Sovmorgon

2011-01-31 09:10:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Måndagmorgon och jag vaknar när Sessan börjar röra på sig brevid mej. "Pappa?" frågar hon mej när hon inser att han inte ligger på hennes andra sida. Jag förklarar att pappa just gått upp och förmodligen står i duschen. När jag reser mej upp och kikar på klockan inser jag att den är halv åtta och att maken redan gått till jobbet. Halv åtta!? Jag minns inte när Mira och Theo sov så länge sist. Och hur maken lyckades tassa i den knarrande trappan utan att väcka någon av oss är verkligen ett mysterium.

Det var verkligen skönt med sovmorgon efter den här natten. Theo vaknade en gång under natten och ville ha mat, några timmar senare vaknar jag av att Mira storgråter, hon hade då kissat i sängen för första gången och var jätte ledsen över detta. Skönt var det iaf att hon kunde somna om brevid mej och maken och sova någon timme till.

Om en stund ska vi gå till öpnna förskolan. Om jag nu hinner klä på oss och fixa iordning oss på en halvtimme.


Morgonmys i soffan framför bompa

Nysytt i syhörnan

2011-01-30 20:55:04 Syhörnan
» Kommentarer(10) «






 



Sista tiden har jag fått massor av beställningar på just mössorna med påsydda bokstäver.

Även en mamma hörde av sig och ville ha en mössa. Det är den mössan jag visar upp på "livebilden". Självklart kan jag göra vuxenstorlek på mina mössor också.

Tyvärr är mössorna lite svårta att få bra på bild. De är enkligt mej väldigt fina i verkligheten.
Söta tyger i rosa/gröna nyanser och med lite "fula" sömmar. Det är just den detaljen jag gillar med den här mössan. Varje mössa blir unik och bokstäverna är inte helt perfekta. Att det är hemmasydda/gjorda bokstäver och inte tryckta är just charmen med denna modell.

Snart ligger de på postlådan påväg till sina beställare.

Lördagkväll

2011-01-29 22:14:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Det var fullt upp på jobbet idag så jag var ganska mör och trött när jag kom hem igen. Men som ni vet så är inte verkligheten så att man kan slå sig ner på en stol och vila när man kommer hem heller. Jag kastades direkt in i kvällmatlagning, sedan var det dax för barnen och sova... och sedan efter någon timme kunde jag själv ta det lite lugnt också.

Nu är klockan redan över tio och jag antar att det är dax att sova snart.

Jag har några mössor färdigklippta som ska sys imorgon. Förövrigt har vi inga planer för vår söndag. Jag hoppas på en ganska lugn sådan.

Sovgott och dröm sött

Film tips (?) och jobb

2011-01-29 08:41:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag ska jag jobba nästan hela dagen. Skulle gissa på att alla hjärtans dag kommer att genomsyra kundernas inköp den här helgen. Brukar ni fira den dagen?

Gårdagskvällen tillbringade vi framför tven. Min svåger kom på besök och kikade på handbollen. Jag fixade under tiden lite mat till oss som vi sedan käkade när barnen kommit i säng. När handbollen var slut slog vi på en film som heter "Shelter"



Jag gillar Julianne moore, därav mitt filmval igår. Fast den var riktigt läskig och jag gillar inte filmer med overkliga händelser. Filmer med andar/spöken/demoner går bort i min gilla lista. Ännu jobbigare är det när man sitter hela filmen och vet att man kanske inte ens får ett vettigt slut som förklarar allt. Det brukar nämligen alltid vara skumma slut i sådana här filmer. Om jag blev besviken på slutet eller ej ska jag inte avslöja ifall det är någon som är sugen på att se den. Gillar ni "skräckisar" med oförklarliga händelser så ska ni se denna, annars kan ni låta den vara. Undrar också om jag blivit blödigare sen jag fick barn?

Nu ska jag klä på mina älsklingar sen ska vi starta dagen. Trevklig helg allesammans! Hörs igen till kvällen.

Fotosession med gullgrodan

2011-01-28 23:12:31 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «




Även Theo hamnade i en liten fotosession idag. Han var dock inte lika lätt att roa som sin syster. Fick några söta bilder på honom till sist ändå.





   

Vår lilla fis blir arg lite titt som tätt på dagarna. Här började han gråta då jag tog slickepotten ut handen på honom. Leendet på bilden bredvid fick jag när jag lämnade tillbaka slickepotten igen. Härligt med människor som inte är långsinta.



Innan Theo föddes så tänkte jag ibland på om jag skulle kunna älska ett till barn så som jag älskar Mira.
Det är svårt att tänka sig att kärleken ska räcka till... att man inte ska favvorisera ett barn och älska det mer.
Jag kan av hela mitt hjärta säga att jag älskar mina barn precis lika mycket. Dom är mitt allt. Kärleken räckte till dem båda.

Vilken förmån att få lära känna två underbara barn och få kalla dom mina.

Jag tycker det är så häftigt att två syskon, med samma föräldrar och uppfostran, kan bli så olika och samtidigt så lika. Att dom när de föds redan har sina egna personligheter och kännetecken.

Mamma älskar dej Theo! Du är den gulligaste, gosigaste och finaste lille pojken jag känner.


Lite sega

2011-01-28 14:24:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Maken försov sig imorse och "snodde" därför bilen ännu en dag. Ännu en dag har vi alltså varit "fast" här hemma och inte tagit oss någonstans. När maken kommer hem i eftermiddag är det min tur att sno bilen och åka raka vägen till en barnsvagnsbutik och köpa en ståbräda till Mira. Vi kan ju inte ens gå ut och gå som läget är just nu. Mira kan självklart gå själv och det var därför vi sålde vagnen. Men i den fasen hon är just nu så vill jag ha något att "tvinga upp henne på" om hon skulle vägra gå själv hem eller inte orka gå själv när vi är ute. Att bära en tung tvååring som stretar emot, samtidigt som man kör en vagn är inge kul alls... jag lovar... jag har testat.





Fotosession med sötaste

2011-01-27 21:31:28 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(12) «




Jag och Mira busade lite med kameran tidigare idag.
Jag fick några supersöta bilder på henne som jag bara måste visa er.

 







Vilken liten docka med de ögonen.

Älskar dej min underbara tjej! Du är finast, sötast och "bästaste" av alla!


Vår underhållare

2011-01-27 16:56:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Mira älskar verkligen att underhålla och jag tycker att hon gör det bra.

Me&I lockar

2011-01-27 11:07:02 Shopping
» Kommentarer(2) «


Just nu är inte våra plånböcker de mest välfyllda...
...men drömma kan man väl få göra ändå?

Igår kom Me&I ut med sin nya vårkollektion.
Jag blev mycket sugen på att shoppa loss.

folkcars everywhere  one folkcar

Älskar bubblor! Hur cool skulle inte Theo bli i dessa... kanske Mira också för den delen.

jeansshorts  pants with turtle in the pocket

folkcars everywhere dress  geisha puffy top


folkcars everywhere hat  harry & lily gardenscarf

Den gröna mössan måste jag nog ha! I en storlek som passar båda barnen.

Bilder lånade från meandi.se


Den obligatoriska kaffestunden

2011-01-27 10:19:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Igår kväll blev det inget vettigt gjort alls. Jag orkade inte helt enkelt. Jag satte mej i soffan när barnen somnat och där blev jag sittades tills det blev dax för sängen.

Jag sov som en klubbad säl hela natten och var i stort sett omöjlig att väcka imorse. Jag är glad att maken gick upp med barnen när de vaknade så att jag fick sova en liten stund extra iaf.

Nu har jag just gjort mej en kopp kaffe och vilar lite innan det är dax att ta tag i dagens hemmasysslor. Städa, tvätta i massor och plocka undan leksaker som är utspridda i hela huset.

Jag är otroligt sällskapssjuk och blev lite bitter när jag insåg att det var idag maken skulle ha bilen till jobbet. Med andra ord blir det en hemmadag för oss och jag får underhålla mej med att kika in på bloggar och "träffa folk".


Ändrade planer

2011-01-26 18:33:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi har haft en bra dag jag och barnen. Öppna förskolan på förmiddagen, lite bus med Mira medans Theo sov middag och sedan matlagning och städning en sväng på eftermiddagen innan maken kom hem från jobbet. Nu är jag trött och slut och tar mej verkligen inte iväg till gymmet som jag tänkt. Det får bli symaskinen och ev en halvtimme på crosstrainern här hemma när barnen somnat. 

Just nu sitter vi hela familjen och ser på bompa. Mysigt att ta det lite lugnt innan läggningsdax.  

Byta namn, drömma stort och våga

2011-01-26 09:31:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


Godmorgon på er! Idag började vår morgon redan vid femtiden då Theo tydligen sovit färdigt. Jag är oerhört seg idag men tänkte försöka förtränga det in i det sista.

Har fått in en del mössbeställningar de senaste dagarna så ikväll kommer symaskinen att gå varm. Längtar redan. Hoppas Theo sover middag länge idag så att jag hinner klippa lite innan kvällen.
Jag funderar mycket kring mitt syande just nu. Jag tycker verkligen att det är skitkul och varje gång jag ser en beställning på mailen så får jag ett fånigt leende på läpparna. Är detta min grej? Är det detta jag ska satsa på nu? Hur kan jag utvecklas? Vad vill ni ha mer av?

Ett stort problem är mitt namn. Jag kan inte kalla mej Mirasmamma i all evighet. Frågan är ju vad man ska "heta" istället? Bloggen kommer att få vara kvar som mirasmamma... men det är mitt syprojekt jag vill "döpa om". några roliga förslag?

Som sagt...mycket att fundera kring.

Kvällsmys

2011-01-25 19:44:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Den här dagen blev en lång dag. Jag har varit ensam hemma med barnen hela dagen och när maken väl kom hem skyndade vi oss att bada busungarna och mata dem innan det var dax för honom att åka igen. Nu är han på fotbollsträning medans jag sitter här och latar mej lite. Jag hade tur och barnen var snälla ikväll och somnade direkt utan gråt och klagan.

Jag ska om en stund göra iordning en kopp te och en macka. Lite kvällsfika har jag gjort mej förtjänt av. Tänkte sätta mej och slötitta på the mentalist. Hoppas ni får en mysig kväll!

Dagdrömmer

2011-01-25 10:15:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Sitter här med en underbar kaffekopp som just tagit slut. Det var nog det godaste kaffet jag kokat på länge. Jag är fortfarande inte nöjd även om jag druckit två stora muggar redan. Jag älskar den här stunden på dagen. Theo sover, Mira pysslar för sig själv och jag sitter med en kaffekopp och datorn eller en tidning.

Sen har det en annan charm när vi efter lunchen sitter på golvet i lekrummet alla tre och busar. Det är en stund jag mer och mer njuter av då jag vet att jag snart inte kommer att vara hemma på samma sätt med mina små. Framöver kommer det att vara någonannan som får sitta och skratta åt Theo som låtsas koka/dricka kaffe och Mira som busar och sjunger. Jag vet att jag fortfarande kommer att träffa mina barn, det är ju inte så att jag ska lämna bort dem för alltid. Men ni kanske förstår hur jag menar... det kommer inte att bli på samma sätt.

Vi har fortfarande inte fått något svar från förskolan. Jag hoppas verkligen att vi får en plats till barnen. Jobbigt om det inte alls blir som vi planerat. Fast just nu känns det som att jag kan slappna av i att det kommer att ordna sig. Det var mest makens jobb jag var orolig för. När det nu är klirrat så vet jag att det kommer att bli bra. Det känns bra att jag kan sova på nätterna igen. Jag sover så djupt att jag inte ens hörde Mira som vaknade igår natt (Tur att maken hörde). Jag som ALLTID vaknar när barnen piper minsta lilla.

Bjuder på några söta bilder på min goding

 

 

Bra måndag

2011-01-24 20:22:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


   

Mina bikercoolingar.

 

Det blev en liten matchning med bikerjacka och lappade jeans idag. Jeansen från lindex och jackorna från kappahl.

Jag tog mej iväg till både öppna och mataffären idag. Gick även en liten runda på stan och jagade Mira. Det var nog sista gången jag tog med henne på shopping. Hur gör man för att få snälla barn som vackert går fot brevid vagnen???

Efter svängen till stan så åkte jag och tränade någon timme. Körde ett hårt konditionspass idag och det kändes bra.

Just nu sitter vi och ser på guldbaggegalan och jag ska även slå mej ner på golvet brevid maken och lägga färdigt vårt senaste 1000 bitars pussel.


Veckostart

2011-01-24 09:18:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Ja, då var det alltså måndag igen. Jag känner mej laddad för en ny vecka... även om jag just nu är ganska seg. Barnen vaknade tidigt imorse och det känns i mitt tunga huvud. Just nu ligger Theo ute och sover i vagnen medans Mira står bakom mej vid bordet och lägger pussel.

Idag har jag planerat in en storhandling på maxi och ett besök på öppna förskolan... om jag nu lyckas uppbringa så mycket energi att jag tar mej dit.




Träning och date med vänner

2011-01-23 19:41:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag tog mej iväg på träningen idag också. Vi körde mer fria vikter idag och ett lite längre konditionspass. Kändes bra, men jag var helt slut efteråt och kommer garanterat att ha träningsvärk imorgon.
Jag är stolt över mej själv att jag tagit tag i träningen igen. Därför kommer jag att fortsätta skryta över de gånger jag tar mej iväg. Det är inte det lättaste att ta sig iväg alla gånger när man är helt slut efter en dag hemma med barnen. Sådana gånger gäller det att inte gå på känslan, vilket jag gör alltför ofta.

Efter träningen fick vi iaf besök av goda vänner. Vi fikade på scones och te. Mysigt att träffas som vanligt och jag blev possitivt överraskad av hur bra det gick trots alla barn. Brukar alltid bli lite kaosartat annars när man träffas nära läggdags.

Ikväll ska vi se på solsidan, sedan ska jag gå och lägga mej i sängen och läsa ur en bok.

Söndagen den 23 januari

2011-01-23 13:25:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har lugna timmen infunnit sig här hemma. Mira sitter på golvet och pusslar, Theo ligger ute i vagnen och sover, Maken är inte hemma och jag sitter här. Lugnt och tyst och bara ljudet av tangenter och pussel hörs. Man behöver en liten sån här stund varje dag. Det hjälper till att klara de mindre lugna stunderna.

I eftermiddag har vi inga planer än så länge förutom ett träningspass med systeryster. Det blir mitt tredje gympass denna veckan, vilket gör mej mycket nöjd. Bara att fortsätta hålla i det nu så ska det nog börja ses på musklerna snart att det händer grejjer.

Imorgon är det en ny vecka igen. Mitt mål är att få lite tid över till symaskinen och gymmet samt njuta med mina älsklingar så mycket jag bara kan. Vill ta vara på varje dag nu när jag vet att det snart är slut på mammaledigheten. Vad har ni för planer för kommande vecka?


Mysfamiljelördag

2011-01-22 13:20:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag har vi haft en lugn hemmadag än så länge. Hört det förut?:)



Theo övar för fullt på att ställa sig upp själv. Det går framåt och nu kan han stå lite längre än han gjorde igår.



Undra när första stegen kommer?



Barnen busar i sängen. Theos absoluta favoritplats. Tyvärr kommer han upp alldeles för lätt själv och har inget vett om vad man kan och inte kan göra i en säng utan att ramla ner.

Om en stund ska jag och barnen åka till Mariam och grabbarna. Vi ska leverera två nysydda mössor och passa på att leka en liten stund.

Hoppas att ni har en rolig helg!

Theo 1 år

2011-01-21 22:47:03 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(6) «


Jag har totalt glömt bort att skriva om senaste bvcbesöket samt Theos utveckling den senaste månaden.

Vikt: 12 kg
Längd: 81 cm

Vår lille prins växer så det knakar. I klädväg används st 80/86. St 80 börjar bli litet trots att han bara är 81 cm lång ännu. Måste vara musklerna som fyller ut kläderna;)

Några nya färdigheter:

- Kan släppa taget och stå själv
- Kan nästan resa sig upp mitt på golvet och stå en liten stund utan stöd.




- Två nya tänder har tittat upp (6 st totalt)
- En vaccinationsspruta rikare. Blev ledsen och febrig efter den. Stackars liten.
- Har kommit på charmen med att göra bus. Blivit mycket mera medveten och siktar alltid på att få åtminstone storasyster att skratta åt busen.
- Ska ha samma mat som oss andra jämt. Märker direkt om något saknas eller inte är lika. Som idag tex när han gallskrek i 5 min innan jag kom på att han sett tomaten på min tallrik (vilket han inte hade någon på sin).
- Vill äta själv och inte bli matad. Hellre än bra.



- Älskar sin tutte och snutte över allt annat. Här hemma går han under smeknamnet "snuttgubben".
- Sover dagtid ute i vagnen två gånger om dagen (sammanlagt ca 3-4 timmar). Sover hela nätter i sin säng och vaknar någongång mellan 5-7 på morgonen.

Jag är lyckligt lottad som fått vara hemma och följa varje litet steg i Theos utveckling. Om mindre än två månader ska min lillplutt inskolas på förskola och jag är egentligen övertygad om att det kommer att gå bra... men trots det känns det jobbigt i mammahjärtat. Theo kommer alltid att vara mammas lille pojk och jag ska erkänna att jag ser det som en förmån att han är lite mammig ibland. Finns inget bättre än att få en gosig kram från något av barnen.
Nu ska jag gå och lägga mej och somna med tanken på att jag har världens finaste och bästa familj. Vad mer kan man då önska?

Vilken dag - vår dag

2011-01-21 16:56:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag var verkligen solen och livet på vår sida.

Vi började dagen med en trevlig playdate med Elin och gänget. Barnen lekte, bråkade och fikade. Elin och jag försökte få några ord sagda mellan sorlet av lekande barn. Det blir alltid lite hysteriskt när man har fler än 4 barn på ett och samma ställe. Speciellt om de är av den trotsiga tvååriga sorten. Jag får än en gång be om ursäkt för Mira som inte betedde sig som man bör.

Efter vår date åkte jag och barnen för att hämta Maken på jobbet. När vi sitter i bilen får maken samtalet vi gått och väntat på sedan innan jul. Nu är det äntligen klart att han får börja på nytt jobb i mars. Grattis älskling! Vi kunde inte ha fått ett trevligare besked. Nu kanske jag kan sova gott inatt och slippa oroa mej för hur vi ska klara oss på enbart min föräldrapenning.

Som sagt... livet var på vår sida idag och det ska vi fira med att äta korv och potatis ikväll. Värsta fredagsmys-lyx-maten...not!? :)


Lekkompisar

2011-01-21 10:14:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Snart får vi besök av Elin och hennes tre godingar. Jag och Mira har just bakat en sockerkaka och chokladbollar. "Barnvänligt" fika.

Efter lunch ska vi sedan åka och hämta maken på jobbet.

Solen skiner och jag hoppas att det blir en bra dag idag. Det känns i luften, visst gör det?

Redo, alltid redo!

2011-01-20 21:16:12 Shopping
» Kommentarer(5) «




Nu är Mira redo för en vår på förskolan. Nya skalbyxor och en jacka från sommarens rea.



Theo i sin fina nya vinteroverall. Det blev inte den overallen jag lade ut bild på tidigare. Mira fick testa den marinblåa och hon såg ut som en teletubbiesfigur i den. Nej denna modell var mycket bättre och inte lika mycket "bebis". Nästa år fyller Theo 2 år och då är han ju ingen bebis längre.
Jag tror att storleken kommer att bli bra också. När han stod upp i denna så hängde den massor, med andra ord alldeles för stor nu men säkert lagom om ett år.



Jag älskar den turkosblåa färgen!

(Tack snälla mormor och morfar för overallen!)

...

2011-01-20 21:03:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Morgondagen är en spännande dag för familjen. Ni kan väl hålla en tumme eller två och om jag känner mej positiv vid dagens slut så lovar jag att berätta varför det var en extra spännande dag.
Tyvärr kommer nog anledningen till att det är en spännande dag att göra ännu en natt ganska sömnlös. Jag är trött på att inte kunna sova. Trött så att ligga vaken och älta saker ut och in. Hur gör man för att bara släppa saker och inte engagera sig så mycket? Hur gör man för att ta en dag i taget och försöka förlita sig på att allt blir bra till slut?

Jag säger som jag sa igår... jag längtar till sommar och sol. Allt är/verkar så mycket lättare på sommaren.

Fyndar på polarn o pyrets rea

2011-01-20 12:53:36 Shopping
» Kommentarer(3) «


Båda barnen fick sova lääänge på förmiddagen idag. Oooops. Skönt för oss alla även om kvällen kommer att bli jobbig med Mira. Just idag beslöt jag mej för att det fick det vara värt.

Jag satte mej vid datorn och surfade lite. Hamnade på polarn och pyrets hemsida och spanade in rean lite. Ja, ni vet ju att jag gillar reor;) Ibland kan jag bli lite matt på hysterin kring polarns ytterkläder. Kan låta som att det är ett måste att köpa deras ytterkläder, väljer man ett annat märke så är inte barnen rätt klädda. Åt andra hållet är jag villig att hålla med om att de har väldigt bra kvalitet på kläderna. Jag har iaf ännu aldrig blivit besviken och barnen håller sig varma och torra. En annan sak jag gillar med polarn är att om man lyckas fynda till 50% så kan man sedan få tillbaka samma summa för plagget i andrahand på tradera. Så idag blir det en vinteroverall till Theo att använda nästa år och ett par skalbyxor till Mira shoppade. Jag har inte riktigt pengarna att köpa kläderna till fullpris så rea gillas!

 


Idioti

2011-01-20 07:28:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Idag fick jag gå upp med barnen strax efter fem!? Jag kommer att vara lagom mör idag. Idag ska jag nog försöka få även Mira att sova lite middag tror jag. Känns som att hon kommer att behöva det.

Idag finns inga planer alls på min lista. Det verkar bli en hemmadag för vår del. Besök välkomnas!:)

Ledsen att det aldrig dyker upp några bilder längre. Mitt kamerabatteri har dött och sladden att ladda upp det med har försvunnit. Bilder återkommer när jag lyckats lokalisera sladden.

Igår åkte jag förbi förskolan som barnen ska börja inskolas på om två månader. Det är en nyöppnad förskola som jag tidigare inte vetat av vart den låg. Igår lyckades jag hitta den med hjälp av några vänner på öppna förskolan. 2 km bort ligger den och mitt i ett villaområde. Såg mysig ut och det kommer säkert att bli jätte bra. Det som bekymrar mej nu är: Hur i hela världen har jag tänkt ta mej 2 km i berglandskap med en trotsig tvååring som antingen ska gå själv eller åka på ståbräda!? Vilken idiot kom på att vi skulle sälja syskonvagnen!?

2 km som vanligtvis skulle gå på kanske 15-20 min (?), går nu i backarna på kanske 30 min. Att då lägga till tiden det tar att dra/bära/tvinga med sig en trotsig tjej.... kanske är vi då uppe i 45 min. Kul att sedan åka till jobbet...stressad, svettig och arg. Tycker du jag är en pessimist? Skyller på min tidiga morgon.

Klapp på axeln

2011-01-19 19:54:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag känner mej grym. Stark och duktig. Trots att både jag och Sis var fruktansvärt trötta idag så drog vi iväg varandra till gymmet. Väl där möttes vi av miljoner människor och mitt träningssug försvann ännu mer... men så hände nåt när uppvärmningen var färdig. Jag kände hur kroppen riktigt gillade att få kämpa med maskinerna och helt plötsligt fick jag mer krafter än jag trodde jag hade. Nu sitter jag här mätt och nöjd efter ett kanonbra gympass. Nu är det bara att köra på och så hoppas jag på fina resultat i april.

Ikväll ska jag lägga mej tidigt och läsa en bra bok. Ska även försöka att lägga ifrån mej den i hyffsad tid. Igår kunde jag inte somna då jag låg och var orolig för allt och inget fram till ett på natten. Man är inte så pigg då när barnen väcker en och det är dax att stiga upp fem timmar senare. Inatt behöver jag sova...länge.

Öppna och träningsmål

2011-01-19 09:36:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är det onsdag och ännu en dag då öppnaförskolan har öppet. Det utnyttjar vi och beger oss dit. Theo ligger just nu ute och sover i vagnen. Förhoppningsvis är han utvilad och pigg när jag väcker honom om en stund. Mira hittade just några bakleksaker att leka med. Typiskt att hon leker bra själv just när vi ska åka iväg. Varför kan det aldrig vara så när man är hemma en eftermiddag och ber henne gå in på sitt rum och leka en stund själv?

Ikväll ska jag och syrran träna igen. Fy va underbart det känns att va igång med träningen igen. Denna veckan har vi planerat in tre träningstillfällen och jag känner mej riktigt peppad. Idag ska vi köra max och göra en riktig genomkörare som vi sedan skriver upp (de olika vikterna på maskinerna alltså). Om två månader ska vi göra ett "test" och se om vi klarar mer då eller inte. Man hoppas ju kunna höja sig någon vikt på alla maskiner om två månader.

Nu ska jag packa skötväskan sen bär det av.

Överväger att flytta till afrika

2011-01-18 14:53:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag önskar att jag aldrig gått och hämtat posten idag.

Vidriga elräkning förstör mitt liv!

Ibland blir man så där plötsligt varse om hur hiskeligt dyrt det kan vara med hus.

Någon mer än jag som längtar till vår, sommar och sol???

Lång

2011-01-18 13:27:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Det här kommer att bli en fruktansvärt lång dag! Maken åkte vid åttatiden imorse och kommer inte hem förrän nio ikväll. Jag och barnen har redan gjort en massa saker idag. Självklart sov inte Theo alls under förmiddagen. Jag som skröt över våra lugna förmiddagar i mitt förra inlägg. Min lugna förmiddag slutade i ett skrikkaos undertiden jag lagade mat. Efter maten gick vi ut en sväng och nu sover Theo medans Mira ser på lite film. Hennes sätt att varva ner och få lite nya krafter till eftermiddagen.

Vad jag ska hitta på i eftermiddag har jag ingen aning om. Jag hoppas att Theo sover åtminstone till tre om jag ska orka ha honom uppe (Om han ska orka vara uppe) till sju ikväll.

Nu ska jag iaf sätta mej och klippa de där mössorna jag pratade om tidigare. Theo vaknade sist, precis när jag höll på att plocka fram alla tyger.

Plötslig förskolestart

2011-01-18 10:20:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Förmiddagarna är verkligen alltid coollugna här hemma. Ja inte innan barnen fått i sig frukost och man städat undan den... men en timme senare... då när Theo gått och lagt sig igen för en liten tupplur och jag och Mira myser för oss själva. Just nu sitter Mira och leker med duplo samtidigt som hon käkar en clementin. Jag sitter och skriver upp mina sybeställningar och ska snart sätta mej och klippa lite i tygerna.

Jag sitter också och planerar lite inför framtiden. Inköp till våren, förskolestart, jobbstart och annat som ska fixas.

Jag berättade kanske att vi innan jul bestämde oss för att jag ska ta vårdnadsbidrag under våren och så ska barnen börja förskola till sommaren/hösten? Tyvärr blev det inte riktigt som vi planerat. Maken blir nämligen arbetslös efter denna månaden och det betyder att jag inte får något vårdnadsbidrag. Dumma regel!
Lite hastigt och lustigt fick vi istället planera om hela våren och det slutade med att barnen börjar inskolas på förskola i mitten av mars och jag går tillbaka till jobbet den första april.

Det känns roligt att börja jobba igen, men lite tråkigt att det inte blev som vi hade planerat. Theo känns fortfarande väldigt liten (Han går ju inte ens!) och jag har lite dåligt samvete över att behöva sätta honom på dagis redan.

Nu börjar snart vårt pusslande. Lämna och hämta på förskola och allt därtill.

Hur gör alla andra som bara har en bil, förskola som ligger några km bort, oregelbundna arbetstider m.m m.m??? Tips, råd!?

Måndagslistan a´la Jennyn.se

2011-01-17 12:48:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




* Vi är friska igen
* Theo just lärt sig släppa taget och stå själv mitt på golvet
* Mira inte trotsat på hela dagen utan varit en snäll och mysig liten tjej
* Jag träffat massa goa mammor på öppna förskolan som gjorde min dag lite roligare
* Jag har världens bästa make som tar hand om mej och barn när vi är sjuka. Hur skulle jag fixat helgen utan dej?
* Jag har flera beställningar att sy under veckan som kommer. Älskar min symaskin!
* Jag kan ta mej till gymmet ikväll och träna med syrran

Idag tyckte jag att det var dax för en måndagslista. Ibland behöver man stanna upp och se allt det positiva i vardagen.

Back on track

2011-01-17 09:11:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ny morgon, måndag igen och starten på den nya veckan har gått. Theo har precis hoppat i säng och Mira går nu och väntar på att lillebror ska ha sovit en stund så att hon får ta med honom till öppna förskolan sen. Jag hoppas att det är många där som Mira kan busa med. Kanske har det försvunnit några stammisar också som börjat jobba och annat. Alltid tråkigt när folk man lärt känna plötsligt försvinner ur vår vardag igen.

Förutom förskolan så har vi inget planerat för dagen. Kasnke borde vi åka till bibblan och lämna tillbaka en barnbok som helt plötsligt efter 4 månader dök upp i en låda jag letat hundra gånger i. Konstigt hur saker kan försvinna och så helt plötsligt finnas igen.
Skönt att bara behöva betala 10 kr i förseningsavgift istället för hela boken iaf.

Hoppas ni alla får en fin måndag.

Dance it

2011-01-16 21:29:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag vet inte riktigt om det är en ny form av dancearobics eller om det är några nya coola hiphoprörelser. Får fråga Theo imorgon vad han egentligen menar med sin nya dans. Sött är det iaf.



Vi har haft en mysig dag här hemma idag. Mira och maken har varit ute och byggt snögubbe och skottat i massor. Jag och Theo har latat oss inne och busat i lekrummet. Sen har vi ätit lite, sovit lite och trotsat en del.

Nu sover barnen sedan några timmar tillbaka. Jag och maken har skrattat till solsidan och time out. Nu visas Rusch hour på tven och jag tittar med ett halvt öga. Tycker den är lite smårolig, men har sett den förut så det känns inte så jobbigt även om jag missar vissa delar.

Nu ska jag surfa in på H&M och vårdrömma lite. Hej så länge.

Batterier laddas

2011-01-16 10:57:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag överlevde jobbpasset igår även om jag kände att krafterna inte riktigt var på plats. Det blir en hemmadag idag igen för att ladda batterierna till veckan som kommer. Jag hoppas ha mycket energi över till både öppna förskola och lekträffar med kompisar (Bara att hoppas att någon vill träffa oss). Både jag och Mira är utsvultna på lite socialt umgänge. Man får lite panik av att vara hemma och inomhus i en hel vecka.

I eftermiddag vore det mysigt att få lite tid över till symaskinen. Få se vad vi kan skrapa ihop.

Det blev ett kort litet inlägg denna gången. Jag återkommer under dagen.

Awards

2011-01-16 07:45:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Tack snälla Anna För BEAUTIFUL BLOGGER AWARDEN!


Med awarden följer lite frågor att svara på och här kommer dom!

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
"Stänger av nattelefonen och går och hämtar en kopp kaffe vid automaten" Ur Martina Haags bok "I en annan del av bromma"

Vad var det senaste du såg på tv?
Bolibompa

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Bolibompa på tven, Mira som skrammlar med leksaker och Theo som sitter och säger "mmm" samtidigt som han gosar med sin snutte

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår vid femtiden när jag åkte hem från jobbet

Vad har du på dig?
Jeans, grått linne och en svart kofta. "Myshemmakläder"

Vilken var den senaste filmen du såg?
Robin Hood

Skulle du överväga att flytta utomlands?
För en kortare tid kanske... men nej jag är lite för mammakär och hemmakär för att flytta någonstans långt borta.


Jag har även för flera veckor sedan fått en award från finaste Petra. Tack snälla!
Bättre sent än aldrig att svara på den.



Som vinnare ska du kopiera in denna i din blogg.

♥ Tacka och länka till den du fick priset av.
♥ Skriva 7 saker om dig själv.
♥ Skicka vidare awarden till 7 av dina vänner.


1. Jag har varit hemma på mammaledighet i 3 år nu men ska snart börja jobba "på riktigt" igen.

2.
Drömmer om att starta eget i framtiden

3. Jag älskar att få presenter och blir som ett litet barn på julafton

4. Jag älskar katter men lever med en katthatare och kommer förmodligen aldrig att få några djur i mitt hus. Om inte barnen har bättre övertalningsförmåga på sin pappa;)

5. Jag skriver listor på det mesta. Älskar att planera och fixa.

6. Jag rensade ut resten av julen först idag. Bättre sent än aldrig.

7. Jag blev "kär" i maken redan första gången jag såg honom. Jag gick då i trean... i lågstadiet alltså:)

Jag skickar denna awarden vidare till några bloggar jag brukar läsa. Ni som får den får välja själva om ni vill göra båda utmaningarna eller endast en av dem:)
Marlene, Malin, Jannie, JennyNatali

På bättringsvägen

2011-01-15 09:03:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Som vanligt blev det en tidig morgon i huset. Lyckligvis börjar det märkas vid frukostbordet att vi börjar bli friska nu. Theo fick tom i sig lite gröt idag. Mest jag som fortfarande inte fått alla mina krafter tillbaka. Jag får proppa i mej vitaminer, juice och lite sött för att få tillbaka lite tillfällig energi inför jobbpassat åtminstone.



Theo kopierar allt som storasyster gör. Hans favoritsysselsättning just nu är att måla på stora tavlan.
Självklart måste snutten och nappen vara med. Min lilla snuttgubbe.





En liten bild på sessan. Fin i sin vintagekjol från kappahl.

Vagnen såld

2011-01-14 12:02:14 Shopping
» Kommentarer(4) «


Det händer en massa saker hos oss hela tiden. Finns så mycket jag vill berätta och skriva om men varken tid eller ork finns till. Jag hoppas verkligen att min ork kommer tillbaka under dagen för imorgon tänker jag gå till jobbet och jobba lite.

En sak jag kan passa på att berätta är att vi just sålt vår barnvagn. Vi har också köpt en ny till Theo.



Jag kommer att sakna vår älskade syskonvagn! Men med tanke på att Mira inte tycker om att åka vagn längre så kändes det som det bästa beslutet att sälja den medans den fortfarande är värt något. Vi fick den summan vi ville också så jag är nöjd med den försäljningen.

Vilken vagn vi köpt istället lovar jag att berätta så snart jag fått någon bild på den.

illa

2011-01-14 09:10:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag hatar kräksjuka! Kvällen blev bedrövlig och natten lika hemsk. Nu är jag helt slutkörd och har bäddat ner mej i sängen igen. Tur att Maken också är sjuk så att vi kan hjälpas åt med barnen idag.

Idag blir en lugn dag hos oss.

Eländes sjuka

2011-01-13 18:51:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Tyvärr slapp jag inte magsjukan... jag blev bara sist. Jag hatar att må såhär.

Nyheter i sybloggen

2011-01-13 15:09:19 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Nu har jag uppdaterat med priser, nya tyger och en del nyheter på min syblogg.

Kika in om ni är nyfikna och välkomna med en vårbeställning. För visst ska vi väl ändå hoppas att våren är på ingång snart!?:)




 
(Bilderna tagna på en koncentrerad tjej som såg på film:))

12 januari - vinterkräksjukan över denna gång?

2011-01-12 18:37:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Måste säga att jag blev förvånad när jag vaknade och klockan visade på sex imorse. Innan dess hade alltså ingen av barnen vaknat trots att Mira sov mellan oss hela natten. Idag har vi varit spyfria men barnen äter dåligt fortfarande. Inte så konstigt kanske. Nu är det bara att hålla tummarna att vi vuxna inte blir liggandes framöver.

Det har varit en seg dag idag och Mira har klättrat på väggarna av att inte få gå ut eller av att hon inte orkat göra allt hon velat.

För att tänka på något annat än sjukdomar tänker jag nu lägga ut några bilder från igår då min syster var här och klippte John och Mira.



Mira innan klippningen. Det syns ingen större skillnad nu på kort... det blev lite toppat och uppklippt bara.


En stilig liten grabb blev korthårig och snygg.



Theo passade på att roa sig själv utan att bli störd medans de andra blev klippta. Theo älskar musik!

Nu är vi sjuka också

2011-01-11 23:01:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Mira har inte ätit något på hela dagen. Inte ens en liten brödbit fick hon ner. Bara lite grädde med hallon när vi fikade oss Malin och Majsan. Jag tänkte inte att det skulle betyda nåt särskilt. Hon har varit lite dålig med maten på sista tiden och jag tänkte att det liksom hörde till resten av trotset. Jag har ju tjatat på som vanligt och försökt få henne att äta såklart. Pigg har hon varit också lilltjejen... inget alls jag reagerat på och trott att skulle betyda sjukdom.

Ikväll fick vi rusa upp till stackars liten då vi hör hur hon hostade i sömnen. När jag kommer upp är hela sängen och Mira dyblöta. Välkommen magsjuka.

Jag är så oerhört ledsen att jag inte kunde förvarna er vi träffat idag. Hoppas verkligen att ni inte blivit smittade. Jag hade verkligen ingen aning vad som väntade bakom nästa hörn.

Nu är sängarna bytta, en omgång tvättad och en liten tjej nattad (Hon somnade i mammas knä... mitt lilla hjärta). Återstår att hänga tvätten sedan ska jag göra resten av familjen sällskap i stora sängen.

Ni håller väl några tummar att resten av familjen klarar sig. Theo är nog så påverkad av sprutan och han har gnällt och velat sitta i knät hela dagen. Feber har han också... inte en magsjuka på det också... orkar inte.

Stackars mina barn



På den här bilden trodde jag att det bara var Theo som inte mådde helt hundra. Favoritmoster med sina älsklingar.

Det nya

2011-01-11 17:48:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Allt är upp o ner just nu. Ingenting som det ska eller borde. Saker blir sällan som man har tänkt. Vilket inte behöver betyda att det blir sämre... men annorlunda. Bara att resa på sig, ta nya tag och börja om från början. En ny epok har börjat. Ge mej en natt eller bara en timme... en liten lugn stund för mej själv att tänka. Då ska jag nog ha vant mej vid tanken. Vant mej vid det nya...

kontroll imorgon

2011-01-10 22:12:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ja, nu är det väl dax att hoppa i säng snart.

Mira somnade direkt ikväll med. Jag hoppas innerligt att detta är en fas som är här för att stanna läääänge.

Theo har vaknat flera gånger under kvällen och varit ledsen. Tänderna gissar jag.

Imorgon är det dax för ettårskontroll på bvc. Väga, mäta och ge vaccinationssputa. Stackars liten. Hoppas han slipper bli påverkad av sprutan. Tyvärr har han blivit påverkad av de tidigare så jag förbereder mej på det värsta. Klockan nio ska vi iaf befinna oss nere i centrum, så det blir att skynda sig lite extra just imorgon.

Förövrigt har vi inga direkta planer imorgon. Det blir nog en lugn dag... som de flesta andra.

Gonatt!

Nysydda tröjor till kidsen

2011-01-10 21:57:00 Syhörnan
» Kommentarer(6) «


Det har varit väldigt dåligt på uppdatering i syhörnan på sista tiden. Det beror på jul, tidsbrist och lite lite lathet. Idag tyckte jag att det var dax att bryta tystnaden och sy något roligt till mina egna. Det slutade med två tröjor i nytt mönster. Personligen är jag mycket nöjd och dessa kommer att användas flitigt!

Även några beställningar ligger tillklippta och redo att sys när nästa tillfälle ges.


 




Vårigt eller hur!?




Jag älskar tyget med feerna och tycker att det blev en rolig matchning med rosa och lila på armarna.
Mira sov när jag sydde hennes tröja, så den får jag visa "in action" bilder på imorgon.


Salt

2011-01-10 15:36:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Några av er som undrar om filmen vi såg igår var bra. Måste säga att jag känner mej lite splittrad. Den var spännande från start till slut och inte så lätt att förutspå hur den skulle sluta (vilket många filmer är). Ingen höjdar film jag skulle rekommendera till alla... men helt ok. Se den med låga förväntningar så blir du inte besviken.

Vi hade en skön kväll i soffan iaf:)


Tandagnissel

2011-01-10 07:49:17 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Under den senaste veckan har det ploppat upp tre stycken tänder i Theos lilla mun. Den fjärde verkar också vara påväg. Det betyder att han skulle ha 8 st när de här sista är färdiga. Jag tycker inte att Theos tandsprickning påverkar honom så mycket. Han är lite svårare att lägga bara och det verkar som att han har ont på kvällarna. Inte så konstigt kanske när så många tänder kommer på samma gång. Däremot är det en sak som är lite jobbigt och det är hans blöjor. Jag behöver inte gå in på detaljer, ni kanske förstår ändå. Minst två-tre gånger om dagen får vi byta kläder på honom för att det har läckt genom blöjan. Jag hatar att bli väckt innan sex på morgonen av att det stinker i hans rum och hela han är full i... ja ni förstår.

Idag funderar jag på att ta med barnen till öppna förskolan på förmiddagen... om vi orkar ta oss iväg vill säga.


Det gick som på räls

2011-01-09 20:44:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Måste bara få berätta att barnen för andra kvällen i rad somnade inom en kvart från det att vi lade dem och ingen av dem kom upp eller ropade in oss en endaste gång.

Kanske julen och ett uppbrott från de dumma mönstren de kommit in i här hemma var något positivt. Känns som att de börjat på ny kula sen vi kom hem igen.

Jag hoppas att det håller i sig!

Det gick som på räls

2011-01-09 20:44:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Måste bara få berätta att barnen för andra kvällen i rad somnade inom en kvart från det att vi lade dem och ingen av dem kom upp eller ropade in oss en endaste gång.

Kanske julen och ett uppbrott från de dumma mönstren de kommit in i här hemma var något positivt. Känns som att de börjat på ny kula sen vi kom hem igen.

Jag hoppas att det håller i sig!

Bra dag avslutas bäst med film

2011-01-09 19:55:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag har just satt mej vid datorn efter ett halvtimmes träningspass i vardagsrummet. Crossen fick sig en match och jag måste säga att det var jag som vann även idag. Det känns bra att kunna hålla igång träningen trots att jag inte tar mej till gymmet så ofta. Nästa gympass är planerat till på onsdag... jag längtar faktiskt.

Det här blev en mycket bra dag och jag jag kommer att lägga mej glad och nöjd när den här kvällen är slut. Funderar på att dra med mej maken ner till tvsoffan och se på "Salt", en av filmerna från lovefilm som damp ner i vår låda i fredags.





Imorgon börjar Maken jobba igen efter långledigt under julen. Känns både bra och konstigt att det är dax för vardag igen. Jag hoppas barnen är snälla mot mej så här första vardagen på det nya året.


Dagens

2011-01-09 09:40:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Dagens schema:

x Städa lite och göra iordning barnen för en ny dag
x Lägga Theo i vagnen så att han hinner sova innan vi far till...
x Kyrkan
x Äta lunch hemma
x Får besök av en vän och hennes två grabbar. Ska bli så kul då vi inte setts på evigheter.
x Vara ensam hemma med barnen hela kvällen eftersom maken åker på fotbollsupptakt.

Nästa punkt på schemar är kyrkan. Jag hoppas att Theo inte blir alltför gnällig när jag tvingas väcka honom om en stund. Han har som mej ett fasligt hemskt humör när han blir väckt;)

Hoppas ni får en toppen söndag! Vi hörs med största sannorlikhet igen ikväll...

...då ska jag berätta om mitt senaste fynd.

Jag ljög

2011-01-08 19:26:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Klockan är kvart över sju och jag tror att jag törs säga att båda barnen nu sover. Att de somnat båda två klockan sju har inte hänt på urminnes tider. Jag är så pass negativ att jag gissar på att någon av dem kommer att vakna under kvällen och fördriva någon timme i soffan. Att de sover för natten redan nu är en saga för god för att vara sann.

Ni ska veta att jag är sjukt trött just nu. Jag kom hem från jobbet runt sextiden och sedan dess har vi lagat mat, ätit och nattat barnen. Jag är galet sugen på en skål med nypoppade popcorn och ett glas iskall cola! Nu är det ju så att jag inte sysslar med sådana onyttigheter längre... som kvällsfika får det bli en kopp te och på sin höjd en näve nötter till. Jag får plåga mej själv lite. Det är enda sättet att bli av med sockersuget. Första veckan man kör en ny diet eller bara ett hälsosammare liv är alltid tuffast. Hold on.

Föresten får jag ta tillbaka det där med träningen... så ni som fick ångest kan släppa den;) Gymmet var stängt ikväll visade det sig. Så min träning får bestå av en halvtimme på crosstrainern här hemma istället och några situps på matten.



"Tror ni någon ser mej om jag rör ljusen???"

Lördagmorgon

2011-01-08 09:02:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag startade vår morgon innan klockan sex. Inte ok. Mira vaknade och var ledsen men somnade om mellan oss igen, Theo däremot som blev väckt av sin systers gråt var inte villig att somna om igen. Det var bara att resa på sig och gå upp med honom. Nu har han lagt sig i sängen för att sova igen. Det skulle jag också vilja. 

Om några timmar ska jag jobba. Det ska bli kul. Antar att det kommer att vara ganska mycket folk med tanke på rean. Det är inget långt pass så förhoppningsvis kommer jag även att orka med ett träningspass med syrran efter jobbet. Jag har så otroligt ont av träningsvärk sedan vårt förra pass. Galet vad jag är otränad!

Nu ska jag hoppa i duschen sedan blir det att leka lite med Mira innan jag ska åka.

Nya barnvagns drömmar

2011-01-07 20:41:56 Shopping
» Kommentarer(4) «


Den här dagen gick snabbt minsann. Vi har myst med familjen hela dagen. Mina föräldrar har varit här sedan igår och vi passade på att umgås innan de åkte till min syster på eftermiddagen.
Jag och mamma åkte på en liten shoppingtur på förmiddagen. Vi har bestämt oss nu för att sälja vår syskonvagn. Jag drog därför med mej mamma till två av stans barnvagnsbutiker. Alltid trevligt med en mammakommentar.

Anledningen till att vi ska sälja vagnen är att sittdelen börjar bli för trång för Mira och att hon inte är så intresserad av att åka vagn längre. Därför passar vi på att sälja denna medans den är ny och fin och så satsar vi på en rejäl sittvagn (med liggläge) till Theo och en ståbräda till Mira.
Än så länge känns det som ett bra beslut... nu gäller det bara att hitta ett bra alternativ.


Kanske någon av dessa?
Den vänstra är en babytravel liverpool. En smidig sittvagn i babyproffsens egna märke.
Den högra är en ganska ny modell. En 2me syskonvagn som också kan användas som enkelvagn. Den jämförs mycket med Phil & Ted och är mycket lik den fast aningens större. Jag gillar att den har svängbara stora hjul och en rejäl sittplats. Syskondelen är egentligen inte så viktig men kan ju användas vid nödlägen och det är possitivt. Båda vagnarna kostar mellan 3-4000 kr.

Någon med erfarenhet av dessa???

Nu ska jag och maken slå på en film. Tjilivippen!

Den som väntar på nåt gott...

2011-01-06 10:22:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Bara några timmar till älsklingstjejen kommer hem. Längtar massor! Fast om jag gissar rätt så är det lillebror som får den första kramen, pappa den andra och om jag har tur får jag den tredje:)

Vi fick sovmorgon till åtta idag och under de två timmarna sedan dess har vi roat oss med att städa och plocka ihop här hemma. Vi har verkligen tagit semester från allt de här dagarna som Sessan varit borta, vilket resulterat i ganska mycket stök.

Nu ska jag återgå till städning. Ville bara kika in och säga hej.


Happy

2011-01-05 23:03:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har varit en bra dag. Träning, sällskap av söt syster och goda vänner samt en bra kväll med lyckade försäljningar (Sålt "skräp" på blocket).

Nu ska jag gå och lägga mej och hoppas på en lika bra dag imorgon. Jag är i och för sig redan övertygad om att det blir en bra dag för imorgon får vi äntligen träffa vår lilla Sessa igen. Nu har hon bott hos mormor och morfar i tre dagar och jag tycker att det är på tiden att hon kommer hem tillbaka.

Sov gott!


Lite inredning, några presenter och lite annat

2011-01-05 21:39:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Måste bara visa mina nya söta ljushus. Theo gillar dom också... Mira med för hon lyckades ha sönder ena glassidan på dem redan första kvällen.



Sötisen i dagens outfit. Tröja från Name it och byxor från Zara

 

Bättre sent än aldrig visar jag också upp några av Theos ettårs presenter.
Äntligen hittade vi ett par skor som Theo kunde ha. Det slutade med att det blev ett par kavatstövlar. Theo fick dem i present av mina föräldrar. Tack och bock.



En snygg vinterjacka (jag fyndade för en hundring (måste alltid skryta över mina reafynd;))på H&M)

 
Theos personliga favoriter var nog traktorn med släp och garaget. Även den vita skjortan på bild var en present.

Gi-metod, träna, drömma, chansa, vinna...

2011-01-05 14:03:06 Träning
» Kommentarer(2) «


Nuni händer det grejjer. Jag riktigt känner i hela kroppen att året 2011 är mitt år.

Idag tog jag och syrran oss iväg till gymmet. Vi körde en riktig helkroppsgenomkörare och gjorde upp planer för kommande månader. Nu har vi på schemat bokat in två kvällar i veckan då vi ska träna. Vi ville sätta upp ett mål som vi vet att vi kan hålla. Känner vi sedan att vi vill plussa på med en dag till i veckan så gör vi det efterhand, men två dagar är minimum.

Igår var också första dagen på en kolhydratfri period. Jag behöver en rivstart på en ny livsstil och detta var det bästa sättet jag kunde komma på. Jag har kört Gi-metoden innan och vet att den funkar på min kropp. Nu gäller det bara att vara stenhård de första veckorna tills kroppen har ställt in sig på den nya maten.

Jag vet att jag har misslyckats i mina planer många gånger förut... varför skulle då denna gången vara annorlunda? Egentligen är det väl ingen skillnad. Det enda jag kan lova mej själv är att göra mitt bästa och verkligen ge det ett ärligt försök. Misslyckas jag så är det väl så. Klarar jag det så kommer jag att vara världens stoltaste om några månader.

Mitt mål är att bli en piggare, gladare, positivare och en starkare Therese. Nu går vi mot ljusare tider och det vill jag även ska synas i mitt liv. Bort med höstdepp och vintermörker.


Tisdag på hemmaplan

2011-01-04 20:33:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Måste säga att det är ganska skönt att vara hemma igen.

Shopping, bullbak och städning kan summera min dag.

Nu värker det i benen av att ha sprungit omkring hela dagen så vi ska slå oss ner i soffan med några bullar, ett glas mjölk och en film.


Världens utsikt på vägen hem. Resan var lå...

2011-01-03 17:00:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


mms_img73370 (MMS)

Världens utsikt på vägen hem. Resan var lång men nu är vi äntligen hemma.


Resan går segt. Tur att theo är med och pi...

2011-01-03 12:22:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


mms_img10855 (MMS)

Resan går segt. Tur att theo är med och piggar upp oss med sitt skratt. Snart ska vi stanna och äta. Mums.


En dag i bil

2011-01-03 09:50:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu håller bilen på att packas och om en stund bär det av neråt landet och hem till vårt kära hus igen.

Ser inte fram emot en heldag i bilen...men inte så mycket att göra åt det. Ska bli skönt att komma hem iaf och ta tag i julstöket även där hemma. Dax för tomtarna att åka in i skåpen igen.

Kul att ni var så många som kikade in här på bloggen igår. Blev lite förvånad när jag kikade på statistiken:)

Önksar er en toppen dag i det härliga vintervädret!

Värkarna blev aldrig fler

2011-01-02 16:11:44 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Det blev ingen bebis under nyårsnatten. Värkarna la av under natten och vi blev hemskickade igen. Dock med beskedet att få komma tillbaka dagen därpå (Alltså den 2 jan) för en bedömning om igångsättning. Jag hade då haft onda förvärkar alltför länge och var både trött och deprimerad. På morgonen den 2 jan vaknade jag med förväntan... kanske skulle vi äntligen få vår lille efterlängtade bebis. Mamma och pappa hade kommit ner igen för att ta hand om Mira medans vi åkte in till bb.

Läkaren bedömde att jag skulle få hjälp med en ingångsättning då hon kunde se att förvärkarna gett resultat men ändå inte nog mycket. Klockan 16 (om jag minns rätt) fick vi komma tillbaka och då tog de hål på hinnorna så att vattnet gick. Drygt sju timmar senare föds vår lille prins. Efter vad jag skulle säga en segstartad förlossning som gick på tok för snabbt i slutet. Liksom med Mira hade jag massa pinvärkar trots värkstimulerande och det var först under den sista timmen innan han föddes som det hände något överhuvudtaget.

Nu är vår pojk hela ett år gammal med en egen liten personlighet och massa envishet.

Jag ser fram emot att se honom utvecklas och leka även under nästkommande år.

Grattis Theo på ettårsdagen!


Grattis Theo 1 år!

2011-01-02 13:52:41 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(7) «




Idag fyller vår älsklingspojke 1 år. Vi har firat honom med paket och tårta hela förmiddagen.
Tårtan blev en riktig höjdare och han kunde gott ha ätit både fyra och fem bitar utan problem. Visst måste man få smaka tårtan när man fyller ett???



Ja....ni ser ju minen när han fick se tårtan.



Efter något försök med skeden så kom han fram till att det gick mycket snabbare att ta hjälp av handen.

Nu ligger gullgrodan ute i vagnen och sover gott. Jag skulle gissa att han kommer att göra det i minst 2 timmar till.

Theo har fått massa fina presenter och någon bild på det visar jag senare. Nu ska jag joina resten av familjen som just plockat fram ytterligare ett 1000 bitars pussel.

Det närmar sig födelsedag

2011-01-01 19:04:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Pysslar lite smått inför Gullgrodans födelsedag imorgon. Tårtan är inköpt (Blir ihopslängd imorgon), paketen inslagna (nästan alla) och sötisen lagd för att vila upp sig till det bästa humöret imorgon.

Ska bli roligt att ha lite kalas för de närmsta, även om man varit på mer festligheter de senaste veckorna än vi varit på under hela förra året.

Ikväll ska vi hem till ett par vänner och kika lite på deras nyinköpta hus.
Vår julsemester börjar lida mot sitt slut....på måndag bär det av hemåt igen.



Älsklingen har kommit på hur fantastiskt skönt det är att sova ute i vagnen (Mormors vagn ska det vara) Nu sover han ute i upp till 5 timmar om dagen delat på två gånger. Bilden är tagen igår då jag tagit in honom för att väcka honom. Då hade han sovit i över tre timmar och jag tyckte det var dax att stiga upp. Visst ser det skönt ut!?

God fortsättning!

2011-01-01 16:22:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Vilken kanonbra nyårsafton vi hade! Vi blev bjudna på fantastiskt god mat (Oxfilé med potatisgratäng låter väl inte helt fel?), hade trevligt sällskap och skrattade så kinderna värkte stundtals.

Mira och de andra tjejerna lekte bra hela kvällen och somnade sedan sött någongång innan tolvslaget. Vi tackade och bockade extra då Mira inte vaknade förrän halv nio på morgonen. (Vi sov alltså över hos våra vänner)

Vi käkade frukost hela förmiddagen och sedan gick jag och Elin på en promenad. Det var så fantastiskt härligt i snön, solen och de varmare vindarna (jätte varma var de inte men ingen 30 graders kyla iaf).

När vi sedan kom hem igen till mamma och pappa stod lunchen framdukad och det var bara att sätta sig och äta den goda maten. Nu har vi haft några timmars seghet och det känns som en bra nyårsdag helt enkelt.

 

Vi stod ute på första parkett och skådade de härliga fyrverkerierna


Tjejerna underhöll med pianospelande


Lite bus innan vi åkte på nyårsfirandet



Syrran tyckte att lillebror skulle använda hennes diadem. Inget han hade något emot.