Starkeman

2011-11-30 11:50:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Vad är det med män och deras behov att vara starkast och bäst? Tänk att det börjar redan vid ett års ålder. Hade detta varit Mira vid samma ålder hade hon aldrig fått för sig att testa att bära lådan ovanför huvudet på det här viset.

Jag vabbar även idag. Mira är pigg och feberfri idag (åtminstone än så länge), men som reglerna säger så ska de ju ha en feberfri dag innan de går tillbaka till förskolan. Theo tycker det är urtrist att vara hemma med mamma och syrran så han gick och lade sig extra tidigt i förmiddag. Jag hoppas han vaknar på bättre humör.

Jag jobbar ikväll några timmar men är ledig igen torsdag, fredag. Känns som att jag är hemma mer än jag jobbar nuförtiden. Är sugen på julruschen nu. Det är verkligen roligt att jobba med fylld butik även om det såklart tar på krafterna också.

Ändrat om i tvrummet

2011-11-29 13:58:11 Huset & Inredning
» Kommentarer(4) «




Vi har mysdag här hemma med Mira som har lite höjd temp men är hyffsat pigg ändå. Barnen busar och leker för fullt. Just nu är det dock väldigt lugnt då Theo sover och Mira ser på film.

Jag har lovat att hon ska få sitta vid datorn en stund så jag ska avsluta detta inlägg ganska snart...

....Ville bara visa er hur det blev då vi gjorde om i vardagsrummet för några dagar sedan. I andra hörnet av rummet har jag numer min syhörna. Bild på den kommer så snart jag fått lite mera ordning här på skrivborden.

Ibland släpper det bara

2011-11-28 20:16:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag hämtade jag en hängig tjej från dagis. Hon slocknade på soffan fem minuter efter att vi kommit hem och vaknade febrig. Båda barnen somnade för en timme sedan och då hade Mira 38,5 i temp. Det betyder att jag blir hemma och vabbar imorgon. Jag hoppas att lillpluttan mår bättre imorgon och att hon slipper någon långdragen virus.

Idag är jag en mycket stolt mamma. Helt plötsligt från ingenstans så började Theo härma oss ikväll. Jag tror det kom runt 20 ord jag aldrig hört honom säga förut. Theo fyller två år i januari och man kan ju tycka att han borde kunna prata lite vid det här laget. Men Theo har liksom sin syster inte riktigt tid till att prata. Det finns ju så mycket annat att upptäcka och lära sig. Men att helt plöstligt höra hur det kommer små ord från honom är så roligt. Vi börjar bli lite lätt trötta på ordet "Titta" som han säger till allt. Klassikern är när vi frågar Theo om han kan säga mormor och då säger han "momo" sedan frågar vi om han kan säga morfar och då svarar han "mmmmtitta". Sötnosen!

Nu ska jag softa i soffan. Gokväll gott folk!



Tänk att den här lillfisen blir 2 år snart. Ofattbart!

Julskyltning som blev biokväll

2011-11-28 07:55:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Hade planerat att gå på julskyltning efter jobbet igår tillsammans med syrran. Tyvärr spöregnade det så vi hade ingen vidare julstämning och lust att åka ner till ett blåsande centrum. Istället frågade jag lite snällt om syrran kunde tänka sig vara barnvakt så att jag och Maken fick gå på bio istället. Gullig som hon är så sa hon såklart ja. Jag vet hur väl barnen sköter sig också när hon är här, dom är verkligen mosters älsklingsungar. Snälla och beskedliga och somnar utan krångel.

Jag och Maken hade en mysig kväll tillsammans och vi såg självklart på breaking dawn. Jag gillade verkligen den filmen och tror nästan det var den bästa i serien tom. Jag är inget fan av krig och slagsmål så jag gillade denna som inte hade så många slagsmål. Mycket kärlek var det också vilket jag gillar.

Idag är det firman som är på almenackan.


1:a adventspyssel

2011-11-27 11:50:11 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Idag är det första advent och då fick självklart symaskinerna vila från mössorna och istället producera lite annat fint. De här hjärtanen gjorde jag och syrran i fredags och duken blev sydd imorse. Nu är vi redo för snö och jul!:)



Fönstren har också fått lite nya gardiner och ljusstakar. Myyyyys!

Ljuslyktan på bilden köpte jag på inredningspartyt hos min vän Elin. Kika in på hennes blogg <HÄR> och inspireras av allt fint hon gör!

Nu ska jag dra till jobbet. Hej så länge!

Julfunderingar och fika

2011-11-25 09:30:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag blir som sagt en lugn dag. Jag ska om jag orkar plocka fram julstakarna till fönstren. Grannarna har varit duktiga och satt upp julstjärnorna redan och det ser så mysigt ut när fönstren skiner fint på kvällarna.

Jag sitter även och planerar lite till julen. Julklappar ska inhandlas och så har jag även en make som fyller 30 den22 dec. Några idéer vad man kan köpa till en trettioåring?

Jag sitter just nu och fikar på en kopp kaffe och en muffins. Man måste få lyxa till det ibland. Maken skulle baka till jobbet förra veckan och gjorde då ett par bananmuffins som var gluten och laktosfria. Såååå goda! Måste säga att jag får ta tillbaka mina fördommar när det gäller gluten och laktosfritt fikabröd om allt är lika gott som dessa muffins. Har i och för sig en kompis som alltid bakar laktosfritt och hennes fikabröd smakar alltid underbart!

Nu ska jag fortsätta mysa lite utan dator. Plocka fram nyaste mama tidningen istället.

Hörs senare!


Inredningsparty och tomtepyssel

2011-11-24 21:20:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ännu en dag med sjukskrivning. Jag mår lite bättre än i början på veckan men det är marginellt.

Ikväll har jag varit på ett mysigt inrednings homeparty. Min fina vän Elin som pysslar och gör så otroligt fina saker. Jag kunde ha köpt hur mycket som helst. Kommer bilder på det jag köpte imorgon.

Tur att jag har vänner och familj som gör min vardag lite roligare trots värk.

Man kan ju inte låta bli att bli glad av min elefanttomte till son. Vi plockade fram tomtedräkten idag för att se om det behövdes köpas in ett nytt set i år eller om förra årets tomtedräkt fortfarande passar, jag får väl tacka mig själv att jag var smart och tog en stor storlek förra året. 
 

Julerbjudande!

2011-11-23 10:51:37 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


 

Nu har jag erbjudande på namnmössan med fleecefoder.
Mer info på sybloggen!


Världens bästa

2011-11-23 09:59:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag har världens bästa sjukgymnast. Hon är kunnig, lyssnar och är världens mysigaste. Idag fick jag ännu en omgång med nålarna och hon gjorde även en lite mera grundlig undersökning igen för att se om mina onda punkter förändrats något. Jag har fått ont på lite andra ställen än innan. Tex verkar det som att jag spänner käken mycket på nattetid vilket resulterar i mycket ömma muskler kring käkpartiet, halsen och nacken. Jag har varit sjukskriven både måndag och tisdag. Huvudvärken har tagit knäcken på mig helt och hållet. Idag känns det än så länge aningens bättre. Jag har sovit skönt och akupunkturen gjorde nog sitt när det gäller avslappning och självläkning. Hoppas det håller i sig hela dagen.

För övrigt blir det en lugn dag med så lite som möjligt på schemat. Satsar på att återhämta mig till helgen då jag ska jobba. Lönehelg kräver en hel del energi, så det är bara att börja ladda.

Kolla in mina fina "hästar". Mitt stall börjar bli komplett!

 

Ett sånt där inlägg som ingen vill läsa

2011-11-21 09:29:52 Personligt
» Kommentarer(4) «


*Varning för klagovisa*

Intressant faktum att det är nykteristen som har mest huvudvärk och mår mest illa efter julfesten med jobbet. Jag hoppas för de andras skull åtminstone att det är jag som mår värst. Önskar ingen annan mitt mående.
Sen i augusti har jag gått med konstant huvudvärk och när man tycker att det borde bli bättre snart så blir det istället värre. Nu mår jag som jag gjorde första veckorna när jag var sjukskriven i somras. Jag är så fruktansvärt less. Orken är på botten och bara tanken på att sminka sig och klistra på leendet för att sedan gå till jobbet är en ansträngning i sig. Jag får väl kanske önska mig ett besök hos kiropraktor i julklapp ändå. Mina egna pengar har jag gjort slut för länge sen på värktabletter (som ändå inte funkar).

Någon som har nåt roligt att berätta som kan pigga upp mig lite?

Vill inte fylla bloggen med massa klagovisor, därför stryker jag detta inlägg och återkommer när jag mår bättre.


Jobbhelg med partykvällar

2011-11-20 10:17:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Den här helgen går i rasande tempo.

Gårdagen spenderades på jobbet. När jag sedan kom hem packade jag en påse med pyssel och begav mig till Malin på en pysselkväll (typ syjunta), vi hade kanon trevligt. Malin hade fixat gott fika och jag njöt av en tjejkväll utan barn.

Idag ska jag jobba heldag och sedan bär det iväg på julfest med kollegorna till kvällen. Därav mitt lockade hår (som förövrigt blev totalt misslyckat).
Jag får just idag verkligen användning av alla "Hur du med enkla medel förvandlas från "jobbklädd" till "partypingla"" tips man läser om i tidningar.
Oavsett om jag själv misslyckas med min utstyrsel så ser jag fram emot en kväll med god mat tillsammans med bästaste kollegorna.

Hoppas ni har en mysig helg!

Happy friday

2011-11-18 19:47:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



Hade en tjej här hemma idag som ville vara prinsessa med lockar i håret. Det är klart att hon ska få lite lockar i håret om hon vill det så det blev att ta fram plattången och göra några söta krull.

Vi har haft en riktigt mysig dag idag trots att jag inte mått hundra.

Under förmiddagen var vi hemma och myste jag och barnen. Vi tog en sväng ner till lekparken och sedan blev det lunchdax. Theo sov några timmar efter lunch medans jag och Mira vilade framför en film.

När Theo sedan vaknat drog vi iväg till Mariam och grabbarna. Det räddade min eftermiddag. Varken jag eller barnen hade orkat vara hemma. Uttråkade är ordet. De lekte av sig massa energi och det var en fröjd att sedan ha med sig dem på Burger King där vi träffade några andra goda vänner till oss och deras barn. Barnen lekte i lekhörnan (Hur underbart är det inte med lekhörnor på restauranger!?) och vi vuxna fick tjöta lite.

När vi sedan kom hem för 45 min sedan så somnade barnen utan krångel. Underbart!
Nu ser jag fram emot en skön fredag kväll i soffan med idol och maken.



Kramgo

2011-11-17 11:17:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Sötaste Theo i en lite suddig men go bild. Han är en riktigt kramgo kille vår lilla Theo. Senaste veckan har han lekt mycket med dockorna och nallarna här hemma. Han kramar, matar och tar hand om dem. Han påminner mycket om hur Mira var när han själv var nyfödd. Hon var ju i samma ålder som han är nu.

Jag fick åka hem från jobbet igår. Det gick inte att vara kvar längre helt enkelt. Huvudvärk och illamående är ingen höjdare när man jobbar. Jag är sjukskriven även idag och planerar att ligga i soffan hela dagen. Barnen är på förskolan så att jag får vila. Hoppas det ger med sig nu.


Jag har blivit utmanad

2011-11-17 11:04:21 Personligt
» Kommentarer(0) «


Åh va roligt! Jag har blivit utmanad av Jenny till ett litet frågequiz och det är klart jag hoppar på det! Tack söta du!

Enjoy!

1. Varför började du blogga?
Från början var bloggen ett sätt för mig att visa familj, släkt och vänner uppe i Dalarna bilder på vår nyfödda lilla tjej. Ett sätt för dem att följa vår vardag och lillsessans utveckling trots avståndet mellan oss.
Jag ville också ha bloggen som en dagbok där jag kan gå tillbaka och följa barnens utveckling i efterhand. Man glömmer så fort och då är det kanon med en blogg att gå tillbaka till.

2. Vilka bloggar följer du?
Jag följer ganska många bloggar. Både mina vänners bloggar och andra mammabloggar. Några bloggar har jag följt sedan Mira låg i magen. Jag tycker också om att läsa om andra bloggare som syr och pysslar. Har även några träningsbloggar jag följer. Gillar att läsa bloggar som man blir inspirerad och glad av.

3. Vilken är din favoritfärg?
Rosa! :)

4. Vilken är din favoritfilm?
Jag älskar film. Mina favoritfilmer är romantik/drama. Problemet med mig är att jag aldrig kommer ihåg några filmer. Vet inte hur många gånger jag sett en halv film och sedan kommer på "just ja, den här har jag redan sett". Favoritfilm var länge Pretty woman, den ger mig fortfarande ett leende på läpparna. Men jag gillar många nya filmer också. The proposal är en annan underbar film. Sandra Bullock är ju för härlig!

5. Vilket land/vilka länder skulle du vilja besöka? 
USA. Dit måste jag någongång i mitt liv. Vore roligt att åka med familjen när barnen blivit lite större. Många ställen jag skulle vilja se där.

Jag ska ge vidare denna award till 5 bloggar:
Mariam, Emmelie, Malin, Anna, Linnea


Migrän

2011-11-16 08:45:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «






Det här är ingen bra start på dagen. Jag har huvudvärk som gör mig helt illamående. Troligtvis ett sånt där hemskt migränanfall på gång. Jag kan ärligt talat inte riktigt se hur jag ska orka jobba hela dagen. Har iaf tagit en tablett nu och jag hoppas den hinner börja värka innan det är dax för jobb. Jag känner mig ungefär som Theo ser ut på de här bilderna.

Tisdákväll

2011-11-15 19:38:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag jobbat med firman. Barnen har varit på dagis och lekt medans jag fått några timmar här hemma. Några beställningar är färdigsydda och jag fick ordning på maskinen som krånglat så för mig.

Imorgon blir det jobb i butiken. Det blir inte så många dagar ledigt nu för tiden. Det är alltid något som behöver göras. Men jag har valt detta själv och jag tycker att det är roligt. På fredag ska jag dock vara ledig och bara mysa med barnen. Förhoppningsvis kan vi kanske träffa några kompisar och vara lite sociala för en gångs skull.

Ikväll blir det filmtajm. Fick åka till närbutiken och hyra en film då vår TV är paj. Tydligen kabeltven som krånglar för alla på gatan. Typiskt just en sådan kväll när man bara vill slappa i soffan och ta det lugnt.

Barnen sover redan så jag ska nu sätta på en kopp te och njuta av kvällen.

Firmaägare! Jippiyey!

2011-11-15 09:58:56 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Nu har mitt registreringsbevis kommit vilket betyder att jag numer kan titulera mig som firmaägare!



Jag hoppas att inom den närmsta framtiden få igång en webbshop och annat roligt



Ni som känner igen mig som mirasmamma får nu börja vänja er vid mitt nya företagsnamn!
(fast på denna bloggen kommer jag alltid att vara mirasmamma såklart)

Idag är en mycket bra dag!:)


Mysig helg snart över

2011-11-13 20:36:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är ännu en helg snart över. Jag sitter o kikar på finalen av true talent.

Idag har vi haft en jätte mysig dag. Avslutade eftermiddagen med ett besök av Mariam o grabbarna. Jag njöt av att ha en vän på besök en stund o tjöta lite.

Imorgon blir det långdag på jobbet och ännu en julskyltning. Påminner mig om att det är dax att börja köpa julklappar. Har ni börjat ännu?


Sångfåglar på film

2011-11-12 20:18:11 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Bjuder på ännu en syskonbus film. Denna gången sjunger de tillsammans.

Nu har det gått en vecka snart med syskonen i samma rum nattetid. Ikväll var vi ner till dem två gånger och efter 10 min sov de båda lugnt och tyst. Jag hoppas verkligen att detta håller i sig. Så underbart att det funkar så bra.

Nu blir det "så mycket bättre" och sedan filmtajm med "kronjuvelerna". Myskväll med maken med andra ord.


Film på dansande charmtroll

2011-11-12 09:58:57 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




En liten film på mina godingar som dansar tillsammans. Theo måste ha lärt sig nya dansstilen av någon kompis på dagis, för jag kan då säga som så att jag INTE dansar på detta sätt (Även om det var rätt charmig stil.).

Om en stund kommer min käre svåger hit och ska vara barnvakt åt barnen idag. Jag jobbar några timmar och även maken är på vift. Jag hoppas barnen visar sin allra bästa sida och sköter sig när vi är borta.

Jag har huvudvärk av den värre sorten idag och känner mig inte på topp. Hoppas tabletten jag nyligen tog hjälper lite åtminstone.


Fredagkväll på jobbet

2011-11-11 20:37:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Har spenderat min kväll på jobbet. Står nu ute i vinterkylan o väntar på skjuts. Längtar efter att komma hem till ett varmt hus med färdiglagad lasagne som står på bordet.


Man behöver ta sitt "mående" på allvar

2011-11-11 10:11:25 Träning
» Kommentarer(2) «


Hej på er! Hamnat i bloggtorka. Loggat in och börjat skriva flera gånger men det slutar med att jag trycker delete och loggar ut igen. Ibland kan det va så. Antingen är det stunder då man inte har något på hjärtat helt enkelt. Andra gånger kan det vara så att det finns för mycket som skulle kunna skrivas att det blir ingenting utav det. Just nu går mina tankar runt runt. Jag funderar över framtid, över nutid och mitt välmående.
Det har varit en intensiv höst och jag har kroppsligt inte mått alls bra. Min huvudvärk är mycket bättre men det finns veckor då den ligger där som ett elakt moln och förpestar min tillvaro. Denna veckan har både huvudvärken och nacken varit värre än vanligt. Svårt att säga om det beror på några stressiga dagar och att jag suttit mycket vid symaskinerna.

Mitt första steg mot en lugnare tillvaro och ett sätt att hjälpa min rygg och nacke är att skaffa mig ett gymkort. Nu går det inte att smita ifrån verkligheten längre. Jag behöver lite tid för mig själv, tid till återhämtning och tid till att stärka de delar av kroppen som är för svaga helt enkelt.
Imorgon ska jag sätta mig ner och skriva ett träningsschema. Jag är en planeringsmänniska. Utan planering kommer det inte att bli något av. Mitt första mål är att träna tre gånger i veckan. Önska mig lycka till.

Gym och promenadkompisar sökes!

Finaste barnen

2011-11-09 19:25:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Egen fotoshoot idag


Skolfoto för första gången

2011-11-09 19:09:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Idag lämnade jag två finklädda barn till förskolan, det var nämligen dax för korttagning. Första "skol"fotot för oss.

Tyvärr blev jag ganska besviken när jag kom till förskolan och de berättar att Miras avdelning tagit kort utomhus. Jag ser framför mig en tjej med ful mössa (självklart tog vi den fulaste mössan just idag), lortig tråkig "lek"jacka och gröna skalbyxor. Alla barnen var verkligen finklädda idag och så har de inte ens tagit bilder så att kläderna syns. Hade de talat om att barnen skulle vara ute hade man åtminstone kunnat sätta på Mira en kappa och en fin sjal. Jag vet att jag kanske är larvig. Jag tycker absolut att barn ska vara barn och att bilderna ska vara naturliga, men jag tycker också att ett skolfoto ska vara ett skolfoto. Ett uteporträtt kan jag också ta vilken dag som helst.

Theo fick iaf ta inomhusbild och jag är säker på att han kommer va världens sötaste på bilderna. Mira kommer säkert vara jätte fin hon med, det är hon ju alltid.... men ändå...lite besviken är jag.

Uppe med tuppen

2011-11-09 06:17:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag är det jag själv som inte kan sova utan vaknade tidigt. Jag har varit in till barnen två vändor under senaste timmen men de somnade båda om igen. Verkar som att det ändå är en trygghet att vara två i sovrummet nu, tidigare har de aldrig accepterat att somna om i sina sängar igen utan brukar hamna mellan oss i stora sängen.

Igår tog läggningen 20 min så Just nu ser jag positivt på denna omställningen. Verkar funka bättre o bättre.

Bjuder på en bild från förra veckan då jag o theo morgonmyste i sängen.


Syskon i vått och torrt

2011-11-08 12:04:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «






Nattningen igår gick på 45 min. Det är Theo som har svårt att vara tyst och gärna vill busa, vilket gör Mira arg och så slutar de med att de ligger och ropar och busar tillsammans. Till sist somnade Mira och efter att Theo sjungit några sånger för henne så somnade även han. Jag hoppas och räknar med att det kommer att gå bättre och bättre. Jag minns väl hur länge jag kunde ligga och prata med mina kompisar som man fick sova över hos. Klart att det är spännande när man helt plötsligt får en rumskamrat man tidigare inte haft.

Båda barnen sov hela natten och jag vaknade med ett leende på läpprna när Mira kom in och det faktiskt var morgon.

Idag har de lekt oroligt bra tillsammans. Visst blir det bråk lite titt som tätt, men det hör väl till. Speciellt blir det jobbigt för Theo som inte kan prata och istället visar vad han vill genom att knuffas och slåss. Mycket uppfostran här hemma just nu. Men när de är glada och nöjda så är det en fröjd att se hur väl de kommer överrens. Spelade tidigare in en film när båda sjunger tillsammans. Måste visa er den senare när jag hinner.

Nu har jag just käkat lunch och ska strax bege mig till jobbet. Jobbar kväll idag. Vi hörs senare!

Spänningen är olidlig

2011-11-07 19:20:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Undra hur lång tid det tar för barnen att somna ikväll?


Konsten att samsova med lillebror

2011-11-07 09:48:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Detta blev resultatet av vår ommöblering igår. Efter att ha pratat om att ha gemensamt sovrum till barnen under en tid så gjorde vi igår slag i saken och flyttade ner Miras säng till Theos rum.
I lekrummet möblerade vi om och gjorde en myshörna och en kökshörna. Jag har som projekt att sy några fina matchande kuddar i myshörnan. Har bestämt att lekrummet ska gå i rosa och grönt. Två favoritfärger som matchar väldigt fint.

Mira var mycket glad och sprallig över att få sova nere hos Theo och redan klockan fem började hon tjata om att få gå och lägga sig. När de väl lade sig var båda ycket uppe i varv och förmodligen övertrötta. Efter en hel del fnitter, tjatter och testande av gränser så somnade de båda efter ca 45 min. En godkänd första läggning enligt mig.

Mira vaknade sedan någongång i ett-tiden i natt och var ledsen och arg. Hon skulle minsann inte sova mellan mamma och pappa och att sova inne hos theo var uteslutet. Klockan tre gick Maken upp och lade sig i soffan (för att få sova åtminstone två timmar innan klockan skulle ringa). Jag själv låg och försökte prata med Mira och förklara att det inte gick att flytta upp hennes säng nu och att hon under inga omständigheter fick sova på golvet i lekrummet. Envis som jag är fick jag henne att somna till sist och vi sov till klockan sex. När vi vaknade sa jag till Mira lite ironiskt "Ja det här gick ju bra det att sova brevid Theo." "Ja" svarade Mira och skrattade. "Jag bara skojjade lite i natt. Imorgon ska jag sova länge inne hos Theo"
Skitunge! :)

Bara vara

2011-11-06 22:01:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Denna helgen har kameran vilat, vilket gör att jag slänger in en mobilbild från förmiddagsfikat istället.

Vi har haft en kanonmysig helg med mina föräldrar som varit på besök. Inget speciellt har vi gjort men det var precis vad jag behövde. En skön helg på hemmaplan.
Jag och Maken satt under eftermiddagen och slötittade på tven medans Theo sov och Mira myste i lekrummet med några böcker. Efter en stund tittade vi på varandra och insåg att det var mycket länge sedan vi bara satt så och tog det lugnt mitt på dagen. Alltid är det någon som har något projekt pågång, städning eller så sitter jag vid datorn eller symaskinen. Lite qualitytime sådär på eftermiddagen var inte helt fel även om Tven stod på.

Idag har vi förändrat lite här hemma och möblerat om. Mer om det imorgon... nu ska jag sova.

Imorgon ska jag lämna barnen tidigt på dagis och sedan blir det jobb hela dagen.
Gonatt!





Myslördag

2011-11-05 13:30:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Vi har en lugn och mysig dag här hemma. Mina föräldrar är på besök över helgen och vi bara umgås och har det trevligt. Maken och pappa har fixat lite nere i nybyggda hallen, några detaljer som inte var helt hundra ännu som de nu fixat till. Barnen leker som aldrig förr. Mira sitter just nu och målar lite medans Theo ligger och sover middag.

Jag är väldigt seg idag och hade gärna lagt mig för att sova lite middag jag med.

Imorgon ska jag och pappa sätta oss och räkna lite på alla siffror i företaget. Sånt tycker jag om. Jag var ett litet mattesnille en gång i tiden. Nuförtiden är det inte mycket jag minns av algebra hit o dit. Förhoppningsvis får vi ihop alla siffrorna iaf och kan skicka in min ansökan om FA-skattsedel inom kort. Spännande!

Utvecklingssamtal & specialpedagog

2011-11-04 10:47:03 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(6) «




I onsdags så var jag till förskolan på utvecklingssamtal för Mira. Jag hade sett fram emot det samtalet då jag skulle få berättat för mig vad specialpedagogen hade sagt när hon var till förskolan och träffade Mira för någon vecka sedan.

Mira är, som jag kanske nämnt tidigare, lite senare med talet än andra treåringar. Hon saknar fortfarande många bokstäver och ljud som andra treåringar kan säga utan problem. Då vi var till BVC sist på treårskoll så uppmärksammade vår sköterska att Mira var lite "efter" i talet men inte oroväckande dålig på att prata. Som hon också sa så är det så att barn utvecklas olika och fokuserar på olika saker. Mira är otroligt duktig när det gäller finmetorik och har en mycket bra ordförståelse vilket gjorde att bvcsköterskan inte tyckte vi borde kolla upp talet ytterligare. Däremot är det viktigt att vi är medvetna om "problemet" och gör allt för att hjälpa mira till ett bra tal.

På förskolan har de också uppmärksammat att Mira har svårt för talet och ville därför i samråd med oss kolla upp detta närmare med en specialpedagog. Även hon tyckte inte att vi behövde någon remiss vidare i sjukvården men att vi skulle tänka på vissa saker för att hjälpa Mira framåt.

Viktigt är tex att läsa mycket böcker, tala tydligt och mycket med barnet, spela spel och låta henne härma oss. Även viktigt att rätta henne de gånger hon säger fel, men inte påpeka till henne att "nu sa du fel igen" utan bara upprepa ordet rätt de gånger hon säger fel.

Det sorgliga i historien är att detta verkligen hämmar henne på förkolan och bland kompisar. Som hon själv sa idag när jag sa till henne glatt att hon idag fick lov att berätta för sina kompisar att hennes mormor och morfar ska komma och hälsa på oss i helgen (något Mira verkligen sett fram emot och pratar om här hemma hela tiden). Då säger hon till mig "Men mamma, mina kompisar förstår inte vad jag säger". Förstår ni hur den meningen satte sig som en pil i mammahjärtat! Lillstumpan vill inte ens försöka prata med sina kompisar för de förstår ändå inte vad hon säger. Sorgligt värre.

Ny bloggdesign av duktiga Linnea!

2011-11-04 06:44:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har ni sett va fint jag fått det här inne!? (Testa att trycka f5 och uppdatera om ni inte kan se nya designen) Det är finaste Linnéa som hjälpt mig med designen. Helt plötsligt en kväll kom det ett mail där hon frågade om hon fick hjälpa mig med designen och jag blev hur glad som helst. Jag tycker om att sitta och grejja med design men jag har aldrig den tiden. Nu på det senaste så har det verkligen legat över mig som ett stressmoment att jag borde fixa lite på bloggen och så fick jag någon som kunde hjälpa mig istället. Det var verkligen en sten som lättade.

Tack snälla snälla Linnéa. Du är verkligen hur duktig sem helst på bloggdesign! Du visste hur jag ville ha det utan att jag behövde säga nåt.

Kika in hos Linnéa ni med och läs om hennes vardag med sötnosen Lo. Passa även på att beställa en ny bloggdesign om ni tröttnat på er egen. Ni kommer inte att bli besvikna!

Klicka på bilden på Lo om ni vill komma till hennes blogg.



Ursäkta röran...

2011-11-03 21:45:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


... men renovering pågår här inne ;)


Domen lyder: Börja träna!

2011-11-02 11:57:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag fick jag domen av sjukgymnasten. Jag måste börja träna på gymmet. Nu finns det ingen återvändo. Jag kan ju inte göra henne besviken! Jag behöver någon som säger åt mig att jag måste gå o träna så bra gjort kära sjukgymnast. När jag vet att det inte bara är för att jag själv tycker att jag borde gå ner något kilo och därför träna utan får höra att jag borde träna för att kunna ha detta jobbet jag har (Alltså syandet). Min rygg behöver muskler och jag behöver träna för att få upp hållningen och slippa ha ont i axlar och nacke förjämnan. Bara så otroligt bittert att slänga ut de där hundralapparna som ett årskort på gymmet kostar. Finns ju mycket roligare att köpa för de pengarna, speciellt i dessa tider då det snart är jul och Maken fyller gubbe (Eller ja 30, men enligt honom själv så är det början på slutet. Inte lätt att va fotbollsspelare och känna hur kroppen sviker en).

Ja, idag har jag alltså hunnit med ett besök hos sjukgymnasten och lite jobb med "företaget" här hemma och nu äter jag lunch för att vara mätt i magen då jag börjar jobba i butiken om en timme. Efter jobbet är det utvecklingssamtal på förskolan vilket jag faktiskt ser fram emot ganska mycket. Roligt att höra lite hur Mira är på förskolan och hur de tycker att hon sköter sig. Vi ska även prata lite om vad specialpedagogen tyckte om Miras språkutveckling.

Busy day med andra ord. Jag ser fram emot när jag kan pusta ut i soffan ikväll framför ett avsnitt grey´s anatomy.

Sminkat barn gör entré

2011-11-01 19:19:33 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Idag har jag haft ännu en sydag, vilket resulterat i en hel del färdigsydda beställningar. Den här dagen har gått i rasande tempo och jag fattar inte riktigt att det redan är kväll.

Jag har fått en ny modell här hemma. Är ganska mycket emot sminkade barn, men vad ska man göra när jag inte hittat någon annan docka än denna som kan visa upp rätt storlek på mössorna?

Tyvärr blir det ändå lite missvisande då mössan nedan är mitt bebisset och på denna sminkade skapelse ser det ju lite konstigt ut. Ni får försöka tänka er hur det kan se ut på en bebis. Har själv prövat mössan på en liten 4 veckors bebis och han blev hur söt som helst i den (dock en lite mindre storlek), mössan på bilden är i st 3-6 mån.



Fler bilder från dagen kommer på sybloggen.