På syfronten...

2011-08-31 18:29:18 Syhörnan
» Kommentarer(1) «
På syfronten måste det vara lite lugnt just nu. Lite jobbigt är det att jag blivit sjukskriven och får/kan/orkar inte sy så mycket som jag vill.

Därför blir det lite längre leveranstider för de som beställer av mig just nu. Hoppas ni har förståelse för det.Dessa tröjor har jag inte visat er ännu. De första tröjorna jag sytt med nya symaskinen. LOVELY! Jag älskar min nya maskin och längtar efter att få sy en massa fina höstkläder så snart jag blivit frisk igen.Mönstret har jag hittat i Ottobre 04/11. Lite omgjort för att passa mina godingar.

Fållade för första gången med overlocken. Mycket lättare än jag trodde det skulle vara. Riktigt roligt var det att sy dessa tröjor och jag blev så glad när de passade barnen också. (Miras är lite i minsta laget så den får vi ge bort till någon kompis om den råkar krympa nåt i tvätten)

Målarkungen???

2011-08-31 18:14:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Hämtade barnen på förskolan klockan tre efter ännu en dag i soffan. När dom kom hem var de helt uppe i varv och kunde inte sitta still två sekunder. Jag tänkte att "Ja, varför inte ta fram lite målarfärg och låta barnen måla en stund"- Dumma tanke. Det som skulle kunna varit så mysigt blev ett blått krig inne i köket. Färg överallt och när Theo sedan stoppade hela penseln i munnen fick jag nog.

Nu har Maken kommit hem, vi har stökat klart med kvällsmaten och nu sitter vi och väntar på att barnen ska sova. Framförallt för att jag/vi är så trötta efter en vaken natt med Theo. Redan klockan två kom han in och ville sova mellan oss. Blåmärken på revbenen? - Ja.

Nu vill Mira också vara delaktig i detta inlägg:
XMKO0.,NMKLPPOIUYTREWQQWERTYUIOPÅÅÅÅÅÅÅ


Slappar eftermiddag

2011-08-30 15:48:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
När man inte mår bra får man ta till drastiska metoder för att lugna ner barnen. Idag blev det hyrfilm och mellis framför tven.

Jag hoppas de kan va nöjda här en timme iaf.Theo coolingen har upptäckt fickorna på jeansen. Hela tiden går han med händerna nerstoppade och spelar tuffing. Hihi


Tisdag morgon

2011-08-30 11:23:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag gör inte annat än babblar om hur jag mår här på bloggen. Tycker synd om er som behöver stå ut med mitt gnäll.
Idag är jag värre igen. Skillnaden mellan idag och igår är att jag verkligen kan känna att det kommer från spänningar i nacke och axlar. Hur jag än ligger eller sitter så ömmar det i nacken. Borde gå till en massör, men vem har råd med sånt lyx?

Idag lämnade jag barnen på förskolan redan klockan nio och planerar att hämta dem igen klockan tre. Innan dess ska jag lägga mig på soffan och sova någon timme. Fy va skönt det ska bli!
Föresten så gick det jätte bra med lämningen även idag och båda rusade in för att leka. Mira var lite försiktig och såg lite osäker ut till att börja med, men jag är säker på att det går bra för henne nu. Det börjar märkas att hon går mot 4 år, hon är betydligt mer eftertänksam och försiktig nu i främmande miljöer med mycket folk än hon någonsin varit förut.

Nej, nu ska jag inte sitta här mer. Dax att vila min stackars skalle en stund.

Hos doktorn och förskolestart

2011-08-29 21:51:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det var med glädje jag lämnade barnen på förskolan idag. Jag hade laddat för blod, svett och tårar. Dom har ändå varit hemma i 6 veckor och jag var övertygad om att de skulle vara ledsna när jag lämnade dem idag. Mira sa att hon "ville vara på den gamla avdelningen" men accepterade ändå att bli lämnad i de nya lokalerna med alla de nya fröknarna och barnen. Stora duktiga tjejen. Theo stod och stampade vid lämningen och tyckte att jag tog av honom kläderna alldeles för sakta, sedan rusade han in och började leka. Imponerad av att det gick så bra. Jag törs inte riktigt hoppas att det ska hålla i sig så resten av veckan också.

Jag var till läkaren idag och även denna läkaren konstaterade att det troligtvis är migrän med en blandning av spänningshuvudvärk. Stress och/eller hormonpåverkan kan det bero på... varför finns det inte ett prov som kan avgöra på direkten vad det är man lider av!?
Fick en kur med ny medicin som jag ska äta i en vecka. Förhoppningsvis blir jag bra av den och kan återgå till jobbet i slutet av veckan eller på måndag.

Nu mår jag apa och ska genast hoppa i säng. Hoppas att få sova ostört utan vakna barn med tandsprickning.

Motströms

2011-08-29 10:34:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jösses vilken morgon. Nu sitter jag här med sprängande huvudvärk och vet inte riktigt hur jag ska orka projektet "klä på barnen och få iväg dem till förskolan". Min "belöning" när jag väl klarat det projeketet är att jag får 5 timmar för mig själv här hemma sedan. Jag är som ni kanske förstår sjukskriven idag med. Ska på läkarbesök i eftermiddag och hoppas så innerligt att jag kan få en medicin som hjälper. Jag blir tokig av att må såhär. Igår mådde jag aningens bättre under dagen men fick sedan ett anfall igen på eftermiddagen. När jag sedan gick och lade mig på kvällen dunkade det så jag trodde jag aldrig skulle somna. Jag skulle väl kanske kalla det på bättringsvägen men med några mil kvar.

Första gången tror jag som jag är hemma och sjuk medans barnen är på förskola. Ska verkligen passa på att sova ostört någon/några timmar. Bara ta det lugnt och hoppas på tillfrisknande till imorgon.

Tyvärr är det inte bara huvudvärken som gjort morgonen jobbig. Även barnen har varit på sitt sämsta humör. Mira har längtat till förskolan (vilket är positivt) och gått och tjatat konstant "ska vi åka snart" (vilket är negativt när man har huvudvärk). Theo vaknade för tidigt och har varit trött och grinig hela morgonen. Eftersom barnen varit otåliga och trötta så har de bråkat om precis allt. Varje liten leksak har de slitit och bråkat om.

Ja...ibland är det bara så här. Ta ett djupt andetag och dyk genom vågen.

Höstnytt

2011-08-27 23:43:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «
När man sitter hemma och tycker synd om sig själv får man roa sig med det som finns till hands.

Idag blev det lite fix på bloggen. Nya bilder finns uppe redan och förhoppningsvis kommer mer nytt imorgon (eller annan dag) om inspirationen finns kvar.

Familjefotograferingen del 3 - Världens finaste tjej!

2011-08-27 17:44:34 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «
Fotograf: Emelie Ohlsson

Jag älskar bilderna på Mira. Vår fina fina tjej. Det är så härlig utstrålning på bilderna. Puss på dej gumman!

Jag älskar alla bilder Emelie tog på våra barn. Hon lyckas verkligen få fram deras personlighet på bilderna. Lekfulla, busiga, glada bilder precis så som våra barn alltid är. (Nästan alltid iaf om man bortser från trotsstunderna;)

Familjefotograferingen del 2 - Världens sötaste grabb!

2011-08-27 17:31:16 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «
Fotograf: Emelie Ohlsson

Kan man bli annat än lycklig av de här bilderna!? Vår älskade Theo. Vår solstråle. Vårt busfrö.

Mira sitter ute och njuter i solen med en ...

2011-08-26 16:46:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


img_7200 (MMS)

Mira sitter ute och njuter i solen med en bok. Jag är arg på huvudvärken som idag kommit tillbaka i liknande styrka som när det varit som värst de här 2 veckorna.. Tror tom den blivit värre.       Har fått ny läkartid på måndag om jag inte mår bättre tills dess.


Påväg hem igen. Trötta barn som ledsnat på...

2011-08-25 16:10:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


img_9485 (MMS)

Påväg hem igen. Trötta barn som ledsnat på att åka bil. Än så länge inga skrik eller gråtattacker men det känns som att denna resan kanske kommer att bli den första jobbiga resan. Pessimisten har talat. Theo fick tyvärr inte sova så länge som han hade behövt tidigare under resan. Ny sitter jag bak o försöker roa. Att jag sitter med mobilen är enligt barnen inte speciellt roande. Så..dax att avsluta detta med andra ord.


Lekstuga

2011-08-25 10:38:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Det har varit så roligt att se Mira leka denna veckan vi varit uppe i dalarna! Hon har haft kompisar varje dag och lekt otroligt bra. Inga bråk och ingen gråt. Underbart med en stor tomt där barnen kan hitta på massa roligt. Just nu sitter de på golvet i lekrummet och tjattrar för fullt.

Theo är tyvärr på uselt humör just idag, eftersom han vaknade innan sex. Annars har även han lekt jätte bra under veckan som varit. Både med och utan kompisar. Till och med Mira och Theo kommer riktigt bra överrens nu för tiden och  kan leka en bra stund tillsammans utan syskonbråk. Hoppas detta håller i sig även när vi kommer hem.Utklädd och redo för ett besök i "affären". Den påhittade affären som Mira alltid säger. "Mamma, jag ska leka låtsasaffär nu "Undra när hon kommer att inse att lek alltid är på låtsas:)Om en timme lite drygt ska vi sätta oss i bilen och åka hemåt igen. Ska bli skönt att komma hem även om jag tyckt det varit helt underbart skönt att vara här uppe. Otroligt trist att jag varit dålig konstant och att hela semestern blivit förstörd av min huvudvärk. Jag mår aningens bättre idag men har fortfarande kvar huvudvärken och kommer absolut inte att kunna köra bilen hem. Tur att maken är pigg idag. Jag får nog kurera mig resten av veckan och hoppas vara pigg och frisk på måndag igen när jag börjar jobba.

Migrän del 75

2011-08-24 19:42:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag äntligen hämtat ut medicinen som ska hjälpa mej att bli av med min hemska huvudvärk.

Jag tog min första (och enda) tablett för 20 min sedan. Nu sitter jag här kallsvettig och fruktansvärt illamående, huvudet känns som att det ska sprängas. Det kanske är värt att kräkas om jag blir av med min huvudvärk sedan, men jag tänker inte tillåta att jag ska må ännu sämre än jag gjorde redan innan jag tog tabletten.

Får nog gå och lägga mig en stund. Fast jag tvivlar på att det är skönare än att sitta här. Nu tänker jag iaf på annat när jag sitter och skriver.

I´m in love again!

2011-08-24 19:35:34 Shopping
» Kommentarer(1) «


Hur motiverar man ett köp av kofta för x-antal hundra mer än jag normalt ger för en tröja???

Kan man motivera det med att denna lönen blev aningens högre då jag jobbat massa hela sommaren?
Kan man motivera det med att "det är ju faktiskt synd om mig som varit sjuk hela semestern?"
Är jag verkligen värd denna koftan?

Blir jag lyckligare av att ha den i min ägo? Kommer jag att känna mig mycket finare i denna än jag kommer att göra i något annat höstplagg?

Jag funderar ett tag till och tar ett snack med mannen i huset.Underbar kofta i märket CREAM . Bild lånad från http://www.cream-clothing.com/

Läkarbesök och dagisfunderingar

2011-08-23 10:36:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Läkarbesöket gick väl sådär. Han höll med om att det är migrän jag drabbats av och jag fick utskrivet starkare migräntabletter. Tyvärr visade det sig att apoteket inte hade tabletterna hemma så jag får vackert vänta ytterligare en dag på lindring. Inte så roligt att bli sjuk på landsbygden med andra ord.
Nu hoppas jag att tabletterna hjälper mig under morgondagen och att jag sedan blir av med detta jobbiga.
Vad det beror på att jag fått sådan migrän just nu kan ha flera faktorer. Själv gissar jag på att stress är en huvudfaktor. Typiskt att bli sjuk när man slappnar av och är ledig några dagar.

Idag skiner iaf solen och jag hoppas jag klarar av att sitta ute en stund iaf. Tyvärr är jag jätte ljuskänslig och huvudvärken blir betydligt värre bara jag närmar mig solen.

Barnen är just nu ute och leker. Mamma (som jobbar som dagbarnvårdare) har fyra barn idag så Mira njuter för fullt av sina kompisar. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra med förskola nästa vecka. Mira har nog saknat att ha massa barn runtomkring sig. Själv håller jag tummarna att allt går bra trots att de börjar på olika avdelningar nu i höst. Hoppas innerligt att de inte faller tillbaka i gamla spår och gråter varje dag jag lämnar.

Hoppas ni har en toppen dag i solen.

Älska skogen

2011-08-22 11:12:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Igår tröttnade jag på att sitta inne med bankande skalle så vi följde med mina föräldrar till vår stuga i skogen för att grilla lite korv och njuta en timme innan det var läggdags för barnen.


Mira överlycklig efter att ha bestigit den stora stenen helt på egen hand
Theo hade gärna badat men fick nöja sig med att doppa tårna.

Nu klarar jag inte av att sitta vid datorljuset längre. Dax att blunda en stund.


Seg Therese sitter i soffan och tycker syn...

2011-08-21 11:17:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


img_9390 (MMS)

Seg Therese sitter i soffan och tycker synd om sig själv. Jag kanske ser glad ut på bilden men då ljuger den rätt friskt. Imorgon är det måndag o då ska jag ringa farbror doktorn.  Lite godis kanske kan pigga upp? "springer till skåpet och plockar fram en påse"  Hoppas ni har en mysig söndag.


Regnrusk

2011-08-20 16:48:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Jag och barnen var nyss ute i regnet en stund. Riktigt mysigt att gå där i regnjacka med huvan uppdragen över huvudet och höra regnet smattra mot öronen.
Barnen verkade inte ens lägga märke till regnet och lekte som att allt var som vanligt.

Vi har två trötta barn här idag. Theo vägrar både äta och sova och hade en lite höjd temp på 37,6 tidigare idag. Ingen feber, men ändå en fingervisning om att allt inte är som det ska i kroppen. Antingen är det pga tänderna som är på G eller så är det någon förkylning som ligger och lurar. Mycket gråt och knäsittande har det blivit idag iaf.
Själv har jag legat i soffan halva dagen. Huvudvärk fortfarande. Så less på detta nu.

Imorgon är det söndag och halva semestern har då gått... Sorgligt fort.

Fredagsmys

2011-08-19 19:32:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «
Jag tycker Theo är så söt i sin ruffsiga, långa frisyr. Att det är lite hockeyfrilla och att han verkligen borde klippas struntar jag i ett tag till:)Idag har vi haft ännu en lugn dag på hemmaplan, förrutom en timme i förmiddags då jag åkte och besökte en god vän. Mira fick leka med sin kompis en timme medans jag fick prata av mig lite.

Ikväll har vi blivit bjuda hem till ett par vänner på lite kvällsmat. Ska bli trevligt att träffas efter att inte ha setts på flera månader.

Nu ska jag göra mig iordning för kvällen.
Trevlig helg!

Lugn dag på landet...

2011-08-18 20:53:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har jag legat helt deckad i min vidriga migrän. Det är inte normalt att ha sån här huvudvärk i fem långa dagar. Kul när jag tänker att halva semestern snart gått och jag har inte gjort annat än varit inne och haft ont i huvudet. Orken är inte direkt på topp och jag vill helst bara blunda hela tiden.

Några bilder har jag iaf tagit idag med...Nu ska jag gå o sätta mig i soffan med en tekopp och Ernst.

Jag är kär...

2011-08-17 22:25:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Min käre far har köpt en systemkamera. I´m in love!

Min semester kommer att gå till att lära mig alla dess funktioner och att komma på ett sätt att sno med mig kameran hem utan att han förstår att det är jag som snott den. Tips?

Några av dagens bilder från när jag trackasserade en familj som verkligen inte ville bli fotograferade...
På semestertripp! Äntligen! Sitter med sol...

2011-08-17 13:22:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


img_3592 (MMS)

På semestertripp! Äntligen! Sitter med solglasögon trots att det är mulet. Skönt mot min migrän som fortfarande inte blivit bra. Barnen nöjda i baksätet och sover förhoppningsvis snart.


Familjefotograferingen del 1 - familjen

2011-08-16 18:18:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Nu har vi äntligen fått bilderna från familjefotograferingen!
Jag är så nöjd med alla bilder och jag ser fram emot att se dem pryda våra väggar här hemma.Fotograf: Emelie Ohlsson (hemsida)


Migrän som start på semestern

2011-08-16 08:57:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «
Godmorgon bloggen! Jag har legat med hemsk migrän i två dygn nu. Det sitter fortfarande kvar i skallen och jag tror jag blir galen snart. Ingen vidare start på semestern.

Igår fick jag några mössor sydda iaf mellan anfallen och det var de sista beställningarna som görs under de här två veckorna av semester. Nya tag till hösten igen.Idag skiner solen och utomhusaktivitet står på schemat. Om det blir bad eller vad vi hittar på är ännu inte bestämt, men jag ser fram emot en heldag med familjen.

Semester!

2011-08-15 00:04:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Två veckor tog det för Theo att bli "pappaspojk" istället för "mammaspojk". Imorse fick jag vackert nöja mej med en liten vink som "godmorgonkram". Allt fokus låg på pappa. Lyllos honom. Jag vill också ha goa Theo kramar.

Vilken tur att jag har semester nu så att jag också får vara hemma med mina barn och kramas. En efterlängtad semester som tyvärr får "firas" i höstkylan. Lite deppad är jag allt att sommaren valt att lämna oss redan. Jag kommer att vara solnarkoman dessa veckor och kasta mej ut i solen så snart den visar sig.


Tokfian har lärt sig göra roliga miner. Hur söt kan man bli!?:)

Imorgon ska jag sy de beställningar som jag lovat skicka innan semestern. Efter det ska jag verkligen ta semester och inte göra något ansträngande överhuvudtaget.

Nu...dax att sova bort lite migrän. Gonatt!

En torsdag vi glömmer

2011-08-11 20:10:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag var ingen vidare dag. Det är lite för mycket just nu. Jag behöver semester. Vila, sova och bara umgås med min underbara familj. Vad skulle jag göra utan Maken, barnen, mina föräldrar, syster och hela familjen? Jag inser att jag är lyckligt lottad. Lyckligt lottad som har en så fin familj och goa vänner runtomkring mig. Lyckligt lottad som har ett jobb att gå till. Ändå har man ibland sådana här mindre roliga dagar.

Sova - drömma - ladda om batterierna.

Imorgon är en ny dag.


Mammas lilla dramaqueen

2011-08-09 21:25:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «
Vår lille gullunge har blivit en riktig tuffing och busfrö här hemma. Det har varit ytterst intressant att se övergången mellan oskyldig liten pojk till en medveten liten rackarunge.

Igår hade jag en liten "fight" med Theo då han försökte ta mina glasögon och kasta dem på golvet. Jag sa till honom att ajaj så gör man inte och slutar du inte får du gå in på ditt rum tills du blir lugn igen. När han tog tag i dem för sjuttiofemte gången sa jag till honom att nu fick det vara nog och han fick gå in på sitt rum(jag bar in honom). Han började självklart gråta, vilket han fick göra en stund innan jag bad honom komma ut och krama mig förlåt. Allt gick efter plan och jag tänkte att han nog förstod vad jag menade. Efter en stund hugger han tag i mina glasögon igen och ler åt mig världens busleende. Jag sa åt honom att gå in på sitt rum och allt upprepar sig igen... och igen och igen. Sista gången gick han in i lekrummet innan jag sagt åt honom och därinnifrån hördes ett liten "Buhh buhh". Det som skulle vara mitt sätt att lära honom vad man får göra eller inte förvandlades till en lek där själva tillsägelsen, gråten och försoningskramen var minst lika rolig som att busa med mina glasögon.

Idag upprepades samma sak då han kastade Miras pärlhalsband på golvet trots att jag sagt åt honom att inte röra pärlorna. Jag sa åt honom att gå in på rummet och han lunkar iväg snyftandes för att sedan komma skrattande tillbaka i hopp om att allt är glömt och förlåtet.

Jag är säker på att han egentligen förstod vad som var fel i hans uppförande, men att han bara hittade ett sätt att vända det hela till något lekfullt. Att han ser hur storasyster gråter när hon inte får som hon vill, får utbrott och kastar sig på golvet och skriker för att försöka få sin vilja igenom hjälper inte mindre det faktum att vi börjar få en riktig dramaqueen här hemma.

Upp o ner

2011-08-09 20:46:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag suttit här i en timme vid datorn och klickat fram och tillbaka till denna sidan. Jag har det där behovet att skriva av mig lite, men får inte orden riktigt som jag vill.

Det har varit en känslobergochdalbana idag och jag hoppas att morgondagen blir lite mindre stormig.

Under förmiddagen hade vi sällskap av Marlene och barnen, vilka vi inte träffat på hela sommaren. Jätte kul att träffas och tjöta lite.
Eftermiddagen spenderade jag på stan. Besökte en tjej som snart ska öppna tygaffär i stan. Kom självklart hem med några nya tyger (kunde inte låta bli).Imorgon är det dax att återgå till vardagen och börja jobba igen. 5 dagars jobb innan semesterstart.

eländes regn

2011-08-09 08:01:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Vilket depprimerande väder! Min tredje lediga dag. Min längsta lediga period som jag haft under hela sommaren.... o så regnar det konstant alla tre dagarna!? Fy va ledsen jag blir. Jag är blek som ett spöke. Inte konstigt att folk tittade konstigt på mej igår när vi var i badhuset.

Idag har vi inga planer. Jag funderar på att åka ner till stan och tröstshoppa...
Jag hatar regn!

Familjedag och nysydda kuddar

2011-08-08 22:52:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Har försökt i en halvtimme nu att göra ett inlägg men det är så fruktansvärt segt här på blogg.se. SUCK!

Idag har vi iaf haft en kanonmysig dag hela familjen. Vi började dagen med en shoppingtur på ica maxi. Mira var överlycklig över det faktum att hon fick åka kundvagnsbil och köpa saft. Tänk va lätt det kan vara att göra en treåring lycklig:)

Väl hemma igen käkade vi luch och Theo fick sova någon timme. När det sedan blev eftermiddag och Theo vaknat öste regnet ner och jag drabbades av uttråkning och ångest över att ännu en ledig dag "bara gått".

Vi bestämde oss då för att åka till stans äventyrsbad. Det var kanonkul att vara där med barnen och de stortrivdes. Sist vi var där satt Theo som en igel på mig och vägrade snudda vattnet, så denna sommaren har verkligen varit bra för honom när det gäller att tycka om vatten på andra ställen än i badkaret och gårdens vattenpölar.

Ikväll har jag försökt att få lite sytt, vilket resulterade i två fina kuddar som ska skickas till en kund och några mössor som det ska tryckas text på imorgon.

Nu dax att sova! Gonatt!Vår tuffingNysydda kuddar (kuddfodral)


Skobekymmer till knubbiga fötter

2011-08-07 22:37:31 Shopping
» Kommentarer(3) «325 kr för en fin kavatkänga. Fynd!?

Är det bara jag som förundras över hur fort tiden går!?

Jag har inte ens haft min sommarsemester ännu och ändå sitter jag här och planerar inför vintern och höstens start på förskolan.

Vår son har de snabbaste växande fötterna man kan ha tror jag. Hans sommarsandaler är en tå för korta och skor som jag tänkt ska passa till hösten är på gränsen redan nu.

Denna helgen hade Ellos halva priset på en valfri vara och fri frakt. Jag kunde inte låta bli att beställa dessa kavat kängor ovan. Nu är det bara att hålla tummarna att de passar i storlek. Lade på 2½ cm iaf så de borde inte bli för små. Mira har haft samma storlek i över ett år nu så Theos fötter borde stanna av lite i växten nu de med.

Ett annan "problem" med Theos fötter är att de fortfarande är väldigt knubbiga och "höga". När han nu börjar komma upp i st 24 och då går över till juniorstorlekar istället för bebisstorlek så blir det extra svårt att hitta skor som passar. Det var svårt redan innan, men nu är det i stort sett omöjligt. Tydligen är det så att alla som har storlek 24 och uppåt automatiskt också har smala fötter.

Någon som känner igen problemet?

Tacka vet jag då att det finns märken som Kavat som gör skor som passar även de lite kraftigare barnen med "bebisfötter".

Mysig dag med mysiga ungar

2011-08-07 21:06:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har haft en mysig dag med mina små godingar. Maken har varit på grabb(mans?)helg (/dag) idag så vi har varit ensamma jag och barnen. Pga regnet har vi i stort sett varit inne hela dagen och jag tror att både jag och barnen tyckte det var lite tråkigt. Även om regnet förpestade delar av vår dag har jag ändå njutit av att ha lite tid med de jag tycker allra bäst om.

Imorgon hoppas jag på en solig dag och ett besök på stranden. Hoppet är det sista som överger oss, visst är det så det sägs.Kan man annat än älska dessa små stjärnor!?Mira redo för att gå ut i spöregnAtt hoppa är kul även i ösregn. Brorsan tittar avundsjukt på genom fönstret.Fredagkväll i ensamhet

2011-08-05 18:01:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «Hur goa är dom inte!?

Idag har jag haft en efterlängtad ledig dag och jag har inte gjort något vettigt alls. Jag är oerhört besviken på vädret då jag hade planerat en beachdag med barnen. Ikväll blir jag ensam hemma då maken är iväg med ett grabbgäng. Kul för honom... tråkigt för mig... eller jag är inte så ledsen över det faktiskt, ibland behöver man en kväll i ensamhet. Bara att hoppas på en smidig läggning med barnen. Jag tror inte att de kommer att vara på så bra humör om en stund. Det gnuggas ögon och gnäller om vartannat... fast just nu ser de nöjt på bompa.

Mina planer för kvällen är att sy en liten stund och sedan slappa framför en film.


Påväg hem från jobbet. Sitter och väntar p...

2011-08-03 20:35:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


img_1535 (MMS)

Påväg hem från jobbet. Sitter och väntar på bussen Lite tungt att jobba då resten av Sverige fördriver sin dag på stranden. Nu hem och sova för att orka en till lång dag på jobbet imorgon. Jag hoppas kunna återkomma till bloggen när jag hinner och är ledig. Kram på er


Vilken dag! En toppen dag!

2011-08-01 19:51:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Äntligen har vi fått krama våra gullungar. Vilket härligt återseende det var. De kastade sig i famnen på oss och ville inte lämna oss på hela dagen.

Bilderna är från sjötorp (göta kanal) där vi mötte upp mina föräldrar och min mormor som hade barnen med sig. Vi fikade och gick omkring en stund innan vi begav oss hemåt igen. I skövde stannade vi för en matpaus på MAX och en timmes bad vid en mysig badplats.

Den här dagen har varit kanon och jag är så glad över att ha mina älskade barn hemma igen.
Det har precis blivit tyst här i huset och jag tror att båda sover vid det här laget. Själv ska jag sätta mig och klippa några mössor och pyssla lite.

Mira har fått dille på att ta kort. Här är ett kort hon lyckats ta på hela familjen idag.


Nu är vi påväg!

2011-08-01 08:05:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Om en halvtimme beger vi oss iväg för att hämta gullungarna. Pratade just med Mira i telefonen och hon höll på att packa för fullt. Solen skiner och jag känner att detta kommer att bli en toppen dag.


Såhär såg det ut när de gav sig iväg för tio dagar sedan.