På bussen

2011-12-29 09:20:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag kan jag joina klubben " vi som kan åka på skolungdomsbiljett på bussen trots att vi snart fyller 30". Min trettioårskris känns nu helt onödig. Jag kanske inte ser så gammal ut som jag känner mig?


Back in buisness

2011-12-28 09:28:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag lever, passade bara på att ta en internet paus under julledigheten. Nu är vi tillbaka i stan igen och jag ska just sätta mig i bilen och åka till jobbet. julen var kort men otroligt mysig. Får berätta mera senare. Hej så länge


On the road

2011-12-23 15:26:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vi har nu åkt i ca 5 timmar och resan har gått hur bra som helst. Knappt ett pip från barnen som varit kanon nöjda hela vägen. Vi fick tom tillfälle att sova en timme alla tre efter halva resan. Ett stor ros till maken som orkat köra hela vägen.


Förberedelser

2011-12-23 07:06:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Inför vår långa resa behövdes det att theo fick öppna sin tvåårspresent i förväg. Nu har vi några timmar av stress och packning framför oss. Jag ser fram emot när vi sitter redo bilen. Nu hoppas jag iaf att resan ska gå bra när vi laddat med bärbara dvder och några nya filmer.

Dan före dan.... Ska bli mysigt med julafton imorgon.


Spring för livet

2011-12-21 11:13:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jobba jobba jobba... så ser det ut för tillfället.

Jag springer mellan alla saker som ska göras och fixas. Imorgon fyller min käre Make 30 år och till det har jag också fixat och grejjat en del (nu blir du nyfiken va Micke?). Idag ska jag iväg och jobba i butiken. Hysteriskt är ett ord som kan förklara hur läget ser ut där just nu. Både hysteriskt mycket folk och hysteriskt kul... för det tycker jag verkligen att det är. Ingen jul utan julrusch i butiken.

Att blogga finns det inte tid till. Speciellt inte när Mira varit sjuk två dar denna veckan och "ställt till" i planeringarna. Lillpluttan var helt utslagen av febern. Nu är hon iaf frisk vilket jag firar högt. Tycker om sjukdomar som sanbbt går över. Men visst är det väl typiskt att barnen blir sjuka den enda veckan på året när man verkligen inte kan vara ledig från jobbet. Jag har världens bästa kollegor som ändå fixar så att jag kan vabba när det behövs.

Snart är det jul....

Söndagsmys

2011-12-18 15:22:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi verkligen mysdag. Theo ligger fortfarande och sover. Jag sitter i soffan och ser på film. Maken och mira har just åkt iväg på julfest i kyrkan. Jag orkade tyvärr inte pga huvudvärken. Behöver vila idag för att orka sista veckan på jobbet. En vecka kvar till jul. Hur är er julstämning? På topp?


Till er alla från The family Nordquistz

2011-12-18 12:38:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


En liten julhälsning så här på självaste fjärde advent...

Följ länken om ni vill se vårt lilla uppträdande.

Tryck <HÄR>


Jobb *2

2011-12-16 12:06:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Jobbar hemma några timmar idag och ska sedan iväg och jobba fredagseftermiddagsrusch i butiken.

Idag är en bra dag förutom huvudvärken som tar kål på mig.
Känns så skönt att jag är färdig med nästan alla beställningar som ska till kunder innan jul. Det har varit mycket nu på sistone. Jätte roligt att så många vill beställa, men stressigt att hinna färdigt, speciellt när barnen blir sjuka och planeringen går fel.

Nu ska jag käka lunch sen blir det att göra sig iordning för jobb. (Mitt riktiga jobb som Mira kallar det)

Tipp tapp - Miras version

2011-12-15 22:31:40 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Hon är ju för go alltså! Det bästa är när hon i mitten av låten kommer på att ljuset är ivägen och ställer ner det för att kunna göra alla rörelser.

Jag ber om ursäkt för kass kvalitet. Jag vet inte vad som hände riktigt för så här dåligt tyckte jag inte att det såg ut i kameran.

Finaste lucian och tomten!

2011-12-15 22:16:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Ikväll var vi på förskolans julavslutning. Barnen var självklart utklädda och Mira lös som en sol när hon fick vara lucia. Jag förstår att hon inte kunde annat än le åt sig själv i spegel så söt som hon var. Sötaste sötaste tjejen!
Theo som varit feberfri idag fick även han hänga med och trots att han varit hemma i två dar så gick han med i lussetåget och satt som ett ljus mednas barnen sjöng. Sjöng gjorde han inte, även om han kan. Antar att det blev lite väl spännande med alla föräldrar.

Mira däremot sjöng och dansade och jag ska försöka lägga upp en liten film med henne senare (troligtvis imorgon).

Va stolt man är över sina fina barn.

Julfest och luciafirande i sikte

2011-12-15 08:49:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår vaknade Theo fem i sex på morgonen och jag kände direkt jag plockade upp honom att han var kokhet. Det blev till att skynda sig att springa upp till Maken och tala om att han inte skulle klä på sig och springa till bussen utan istället vara hemma med sjuk pojke.
Idag är det jag som är hemma med Theo och vi sitter just nu och myser i soffan framför en film. Mira har vi just lämnat på förskolan.

Ikväll är det lucia på förskolan och jag hoppas vi kan vara med hela familjen. Theo är feberfri just nu och håller han sig så hela dagen så var vi välkomna dit. Jag ska sy upp Miras lucialinne och fixa lite det sista innan kvällen. Klart att jag är ute i sista sekund.

Idag var planen att jobba med firman och sy det sista av julbeställningarna innan jul. Nu verkar det inte bli något av det eftersom jag är hemma med Theo så jag har just nu lite ångest över hur jag ska lösa det hela.
Antar att jag får sitta kväll/natt i helgen. Jag som hade planerat allt så bra tyckte jag. Hade glömt att man alltid måste ha en B-plan som tvåbarnsförälder.

Ska åtminstone försöka klippa till det sista nu... sy får jag göra en sväng när Theo sover så hoppas jag att den timmen går saaaakta.

Luciadagen

2011-12-13 09:45:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Idag släppte jag iväg två små tomtar till förskolan. Nu sitter jag här och dricker en kopp kaffe innan jag ska jobba några timmar med firman. Ikväll blir det jobb i butiken.

Vi började morgonen med att titta på luciafirande på tven. Barnen satt som fastklistrade och lyssnade. Mys på hög nivå. Även om jag inte är någon vintermänniska och aldrig varit något större fan av att fira jul så måste jag erkänna att jag mer och mer blir en liten mystant. Jag älskar att krypa ner under en filt tillsammans med barnen och läsa en julsaga. Jag älskar att se deras glada ansikten när de öppnar adventskalenderpaketen. Jag älskar att se skimmret i deras ögon varje morgon de kommer upp och ser julgranen. Jag älskar att höra de glada ropen när de ser att det är snö ute. Barnen har verkligen fått mig att se det mysiga i julen och vintern.

Nu vill jag önska er alla en underbart mysig luciadag!

Jul i vårt hus

2011-12-11 20:04:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






När vi får en liten tid över så myser vi med familjen och förbereder inför jul. Som jag skrev i inlägget nedan så åkte julgardinerna upp idag och så även julgranen. Vi kör ytterligare ett år med vår svarta julgran. Något år ska väl bli det första med en äkta gran, men det får bli en annan gång.

Jag är trött, har grym huvudvärk och ska därför nu sätta mig och slötitta på tven.

Hur går det för er och alla julförberedelser?

Julpyntat del 2

2011-12-11 19:40:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ikväll åkte julgranen och nya gardiner upp. Nu är huset redo för adventsmys.


Pepparkaksbak

2011-12-10 13:45:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vilken supermysig förmiddag vi haft!

Barnen gav oss sovmorgon till klockan åtta, vilket inte skett på hur länge som helst. Sedan mös vi i sängen och låg och drog oss en stund innan frukosten. Efter frukosten bakade vi pepparkakor som vi sedan smakade på tillsammans med en kopp kaffe. Mums!

Nu har vi just ätit lunch och jag njuter av ett lugnt hus. Theo sover en stund och Mira hör man lite ljud från då hon ligger på golvet i lekrummet och bygger med lego. Maken har just åkt iväg på en liten shoppingtur. Jag sitter och väntar på att vi ska få besök av Mariam och grabbarna.

Detta blev helt enkelt en så skön lördag som jag tänkt mig. Jag är ledig två dagar nu framöver innan julledigheten så det gäller att njuta av de få timmar som är lediga. Nästa vecka blir det hårdkörning på jobbet. Veckan innan jul är sådär skönt hysterisk som bara den kan bli. Jag älskar stämningen på jobbet. Då vi står fem-sex personal och trängs på en kvadratmeter och massa kunder runtomkring oss. Fikarasterna med lussebullar och pepparkakor och allt annat som hör till. Nu håller jag bara tummarna att mitt huvud fixar de här två veckorna och att jag slipper bli liggandes efter jul som jag blev under semestern i somras. Jag har lärt mig en del om stress den här hösten och jag hoppas att jag kan vända mina kunskaper till något positivt.

<bild kommer senare>

Planera är nyckeln

2011-12-09 08:53:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag jobbar mycket nu. Varje liten timme planeras noga för att hinna med mitt jobb och firman här hemma. Imorgon är jag dock ledig och ska mysa med familjen hela dagen. Vi ska baka lite och bara umgås med barnen. Kanske åker vi och hälsar på någon en sväng. Om Mira får bestämma så åker vi till badhuset. Vi får väl se hur det känns imorgon om vi är badsugna eller ej. Maken ville julhandla, det vill inte jag. Fy för att gå ut på shopping imorgon då halva stan kommer att befinna sig på samma ställe. Jag nöjer mej med att se ruschen på jobbet på söndag istället.

Idag jobbar jag iaf och ska jobba med firman nu två timmar innan det är dax att bege sig.

Nu vet ni varför det är lite dött här på bloggen. Man får prioritera i juletider. Kram på er som fortsätter titta in.

Ps: Hysteriskt galet på Rix fm denna morgonen. Kan ju inte låta bli att lyssna och skratta lite åt deras galenskaper.


Konsten att hjälpa sig själv

2011-12-06 09:06:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Den här morgonen har gått som på räls. Barnen har lekt jätte bra tillsammans och skrattat och haft roligt. Just nu går de omkring med varsin barnvagn och pratar med sina dockor.

Vi ska snart packa på oss vinterkläderna och dra till förskola/jobb. Idag jobbar jag till sena kvällen. Har laddat upp med x antal huvudvärkstabletter. Vadå tablettmissbrukare???

Var till läkaren igår och utvärderade mina huvudvärkstabletter. Hon konstaterade att tyvärr har du nu fått allt som går att få och hjälper inte de så är det bara du själv som kan försöka få bort spänningarna/huvudvärken. Det var ju skit också att jag under de här 4 månaderna ännu inte kommit fram till någon självhjälp. Jag skrev ju att jag skulle börja träna och det målet har jag fortfarande.... men hur tar man sig iväg till ett gym eller ut på en promenad när huvudet värker och dunkar så man måste sätta sig i soffan bara av ansträngningen att gå upp för trappan här hemma? Någon som har svaret på den frågan så får ni gärna säga till.

Nu ska jag dricka upp det sista kaffet och sedan göra oss iordning. Önskar er alla en trevlig dag i snön.

En helt vanlig dag

2011-12-05 20:00:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Idag har jag jobbat med firman. Har en hel del som ska vara klart innan jul så det är fullspeed på maskinerna. just nu.

Idag när barnen vaknade och tittade ut genom fönstret blev de helt tokiga. "Jippi snö" skrek Mira och sprang för att gå ut. Jag lyckades få hejd på henne och drog en lättnades suck när jag slapp gå ut klockan sex på morgonen.

Det börjar bli lite småjobbigt i huvudet nu när det bara är tre veckor kvar till jul. Jag har så mycket som ska göras och fixas. Mitt i det så jobbar jag väldigt mycket också. Men vi tar en dag i taget. Hinner jag inte gå ut o handla julklappar så får det väl bli en internetshopping kväll istället. Hinner jag inte pynta hela huset så får jag väl slå på stort nästa år istället. Det blir nog jul ändå... eller hur.

Årets julkortsfotoshoot

2011-12-04 09:02:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Jag har sagt det förut jag säger det igen... det är inte det lättaste att få till det perfekta julkortet med två busungar.

Årets julkort krävde två korttillfällen. Ett utomhus och ett inomhus. Tyvärr är de flesta bilder suddiga och dålig kvalitet... de få som blev bra är... få.







Nu är det iaf gjort och jag kan stryka ännu en sak från jullistan.



Paketleverans

2011-12-02 13:02:00 Shopping
» Kommentarer(0) «




Denna koftan beställde jag från meandi nu när de hade kampanjpriser. Tyvärr blev storleken fel så den passade inte:(

mushrooms  scooters everywhere

Barnen fick dessa tröjor. Jag bara älskar färgerna och kvaliteten på meandis kläder. Underbar jersey!

Bilder lånade från meandi.se

Barnens Paketkalender

2011-12-02 09:58:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






I år var första året jag fixade till en paketkalender. Mira pratar dagligen om hur lång tid det är kvar tills vi ska åka upp till dalarna och fira jul. Jag tyckte att ett padegogiskt sätt att förklara antal dagarna på kunde vara att ha en kalender. Så i vår familj räknar vi inte ner dagarna tills tomten kommer utan dagarna tills vi får träffa vår kära familj.

Kruxet med vår kalender är att det bara är ett paket per dag. Barnen för alltså öppna varannan dag. Än så länge har de accepterat och tyckt att det varit ok att vänta på att den andre öppnar. Jag hoppas det håller i sig så att vi slipper tjat och gråt. Jag har försökt göra paket som båda kan leka med tillsammans iaf.

Nu ska jag ta bort fodralen på maskinerna och sätta mig och sy.

Fredagmorgon

2011-12-02 07:22:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Jag hade feberfrossa igår kväll och verenda liten muskel i kroppen gjorde ont. När jag väl somnade för natten sov jag faktiskt ganska bra, så jag mår lite bättre idag.
Hoppas det håller i sig så att jag orkar jobba lite med firman.

Barnen sitter och ser på bompa och vi har en mysig morgon. Tyvärr råkade jag se att klockan blivit rätt mycket vilket kommer att betyda att det blir sådär jobbigt stressigt innan förskolan. Jag gör alltid såhär. Sätter mig vid datorn och barnen vid tven och så får vi stressa som tokar för att hinna äta frukost och göra oss iordning. Lusigt att vi (läs jag)aldrig lär oss heller av våra misstag... men det är ju så mysigt att ta det lite lugnt och mysa i soffan en stund på morgonen.

1:a december. Bra start?

2011-12-01 07:03:21 Shopping
» Kommentarer(0) «


Började dagen klockan fyra med feberkänningar. Skakade som ett asplöv och jag är säker på att det skulle göra mindre ont att hugga av huvudet istället för att ha det kvar. Mira vaknade någongång innan fem och kunde inte somna om hon heller. Det var bara att sätta på sig myskläderna och sätta sig i soffan. Nu är klockan knappt sju och jag har redan hunnit med både frukost och en shoppingrunda.

Lindex har köp tre betala för två på alla barnkläder idag. Jag passade på att köpa pyjamasar och julkläder. Något som saknats i barnens garderober. Pyjamasar skulle de verkligen behöva fler, men det får jag köpa på mig nästa gång vi åker till ullared. Om ingen snäll tomte läser detta och vill hjälpa till att hålla barnen varma om nätterna. Jag har börjat köpa st 98 till Theo. Galet vad den grabben växer! Mira har ju fortfarande 98/104 på vissa toppar (annars har hon också ökat en storlek till 110 nu).

Lindex Shop Online - Pyjamas Lindex Shop Online - Pyjamas Lindex Shop Online - Morgonrock
 Lindex Shop Online - Skjorta Lindex Shop Online - Byxa