Romantiska rutor och hemma igen

2012-08-31 20:34:08 Shopping
» Kommentarer(1) «


Nu är vi back in town. Skönt att va hemma även om jag gärna stannat några dagar till.
Theo är på gränsen till febrig. Jag hoppas så att han inte får Miras halsfluss, det räcker med en förkylning tycker jag.

Var in i Skövde idag och köpte lite inredning. Nya lyktor och fat, några kaffekoppar och kuddar. Sen hittade jag detta underbara överkast som ni ser på bilden. Det tog bara åtta år typ (haft samma sen vi gifte oss) att hitta ett som passar både plånbok och drömmar. Älskar dessa romantiska "lapptäckesrutorna"!


Livet går vidare för oss andra...

2012-08-30 13:17:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu sitter jag här i huset alldeles själv. Mamma och syrran tog med sig barnen ut på blåbärsplockning och picknick i skogen. Själv kände jag inte för att åka till skogen med min huvudvärk....så nu sitter jag här och funderar på om jag ska gå och lägga mig o sova en timme eller två.
 
Det var en sån fin begravning igår. Jag är verkligen lyckligt lottad som har en sån fin släkt. Vi både grät och skrattade, precis så som jag tror att moster hade velat ha det om hon fått bestämma.
 
Imorgon åker vi hem till stan igen, även om jag gärna hade stannat några dagar till. Jag ska jobba hela helgen, så tyvärr har vi inget val när det gäller om vi ska åka hem eller ej. Jag är glad att vi fick några dagar här iaf för att umgås med familj och vänner.
 
 
 

Idag säger vi hejdå

2012-08-29 11:50:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Idag bär jag med mig min mosters vers i hjärtat och går med tårar i ögonen till kyrkan för att säga hejdå.
 
Stå ej och gråt vid min grav
Jag sover. Jag gav mig av.
Jag är tusen vindar över sjön.
Jag är silverglittret över snön.
Jag är solsken över mogen säd.
Jag är stilla regn i höstens träd.
När du vaknar i morgonens vila.
Är jag tysta fåglar som ila
i cirklande flykt över vattnen.
Jag är milda stjärnor om natten.
Stå ej och sörj vid min grav.
Jag är ej död, jag gav mig av.
 
Älskade moster du finns i mina tankar.
Vi ska minnas dig med stor glädje och med tacksamhet att vi fick ha dig i vår närhet.
 
Du var alldeles för ung när du gick bort och jag kommer alltid att undra över varför livet ibland är så orättvist.

Migrän, halsfluss och andra sjukdomar

2012-08-27 09:14:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Vaknade upp med jordens migrän imorse. Mår lite bättre nu efter två voltaren. Sådana här dagar gör mig verkligen deppig och får mig att inse att jag kanske aldrig blir av med den här huvudvärken riktigt. Räcker det inte med att ha huvudvärk dagligen? Kan jag inte få slippa de här värsta anfallen?
Men att ligga hemma i sängen och vara sjuk har jag inte tid med. Idag har jag flera beställningar som ska sys, mail som ska svaras på och annat pyssel med firman.
 
Imorgon åker vi upp till dalarna jag, syrran och barnen. Begravningen är på onsdag. Tung vecka detta.
 
I helgen har jag jobbat långdagar. Har knappt sett familjen känns det som. Mira har iaf blivit frisk från sin halsfluss och fingret ser mycket bättre ut också efter de här dagarna med penicillin. Skönt att det hjälpte. Nu håller vi tummarna att ingen annan i familjen blir smittad.
 
 

2 1/2 års kontroll och läkarbesök

2012-08-24 19:10:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Önskar jag kunde filma min lilla goding just nu och visa för er. Han sitter här med en lastbil och en traktor och leker med sig själv. "Hej lastbilen ska du hämta mer skräp" Ja, det ska jag göra" "Men jag glömde nånting" "Jaha, vaddå?" "Ett litet hjul, mitt måste bytas!"

Vi var på 21/2 års kontroll igår på bvc. Han var en mycket vältalig pojke tyckte "bvctanten". Han höll låda minsann. Det första han sa när vi satte oss ner var "Hej, vad heter du och varför har du skor på dig och inte vi?" Dom behöver inte kunna säga mer än tvåordsmeningar vid två och ett halvt år. Jag tycker att det är ganska intressant hur två syskon kan utvecklas så olika.
Satte tex Theo med pussel idag och det hade han absolut inte samma öga för som Mira hade vid samma ålder. Olika är dem men lika underbara båda två.

Fick också reda på att han är 99 cm lång och väger 17 kg. 5 cm längre och 2 kg tyngre än Mira vid samma ålder.
En stor duktig pojke har vi alltså och man kan inte låta bli att bli lite stolt både över honom som är så duktig och sig själv att man fostrat en sån fin kille.

Ikväll är Maken på fotbollsmatch så jag ska strax ta tag i detta med läggningen. Vill inte alls så därför skjuter jag på det så länge jag kan. Övervägde att ge dem en skål med några godisar framför en film och skjuta på läggningen ännu mera... men insåg att det inte alls är värt det när de får spring i benen av sockret.

Var till vårdcentralen med Mira idag. För att göra en lång historia kort... Halsfluss och infektion i lillfingret (efter att hon klämde sig i en dörr i tisdags). Stackars liten måste nu äta penicillin. Gav henne första dosen idag och fick hela dosen över mig när hon samtidigt som hon spottade skrek "Mamma, jag älskar inte det här. Det är jätte äckligt och jag vill inte ha mera". Kul... speciellt när det är 3*10 doser kvar.

bilden är från i somras när vi var på Astrid Lindgrens Värld.

Fotobok 2010-11

2012-08-23 10:19:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
 
 
 
Har i några dagar (kvällar)suttit och klistrat med en fotobok för åren 2010-2011.
Fick ett erbjudande på 70% på photobox största fotobok. 100 sidor med hård pärm.
 
Jisses va med bilder vi har! Jag är usel på att radera bilder. MÅSTE skärpa mig på detta. Fick huvudvärk efter första halvåret.
 
Nu är det iaf gjort och jag kan känna att vi kommit ikapp lite. Nästa fotobok får jag göra i januari när 2012 har nått sitt slut.
 
Måste verkligen rekommendera detta med fotoböcker. Säkert fler än jag som känner att tiden inte riktigt finns till att framkalla foton och sedan fint klistra in dem i ett album. På detta sättet får man en färdig bok och det tar bara några timmar att göra iordning den. Alla bilder har man ju oftast på datorn.
 
Både jag och barnen älskar att sitta och bläddra i fotoböckerna. Vem blir inte glad av att se alla dessa fina bilder på mina kära barn.

Första vabbet

2012-08-23 10:18:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag vabbar jag för första gången denna hösten. Kände på mig igår när Mira kom hem och näsan rann att det var pågång med sjukdom. Mycket riktigt vaknade hon i natt och var kokhet. Nu sitter både hon och Theo framför barnkanalen och jag kan tro att det blir en hel del av den varan idag.
 
Får nog åka och köpa någon godispåse och några festisar. Jag tycker ändå att är man sjuk så ska man få va lite bortskämd. Jag vill iaf ha godis när jag är sjuk. Någon mat lär jag ju inte få i henne.
 
Jag hade planerat att jobba idag och få några fler beställningar färdiga, men jag får nog skjuta upp det till i början på nästa vecka som det ser ut. Vill ite sitta och sy hela dagen när barnen är hemma.
 
 
Sytt av mig igår.

Höst och vinterkläder till barnen

2012-08-21 12:48:56 Shopping
» Kommentarer(3) «


Varje höst kommer man till den här punkten då det ska inhandlas höst och vinterkläder och skor till barnen. Alltid är det en djungel. Den ena föräldern rekommenderar ett märke och en annan ett annat märke. Ena året är det kappahl som är bäst och det andra året är det polarn o pyret.
 
Jag försöker alltid fynda vinteroverall på rean, för jag tycker att det är hutlöst dyrt med vinterkläder. Jag vägrar köpa en overall för över tusenlappen, då spelar det ingen roll hur bra den är. Däremot vill jag inte köpa en billig overall som de sedan ska frysa i och bli blöta på fem minuter i.
 
Den andra frågan är, hur många ombyten behöver man? En overall/barn, räcker det? Ska man ha  en overall och ett tvådelat set? Två overaller och en jacka? Hur som helst så kan de ju bli blöta på förmiddagen och behöver då ett nytt alternativ till eftermiddagen. Suck och pust.
 
Sen kan man ju snacka skor också i all evighet. Låga, höga, stövlar, skor, goretex eller billiga??? Jag passade på att köpa vinterkängor till barnen på stadium nu under rean. Fick dom för 200 kr/par istället för 800. Grymt bra pris för ett par timberland goretex kängor.
 
TIMBERLAND H&L SNOWBOOT GTX BLACK / RED
Dessa blir det till båda barnen!
 
Blir det ny så blir det antingen kaxs multifärgade eller lindex turkosa. Skulle tro att fixoverllen är bättre i modellen för mina knubbisar medans kaxsoverallen är snyggare. Samma pris.
 
Hur tänker ni gällande ytterkläder?

R.I.P

2012-08-18 14:28:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Efter ett år av kämpande mot hjärntumörerna förlorade idag min älskade moster sin kamp.
Cancer är en läskig sjukdom som inte borde få finnas.
Livet är för orättvist då även de finaste människorna drabbas av denna hemska sjukdom.
 
 


Alla tankar och kramar till mosters familj, min mormor och alla mosters syskon.

R.I.P älskade moster.

Vad hittar man på?

2012-08-17 07:44:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag en ledig dag med barnen. Ligger i sängen och funderar på vad vi ska hitta på. Vädret verkar va helt ok. Stranden vore mysigt men frågan är om jag orkar packa för en dag på stranden. Stadsparken är också ett alternativ, men dit vill vi ju inte åka själva... Får nog försöka ragga några kompisar.


Sinkade

2012-08-16 09:58:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Imorse var barnvakterna på besök igen. Jag uppskattade tyvärr inte deras besök lika mycket idag då vi nästan inte hann iväg till förskolan i tid. Barnen vägrade klä på sig och äta frukost. Asfaltsgubbarna var betydligt roligare än mamma idag.

Även idag blir det två jobb. Det gäller att ligga i:)
Tog först en promenad för att rensa huvudet lite. Nu sitter jag med en kopp kaffe och njuter.

Måste bara fråga... Ni andra familjer därute med småbarn. Äter ni frukost tillsammans i lugn och ro på mornarna innan förskolan? Går allt taktiskt till och följer ni rutiner till punkt och pricka? Är det bara vi som har ett kaos utan like på morgonen och är det bara jag som är genomsvettig när jag sätter mig i bilen efter dagislämning?


Tillbaka från semestern

2012-08-13 15:34:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Efter en toppen helg är vi nu hemma igen. Det kändes konstigt att få lov att ställa klockan idag och vakna utan en man i sängen.

Barnen lämnades på förskolan utan minsta bekymmer. Jag som varit nervös i flera dagar hur det skulle gå med Theo då han typ varje dag sista veckan sagt att han inte ska gå på förskola mera utan vara hemma istället. Jag trodde att han skulle protestera med högljudd gråt, men han sprang glatt in och hade nästan inte tid att vinka åt mig när jag gick. Hoppas det fortsätter så bra resten av veckan.

Jag har idag roat mig med diverse pappersarbete och mail här hemma med firman. Känner att jag har läget under kontroll nu trots att jag inte jobbat med firman på nästan två månader.
Nu är jag riktigt taggad att börja sy igen och idéerna bara sprutar ut.

Tänk att denna sommar nu är över... lustigt va fort tiden går.

På flygfest

2012-08-12 00:15:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu sitter vi här och väntar in de första planen. Showen börjar om en halvtimme och vi har redan suttit här en timme. Ca 15000">15000">15000">15000 besökare som ska få plats på ett litet flygfält.

Nu dax för lite kaffe och en bulle.

(skrivet 11.00 lör)


Till sist kom trollen

2012-08-10 23:06:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mira hade gärna sett att föreställningen varit någon timme kortare men överlag hade vi en supermysig kväll. Nu är vi hemma igen och laddar för flygfest imorgon.


Trollbröllopet

2012-08-10 19:26:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter just nu och väntar på att trollbröllopet ska börja. Mira kan inte fatta varför det ska ta så lång tid innan trollen kommer.


Konsten att njuta

2012-08-10 10:42:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Igår morse vaknade vi av att det brummade utanför huset. Det tog inte många minuter innan barnen hade att på sig skor och stod ute i pyjamasarna och kollade på. Gratis barnvakt klockan halv åtta är ju inte helt fel.
 
Klockan tio var vi packade och redo för "hemfärd". Nu är vi uppe hos mina föräldrar och har det bra. Ikväll blir det bygdespel (utomhusteater) tillsammans med Mira. Theo får va hemma och ha fredagsmys med mina föräldrar, inget jag tror han beklagar sig över direkt.
Imorgon är det årets happening då byn invaderas av flygplan från alla dess håll. Häftigast är ju reaplanen som låter så att det skakar i husen. Jag ser fram emot att hälsa på folk och njuta av en dag på flygfältet.
 
Vi har just avnjutit nyplockade hallon med glass. Vilken lyx att ha hela trädgården full i hallon. Vi får nöja oss med vårt stackars plommonträd på vår gård. Jag njuter av varje timme såhär i slutet av semestern, bara att hoppas att man står på jobbet med nysamlade krafter på måndag.
 
Någon mer än jag som faktiskt ser fram emot höst, rutiner och tända ljus?

Sista semesterveckan

2012-08-07 21:51:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi inne på sista semesterveckan och det är minsann lite sorgligt.

Vi har haft en underbar semester hitintills, hunnit med just det vi velat. Visst finns det fortfarande små krypin här hemma som skulle behöva rensas och städas, men man måste väl ha något att göra när höstmörkret stryker sig på också.

På torsdag åker vi upp till dalarna och där stannar vi över helgen. Det blir flygfest, 30 års kalas*2, bygdespel (utomhusteater) m.m. Kommer nog att bli ett perfekt avslut på en fyra veckors semester.

Nu är jag sugen på att börja sy igen. Någon som vill köpa höstmössa?:)

Borås djurpark idag

2012-08-04 21:13:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
 
 
 
Idag har vi varit till borås djurpark. Vilken underbar dag vi haft! Vi hade verkligen vädret på vår sida även om det såg mörkt ut när vi kom dit, det underlättar dagen om man slipper regnet. Vi åkte med en familj vi brukar umgås med och som har barn i samma ålder. Kul att ta sällskap med en annan familj så både barnen kan leka tillsammans och vi vuxna tjöta lite efter vägen.
 
Barnen var nöjda med att springa runt och titta på djuren, men det bästa var nog ändå de stora lekparkerna, ponnyridningen och traktoråkningen. Sista semestermålet för iår bortsett från vår resa till dalarna igen nästa vecka.
 
Jaha...jag hade just fått tyst på barnen (som vägrat sova efter att de somnade i bilen påväg hem från djurparken), då väljer en granne att bjuda alla sina töntpolare på besök med de mest brummande fordon man kan tänka sig och säkerligen en del öl i kroppen med tanke på hur högljudda de for förbi. Nu är barnen vakna igen och oroliga över vilka som skriker utanför. SUCK. Varför är det alltid såhär när jag är ensam hemma med barnen!?

Nice overall - stars and flowers

2012-08-01 22:43:57 Shopping
» Kommentarer(3) «


KappAhl online shop - JumpsuitKappAhl online shop - Jumpsuit
 
I höst ska mina små älsklingar få mysa omkring i en varsin overall. Dessa kunde jag inte motstå när jag sprang på dem på kappahl.
 
Hiss eller diss?

Astrid Lindgrens värld och familjemys

2012-08-01 21:14:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit till Vimmerby. Vilket underbart ställe! Vi är så otroligt nöjda. Barnen var helt lyriska (Mira älskar nu Pippi mest i hela världen), proffsiga skådisar och jätte mysiga omgivningar. Kan inte klaga på nåt förutom att det gör en pank att åka dit. Igår hade vi besök av svåger och fru. Vi hade en super mysig dag! Fler spontanbesök av den varianten vore inte så tokigt. Nu ska jag ta mig en macka och se på tv en stund innan läggdags. Imorgon blir det fortsatt målning på gården.