Hallåj

2012-01-30 19:43:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag är så sjukt less på alla sjukdomar vi haft denna vintern. I helgen var det Miras tur att få en släng av Theos hosta/förkylning. Hon har fått vara hemma idag och kommer även vara det imorgon. Tempen steg lite nu innan läggdags så frisk är hon inte. Jag tycker hon varit lite bättre idag annars och inte hostat lika mycket som igår, jag testade därför att gå ut en sväng i eftermiddag för att se om hon skulle orka det och ev kunna gå till förskolan imorgon. Hon gick upp för pulkabacken en gång och sedan talade hon om för mig att hon inte orkade mer och ville gå in. Så imorgon vabbar vi lite till...

Jag har varit dålig med min träning/mat uppdatering... det beror på att det inte gått så bra då jag jobbat rätt mycket och på tider så jag inte hunnit träna samt att barnen varit sjuka. Lyckades ta mig till gymmet en gång förra veckan och ut på någon promenad, maten däremot gick inget vidare. Nya tag imorgon. Hoppas kunna ta mig ut på en kvällspromenad iaf. Jag kämpar på i uppförsbacke kan man säga. Önskar jag hade någon att peppas tillsammans med. Lite tävlingsinstinkt hade behövts just nu.

Dåligt med bilder idag...
Jag vet inte vad som hänt med mig och kameran. Vi dejtar alltför sällan nuförtiden.

Fortsättning på "utelek"

2012-01-27 09:52:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Min mobil vägrade visst ladda in bilden från igår... så här kommer den istället.

Tydligen hjälpte min utelek för barnen somnade utan problem när vi lade dem vid halv åtta. Kanske hjälpte både leken och att jag förberedde dem genom att prata med dem och berätta att vi inte skulle tolerera något gnäll och bråk ikväll. Ibland förvånar dom oss.

Idag blir det jobb. Men först ska jag betala månadens räkningar. Ett ont måste.

Utelek

2012-01-27 07:10:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Bus med barnen. Hoppas nu de blir trötta till läggningen


Vart kom det ifrån?

2012-01-26 09:35:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «Dom ser inte ut att kunna göra en fluga förnär mina söta underbara barn, men....

Trotsen har anlänt! Här har vi en tvååring som hamnat i trotsåldern och en snart fyraåring som även hon hamnat där igen. Vi har utbrott HELA TIDEN! Är det inte den ena så är det den andra. Jag blir tokig snart.

Båda kan allt själv, båda ska göra allt först, båda blir hysteriska om de inte får som de vill. Lillebror kopierar allt som storasyster gör så även om han bara är två år beter han sig ibland som fyra.

Vad gör man?

Vi sätter regler, väljer vilka bråk man ska ta och vilka som inte är lika viktiga.
Läggningarna tar 1½ timme, att göra sig iordning för förskolan tar en evighet med alla dessa bråk. Mira ska göra allt lik mig, ha samma kläder, äta somma mat, göra samma sak. Får hon inte det blir hon hysterisk.

Nyss var de som änglar och livet var hur smidigt som helst... nu är det kaos.

Ta två djupa andetag och räkna till tio... ett mantra jag upprepar för mig själv hela tiden.


Ramlat och slagit tänderna

2012-01-25 11:46:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår när vi skulle hem från förskolan ramlade Theo och slog sig. Han skulle springa ner för en ramp och föll med näsan före ner i gruset. Det blödde som aldrig förr.
Jag lämnade ändå en glad kille på förskolan idag, men sen tog det inte lång stund förrän de ringde och berättade att han ätit päron och nu blödde det massor igen.
Så jag ringde tandläkaren och fick komma på besök. Duktiga pojken gapade stort och berättade att han ramlat bonk. Han hade skadat sig i tandköttet men inget allvarligt som utslagna tänder tack o lov.

Nu är båda på förskolan igen och jag ska jobba med firman några timmar. Några beställningar som ska sys och mail som ska svaras på.

Återkommer senare ikväll med ett problem jag behöver er hjälp med.

Rea Rea Rea!

2012-01-23 14:14:47 Shopping
» Kommentarer(1) «


Skidjacka GrönSkidbyxa Rosa

I förra veckan gjorde jag ett super kap på ett vinterställ till nästa år. Dessa två plagg lyckades jag knycka åt mig när Lindex Online hade super rea.
Jag fick byxa och jacka för sammanlagt 170 kr, Ordpris 900 kr. Tyvärr var det helt fel storlek på webben men snälla som de var här i butiken i stan så fick jag byta till rätt storlekar, så nu har Theo en dress till nästa år. Jag fick tom byta till svarta byxor istället så Theo slipper va rosa trots att hans mamma gärna satt på honom dem.

Mira har också fått en overall till nästa år, även den shoppad på lindex till halva reapriset. Lite svårt att veta vilken storlek hon har nästa år, men man får väl chansa lite och sedan sälja den vidare om den inte passar.
Mira fick en rosa trots att den blir svårärvd till lillebror. Någongång ska väl även hon få vara lite extra tjejig på ytterplaggen.Ska bli kul att testa lindex vinterkläder nästa år. Har inte haft deras ytterkläder någongång, men de sägs ju vara väldigt bra. Någon som har erfarenhet av dem?


Passar även på att säga ett stort grattis till Mariam, Daniel, Noah och Simon som fått en liten lillebror i går. Ser fram emot att komma och hälsa på det lilla underverket. Mira skrek "Jippi, nu vill jag också ha en lillebror" när jag berättade nyheten för henne imorse.

Tjata

2012-01-21 08:17:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «Den här bilden är definitivt inte tagen idag!

Idag har vi haft en tjat och gnat morgon. Barnen vaknade före sex och jag var helt borta, helt väck, super trött.
Sen fortsatte morgonen med den ena befallningen efter den andra. Ha den, ha den, inte den, bestämma den, göra så osv. Allt jag gjort har varit fel och det jag inte gjort har varit ännu värre.
Nu sitter jag här med huvudvärk utan like. Typiskt. Det behövs inte så mycket för att den ska komma krypande... eller rättare sagt explodera.
Idag jobbar jag hela dagen från öppning till stängning. Jag hoppas vi får en trevlig dag på jobbet.

Theo har forfarande feber stackarn (även om det inte är så hög feber), hostat hemskt har han gjort hela natten så det verkar vara nåt riktigt jobbigt som satt sig i hans kropp. Mira är även hon snorig och hostig. Jag längtar efter sommar och hoppas vi får va lite friskare då.

Nu ska jag göra mig iordning för jobbet.

Önskar er en toppen helg!


Suck

2012-01-20 09:57:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Efter att ha pussat theo godmorgon upptäcker jag att han är jätte varm. Feber. Då kör vi vabb idag igen... Fast idag kör vi halva dagen var. Jag ser fram emot att få jobba några timmar.


Så kan det gå

2012-01-20 06:32:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår ringde maken och meddelade att han fått med sig mina bilnycklar till jobbet. Det betydde att vi antingen fick hoppa över jobb och förskola eller helt enkelt gå dit. Efter att ha pratat med mira om saken kom vi fram till att vi skulle gå. Hon klarade det galant även om de 2 km tog 40 min enkel väg. Idag har vi tack o lov bilnycklar igen. Det funkar kanske att gå när jag jobbar med firman, men inte annars.


Update träning/kost

2012-01-19 19:50:36 Träning
» Kommentarer(1) «Bilden har inte så mycket med inlägget att göra, men hellre en busig bild på Mira än en på mig.

Jag lovade ju att uppdatera hur det går med kosten/träningen. Pga av magsjuka har jag inte uppdaterat på några dagar. Det har sin förklaring varför det inte gått så bra med träningen eller maten i slutet av förra veckan. Jag har ännu inte kommit i balans då matlusten absolut inte är på topp ännu och jag äter det jag är sugen på helt enkelt.

För att sammanfatta förra veckan så kan jag ju berätta att jag ändå tränade 4/7 dagar. Det är helt godkänt tycker jag för att vara första veckan och en vecka med maginfluensa.
Maten gick bra fram till magsjukan.
Huvudvärken däremot blev inte mycket bättre under förra veckan, snarare sämre, men det beror mycket på att jag varit sjuk också. Känner också att jag är väldigt stel i nacke och axlar. Svårt att säga om det beror på träningsvärk eller vad.

Idag blev det 2 timmars promenad fram och tillbaka till förskolan (*2). Imorgon får vi se om jag kanske hinner med ett gympass.
Känns som att jag börjat återställa mig hyffsat nu.

Stor nog för stor säng

2012-01-19 12:41:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Igår behövdes ett projekt för att jag och barnen skulle överleva dagen. Som jag skrev tidigare, barnen hade tröttnat på både mig och att bara vara inomhus.

Jag slank in på blocket i tisdags och hittade en säng med tillhörande bord, byrå och sängbord för en billig peng. Vi hade tur och möblerna fanns kvar när jag ringde säljaren. Igår roade vi oss med att bära in möblerna och göra om i Mira och Theos sovrum.

Jag var super nervös hur Theo skulle reagera. Han kan vara så otroligt känslig för förändringar. Rutiner är vad Theo gillar. Jag minns hur Mira grät när vi bar ut hennes spjälsäng. Jag beredde mig på det värsta och som vanligt så förvånade Theo mig stort. Han är världens smidigaste vår lilla grabb.
Både till middagsvilan och på kvällen så lade han sig i den nya sängen som ingenting, somnade på två röda sekunder och sov hela natten. Att spjälsängen åkte ut sa han heller inget om. Jag tror helt enkelt att Theo var redo att bli stor pojke nu. Skönt också att slippa bära honom i och ur spjälsängen längre.

Att jag fick några av möblerna ut den underbara mammutserien från IKEA gör ju inte saken sämre direkt. Det enda minus med sängbytet är att det blev otroligt trångt i rummet. En högsäng hade varit att föredra, men det får bli när de blir lite äldre, om de fortfarande sover i samma rum då.

Äntligen luft

2012-01-18 13:30:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ute och försöker få liv i våra kroppar. Det känns att vi varit inne i flera dagar. Barnen har verkligen tröttnat på sin tråkiga mamma och det är tur att de är friska nu så att de får åka till förskolan och leka imorgon.


Nu är helgen slut

2012-01-16 09:17:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


...förhoppningsvis också vår sjuka. Jag är sjukt trött idag efter att barnen vaknade kl fem. Tredje morgonen de går upp tidigt. Dax att sätta stopp för det innan det blir en dum vana.

Jag mår annars lite bättre idag men theo stackarn vill fortfarande inte äta nåt och det han äter kommer ut lika snabbt igen.

Nu sitter vi och ritar. Lagom ansträngande sysselsättning.


Down

2012-01-15 11:06:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ligger i soffan o myser med theo. Vi ser på tv och tar igen oss efter helgen. Igår var det min tur att drabbas av kräksjuka. Jag mådde bättre när jag vaknade i morse, men nu känns det som att det börjar ta omtag. Mira och maken har fortfarande klarat sig. Hoppas de slipper. En lugn dag blir det idag iaf. Har just skickat iväg maken på lite shopping. Jag behöver få hem lite mat som kan tänkas slinka ner trots illamående.


Sjukan is in the house

2012-01-13 09:40:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag brukar inte vara skrockfull men detta är ju löjligt. Ca 8 timmar efter att jag skrev mitt inlägg igår så gick det jag förförat i uppfyllelse. När Theo kom hem från förskolan så tog det inte lång stund innan han kräktes över hela köksgolvet. Natten har jag och sjuklingen spenderat tillsammans i bäddsoffan och jag har legat på vakt konstant för att hinna med att lyfta upp honom från sängen om han skulle spy fler gånger. Han sov iaf hyssat bra under natten och har inte kräkts något mera sedan midnatt. Jag hoppas det var en snabbt övergående magsjuka denna gången. Han åt en halv smörgås till frukost och den har han fått behålla.

Nu är det bara att vänta och se om resten av familjen insjuknar.

Jag ska aldrig mera skriva på bloggen eller uttala mig om hur glad jag är att vi sluppit vinterkräksjukan.

Januaritorsdag

2012-01-12 11:13:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Dag 3:
Motion - gym
Mat - Ok, höll mig till planerad kost
Onyttigheter - None!
Sammanfattning - En bra dag som gick enligt plan.Igår jobbade jag hemifrån med firman. Sydde några beställningar som droppat in under julledigheten. Idag blir det jobb i butiken. Jag är otroligt trött idag. Gymträningen gör sig påmind i form av träningsvärk och jag känner mig allmänt sliten. Huvudvärken är inte alls bra och jag tror att mina tre dagars ledighet med start imorgon kommer att göra mig gott. Är det regnrusket som gör mig så trött? Omställningen i kroppen efter en veckas träning? Hur som så hoppas jag att det vänder snart.

Barnen är pigga och friska iaf. Så skönt att vi sluppit div sjukdomar över julen och början på nya året. Maginfluensan har än så länge hållit sig borta vilket jag också hoppas att den fortsätter med. Finns det något värre?

Jag ser fram emot att ta det lugnt med barnen i dagarna tre. Har lovat Mira att åka till badhuset på lördag. Sen hoppas jag att vi kanske kan åka och träffa några vänner någon av dagarna. Imorgon tex vore ju en perfekt dag att träffas med någon. Barnen brukar inte vara alltför nöjda med att bara vara hemma med mamma en hel dag:)


En bild från Theos födelsedag. Han visar upp hur många år han fyller.

Inte direkt rynkfri

2012-01-11 10:29:23 Träning
» Kommentarer(1) «Ursäkta mig men nu slog min trettioårskris till igen. Ser ni rynkorna!? På sidan av ögonen och under ögonen. Vart ska detta sluta? Jag som hade hoppats på att få ärva min kära mammas hud. Trots att hon är ungefär 20 år äldre än mig har hon inte fler rynkor än vad jag har nu! Dax att köpa antirynk krämer.

Dag 2:
Motion - Promenad 1½ timme
Mat - Helt ok förutom att jag åt lite för mycket lite för sent. Maken hade gjort underbar falsk fläskfilé med stekt potatis lagom tills jag kom hem från jobbet igår kväll. Underbar man jag har va!?
Onyttigheter - Katastrof! Jag mådde apa igår, hade illa huvudvärk var trött och deppig. Slutade med att jag köpte en algrensbilarpåse och slängde i mig på jobbet. Allt för att få lite energi.
Sammanfattning - Ändå en bra dag med tanke på att jag tog mig ut trots att jag inte mådde direkt hundra.

En första uppdatering

2012-01-10 10:47:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Halloj bloggvänner! Idag blir det jobb till sena kvällen. Ska snart ta och åka dit. Jag har självklart grym träningsvärk från gympasset igår. Det får man väl räkna med nu i början. Jag vaknade med dunkande huvud idag också. Hoppas det inte blir värre framåt eftermiddagen.

Barnen var så otroligt mysiga imorse. Vi satt och såg på "Hitta Nemo" och skrattade tillsammans. Självklart hade jag ett barn på varje ben. Mys! Jag älskar de stunderna när de är lite halvtrötta och gosiga. Sådana stunder kan man leva på hela dagen.


Måste visa den söta bilden min pappa tagit på Mira i julas. Hon gömde sig under ett bord och han hittade henne:)

Dag 1:
Motion - Gym 1 timme
Onyttigheter - En pepparkaka till kaffet
Slutsats - En bra första dag trots huvudvärk och trötthet


Frisk, stark och lycklig - Vill ni följa med på resan?

2012-01-09 11:37:15 Personligt
» Kommentarer(4) «


Kommer ni ihåg vad min läkare sa sist jag var dit angående huvudvärken?
Hon sa att jag nu testat alla huvudvärkstabletter som går att få, jag har testat ackupunktur utan större resultat och jag har fått de råd hon kan ge mig. (Också en remiss till tandläkare för att se om jag behöver bettskena - Hope not!)
Nu är det alltså upp till mig själv om jag ska bli frisk eller ej. Spänningshuvudvärk har jag haft nu i ett halvår. Hur man överlever det? Jag vet inte. Jag går upp på morgonen, stoppar i mig några tabletter om huvudvärken är för hemsk, går till jobbet, ler och kämpar på, kommer hem och stupar i soffan och hoppas på att maken vill vara min betjänt även denna kvällen.

Livet med konstant daglig huvudvärk är ingen höjdare. Speciellt inte när man är som jag och hatar att ta det lugnt och hela tiden vill ha/har projekt pågång. Jag har under det här halvåret lärt känna min kropp ganska bra. Jag vet vad som gör huvudvärken värre och jag vet till viss mån hur jag kan stoppa de värsta atackerna. Jag har också börjat förstå vad som utlöst huvudvärken från början... men vad jag ska göra för att stoppa den helt har jag ännu inte kommit fram till.

Men... hur ska jag nu gå till väga för att bli av med detta? Några saker har jag ändå förstått att kan hjälpa mig.
1. Börja träna (Gym och dagliga promenader) Har redan köpt kort så nu är jag pågång!
2. Dagligen ta en kvart till avslappning, lyssna på enligt mig löjliga övningar på cd och följa dem till punkt och pricka. Det hjälper faktiskt även om jag tidigare aldrig tyckt att avslappningsband är något för mig. Har också börjat läsa en bok om mindfullness. Mycket intressant och ska tydligen hjälpa mot smärta. Värt att testa!
3. Äta nyttigt och följa de kostråd som finns mot huvudvärk.

Tre punkter som kanske inte ser så avancerade ut men som för mig kommer att bli en helomvändning i livsstil. Vill ni följa med på min resa? Tror ni det kommer att funka?

Jag kommer dagligen att rapportera på bloggen hur det går med träning och kost. Detta för att sätta lite press på mig själv att verkligen följa min plan. Hoppar jag då träningen 3 dagar i rad så är det inte bara jag som vet om det utan också alla ni som läser bloggen. Är det något jag är dålig på så är det att erkänna mina misslyckanden, därför kommer jag att satsa allt om jag vet att det är fler än jag själv som vet att jag kämpar.Nytt år - Ny plan

2012-01-08 09:33:47 Personligt
» Kommentarer(2) «
År 2012. Jag tycker om nya år. Då kan man starta om på nytt och förändra saker man inte lyckats så bra med tidigare år. Fast det kan även vara lite farligt. I augusti när man hamnat i en dålig vana som man kanske vill förändra så kan det vara lätt att tänka "Jag gör den förändringen nästa år". Varje dag borde vara en chans till förbättring. Därför ska jag inte tänka som innan detta året. Jag ska tänka att det aldrig är för sent och det är inte bara nästa år eller på måndagar man kan "börja om på nytt", äta nyttigt eller vad man nu vill förändra. Varje dag består av val och i år ska jag göra de rätta valen. Gör jag en dag fel val så kan jag välja att göra det rätta dagen efter istället. Visst låter det som en bra plan!?


Tidig morgon

2012-01-04 06:20:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Just nu ligger jag och barnen i sängen. Dom ser på film och jag försöker få ögonen att vakna. Fy va jag är trött! Idag är det slut på mina lediga dagar och det är dax för lite jobb. Mina föräldrar är fortfarande kvar och ska ta hand om barnen när vi jobbar. Skönt att kunna ge kidsen lite längre jullov. Tänk att det redan är slut på julen! Det går lika snabbt varje år.


Hipp hipp hurra!

2012-01-02 09:47:02 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «
Idag fyller min favorit grabb hela 2 år!

Så mycket har hänt på den sista tiden som verkligen visar på att han växer så det knakar.
- Vi byter klädstorlekar hela tiden
- Helt plötsligt har talet lossnat och nu kommer det massor av nya ord varje dag och upp till 2-3 ordsmeningar.
- Vi har fått börja känna på det berömda tvåårstrotset. Plötsligt har han kommit på att han också kan ha åsikter och viljan att bestämma. En mycket envis liten åsna pojke vi har. Till och med på förskolan säger de att han är väldigt envis.
- Ordförståelsen har ökat massor så nu får man passa sig vad man säger för han förstår allt. Skönt också att kunna prata med honom på ett annat sätt än tidigare.Jag räknar ner minuterna inför hemkomsten av de två busungarna. Fyra timmar kvar sen får jag krama på dem hur mycket jag vill! LÄNGTAR!
Nyårsafton med de bästa

2012-01-01 15:42:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Igår hade vi helt enkelt en toppen kväll jag, syrran och Maken. Fira nyår endast tre personer låter kanske inte så roligt men vi hade det hur bra som helst. Vi lyckades tom hålla oss vakna till tolvslaget. Inte illa.

 


Vi lagade tillsammans nyårsmiddagen som bestod av tre rätter.
Till förrätt bjöds det på en baconmuffins med sallad
Varmrätten bestod av potatisgratäng med ungsgratinerad fläskfile med paprika och currysmak.
Efterrätten (som var den godaste jag någonsin ätit) var en kompott av kladdkakemuffins, vitchokladmousse, fruktblandning (vilket lyx att få jordgubbar på nyårsafton) och en skål med hallonsorbet i ett bad av flädercider. MUMS!


Förrätten står framdukad.


Varmrätten som tyvärr inte gör sig så bra på bild som i magen


Lovely efterrätt

Trots att vi var mycket mätta och belåtna gick det ner både chips och godis framåt nattetimmarna. Det var länge sen jag åt så mycket mat på en kväll.


Visst hade vi det mysigt!

Syrran sov över hos oss och vi firade in det nya året med en sovmorgon och softar söndag. Vi har ätit långfrukost, spelat spel och pusslat. Kunde inte varit en bättre helg. Ikväll ska jag och Maken gå på bio och sen hoppas jag att vi är utvilade nog inför morgondagen då våra små troll kommer hem igen.

Barnen har senaste veckan varit hos mina föräldrar uppe i dalarna men ska nu äntligen komma hem igen. Jag saknar dom sjukt mycket!

Hur har starten på det nya året varit för er?