Uppfostran, trots och rätten till att vara ensam

2011-10-31 09:43:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Den här morgonen har bara varit massor av trots, trots, trots. Inte lätt när man är liten påväg att bli större. Theo tror att han är 3½ år som syrran och klarar av samma saker. Han blir helt hysterisk när han inte får ihop Miras 60 bitars pussel eller när han inte klarar av att klättra lika högt som henne. Han börjar också komma in i perioden "jag, mitt och min" vilket framkallar många tårar då man måste dela leksaker med storasyster. Tänk va mycket smidigare det hade varit om man hade haft ett varsitt lekrum till barnen med saker som "bara" var Miras och saker som "bara" var Theos. Åt andra håller så tycker jag att det är kanon att de lär sig samsas redan från början. Att lära sig samspelet mellan att ge och ta måste ju vara en av de viktigaste delarna i uppfostran, eller va tror ni?

Mira börjar bli mycket noggrann med att rätta mig när jag kallar lekrummet för just "lekrummet" eller när jag säger till Theo att han får gå in på "sitt" rum (dvs lekrummet just då). "Det är faktiskt MITT rum mamma" säger hon alltid då. Vilket är sant. Det är hennes rum i den bemärkelsen att hon är den som har sin säng därinne. Men det är också det rummet som är det gemensamma och enda lekrum vi har. I Theos rum står det endast en hylla, en säng och en byrå, alltså inga leksaker överhuvudtaget. Jag är glad att vi lyckats med att få Mira att tycka att det är självklart att Theo får vara där inne han med. MEN, jag börjar se en liten tendens till att hon ibland vill vara själv. Vilket jag tycker att hon måste få vara ibland. Frågan är ju vart och hur? Man kan ju inte kasta ut Theo från lekrummet bara för att hon ska få vara ensam en stund. Han ska inte behöva straffas för att hon ska få som hon vill. Frågan är: Hur får man båda nöjda?


Lång morgon

2011-10-30 08:40:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Morgonmys efter lite bad. Mina små små godingar.

Idag blir det jobb för mig igen. Jag överlevde gårdagen även om jag gick och hostade och snorade hela dagen. Huvudvärken är även idag på topp. Jag hade nästan börjat glömma bort hur jobbigt det var att ha huvudvärk i 3 månader. Nu klagar jag över att den varit värre i två dagar.

Sitter här med hårfärg i håret. Hoppas kunna färga utväxten lite bättre än sist. Verkar dock inte ta alls... så jag har inte hopp om någon skillnad direkt.

Känns som att den här morgonen varit evighetslång. Jag hatar det dumma påfundet att ställa om klockan. Vilket barn tänker "åhh va bra, nu får jag sova en timme längre". Knappast. Jag ser inte fram emot att ha trötta barn redan klockan sex på kvällen och få gå upp klockan fem på morgonen närmsta veckorna innan de kommer in i rätt tid igen. Tacka vet jag sommartid.

Sovmorgon, vad är det?

2011-10-29 07:55:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vaknar upp och känner mig som en strandad val. Skit också! Förkylningen har tagit omstart. Migränen är ett faktum och min jobbhelg känns inte lika lätt övervinnerlig längre.
Jag hoppas värktabletterna hjälper iaf lite.

Nu blir det frukost (Te med honung tack!) och sedan ska jag plocka fram mitt nyinköpta smink och hålla tummarna att det kan göra sådana underverk som reklamen lovar. Det behövs idag i mitt bleka ansikte!

Önskar er alla en supermysig helg!

På rätt plats i tillvaron

2011-10-27 09:34:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Även idag är det fullt fokus på symaskinen. Jag har träningsvärk i armarna efter gårdagens symaraton!

Jag måste säga det återigen. Jag trivs så sjukt bra med att sitta här och klippa, klistra, måla och sy. Igår satt jag här på golvet och klippte tyger med mixmegapol på högsta volym och kom på mig själv med att sitta och le. Vilken härlig känsla när man inser att man är på rätt plats i livet. Det bästa är att jag får variera mig med att jobba ute i butiken, träffa människor och jobba med tempo, och så andra dagen så planerar jag min egen tid, sitter hemma i lugn och ro och får använda min kreativa sida genom att skapa och sy. Kunde inte bli bättre just nu!

Jag och min bästa vän - symaskinen

2011-10-26 10:03:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Tjolahopp, va tiden rusar iväg! Jag hinner hälften av allt jag vill. Bloggen fick vila några dagar men nu är jag här igen.

Idag blir det sytid hela dagen (Eller åtminstone fem effektiva timmar innan barnen kommer hem igen). Hemligheten att lyckas ligger i bra planering. Därför sitter jag nu med papper och penna och lägger upp dagens "att göra". Många beställningar som ska sys. Fy va kul det här är!

När kaffet runnit ner i magen är det dax att börja klippa och sy. Håll tummarna att motgångarna håller sig borta och att symaskinerna är snälla mot mig.

På bussen

2011-10-24 18:43:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Påväg hem efter en dag i julens tecken. Tänk att det är julskyltning redan! Nu ska jag hem o gosa med barnen några minuter innan läggdags.


Familjedag

2011-10-23 21:58:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Älskade familj<3

Vi har haft en otroligt bra dag idag.

Vi startade förmiddagen hos Mariam, Noah och Simon. Barnen lekte och vi mumsade på gott fika. Mira var lite rastlös och ville helst sitta brevid mig och tjata om badhuset som hon viste att vi skulle besöka senare under dagen. Hon blir numer så försiktig och blyg när vi är på bortaplan och leker. Borde öva på det oftare. Theo däremot parkerade sig i soffan när vi skulle gå hem och hoppades på att få stanna över både filmtajm, middag och sovning.

Vi åkte hem någon timme, käkade lunch och syrran klippte Maken. När Theo vaknat packade vi väskorna och åkte till badhuset. Barnen stojade, simmade och åkte rutchkana i massor. Så otroligt roligt att se hur de båda trivs som fiskar i vattnet.

Kvällen avslutade vi men en pizza och slappande framför tven.

Imorgon är det jobb och då ska jag skylta om till julskyltning. Tänk att det snart är jul kära vänner. Va fort tiden går!

Påväg från badhuset

2011-10-23 17:41:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


img_9545 (MMS)

Påväg från badhuset


Som det ska va

2011-10-22 19:08:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Idag har jag jobbat några timmar. När jag kom hem igen mot kvällskvisten så kom våra goa vänner hit en sväng. Barnen lekte otroligt bra och vi njöt av att få prata ikapp oss några timmar. Jag slängde ihop en tacopaj som vi även mumsade i oss.

Nu laddar vi för filmtajm här hemma. Min syster är påväg hit och barnen är lagda.

Imorgon är vi bjudna på förmiddagsdejt till Mariam och grabbarna. Jag tar barnen med mig och åker dit några timmar. Maken får njuta av en stund av ensamhet, lugn och ro.
Under eftermiddagen har vi planerat att åka till badhuset. Om jag hinner ska jag också fixa lite på gården här hemma med att ta bort gamla vissnade blommor och utemöbler. Dax att städa undan sommaren nu och ladda för en lång vinter. Måste säga att jag inte direkt längtar efter snön.

Visst låter det som en toppen helg!

Fredagsmys?

2011-10-21 10:33:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Stress hela morgonen för att hinna färdigt med allt som ska göras innan jobb.

Tänk va fort tiden kan gå ibland.

Jobbar stängning ikväll så denna dagen kommer att rusa förbi.

Vilken underbar fredag vi vaknade upp till. Frost på taken och underbart solsken. Måste bli en promenad under lunchrasten idag!

Jobb, hormonell(?) och föräldramöte

2011-10-20 10:02:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Efter fyra dagars ledighet är det nu dax för jobb. Huvudvärken som för övrigt blivit nästintill bra har idag slagit till med kraft igen. Jag gissar att det denna gången kan bero på hormonella ting.
Jag måste höra av mig till sjukgymnasten snarast så att det inte rinner ut i sanden. Eftersom vi varit sjuka har jag inte gått på akupunktur på minst två veckor, vilket inte känns så bra då det faktiskt hjälpt mig en hel del. Vill ju inte ha tillbaka huvudvärken igen nu när den äntligen blivit bättre.

Jobb idag som sagt. Ska ha lite fruktstund/kaffe och sedan bär det av till förskolan.

Var på föräldramöte igår ju. Kul att höra hur personalen tänker och vilka mål som finns denna hösten. Lite tystlåtna föräldrar bara som inget vågade säga... jag var inte bättre jag heller. Stackars pedagoger som försökte få ur oss vad vi tycker och tänker och så var det ingen som sa nåt. Barnen har det bra iaf. Jag tycker om alla fröknarna på vårt dagis och det verkar även mina barn göra.

Hoppas ni alla får en fantastisk dag i torsdagssolen!


Klapp på axeln

2011-10-19 14:43:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Nya modellen vintermössor.



Detta är en bråkdel av det jag sytt igår och idag. Jag har varit mycket effektiv och fått många beställningar färdigsydda.

Vi hade en jätte trevlig kväll igår och jag är så glad att vi äntligen fick ihop en träff med tjejerna. God mat och fika på det. Klockan blev elva innan jag kom hem så jag var väldigt trött imorse när Mira kom ner och började hoppa på mig.

Ikväll är det föräldramöte på förskolan. Första föräldramötet jag går på. Ska bli roligt att träffa alla föräldrarna och höra lite vad förkolan har att säga. Min kära syster ställer upp som barnvakt eftersom maken jobbar över ikväll.

Nu ska jag sätta mig i bilen och åka för att hämta hem mina små troll.

Effektiv är mitt förnamn

2011-10-18 09:22:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Hur goa får man va!? Theo satt hela bolibompa i Miras knä och myste igår kväll.

Idag ska det sys i mängder och sedan ska jag och några tjejkompisar träffas till kvällen. Jag laddar för en bra dag med andra ord.

Nu först ska jag dricka en kopp kaffe och planera lite hur jag ska lägga upp dagen för att vara så effektiv som möjligt.

Cooling på shopping

2011-10-17 21:53:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Jag höll på att skratta ihjäl mig åt Theo idag när vi var på maxi och handlade. Han var så tuff i sin skinnjacka, scarf och mössa med coola ögon. Sen gick han som att han ägde stället och testade olika gångstilar. Så söt.

Vi har haft en riktig hemmadag idag. Jag är glad att syrran "släpade ut oss" på en tur runt stan.

Imorgon ska barnen lämnas tidigt på förskolan. Jag har inte riktigt kommit in i det där med att vara färdig med frukost, tandborstning och påklädning redan klockan åtta på morgonen. Mitt jobb gör mig bortskämd på det viset. Även om vi är uppe redan vid sextiden på morgonen så är det sällan vi är färdiga med morgonbestyren innan klockan nio. Både jag och barnen tycker om att mysa i pyjamas länge.

Nu ska jag försöka dra mig neråt sängen. Gonatt bloggen.


Ny vecka - nya möjligheter

2011-10-17 12:24:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Idag är vi hemma jag och barnen. Jag har ledig dag så vi vilar upp oss. Theo ligger just nu och sover, Mira håller på att baka med lera och jag sitter här. Jag ska snart sätta mig och klippa till några beställningar. Får passa på när Theo sover. Mira och jag brukar pyssla lite då.

Måndag ovh ny vecka. Hjälp va fort tiden går. Tycker det är helg jämt.

Bilderna visar två nya hårband jsg sydde igår. Vad tycks?


Lunch i sikte

2011-10-16 11:53:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Sitter just nu och väntar på mat som ska bli klar. Barnen leker nöjt. Tyvärr har det inte varit så nöjt annars idag. Theo har verkligen vaknat på fel sida och är inte den goa glada killen som på bilden. Minsta lilla motstånd och han gallskriker och gråter. Jag passar på att njuta några minuter av nöjda disskusioner barnen emellan.

Jag är nu ledig i fyra långa dagar. När jag hoppar på mina jobbpass i slutet av nästa vecka så hoppas jag att jag är helt frisk. Är otroligt trött på den här envisa förkylningen. Något possitivt är iaf att huvudvärken är mycket bättre.

I eftermiddag ska jag ta ett ryck på symaskinerna. Vad hittar ni på en söndag som denna?

Fotbollsgrabb?

2011-10-14 19:51:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Vår coola lilla fotbollskille. Fotbollen har blivit Theos käraste ägodel på sistone. Idag blev han helt hysterisk de gånger han inte fixade att hålla handen i fickan samtidigt som han styrde bollen dit han ville. Jösses vilket temperament han börjar uppvisa! Pussel är en annan sak han fått upp ögonen för sista veckan. Från att inte kunna lägga en enda bit till att på en vecka kunna lägga knopppussel helt utan problem och även 6-9 bitars pussel med lite lite hjälp. (Stolt mamma) Det gäller dock att passa sig när han inte får dit bitarna för då bryter han ihop totalt. Vi får nog öva lite på tålamodet framöver tror jag. Barnen har helt tydligt ärvt mitt tålamod. De vill va bäst på allt på en gång utan övning, precis som jag alltid velat.

Idag har vi kurerat oss hela familjen och myst hela dagen. Jag och Mira tog en liten sväng ner till maxi och handlade, det var riktigt mysigt med lite mor och dotter shopping.
Maken var till doktorn på förmiddagen och fick penicillin. Jag hoppas resten av familjen slipper även om det känns som att vi alla kanske skulle behöva en kur. Barnen har iaf inte haft någon feber idag, men Theo har hemsk hosta och är fruktansvärt snorig.

Nu ska jag slå mig ner i soffan och kika på Idol samt äta chips.

Trevlig helg!

Sjukstuga och förberedelser

2011-10-12 11:38:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ytterligare en dag med sjukstuga här hemma. Theo och Maken ligger i varsitt hörn av huset och sover. Förhoppningsvis vaknar de lite piggare. Själv är jag inte heller så pigg. Igår var det värsta jag varit med om när det gäller att bli hes. Jag fick knappt fram ett ljud. Gick och väste hela dagen på jobbet och de stackars kunder jag hade bara skrattade åt mig. Idag har jag mer ont i halsen än igår men rösten är bättre. Det första Mira sa till fröken på förskolan igår var att "Mamma är lite konstig idag". Stackars barn kunde ju inte förstå varför jag gick omkring och viskade hela morgonen.

Idag är jag ledig men har faktiskt tagit ut några timmar för att jobba med firman som jag planerar starta snart. Det är en hel del pappersjobb och saker man måste tänka igenom. Ska även försöka få några beställningar sydda. Har just varit ner och köpt på mig lite mera fleece. Många som vill fodra sina mössor nu, och jag förstår dem. Fy va kallt det var i morse när jag skjutsade Mira till förskolan. Dax att ta fram fodrade overallen nu. Har ni börjat med fleeceunderställ ännu?

Nu är kaffet uppdrucket och fikapausen slut. Åter till jobb. Ni hör ju hur strukturerad och duktig jag är. Det här med eget företag passar mig som handen i handsken! Tror ni inte?:)


Sweet girl!

Det var droppen...

2011-10-11 19:16:26 Personligt
» Kommentarer(3) «


Jag skriver ganska personligt här i bloggen (kanske för personligt ibland?). Ni som följt mig ett tag känner mig nog ganska bra vid det här laget. Jag skriver när jag mår dåligt och jag skriver när jag mår bra. Men så finns det vissa saker som jag inte skriver om här på bloggen. Jag har alltså delar av livet jag valt att inte dela med mig om för cyberspace.

På senaste tiden har det hänt otroligt mycket i både mitt eget liv och runtomkring mig bland släkt och familj. Ikväll kände jag att nu får det liksom vara nog. Nu får det räcka med jobbigheter och elände.

Både jag och maken ligger sjuka här hemma och som pricken över i:et eller det som fick bägaren att rinna över var att jag tempade Theo innan läggdags och han hade då 38.0. Vi börjar om från början med sjukdom igen och igen och igen. Fast egentligen spelar inte det någon som helst roll, det finns så mycket värre saker här i världen.

Det enda jag egentligen vill ha sagt här på bloggen ikväll är (resten behöver ni varken förstå eller läsa):

1. Jag älskar min man, mina barn, mina syskon och föräldrar så innerligt mycket. Vill inte leva en sekund utan någon av dem. Just ikväll önskar jag än en gång att inte avståndet till Dalarna var så stort. <3

2. Jag är så tacksam över alla fina vänner som finns där när man behöver er.

Rösten som försvann

2011-10-11 07:23:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag är jag så hes att jag knappt får fram ett ljud. Stackars barn fattar ingenting och undrar vad det är för fel på mamma. Det gick inget vidare bra att trösta Mira när hon vaknade imorse och var ledsen. Det enda jag var fram var ett tröstande litet "shhhh".

Vilken tur att jag har "kontorstjänst" på jobbet idag.

Håll tummarna att rösten snart kommer tillbaka.

Hoho

2011-10-10 07:01:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det ekade tomt i bloggen i helgen. Vi har haft besök av vänner från Dalarna, vilket resulterade i mindre tid vid datorn såklart. Jag tror man behöver lite datafri tid ibland, för en bloggerska som mig så är det nog mycket nyttigt att kunna släpparna tankarna på dator för en stund. Även om jag inte sitter så långa stunder vid datorn om dagarna (vem skulle ha tid med det som tvåbarnsmamma?) så blir det en del korta stunder där jag brukar passa på att kolla sidor jag dagligen läser och blogga lite här.

image description

Bilden är från i lördags då vi var ut och käkade med jobbet. Vi hade beställt bord på en av stans finaste restauranger och det bjöds på mycket god mat. Vi hade en kanon trevlig kväll och det var väldigt roligt att träffa kollegorna utanför jobbet.

Igår jobbade jag nästan hela dagen och kvällen spenderade vi i soffan. Både jag och Maken mår halvkasst, så han satt med en påse halstabletter i handen och jag med en tekopp med mycket honung. Hoppas det inte blir värre än så här. Nu har vi väl ändå haft nog med sjukdom för ett tag!? Min huvudvärk blir tyvärr inte mycket bättre när en förkylning härjar i kroppen.

Idag blir det förskola för barnen och jobb för mig.


Mammas stjärnmodell

2011-10-08 13:38:54 Syhörnan
» Kommentarer(6) «




 



Hade en fotosession idag och tog några bilder som ska användas på min syblogg. Sessan är ju bara för söt.


På ruta ett igen

2011-10-07 12:38:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Var det någon som trodde på mitt förra inlägg? Det skulle ni inte gjort. Än är inte sjukdomarna över för vår del.

Mira kom upp igår kväll efter att ha sovit några timmar. Då var hon helt igenklibbad i ögonen av var (ögoninflammation?) och hade 39 i temp. Hon har alltså börjat om från början igen med sjukdom. Stackars lilla tjej. Idag har hon feber men är ändå ganska pigg.

Jag och Maken delar på VAB idag och jag ska alltså åka till jobbet om någon timme. Ska bli kul att jobba idag. Har tröttnat lite på att gå hemma med trötta, sjuka, kinkiga barn. Då kan man behöva lite "egentid" på jobbet. Är jag en hemsk mamma som erkänner att det varit en jobbig vecka?

Hoppas ni får en mysig helg. Vi får besök ikväll av vänner från dalarna som stannar hos oss hela helgen (de ska på bröllop i trakterna), kul att det valde att bo hos oss så att vi hinner umgås lite. Trist att barnen är sjuka bara. Hoppas de inte smittar.

På benen igen

2011-10-06 20:58:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har Theo varit feberfri och han är redo för förskola imorgon. Skönt att ha den här förkylningen överstökad för hans del.
Barnen har busat och hållt i gång hela dagen. Vi har pusslat, "pärlat", spelat spel, bakat, busat och sett på lite film. En dag med mycket energi från båda barnen, så jag sitter här ganska slutkörd.



En härlig bild från ungefär ett år tillbaka. Idag har vår gosige vän (Min morbrors hund) rest till himlen. RIP Puff. Mina barn kommer sakna att busa med dig.

Trasiga utan hopp

2011-10-05 20:21:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Vi har haft ganska mycket tur ändå. Med två barn i huset kunde det ju ha varit värre. Ändå kändes det väldigt vemodigt när jag fick domen hos optikern tidigare ikväll.

Jag pratar naturligtvis om mina nya glasögon som jag köpte i Juni och som nu är avbrutna i bågen. Theo ville bara prova dem precis som han brukar prova syrrans solglasögon. Tyvärr såg jag inte alls när det hände och när han kom fram till mig och sa "mamma, titta" så var det redan försent. Domen hos optikern var att det inte finns något hopp för mina glasögon och det är bara att köpa ett par nya om jag vill ha ett par till. Inte vad jag behövde just nu. Jag som hade sparat och väntat på tillfället att köpa nya glasögon och så går de sönder efter bara 3 månader. Blä.

Men som sagt... vi har haft tur. Inga mobiltelefoner har gått sönder trots att barnen snott dem x-antal gånger och tappat dem i marken. Mina glasögon har aldrig gått sönder tidigare. Vi har ett hus som står kvar där det ska trots tvådagars ihållande orkanvindar. Ja, vi har haft tur helt enkelt. Jag får väl vara glad att det "bara" var ett par glasögon. Tack o lov att jag har ett par till som jag kan använda.

Liten blivit sjuk

2011-10-05 09:00:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Theo med dammsugaren i högsta hugg. Bilden är från när vi var uppe i dalarna sist.

Tyvärr ser vår lilla grabb inte riktigt så här pigg ut idag som på bilden. Igår var det Theos tur att få feber (Mira hade förra veckan). Även idag ligger tempen högt och han ser riktigt sliten ut. Det enda han äter är nyponsoppa.

Det blev min tur att Vabba idag då Maken har massor att göra på jobbet och beräknas jobba över hela veckan. Ganska tunga dagar måste jag säga. Det kan vara ganska påfrestande att ta hand om ett sjukt barn och ett barn som har överskottsenergi samtidigt som man inte mår helt bra själv.

Just nu är lillstumpan på förskola iaf så jag och Theo ska passa på att sova någon timme. Det är skönt att möjligheten finns att lämna syskon på dagis när ena barnet är sjuk. Flera gånger har jag valt att ha båda hemma, men sådana här dagar när orken inte är på topp är det nog bra för både mig och Mira att hon får möjlighet att leka av sig lite.

Status huvudvärk

2011-10-03 16:45:03 Personligt
» Kommentarer(5) «


Jag har fått provsvaren från MTR röntgen som jag gjorde. Lyckligtvis fanns det inget att anmärka på och jag är enligt de bilderna frisk som en nötkärna. Tack gode Gud.

Tyvärr är väl sanningen inte riktigt så att jag känner mig frisk ännu. Akupunkturen har hjälpt tycker jag och nu kan jag känna att huvudvärken är bättre under 2-3 dagar efter behandlingen. Tyvärr finns den fortfarande där dagligen, konstant. Det som är bättre är att huvudvärken för det mesta inte är lika intensiv längre och jag får sällan riktigt hemska migränanfall.

Min sjukgymnast tror att akupunkturen kan hjälpa mig ännu mer långvarigt om jag fortsätter några gånger till... så det är mitt hopp.

Annars kämpar jag på med huvudvärken och ryggvärken dagligen fortfarande efter 2 månader från att det startade.


Utvecklingssprång

2011-10-03 10:13:23 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Helt seriöst! Varför vill man frivilligt gå upp strax efter fem på morgonen!? Inte ok! Theo har det ju bra förstås som kan gå och lägga sig igen klockan tio, men stackars mamman får självklart försöka överleva alla dagens timmar utan sömn. Det blir en tidig kväll ikväll iaf kan jag lova. Jag hoppas Mira också orkar med dagen trots att hon vaknade innan sex hon med.

Planerna för dagen är små. Vi tar en timme i taget. Har nyss målat lite och nu sitter Mira och lägger pussel medans Theo sover och jag sitter här.

Mira är i en riktig utvecklingsperiod nu där pyssel är bästa sysselsättningen. Pussel, rita och spela spel är sådant hon verkligen uppskattar och vill göra just nu. Idag tränade vi att skriva namnet. Överst skrev jag, mitten skrev vi tillsammans och underst skrev hon själv (med lite lite hjälp på en bokstav). Duktiga tjejen. En gubbe blev det också. Gubbarna har utvecklats och fått mage med armar och ben på nu, alltså inte längre huvudfoting.




Festmåltid

2011-10-02 19:32:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Snart får vi besök av syrran med sambo. Vi ska käka tacos och mysa lite tillsammans innan ännu en vecka är slut.

Imorgon är jag ledig och har inte riktigt klutat ut vad jag och barnen ska hitta på.


Söndagmorgon

2011-10-02 08:27:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det är märkligt att barnen alltid ska vakna mycket tidigare på helgerna. Idag fick jag lite sovmorgon iaf då maken var gullig o gick upp med barnen.

Nu sitter vi och väntar på att Mariam o hennes grabbar ska komma hit. Det blev en tidig söndagsplaydate idag. Mira går här o väntar o väntar på att kompisarna ska komma.

I eftermiddag ska syrran komma hit och göra oss sällskap.

Känns som att detta kan bli en riktigt bra söndag.


På jobbet

2011-10-01 12:32:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Bilden tagen strax innan jobbet idag. Nu sitter jag och äter lunch. Velar mellan att gå på en shoppingtur nu eller sitta still och läsa nyaste numret av Amelia. Hmm...