vi!:)
Lite svår bild, de är hur snygga som helst live! Byxor är Theo alltid i behov av. Fattar inte vad det är med hans ben, men han växer ur sina byxor på bara några användningar.

klänning MÖRK DENIMKanske skulle matcha storasyster i denna ljuvliga jeansklänning? Den får åka upp på julklappsönskelistan.

Torsdag eftermiddag

2010-10-28 16:59:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Om kanske en kvart eller åtminstone max 40 min beroende på vilken buss maken hann med idag så är vi inte längre ensamma jag och barnen. Det ska bli så otroligt skönt med lite avlastning. Jag ska tom "få" åka iväg och handla lite (mat alltså).

Theo har just somnat, inte lika varm som tidigare men lika gnällig. Han tar sig jätte mycket om öronen. Tänk om det är öroninflammation han åkt på? Kanske bäst att åka till vc med honom imorgon för en koll om det är så att febern hänger kvar.

Mira fick nyss en tidig julklapp av mej. Jag hade beställt en dvd via enjoy och den kom i lådan idag. Ganska lägligt med tanke på sjukdom och elände. Den sitter nu i videon med en liten tjej i soffan mumsandes på en smörgås. Sen mellis idag. Allt för att undvika att få lov att laga mat med två griniga barn. På tal om mat så har jag inte fått i theo nåt annat än välling idag. Känns inte jätte bra, men det är ju mat iaf... och vätska.

Känner mej hängig jag med, men man blir väl kanske det av att sitta inne och torka snor en hel dag.
Ledsen att jag gnäller så fruktansvärt. Det är inte mej det är mest synd om, det är barnen och framförallt Theo. Vi överlevde dagen tack o lov... nu är det bara natten kvar.

Konsten att vara snäll

2010-10-28 12:18:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



Att hjälpa lillebror att hålla i flaskan det gör Mira gärna.


Detta är ju helt otroligt. Jag lyckades få Mira att sova middag idag och tom i sin säng. Som pricken över i:et så somnade också Theo samtidigt så nu har jag några minuter av tysthet och lugn och ro. Jag ska njuta de få minutrarna det håller i sig och samla krafter till eftermiddagen.

Jag hoppas febern släpper nu och att min älskling får må bra i eftermiddag/kväll. Det räcker med snoret och hostan tycker jag.



Är man den som är stor och frisk så måste man vara snäll och ta hand om den som är liten och sjuk.

Jag försökte förklara för Mira idag att Theo är sjuk och då har han ont så man kan inte kramas så hårt. Jag sa också att när man är sjuk kan man få medicin så att det inte ska göra ont längre.
Lillstumpan säger då "Mira bita Theo?" "Nej, Mira har inte bitit Theo så att han har ont, han har ont iaf för han är sjuk" Svarar jag då. Vilket på hon svarar "Mira snäll tjej".
Är det något jag lyckats lära min tvååring så är det att det gör ont när man bits... men sluta bitas för det... nää, det tänker hon nog inte göra... men just idag tänkte hon iaf vara en snäll tjej.

Inte alls som det ska vara

2010-10-28 08:01:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Hjälp, vilken natt! Det började med att Theo vaknade lagom tills vi skulle gå och lägga oss på kvällen. Närmare tolv somnade han till sist mellan oss i sängen. Observera att Theo aldrig sover mellan oss annars. Enda sättet att få honom lugn var att ligga och hyscha och klappa honom på ryggen. Sen har han vaknat mest hela tiden hela natten. Vi har fyllt på med alvedon så ofta man får och ändå har han jätte febertoppar så snart alvedonen går ur kroppen. Gullgrodan verkar ha ont i halsen också och hostar en hel del. En riktigt jobbig förkylning han åkt på. Jag hoppas verkligen att Mira klarar sig och att hennes gnällighet inte beror på att hon mår dåligt utan att det är för att lillebror inte är som vanligt.

Idag blir det alltså en dag på hemmaplan. Jag som hade planerat att åka till stan i massa ärenden. Det får vänta. Viktigast just nu är att få Theo på benen igen. Ska vi orka den här dagen gäller det att ha noll krav. Jag kommer nog att försöka undvika de flesta dispyter med Mira idag och lägga all städning och tvätt på hyllan.

Inte lätt alltid

2010-10-27 19:13:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Lillskrutten har fortfarande hög feber. Nu har jag äntligen fått båda i säng. Det var guld värt att min syster kunde komma och hålla mej sällskap se sista kritiska timmarna innan kvällen. Jag hade aldrig fixat middagen utan hennes hjälp. Theo var helt förkrossad stackaren. Jag är inte van att se honom sjuk, så mammahjärtat värkte lite extra.

Ikväll är det greys, men jag borde försöka få några mössor färdiga också. Jag hade planerat att göra dem idag när barnen sov middag och imorgon när de sover middag, men jag lyckades inte tajma dem båda idag pga av att Theo inte mår bra o lär nog inte räkna med att få något gjort imorgon heller.

Usch jag är också helt slut. Det tar på krafterna att ha någon klistrad mot sig en hel dag och en gnällig tjej vid sidan av. Hjälp mej hålla tummarna att Theo blir feberfri under natten och att vi får sova allesammans.


Sjukstuga

2010-10-27 14:09:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «






Att vi har sjukstuga här hemma är anledningen till att jag inte tittat in på internet förrän nu. Theo hade 39 graders feber för en stund sedan. Nu ligger han och sover i sin säng med lite alvedon i kroppen. Jag hoppas att det gör att han vaknar lite piggare i eftermiddag.

Så typiskt att han blir sjuk när jag planerat att träffa två vänner imorgon och ha en lunchdate på stan. I helgen är det även planerat att två vänner och deras två döttrar ska komma och hälsa på oss. Vi får ju inte vara sjuka till då! Jag och Emmelie ska åka till ullared på lördag och det har jag längtat efter huuur länge som helst. Att vi får kompis besök från dalarna sker inte alltför ofta heller, så det vore verkligen jätte tråkigt om vi måste ställa in pga av en envis förkylning.

Just nu sitter jag på golvet i lekrummet. Även Mira är lite extra gnällig och mammig idag. Självklart ville hon inte heller sova middag. Jag borde inte ens bli förvånad. Allt är så typiskt. Klart att hon blir mer krävande när hon ser att mamma är upptagen med lillebror. Klart att maken jobbar kväll mitt i allt. Tur att jag ringt hit min syster som ska göra oss sällskap någon timme i eftermiddag. En räddare i nöden!

Höstdag eller ska man säga vinter nu?

2010-10-26 21:24:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Roligt att så många kommenterat min nya kjol och att ni tyckte den var fin. Tack!:)
På tal om kjol så har jag beställt hem massa tyger idag! Hoppas ni kommer gilla de tyger jag till sist valde.

Idag har vi varit utan bil så därför blev det en hemmadag med barnen. Theo har inte alls varit glad idag så det var nog tur att vi var hemma tror jag. Innan läggdags hade han närmare 38 i temp så kanske är det feber på gång?

Mira krånglar massor nu när hon ska sova. Den trevliga braiga fasen höll inte så länge tyvärr. Varför ska det alltid vara så? Varför kan de bra faserna inte hålla i sig lite längre? Ikväll somnade hon iaf innan nio vilket var ett bra steg jämfört med gårdagen.

Vi var en sväng till lekparken jag och barnen. Jag passade på att fota lite. Titta och njut!


Äntligen en bra bild på de två små gaddarna.


Syskonbus i backen


Mira kastar löv


Min fina flicka!

Nya tyger!?

2010-10-26 13:26:51 Syhörnan
» Kommentarer(4) «




Eventuella nya tyger. Kolla in på sybloggen och lämna en kommentar vad du tycker.
Inlägget hittar du HÄR


Nysydd kjol... till mej själv!

2010-10-26 10:08:09 Syhörnan
» Kommentarer(7) «




Idag när jag ställde mej vid garderoben och skulle sätta på mej kläder så hittade jag inget kul att sätta på mej. Jag insåg att jag var i behov av en ny snygg kjol. Kom på att jag hade det här blommiga velourtyget liggandes i garderoben och satte genast fart och började klippa i det. Tyget är egentligen tänkt att bli en tunika till Mira, men det kommer att räcka till det också.

Det blev en kjol till sist. En bred mudd i midjan som jag själv kan välja att ha högt eller lågt, uppvikt eller nedvikt.

Kjolen är uuuunderbart skön och kommer att bli en perfekt "hemmakjol". Vet inte om jag vågar ha den bland folk dock. Vi får se...

 

Lekrummet lite omgjort idag

2010-10-25 20:19:18 Huset & Inredning
» Kommentarer(2) «


Den senaste kommentaren jag fått här på bloggen är från Sara som tycker att jag har det fint här hemma. Tack snälla Sara för den komplimangen! Sara önskar även se fler bilder från vårt hem. Jag har faktiskt lagt ut en del bilder under kategori "inredning" och  "nya huset" . Kika in där om ni är nyfikna på hur vi har det. Kanske dyker det upp några uppdaterade bilder framöver.

Idag har vi faktiskt möblerat om i lekrummet jag och Mira. Tyvärr glömde jag ta "före" bilder, men "efter" bilderna kan jag visa er. Vet inte riktigt om jag är nöjd. Det saknas en hylla ovanför spisen och sen är det en del detaljer jag inte är nöjd med (tex vill vi ha en ny matta). Barnen verkade dock trivas i sitt nya lekrum och det är ju huvudsaken.



Hyllan ni ser till höger är en bokhylla med böcker och lite prydnader. Glömde ta en vettig bild på den.

Det är svårt att inte få det rörigt i ett så litet rum med så mycket leksaker:)


Vinterklädes provning

2010-10-25 20:06:31 Shopping
» Kommentarer(0) «


 

Idag "tvingade" jag mina kära barn att prova vinterkläder.
I somras när jag var till Ullared/Gekås så fyndade jag denna lila skiddress till Mira för ynka 70 kr. Jackan som Theo har på sig kostade 30 kr. Kommer passabra i vinter. Miras dress är lite stor, men hon har fjolårets dress som hon kan ha i början av vintern och sedan denna i slutet av vintern.



Här ser ni godingarna med Miras vinterkläder från förra året.
Den tvådelade dressen kan Mira ha även i år. Skönt.

   
Denna polarn o pyret overall hade Mira när hon var drygt 1½ år (alltså förra året)
Den passar Theo bra nu i vinter. Stora grabben som redan kan ha st 86. Polarn är ju ändå kända för att vara ganska stora i storlekarna tom.

Det enda som behövs nu är en overall till Mira också. Hoppas hitta någon på Gekås i helgen. Annars får det bli stadium eller nåt.

Vinterkläder - check

Det där med att träna

2010-10-25 13:39:59 Träning
» Kommentarer(1) «


Idag blev det en långpromenad hem från öppna förskolan. Mira behövde sova middag så jag passade på att gå en extra runda när jag ändå var ute.

Jag måste skärpa mej med mina träning och promenader nu. Känner att jag blivit alldeles försoffad på sistone. Har inte haft någon ork helt enkelt. Varken ork eller tid. Tyvärr syns det direkt på kroppen när jag inte rört mej på ett tag. Man är inte som man en gång var efter två barn... magen har en förmåga att töja ut sig 2 dm bara jag äter en macka för mycket.

Nej... nu får jag ta o skärpa mej! Vill ha en crosstrainer i julklapp, men tills jag lyckas övertala maken om att jag verkligen kommer att använda den så får jag väl överbevisa honom genom att åtminstone försöka ta mej iväg till gymmet eller gå en promenad varje dag. Maken tror nämligen att jag har miljoner olika träningsredskap hemma som jag inte använder. I verkligheten är det bara 3 saker. Ett gummiband, en pilatesboll och en vibrationsmaskin. Gummibandet har jag slarvat bort. Pilatesbollen tar så stor plats och har inte blivit uppblåst ännu efter flytten. Vibrationsmaskinen används ibland men den låter så mycket att jag inte vågar använda den när barnen sover och när de inte sover är det också omöjligt för Mira bara ääääälskar att stå på den hon också. SÅ... viljan finns alltså, men det blir inte så mycket mer än så. Men en crosstrainer skulle jag verkligen använda. LOVAR!

Vi får väl se vad jultomten kommer med. Något bra hoppas jag att det blir iaf. Tills dess... promenader i massor. Heja mej själv!

Kaos

2010-10-25 09:00:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Detta har hitintills varit en galen morgon. Barn som vägrar äta och skriker och gråter om vartannat. Att jag fick lite frukost i mej till sist var ett under.
Nu är mina planer att få oss redo för öppna förskola inom en timme. Theo är som sagt jätte grinig idag så jag hoppas verkligen att han för allas skull somnar i vagnen påväg till öf.

Övriga planer för dagen är att ta sig ner till bibblan och lämna böcker som det är sista dagen på idag. Mer än så kommer vi nog inte att hinna med idag. Det tar sin lilla tid allting med två busungar.

Dax att ta tag i detta nu. Wish me luck

Middagsbjudning i hemmet kontra date på Max

2010-10-24 19:52:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi sagt hejdå till mina föräldrar som åkt hem till dalarna igen. Mira ville följa med dem hem igen men efter lite övertalande fick jag henne att godkänna min mutning i form av en clementin och att hon skulle få klippa lite om hon stannade hemma med mamma istället.

Ikväll har vi haft en snabbdate på Max med våra fd grannar och vänner. Alltid mysigt att träffas trots att det blev en kort sväng med trötta barn. Vi kom just hem och har nu försökt att lägga barnen. Theo verkar ha somnat redan men Mira är det värre med. Hon har nämligen börjat ställa massa krav när hon ska sova. tex: "Mamma, mjölk", "Mira ha nallen!", "Mira upp", Mira inte ha den här pyjamasen", "Mira inte ha sova"... ja kraven är många och det tar x antal vändor in och ut till hennes sovrum innan hon till sist somnar. Att dissa henne och låta henne ligga och ropa funkar inte alls. Antingen kommer hon upp själv eller så skriker hon så våra hjärtan går sönder.

Ikväll ska jag och maken ha en myskväll på tu man hand. Ja det vill säga om vi får Mira att somna snart. Det blir film och popcorn. Mysigt va!?:)

Hoppas du haft en mysig helg och att du är utvilad och laddad inför en ny vecka med start imorgon.

 

Igår vid samm tid: Theo busar med moster och Mira bjöd på sitt falskaste smile ever.



Vårt bort igår stod dukat med förrätten. Jag bjöd familjen på trerätters och vi startade med ett par GI-muffins med bacon och ostsmak.
Till varmrätt blev det currykryddad kassler och potatisgratäng.
Efterrätten bestod av varma frukter och bär med choklad på. (kryddat med grädde och glass)
Visst låter det smaskigt? Det var det iaf!

Tyg tyg o mera tyg. Hjälp mej!

2010-10-24 11:38:09 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Nu har mitt tyglager börjat krympa igen. Flera tyger har tagit slut och måste beställas hem igen. Som vanligt när det ska beställas hem tyger har jag lite beslutsångest. Vad gillar ni och vilka tyger vill ni se mer av? Jag har sålt mycket av både moln och stjärntygerna, men kanske vill ni se något nytt framöver också?

När det gäller enfärgat har jag svart, vitt, brunt, ljusrosa, rött, turkost, ljusblått, marinblått och cerise. Någon färg ni saknar?

Ni som sitter och vill beställa en mössa men inte bestämt er om färg och tyg ännu. Passa på att lägga en beställning nu så fixar jag hem det tyget ni vill ha. Kanske har ni helt egna önskemål? Pirater, troll eller apor... det finns mycket som jag inte har hemma och som jag aldrig visat bild på. Fråga så kollar jag upp om det finns!


Första gubben och lite juljobb

2010-10-23 12:53:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Igår fick Mira (och Theo) en griffeltavla av mormor och morfar. Mira körde igång och målade på den redan klockan sju imorse. Helt plötsligt har hon skapat sin första huvudfoting. Ser ni den längst till vänster? Lite fantasi får man ha, men en gubbe med ögon o allt är det minsann.

Igår var jag förbi jobbet och fick mitt första schema på väldigt länge. I slutet av november kommer jag att börja jobba lite extra. Det är speciellt att jobba i en smyckesbutik till julen och jag ser verkligen fram emot det. Visst är det stressigt men ändå en stämning som är svår att förklara.
Ska bli spännande att se hur mycket jag minns av kassa o allt. Förhoppnignsvis ligger all jobbkunskap och lurar där bak i huvudet bakom blöjor och barnsjukdomar.

På tal om nåt helt annat. Ikväll ska jag slå till o göra en brakmiddag. Förrätt, varmrätt och efterrätt. Var länge sen jag verkligen tog mej tid att laga mat och om humöret och känslan håller sig till kvällen så blir det en festmåltid att bjuda familjen på.

Nu ska jag åka och handla lite medans barnen sover. Maken får va hemma med dom en stund.

Vinnare av presentkortet från SumoPix!

2010-10-23 09:56:46
» Kommentarer(0) «


Nu har jag med hjälp av slumpgeneratorn fått fram
en vinnare av presentkortet på 300 kr från Sumo Pix!

Vinnaren är:

Johanna med Tyra och Otto
tvamanaderkvar.blogg.se

Stort grattis till dej!


Maila mej på [email protected]


Vilken glädje!

2010-10-22 18:02:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Åhh nu är min älskade solståle hemma igen! Hon hoppasde och stutsade och tog riktigt fart när hon såg mej idag. "maaaaammaaaa" skrek hon sedan och kastade sig i min famn. Vilket härligt återseende!

Den här dagen gick verkligen snabbt. Familjen har varit på ikea och köpt massa möbler till syrrans nya lägenhet och sen har det varit uppackning för hela slanten. Jag är så otroligt glad att hon flyttat till stan nu. Hoppas att dom kommer att trivas lika bra som jag och familjen gjort.

Om en stund ska jag försöka få Mira och Theo i säng sen ska jag laga mat tills hela gänget kommer hem igen. Blir tacos ikväll. Smidigt och gott.

Imorgon antar jag att det blir en hel del tid nere hos syrran. Skruva ihop möbler och packa upp saker. Fast jag och barnen kommer nog mest bara att ligga ivägen och roa omgivningen med glada tillrop.

Nu ska jag gå och se vad hunden har för sig, hon verkar inte riktigt hitta sin plats här hemma än.


Nytt sytt

2010-10-22 11:07:38 Syhörnan
» Kommentarer(1) «


I veckan när jag haft hur mycket tid som helst att sitta vid symaskinen
har jag passat på att beta av alla liggande beställningar.

Fler bilder ser ni på sybloggen
Här kommer en liten smygtitt bara...




Fredagstips!

2010-10-22 10:05:00
» Kommentarer(4) «




Till och med klockan 20.00 ikväll kan du tävla
hos Malin & Ella om en valfri mössa från mej.

Missa inte det!


Snart kommer hon!

2010-10-22 10:00:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Idag kommer nya numret av Ottobre design ut. Jag ska vara först att snappa åt mej en i hyllorna. Såg på ottobres hemsida att det var massa fina symönster med denna gången. Kanske kan jag hitta något fint att sy till mina barn i vinter.

Om bara två-tre timmar kommer min lilla älskling hem igen! Fy vad jag har saknat henne. Men det har varit nyttiga dagar. Jag tror att det kan vara bra att sakna lite, bra att få vila ut lite, bra att få ha lite tråkigt i några dagar. Nu är jag laddad med massa bus och ser fram emot kramen hon lovat mej. Pratade nyss med mamma och då hade Mira just sagt att hon inte ville åka hem. Hon ville sova mej molly inatt. Molly är mina föräldrars hund. Vilken tur att molly också är med hem hit i helgen då:)

Nu ska jag fortsätta mitt städrace.

Glöm inte att idag är sista dagen att tävla om en canvastavla värde 300 kr!

Bebisboken - Första året i text och bild. TÄVLING!

2010-10-21 20:34:40
» Kommentarer(13) «


Jag fick för ett tag sedan hem en presentbox från www.bebisboken.se.



Nu har vi hunnit testa sidan lite och jag älskar den! På bebisboken.se kan du fylla i ditt barns utveckling, du kan skriva ner vad som händer vecka för vecka och även ladda upp massor av bilder. När det sedan gått ett år och du känner att du gjort färdig ditt barns "första året bok" kan du med några enkla knapptryck gratis skriva ut hela boken på din skrivare eller beställa en tryckt version för en liten summa.
Till din sida på bebisboken kan du också bjuda in upp till tio vänner som även dom kan gå in och läsa om ditt barns utveckling och framsteg.

En smart sida som du lätt kan logga in på och fylla i allt nytt som händer.

Jag har en första året bok i pappersform till både Mira och Theo, men jag ska erkänna att jag är otroligt dålig på att fylla i den. När jag väl sätter mej med den så har jag glömt bort hälften av vad som hänt och när det hände. Några bilder har jag inte ens klistrat in i Miras bok ännu.

Jag gillar att bebisboken finns på nätet, enklare att ladda upp bilder och skriva in lite info när jag ändå sitter och bloggar eller surfar runt.

Nu har du också chasen att vinna ett konto hos bebisboken (värde 199 kr). Jag har fått äran att lotta ut en box. Den perfekta doppresenten eller julklappen till den lilla bebisen.

Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att lämna en kommentar till detta inlägg med ditt namn, mailadress och ev bloggadress.
Du får gärna låna bild och länka på din blogg men det är inget krav.

Nästa fredag (den 29/10) lottar jag en vinnare som får hemskickat en fin presentask med ett värdebevis och lite info. Lycka till!


Söt som socker!

2010-10-21 15:10:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «




Har ni skådat nåt så sött på länge???

Han har allt en riktig man behöver: En nalle och en fjärrkontroll


Mysig morgon och saknad tjej

2010-10-21 12:56:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag tog maken lite sovmorgon och började jobbet några timmar senare. Han har som ni kanske förstått jobbat kväll hela veckan, så han hade några timmar att ta ut ledigt idag. Mysigt att äta frukost tillsammans och ta det lite lugnt på morgonen.

Jag har suttit på förmiddagen och tryckt texter på några mössor. Theo har som vanligt sovit och vaknade ganska nyligen. Vi ska strax till att äta lite lunch och sen gå ut på en promenad. Jag behöver nog lite luft efter att ha suttit inne nästan hela veckan.

Vi får uppdateringar några gånger dagligen från Mira och än så länge har hon under protester pratat med mej endast två gånger. Varje gång mormor frågar om hon ska prata med mamma så säger hon nej. Min lilla tös som annars älskar att prata i telefon. Antingen har hon så roligt och är så upptagen att hon inte hinner prata med mej eller så är det någon form av straff för att vi lämnat henne uppe i dalarna. Själv tror jag på det förstnämnda, för hon verkar trivas som fisken i vattnet. När jag hör hur hon pratar och busar i bakgrunden när jag sitter i telefon med mamma så saknar jag henne nåt otroligt mycket. Mira är verkligen en glädjespridare och det är otroligt tomt utan henne här hemma. Kanske därför Theo sover så mycket också, han är helt enkelt uttråkad av att bara vara med mamma hela dagarna.

Imorgon får vi iaf träffas igen och det ser jag fram emot. Men idag och ikväll ska jag faktiskt njuta lite av tystnaden och passa på att göra sådant som jag bara kan göra med ett barn hemma. För det ÄR skillnad att bara ha ett barn. Testa så får ni se!;)


Sista chansen att vinna en canvastavla! Var med och tävla du också!

2010-10-21 10:05:55
» Kommentarer(0) «


Ni missar väl inte min tävling!?

Alla kan vara med och tävla oavsett blogg eller inte.
Du behöver bara svara på en enkel fråga för att vara med att tävla.
Missa inte den chansen!

Perfekt att ge en canvastavla som julklapp kanske?



Tävla gör du HÄR


Snart jul i vårt hus???

2010-10-20 17:22:45 Shopping
» Kommentarer(3) «




Kläder från lindex och kappahl

Det snöar ute, jag har precis beställt en juldvd till Mira och mina tankar dras oundvikligt till julen.

Titta vilka fina kläder jag hittat till barnen. Skulle bli hur fina som helst till jul. Vill ha!!! (Typiskt att Theo fyller år precis efter jul och inte innan)
Klänningen är bedårande. Måste ha!


Vem har bestämt hur man ska sova?

2010-10-20 13:26:29 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «



Theo igår nio månader gammal


Mira i mars-09, 9 mån gammal.


Tog en bild på Theo igår när han hade somnat. Han hade säkert busat lite innan han somnade och hamnat åt andra hållet med fötterna på kudden. Kikade idag igenom bloggen och hittade denna bilden ovan som är tagen på Mira när hon är 9 mån. Även hon sovandes med fötterna på kudden.

Kanske blir det lätt så när de blir lite mera rörliga. Att ligga still i sängen är väl kanske inte så kul. Det busas och vänds och vrids o så vips somnar de precis så som de ligger. Gullungarna!

Theo är mycket oroligare nu när han ska sova. Jag tror det har att göra med att han är i en jätte utvecklingsfas just nu. Han lär sig åla, sätta sig upp, nästan krypa, resa sig upp mot saker... ja allt på en och samma gång. Jag skulle också få svårt att varva ner då när jag ska sova. Måste vara massor som snurrar runt i hans lilla huvud.
Ska bli roligt att se vad han lär sig härnäst. Jag tror att han närsom kommer att krypa riktigt och ställa sig upp på fötterna (än så länge bara på knä) mot saker.

En energilös och en energispruta

2010-10-20 11:17:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag försöker få lite gjort medans Theo sover, men jag får liksom inte tummen ur att göra nåt. Kanske är det ok att sitta osminkad, kika med ett halvt öga på "efter tio" och bara vara en liten stund?

Jag och Theo tog sovmorgon till strax innan åtta idag med. Vilka lyx mornar! Jag är så glad att Theo sover hela nätter nu för tiden, kan inte riktigt förstå att vi är så lyckligt lottade. Mira sov inte hela nätter förrän hon var nästan två år. Hon krånglar fortfarande mer på nätterna än vad Theo gör. Vår gullgroda är en lyxbebis helt enkelt.
Vilken buse han börjar bli! Han klättrar och kastar sig på allt som går att ta i. Han rycker i sladdar och skrattar högt när mamma säger "ajaj". Det är roligt att se hur hans personlighet mer och mer kryper fram. Härligt att se upptäckarlusten och nyfikenheten som tittar fram hela tiden.

Även idag jobbar maken kväll så jag och Theo är ensamma hela dagen. Funderade på att höra av mej till någon vän... men jag har inte tagit tag i det heller. Kanske blir det människa av mej efter maten. Behöver nog lite energi för att få något gjort.



Min lilla busunge. Här i plyschbyxor från lindex och en tröja från coop.

Besök och dansavslutning

2010-10-19 14:48:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Åtta mössor, tio kladdkakemuffins och två klädombyten senare så är jag redo för sällskap. När som helst dyker Frida upp. Ska bli kul med någon att prata med en stund. Theo är en god lyssnare men han säger inte så mycket vettigt tillbaka. Det blir liksom lite enformigt efter ett tag med bara "pappa", "mamma", "lampa" och "där" som svar.

Ikväll ska jag förhoppningsvis (Om maken hinner hem i tid) träffa danstjejerna för en avslutning. Ni som följt min blogg ett tag vet att jag har varit med i en dansgrupp här i stan. Nu har många av oss barn (både ett två och tre barn var) vi jobbar, pluggar och har andra kvällsaktiviteter. Dansen har skjutits lite åt sidan och vi är väl alla överrens om att en nedläggning tyvärr blivit acktuell. Det känns ledsamt att inte ha dansgruppen längre, men samtidigt är det ju så att man har ganska fullt upp i livet ändå.
Dansträningen var för mej ett skönt avbrott bland bajsblöjorna. Det var roligt att dansa med en grupp tjejer som inte bara var mitt träningssällskap utan också mina vänner. Vissa gånger kunde man komma dit trött, på dåligt humör och gravid men ändå vara lika välkommen och mötas av förstående blickar och ord. Jag mådde alltid bättre när jag kom hem. Man fick lite träning, dansa som är bland det roligaste jag vet och träffa goda vänner. Jag kommer att sakna det! Hoppas ni vet tjejer hur glad jag är att jag fick dansa med er.

Som sagt, jag hoppas jag hinner dit ikväll. En mysig kväll med god mat och trevligt sällskap vill man ju inte missa:)

Återstår att se hur det blir.

Mysgubben

2010-10-19 09:27:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Theo vaknade halv sex i morse och var hungrig. Maken upptäckte när han skulle gå upp och göra flaska att det var strömavbrott i hela huset. När ingen välling kunde göras och ingen gröt, var det bara att pallra sig upp och ta med sig Theo till övervåningen. Vi lyckades tända massa ljus och jag hittade en burk med färdiggröt i skafferiet. När Theo ätit klart var han fortfarande jätte ledsen och kinkig, så jag testade att lägga honom igen. Vilket funkade. Klockan åtta vaknade vi nästa gång och då hade maken redan hunnit gå till jobbet. Vilket lyx med lite sovmorgon denna veckan. Hoppas det håller i sig.

Idag ska jag träffa en vän och en av hennes pojkar... men det är inte förrän i eftermiddag. Innan dess ska jag sy några mössor och städa lite här hemma. Blir en ganska lugn dag här hemma idag också med andra ord.



Theo gosar med mormor. Vi har verkligen fått en grabb som gillar att kramas och gosa.

Just nu ligger han och spelar synth på golvet och headbangar till musiken. Måste spela in en film och visa er hur roligt Theo dansar. Just nu är kamerabatteriet slut tyvärr.

Sömntuta

2010-10-18 12:28:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu har Theo sovit i tre timmar. Ska han aldrig vakna så att jag får lite sällskap!?

Jag har fått massor gjort medans han sov. Svarat på mail som väntat under helgen, skrivit upp vilka beställningar som ska göras i veckan, bloggat, rensat i tygförådet, lagat mat o lite annat smått och gott.

När Theo vaknat och vi ätit så ska vi åka ner till stan en sväng. Kylskåpet behöver fyllas på och bibblan besökas.

Vilken soft dag det här blev.

Bara mina egna tankar som ekar

2010-10-18 10:50:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag sitter här och njuter av en kopp kaffe och en stunds tystnad.

Än så länge är skillnaden mellan att ha ett barn eller två barn här hemma enorm! Va mycket fortare morgonrutinerna går när man slipper tvåårstrotset. Va mycket tystare det är i huset är min sångfågel är borta. Va mycket tråkigare det är när Theo sover. Va mycket ensammare det känns i huset.

Kanske jag kan läsa ur någon av mina tre lånade bibblanböcker denna veckan. Kanske hinner jag klippa till och sy några beställningar redan idag.

Va konstigt det känns att ta en klunk av kaffet och inte samtidigt höra orden man alltid annars hör "Mia också smaka kaffe". Jag saknar dej redan stumpan. Hoppas att du har det bra med alla barnen hemma hos mormor.



Utan er är jag halv. (Bild från när vi åkte upp till dalarna i fredags)




Ni missar väl inte min tävling här på bloggen där du kan vinna en canvastavla!?
Klicka in dej HÄR och tävla med detsamma.



Bröllop 16 okt

2010-10-18 09:54:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
Mingel utanför kyrkan


Det fina brudparet firas med applåder, rop och ris.


Våra bordsgrannar


Jag och maken

Vi hade en jätte rolig kväll med massor av tal och spex.
Maten smakade fantastiskt och tårt och kakbuffén var inte att leka med.

Grattis än en gång på er bröllopsdag Markus och Jenny!


Klätterapan och lång bilfärd

2010-10-17 22:50:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «







Nu har vi kommit hem igen. Tyvärr med ett barn mindre än vanligt. Mira ska leva loppan hos mormor och morfar denna veckan. Jag undrar hur lugnt och skönt jag kommer att få det i veckan? Med tanke på bilderna ovan och att Theo börjat klättra och ha sig så skulle jag gissa på att det ändå inte blir så jätte lugnt. Men lite lyxigt kommer det att bli när jag bara har ett barn att ta hand om. Jag hoppas att Theo kan njuta lite av att ha mamma för sig själv också och inte bli bara gråta över att det är tråkigt när storasyster är på vift. Sist han var själv blev han uttråkad på bara någon timme.

Vi har haft en toppen helg, fullsmockad som vanligt när man är uppe. Därav mitt icke bloggande.

Resan hem gick bra och Theo sov nästan hela vägen. Både jag och maken hade huvudvärk och var väldigt trötta men vi körde halav vägen var och det funkade bra. Nu sover mina grabbar på nedervångingen och jag ska väl också gå och krypa ner brevid dem. Har lite svårt att somna direkt jag kommer hem på kvällen... måste varva ner lite... och det har jag väl gjort nu tror jag.

Gonatt!

Bröllopsdax

2010-10-16 12:10:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har vi haft bruden på besök här hemma hela morgonen. Min syster har nämligen gjort iordning brudens frisyr och smink idag. (Min syster är utbildad frisör) Vilken ära att få vara med och se hur bruden förvandlas från "vanlig" tjej till en strålande vacker brud. Dom var så fina brudparet och jag är säker på att det kommer att bli en fantastisk dag. Om en stund ska vi åka till kyrkan och sen blir det fest hela natten lång:)

Några bilder hinner jag tyvärr inte ladda in... men det kommer så småningom. Åtminstone en egobild på mej och maken.

Trevlig helg!


Reseuppdatering

2010-10-15 22:41:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Resan gicka fantastiskt bra. Hade aldrig gissat att det skulle gå så smidigt. Barnen lekte och var nöjda och sen sov Mira tre timmar av de 5 timmarna det tog att åka. Theo sov lite mindre, men var ändå nöjd coh glad. Toppen bra resa med andra ord.

I kväll har vi varit på barnkalas och firat söta Lilly.
När vi kom hem ville Mira inte alls somna... och hon slog igen sina blå till sist när mormor lade sig brevid henne i sängen och då var väl klockan närmare tio. Hoppas hon sover länge imorgon.

Nu ska jag se vem som åker ur idol sen är det dax för sängen.
Gonatt!

En liten gullgroda som sover. En glad sols...

2010-10-15 10:59:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201010153933 (MMS)

En liten gullgroda som sover. En glad solstråle som klappar händerna till barnsånger. Än så länge går resan bra. Bara 4 timmar kvar.


Nu bär det av igen

2010-10-15 09:26:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu har vi packat och sprungit som yra höns hela morgonen. Jag tror att det mesta är på plats nu och bara packningen in i bilen kvar. Jag kikar in här en snabbis för att skriva några adresser på paket som ska skickas idag. Några glada som möts av mössor i lådan på måndag kanske:)

I helgen blir det ett litet systopp och jag hoppas att ni som väntar på beställningar har överseende med det. Jag ska lägga på ett kål så snart vi är på hemmaplan på måndag igen.

Ska bli mysigt med bröllop imorgon. Jag har just slagit in bröllopspresenten och börjar få lite lovefeelings. Hoppas de får en fin och solig dag.

Nu ska jag ta hand om en mycket trött liten Theo. Vi har fullt upp med att försöka hålla honom vaken tills han ska sätta sig i bilen.

Hej så länge!

Som en virvelvind

2010-10-14 13:58:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag hinner inte med nåt idag känns det som. Jag springer hit och dit och plockar med allt o inget. Hade tänkt få massa gjort medans barnen sov. Tror ni inte de vägrade sova middag båda två!? Jag blev helt less. Till sist somnade Theo iaf och Mira fick jag lägga ut i vagnen... då somnade hon också. Men drygt en timme senare än hon borde så jag kommer snart att behöva väcka henne.

Om en liten stund kommer svärfar på besök. Det luktar nybakat i huset och jag hoppas att de ska känna sig välkomna.

Jag har mail som väntar på att bli svarade på och annat som ligger och ropar på min uppmärksamhet. Jag hatar att känna mej så här stressad och splittrad. Imorgon sätter vi oss iaf i bilen och åker på bröllop uppe i dalarna. Då tvingas jag slappna av oavsett om jag glömt nåt, hunnit med allt eller inte.

Hoppas ni får en mysig helg!

Vi blev vinnare!

2010-10-13 22:16:02 Shopping
» Kommentarer(0) «


För någon vecka sedan vann jag en tävling hos Fru Sofie. Vinsten var ett presentkort från geggamoja

Vi valde att beställa hem denna superfina fleeceoverall till Theo. Den kommer att bli perfekt att använda nu under hösten och även som underställ i vinter.

Tack snälla Geggamoja och Sofie för den fina vinsten! Både Theo och Mira blev väldigt glada då det visade sig att de båda kunde ha overallen. (st 86(92)



 


Enbarnsförälder i några dagar

2010-10-13 21:26:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag har jag hållt igång precis hela dagen. Känns inte som jag att jag suttit still i många minuter. Jag lovade mej själv att inte göra nåt efter klockan nio. Inte ens gå in på internet eller blogga. Nu är klockan 21.17 och jag sitter ändå här. Jag hann inte med det jag skulle innan klockan nio helt enkelt.

Imorgon kommer svärfar med fru hit. På fredag åker vi upp till dalarna. På lördag är det bröllop.
Nästa vecka ska Mira stanna uppe i dalarna själv med mina föräldrar. De kommer med syrrans flyttlass i nästa fredag och tar då med sig stumpan tillbaka till stan. I fem dagar ska vår stora tjej vara borta från oss. Det kommer hon tycka är hur kul som helst. Undra om vi kommer att kunna njuta eller bara sakna???

Det jag vill komma fram till är att vi med andra ord har lite fullt upp nu i helgen:)




En fantastiskt söt bild på Sessan från vår photoshoot i dag.
Fler bilder kommer när jag får några fler minuter över.


Några sömnfunderingar

2010-10-13 08:47:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Ännu en dag med huvudvärk och då jag är trött och seg. Måste vara årstiden som gör det eller nåt.

Idag planerar vi att gå till öppna förskolan en sväng sedan ska vi ev träffa en vän och hennes dotter nere på stan i eftermiddag.


Killen som lärt sig klättra
(I bakgrunden ser ni mina tyger som ligger och väntar på att bli tillklippta)

Jag har precis lagt en trött Theo.  Han lägger sig tidigare och tidigare på mornarna. Bara upp för blöjbyte och gröt och lite bus sen lägger han sig igen efter en timme ungefär. Fast oftast sover han inte lika länge på förmiddagarna längre som han gjorde förut. Hur sover era bebisar? Theo är ju nio månader nu och sover fortfarande 3 gånger på dagen. En sväng på morgonen, sen ett långpass efter lunch och sedan en kortis runt femtiden. Svårt att veta när man ska försöka ändra dom rutinerna och få honom att sova bara 2 gånger per dag.
Än så länge sover han ju bra på nätterna också tack o lov, så kanske man ska låta det vara så här tills man märker att han sover sämre på nätterna eller inte kommer i säng på kvällen.
Vi har en grabb som gillar att sova helt enkelt:)

Jag borde verkligen ta tag i oss alla och göra oss iordning för öppna... men energin vill inte infinna sig. Jag sitter här vid datorn några minuter till... sen så.

Hoppas ni får en toppen onsdag!



Tävling i samarbete med mirasmamma:)

2010-10-12 21:04:23
» Kommentarer(2) «




Just nu pågår det en tävling hos Malin och Ella där du kan vinna en valfri mössa från mej.
Passa på att tävla! Kanske har just du turen att vinna!?

Klicka HÄR och du kommer direkt till tävlingen


Snosat bebis

2010-10-12 13:11:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag har vi varit och hälsat på en kompis och hennes nyfödda tjej. Sååå go och söt. Jag förundras varje gång över hur små de är de små liven.

Mira har precis somnat och Theo sitter här nedanför mej. Jag lyckades inte tajma deras sömn idag tyvärr. Har funderingar på om vi ska ta oss ner till stan idag. Gå en sväng och sedan hämta upp maken när han slutar jobbet. Få se när jag får Theo i säng och hur mycket klockan är när han vaknar igen.

Ska försöka ta mej till gymmet ikväll också, få se om jag lyckas med den kraftansträngningen. När jag varit så trött på sistone så har jag inte orkat träna. Varje fri minut har jag försökt sätta mej i soffan och bara vara.

Är sugen på att klä barnen lite höstmysiga och gå ut och ta lite fina kort i höstsolen... få se om jag gör det istället för att åka till stan. Nåt trevligt ska vi väl göra i eftermiddag iaf.

Nu ska jag underhålla Theo lite så att han blir trött och hinner sova en stund samtidigt som syrran:)


Framtiden. Skräck eller förtjusning?

2010-10-11 21:16:16 Personligt
» Kommentarer(5) «


Ikväll har jag suttit och planerat föräldraledigheten på försäkringskassans hemsida. Det är inte lätt detta med dagar hit och dit. Vi vill såklart att Theo ska vara hemma så länge som möjligt. Mira tror jag absolut är redo för förskola så för hennes skull spelar det ingen roll när jag börjar jobba igen. Theo däremot blir ett i januari och jag hade hoppats kunna vara hemma tills efter sommaren 2011 då han är 1½ år. Nu ser det inte ut som att våra dagar kommer att räcka riktigt så länge då vi slösat en del på dem sen Theo föddes.

Imorgon ska jag ta kontakt med jobbet och berätta om våra planer.
Det känns spännade och roligt att gå tillbaka till jobbet igen efter 3 års mammaledighet. Roligt med samtidigt lite sorgligt. Vilket stort steg att lämna sina älsklingar på förskola största delen av dagen. Helt plötsligt ska någon annan ha ansvar om våra barn. Helt plötsligt måste jag släppa på kontrollen. Det kommer att bli jobbigt för mej, men säkert nyttigt.

Jag slutar aldrig förvånas över att mina barn blivit så stora så snabbt.
Undra om jag någonsin kommer att få en sån här tid igen? Undra om det blir några fler syskon i vår familj? Framtiden är spännande. Jag ser fram emot varje dag.

Supersöta mössor för beställning!

2010-10-11 12:11:15 Syhörnan
» Kommentarer(5) «




Måste bara dela med mej av ett sött litet sett som jag sytt till en liten tjej.

Jag tycker det blev bedårande sött!

Glöm inte att ni kan beställa mössor eller scarfs av mej. Mössorna kostar från 100 kr och scarfen 60 kr.



Kika in på min syblogg. Där uppdaterar jag ofta vad jag sytt, där kan du också se prislistor och modeller på mina mössor.

mirasmamma.blogg.se/syblogg


Godmorgon måndag!

2010-10-11 09:46:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




"Mamma tycker du jag är söt?"

Om en stund ska vi packa iväg oss till Öppna förskolan. Theo ligger och sover. Jag hatar att väcka honom för att åka iväg, men oftast brukar han piggna till sig ganska fort och orkar vara vaken tills vi kommer hem igen. Inte lätt när sovtiderna krockar med öppna varje gång.

Visst är det skoj att det kommit upp en tävling här på bloggen!? Ni måste passa på att tävla nu. Jag har flera bilder jag själv skulle vilja få förstorade till canvas. Kanske får önska oss det i julklapp?


Tävling - Vinn ett presentkort från SumoPix!

2010-10-11 09:07:13
» Kommentarer(10) «





I samarbete med SUMOpix.com har jag nu äran att starta en tävling, där du kan vinna ett presentkort på 300 Kr som kan användas till att köpa fotoprodukter från SUMOpix.
Där kan du beställa canvastavlor
 (länk)  i alla former och storlekar för ett bra pris.

Alla kan delta i tävlingen!

Du deltar genom att besvara frågan (svaret finner du på SumoPix hemsida HÄR):
Vilken är den minsta storleken du kan beställa på en canvastavla?

1 lott:
Skriv en kommentar med svaret på frågan (glöm inte att skriva namn och mailadress alt. bloggadress)

2 extra lotter:
Lägg upp information om tävlingen och sumopix på Facebook

2 extra lotter: 
Länka till tävlingen och SumoPix i ett inlägg på din egen blogg. (du får gärna låna bilden ovan)

Skriv i kommentaren om du länkat på antingen bloggen eller facebook.

Den 22 oktober avslutas tävlingen och jag drar en vinnare. Lycka till!

Hinner inte med...

2010-10-10 20:53:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Den här dagen gick lite för fort. Jag har massa saker jag skulle hunnit med att göra. Imorgon kommer med andra ord att bli en stressig dag med massa saker på listan.
Jag hoppas barnen är snälla mot mej och låter mej fixa med mitt en liten stund på dagen.

Jag är ledsen, men jag hinner inte skriva mer än så.

Nu ska jag slå in några paket med mössor som ska skickas på posten imorgon och sen ska jag gå ner till soffan och krypa upp brevid maken och se på film.


Bröllopssnygga!?

2010-10-09 22:31:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Brudparet gör segerdansen ut ur kyrkan. Dom var så söta så. Tack snälla för att vi fick komma och fira dagen med er!

När klockan blev nio åkte vi hem efter att vi fått reda på att bägge barnen fortfarande var vakna. Vill ju inte skrämma ihjäl farbror daniel första gången han är barnvakt... om han inte redan blivit det under dagen stackarn. Mina barn kan nog köra musten ur de flesta:)


Vi bad Johan fota oss under en paus efter vigseln.
"Lägg upp handen på mickes axel, det blir jätte fint" Kändes jätte naturligt... eller inte???



Fina vi i helbild. Visst är vi söta?



Sen ballade det ur och resten av bilderna tänker jag inte visa er.

Tack Johan för att du räddade bloggen och mitt ego.

Vi har haft en jätte mysig dag i kärlekens tecken. Blev nästan lite ledsen när vi kom hem och barnen ändå somnat trots allt. Vi som hade sett fram emot några barnpussar innan läggdags.
Nu är det visst chips och film i soffan tillsammans med maken och svågern. Hörs imorgon igen! Gonatt!


Påväg

2010-10-09 12:54:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Oj, den här förmiddagen gick i racerfart. Städa, skriva barnvaktslista och fixa med barnen. Nu är vi påklädda och påväg.

Hoppas ni får en rolig lördákväll!


Inte humant

2010-10-09 07:02:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag var vi nog uppe först av alla. Eller kanske är vi fler tappra föräldrar som går upp vid kvart i fem en lördag? Mira kunde dra sig i vår säng en stund iaf, så gå upp på allvar behövde vi inte göra förrän sex. Med planer på bröllop, barnvakt och en lång dag framför oss, känns det inge vidare att vi alla vaknat så tidigt. Det finns risk att Mira är kinkig hela dagen. Mitt tålamod när jag är trött ska vi inte prata om och maken kommer förmodligen inte heller att orka så mycket.

Nu tjatas det om frukost så jag ska väl logga ut härifrån nu. Vadå vila?

Theo modellar i vintermössan

2010-10-08 14:58:11 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Någon mer än jag som diggar Theos nya mössa. Han kommer bli coolast i lekparken i vinter (kanske ensam också, eller går folk till lekparken på vintern?)

 



Bara att välja framsida efter humör. Prins eller robot, det är frågan.


Höstpyntat med nyinköpta kronlyktor

2010-10-08 14:50:08 Huset & Inredning
» Kommentarer(0) «



lyktor från zelected by houze



Nice or what?


Jymping

2010-10-08 12:41:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Åhh va roligt det var att se min lilla darling hoppa och skutta idag. Hon var verkligen i sitt esse och tyckte det var superskoj att jympa på öppna förskolan. Finns inget bättre än att se sina barn ha roligt.
Theo tyckte även han att jympingen var rolig och han "kröp" runt runt han med. Jag roade mej med att kika på Mira och uppmuntra henne samtidigt som jag jagade en tokig bebis som ÄLSKAAAAR kontakter och eluttag. Jag får väl se det som min dagliga träning. Det är bra att barnen får mej att röra på fläsket när jag själv inte tar mej iväg till gymmet.

Resten av dagen ska vi bara vara hemma. Jag har lovat Mira att vi ska gå ut i eftermiddag. Jag hoppas att hon nöjer sig med att vara ute på gården... vet inte om jag orkar ta mej till lekparken idag. Latmask som jag är:)

Nu snart kommer en vän till mej och ska hämta sina saker från inredningspartyt. Måste ta en bild och visa er de fina lyktorna jag köpte. Sååå fina! :)

Snart kommer det upp en tävling här på bloggen. Spännande va!?


Öf och bröllopsplaner

2010-10-08 09:17:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ny morgon, nya möjligheter!

Theo ligger just nu och sover för att samla nya krafter tills vi drar iväg till öppna förskolan. Idag är det jympa igen och det vill vi ju inte missa. Mira har pratat om jympan flera gånger sedan vi var där sist.

Själv är jag trött, men just idag känns det som att det är mindre ansträngande att åka till öf än att vara hemma och ta hand om barn som är rastlösa och klättrar på väggarna.

Nu är det helg igen... det går fort minsann.
Jag har precis valt ut vilken klänning jag ska ha på morgondagens bröllop. Jag hoppas den känns lika bra imorgon och att jag får känna mej lite fin.

Nu ska jag packa skötväska och sen ska vi åka. Happy friday!



Denna klänning hade bruden på förra bröllopet vi var på. Snygg va!?

Vintermössa - Ny modell för beställning!

2010-10-08 09:08:37 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Nu har jag äntligen blivit nöjd med mönstret till min första modell av vintermössa.

Mössan kostar 150 kr och sys i fleece. Mer info på sybloggen!


Typiskt

2010-10-07 22:24:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det går inte att ladda in bilder på bloggen ikväll heller. Fy va less jag blir. Suck.

Ännu mera tyger och så en bekännelse

2010-10-07 19:39:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag fick jag hem en massa tyger igen! Denna gången mest enfärgat. Fleece i massor och även enfärgade tyger till mössorna. Ikväll ska jag sätta mej och klippa till de mössor som ligger på väntelista. Några som inväntat just denna leveransen. Hoppas att jag hinner sy färdigt alla mössorna nu i helgen, trots att det är bröllop och annat planerat.

Idag har jag även blivit nöjd med en av mina vintermodeller av mössorna. Kommer bild på den senare. Mira gillade iaf sin nya mössa och gick omkring och kallade sig själv för "sessa" hela eftermiddagen. Ni kommer att förstå varför när bilderna kommer.

Jag har en väldigt trött period just nu. Det kanske märks på mina inlägg. Jag hoppas några av er är kvar och läser när jag kommit tillbaka som den glada, pigga Therese igen. Jag är så glad över att få sitta vid symaskinen på kvällarna, det är lite av en höjdpunkt på dagen. Sitta där i brummandet och inte tänka på nåt eller ha ansvar över någon mer än mej själv och symaskinen. Min föskylning sitter inte längre i näsan utan i huvudet i form av huvudvärk och i kroppen i form av trötthet. Jag är glad att jag får sova på nätterna åtminstone.

Supermamma eller bara en vanlig mamma?

2010-10-07 14:32:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag är heeelt slut! Jag behövde åka ner till stan för att köpa bröllopspresent till på lördag då vi ska på bröllop. Passade även på att först träffa Jenny och lilla Noomi för en fika på Ikea. Efter det shoppade jag lite med barnen och fick faktiskt tag på en present. Vad kan jag såklart inte säga här. När jag väl hittat en present var klockan redan lunchtid, så det blev en tur till Ikea igen för att äta lite lunch.

Visst låter det inte så jobbigt? Men tänk dej då två barn som ska in och ut ur bil, kläs på och av hundra gånger. Tjatas med, trotsas med och bytas blöjor... samtidigt som man har en stor vagn med all dess packning med sig.
Jag är jämt svettig nu för tiden.

Jag känner mej iaf som en supermamma som överlevde och fixade att få i oss alla tre mat. Att köra en vagn, bära brickor, bära stolar och hålla koll på barn samtidigt är en konst som det tar lite tid att lära sig.

Mira somnade nyss och jag vet att det är alldeles för sent och att hon bara borde få sova en kvart, men jag kan inte med att gå in och väcka henne. Jag orkar inte. Jag måste få vila öronen åtminstone en halvtimme. Så nu ska jag slå av datorn sätta mej i soffan och stirra in i en vägg i 20 min. SEN, ska jag väcka barnen och försöka få nåt gjort även i eftermiddag.

Muddbyxor med cool detalj

2010-10-06 21:19:11 Syhörnan
» Kommentarer(8) «




Detta är dagens verk. Ett par muddbyxor i jeansfärg med påsydda bokstäver. Tuffa tycker jag, vad tycker du?


Sydde även ett par tajts till Mira i samma tyg. Ser ut som jeansleggings. Kommer passa bra till klänningar och tunikor.

Resten av dagen är inte så mycket att prata om. Jag har haft huvudvärk, varit otroligt trött och haft noll tålamod. Ingen vidare dag med andra ord. Barnen känner det på sig direkt när jag är på dåligt humör och så blir de det också.
Hoppas morgondagen blir bättre.


Mössor i mängder

2010-10-06 21:14:50 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Kika in på sybloggen för fler bilder


Går inte att ladda in bilder!

2010-10-06 19:48:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hade massa bilder jag ville visa men blogg.se är inte på min sida just nu. Jag återkommer senare och hoppas på att det funkar då. Fler som har samma problem?


Detta med bra och dåliga faser

2010-10-06 07:48:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Det är alltid tidiga mornar hos oss nuförtiden. Men jag ska verkligen inte klaga för på kvällarna har vi världens bästa barn.

Mira säger till själv att hon vill sova och det är oftast före vanlig läggdagstid. Hon somnar de flesta kvällar på en minut utan ett enda pip. Hon som för bara några veckor sedan kunde prata sig till söms under 1-2 timmar. Hon ville inte sova sin säng och skrek och gormade mest hela kvällarna.

Theo är också han fantastisk när han ska lägga sig. Oftast är det bara att ge honom en flaska, borsta tänderna och sätta på pyjamas och sedan lägga ner honom i sängen. Där somnar han då på någon minut, helt själv. Jag börjar märka tendenser till separationsångest. Men oftast är det på dagarna det märks mest. Då kan han ibland tycka att det är jobbigt att mamma går ut ur rummet. Igår var en sådan dag. Det slutade med att han bara sov en gång på hela dagen istället för tre gånger som han vanligtvis sover.

Jag undrar vad jag gjort för att förtjäna så sköna kvällar? Jag tackar, njuter och tar emot... men kan inte låta bli att tänka att snart kommer det väl en fas igen... en dålig sådan.


Lovely day... trots sjukdom

2010-10-05 21:42:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 

Jag känner mej fortfarande hängig och förkyld så vi har varit inne idag med och kurerat oss. (Insåg efter en kommentar här på bloggen att jag får ändra till. "Varit inne NÄSTAN HELA DAGEN och kurerat oss" :))Miras utslag försvann efter att hon sovit middag. Jätte märkligt. Men skönt att de försvann. Hoppas de håller sig borta.

Jag behövde lämna några brev på posten idag så det blev en liten promenad efter mellis. Vi stannade till på lekplatsen också så att Mira fick "leka av sig" lite. Mina barn gillar sand.



Gullgrodan i sina nya raggisar stickade av mormor. Matchar perfekt hans outfit idag.



Idag matchade dom i likadana molnmössor (sydda av mej såklart). Mira har en jacka från villervalla och Theo en jacka från Polarn o pyret.

 

Mira vägrar numer att åka vagn. Idag skulle hon hålla min hand när vi gick (vilket hon aldrig vill göra annars).
En promenad på 30 min tar nuförtiden en timme. Tålamod! 



Sötisen myser i sin Buppa brand åkpåse.

Resten av dagen är inte så mycket att tala om. Jag har ägnat kvällen åt att sy ett tiotal mössor med tryck.
Imorgon är det onsdag och det enda som står på schemat är grey´s anatomy på kvällen:)

Torr som fnöske

2010-10-05 18:41:04 Personligt
» Kommentarer(4) «




Jag blev så glad när jag klickade in mej på min mail och såg att jag kommit med i buzzadors kampanj med decubal produkter. Jag kommer att få testa ansiktskräm, handkräm och läppbalsam.

Jag vaknade i förra veckan och var helt stel i hela ansiktet. När jag sa första ordet den dagen så riktigt kände jag hur hela ansiktet sprang i tusen bitar. Jag är sååå torr! Jag blir alltid fruktansvärt torr den här tiden på året. Både ansikte, kropp och läppar. Ska bli spännande att testa dessa produkter och se om de hjälper nåt mot den torra huden. Jag har testat det mesta och många gånger blivit besviken så jag är en hård kritiker när det gäller huskrämer.

Jag kommer att få massa tuber att dela ut till mina vänner också. Någon som vill testa?

Prinsessmössa i ny modell

2010-10-05 12:14:56 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Min vanliga standardmodell på mössa men med en ny idé.
Påsydda bokstäver och krona i bomullstyg.
Kommer att pryda en söt liten tjej.




Theo fick vara modell trots tjejig mössa. Tur att han är liten och inget förstår:)
Fler bilder på sybloggen


Utslagen på bild

2010-10-05 10:58:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Så här såg Miras utslag ut för någon timme sedan. Nu har de liksom spridit ut sig mera och ljusnat. En del har försvunnit. Jag skulle gissa att alla är borta om någon timme eller så. Det låter ju verkligen som någon reaktion på något hon ätit eller så... även om jag inte kan komma på vad det skulle kunna vara.
Läste om en del utslag som kan komma och sedan försvinna för att sedan dyka upp igen efter några timmar. Återstår att se om det händer. Det är skönt att hon inte verkar lida av dom alls iaf. Hon kliar inte och har ingen feber.

Den här förmiddagen gick fort. Theo ligger nere och sover så jag och Mira har roat oss själva. Om en stund är det dax att börja tänka på lunchen. Ska bli gott med lite mat:)

Utslag!?

2010-10-05 08:40:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag vaknade barnen som vanligt tidigt och det var bara att tvinga sig upp trots att både kropp och huvud protesterade.

När vi satt vid frukosten upptäcker maken att Mira är alldeles röd på hela benen. Det visar sig när vi kikar närmare att hon har fått utslag på heal kroppen. Fläckvis upphöjda utslag på armar, ben, rumpa, rygg. Jätte märkligt. Jag har aldrig sett något sådant förut och Mira är inte den som brukar vara sjuk eller ha utslag. Jag kan inte komma på att hon ätit något konstigt igår eller så, inte heller stämmer det överrens med beskrivningarna om nässelutslag eller scharlakansfeber. Någon som har nåt tips om vad det kan vara?

Med tanke på både utslag och förkylningar så kurerar vi oss hemma idag. Känns lite tråkigt att vara hemma... men vi får väl försöka roa oss på nåt vis.


Tygnyheter oktober!

2010-10-04 17:53:53 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


   

Idag kom äntligen min efterlängtade tygleverans!

Kika in på sybloggen för mer info och större bilder.


Ny vecka

2010-10-04 09:15:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Fy va skönt det är att ha maken hemma igen. Inte bara för att jag fick en skön sovmorgon imorse:) Min förkylning har blivit värre under natten och jag känner mej riktigt hängig idag. Blir en lugn hemmadag. Förhoppningsvis får jag hem mina tyger idag och kan sätta igång och sy de beställningar som blivit liggandes på väntelista.

Mira har redan gjort det klart för oss att hon ska ut och cykla och gunga idag. Låter som en bra idé tycker jag. Öppna förskolan får vänta tills senare i veckan eller nästa vecka (beror på hur jag mår)

I eftermiddag kommer min syster hit igen. Hon ska arbetsintervju imorgon. Håll tummarna nu att hon får ett jobb så att hon kan flytta hit på heltid redan denna månaden!

Söndagkväll

2010-10-03 19:29:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Barnen skämmer bort mej på kvällarna. Mira har nu fyra dar i rad sagt till själv när hon vill sova. Idag var klockan halv sju när hon knoppade in.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska poppa en skål med popcorn och sedan sätta mej i soffan och se på en film jag har hemma från "lovefilm". Så får det nog bli.

Vi har haft en bra dag... mest bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag har rinnande näsa, halsont och huvudvärk så jag ska kurera mej lite de närmsta dagarna och hoppas att förkylningen inte blir värre.

Gokväll!

Kaffekaos!

2010-10-03 09:29:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag skulle bara lägga upp en sak på hyllan ovanför skrivbordet. Vips blev det värsta dominoeffekten som slutade med en full kaffekopp utspilld på skrivbordet, med symaskin, dator, mobil och alla mina mössmönster liggandes i ett hav med kaffe. Mobilen och mina mönster blev mest skadade. Jag hoppas mobilen startar när jag sätter på den senare och mina mönster... ja, dom lär ritas om. SUCK!

Vilken tur att jag inte hade alla mina färdigsydda mössor liggandes där jag brukar ha dom, i så fall hade de också varit dränkta nu.


Nysydd fleecekappa

2010-10-03 08:18:19 Syhörnan
» Kommentarer(8) «








Här ser ni mitt senaste syalster. En fodrad fleecekappa. Det kommer att komma knappar på den också så småningom. (Måste hitta några snygga som passar till.) Muddar i ärmslut.

Fler bilder på sybloggen


Sweet mommy

2010-10-03 06:33:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Denna award kommer från fina Cilia. Tack snälla du!

Instruktioner:

  • Ge denna till någon eller några mammor du tycker förtjänar den
  • Skriv varför du tycker de förtjänar den
  • Be dina vänner som fått awarden att ta bilden och ge den vidare
  • Länka till den som gav dig awarden

Denna vill jag ge vidare till:

  • Linda. Linda är en tjej som för ca ett år sedan drabbades av inflammatioriskbröstcancer. Hon har gått igenom massor av behandlingar och ändå vill inte de hemska cancermonstren lämna hennes kropp. Att hon samtidigt orkar ta hand om fyra grabbar (varav två under 2½ år), en make, hundar, katter och hus tycker jag definitivt gör henne till en sweet mommy! Linda, jag beundrar dej varje dag!

05:59

2010-10-03 06:21:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag hatar att vakna den tiden! Idag var Mira jätte ledsen när hon vaknade och grät efter pappa. Det är oftast maken som hämtar henne när hon vaknat på morgonen och jag kan förstå om det är då hon kommer på att pappa är borta. Nu sitter hon iaf och ser på bompa. Theo vaknade också han när storasyster var ledsen, så han ligger här på golvet nedanför mej och ålar runt.
Han har lärt sig öppna alla garderobsdörrar, så just nu är det tidningar och andra papper som är påväg ut på golvet. Kul!?

Nä, fy vad jag är trött. Imorgon vill jag ha sovmorgon!



Nattpladder

2010-10-02 22:54:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vad gör jag uppe nu egentligen?

Jag skulle "bara sätta mej en liten stund" vid symaskinen tidigare ikväll. Det slutade med att jag satt där i nästan 3 timmar efter det att barnen gått och lagt sig. Jag glömde bort både mat och annat pyssel jag skulle gjort ikväll.

Det resulterade iaf i en mössa till Theo (Provmössa i ny modell) och en underbart fin jacka/kappa i fleece till Mira.

När Theo fått sin jacka idag kom jag ju på att Mira inte heller har någon fleecejacka. Så då blev det till att sy en till henne med. Eftersom jag inte hade något mer blixtlås hemma fick det bli en variant med knappar istället. Bilder imorgon!

Nu SKA jag slå av tven och datorn och försöka få lite sömn innan det blir morgon. Eftersom barnen la sig innan sju idag så räknar jag med en tidig morgon. Bara inte före klockan sex. Snälla rara ni...

Mira 28 mån

2010-10-02 22:48:05 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Vilken stor och duktig tjej vi fått. Hon älskar att hjälpa till och är otroligt artig. Säger man inte "Tack" när man får något av henne eller när hon gjort något för en så påminner hon oss direkt.

Språket kommer mer och mer. Nya ord varje dag och många gånger kommer det upp till 3-4 ordsmeningar. Jag märker att det många gånger bara är jag som förstår henne. Inte så konstigt kanske med tanke på att det är jag som umgås med henne hela tiden och som hör henne prata konstant. För tyst... det är hon endast när hon sover:)

Det känns som att sömnproblemen börjar ordna upp sig. De senaste dagarna har hon tom bett om att få gå och lägga sig. Hon somnar numer i sin säng både vid lunchvilan och på kvällen. När man är i det där jobbiga tror man aldrig att det ska ge med sig. Till nästa gång det är jobbigt ska jag försöka komma ihåg att det bara är en fas och att den går över.  

Välling har hon också slutat med denna månaden. Kanske säger jag lite för mycket nu och det blir bakslag redan imorgon. Men det är flera kvällar nu som hon lagt sig utan flaska och inte ens bett om den. Jag tycker att det är bra att hon gett upp vällingen. Hon äter bra ändå och det är absolut inget hon behövder... jag tror bara att det varit ett sätt för henne att varva ner på kvällarna.

Sjunga, måla, pyssla och vara ute och gunga det är några av Miras absoluta favorit sysselsättningar just nu.

Ja, det var lite om Miras utveckling. Imorgon ska ni få läsa om Theo.


Bild på Mira för exakt ett år sedan


Theo 9 mån idag

2010-10-02 22:36:21 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Grattis älskling på din 9 månaders dag!



Body från kappahl
Jeans från PompDeLux
Strumpor från kappahl

 

  

Min lilla lilla gullgroda!
Testar nysydd molnmössa med fleecefoder.


Elitnivå

2010-10-02 13:49:41 Syhörnan
» Kommentarer(7) «


Alltså jag är ju så duktig att jag knappt tror på det själv. Nästan så jag börjar komma upp i elitnivå. Stolt som en tupp!

Skämt åsido. Idag har jag lyckats med det jag skjutit upp av nervositet i flera veckor. Jag har sytt en hoodjacka till Theo. En fleecejacka som han ska använda nu i höst. Den blev inte perfekt på långa vägar. Blixtlåset hamnade lite på sniskan. Men vad gör det!? Jag klarade det och det ska jag vara stolt över!


Snygg färgkombination eller hur!? Marinblå fleece, gröna muddar och brun/orange innerhuva


Passade perfekt. Liiite tajt i armarna kanske




Lite tidigt

2010-10-02 07:15:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det blev en tidig morgon idag. Mira kom in till mej redan halv sex. Jag lyckades få henne att ligga tyst till strax efter sex då hon ville gå upp. Ganska snart väcktes även Theo då Mira kom på att pappa var borta och blev jätte ledsen. Imorgon får hon äntligen träffa pappa igen, jag tror att det blir ett kärt återseende.

Nu låter det som att barnen blivit hungriga så det är väl bara att resa på sig och försöka starta dagen.

Det blir nog några tunnor med kaffe idag!

En bra fredag

2010-10-01 21:55:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


I eftermiddag ringde min svåger och frågade om han fick komma förbi och roa oss. Hans besök togs tacksamt emot. Mira vaknade nämligen på fel sida efter middagssömnen och grät tills det att hennes lekkompis dök upp. När barnen somnat satte vi oss och såg på Idol och nu har han precis lämnat mej ensam.

Under morgondagen ska jag hämta en ny soffa som vi ska köpa av ett par vänner och sedan ska vi besöka svågerns nya lägenhet och hämta ett släp som tillhör mina föräldrar. Dagen kommer nog att gå fort känns det som... och efter morgondagen är det sedan söndag och då kommer maken hem igen.

Mira blev lite ledsen i morse när hon kom upp och pappa inte låg på sin plats i sängen. Hon har även fått för sig att bara pappa får byta hennes blöjor, så vi har haft ett antal slagsmål om det idag jag och Mira.

Nu ska jag snart hoppa i säng och hoppas att jag får sova gott hela natten.
Trevlig helg önskar jag er!


Missa inte denna chansen!

2010-10-01 13:36:40 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Inväntar massa nya fina tyger!

Följer paketet med spänning. Just nu är statusen "transporteras". Åhh, vill ju ha dem innan helgen! Massor av beställningar som ligger och väntar. Vad ska jag annars göra i helgen när maken är borta??? Övriga beställningar med tyger jag har hemma är redan färdiga.

Någon som funderar på att beställa och som vill ha snabb leverans!?

Beställ idag och ni har mössan i lådan på måndag!

Någon!???

Turkos Jersey med turkosa stjärnorRosa Jersey med rosa stjärnorLila Jersey med lila stjärnor
Stjärnor i massor är påväg. Fina va!?

Följ mina uppdateringar på min syblogg.
mirasmamma.blogg.se/syblogg


Godmorgon!

2010-10-01 07:14:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det blev tack o lov en bra natt. Både Mira och Theo vaknade samtidigt då klockan slog halv sju. Även om man såklart kunde önska sig en sovmorgon så ska jag absolut inte klaga då klockan åtminstone var efter sex när jag behövde gå upp.

Nu sitter vi alla tre och drar oss lite innan det blir dax för frukost och sedan öppna förskolan.

Undra vad jag ska hitta på i eftermiddag?