Valborg hos oss

2011-04-30 20:22:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Hej på er! Jag är helt och hållet slutkörd. Tröttare än tröttast. Har jobbat idag och det var jätte mycket folk i butiken. Dagen gick i hundrasjuttio.

Under helgen har vi haft besök av våra vänner från dalarna. Vi har inte gjort något speciellt direkt utan bara umgåtts och tagit det lugnt... ja så lugnt som det nu blir med fyra småttingar i huset:) Roligt var det iaf att de kom och hälsade på.

Nu försöker vi få en trött men speedad Mira i säng. Hennes växtvärk i benen har släppt (hon vaknar inte och gråter hysteriskt på nätterna längre) men hon är otroligt trött på dagarna och sover numer middag igen. Jag vet inte om det är vårtröttheten som drabbat henne eller om det har att göra med någon tillväxtfas eller liknande. Det negativa med att hon sover på dagen och går omkring som en zoombie hela eftermiddagarna är att hon blir pigg igen lagom tills hon ska sova på kvällen.

Theo är inne i en mycket rolig period just nu. Han hittar på en massa bus dagligen och springer omkring här hemma som en yr liten höna. Jag är glad att ett barn sover som han ska.

Imorgon jobbar jag igen, men är sedan ledig en hel del i nästa vecka. 
Nu ska jag joina maken i soffan och se på film.

Önskar er alla en fin valborg!


Välkommen underbara sommar!

2011-04-28 12:42:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Städa, kaffe och bok på altanen, sol i massor och lite bränna på bröstet. Kan det bli bättre?

Njuuuter!

Mammabloggala!

2011-04-28 07:01:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Igår fick jag en mycket mycket rolig överraskning i brevlådan.



...Nämligen mitt inbjudningskort till Mammabloggalan som anordnas i Stockholm nästa helg. (Även det finaste lilla hänget i form av ett hjärta med texten"älskad" från Busfia)

Min fina underbara vän Jenny hörde av sig till mej för någon vecka sedan och erbjöd mej en fribiljett till denna gala. Av alla hon kunde bjuda så valde hon att bjuda mej och jag blev så otroligt glad. Nästa lörddag åker jag till sthlm för ett dygn med lyx och glamour tillsammans med massa bloggmammor.

Ni kanske börjar förstå mitt klackskoproblem och varför det blev ett problam just nu.
Jag har även lite viktproblem då den klänningen jag hittade inte fanns i min storlek utan fick inhandlas i en storlek mindre än vanligt och sitter därför så tajt att jag med största sannorlikhet kommer att spräcka sömmen på den under kvällen, speciellt om jag tänkt äta något.

Men om jag bortser från dessa två små petitesser så ser jag fram emot en kväll i finkläder med god mat (trerätters!), underhållning och framförallt en natt i hotellsäng... och en morgon då jag kan sova precis så länge som jag önskar utan att bli väckt av barn.

Tack Jenny för biljetten! Jag är övertygad om att vi kommer att få en toppen kväll! Ser fram emot att träffa dej och prata ikapp om livet och allt runtomkring:)

Är det fler som läser min blogg som ska dit?

mittiveckan

2011-04-27 22:41:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hemma från jobbet igen. Roar mej med att se på sorgliga serieavsnitt. Vem hatar inte när ett avsnitt slutar med en bilolycka!? Ännu värre att få lov att vänta en vecka för att få se fortsättningen. Skönt att slötitta på TV iaf efter ett jobbpass.

Imorgon får vi besök av goa vänner från dalarna. Jag ska därför fördriva morgondagen med städning. Massa tvätt att ta hand om. Kul ska det bli iaf med besök.

Nu ska jag sova... eller snart...måste se klart serien först:)

Vi vrider fram klockan idag va?

2011-04-27 09:40:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «


Hjälp, vilken morgon! Mira startade morgonen genom att gå upp med Maken redan innan klockan sex, hur långt innan vet jag inte för jag var inte vid medvetade så tidigt. När Maken sedan gick vid sextiden så kom Mira ner till mej och tvingade upp mej. Det dröjde kanske en halvtimme innan även lillebror kom upp. Efter att Theo kommit upp har morgonen varvats med gallskrik, bråk, tjat och en hel massa drygt. Jag är på fruktansvärt dåligt humör och fick därför lov att smita iväg några sekunder och skriva av mej. Theo går omkring med tutte och snutte och skulle verkligen behöva sova innan förskolan. Dock är det så att om jag lägger honom nu så kommer han inte sova något klckan tolv och då kommer han att vara ledsen hela eftermiddagen på förskolan istället. Pest eller kolera.

Jag har planerat att promenera till förskolan idag. Dels för att jag jobbar i kväll och inte kommer att hinna gå nåt efter det och dels för att solen skiner och det är underbart ute. Jag har lite extra tid innan jag börjar jobbet så en promenad och dusch skulle jag allt hinna med. (Barnen börjar före lunch för att Theo ska hinna sova där idag)

Så... har ni nåt kul att säga som kan få upp mitt humör lite?



En bild från vår påskafton. Inte varje påsk man kan sitta ute och äta påskmiddag.

Skobekymmer

2011-04-26 09:55:22 Personligt
» Kommentarer(8) «




Igår skulle jag pröva mina klackskor som legat i garderoben sen jag blev gravid. Jag har X antal skor som ligger där och bara väntar på att bli använda. Nu när jag börjat jobba igen och sakta börjar vakna upp från min mammadvala tyckte jag att det var dax att damma av klackisarna. Jag gillade en gång i tiden att trippa kring på lite klack... men dagarna i lekparken och på gården i leran gjorde liksom att de där finskorna glömdes bort och började damma i skåpen.

Igår då när jag skulle pröva dem igen så upptäckte jag till min fasa att jag inte ens fick ner tårna i dem! Mina fötter har under de senaste tre åren helt tappat formen och blivit både plattare och bredare än innan. Jag som redan hade platta breda fötter hade verkligen inte behövt få ÄNNU plattare och bredare fötter. Hur ledsen blev jag inte då jag insåg att INGA skor längre passade. Nu står de där och kommer aldrig mera att kunna användas.

Jag gaskade upp mej lite och tog mej därför ut på lite skoprovning på lunchrasten igår. Tänkte att jag fyller ändå år om drygt en vecka och skulle gott kunna unna mej ett par skor med klack. Till min fasa inser jag ännu en gång hur illa därann jag verkligen är. INGEN sko passade. Jag fick gå upp TVÅ storlekar för att överhuvudtaget få i tårna i skorna. Men med en då glappande häl kunde jag ändå inte gå i dem.

Med ärvd hiskus baktus eller hisbius b... (mamma vad heter det?) tyckte jag nog synd om mej själv. Nu tycker jag inte direkt mindre synd om mej själv. Stackars stackars mej...

Nattsludder

2011-04-25 21:40:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mail som väntar, disk på bänken, oläst post på köksbordet och barnens slängda kläder på golvet. Verkligheten hos mej en måndag som denna. Jag känner mej ganska sliten efter en långhelg på jobbet. Det tar på kroppen både fysiskt och psykiskt en sådan här helg. Fyskiskt känner jag att benen, ryggen och fötterna är i behov av en skön massage. Psyket däremot skulle må bra av lite sol och vila. Inte roligt att jobba när man vet att familjen väntar hemma och solen skiner för första gången på länge. Jag älskar våren! Maj är verkligen min månad.

Ikväll har jag försökt komma ikapp med lite fix här på datorn. Har samtidigt försökt få en envis liten tjej i säng. Mira lider fortfarande av värkande ben så imorgon ska jag ringa bvc och höra om de har några tips eller om de tycker att det borde kollas upp. Det kanske inte är växtvärk??? Sova gör vi iaf inte nuförtiden. Sova kan vi göra ett annat årtionde.

Imorgon är jag tillbaka på bloggen med nya krafter. Då ska jag berätta lite roliga saker. Både det ena och andra behöver luftas. Puss o gonatt.

Jag hade hellre suttit här ute i solen än ...

2011-04-25 10:28:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


mms_img42782 (MMS)

Jag hade hellre suttit här ute i solen än åkt till jobbet idag. Men någon måste jobba också. Kram på er!


Nu var det roliga slut

2011-04-24 09:49:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ännu en dag med strålande sol

Ännu en dag med jobb

Nu har mina föräldrar åkt hem igen. Det blev en kortvisit. Iaf känns det så för mej då jag jobbat hela helgen då de varit här. Både barnen och jag blev lite deppiga då de åkte. Tänk att det alltid går så fort när man vill att tiden ska stå stilla.

Resten av påsken blir lugn. Vi har inga planer alls förutom att jag jobbar imorgon också.

Nu ska jag packa väskan och bege mej till jobbet. Håll tummarna att jag slipper bilköer även idag.

Kämpigt att växa och snart bli 3 år

2011-04-23 09:39:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mitt lilla hjärtegryn har det kämpigt i livet just nu. Varje kväll och varje natt den senaste veckan har hon vaknat och varit helt otröstlig. Hon vänder och vrider på sig och gråter "jag vill inte, jag vill inte". Jag/vi har funderat hit och dit vad det kan vara som är jobbigt. Mardrömmar? Ont i magen? Hon är jätte trött och nästan okontaktbar när hon får sina gråtattacker.

Igår kom jag och mamma fram till att det kanske är växtvärk. Jag får nämligen inte röra hennes ben eller mage när hon gråter. 

Någon som har erfarenhet kring växtvärk? Hur länge sitter det i? Finns det något som lindrar värken?

Jag tycker så synd om min lilla tjej och ingenting kan jag göra mer än att sitta med henne i knät och sjunga sånger tills hon somnar igen av trötthet.



Påskhelg hos oss

2011-04-23 09:30:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Just nu består påskhelgen av jobb och att umgås med familjen. Jag kikade inte ens åt datorns håll under gårdagen. Det hann jag inte med helt enkelt. Jag var på jobbet tidigt tidigt igår pga ett evenemang i stan som gör att trafiken lätt står stilla. Jag var livrädd att inte hinna till jobbet i tid (jag hade öppning i butiken) vilket gjorde att jag åkte betydligt tidigare än jag hade behövt. Jag kom hem till kvällen igen och då grillade vi och såg sedan på film. En mysig långfredag trots jobb.
Idag blir det jobb igen, fast en lite kortare dag. Jag ska snart göra mej iordning och åka iväg. Familjen firar påsk utan mej sålänge. Känns inte roligt alls att ha mamma och pappa på besök och knappt hinna se dem alls. Nästa år hoppas jag att jag slipper jobba varje dag under påskhelgen.

Ikväll ska vi äta påskbuffé. Mums.

Hoppas ni alla har en härlig påsk. Bättre väder kunde vi inte fått iaf.


Hur skönt kan man ha det egentligen? Alla ...

2011-04-21 10:03:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


mms_img72033 (MMS)

Hur skönt kan man ha det egentligen? Alla sätt är bra utom de dåliga brukar man säga va?:-)


Triss i Theo

2011-04-21 09:28:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «








Jag tog några härliga bilder på Theo igår kväll som jag bara måste dela med mej utav.

Igår blev det städning för hela slanten och en sväng till affären på eftermiddagen.
Idag ska jag jobba och barnen ska till förskolan. Till kvällen kommer mina föräldrar och ska fira påskhelgen med oss. Ska bli mysigt!

Blir nog inget mer skrivet här på bloggen idag så jag vill passa på att önska er alla en toppen helg. Visst hoppas vi att vädret håller i sig och bjuder på en härlig påskhelg!?

Ris och ros

2011-04-20 12:15:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag trodde att 3 timmar skulle räcka långt när det gäller städning. Som vanligt när jag ska storstäda så börjar jag överallt på samma gång. Sorterar, flyttar saker, möblerar om och plockar hit och dit. Helt plöstligt är det kväll och det ser lika stökigt ut som innan och det enda som är fint är inuti alla skåp. Just nu ligger det soppåsar över hela golvet, tidningssortering, vinterkläder som ska in i skåp m.m m.m. Klockan är över tolv och jag måste äta för att sedan hinna iväg och hämta mina troll.

Hur ska jag nu få det fint till imorgon? Hoppas barnen är snälla och hjälper mej städa mer i eftermiddag. Lyx var det iaf att få städa utan att ha någon som drar i ens ben och vill att man ska sitta still och leka istället.

Måste också få ge en eloge till försäkringskassan idag (trodde aldrig jag skulle säga något sådant). Dom räddade min påsk genom att ringa mej personligen och reda ut ett och annat istället för att skicka brev fram och tillbaka med 6 veckors väntetid mellan varje brev. Tack fk. Nu kan vi köpa mat även nästa månad.

Dagens ros går alltså till försäkringskassan
Dagens ris går till mej själv som valde att städa på fel sätt

Mina påskkärringar

2011-04-20 09:34:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «






Vinkade nyss av mina söta påskkärringar på förskolan. De skulle ha påskfest där idag och självklart fick vi lov att klä ut oss lite. Förkläderna och sjalarna sydde jag igår kväll.

Theo grät även idag men framsteget han tog var att han gick själv från bilen och in till sin hylla med kläder. När vi sedan klädde av oss började det gå upp ett ljus för honom och tårarna började rinna. Men jag ser det ändå som ett framsteg att han ville in och att han gick själv utan att jag behövde bära. Ska bli spännande att se om det går ännu bättre imorgon då det är tredje dagen på raken.

Nu ska jag ta tag i städningen som jag hoppade över igår och åkte och shoppade istället. Fy mej... typiskt mej.

Glad- Påsk på er!:)

Förskolan, påsk och besök.

2011-04-19 22:09:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mira hade fått en festing på sig på förskolan idag. De rackarna har redan vaknat till alltså. Tur att de upptäckte den snabbt och kunde plocka bort den. Har inte sett något märke efter den i efterhand.

Theo hade varit ledsen på förskolan från och till. När jag kom och hämtade låg han och sov, men blev glad då han blev väckt och jag stod och väntade på honom.

Imorgon blir det förskola igen... jag hoppas det går bättre då. Påskfest då, så jag har roat mej med att sy ett varsitt förkläde och en varsin scarf till barnen. För att göra det lite roligare tryckte jag "glad-påsk" på förklädet. Klart att de måste vara lite utklädda på sin första påskfest! Bilder kommer självklart i bloggen imorgon.

Ikväll har jag varit på promenad med en vän. Det var otroligt skönt att gå på långrunda tillsammans. Timmen gick i rasande fart och vi hade säkert kunnat prata en runda till. Tack Louise för sällskapet!

Nu ska jag släcka ner datorn och hoppa i säng. Imorgon är en fullspäckad dag med några ärenden, städning och förberedelser inför påsk. Om två dagar kommer mina föräldrar. Jippi!

Om jag ändå kunde...

2011-04-19 09:17:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Usch... jag måste skriva av mej lite.

Idag fick fröken slita bort Theo från min hals. Han var helt förstörd. Nu sitter jag här och känner mej som ett stort svin. Varför ska min lilla pojk vara på förskolan när jag sitter hemma och dricker kaffe och lika gärna skulle kunna ha honom i knät? Samtidigt som jag vet att han självklart måste lära sig. Han måste vara på förskolan. Jag har inte möjlighet att vara hemma längre. Jag måste jobba och han måste tas om hand av någon annan under tiden.

Min lilla älskling. Kunde jag ha dej hemma längre så skulle jag.

Mira brukar säga varje gång jag nämner att de ska till förskolan "Mamma, Theo vill inte förskola. Theo vill hem till mammas hus." Så klok liten tjej och så medveten om hur lillebror känner. Jag hoppas att hon inte blir alltför påverkad av att Theo är ledsen och gråter. Jag är iaf glad att någon av dem rusar in och inte ens säger hejdå när jag lämnar. Min stora, självständiga , duktiga tjej.

Tur att de har varandra!


Vårstädning

2011-04-19 08:15:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Idag ska barnen på förskolan en sväng även om jag inte jobbar. Eftersom jag bara jobbar halvtid och oftast helger, så får barnen gå lite mera på förskolan (upp till 15 timmar) även de veckor jag inte jobbar så mycket på vardagarna. Jag är verkligen tacksam att de får gå lite mera, då det annars skulle bli alltför sällan för dem. Speciellt med tanke på att det fortfarande går sådär för Theo de dagar han är där. Han sover bättre och bättre och äter bra men han gråter från och till under dagen och ropar efter mamma. Sist jag lämnade honom hade jag lust att gå tillbaka och ta med mej grabben hem igen. Mitt hjärta går i tusen bitar varje gång.

Jag ska vårstäda huset de timmar jag är ensam hemma. Inte så skönt och lyxigt direkt, men oerhört behövligt.

Härlig dag med underbara barn

2011-04-18 20:30:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



"Kom brorsan så går vi"







 

Så roliga bilder. Båda sträcker sig fram till fikat på första bilden, på andra bilden sitter de båda och dricker på sina efterlängtade festisar.


Bästa syster! <3








Måndag måndag

2011-04-18 09:50:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Hej på er! Vilken härlig morgon att vakna till sol och glada barn. Idag ska vi vara ute och njuta i solen hela dagen. Jag har ledig dag idag (jobbade ju hela helgen) och den ska jag passa på att njuta av. Theo ligger just nu ute och sover. Mira sitter och målar med vattenfärg. Jag har sytt en liten stund och nu sitter jag här. När Mira bestämt dig för att hon målat färdigt ska vi hitta på något skojjigt inomhus... ut får vi gå sen när Theo vaknat. Lättväckt liten rackare den där Theo.




Så här kan det se ut när man borde sova men inte vill. Busungen har dragit bort sufletten och ligger och tittar ut.

Ingen vila direkt

2011-04-17 08:11:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Här ser ni vad jag gjorde igår när jag kom hem från jobbet. Ja, det finns en bra förklaring till mina glesa inlägg här på bloggen.

Idag var vi uppe med tuppen, som alltid när det är jag som inte har sovmorgon. Barnen satt i fem minuter framför tven sedan var det full fart med både bobycar, bollar och kastruller. Hur orkar dom?

Om någon timme ska jag åka till jobbet. Jobbar heldag idag så jag kommer nog vara ganska trött ikväll efter den här helgen.

Jobbhelg

2011-04-16 10:54:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Kassa uppdateringar på sitone. Jag jobbade igår och så även idag och imorgon. Den här morgonen har vi försökt få ordning på vårt hem. Vi har städat och putsat och fejjat. Nu ska jag snart sätta mej i bilen och köra till jobbet.

Förövrigt har vi inga planer för helgen. Inte så mycket tid över då man jobbar både lördag och söndag.
Jag ska sätta mej ikväll och imorgon och sy färdigt några beställningar jag fått denna veckan. Svara på mail ligger också på min "att göra lista".

Nu ska jag pussa lite på Mira innan jag åker till jobbet.

Önskar er alla en toppen helg!

Förmiddag ute i lekparken med kompisar.

2011-04-14 14:31:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


mms_img67850 (MMS)

Förmiddag ute i lekparken med kompisar.


Onsdagmorgon

2011-04-14 10:02:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Imorse vaknade jag på helt fel sida. Hela morgonen har jag gått och muttrat och varit trött och sur. Theo ligger just nu och sover medans Mira är ute och leker själv på gården. Jag tänkte snart ta på mej jackan jag med och gå ut för att göra Mira sällskap. Jag kan behöva lite luft så att jag kvicknar till lite. Det är tur att solen börjar titta fram, kanske kan den göra mej på bättre humör.

Några planer för dagen har vi inte. Blir nog en hemmadag idag. Förhoppningsvis hinner jag sy lite ikväll... det vore roligt.


På kurs med kurt

2011-04-13 20:58:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är jag ganska nyss hemkommen från vår kursdag med jobbet. Det blev en lång dag på över 12 timmar. Jag är trött och har ont lite varstans. Ska se på greys om en stund sedan ska jag vila min skalle på kudden några timmar.

Det var en rolig och lärorik kurs och jag måste säga att det var en perfekt start på min nystart på jobbet efter mammaledigheten. Nu känner jag mej verkligen peppad att visa kunderna allt nytt jag lärt mej.

Nu har jag äntligen fått en glad och pigg Mira i säng. Detta inlägg tog en timme att skriva eftersom jag fick jaga en speedad dotter mellan orden.

Godnatt!

Lite piff här och där

2011-04-12 22:24:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




"Mira le "lite" så att mamma kan ta en fin bild på oss"
Det ser ut som att hon har hur roligt som helst, men sanningen är att det är ett rent fejksmile och sekunden efter så satt hon allvarlig igen och lekte med spaden och figurerna i sandlådan.

Imorgon ska jag på kurs med jobbet. Vi ska åka till huvudkontoret, vilket betyder en bilresa på ca 2 timmar. Vilket i sin tur betyder att jag ska lämna barnen på förskolan redan klockan sju. Jag minns inte när vi var uppe och redo för avfärd den tiden senast... om någonsin.
Jag har packat väskorna och ska bara bestämma mej för vilka kläder jag själv ska ha på mej under morgondagen innan jag går och lägger mej ikväll.

Jag har insett två saker idag. 1. Jag behöver en större handväska 2. Jag behöver införskaffa mer smink och mer smycken.
Helt plötsligt måste man piffa till sig lite extra igen, jämfört med hur jag sett ut de senaste 3 åren. Ja, ni ser ju på bilden hur blek och eländig jag är.

Nytt på födelsedagsönskelistan:
smycken
handväska
sjalar (gärna med mycket spets och blommor:))

Ute och leker. Vill inte gå in.

2011-04-12 16:29:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


mms_img57236 (MMS)

Ute och leker. Vill inte gå in.


Sol på kropp och knopp

2011-04-12 08:49:05 Syhörnan
» Kommentarer(7) «


Nu när solen börjar titta fram på allvar och värmer vårt fina land så värmer den också våra barn. Ett alternativ till mössorna tänkte jag då kan bli en solhatt. Mössorna är ju även dom tunna och funkar enligt mej under hela vår/sommar/höst halvåret, men mitt på dagen när det är som varmast under sommaren då skyddar en hatt både mot sol och vind utan att de blir för varma. (Till regniga, blåsiga, ruggiga sommardagar får mössorna fortfarande vara kvar)

Igår satt jag iaf och "snickrade" på en modell av solhatt. Mira fick som vanligt agera modell.

Vad tycks?






Vårdag, härliga vårdag

2011-04-11 22:15:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «





Sötnos klädd i polarn & pyret från topp till tå (rea och traderafynd)

Idag har vi haft en riktig utedag. Självklart vill man vara ute när det är så varmt och härligt. Vi passade på att plocka fram utemöblerna och försöker få det lite fint på altanen.... ingen vidare mening med det egentligen innan vi skurat golvet från det gröna fula... men ändå.

Imorgon är vi också lediga. Undra vad vi ska hitta på då? Tandläkarbesök på eftermiddagen... men nåt måste vi ju göra innan dess också. 

Nu däremot ska jag gå och lägga mej. Jag har fått jobbskada i form av en arm jag knappt kan lyfta och ännu mindre bära något med. Just nu har jag galet ont i både arm och nacke. Inte alltid en dans på rosor att ha symaskin som hobby. Musarm har jag hört talas om, men vad kallar man det när det är symaskinen som orsakat det??? 

måndagmorgon

2011-04-11 07:12:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag var vi uppe med tuppen. Just nu sitter jag med en trött grabb i knät. För Theo tar det alltid ca en timme innan han vaknat så pass att han är redo att släppa mitt knä och börja busa. Så länge det finns tid till att sitta och mysa på morgonen så tänker jag fortsätta njuta av de stunderna.Mira har aldrig varit någon knätjej, vilket gör att jag kanske ännu mera njuter av att det finns någon iaf som kan sitta i mammas knä en stund.

Idag är jag ledig och ska bara vara hemma... om ingen ringer och vill träffa oss såklart. Kanske skulle vi försöka ta oss till öppna förskolan en sväng  på förmiddagen. Just nu är jag lite för trött för att orka ett sådant projekt, men jag kanske kvicknar till efter frukosten.


Helgen i ord

2011-04-10 07:35:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Mira älskar att måla och gör det ofta. Igår gjorde vi påskteckningar, men de kan jag inte visa riktigt än eftersom de ska skickas till några utvalda. Lite trist om jag visar påskteckningarna innan de fått dem.

Om någon timme ska vi åka till Mariam och hennes två grabbar. Ska bli roligt att träffas då det sker alltför sällan nuförtiden. Inte lätt att få ihop tid att träffa vänner nu när man jobbar. Man vill ju inte vara osocial men det är verkligen svårt att hålla kontakt med alla just nu.

Igår hade vi en mysig dag tillsammans med barnens två farbröder. Äldsta farbror Tomas kom på besök ända från Uppsala. Theo grät ungefär som han brukar när jag lämnar honom på dagis då de åkte hem igen. En timme innan barnen skulle sova kom min syster och höll mej sällskap. Vi var ute och njöt i solen. (Se förra inlägget)
Kvällen fördrev jag i soffan i min ensamhet. Maken var på fotbollsmatch och sedan hem till sin bror.

Nu ska vi käka frukost och sedan dax att göra sig iordning för dagen.

Ute med syster och barn. Hittar vårtecken ...

2011-04-09 18:18:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


mms_img39062 (MMS)

Ute med syster och barn. Hittar vårtecken på gården.


Nya älsklingar!

2011-04-08 20:38:04 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


Här kommer bilder på några av mina nya tillskott i tygförrådet. Fler bilder på sybloggen!

Dessa tyger finns till beställning från och med NU!
 
Lite trist bild på det nedersta tyget till höger som är ett tyg med nyckelpigor och klöver. Jätte fint och somrigt!

 
Högst upp till höger är ett tyg med gamla bilar. Riktigt snyggt!

Nu ska vi sätta oss och se på film. Njuta av att barnen somnade som de skulle och bara ha en myskväll i soffan på tu man hand jag och maken.

Imorgon ska vi storstäda huset innan jag börjar jobba klockan elva.
Ingen myslördag med andra ord.... därför säger jag nu godnatt och på återseende!


Symässa

2011-04-08 14:13:37 Syhörnan
» Kommentarer(2) «




Idag har jag varit på symässa i stan. Så kul att äntligen få gå på en symässa. Jag har längtat må ni tro.

Nu är jag ruinerad igen pga massa fina tyger som fick följa med mej hem. Uppdateringar kring vilka tyger som finns att beställa av kommer så snart jag hinner (på sybloggen). Här får ni en liten tjuvkik iaf. Tyvärr inga stora bitar av tygerna... ser ni något ni gillar gäller det att inte vänta för länge alltså... risk att det tar slut snabbt.

Det har efterfrågats tyger till lite äldre grabbar. Det är JÄTTE SVÅRT att hitta något som passar de lite äldre, men idag kom jag hem med ett robottyg som är riktigt snyggt. Passar en bit upp i åldrarna iaf. Finns även två olika biltyger i högen.

Dagens

2011-04-07 16:24:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


 


jobbajobba

2011-04-06 09:07:56 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Nu ska jag strax packa in mej och barnen i bilen och sedan åka vidare till förskola och jobb. Idag jobbar jag från öppning till stängning klockan åtta. Kommer bli en lång dag så jag laddar med... vatten. I vanliga fall hade jag köpt på mej en cola och en snickers. Men nu får det vara slut med onyttigheter ett tag igen... så vatten laddar vi med idag. Får kanske unna mej lite bubbelvatten åtminstone.





Här är några beställningar som blev klara och skickades iväg igår. Hoppas de hamnar hos nöjda kunder.

Gå och lägg dej!

2011-04-05 22:53:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag sitter uppe på övertid känner jag. Huvudet värker och ögonen ser i kors. Ja, inte lätt att få fram några vettiga ord då inte. Och sen bloggar jag iställlet för att göra allt det jag måste göra klart innan jag lägger mej... ja det är väl lite typiskt mej kan vi väl säga.

Jag har gått igenom min mailbox under dagen iaf så nu hoppas jag att alla ni som väntat på svar fått ett svar. Mitt liv går lite i hundrasjuttio just nu. Imorgon ska jag jobba lååångdag så då kommer inget annat att hinnas med heller. Ni som väntar på beställningar kan få vänta någon dag extra tyvärr. Som sagt...mycket på nu.

Mira har varit jätte pigg idag konstigt nog. Hostan i stort sett helt borta, febern försvunnen hela dagen och bara lilla näsan som fortfarande rinner. Vi tog ett beslut att barnen ska få gå till förskolan imorgon. Mira har varit så pigg att hon klättrat på väggarna idag. STOR skillnad mot i förrgår då hon bara låg i soffan och inget orkade göra. Konstigt att det kan komma så snabbt och gå över så snabbt.

På torsdag ska jag sy, sy, sy för då är jag ledig igen. I helgen ska jag på symässa! Åhh, va jag längtar till den! Denna veckan blir det alltså mycket fokus på min stora hobby. Tack maken för att du står ut med mej och mina tokiga ideér!

Sessan och gosgubben:



Min fina tjej som bara växer och växer. Idag gick hon fram och blåste maken på huvudet när han sa att han hade huvudvärk. "Så pappa, nu är det bra".



Jag håller med era kommentarer på föregående inlägg att Theo fått mycket hår. Syns på denna bilden också:)
Visst vill man bara pussa på honom och nypa honom i kinden!?

Älskar er mina kära barn!<3

Torgetförsäljning

2011-04-05 22:03:20 Syhörnan
» Kommentarer(3) «




I lördags stod jag på torgetmarknaden nere i stan. Jag och syrran fixade till ett härligt färgsprakande bord med massa mössor, scarfs och annat roligt.

Det var väldigt många som stannade och tittade på mina saker. Roligt att det verkade uppskattas och många som hade fina ord att säga. Några tanter stannade och beklagade sig över att de tyvärr inte hade någon att handla till men hade gärna gjort det annars:) Vilket toppenbetyg!

Att stå på torget gör jag gärna om. Blir kanske någongång framåt sommaren, då med mer solhattar och annat somrigt.

Det som inte såldes i lördags kommer att läggas upp på sybloggen så snart jag hinner. Då till ett lite rabatterat pris. Missa inte det!

Ombytta roller

2011-04-05 10:33:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Hemma idag med sjuk liten sötnos. Natten var ingen höjdare du jag sprungit skyttetrafik mellan min egen säng och Miras. Hon är lite piggare redan idag iaf och ingen feber än så länge. Hostan är också bättre. Konstigt tycker jag om förkylningen ger med sig så snabbt.

Theo ligger ute och sover och jag försöker komma ikapp med min mailbox och annat fix här på datorn. Mira tar det lugnt i soffan med ett päron och en film.





Bilder från i helgen då gullgrodan var febrig. Nu är det ombytta roller.

Nu ska jag fortsätta mitt fix...kanske hinner jag sy en och annan mössa medans Theo sover!

Påväg hem från jobbet. Hade stängning idag...

2011-04-04 21:15:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


mms_img69274 (MMS)

Påväg hem från jobbet. Hade stängning idag och fick ta bussen hem. Segaste bussen i historien. Hem-äta-sova. Maken fick hämta mira tidigare på dagis då hon blivit sjuk igen. Feber och hosta. Stackars liten. Tur att vi är lediga imorgon. Fy va jag är trött. Inte van att stå så länge... Fötterna värker. Hörs imorgon.


Off to work

2011-04-04 10:19:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag är det jobb hela dagen lång. Jag återkommer ikväll!



Theo sjunger "klappa händerna"

Stressigt värre

2011-04-03 18:51:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Livet rusar på i hundrasjuttio och jag hinner inte riktigt med. Igår stod jag på torget och så umgicks vi med min syster och sambo under kvällen.
Idag försökte jag sy ikapp med några beställningar... enda tills min symaskin pajjade. Inte den nya overlocken då utan den vanliga maskinen. Det är verkligen min mardröm att maskinen ska gå sönder och idag skedde det alltså. In på lagning med den i veckan och tills dess får jag låna min vän Malins symaskin. Tack snälla snälla Malin! Du räddade mej idag! Tur var det ju också att hon hade en precis likadan som jag har. Inget konstigt med den alltså och ikväll kommer jag förhoppningsvis att hinna sy lite av det jag inte hann med under dagen.

Barnen har varit småkrassliga under helgen. Lite feber och snoriga. Jag hoppas de är på benen helt imorgon så att jag kan gå till jobbet som planerat. Imorgon gör jag min första riktiga jobbdag efter mammaledigheten. Tillbaka på min halvtid alltså from imorgon. Spännande!

Nu ska jag lägga mina små godingar. Hinner kanske titta in en sväng senare.

Nu är vi pågång! Håll tummarna att någon v...

2011-04-02 07:46:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


mms_img34493 (MMS)

Nu är vi pågång! Håll tummarna att någon vill köpa mössa.


Jobba jobba

2011-04-01 16:35:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Den här dagen har gått i ilfart. Jag har inte hunnit med hälften av allt jag borde hinna med och nu finns det ingen återvändo. Ska iväg och jobba 3 timmar nu i kväll... när jag kommer hem är det redan sent och då kommer jag inte orka så mycket.

Imorgon ska jag vara redor för torget redan klockan sex på morgonen. Härligt att gå upp vid femtiden en "ledig" dag.

Kanske hinner kika in i kväll. Annras passar jag på att önska alla en trevlig helg!